Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 665 din 30 mai 2005  pentru aprobarea Regulamentului de planificare, organizare, pregatire, desfasurare si evaluare a activitatii de prevenire    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 665 din 30 mai 2005 pentru aprobarea Regulamentului de planificare, organizare, pregatire, desfasurare si evaluare a activitatii de prevenire

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 525 din 21 iunie 2005
Având în vedere prevederile art. 28 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.490/2004 , şi ale <>art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.492/2004 privind principiile de organizare, funcţionare şi atribuţiile serviciilor de urgenţã profesioniste,
în temeiul <>art. 9 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 604/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul de planificare, organizare, pregãtire, desfãşurare şi evaluare a activitãţii de prevenire, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţã judeţene şi al municipiului Bucureşti vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
La data publicãrii prezentului ordin orice alte prevederi contrare se abrogã.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Bucureşti, 30 mai 2005.
Nr. 665.

ANEXĂ

REGULAMENT
de planificare, organizare, pregãtire,
desfãşurare şi evaluare a activitãţii de prevenire

CAP. I
Dispoziţii generale

FORMELE, DOMENIILE ŞI SCOPUL ACTIVITĂŢII DE PREVENIRE

ART. 1
Activitãţile de prevenire desfãşurate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi de structurile din subordine reprezintã o componentã principalã a sistemului integrat de mãsuri tehnice şi organizatorice, precum şi de acţiuni specifice planificate şi realizate potrivit legislaţiei, în scopul preîntâmpinãrii, reducerii sau eliminãrii riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţã şi a consecinţelor acestora, protecţiei populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor de patrimoniu prin mijloace şi mãsuri specifice.
ART. 2
La nivel naţional activitatea de prevenire este coordonatã direct de Inspecţia de Prevenire, structurã specializatã din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, denumitã în continuare Inspecţia de Prevenire.
ART. 3
(1) La nivel teritorial inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti, prin inspecţiile de prevenire denumite în continuare inspecţii judeţene, planificã, organizeazã, pregãtesc şi desfãşoarã activitãţi de prevenire la instituţii publice, localitãţi, construcţii cu aglomerãri de persoane şi agenţi economici cu risc din zona de competenţã.
(2) Inspecţia de Prevenire îndrumã, coordoneazã, controleazã şi evalueazã inspecţiile judeţene.
ART. 4
(1) Principalele forme ale activitãţii de prevenire sunt: reglementarea, avizarea, autorizarea, acordul, controlul, asistenţa tehnicã de specialitate, informarea preventivã a autoritãţilor, organismelor, factorilor implicaţi şi a populaţiei, precum şi pregãtirea acestora pentru situaţii de urgenţã, auditul de supraveghere a persoanelor fizice şi juridice atestate, constatarea şi sancţionarea încãlcãrilor prevederilor legale (anexa nr. 1).
(2) Supravegherea pieţei, precum şi recunoaşterea şi desemnarea organismelor pentru atestarea conformitãţii produselor cu rol în satisfacerea cerinţei securitate la incendiu sunt forme ale activitãţii de prevenire care se executã prin structuri specializate, la nivel naţional.
(3) Controlul activitãţii centrelor de evaluare şi certificare a competenţei personalului care desfãşoarã activitãţi în domeniu se face de cãtre Inspecţia de Prevenire şi, dupã caz, de inspecţiile judeţene, în condiţiile legii.
(4) Cercetarea şi stabilirea cauzelor probabile de incendiu se fac conform metodologiei elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã.
ART. 5
Domeniile specifice activitãţii de prevenire sunt:
a) verificarea respectãrii actelor normative şi reglementãrilor privind apãrarea împotriva incendiilor şi protecţia civilã la proiectarea, executarea, exploatarea şi postutilizarea construcţiilor, instalaţiilor şi amenajãrilor;
b) verificarea organizãrii activitãţii privind depistarea pericolelor potenţiale generatoare de riscuri pe timpul exploatãrii construcţiilor, instalaţiilor şi amenajãrilor;
c) verificarea concepţiei de apãrare împotriva incendiilor şi de protecţie civilã în scopul menţinerii riscurilor în limite acceptabile, stabilindu-se, dupã caz, mãsuri în condiţiile legii;
d) controlul activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore, în care sunt implicate substanţe periculoase;
e) coordonarea şi controlul realizãrii pregãtirii şi instruirii specifice a populaţiei şi salariaţilor, a modului de asimilare de cãtre aceştia a regulilor şi mãsurilor specifice, precum şi a comportamentului pe timpul manifestãrii unei situaţii de urgenţã;
f) înştiinţarea autoritãţilor responsabile în managementul riscului despre existenţa, dimensiunea şi consecinţele riscului identificat în domeniul respectiv;
g) îndrumarea, controlul şi coordonarea serviciilor publice voluntare şi serviciilor private pentru situaţii de urgenţã;
h) informarea şi educarea preventivã a populaţiei;
i) soluţionarea petiţiilor şi sesizãrilor în domeniul specific.
ART. 6
Scopurile activitãţii de prevenire sunt:
a) asigurarea respectãrii prevederilor actelor normative şi a celorlalte reglementãri privind apãrarea împotriva incendiilor şi protecţia civilã;
b) identificarea, evaluarea şi analiza pericolelor potenţiale prin aprecierea probabilitãţii de apariţie a lor şi a consecinţelor pe care le presupun pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale;
c) conştientizarea riscurilor prin schimbul reciproc de informaţii între personalul care executã controlul de prevenire, factorii de decizie, personalul angajat şi alte persoane interesate şi/sau implicate;
d) informarea populaţiei privind pericolele potenţiale de risc, inclusiv în locuinţe şi gospodãrii, şi modul de comportare în caz de incendiu şi în alte situaţii de urgenţã.
ART. 7
Activitatea de prevenire se desfãşoarã pe baza urmãtoarelor principii: legalitãţii, imparţialitãţii, independenţei, confidenţialitãţii, transparenţei, continuitãţii şi gradualitãţii (anexa nr. 2).

CAP. II
Organizarea şi planificarea activitãţilor de prevenire

ART. 8
(1) La nivel naţional conducerea activitãţii de prevenire se realizeazã de cãtre adjunctul inspectorului general, care este şeful Inspecţiei de Prevenire.
(2) În absenţa adjunctului inspectorului general, activitatea de prevenire este condusã de cãtre o persoanã desemnatã în acest scop prin ordin de zi.
ART. 9
(1) Inspecţia judeţeanã este condusã de adjunctul inspectorului-şef.
(2) Adjunctul inspectorului-şef se subordoneazã nemijlocit inspectorului-şef, iar pe linia organizãrii şi desfãşurãrii activitãţii de prevenire, adjunctului inspectorului general, şefului Direcţiei pompieri şi şefului Direcţiei protecţie civilã.
ART. 10
(1) Organizarea activitãţilor de prevenire se asigurã de cãtre conducãtorii structurilor respective şi se realizeazã prin personalul de specialitate din Inspecţia de Prevenire şi, respectiv, din inspecţiile judeţene, prin fişa postului.
(2) Inspectorii de prevenire sunt învestiţi cu exerciţiul autoritãţii publice şi desfãşoarã activitatea individual sau în colective constituite la nivelul structurilor proprii ori împreunã cu reprezentanţi ai altor instituţii de stat ori autoritãţi publice împuternicite sã desfãşoare acţiuni de control, în condiţiile respectãrii prevederilor legale şi, dupã caz, a protocoalelor de colaborare.
(3) Legitimaţiile de control nominale pentru inspectorii de prevenire se emit de cãtre inspectorul general.
ART. 11
(1) Pentru desfãşurarea activitãţii de prevenire Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã, respectiv inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti, asigurã personalului de control, în condiţiile legii, mijloace de transport/decontarea cheltuielilor de transport, cazare, diurnã şi alte materiale necesare.
(2) La nivelul inspecţiilor judeţene se asigurã reglementãri specifice şi materiale documentare necesare desfãşurãrii activitãţii, precum şi, dupã caz, aparaturã specificã.
ART. 12
Inspecţia judeţeanã are competenţe privind desfãşurarea activitãţilor de prevenire specifice la organe ale administraţiei publice, localitãţi, instituţii şi agenţi economici (construcţii, instalaţii, amenajãri), activitãţi, servicii, produse şi persoane calificate şi atestate în domeniu, aflate în zona de competenţã, în condiţiile legii.
ART. 13
În activitatea de prevenire se utilizeazã, cu prioritate, imprimate tipizate.
ART. 14
(1) Personalul care are atribuţii privind emiterea de avize/autorizaţii de prevenire, constatarea şi sancţionarea încãlcãrilor prevederilor legale, stabilirea de restricţii sau interzicerea unor operaţii ori lucrãri, dispunerea sistãrii/interzicerii desfãşurãrii unor activitãţi, lucrãri de construcţii sau oprirea funcţionãrii ori utilizãrii construcţiilor sau amenajãrilor este numit de inspectorul-şef al inspectoratului judeţean/al municipiului Bucureşti, prin ordin de zi.
(2) Suspendarea sau ridicarea împuternicirii menţionate la alin. (1) se face de inspectorul-şef.
ART. 15
(1) Planificarea activitãţilor de prevenire se face astfel:
a) anual, de cãtre Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti;
b) semestrial, de cãtre Inspecţia de Prevenire şi direcţiile din structura acesteia;
c) trimestrial, de cãtre serviciile din inspecţiile judeţene;
d) lunar, de cãtre fiecare inspector din inspecţiile judeţene, pe baza fondului de timp calculat conform anexei nr. 3.
(2) Documentele de planificare se întocmesc în douã exemplare: exemplarul 1 se pãstreazã la structura/persoana care l-a întocmit, iar exemplarul 2 la şeful nemijlocit al structurii/persoanei respective.
ART. 16
La planificarea sau modificarea planificãrii activitãţilor de prevenire în zona de competenţã se au în vedere urmãtoarele:
a) clasificarea în funcţie de tipul de risc a localitãţilor, agenţilor economici şi instituţiilor, pe baza criteriilor stabilite conform legii;
b) categoriile/clasele de importanţã ale construcţiilor/ instalaţiilor/monumentelor istorice, stabilite potrivit legii;
c) fazele de execuţie determinante pentru realizarea lucrãrilor aferente asigurãrii cerinţei esenţiale securitatea la incendiu stabilite prin proiecte, termenele de realizare planificate pe etape şi de finalizare a lucrãrilor, pentru obiectivele de investiţii;
d) concluziile rezultate din evaluarea periodicã a situaţiei operative;
e) specificitatea riscurilor identificate în plan teritorial, frecvenţa şi perioada de manifestare a acestora;
f) alte situaţii sau la ordin.
ART. 17
(1) Repartizarea categoriilor de obiective de control se stabileşte anual de şefii serviciilor, se avizeazã de cãtre adjunctul inspectorului-şef şi se aprobã de inspectorul-şef ţinându-se seama de:
a) ordinele şi precizãrile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã;
b) specificitatea zonei de competenţã;
c) situaţia operativã din anul precedent;
d) specializarea, pregãtirea şi experienţa personalului cu atribuţii de control;
e) gradul de încadrare cu personal al inspecţiei judeţene.
(2) Unui inspector i se poate repartiza, o perioadã de cel mult 3 ani consecutivi, în control, acelaşi obiectiv aflat în exploatare.
ART. 18
Planificarea anualã a activitãţii de prevenire cuprinde:
a) principalele direcţii de acţiune şi obiectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, respectiv ale inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti;
b) activitãţile specifice: de control; de avizare/autorizare; preventive sezoniere; efectuate în colaborare şi cooperare cu instituţii şi autoritãţi ale administraţiei publice centrale şi locale; de asistenţã tehnicã de specialitate; exerciţii specifice de pregãtire a populaţiei; analize, cursuri şi instruiri; de informare publicã; de audit de supraveghere a persoanelor fizice şi juridice atestate; de analizã şi evaluare a activitãţii desfãşurate; de raportare şi informare; de colaborare pe plan extern; alte activitãţi (convocãri, conferinţe, simpozioane, dezbateri, concursuri profesionale etc.).
ART. 19
(1) Planul lunar individual cuprinde toate componentele specifice activitãţii de prevenire, locul unde se desfãşoarã şi timpul alocat pentru fiecare.
(2) Modelul planului lunar individual este prezentat în anexa nr. 4.
(3) Stadiul de îndeplinire a activitãţilor de prevenire din planul lunar individual se analizeazã şi se opereazã în ultima zi lucrãtoare din lunã.

CAP. III
Documente de evidenţã

ART. 20
Inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti pãstreazã evidenţele în scris şi/sau pe suport magnetic, astfel încât sã poatã fi accesibile ori de câte ori este nevoie.
ART. 21
Documentele de evidenţã a activitãţilor de prevenire se clasificã în documente de evidenţã nominalã şi documente de evidenţã statisticã.

SECŢIUNEA 1
A. PREVENIREA INCENDIILOR

ART. 22
La nivelul inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti se pãstreazã urmãtoarele evidenţe nominale:
a) agenţii economici din zona de competenţã, conform situaţiei furnizate pe suport magnetic de registrul comerţului, consiliile locale şi direcţiile de statisticã;
b) instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale, fundaţiile, cooperaţiile;
c) unitãţile de proiectare/execuţie/investiţii;
d) construcţiile, instalaţiile şi amenajãrile avizate/autorizate privind securitatea la incendiu;
e) avizele/acordurile la reglementãrile emise de autoritãţile publice locale/deconcentrate/descentralizate;
f) persoanele fizice sau juridice, cu sediul social în zona de competenţã, care executã prestãri de servicii în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor;
g) sancţiunile aplicate în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor;
h) serviciile publice voluntare şi serviciile private pentru situaţii de urgenţã;
i) cercurile tehnico-aplicative de elevi "Prietenii pompierilor";
j) laboratoarele de încercãri la foc.
ART. 23
Instituţiile publice şi agenţii economici din zona de competenţã sunt structurate pe localitãţi, precum şi pe urmãtoarele categorii de activitãţi:
a) administrativ;
b) agenţi economici care intrã sub incidenţa controlului activitãţilor ce prezintã pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase;
c) agenţi economici cu risc mare şi foarte mare de incendiu;
d) comercial;
e) cult;
f) culturã;
g) educaţie;
h) financiar-bancar;
i) fond forestier;
j) monumente istorice şi de arhitecturã, construcţii din categoria de importanţã excepţionalã şi deosebitã, cele care adãpostesc valori de patrimoniu;
k) sãnãtate;
l) sport şi agrement;
m) turism;
n) transporturi;
o) alte domenii de activitate.
ART. 24
Evidenţa privind instituţiile şi agenţii economici cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) denumirea obiectivului şi domeniul de activitate (dupã caz, codul CAEN);
b) situaţia obiectivului (proiectare, executare, exploatare, postutilizare);
c) adresa sediului social al societãţii şi, dupã caz, adresele sediilor filialelor/sucursalelor/agenţiilor dispuse în zona de competenţã a inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti, numãrul de telefon, fax, e-mail etc.;
d) forma de autorizare;
e) instalaţiile speciale de detectare, semnalizare şi stingere a incendiilor;
f) identitatea persoanei care a efectuat ultimul control.
ART. 25
Evidenţa privind obiectivele de investiţii cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) datele de identificare a obiectivului de investiţie (denumirea, amplasamentul, beneficiarul, numãrul proiectului), tipul şi destinaţia construcţiei, regimul de înãlţime, suprafaţa construitã şi desfãşuratã, precum şi datele de identificare (nume, adresã, telefon, fax, e-mail etc.) privind investitorul, proiectantul, constructorul, verificatorul, expertul tehnic;
b) avizele/autorizaţiile p.s.i. emise;
c) datele privind autorizaţia de construire şi certificatul de urbanism (numãr, datã);
d) fazele de execuţie determinante pentru realizarea lucrãrilor aferente asigurãrii cerinţei esenţiale securitatea la incendiu, stabilite prin proiecte, termenele de realizare planificate pe etape şi de finalizare a lucrãrilor;
e) stadiile/fazele de execuţie;
f) instalaţiile şi sistemele de limitare şi stingere a incendiului, instalaţiile, sistemele şi dispozitivele de detectare, semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu;
g) concluziile din procesele-verbale de control anterioare.
ART. 26
(1) Evidenţa construcţiilor, instalaţiilor şi a amenajãrilor avizate/autorizate cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) denumirea societãţii şi domeniul de activitate;
b) adresa, numãrul de telefon, fax, e-mail;
c) actul normativ în baza cãruia a fost avizatã/autorizatã construcţia/instalaţia/amenajarea şi data emiterii avizului/autorizaţiei;
d) proiectantul/verificatorul/expertul.
(2) Evidenţa avizelor/autorizaţiilor privind securitatea la incendiu se ţine diferenţiat în registre în funcţie de actul normativ în baza cãruia au fost eliberate.
(3) Pentru autorizaţiile anulate se specificã data şi motivul.
ART. 27
(1) Evidenţa persoanelor fizice şi juridice care executã prestãri de servicii în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor, cu sediul social în zona de competenţã, cuprinde:
a) datele de identificare privind persoana fizicã/juridicã (filiale/sucursale/agenţii atestate);
b) domeniul de activitate;
c) seria şi numãrul actului de atestare şi durata valabilitãţii acestuia.
(2) La evidenţã se anexeazã documentele încheiate cu prilejul auditurilor de supraveghere a atestãrii, precum şi sesizãri/reclamaţii privind activitatea desfãşuratã de persoana fizicã/juridicã respectivã.
ART. 28
În vederea actualizãrii periodice a evidenţei persoanelor care executã prestãri de servicii în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor, Centrul Naţional de Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilã transmite semestrial lista actualizatã la Inspecţia de Prevenire, care o pune la dispoziţie inspecţiilor judeţene.
ART. 29
Evidenţa cadrelor tehnice atestate cuprinde:
a) datele de identificare;
b) domeniul de activitate;
c) seria şi numãrul certificatului de competenţã şi durata valabilitãţii acestuia.
ART. 30
(1) Evidenţa privind serviciile publice voluntare, serviciile private şi cele constituite ca societãţi comerciale se întocmeşte separat pentru fiecare tip.
(2) În evidenţã se înscriu date referitoare la:
a) categoria serviciului, stabilitã conform criteriilor de performanţã;
b) numãrul personalului angajat şi al celui voluntar;
c) dotarea cu maşini şi utilaje de intervenţie;
d) contractele şi convenţiile încheiate pentru intervenţie;
e) numãrul contractelor de voluntariat încheiate cu personalul serviciului.
ART. 31
În evidenţa pentru cercurile tehnico-aplicative de elevi "Prietenii pompierilor" se înscriu date referitoare la:
a) unitatea şcolarã unde funcţioneazã;
b) numele cadrului didactic coordonator;
c) anul înfiinţãrii;
d) componenţa numericã (bãieţi şi fete) pe vârste, potrivit regulamentului de desfãşurare a concursurilor;
e) dotarea cu materiale didactice specifice şi mijloace destinate pregãtirii generale şi pentru concursuri;
f) participarea la concursuri şi rezultatele obţinute.
ART. 32
Evidenţa laboratoarelor de încercãri la foc cuprinde:
a) datele de identificare;
b) lista încercãrilor autorizate/recunoscute;
c) seria şi numãrul certificatului de autorizare/acreditare/ recunoaştere şi durata valabilitãţii acestuia.
ART. 33
Evidenţa statisticã privind activitãţile de prevenire a incendiilor se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.

SECŢIUNEA a 2-a
B. PROTECŢIA CIVILĂ

ART. 34
(1) La nivelul Inspecţiei de Prevenire se pãstreazã urmãtoarele evidenţe nominale:
a) agenţii economici sursã de risc chimic;
b) agenţii economici sursã de risc de explozie;
c) agenţii economici care desfãşoarã activitãţi ce prezintã pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase;
d) instituţiile publice şi agenţii economici deţinãtori de deşeuri periculoase pentru om sau mediu;
e) construcţiile expertizate tehnic şi încadrate în clasele 1, 2 şi 3 de risc seismic.
(2) La nivelul inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti se pãstreazã urmãtoarele evidenţe nominale:
a) agenţii economici sursã de risc chimic;
b) agenţii economici sursã de risc de explozie;
c) agenţii economici ce se supun controlului activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase;
d) instituţiile publice şi agenţii economici deţinãtori de deşeuri periculoase pentru om sau mediu;
e) barajele şi lacurile de acumulare;
f) colectivitãţile de animale;
g) construcţiile expertizate tehnic şi încadrate în clasele 1, 2 şi 3 de risc seismic;
h) instituţiile publice şi agenţii economici sursã de risc nuclear sau radiologic;
i) sistemele de înştiinţare/alarmare instalate şi gradul de funcţionalitate;
j) capacitãţile de susţinere (transport, cazare, hrãnire) a evacuãrii populaţiei şi bunurilor materiale în caz de dezastre;
k) fondul de adãpostire;
l) instituţiile cu profil medical şi sanitar-veterinar.
ART. 35
La nivelul inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti se pãstreazã urmãtoarele evidenţe statistice:
a) evenimentele pe linie de dezastre;
b) mijloacele de protecţie individualã, aparatura de detecţie, tehnica şi mijloacele de decontaminare;
c) populaţia pe categorii de vârstã, dispusã în zonele de risc nuclear (pentru judeţele care pot fi afectate de accident nuclear);
d) gradul de acoperire din punct de vedere al sistemelor de înştiinţare-alarmare;
e) distribuţia sirenelor pe zone de vulnerabilitate;
f) agenţii economici dispuşi în zonele de risc nuclear (pentru judeţele care pot fi afectate de accident nuclear).
ART. 36
Evidenţele menţionate la articolele precedente cuprind informaţiile stipulate în anexa nr. 6.

SECŢIUNEA a 3-a

C. EVIDENŢA SANCŢIUNILOR CONTRAVENŢIONALE ŞI A PETIŢILOR

ART. 37
(1) Evidenţa sancţiunilor contravenţionale se întocmeşte separat pe categorii de persoane juridice/fizice:
a) sancţiunile contravenţionale principale;
b) sancţiunile contravenţionale complementare.
(2) Evidenţa se întocmeşte şi se pãstreazã de cãtre un inspector din cadrul inspecţiei judeţene, numit prin ordin de zi pe unitate.
(3) Evidenţa sancţiunilor contravenţionale se ţine distinct pentru prevenirea incendiilor şi protecţie civilã.
ART. 38
Petiţiile privind activitatea de prevenire se examineazã, se soluţioneazã şi se pãstreazã conform prevederilor legale.
ART. 39
Inspecţiile judeţene raporteazã la Inspecţia de Prevenire, periodic, urmãtoarele:
a) lunar, evidenţa statisticã privind activitãţile de prevenire executate (anexa nr. 5) (în primele 3 zile ale lunii urmãtoare);
b) anual, situaţia sancţiunilor contravenţionale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7 (la 15 ianuarie);
c) la termenele stabilite prin ordin al inspectorului general, datele corespunzãtoare structurii prezentate în anexa nr. 8.

CAP. IV
Dispoziţii specifice

SECTIUNEA 1
Controlul de prevenire

A. PREGĂTIREA ACTIVITĂŢII DE CONTROL

ART. 40
Pregãtirea activitãţii de control cuprinde:
a) studierea reglementãrilor specifice în domeniu;
b) studierea dosarului obiectivului;
c) studierea documentelor de control întocmite anterior;
d) alegerea procedurii de control şi a tipizatelor necesare;
e) studierea situaţiei operative specifice;
f) studierea unor materiale documentare/informative.

B. DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢII DE CONTROL

ART. 41
(1) Inspecţiile judeţene executã controale de fond şi tematice, care pot fi individuale, colective sau comune.
(2) Controlul de fond este acţiunea prin care se verificã modul de aplicare a prevederilor legale privind apãrarea împotriva incendiilor şi protecţia civilã şi respectarea normelor specifice la proiectarea, executarea, exploatarea şi postutilizarea construcţiilor/instalaţiilor de la instituţii, agenţi economici şi localitãţi.
(3) Controlul tematic este acţiunea prin care se verificã o laturã a activitãţii de prevenire sau o categorie de obiective.
(4) Controlul colectiv este acţiunea desfãşuratã împreunã cu alte organisme şi instituţii abilitate prin lege sã execute controale.
(5) Controlul comun este acţiunea desfãşuratã atât pe parte de prevenire a incendiilor, cât şi pe parte de protecţie civilã.
(6) Controlul, cu excepţia celui individual, se organizeazã şi se desfãşoarã pe bazã de plan, tematicã şi grafic de control.
(7) Controlul individual se executã în baza planificãrii lunare sau la ordin.
ART. 42
Activitatea de control se executã potrivit principiilor şi cerinţelor stabilite prin proceduri, ghiduri, instrucţiuni de control, întocmite de Inspecţia de Prevenire.
ART. 43
Controalele se executã, cu prioritate, în comun.
ART. 44
(1) Personalul care executã acţiuni de control are asupra sa legitimaţia de serviciu şi de control, precum şi ordinul de serviciu/misiune.
(2) Fiecare control se înregistreazã în registrul unic al agentului economic verificat, respectiv, dupã caz, într-un registru special al instituţiei controlate sau al localitãţii.
ART. 45
Inspectorii sunt obligaţi sã manifeste exigenţã în aplicarea prevederilor legale în domeniul prevenirii, la sancţionarea neregulilor respectând principiul continuitãţii şi gradualitãţii.
ART. 46
(1) În procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor se consemneazã toate datele prevãzute de reglementãrile în domeniu şi acestea sunt însoţite de dovada de îndeplinire a procedurii de comunicare a procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi de înştiinţarea de platã.
(2) Modelul procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor este prezentat în anexa nr. 9.

C. FINALIZAREA CONTROLULUI

ART. 47
(1) Controlul se finalizeazã printr-un document (proces-verbal de control, notã de control, raport de inspecţie) care se înregistreazã, se semneazã şi se ştampileazã conform legii.
(2) Controlul de fond se încheie cu un proces-verbal de control, controlul tematic, cu o notã de control, iar controlul activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase, cu un raport de inspecţie.
(3) Modelele procesului-verbal de control, notei de control şi raportului de inspecţie sunt prezentate în anexele nr. 10-15.
(4) Modelele proceselor-verbale pentru controalele executate la unitãţile de proiectare pentru verificarea proiectelor, obiectivelor de investiţii şi organizãrilor de şantier sunt prezentate în anexele nr. 16 şi 17.
(5) Problemele deosebite fac obiectul unor rapoarte cãtre Inspecţia de Prevenire, al unor informãri cãtre conducerile administraţiei publice centrale şi locale, instituţii descentralizate şi deconcentrate la nivel judeţean, ce pot concura la rezolvarea situaţiilor de risc, precum şi al unor materiale documentare.
(6) Documentul menţionat la alin. (1) se înregistreazã şi se pãstreazã în condiţiile prevãzute de lege şi constituie un mijloc de completare a evidenţelor proprii.
ART. 48
Controalele de prevenire se finalizeazã şi se valorificã prin urmãtoarele modalitãţi principale:
a) înlãturarea sau reducerea, pe cât posibil, a pericolelor şi a consecinţelor posibile ale manifestãrii acestora;
b) analiza cu conducerea unitãţii verificate, pe baza documentului de control, a activitãţii de apãrare împotriva incendiilor şi de protecţie civilã sau informarea acesteia, în scris, asupra unor situaţii deosebite;
c) verificarea îndeplinirii criteriilor minime de performanţã privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice şi private pentru situaţii de urgenţã, organizarea de exerciţii şi, dupã caz, de aplicaţii;
d) informarea cetãţenilor, salariaţilor, personalului serviciilor publice şi private pentru situaţii de urgenţã şi a specialiştilor din structurile tehnice cu atribuţii în domeniu privind reglementãrile specifice, riscurile potenţiale, mãsurile de prevenire şi modul de acţiune în caz de urgenţã;
e) constatarea contravenţiilor prevãzute de actele normative în vigoare şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale persoanelor fizice şi juridice vinovate de sãvârşirea acestora;
f) propunerea, în condiţiile legii, a sistãrii unor activitãţi, lucrãri de construcţii sau oprirea funcţionãrii ori utilizãrii acestora;
g) stabilirea de restricţii sau interzicerea unor operaţii ori lucrãri;
h) informarea autoritãţilor publice locale asupra modului de asigurare a apãrãrii împotriva incendiilor şi pe linie de protecţie civilã în unitãţile aflate în competenţa acestora;
i) sesizarea, dupã caz, a procurorului şi organelor de urmãrire penalã cu privire la faptele care constituie infracţiuni în domeniile apãrãrii împotriva incendiilor şi protecţiei civile;
j) raportarea ierarhicã operativã a situaţiilor deosebite;
k) valorificarea concluziilor în acţiuni de informare publicã, precum şi în propuneri de modificare a unor reglementãri.
ART. 49
Adjunctul inspectorului-şef şi şefii serviciilor din inspecţiile judeţene verificã, prin sondaj, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, urmãrind respectarea reglementãrilor privind completarea acestora şi încadrarea încãlcãrilor în funcţie de neregulile consemnate în documentul de finalizare a controlului.
ART. 50
(1) În baza concluziilor rezultate din rapoartele primite de la inspecţiile judeţene, Inspecţia de Prevenire elaboreazã informãri cãtre conducerile ministerelor, reorienteazã direcţiile prioritare de acţiune la nivel naţional sau teritorial ori, la constatarea unor situaţii deosebite, executã verificãri de sprijin şi îndrumare la inspecţiile judeţene.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se constituie ca evidenţã nominalã la nivelul Direcţiei pompieri şi al Direcţiei protecţie civilã.

SECŢIUNEA a 2-a
Asistenţã tehnicã de specialitate

ART. 51
(1) Asistenţa tehnicã de specialitate reprezintã activitatea de sprijin şi îndrumare pe care o desfãşoarã Inspecţia de Prevenire şi inspecţiile judeţene în executarea atribuţiilor specifice.
(2) Activitatea de asistenţã tehnicã de specialitate se efectueazã în urmãtoarele domenii:

A. PREVENIREA INCENDIILOR:

a) proiectarea, executarea şi recepţia obiectivelor de investiţii;
b) elaborarea reglementãrilor tehnice, normelor, dispoziţiilor, regulilor şi a strategiilor în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor de cãtre organele administraţiei publice centrale şi locale;
c) elaborarea actelor de autoritate şi a documentelor specifice activitãţii de apãrare împotriva incendiilor la nivelul organelor administraţiei publice centrale, locale, instituţiilor, agenţilor economici, localitãţilor;
d) informarea populaţiei şi a diferitelor categorii socioprofesionale privind prevederile legale în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor, riscurile de incendiu, normele şi mãsurile de prevenire, reducere şi înlãturare a acestora, evoluţia incendiilor şi concluziile desprinse din analiza acestora;
e) prevenirea introducerii pe piaţã şi punerii în funcţiune a produselor cu rol în satisfacerea cerinţei esenţiale securitatea la incendiu, care sunt neconforme cu legislaţia în vigoare.

B. PROTECŢIA CIVILĂ:

a) organizarea protecţiei civile la nivelul unitãţilor administrativ-teritoriale, al instituţiilor publice, al agenţilor economici şi al organizaţiilor neguvernamentale (constituirea organismelor şi structurilor pentru managementul situaţiilor de urgenţã; încadrarea inspectorilor şi/sau a personalului de specialitate în domeniul protecţiei civile);
b) planificarea şi organizarea activitãţilor de pregãtire a populaţiei şi a salariaţilor privind protecţia civilã, organizarea evacuãrii în caz de urgenţã civilã; organizarea cooperãrii şi a colaborãrii privind protecţia civilã;
c) elaborarea actelor de autoritate şi a documentelor specifice activitãţii de protecţie civilã la nivelul organelor administraţiei publice centrale, locale, instituţiilor, agenţilor economici, localitãţilor;
d) informarea şi educarea preventivã a populaţiei privind protecţia civilã;
e) realizarea adãposturilor de protecţie civilã de cãtre autoritãţile administraţiei publice;
f) acordarea asistenţei tehnice de specialitate instituţiilor publice şi agenţilor economici care produc, transportã, depoziteazã sau manipuleazã substanţe periculoase în cantitãţi care pot pune în pericol viaţa şi sãnãtatea cetãţenilor;
g) acordarea asistenţei tehnice de specialitate privind decontaminarea nuclearã, biologicã şi chimicã.
ART. 52
Asistenţa tehnicã se acordã în scris, la solicitãri înregistrate sau consemnate în registrul de audienţe.
ART. 53
Inspecţiile judeţene sunt obligate sã punã la dispoziţie solicitantului liste complete cu persoanele fizice şi juridice atestate, verificatorii de proiecte atestaţi, firmele atestate ce acordã consultanţã, în condiţiile legii, cadrele tehnice atestate pentru elaborarea scenariilor şi riscului de incendiu, din zona de competenţã, prin afişarea la sediul inspectoratelor judeţene/al municipiului Bucureşti şi/sau pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã.

SECŢIUNEA a 3-a
Avizare/autorizare

ART. 54
Activitatea de emitere a avizelor/autorizaţiilor se desfãşoarã potrivit prevederilor legale în vigoare şi normelor metodologice aprobate prin ordine ale ministrului administraţiei şi internelor sau ale altor autoritãţi ale administraţiei publice centrale de specialitate.
ART. 55
Pentru desfãşurarea acestei activitãţi, din cadrul inspecţiei judeţene sunt desemnate prin ordin de zi pe unitate cadre sau funcţionari publici (personal contractual) cu experienţã şi cu studii superioare tehnice.
ART. 56
Dupã avizarea, potrivit legii, a dispoziţiilor în domeniul prevenirii, emise de autoritãţile publice la nivel judeţean, se transmite la Inspecţia de Prevenire un exemplar, pe suport hârtie şi magnetic, al reglementãrilor respective, în vederea asigurãrii fondului documentar.

SECŢIUNEA a 4-a
Servicii publice voluntare şi servicii private pentru situaţii de urgenţã

ART. 57
(1) Anual, personalul inspecţiilor judeţene care coordoneazã activitatea serviciilor publice voluntare şi a serviciilor private controleazã serviciile dotate cu autospeciale de intervenţie.
(2) Celelalte servicii sunt controlate de inspectorii care au repartizate unitãţile administrativ-teritoriale, agenţii economici şi instituţiile respective.

SECŢIUNEA a 5-a
Informare preventivã şi pregãtirea populaţiei

ART. 58
Inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti întocmesc şi difuzeazã structurilor pe care le coordoneazã ordinul/dispoziţia preşedintelui comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţã/comitetului local pentru situaţii de urgenţã, tematica convocãrilor şi exerciţiilor de specialitate şi programul pregãtirii serviciilor de urgenţã, salariaţilor şi populaţiei.
ART. 59
Inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti stabilesc şi raporteazã la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã datele convocãrilor de pregãtire a personalului cu atribuţii sau responsabilitãţi în domeniu, precum şi ale aplicaţiilor, exerciţiilor şi concursurilor de specialitate care urmeazã sã se desfãşoare în anul urmãtor la nivelul judeţului, municipiilor, oraşelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti.

CAP. V
Indicatori de evaluare

ART. 60
Evaluarea activitãţii de prevenire se face la nivel naţional, trimestrial şi anual, de cãtre adjunctul inspectorului general, şeful Direcţiei pompieri şi şeful Direcţiei protecţie civilã, iar la nivel teritorial, lunar şi anual, de cãtre adjunctul inspectorului-şef şi şefii serviciilor.
ART. 61
Evaluarea activitãţii de prevenire are urmãtoarele scopuri principale:
a) creşterea eficienţei activitãţii de prevenire;
b) stabilirea activitãţilor de prevenire care nu şi-au atins obiectivele pentru care au fost propuse;
c) reorientarea, corectarea sau reconsiderarea direcţiilor de acţiune preventivã, în funcţie de situaţia operativã;
d) stabilirea de programe de mãsuri în vederea îmbunãtãţirii nivelului de apãrare împotriva incendiilor şi de protecţie civilã în zona de competenţã;
e) fixarea unor obiective noi de acţiune în funcţie de manifestarea unor noi situaţii de urgenţã.
ART. 62
Evaluarea activitãţii de prevenire se face în baza criteriilor şi indicatorilor prevãzuţi în anexa nr. 18.
ART. 63
Anexele nr. 1-18 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1
-------
la Regulament
-------------



PROBLEMATICA VIZATĂ ŞI DOCUMENTELE DE FINALIZARE
A ACTIVITĂŢILOR SPECIFICE DE PREVENIRE

───┬────────────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
Nr.│ Forma │ Sfera sau problematica vizata │ Documente │
crt│ utilizatã│ │de finalizare│
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
1 │Reglementare│-activitatea de apãrare împotriva incendiilor şi│ Lege, │
│ │ protecţie civilã. │Hotãrâre de │
│ │ │ Guvern, │
│ │ │ Ordin al │
│ │ │ MAI, Ordin │
│ │ │ al │
│ │ │Inspectorului│
│ │ │ General al │
│ │ │ IGSU │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-documentaţii tehnice de proiectare şi execuţie │ │
│ │ a obiectivelor de investiţii, a modernizãrilor │ │
2 │ │ şi a schimbãrilor de destinaţie; │ │
│ │-norme, reguli şi mãsuri de apãrare împotriva │ │
│ Avizare │ incendiilor şi de protecţie civilã, elaborate │ Aviz │
│ │ de ministere şi celelalte organe publice │ │
│ │ centrale; │ │
│ │ -prevederile legale în domeniul securitãţii la │ │
│ │ incendiu; │ │
│ │ -reguli şi dispoziţii de apãrare împotriva │ │
│ │ incendiilor şi de protecţie civilã pentru │ │
│ │ domeniul public şi privat al judeţului. │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-construcţii, instalaţii tehnologice şi alte │ │
│ │ amenajãri avizate p.s.i. la punerea în │ │
│ │ funcţiune; │ │
3 │ Autorizare │-evaluãri pentru construcţiile care se │ Autorizaţie │
│ │ autorizeazã prin biroul unic; │ │
│ │-laboratoare şi poligoane de încercãri la foc, │ │
│ │ de testãri şi experimentãri în domeniul p.s.i, │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
4 │ Acord │-organizarea jocurilor de artificii. │ Acord │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-organizarea apãrãrii împotriva incendiilor şi │ │
│ │ stadiului soluţionãrii neregulilor constatate │Proces-verbal│
│ │ în controlul anterior şi înscrise în documentul│ de control │
│ │ de control sau respectarea condiţiilor de │ Notã de │
│ │ securitate de incendiu stabilite în │ control │
│ │ documentaţiile tehnice şi pe timpul execuţiei │ │
│ │ investiţiilor. │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
5 │ Control │activitãţile care prezintã pericole de accidente│ Raport de │
│ │majore în care sunt implicate substanţe │ inspecţie │
│ │periculoase. │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-soluţionarea sesizãrilor şi reclamaţiilor │Adresã de │
│ │ privind respectarea normelor de prevenire │ rãspuns │
│ │ şi stingere a incendiilor │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-organizarea apãrãrii împotriva incendiilor la │ │
│Asistenţã │ localitãţi şi agenţi economici cu risc; │ │
│tehnicã de │-proiectarea şi executarea obiectivelor de │ Punct de │
6 │specialitate│ investiţii; │ vedere │
│ │-elaborarea normelor, regulilor şi mãsurilor │ │
│ │ specifice de apãrare împotriva incendiilor şi │ │
│ │ de protecţie civila. │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-informarea populaţiei şi a diferitelor │ │
│ │ categorii socio-profesionale asupra: │Ghid, pliant │
│ │ ● prevederilor legale în domeniul apãrãrii │ informativ, │
7 │Informare │ împotriva incendiilor şi de protecţie │ articol în │
│preventivã │ civilã; │ presã, film │
│ │ ● pericolelor potenţiale de incendiu şi │ │
│ │ mãsurilor specifice de prevenire a acestora, │ │
│ │ precum şi a comportamentului │ │
│ │ de adoptat în cazul situaţiilor de urgenţã. │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Auditul de │-verificarea dosarului tehnic şi a registrului │ │
8 │supraveghere│ de lucrãri; │Raport de │
│a persoane- │-verificarea calitãţii lucrãrilor efectuate. │ audit │
│lor fizice │ │ │
│si juridice │ │ │
│atestate │ │ │
───┼────────────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │-stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la │Proces-verbal│
│ │ prevederile legale şi la normele de apãrare │de constatare│
│ │ împotriva incendiilor. │si sancţiona-│
│ │ │re a contra- │
│ │ │ venţiilor │
│Constatarea ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
9 │şi sancţio- │-retragerea avizelor/autorizaţiilor de prevenire│ │
│ narea │ şi stingere a incendiilor; │ │
│încãlcãrilor│-stabilirea restricţiilor sau interzicerea unor │ │
│la preve- │ operaţiuni sau lucrãri; │ │
│ derile │-dispunerea sistãrii unor activitãţi sau a │ │
│ legale │ lucrãrilor de construcţii; │ │
│ │-oprirea funcţionãrii ori utilizãrii │ │
│ │ construcţiilor sau amenajãrilor. │ │
───┴────────────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



ANEXA 2
-------
la Regulament
-------------

PRINCIPIILE ÎN BAZA CĂRORA SE DESFĂŞOARĂ
ACTIVITATEA DE PREVENIRE

-Principiul legalitãţii: respectarea, în mod unitar, a legislaţiei privind apãrarea împotriva incendiilor şi protecţia civilã, indiferent de forma de proprietate a obiectivelor inspectate, pe întreg teritoriul ţãrii.
-Principiul imparţialitãţii: nesupunerea inspectorilor la presiuni comerciale, financiare, politice sau de altã naturã care ar putea influenţa raţionamentul acestora.
-Principiul independenţei: menţinerea de cãtre inspectori a unui raport de autonomie (independenţã) faţã de partea inspectatã şi neangajarea în nici o activitate care sã afecteze raţionamentul acestora.
-Principiul confidenţialitãţii: pãstrarea de cãtre inspectori a secretului privind informaţiile care nu sunt de interes public şi care sunt obţinute în cursul desfãşurãrii activitãţii de prevenire.
-Principiul transparenţei; desfãşurarea activitãţii într-o manierã deschisã faţã de public, prin care accesul liber şi neîngrãdit la informaţiile fundamentate ştiinţific, de interes public sã constituie regula, iar limitarea accesului la informaţii sã constituie excepţia, în condiţiile legii.
-Principiul continuitãţii şi gradualitãţii: asigurarea unor controale periodice a situaţiilor de risc şi aplicarea unor mãsuri din ce în ce mai severe în cazul menţinerii riscului peste nivelele acceptabile.

ANEXA 3
-------
la regulament
--------------





MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL
JUDEŢULUI .........

APROB
ADJUNCT AL INSPECTORULUI ŞEF

AVIZAT
ŞEF SERVICIU


CALCULUL FONDULUI DE TIMP

NUMELE ŞI PRENUMELE
───┬──────────────────────────────────┬──┬───┬────┬───┬──┬───┬───┬────┬───┬──┬──┬────┬─────┐
Nr │ ACTIVITĂŢI │I │II │III │IV │V │VI │VII│VIII│IX │X │XI│XII │TOTAL│
crt│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
1 │Zile calendaristice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
2 │Concedii de odihnã şi de studii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
3 │Zile libere şi sãrbãtori legale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┴──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
TOTAL ZILE RAMASE PENTRU ACTIVITAŢI│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┬──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
4 │Cursuri, reciclãri, specializãri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
5 │Convocãri pentru instruire │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
6 │Pregãtire fizicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┴──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
TOTAL ZILE PENTRU ACTIVITĂŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
DE PREGĂTIRE CONTINUA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┬──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
7 │Permanenţa la conducere/OS/AOS │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
8 │Planificarea şi pregãtirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ controalelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
9 │Bilanţuri lunare, trimestriale, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│anuale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┴──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
TOTAL ZILE LA INSPECTORAT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┬──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
10│Activitãţi specifice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┼──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
│Activitãţi de control │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
11│ - control individual │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - control colectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ - control comun │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
───┴──────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
TOTAL ZILE EFECTIVE RAMASE PENTRU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──────────────────────────────────────┼──┼───┼────┼───┼──┼───┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼─────┤
TOTAL ZILE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──────────────────────────────────────┴──┴───┴────┴───┴──┴───┴───┴────┴───┴──┴──┴────┴─────┘


SEMNĂTURA TITULARULUI



ANEXA 4
--------
la Regulament
-------------






MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Exemplar nr. .....
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL
JUDEŢULUI .........

APROB
ADJUNCT AL INSPECTORULUI ŞEF

AVIZAT
ŞEF SERVICIU

PLAN LUNAR INDIVIDUAL

──┬─────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
Nr│ │ NUMELE ŞI PRENUMELE TITULARULUI │




r │ DE PREVENIRE A ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
t.│ INCENDIILOR │ ANUL ..... LUNA ...... │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ ZIUA │
──┼─────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ │1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│19│20│21│22│23│24│25│26│27│28│29│30│31│
1│CONTROALE* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
2│AVIZARE/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│AUTORIZARE* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
3│ACTIVITĂŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PREVENTIVE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SEZONIERE* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
4│ACTIVITĂŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│EXECUTATE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ PRIN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│COLABORARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│COOPERARE* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
5│AUDITARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PERSOANE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│FIZICE ŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│JURIDICE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ATESTATE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
6│ANALIZE/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│INSTRUIRI* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
7│INFORMARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PUBLICĂ** │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
8│ACTIVITĂŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ DE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│COLABORARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PE PLAN │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│EXTERN*** │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼─────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
9│ALTE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ACTIVITĂŢI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SPECIFICE*** │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┴─────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


* Se vor specifica toate obiectivele unde se vor executa acţiuni.
** Titlul materialelor elaborate şi modul de difuzare al lor la populaţie.
*** Se va nota în ce constã acţiunea.


SEMNĂTURA TITULARULUI
.....................


ANEXA 5
la Regulament

APROB
INSPECTOR ŞEF

ACTIVITĂŢILE DE PREVENIRE EXECUTATE ÎN
LUNA .......

I. - PREVENIREA INCENDIILOR

A. - CONTROALE
a. - total* ....., în care au fost cuprinşi ..... agenţi economici, instituţii şi ..... localitãţi**
b. - numãr cadre ......, zile control executate .......
c. - numãr total de deficienţe constatate ..... din care soluţionate pe timpul controalelor ....., sancţionate .......
---------
* finalizat prin proces verbal de control
** încheiat la autoritatea publicã

B. - ASISTENŢĂ TEHNICA DE SPECIALITATE
a. - solicitãri scrise sau consemnate în registrul de audienţe
b. - numãr cadre zile executate

C. - AVIZE/AUTORIZARI
a. - numãr avize favorabile emise, pe bazã de fişe tehnice, în C.A.U: p.s.i ..... protecţie civilã ......
b. - numãr avize nefavorabile emise, pe bazã de fişe tehnice, în C.A.U.: p.s.i. .... protecţie civilã ......
c. - numãr autorizaţii privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţia civilã .......
d. - numãr comercianţi autorizaţi pe baza declaraţiilor pe propria rãspundere (conform datelor furnizate de OJRC) ......
e. - numâr avize la reglementãri emise de autoritãţile publice ..... şi cele deconcentrate ..... /descentralizate

D. - OBIECTIVE DE INVESTIŢII
a. - recepţionate ......
E. - SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE
a. - sancţiuni contravenţionale principale:
- numãr avertismente .......;
- numãr amenzi contravenţionale ......., în cuantum de ......
b. - sancţiuni contravenţionale complementare:
- numãr autorizaţii anulate (detaliat)............
c. - numãr total procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor ....., din care:
- anulate .......;
- atacate în instanţã ......, din care soluţionate în favoarea unitãţii .....

F. - MĂSURI STABILITE
a. - stabilirea restricţiilor sau interzicerea unor operaţiuni sau lucrãri ....... (detaliat);
b. - dispunerea sistãrii unor activitãţi, a lucrãrilor de construcţii sau oprirea funcţionãrii ori utilizãrii construcţiilor sau amenajãrilor ....... (detaliat).

G. - PETIŢII
a. - numãr petiţii ......
b. - numãr cadre ......, numãr zile .......

H. - SERVICII PUBLICE VOLUNTARE ŞI PRIVATE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
a. - numãr servicii publice controlate voluntare ...../private .....;
b. - numãr exerciţii şi aplicaţii desfãşurate cu servicii publice voluntare ...../private .......;

I. - CERCURI TEHNICO-APLICATIVE ÎNDRUMATE
a. - numar de cercuri "Prietenii Pompierilor" ......;

J. - MISIUNI SPECIALE (în care au fost angrenate cadre ale inspecţiei de prevenire)
a. - numãr cadre ..... durata .......;
b. - tipul misiunii (protecţie demnitari, manifestaţii cu afluenţã de public ele.).

K. - PARTICIPARE LA INTERVENŢII ŞI CERCETAREA CAUZELOR DE INCENDIU
a. - numãr intervenţii ......;
b. - numãr cercetãri cauze de incendiu ....;
c. - numãr cadre ...... zile executate .......

L. - AUDITURI LA PERSOANE JURIDICE ATESTATE
a. - numãr ......, sancţiuni aplicate .................................
.......................................................................
.......................................................................
b. - numãr cadre ....... numãr zile executate ........

M. - ALTE ACTIVITĂŢI (cursuri de specializare/perfecţionare, postuniversitare, seminarii, conferinţe etc):
a. - numãr activitãţi ......;
b. - numãr cadre ....... .

II. - PROTECŢIA CIVILĂ

A. - Exerciţii de alarmare ........
B. - Intervenţii asanare .......
C. - Numãr adãposturi verificate
D. - Numãr verificãri la obiective supuse controlului activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase ......
E. - Numãr sirene verificate ........
F. - SANCTIUNI CONTRAVENŢIONALE
a. - sancţiuni contravenţionale principale:
- numãr avertismente .....;
- numãr amenzi contravenţionale ...... în cuantum de .......;
b. - sancţiuni contravenţionale complementare
- numãr autorizaţii anulate (detaliat) ........
c. - numãr total procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor ....., din care:
- anulate
- atacate în instanţã ......., din care soluţionate în favoarea unitãţii ......

G. - PETIŢII
a. - numãr petiţii ......
b. - numãr cadre ......, numãr zile .....

ADJUNCTUL INSPECTORULUI ŞEF
(Numele şi prenumele)
(Semnãtura)


ANEXA 6
-------
la Regulament
--------------



EVIDENTE PROTECŢIE CIVILĂ
6.1. AGENŢII ECONOMICI CU RISC CHIMIC

┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│19│20│21│22│23│24│25│26│
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

1 = Nr. crt.
2 = Denumirea ag. ec
3 = Localitatea
4 = Profilul productiei
5 = Amplasare
6 = Adresa
7 = Suprafata
8 = Vecini
9 = Schimbul
10 = Tipul subunit.
10 = Efective
12 = Subst. toxica
13 = Stare de agregare
14 = Cantitate totala (t)
15 = Cantitate medie zilnica (kg)
16 = Presiunea in rezervor (atm)
17 = Capacitate rezervor (t)
18 = Nr. rezervor
19 = In instal. (t)
20 = CMA (mg/mc)
21 = Doza toxica letala (mg/kg)
22 = Doza toxica de intoxicare (mg/kg)
23 = Conc. letala (mg/mc)
24 = Conc. de intoxicare (mg/mc)
25 = Raza de intoxicare (m)
26 = Raza letala (m)

┌───────────┬──────────────┬───────────────────────────┐
│Zona letalã│ Zona de │ │
│ │ intoxicare │ Observatii │
├─┬─┬─┬─┬─┬─┼─┬─┬─┬──┬──┬──┼───────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───────────────────────────┤
│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│ 13 │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───────────────────────────┤
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼───────────────────────────┤
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴───────────────────────────┘

1 = Nr. localitati
2 = Nr. ag. economici
3 = Populatie posibil a fi afectata
4 = Forte care actioneaza in zona
5 = Efective forte in zona
6 = Misiuni planificate in zona
7 = Nr. localitati
8 = Nr. ag. economici
9 = Populatie posibil a fi afectata
10 = Forte care actioneaza in zona
11 = Efective forte in zona
12 = Misiuni planificate in zona
13 = Observatii


6.2. AGENŢI ECONOMICI CU RISC DE EXPLOZIE


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│19│
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

1 = Nr. crt.
2 = Denumirea agentului economic
3 = Localitatea
4 = Profilul productiei
5 = Amplasare
6 = Adresa
7 = Suprafata
8 = Vecini
9 = Schimbul
10 = Tipul subunit.
10 = Efective
12 = Substanta periculoasa
13 = Stare de agregare
14 = Cantitate totala (t)
15 = Capacitate rezervor (t)
16 = Nr. rezervoare
17 = In instal. (t)
18 = Raza de pericol (m)
19 = Observatii



6.3. EVIDENŢA AGENŢILOR ECONOMICI CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITĂŢI CE PREZINTĂ PERICOLE DE ACCIDENTE MAJORE ÎN CARE SUNT IMPLICATE SUBSTANŢE PERICULOASE


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬───────┬──┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valori │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │indici │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de com-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │paratie│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ (R) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ├───┬───┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┤
│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│19│20│21│22│23│24│25│26 │27 │28│
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┤
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┤
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───┴───┴──┘

1 = Denumirea ag. ec
2 = Localitatea
3 = Profilul productiei
4 = Amplasare
5 = Adresa
6 = Suprafata
7 = Vecini
8 = Schimbul
9 = Tipul subunit.
10 = Efective
11 = Subst. toxica
12 = Stare de agregare
13 = Cantitate totala (t)
14 = Cantitate medie zilnica (kg)
15 = Presiunea in rezervor (atm)
16 = Capacitate rezervor (t)
17 = Nr. rezervor
18 = In instal. (t)
19 = CMA (mg/mc)
20 = Doza toxica letala (mg/kg)
21 = Doza toxica de intoxicare (mg/kg)
22 = Conc. letala (mg/mc)
23 = Conc. de intoxicare (mg/mc)
24 = Raza de intoxicare (m)
25 = Raza letala (m)
26 = La limita inferioara
27 = La limita superioara
28 = Clasificarea unitatii economice


6.4. EVIDENŢA INSTITUŢIILOR ŞI AGENŢILOR ECONOMICI DEŢINĂTORI DE DEŞEURI PERICULOASE PENTRU OM SAU MEDIU


┌────┬─────────┬───────────┬──────┬────────┬──────┬──────┬───────┬──────┬─────┐
│Nr. │Denumirea│Localitate │Adresa│Persoana│Tipul │Canti-│Concen-│Modul │Obs. │
│crt │agentului│ │ si │ de │ de │tatea │tratia │ de │ │
│ │economic │ │tele- │contact │deseu │ │ │depo- │ │
│ │ │ │foane │ │peri- │ │ │zitare│ │
│ │ │ │ │ │culos │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────┤
├────┼─────────┼───────────┼──────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────┤
└────┴─────────┴───────────┴──────┴────────┴──────┴──────┴───────┴──────┴─────┘


6.5. EVIDENŢA CONSTRUCŢIILOR HIDROTEHNICE


┌─┬────┬──────┬──────┬──────────────────────┬────────────────┬──────┬───┬─────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ Caracteristici baraj │Cracteristici de│ │ │ │
│N│ │ │ │ │ acumulare │ │De-│Anul │
│r│ │ │ ├─────┬────────┬───────┼──────┬─────────┤Cate- │ti-│pune-│
│ │Zona│Denu- │Cursul│ Tip │Inaltime│Lungime│Volum │Suprafata│goria/│na-│rii │
│c│geo-│mire │ de │baraj│ baraj │corona-│total │ lacului │Utili-│tor│ in │
│r│gra-│baraj/│ apa │ │ (m) │ment │ │ │zarea │ │func-│
│t│fica│la de │ │ │ │ │(mil │ (ha) │ │ │tiune│
│ │ │acu- │ │ │ │ (m) │ mc) │ │ │ │ │
│ │(lo │mulare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cali│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tea)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────┼──────┼──────┼─────┼────────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┤
│1│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │11 │ 12 │
├─┼────┼──────┼──────┼─────┼────────┼───────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┤
└─┴────┴──────┴──────┴─────┴────────┴───────┴──────┴─────────┴──────┴───┴─────┘


6.6. SITUAŢIA COLECTIVITĂŢILOR DE ANIMALE DIN JUDEŢUL .... în anul......


┌─┬───────┬──────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
│ │ │ │ │
│ │ │ SPECIA DE ANIMALE │ │
│N│ ├──────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────────┤ │
│r│ │ │ │ │ │ │ OBS.│
│ │LOCALI-│ BOVINE │ OVINE │ PORCINE │ CABALINE │ PASARI │ │
│c│TATEA ├────┬─────┼────┬─────┼────┬─────┼────┬─────┼────┬─────┤ │
│r│ │S.C.│Popu-│S.C.│Popu-│S.C.│Popu-│S.C.│Popu-│S.C.│Popu-│ │
│t│ │ │latie│ │latie│ │latie│ │latie│ │latie│ │
├─┼───────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼───────┤
│1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼───────┤
│2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼───────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ JUDET │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴───────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴───────┘


6.7. EVIDENŢA CONSTRUCŢIILOR EXPERTIZATE TEHNIC ŞI ÎNCADRATE ÎN CLASELE 1, 2 şi 3 DE RISC SEISMIC


┌────┬──────────┬─────────┬──────┬──────────┬──────┬──────┬──────────────┬─────┐
│Nr. │Localitate│ Adresa │Tipul │Destinatia│Anul │Clasa │Nr. persoane │Obs. │
│crt │ │ │ de │imobilului│con- │ de │care locuiesc │ │
│ │ │ │imo- │ │struc-│ risc │ in imobil │ │
│ │ │ │bil │ │tiei │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┼──────┼──────┼──────────────┼─────┤
├────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┼──────┼──────┼──────────────┼─────┤
└────┴──────────┴─────────┴──────┴──────────┴──────┴──────┴──────────────┴─────┘


6.8. SITUAŢIA SURSELOR RADIOACTIVE ŞI A MATERIALELOR NUCLEARE DE PE TERITORIUL JUDEŢULUI


┌─┬─┬─┬─────────────┬──┬───────────────────┬──┬──────────────────────┬──────┐
│ │ │ │Incadrare │ │ Surse radioactive│ │ │ │
│ │ │ │cu personal │ │ in evidenta/ │ │ Aparatura din │ │
│ │ │ ├───────┬─────┤ │ autorizate de │ │ dotare │ │
│ │ │ │pre- │ │ │ CNCAN │ │ │ │
│ │ │ │gati- │ │ ├────┬───┬────┬─────┤ ├──┬───┬───┬───┬───┬───┤ │
│ │ │ │re │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───┬───┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼───┼───┼─────┼──┼────┼───┼────┼─────┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┤
│1│2│3│ 4 │ 5│ 6 │7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │12│13│ 14│ 15│ 16│ 17│ 18│ 19 │
├─┼─┼─┼───┼───┼─────┼──┼────┼───┼────┼─────┼──┼──┼───┼───┼───┼───┼───┼──────┤
└─┴─┴─┴───┴───┴─────┴──┴────┴───┴────┴─────┴──┴──┴───┴───┴───┴───┴───┴──────┘


1 = Nr. crt.
2 = Institutia, agentul ec. detinator
3 = Denumirea unitatii nucleare (laboratorului) - adresa -
4 = Sup.
5 = Med.
6 = Total
7 = Specificul activitatii nucleare
8 = Total
9 = Surse deschise
10 = Alte tipuri
11 = Activitatea numeric
12 = Numele responsabilului sursei. Telefon
13 = Debitmetru
14 = Numarator de particule
15 = Spectometru etc. ......
16 =
17 =
18 =
19 = Obs.


6.9. SITUAŢIA FONDULUI DE ADĂPOSTIRE AL POPULAŢIEI ŞI A SALARIAŢILOR LA DATA DE ...........


─────┬─────────┬──────────────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────────────┐
│ │ Adaposturi de │ │ │ Adaposturi ce se │
Loca-│ Necesar │ protectie civila │ Alte spatii │ │ executa la │
li- │ de ├──────┬──────┬────────┼──────┬──────┬────────┤ │ mobilizare │
tati │adapostit│Termi-│Neter-│ │Subso-│Gale- │ │TOTAL ├──────┬─────────────┤
│ │nate │minate│ TOTAL │luri │rii, │ │GENERAL │Ada- │ │
│ │ │ │ │ce se │tune- │ TOTAL │ │post │ Adapost │
│ │ │ │ │amena-│luri, │ │ │din │ din │
│ │ │ │ │jeaza │grote,│ │ │beton │ material │
│ │ │ │ │ │pes- │ │ │armat │ lemnos │
│ │ │ │ │ │teri │ │ │prefa-│ │
│ │ │ │ │ │etc. │ │ │bricat│ │
├─────┬───┼──┬───┼──┬───┼──┬───┬─┼──┬───┼──┬───┼──┬───┬─┼──┬───┬─┼──┬───┼──┬───┬──┬───┤
│Categ│Cap│Nr│Cap│Nr│Cap│Nr│Cap│%│Nr│Cap│Nr│Cap│Nr│Cap│%│Nr│Cap│%│Nr│Cap│Nr│Cap│Nr│Cap│
─────┼─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ P │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ S │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ T │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────┼─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ P │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ S │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ T │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────┼─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ P │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
Total├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
judet│ S │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┼─┼──┼───┼─┼──┼───┼──┼───┼──┼───┤
│ T │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────┴─────┴───┴──┴───┴──┴───┴──┴───┴─┴──┴───┴──┴───┴──┴───┴─┴──┴───┴─┴──┴───┴──┴───┴──┴───┘



6.10. EVIDENŢA EVENIMENTELOR PE LINIE DE DEZASTRE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUAŢIA ACCIDENTELOR TEHNOLOGICE PRODUSE │
├────┬───────────┬─────┬────┬────────────────────────┬─────────┬──────┬────────┤
│Nr. │Localitatea│ Data│ Ora│ Produse afectate │Descriere│Masuri│Forte │
│crt │ │ │ ├────────┬──────┬────────┤situatie │luate │ si │
│ │ │ │ │Decedati│Raniti│Evacuati│ │ │mijloace│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de in- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │terven- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ tie │
├────┼───────────┼─────┼────┼────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼────────┤
├────┼───────────┼─────┼────┼────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼────────┤
└────┴───────────┴─────┴────┴────────┴──────┴────────┴─────────┴──────┴────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUAŢIA CENTRALIZATOARE A CONSECINŢELOR INUNDAŢIILOR │
├─┬─┬─┬─────────┬───┬───────┬───┬────────────────┬───┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬────┤
│ │ │ │Persoane │ │ │ │Drumuri afectate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │afectate │ │Gospo- │ ├──┬──┬──┬───────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │darii │ │DN│DJ│DC│Strazi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├──┬──┬───┤ ├──┬─┬──┤ ├──┼──┼──┼───────┤ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼──┼──┼───┼───┼──┼─┼──┼───┼──┼──┼──┼───────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┤
│1│2│3│ 4│ 5│ 6 │ 7 │ 8│9│10│ 11│12│13│14│ 15 │ 16│17│18│19│20│21│22│23│24 │
├─┼─┼─┼──┼──┼───┼───┼──┼─┼──┼───┼──┼──┼──┼───────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┤
├─┼─┼─┼──┼──┼───┼───┼──┼─┼──┼───┼──┼──┼──┼───────┼───┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┤
└─┴─┴─┴──┴──┴───┴───┴──┴─┴──┴───┴──┴──┴──┴───────┴───┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴────┘

1 = Nr. crt.
2 = Perioada
3 = Localitati afectate
4 = Decedati
5 = Raniti
6 = Evacuati
7 = animale moarte
8 = case
9 = anexe
10 = fantani
11 = Obiective social economice
12 = DN (km)
13 = DJ (km)
14 = DC (km)
15 = Strazi (km)
16 = linii medie tensiune
17 = Constructii hidrotehnice avariate
18 = Posturi trafo
19 = Poduri/podete
20 = cai ferate
21 = Suprafete culturi agricole (ha)
22 = cauza
23 = masuri luate
24 = Forte si mijloace participante
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUAŢIA CENTRALIZATOARE A EFECTELOR PRODUSE DE FENOMENELE METEO PERICULOASE
│ (ÎNGHEŢ, ZĂPADĂ, FURTUNA, PLOI TORENŢIALE, GRINDINĂ)

├─┬─┬─┬─┬─┬─┬────────┬──┬────────┬──┬───────────────┬──┬───────────┬──┬──┬──┬──┐
│ │ │ │ │ │ │Persoane│ │ │ │Drumuri blocate│ │ Retele │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │afectate│ │Gospo- │ │ (km) │ │ electrice │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │darii │ ├──┬──┬──┬──────┤ │ avariate │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├─┬─┬─┬──┤ ├──┬──┬──┤ │ │ │ │ │ ├──┬──┬──┬──┤ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│ 19 │20│21│22│23│24│25│26│27│28│
├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

1 = Nr. crt.
2 = Fenomenul
3 = Perioada
4 = Localitati afectate
5 = Localitati fara energie electrica
6 = Localitati fara linii telefonice
7 = Decedati
8 = Raniti
9 = Evacuati
10 = Sinistrati
11 = Animale moarte
12 = Case
13 = Anexe
14 = Fantani
15 = Obiective social economice
16 = DN
17 = DJ
18 = DC
19 = Strazi
20 = Retele tehnico-edilitare
21 = Linii aeriene de medie tensiune
22 = Linii aeriene de inalta tensiune
23 = Posturi de transformare
24 = Linii el. cai ferate
25 = Poduri/podete
26 = Suprafete culturi afectate (ha)
27 = Masuri
28 = Forte de interventie

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA CUTREMURELOR PRODUSE │
├────┬───────────────┬───────────────────────────┬────────────┬───────┬───────┤
│Nr. │ Zona seismica│ Parametrii(adancimea │ Data si ora│ Efecte│Masuri │
│crt.│ │ epicentrului, │ producerii │ │luate │
│ │ │ magnitudinea, intensitatea│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴───────────────────────────┴────────────┴───────┴───────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA ACCIDENTELOR PE CAI DE COMUNICATII PRODUSE │
├────┬────────────┬────┬───────────────────┬──────────┬────────┬──────────────┤
│Nr. │ │ │ Persoane │ │ │ │
│crt.│ Localitatea│Data│ afectate │ Descriere│ Masuri │ Forte si │
│ │ │ ├─────┬──────┬──────┤ │ │ mijloace │
│ │ │ │Dece-│Raniti│Evacu-│ │ │ participante │
│ │ │ │dati │ │ati │ │ │ │
└────┴────────────┴────┴─────┴──────┴──────┴──────────┴────────┴──────────────┘







┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA CENTRALIZATOARE A CONSECINTELOR ALUNECARILOR DE TEREN │
├───┬───────┬─────┬───────────┬───────────┬─────────────────┬──────┬─────────┬──────┬──────┤
│Nr.│Locali-│Peri-│Prezentare │Gospodarii │Drumuri afectate │Trasee│Retele │Masuri│Forte │
│crt│tatea │oada │sumara a │ │ inundatii │ cai │tehnico- │luate │ si │
│ │ │ │dezastrului│ │ (km) │ferate│edilitare│ │mij- │
│ │ │ │ ├───┬──┬────┼──┬────┬──┬──────┤ (km) │ │ │loace │
│ │ │ │ │Ca-│A │Fan │DN│ DJ │DC│Strazi│ │ │ │parti │
│ │ │ │ │se │ne│tani│ │ │ │ │ │ │ │cipan-│
│ │ │ │ │ │xe│ │ │ │ │ │ │ │ │te │
└───┴───────┴─────┴───────────┴───┴──┴────┴──┴────┴──┴──────┴──────┴─────────┴──────┴──────┘





┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA ALTOR EVENIMENTE PRODUSE │
├────┬────────────┬────┬───────────────────┬──────────┬────────┬──────────────┤
│Nr. │ │ │ Persoane │ │ │ │
│crt.│ Localitatea│Data│ afectate │ Descriere│ Masuri │ Forte si │
│ │ │ ├─────┬──────┬──────┤ │ luate │ mijloace │
│ │ │ │Dece-│Raniti│Evacu-│ │ │ participante │
│ │ │ │dati │ │ati │ │ │ │
└────┴────────────┴────┴─────┴──────┴──────┴──────────┴────────┴──────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA EVENIMENTELOR EPIDEMICE SEMNALATE │
├────┬────────────┬────┬───────────────┬───────────┬─────────┬────────────────┤
│Nr. │ │ │ │ │ │ │
│crt.│ Localitatea│Data│ Epidemia │ Nr. cazuri│Descriere│ Masuri luate │
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────┴───────────────┴───────────┴─────────┴────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ SITUATIA EVENIMENTELOR EPIZOOTICE SEMNALATE │
├────┬────────────┬────┬───────────────┬───────────┬─────────┬────────────────┤
│Nr. │ │ │ │ │ │ │
│crt.│ Localitatea│Data│ Epizootia │ Nr. cazuri│Descriere│ Masuri luate │
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────┴───────────────┴───────────┴─────────┴────────────────┘



ANEXA 7
-------
la Regulament
-------------



MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL
JUDEŢULUI ................

SITUAŢIA SANCŢIUNILOR CONTRAVENŢIONALE ÎN ANUL .......
┌───┬──────────┬─────┬───────┬─────────┬───────────────────────────┬───────┬───┐
│ │ │ │Anulate│ Incasate│ Pentru care s-a facut │ │ │
│Nr.│Sanctiuni │Total│pentru │ conform │ plangere in termen legal │Tran- │To-│
│crt│contraven-│ │viciu │ proces ├─────┬───┬─────────────────┤smis la│tal│
│ │tionale │ │ de │ verbal │Total│Pe │ Solutionate │admi- │in-│
│ │ │ │forma ├────┬────┤ │rol├────────┬────────┤nistra-│ca-│
│ │ │ │ │in │ in │ │ │ in │ in │tia │sat│
│ │ │ │ │48h │ 15 │ │ │favoarea│favoarea│finan- │ │
│ │ │ │ │ │zile│ │ │unitatii│contra- │ciara │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │venien- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ tului │ │ │
├───┴──────────┴─────┴───────┴────┴────┴─────┴───┴────────┴────────┴───────┴───┤
│ SANCTIUNI PRINCIPALE │
├───┬──────────┬─────┬───────┬────┬────┬─────┬───┬────────┬────────┬───────┬───┤
│ 1 │Numar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenzi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │contraven-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼─────┼───────┼────┼────┼─────┼───┼────────┼────────┼───────┼───┤
│ 2 │Valoarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │amenzilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │contraven-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ (lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼─────┼───────┼────┼────┼─────┼───┼────────┼────────┼───────┼───┤
│ 3 │Numar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │avertis- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴──────────┴─────┴───────┴────┴────┴─────┴───┴────────┴────────┴───────┴───┤
│ SANCTIUNI COMPLEMENTARE │
├───┬──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4 │Tipul │ │
│ │sanctiunii│ Locul unde a fost aplicata │
├───┼──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└───┴──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┘


ADJUNCT AL INSPECTORULUI ŞEF
(Numele şi prenumele)
(Semnãtura)



ANEXA 8
-------
la Regulament
--------------
STRUCTURA RAPOARTELOR CE SE TRANSMIT LA
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

1. - Numãrul obiectivelor controlate pe categorii*;
2. - Numãrul deficienţelor constatate/Numãrul deficienţelor înlãturate operativ**;
3. - Numãrul de sancţiuni (principale/valoare; complementare***);
4. - Numãrul activitãţilor de informare a populaţiei****;
5. - Numãrul de exerciţii de evacuare, dacã este cazul*****.
6. - Numãrul analizelor cu factorii de conducere
-----------
* Exemplu: 10 hoteluri, 15 cabane, 19 pensiuni, 12 vile,...
** Separat se vor prezenta detaliat principalele nereguli constatate şi obiectivele unde acestea au fost depistate;
*** Se va specifica tipul sancţiunilor complementare şi obiectivele în care acestea au fost aplicate;
**** Materiale publicate în presã, transmise pe posturile de TV, respectiv de radio, alte categorii de activitãţi care au legãturã cu domeniul controlat;
***** Se înscriu agenţii economici/instituţiile unde acestea s-au executat şi aspecte negative constatate (ex.: evacuarea nu este organizatã la nivelul obiectivului, conducerea obiectivului nu organizeazã periodic exerciţii de evacuare, personalul este reticent la astfel de exerciţii, locul de adunare al persoanelor în caz de incendiu nu se cunoaşte, nu este stabilit sau este impropriu, timpi mari de evacuare etc.).


ANEXA 9
-------
la Regulament
-------------



Exemplar 1/2


MINISTERUL ........
UNITATEA ..........
JUDEŢUL ...........

PROCES-VERBAL
DE CONSTATARE ŞI SANCŢIONARE A CONTRAVENŢIILOR
Seria ...... Nr. ........
┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Încheiat în data de ......... 20... în localitatea .......... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Subsemnatul ...... în calitate de ..... din(unitatea)........ am constatat │
│în data de ..... 20... ora ...... la(locul).......... urmãtoarele:......... │
│........................................................................... │
│........................................................................... │
│........................................................................... │
│* S-a încheiat în 3 exemplare anexa cuprinzând contravenţiile sãvârşite │
│ DA/NU (anexa, va avea seria şi nr. procesului verbal). │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Fapta /ele este/sunt prevãzutã/e de: │
│- art. ..... din ......... şi sancţionatã conform art. ...... din .......; │
│- art. ..... din ......... şi sancţionatã conform art. ...... din .......; │
│- art. ..... din ......... şi sancţionatã conform art. ...... din .......; │
│Se aplica sancţiunea: a) avertisment, b) amendã; c) sancţiunea complementarã│
│............................................................................│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Contravenientul este obligat sã achite suma de .... lei, la CEC sau la │
│ Direcţia Trezorerie şi Contabilitate Publicã, în contul nr. .... şi sã │
│ predea copia chitanţei în termen de 15 zile de la data înştiinţãrii/ │
│ comunicãrii prezentului proces verbal, unitãţii ....... situat/ã în........│
│ str. ....... nr. ...... judeţ/sector ........ │
│ Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data │
│ încheierii/comunicãrii procesului verbal, jumãtate din minimul amenzii, │
│ reprezentând ....... lei, iar copia chitanţei se predã în acelaşi termen. │
│ Daca nu achitã amenda în termen de 15 zile de la data înmânãrii/comunicãrii│
│ se va proceda la executarea silitã. │
│ Contravenientul poate face plingere împotriva procesului-verbal de │
│ constatare şi sancţionare a contravenţiilor in termen de 15 zile de la data│
│ înmânãrii/comunicârii la unitatea din care face parte agentul constatator. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ De sãvârşirea abaterilor de mai sus se fece rãspunzator contravenientul │
│ persoanã juridica/persoana fizicã autorizatã/asociaţie familiala/persoanã │
│ fizica: ......... filiala/sucursala ...... cu sediul(domiciliul pt. minori)│
│ în ...... str. ..... nr. ..... bl. ...... sc. .... ap. ....., judeţ/sector │
│ ........ având codul unic de înregistrare ........ în registrul comerţului,│
│ cod fiscal nr. ....... reprezentatã de ....... în calitate de .......... , │
│ cu domiciliul in ........ str. ...... nr. .... bl. .... sc. ... ap. ..... │
│ judeţ/sector ....... posesor al B.I./C.I./Paşaport seria .... nr. ...... │
│ eliberat(ã)/emis de poliţia/statul ..... la data de ..... C.N.P. ..........│
│ tichet de înscriere a contravenţiilor seria nr. ........ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Alte menţiuni ale agentului constatator: contravenientul nu se afla de │
│ faţã / refuzã / nu poate sã semneze. │
│ Subsemnatul/(a) ...... posesor al B.I./C.I./Paşaport seria ..... nr. .... │
│ eliberat/(ã)/emis de poliţia/statul ....... la data de ...... C.N.P. ..... │
│ cu domiciliul în ...... str. ....... nr. ..... bl. ..... sc. ..... ap. ....│
│ judeţ/sector ....... în calitate de martor, declar cã numitul ......... nu │
│ este de faţã / refuzã / nu poate sã semneze procesul verbal de constatare │
│ şi sancţionare a contravenţiilor. Nu a fost de faţã nici un martor deoarece│
│ ........................................................ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Contravenientului i s-a adus la cunoştinţã dreptul de a face obiecţiuni, │
│ acestea fiind urmãtoarele: │
│ ........................................................................ │
│ ........................................................................ │
│ ........................................................................ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


AGENT CONSTATATOR CONTRAVENIENT
Am primit exemplarul nr. 2

MARTOR



ANEXA 10
--------
la Regulament
--------------




ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(agent economic, instituţie) Nr. ...
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi, cu prilejul controlului privind apãrarea împotriva
incendiilor, executat potrivit art. ...... din ....... (se va înscrie
actul normativ)

PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA UNITĂŢII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. - Date generale privind apãrarea împotriva incendiilor
───────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────
1.1. - ASPECTE GENERALE │
Domeniul de activitate (conform │
art. 23 din regulament) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Anul de construire (punere în │
funcţiune) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Suprafaţa construitã /desfãşuratã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Numãr niveluri (regim de înãlţime) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Clasificare construcţie (civilã, de │
producţie, de depozitare, cu funcţiuni │
mixte) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Structura de rezistenţã a construcţiei │
(structurã metalicã, beton armat │
zidãrie, lemn, mixtã etc.) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Personal angajat* │


* numãr estimativ │


───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Utilizarea clãdirii* │


* prezenţa oamenilor în clãdire │
permanent/temporar │


───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Responsabil cu p.s.i.* │


* nume şi prenume │


───────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────

ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.2. - Date referitoare la construcţie/instalaţie/amenajare
1.2.1. - Clãdirea X(1....n)
───────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────
Date constructive │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Stabilitatea la foc * │
* din proiect sau alte surse de │
documentare │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Numãr de compartimente de incendiu │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Cãi de acces, intervenţie, şi evacuare* │

* numãr, gabarit, marcare/semnalizare │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Case de scãri (închise/deschise)* │

* numãr, gabarit, alcãtuire constructivã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Ascensoare de intervenţie │
* potrivit reglementãrii │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Date tehnice │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem de ventilaţie/climatizare │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem de încãlzire │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instalaţii electrice │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instalaţie de alimentare cu gaze │
naturale/G.P.L. │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Iluminat de siguranţã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sisteme şi instalaţii tehnologice │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem/dispozitiv de evacuare a fumului │
şi gazelor fierbinţi │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem de detectare a incendiilor │
[] da [] nu │ [] supraveghere [] supraveghere
│ parţialã totalã
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem de alarmare/avertizare │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sisteme de limitare a propagãrii │
incendiilor* │
*(uşi antifoc, clapete antifoc, sisteme │
de obturare, oprirea automatã a │
sistemului de ventilare, protecţii ale │
structurilor metalice/de beton/lemn etc.)│
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Sistem de detectare a gazelor │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instalaţie de stingere tip sprinkler/ │
drencer/apã pulverizatã/ceatã de apã │ [] protecţie [] protecţie
[] da [] nu │ parţialã totalã
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instalaţie de stingere cu gaze │
[] da [] nu │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Alte instalaţii de stingere (pulbere, │
spuma etc.) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instalaţie de protecţie împotriva │
trãsnetului │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Stingãtoare* │
* dacã sunt suficiente, adecvate, │
certificate │
* verificate de persoane juridice │
atestate │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Hidranţi interiori/coloane uscate │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Hidranţi exteriori │
───────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────

NOTĂ: Capitolul 1 constituie fişa agentului economic/instituţiei; se
completeazã conform instrucţiunilor emise de Inspecţia de Prevenire şi se
pãstreazã în dosarul obiectivului. La control se reactualizeazã datele în
funcţie de situaţia concretã constatatã.


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. - Analiza apãrãrii împotriva incendiilor
───────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────
2.1. - Date organizatorice │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Organizarea alarmãrii* │
*dacã este organizatã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Instruirea personalului* │
* dacã este executatã periodic, de cãtre │
cine, dacã este persoanã atestatã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Control intern de prevenire* │
*dacã se executa, de cãtre cine │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Serviciu privat de pompieri civili* │
* dacã existã │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Exerciţiu de evacuare* │
*când s-a executat ultima oarã, ce │
probleme deosebite au fost constatate pe │
timpul exerciţiului │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Lista cu substanţe periculoase │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Evacuarea deşeurilor │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Afişare planuri de │
intervenţie/evacuare/instrucţiuni │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Obligaţiile conducerii │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Obligaţiile personalului din structura cu│
atribuţii de apãrare împotriva incendiilor│
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Ordinea interioarã* │
*sunt reglementate lucrul cu foc deschis,│
fumatul, depozitarea şi evacuarea │
deşeurilor şi reziduurilor combustibile, │
lucrãrile premergãtoare şi pe timpul │
sezonului rece, perioadelor caniculare │
şi secetoase, sunt asigurate cãi de │
acces, de evacuare şi de intervenţie) │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Documente specifice de apãrare împotriva │
incendiilor* │
*potrivit reglementãrilor în domeniu │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
Semnalizare / Marcare: │
- cãi de evacuare │
───────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────
- mijloace de primã intervenţie │
───────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────


ANTET Pagina: /
──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│ Respectarea │
│reglementãrilor│
Date constructive şi tehnice ├────────┬──────┤
│ DA* │ NU* │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────┤
2.2. - DATE DIN PUNCT DE VEDERE CONSTRUCTIV │
──────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────┤
Stabilitatea la foc │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Compartimentare │ │ │
- elemente de separare │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
- etanşãri la trecerile prin pereţi/planşee cu rol de │ │ │
rezistenţã la foc ale cablurilor, conductelor, canalelor │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Cãi de evacuare, acces şi intervenţie │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Ascensoare de intervenţie │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────┤
2.3. - DATE DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC │
──────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────┤
Sistem de ventilaţie/climatizare/încalzire │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Instalaţii electrice/de siguranţã │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Instalaţie de alimentare cu gaze naturale/G.P.L │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Sistem şi dispozitiv de evacuare a fumului şi gazelor │ │ │
fierbinţi │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Sistem de detectare a incendiilor │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Sisteme de limitare a propagãrii incendiilor │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Sistem de detectare a gazelor │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Instalaţie de stingere tip sprinkler/drencer/apã │ │ │
pulverizatã/ceaţã de apã │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Instalaţie de stingere cu gaze │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Alte instalaţii de stingere │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Instalaţie de protecţie împotriva trãsnetului │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
Prima intervenţie │ │ │
- stingãtoare │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
- hidranţi interiori/coloane uscate │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────┤
- hidranţi exteriori │ │ │
──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────┘

*se va marca cu X


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. - Nereguli constatate privind apãrarea împotriva incendiilor

Se vor detalia încãlcãrile constatate pe timpul controlului şi marcate cu
X la punctul 2:

3.1. - din punct de vedere organizatoric;
3.2. - din punct de vedere constructiv;
3.3. - din punct de vedere tehnic.

4. - Nereguli care s-au înlãturat prin activitatea de îndrumare şi
control desfãşuratã de inspector


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. - Sancţiuni

5.1. - Principale
───┬─────────────┬───────────┬──────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Persoana │ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │sancţionatã│sancţiunii│încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴───────────┴──────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘


5.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘



INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUBEŢULUI ........

REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)

Se va aplica ştampila



ANEXA 11
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

NOTĂ DE CONTROL Nr. ........

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Încheiatã astãzi, cu prilejul controlului privind apãrarea împotriva
incendiilor, executat potrivit art. ..... din ...... (se va înscrie
actul normativ)

PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA UNITĂŢII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. - Elemente de control privind apãrarea împotriva incendiilor

* Acest capitol cuprinde elemente de control pentru domeniul de activitate
respectiv, conform structurii cadru elaboratã de Inspecţia de Prevenire, în
cazul în care se considerã necesar, el poate fi completat, la încheierea
controlului, cu aspecte suplimentare, în funcţie de situaţia concretã
constatatã pe timpul controlului sau cu situaţia operativã din zona de
competenţã.

2. - Sancţiuni

2.1. - Principale

───┬─────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │ sancţiunii │încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴──────────────────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

2.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ...........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


Se va aplica ştampila



ANEXA 12
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

RAPORT DE INSPECŢIE
(pentru obiective care desfãşoarã activitãţi ce prezintã
pericole de accidente majore în care sunt implicate
substanţe periculoase) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi ......... la S.C. (sursã de risc chimic) cu prilejul
controlului privind modul de aplicare, pe teritoriul societãţii, a
prevederilor <>Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilã în România,
<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional
de Management al Situatiilor de Urgenţã, <>Hotararea Guvernului nr. 1491/2004
pentru aprobarea Regulamentului cadru privind structura organizatoricã,
atribuţiile funcţionale şi dotarea comitetelor şi centrelor operative
pentru situaţii de urgenţã şi a <>Hotararii Guvernului nr. 95/2003 privind
controlul activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore în care
sunt implicate substanţe periculoase.

PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA UNITĂŢII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA

ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Date de identificare a agentului economic, instituţiei publice sursã
de risc chimic
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Denumire agent economic, instituţie publicã │
sursã de risc chimic │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Adresa │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Denumirea comercialã a titularului activitãţii │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Sediul social al titularului activitãţii, inclusiv │
adresa completã a acestuia │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Numele, prenumele şi funcţia persoanei care │
administreazã unitatea economicã │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Telefonul persoanei care administreazã unitatea │
economicã │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Profilul de activitate │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────

2. Date privind substanţele periculoase folosite (sursa de risc)
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Denumirea substanţelor periculoase folosite, │
clasificare în conformitate cu Sistemul │
Internaţional de clasificare al substanţelor │
periculoase, fraze de risc asociate │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Cantitatea existentã în unitate (pentru fiecare │
substanţa în parte) │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Loc de depozitare (instalaţie, echipament de │
proces, sistem de stocare, sistem de compresie, │
conducte etc. │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Mod de operare │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────
3. Sistemul de management şi organizare a obiectivului în vederea
prevenirii accidentelor
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Organizare şi personal - rolurile şi │
responsabilitãţile personalului implicat în │
managementul pericolelor │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Nivelul de pregãtire a personalului şi │
organizarea pregãtirii continue │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Identificarea şi evaluarea pericolelor majore - │
existenţa unor proceduri care permit │
identificarea sistematicã a pericolelor majore │
care decurg din operarea normalã şi anormalã, │
precum şi evaluarea posibilitãţii producerii şi │
gravitãţii acestora │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Controlul operaţional │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Managementul pentru modernizare │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Conformitatea planurilor de urgenţã internã cu │
managementul pentru modernizare │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Conformitatea planurilor pentru situaţii de │
urgenţã internã cu reglementãrile în vigoare şi │
situaţia concretã a obiectivului │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4. Organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţã:
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Notificare │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Înştiinţarea şi pregãtirea pentru intervenţie a │
forţelor proprii │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Alarmarea personalului şi salariaţilor │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Conducerea acţiunilor de intervenţie │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Fortele proprii şi mijloacele │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Cooperarea cu forţele specializate ale │
inspectoratului pentru situaţii de urgenţã şi │
alte forţe specializate │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────

5. Nereguli constatate:
5.1 - din punct de vedere constructiv;
5.2 - din punct de vedere tehnic;
5.3 - din punct de vedere organizatoric,

6. Sancţiuni:

6.1. - Principale

───┬─────────────┬───────────┬──────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Persoana │ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │sanctionata│sancţiunii│încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴───────────┴──────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

6.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ...........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


Se va aplica ştampila



ANEXA 13
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(pentru obiective hidrotehnice) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi ......... la (obiectivul hidrotehnic) cu prilejul
controlului privind modul de aplicare, la nivelul obiectivului, a
prevederilor <>Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilã în România,
<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional
de Management al Situatiilor de Urgenţã, <>Hotararea Guvernului nr. 1491/2004
pentru aprobarea Regulamentului cadru privind structura organizatoricã,
atribuţiile funcţionale şi dotarea comitetelor şi centrelor operative
pentru situaţii de urgenţã şi a ..........

PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA UNITĂŢII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA


ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Date de identificare a obiectivului hidrotehnic
(Prezentare generalã: conform documentaţiei tehnice şi fişei tehnice
a obiectivului)
┌───────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘

2. Date privind exploatarea şi funcţionarea obiectivului
(conform regulamentului de organizare şi exploatare)
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Ipoteze de avarii │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Mãsuri ce se iau la atingerea situaţiilor critice │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Evaluarea efectelor unei avarii sau accident la │
obiectiv: │
- localitãţi afectate │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
- obiective economice, instituţii publice, │
populaţie, colectivitãţi de animale, bunuri │
materiale etc. afectate │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────


3. Sistemul de management şi organizare a obiectivului în vederea
prevenirii unor avarii sau accidente:
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Responsabilitãţi privind aplicarea prevederilor │
legale în domeniul managementului situaţiilor │
de urgenţã │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Organizarea şi încadrarea cu personal │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Organizarea pregãtirii personalului │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Identificarea şi evaluarea pericolelor │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Supravegherea continuã a obiectivului şi │
asigurarea funcţionãrii în siguranţã a acestuia │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Elaborarea planurilor pentru situaţii de urgenţã │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Materializarea în teren a nivelurilor maxime │
înregistrate pentru reconstituirea undelor de │
viiturã şi actualizarea valorilor caracteristice de │
apãrare │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────

4. Organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţã:
─────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────
Notificare │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Dotarea cu mijloace de intervenţie, necesar şi │
existent │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Mijloace de protecţie individualã specifice │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Aplicarea mãsurilor de prevenire şi protecţie │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Alarmarea personalului şi salariaţilor │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Asigurarea conducerii acţiunilor de intervenţie │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Intervenţia forţelor proprii │
─────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────
Cooperarea cu forţele specializate ale │
inspectoratului pentru situaţii de urgenţã şi alte │
forţe specializate │
─────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────

ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

5. Nereguli constatate:
5.4 - din punct de vedere constructiv;
5.5 - din punct de vedere tehnic;
5.6 - din punct de vedere organizatoric.

6. Sancţiuni:

6.1. - Principale

───┬─────────────┬───────────┬──────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Persoana │ Tipul │Nr. art.│Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │sanctionata│sancţiunii│încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼───────────┼──────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴───────────┴──────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

6.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘



INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ...........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


Se va aplica ştampila



ANEXA 14
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(pentru localitati) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi ........., la primaria.................. cu prilejul
controlului privind modul de aplicare, pe teritoriul localitatii, a
prevederilor <>Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilã în România,
<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional
de Management al Situatiilor de Urgenţã, <>Hotararea Guvernului nr. 1491/2004
pentru aprobarea Regulamentului cadru privind structura organizatoricã,
atribuţiile funcţionale şi dotarea comitetelor şi centrelor operative
pentru situaţii de urgenţã şi a <>Hotararii Guvernului nr. 95/2003 privind
controlul activitãţilor care prezintã pericole de accidente majore în care
sunt implicate substanţe periculoase.

LOCALITATE
CONTROLATĂ

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA LOCALITATII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA

ANTET Pagina: /
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Date generale privind localitatea:
─────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────
Populaţia │ Nr. locuitori
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
oraş (comunã) │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
Suprafaţa totalã │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-în intravilan │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-în extravilan │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
Primar │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
Telefon serviciu │
Telefon domiciliu │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
Secretar │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
Telefon serviciu │
Telefon domiciliu │
─────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────

2. Tipuri de risc generatoare de situaţii de urgenţã:
─────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────
A. Riscuri naturale: │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-fenomene meteorologice periculoase │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-incendii de pãdure │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-avalanşe │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-fenomene distructive de origine geologicã │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
B. Riscuri tehnologice: │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-accidente, avarii, incendii şi explozii │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-poluare ape │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-prãbuşiri de construcţii, instalaţii sau amenajãri │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-avarii la utilitãţile publice │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-cãderi de obiecte din atmosferã sau din cosmos │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-muniţie neexplodatã │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
C. Riscuri biologice: │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-îmbolnãviri în masã │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-epidemii │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
-epizootii/zoonoze │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
D. Alunecãri de teren: │
(descriere, localitãţi, obiective, locuinţe, persoane, │
animale, bunuri materiale afectate etc.) │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
E. Incendii şi explozii: │
(descriere, localitãţi, obiective, locuinţe, persoane, │
animale, bunuri materiale afectate etc.) │
─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────
F. Risc chimic: │
(descriere, localitãţi, obiective, locuinţe, persoane, │
animale, bunuri materiale afectate etc.) │
─────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────


ANTET Pagina:.. /..
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. Sistemul de management şi organizare pentru intervenţie:
───────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────
Constituirea comitetului local pentru situaţii de │
urgenţã │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Regulamentul cadru privind structura │
organizatoricã, atribuţiunile funcţionale şi │
dotarea comitetelor pentru situaţii de urgenţã │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Organizarea pregãtirii pentru intervenţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Nivelul de pregãtire a personalului │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Asigurarea înştiinţãrii şi alarmãrii │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-centralã telefonica nr. │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-tipul │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. abonaţi │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-telefon primãrie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-telefon post poliţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-fax │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-radioreceptor │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-sirenã electricã │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-clopote biserici │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Asigurarea protecţiei prin adãpostire │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. subsoluri, pivniţe, crame │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-suprafaţa (mp) │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. construcţii noi prevãzute cu adãpost │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-suprafaţa (mp) │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Adãposturi de protecţie civilã, din care: │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-cu sisteme de filtroventilaţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-fãrã sisteme de filtroventilaţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Asigurarea protecţiei N.B.C. │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-existenţa mijloacelor de protecţie individualã │
(cartuşe filtrante sorbante nr. ....) │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. mãşti contra gazelor │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. complete de protecţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Asigurarea sanitarã şi sanitar-veterinarã │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. dispensare medicale │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. cadre medii │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. medici │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. dispensare sanitar-veterinare │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. medici veterinari │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. tehnicieni │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. laboratoare medicale │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
-nr. laboratoare sanitar-veterinare │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Asigurarea acţiunilor de evacuare │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Aplicarea mãsurilor de prevenire şi protecţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Logistica acţiunilor de intervenţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Elaborarea planurilor pentru situaţii de urgenţã │
───────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────


ANTET Pagina: .../...
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4. Organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţã:
───────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────
Notificare │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Înştiinţarea şi pregãtirea pentru intervenţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Amplasarea locului de conducere │
(se indicã subsolul clãdirii unde se aflã sau se va │
amenaja) │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Alarmarea populaţiei din zona de pericol │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Mãsuri de intervenţie operativã │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Conducerea acţiunilor de intervenţie │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Forte şi mijloace │
───────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────
Cooperarea cu alte forţe specializate │
───────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────

5. Nereguli cnstatate şi mãsuri ce se impun pentru eliminarea acestora:
5.1. - din punct de vedere constructiv;
5.2. - din punct de vedere tehnic;
5.3. - din punct de vedere organizatoric.

6.- Sancţiuni

6.1. - Principale
───┬─────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │ sancţiunii │încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴──────────────────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

6.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘


INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ...........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIMAR
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


PARTICIPANŢI LA CONTROL
DIN PARTEA PRIMĂRIEI ŞI
CONSILIULUI LOCAL
......... cadru tehnic PSI

.........................
Se va aplica ştampila



ANEXA 15
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina:.../..
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(pentru localitati) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi ........., cu prilejul controlului privind apãrarea
împotriva incendiilor, executat potrivit art. ...... din ........ la
Consiliul local şi Primãria localitãţii ...... str. ......, nr. .....,
tel. .... fax. ... înregistrat cu nr. ..... din ....... în perioada ..... .

LOCALITATE
CONTROLATĂ

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI DIN
PARTEA LOCALITATII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA


ANTET Pagina:../..
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. Date generale privind localitatea:
─────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────
Populaţia │ Nr. locuitori
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
oraş (comunã) │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
satul │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Suprafaţa totalã │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-în intravilan │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-în extravilan │ ha
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Primar │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Telefon serviciu │
Telefon domiciliu │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Secretar │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Telefon serviciu │
Telefon domiciliu │
─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────

2. - Agenţi economici/instituţii subordonate
┌──────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Denumire │ Domeniul de activitate │ Riscuri principale │
├──────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├──────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├──────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├──────────────┼────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
└──────────────┴────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

*Se vor ataşa, dupã caz, copii dupã procesele verbale sau notele de
control încheiate în urma controlului la acestea

3. - Alimentarea cu apã
─────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────
Necesarul de apã │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Rezerva de apã de incendiu asiguratã │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Hidranţi exteriori │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-în funcţiune │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-dezafectaţi │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-defecţi │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
Rampe de alimentare la surse naturale │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-în funcţiune │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-dezafectate │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-defecte │
─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────


ANTET Pagina:.../...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4. Sisteme de anunţare alarmare
─────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────
Numãr total │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-pe categorii │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-în funcţiune │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-dezafectate │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-defecte │
─────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────
-verificate ultima oarã la data de │
─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────

5. - Cãi de acces
┌───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Localizare │ Situaţia existentã │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

*Se va consemna dacã sunt drumuri în lucru, blocate, inaccesibile
datoritã înrãutãţirii condiţiilor meteo (precipitaţii sub formã de zãpadã
sau ploaie, furtuni, avalanşe etc.). Datele de la acest capitol vor fi
aduse la cunoştinţa personalului de intervenţie imediat dupã control.

6. - Componenta preventivã din serviciul voluntar de urgenţã
┌────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│Pregãtirea personalului │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│Numãr controale efectuate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│Numãr sancţiuni aplicate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│Organizarea la nivelul localitãţii a │ │
│urmãtoarelor activitãţi: │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ -lucrul cu foc deschis │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ -depozitarea şi evacuarea │ │
│ deşeurilor şi reziduurilor combustibile, │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ -lucrãrile premergãtoare şi pe │ │
│ timpul sezonului rece, │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ -lucrãrile premergãtoare şi pe │ │
│ timpul perioadelor caniculare şi secetoase │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘


7. Nereguli constatate şi mãsuri ce se impun pentru eliminarea acestora:
7.1. - din punct de vedere constructiv;
7.2. - din punct de vedere tehnic;
7.3. - din punct de vedere organizatoric.


ANTET Pagina: .../...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

8. - Sancţiuni

8.1. - Principale
───┬─────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │ sancţiunii │încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴──────────────────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

8.2. - Complementare

┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ...........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIMAR
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)

PARTICIPANŢI LA CONTROL
DIN PARTEA PRIMĂRIEI ŞI
CONSILIULUI LOCAL
......... cadru tehnic PSI

.........................
Se va aplica ştampila


NOTA: Concluziile din control vor fi analizate cu executivul din localitate
şi dupã caz în Consiliul local.
Pe timpul cootrolului se va întocmi fişa localitãţii.





JUDEŢUL ...........................
PRIMĂRIA LOCALITĂŢII ..............


FIŞA LOCALITĂŢII

Oraşul(comuna) ....... adresa .......... numãrul de telefon ........,
distanţa de subunitatea de pompieri militari ...........
Sate aparţinãtoare:
- ........., locuitori ......., km de centru de comunã ..........;
- ........., locuitori ......., km de centru de comunã ..........;
- ........., locuitori ......., km de centru de comunã ..........;
- ........., locuitori ......., km de centru de comunã ..........;
- ........., locuitori ......., km de centru de comunã ..........;
Structuri de P.S.I. şi protecţie civilã constituite (comitet, centru
operativ, cadru tehnic-inspector de protecţie civilã) ..................
Serviciul de Urgenţã Voluntar de categoria .........
- utilaj de stingere ...............;
- pompieri angajaţi ................;
- pompieri voluntari ...............;
Surse de alimentare cu apã în caz de incendiu;
- ....... hidranţi de incendiu în satul ..........;
- ....... hidranţi de incendiu în satul ..........;
- bazin apã de ............ metri cubi;
- râul (pârâul).......... cu debit permanent şi .......... rampe de
alimentare a autospecialelor p.s.i.;
- conductã pentru hidranţi .......... km.
Instituţiile şi imobilele aparţinând Primãriei sunt:
-
-
-
-
Pe teritoriul oraşului (comunei) funcţioneazã urmãtorii agenţi economici:
-
-
-
-
-
Situaţia riscurilor din localitate (din planul de acoperire al riscurilor)
Sisteme de alarmare, alertare incendii si protecţie civilã, adãposturi
existente:
....................................................................
Mijloace de stingere şi protecţie civilã existente:
....................................................................
....................................................................



ANEXA 16
--------
la Regulament
--------------




ANTET Pagina:.../..
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(pentru proiecte) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi cu prilejul controlului privind apãrarea
împotriva incendiilor, executat potrivit art. ...... din ........
(se va inscrie actul normativ)


PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

INSOTIT DE

LOCUL ŞI DATA


ANTET Pagina: .../...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. - Date generale privind apãrarea împotriva incendiilor
──────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────
ASPECTE GENERALE │
(SE MENŢIONEAZĂ PENTRU │
FIECARE PROIECT │
VERIFICAT) │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Date de identificare ale proiectului │
(denumire proiect şi obiectiv, │
denumire lucrare de construcţie conf. │
<>Legii nr. 50/1991 , republicatã, numãrul │
şi data proiectului, beneficiar, faza de │
proiectare- Studiu de fezabilitate, PT, │
D.D.E, PAT, specialitãţi verificate-plan general,│
arhitecturã, volume instalaţii etc., │
proiectant, verificator, expert) │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Date de identificare ale │
construcţiei/instalaţiei tehnologice │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Tipul şi destinaţia clãdirii (civilã-comerţ, │
sãnãtate etc., înaltã, foarte înaltã, cu sãli │
aglomerate, de producţie sau depozitare, cu │
funcţiuni mixte) │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Categoria şi clasa de importanţã │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Regim de înãlţime │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Aria construitã şi desfãşuratã │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Numãrul compartimentelor de │
incendiu şi ariile acestora │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Numãrul maxim de persoane sau animale │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Capacitãţi de depozitare sau adãpostire │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Caracteristici ale proceselor │
tehnologice şi cantitãţi de substanţe │
periculoase │
──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────


ANTET Pagina: .../...
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2. - Deficienţe constatate privind apãrarea împotriva incendiilor
Se vor detalia încãlcãrile constatate pe timpul controlului, pentru fiecare
proiect şi volumele specialitãţilor verificate faţã de prevederile actelor
normative, reglementãrilor tehnice, prescripţiilor şi standardelor în
vigoare, precizând reglementarea tehnicã şi articolul încãlcat;

Exemplu:
Proiect nr. AL 997/IV-2005- Direcţia generala a Vãmilor Bucureşti-
Unitate Vamalã
Focşani-Magazie rampã-Faza D.D.E-Specialitaţi Arhitecturã, Instalaţii
hidrotehnice
- în clãdirea magaziei cu suprafaţa desfãşuratã de 1200 mp, încadratã în
categoria C de pericol de incendiu nu este prevãzutã instalaţie de
semnalizare a incendiului, încãlcându-se astfel prevederile art. 4.2.1
din Normativul pentru proiectarea şi executarea instalaţiilor de semnalizare
a incendiilor şi a sistemelor de alarmare contra efracţiei din clãdiri,
indicativ I 18/2-02.
- ...........
- ...........

Proiect nr. 44/2005 - Extindere pavilion administrativ -S.C. AMIDON
GLUCOZA S.A.-Faza DDE - Specialitate arhitecturã

- In documentaţia de arhitecturã nu se realizeazã analiza conformãrii la
foc prin extinderea realizatã funcţie de respectarea corelãrii între aria
construitã maxim admisã, gradul de rezistenţã la foc, numãrul de niveluri,
riscul de incendiu, potrivit prevederilor cap. 2.2, şi 3.2. din Normativul
de siguranţã la foc a construcţiilor - indicativ P 118-4999.
- Nu s-a determinat încadrarea construcţiei şi a destinaţiilor componente
în risc de incendiu, nerespectându-se prevederile art. 2.1.1., 2.1.2.,
3.1.1., 3.1.2. din Normativul de siguranţã la foc a construcţiilor -
indicativ P 118-1999.
- Documentaţia nu cuprinde planul de evacuare, nerespectându-se prevederile
art. 2.6.74. din Normativul de siguranţã la foc a construcţiilor -
indicativ P 118-1999.

ANTET Pagina: .../...
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. - Sancţiuni
3.1. - Principale
───┬─────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │ sancţiunii │încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴──────────────────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

3.2. - Complementare
┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

4. - Mãsuri

4.1. Se vor revizui şi completa proiectele menţionate la pct. 2 al
documentului de control şi se vor pune de acord cu prevederile
reglementãrilor tehnice în vigoare. Modificãrile şi completãrile la faza
DDE vor fi comunicate investitorilor şi constructorilor.

Termen :pentru DDE pânã la ... .

4.2.; 4.3., ... - alte mãsuri stabilite


Am luat cunoştinţã cã întâmpinarea împotriva mãsurilor cu care nu suntem
de acord se poate face în termen de 15 zile la Inspectoratul pentru
Situaţii de Urgenţã "............." a/al judeţului .............. din
localitatea .......... str. ........ nr. ..........


INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI .........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


Se va aplica ştampila



ANEXA 17
--------
la Regulament
-------------




ANTET Pagina:.../..
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Model

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

PROCES VERBAL DE CONTROL
(pentru obiective si investitii) Nr. ....
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Încheiat astãzi, cu prilejul controlului privind apãrarea împotriva
incendiilor, executat potrivit art. ...... din ........
(se va inscrie actul normativ)


PROPRIETAR

UNITATE
CONTROLATĂ

NUMĂR DE
ÎNTREGISTRARE
DIN REGISTRUL
COMERŢULUI

DESFĂŞURAT
ÎN PERIOADA

INSPECTOR

PARTICIPANŢI
DIN PARTEA
UNITĂŢII
CONTROLATE

LOCUL ŞI DATA



ANTET Pagina: .../...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1. - Date generale privind apãrarea împotriva incendiilor

──────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────
ASPECTE GENERALE │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Date de identificare ale obiectivului de │
investiţie-construcţie, instalaţie │
tehnologicã │
(denumire lucrare de construcţie conform │
<>Legii nr. 50/1991 , numãrul proiectului │
beneficiar, investitor, │
proiectant verificator, expert) │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Tipul şi destinaţia clãdirii (civilã-comerţ, │
sãnãtate etc., înaltã, foarte înaltã, cu sãli │
aglomerate, de producţie sau depozitare, │
cu funcţiuni mixte) │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Categoria şi clasa de importanţã │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Regim de înãlţime │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Aria construitã şi desfãşuratã │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Numãrul compartimentelor de │
incendiu şi ariile acestora │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Numãrul maxim de persoane sau animale │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Capacitãţi de depozitare sau adãpostire │
──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────
Caracteristici ale proceselor tehnologice │
şi cantitãţi de substanţe periculoase │
──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────


ANTET Pagina: .../...
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2. - Deficienţe constatate privind apãrarea împotriva incendiilor

2.1. Deficienţe constatate la verificarea proiectului obiectivului
de investiţie.

2.2. Deficienţe constatate la verificarea conformitãţii mãsurilor de
apãrare împotriva incendiilor stabilite în documentaţiile tehnice de
execuţie, dispoziţiile de şantier, mãsurile prevãzute în procesele verbale
de control anterior, rapoartele de expertizã etc. cu cele realizate
pe teren.

2.3. Deficienţe constatate la organizãrile de şantier şi pe timpul
executãrii lucrãrilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora.

ANTET Pagina: .../...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

3. - Sancţiuni

3.1. - Principale

───┬─────────────┬──────────────────────┬────────┬────────────┬───────┬───────┐
Nr.│Locul unde se│ Tipul │Nr.art. │Act normativ│Valoare│Nr. P-V│
crt│ manifestã │ sancţiunii │încãlcat│ │ amendã│ │
│ încãlcarea │ │ │ │ (lei)│ │
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┼─────────────┼──────────────────────┼────────┼────────────┼───────┼───────┤
───┴─────────────┴──────────────────────┴────────┴────────────┴───────┴───────┘

3.2. - Complementare
┌──────┬────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ Locul unde se │ Tipul sancţiunii │
│ crt. │ manifestã │ │
│ │ încãlcarea │ │
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
├──────┼────────────────┼───────────────────────────────────────────┤
└──────┴────────────────┴───────────────────────────────────────────┘

4. - Mãsuri


INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI .........


REPREZENTANTUL INSPECTORATULUI REPREZENTANTUL
PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BENEFICIARULUI
(Numele şi prenumele în clar (Numele şi prenumele în clar
şi semnãtura) şi semnãtura)


Se va aplica ştampila



ANEXA 18
--------
la Regulament
--------------


INDICATORII ŞI CHEIA DE EVALUARE A
ACTIVITĂŢII DE PREVENIRE

A. - CRITERII PRIVIND ACTIVITATEA
I(1) - Ponderea timpului executat pentru activitãţile preventive (pe
categorii de activitãţi) din totalul timpului de lucru alocat;
I(2) - Numãr încãlcãri sancţionate raportat la numãr nereguli constatate
încadrate ca şi contravenţii în reglementãrile în vigoare;
I(3) - Transmiterea completã şi la timp a informaţiilor solicitate prin
ordinele în vigoare.

B. - CRITERII DE PERFORMANŢĂ
I(4) - Numãr de iniţiative de îmbunãtãţire a activitãţii de prevenire,
materiale documentare şi propuneri transmise la Inspecţia de Prevenire
(orientativ);
I(5) - Numãr procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor
anulate pentru vicii de formã raportat la numãrul total de procese verbale
de constatare şi sancţionare a contravenţiilor;
I(6) - Numãr reclamaţii confirmate în care au fost implicate cadre ale
inspecţiei judeţene;
I(7) - Numãrul de servicii publice voluntare, respectiv servicii private
pentru situaţii de urgenţã, cu autospeciale, participante la etapele
judeţene ale concursurilor profesionale, raportat la totalul celor
existente.

C. - CRITERII DE EFICIENŢĂ
I(8) - Numãrul incendiilor stabilite cu cauze tehnice, raportat la numãrul
de agenţi economici/instituţii controlate.
D. - CRITERII DE PREGĂTIRE (orientativ)
I(9) - Participarea la conferinţe, seminarii, convocãri, expoziţii, etc.,
interne sau internaţionale;
I(10) - Numãr de persoane care au absolvit cursuri de specializare,
masterate, doctorate;
I(11) - Numãr de broşuri, pliante, articole în publicaţii de specialitate,
cãrţi, ghiduri etc, publicate.







┌───────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Indica-│ │
│torii │ CALIFICATIV │
├───────┼───────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┬────────────────┤
│ │ NESATISFĂCĂTOR │ SATISFĂCĂTOR │ BINE │ FOARTE BINE │
│ │ 4 puncte │ 6 puncte │ 8 puncte │ 10 puncte │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(1) │≤ 50% din totalul │51- 70 % din totalul │71 - 90 % din totalul │>90% din totalul│
│ │ timpului alocat │ timpului alocat │ timpului alocat │timpului alocat │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(2) │ ≤ 50% │ 51 - 60 % │ 61 - 70 % │ > 70% │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(3) │incomplet şi târziu│incomplet, dar la timp│ complet, dar târziu │complet şi la │
│ │ │ │ │ timp │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(5) │ ≥ 0,05 │ 0,05 - 0,02 │ 0,02 - 0,01 │ <0,01 │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(6) │ ≥ 20% din total │ 10 - 20% din total │0-9 % din total cadre │ 0 │
│ │ cadre │ cadre │ │ │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(7) │ < 25% │ 25 - 50% │ 51-75 % │ >75% │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ I(8) │ ≥16% │ 8-16% │ 4 - 7% │ <4% │
├───────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┤
│ Media │ ≤ 7 puncte │ 7- 8 puncte │ 8 - 9 puncte │ > 9 puncte │
└───────┴───────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┴────────────────┘


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016