Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 665 din 3 iunie 2009  pentru modificarea anexei nr. 6 la   Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 814/2008 privind aprobarea regulamentelor de organizare si functionare ale comisiilor de experti de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru anumite boli cronice, respectiv anumite DCI-uri prevazute de   Hotararea Guvernului nr. 720/2008     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 665 din 3 iunie 2009 pentru modificarea anexei nr. 6 la Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 814/2008 privind aprobarea regulamentelor de organizare si functionare ale comisiilor de experti de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru anumite boli cronice, respectiv anumite DCI-uri prevazute de Hotararea Guvernului nr. 720/2008

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 400 din 12 iunie 2009
Având în vedere:
- <>art. 268 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzãtoare medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- Referatul de aprobare al Direcţiei generale evaluare nr. DGE/SM/454 din 13 aprilie 2009, aprobat de preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 972/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 6 la <>Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. 814/2008 privind aprobarea regulamentelor de organizare şi funcţionare ale comisiilor de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate pentru anumite boli cronice, respectiv anumite DCI-uri prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 720/2008 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 817 din 5 decembrie 2008, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Membrii comisiei de experţi şi direcţiile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele
Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
Irinel Popescu

Bucureşti, 3 iunie 2009.
Nr. 665.

ANEXĂ
(Anexa nr. 6 la <>Ordinul nr. 814/2008 )


REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE
a Comisiei de experţi de la nivelul Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate pentru tratamentul specific
hepatitelor cronice şi cirozei hepatice de etiologie
viralã, precum şi pentru boala inflamatorie cronicã intestinalã

1. Medicii coordonatori de la nivelul caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene, ai Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, precum şi ai Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Municipiului Bucureşti, denumite în continuare case de asigurãri de sãnãtate, privind diagnosticul şi tratamentul hepatitelor cronice, cirozelor hepatice şi bolilor inflamatorii intestinale, vor avea calificarea profesionalã de medic primar în specialitatea Gastroenterologie.
2. Dosarele pentru iniţierea terapiei antivirale vor fi solicitate de Comisia de experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozei hepatice de etiologie viralã, precum şi pentru boala inflamatorie cronicã intestinalã, denumitã în continuare CCNASHCBI, lunar, caselor de asigurãri de sãnãtate, în numãr proporţional cu numãrul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare la casele de asigurãri de sãnãtate. Casele de asigurãri de sãnãtate vor transmite dosarele solicitate însoţite de o adresã de înaintare în care sunt specificate sumele disponibile în vederea iniţierii şi continuãrii tratamentului specific pentru fiecare afecţiune.
3. Ordinea de iniţiere a tratamentului antiviral va fi cea a vechimii dosarelor, dupã data înregistrãrii lor la casele de asigurãri de sãnãtate. Fac excepţie de la aceastã regulã urmãtoarele categorii de pacienţi:
a) forme grave de hepatitã cronicã VHC (pacienţi cu valori ale transaminazelor peste 3X LNS, histologie cu scor Metavir A3F3, precum şi viremie peste 1.000.000 UI/ml), cu diagnosticul stabilit şi confirmat, de preferinţã, într-o secţie de Gastroenterologie dintr-o clinicã universitarã;
b) pacienţii cu vârsta cuprinsã între 3-18 ani;
c) cazurile de infecţie viralã în context profesional, cu documente care sã ateste activitatea desfãşuratã într-o unitate sanitarã;
d) pacienţii cu hepatitã cronicã VHC care necesitã tratament antiviral pentru evitarea inducerii replicãrii virale de cãtre medicamentele citostatice necesare tratamentului oncologic concomitent (la indicaţia medicului oncolog).
4. CCNASHCBI avizeazã/nu avizeazã schemele terapeutice pentru medicamentele specifice, în conformitate cu protocoalele terapeutice şi în condiţii de eficienţã economicã (bugetul aprobat).
5. CCNASHCBI emite decizii de avizare/neavizare a terapiei, a cãror valabilitate începe la data emiterii deciziei şi se terminã la sfârşitul intervalului înscris pe decizie. Nu se emit decizii cu valabilitate retroactivã.
6. CCNASHCBI solicitã lunar caselor de asigurãri de sãnãtate rapoarte privind numãrul de pacienţi aflaţi în tratament, pe tipuri de afecţiuni, şi sumele totale cheltuite, precum şi numãrul de pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare, pe tipuri de afecţiuni.
7. CCNASHCBI elaboreazã un raport semestrial financiar care conţine consumul lunar şi cheltuielile angajate pentru tratamentul hepatitei cronice, cirozei hepatice de etiologie viralã, precum şi pentru tratamentul bolii inflamatorii cronice intestinale, pe pacient şi pe judeţe.
8. CCNASHCBI întocmeşte rãspunsurile potrivit deciziei luate individual pentru fiecare pacient şi le transmite caselor de asigurãri de sãnãtate. Deciziile pot fi: includere în tratament, neincludere în tratament (se specificã motivele neincluderii în tratament), completarea dosarului (cu menţionarea datelor sau a documentelor incomplete şi cu valabilitate depãşitã).
9. CCNASHCBI va acorda aprobãri pe toatã durata prevãzutã în protocol dupã comportamentul viremiilor periodice (pentru hepatita C: 8 luni dacã viremia este nedetectabilã la 12 sãptãmâni, 5 luni dacã viremia este nedetectabilã la 24 de sãptãmâni de tratament; pentru hepatita B: din 6 în 6 luni, pânã la finele tratamentului).
10. CCNASHCBI elaboreazã documentele în baza cãrora se fac iniţierea şi monitorizarea tratamentului (fişe de iniţiere/fişe de monitorizare sau referate de justificare, decizii) şi stabileşte circuitul documentelor, pe care îl transmite prin adresã oficialã caselor de asigurãri de sãnãtate, în vederea asigurãrii funcţionãrii adecvate a comisiei de experţi CNAS.
11. Probele biologice care au fost luate în considerare la prescrierea tratamentului (transaminaze, biopsie hepaticã, viremie) îşi pãstreazã valabilitatea pânã la iniţierea tratamentului. Se va evalua la iniţiere doar situaţia hematologicã (hemograma completã: hemoglobina, numãr de leucocite, formula leucocitarã, numãr de trombocite) şi va fi reactualizatã viremia pentru hepatita cronicã viralã C şi ciroza hepaticã C, dacã termenul este mai mare de 12 luni de la efectuarea ei iniţialã şi dacã medicul curant considerã cã evaluarea este în favoarea pacientului.
12. Medicul curant împreunã cu medicul coordonator vor fi responsabili pentru deciziile de reducere sau întrerupere a tratamentului din cauza apariţiei unor reacţii adverse (psihiatrice, tiroidiene, imunologice sau hematologice), iar CCNASHCBI va fi informatã despre aceste decizii, cu documente medicale anexate. Medicii coordonatori vor verifica documentele medicale din dosarele pacienţilor, astfel încât indicaţia terapeuticã sã fie în conformitate cu protocolul terapeutic elaborat.
13. CCNASHCBI va fi informatã despre utilizarea factorilor de creştere hematologici, iar medicul curant va documenta decizia luatã, cu documente medicale anexate.
14. Pentru evitarea utilizãrii tratamentului antiviral la pacienţi cu alte forme de hepatitã cronicã asociate hepatitelor virale (hepatitã autoimunã, steatohepatitã etc.) şi pentru diagnosticul corect al stadiului evolutiv al cirozelor hepatice, diagnosticul iniţial şi indicaţia de tratament antiviral se vor stabili, de preferinţã, în centre terţiare de gastroenterologie şi hepatologie.
15. Tratamentul cu agenţi biologici în bolile inflamatorii intestinale nespecifice (boala Crohn şi rectocolita ulcerohemoragicã):
15.1. Acest tip de tratament este indicat pacienţilor care nu au rãspuns sau nu tolereazã tratamentul iniţial imunosupresor (corticosteroizi, azatioprina/6 mercaptopurina, metotrexat, ciclosporina).
15.2. Diagnosticul, indicaţia, aplicarea şi monitorizarea acestui tip de tratament se vor face în centrele de gastroenterologie şi hepatologie terţiare (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Constanţa) iar la CCNASHCBI va fi înaintatã documentaţia biologicã, endoscopicã, histologicã şi terapeuticã care sã confirme necesitatea tratamentului biologic.
16. CCNASHCBI are ştampilã proprie, iar actele sale oficiale sunt semnate numai de preşedintele şi de membrii acesteia.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016