Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 656/C din 7 martie 2007  pentru modificarea Regulamentului de punere in aplicare a   Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, aprobat prin   Ordinul ministrului justitiei nr. 210/2001     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 656/C din 7 martie 2007 pentru modificarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 210/2001

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 194 din 21 martie 2007
Având în vedere <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 210/2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a <>Legii nr. 188/2000 privind executorii judecãtoreşti, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 64 din 6 februarie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 6 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 132 din 11 februarie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

ART. I
Regulamentul de punere în aplicare a <>Legii nr. 188/2000 privind executorii judecãtoreşti, aprobat prin <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 210/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 64 din 6 februarie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã, dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (4) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"(4) La numirea pe posturile declarate vacante în condiţiile alin. (2) vor avea prioritate, în urmãtoarea ordine:
a) executorii judecãtoreşti stagiari care au promovat examenul de definitivat;
b) executorii judecãtoreşti care solicitã schimbarea sediului biroului dintr-o circumscripţie a judecãtoriei în alta;
c) persoanele care au promovat concursul sau examenul anual de admitere în profesie;
d) persoanele scutite de examen, în conformitate cu dispoziţiile art. 15 lit. g) din lege, care solicitã admiterea în profesie."
2. Alineatul (1) al articolului 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Cererea de înscriere împreunã cu dovezile privind îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 15 lit. a)-f) din lege se depun, cu cel puţin 20 de zile înainte de data susţinerii concursului sau examenului, la Camera executorilor judecãtoreşti în a cãrei circumscripţie se aflã localitatea unde domiciliazã candidatul."
3. Alineatul (1) al articolului 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Data şi locul concursului sau examenului vor fi stabilite prin ordin al ministrului justiţiei, cu consultarea Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti, şi vor fi comunicate Camerelor executorilor judecãtoreşti cu 30 de zile înainte de aceastã datã, în vederea înştiinţãrii candidaţilor, fiind publicate şi în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. În aceleaşi condiţii va fi publicatã şi lista cuprinzând posturile vacante. De asemenea, acestea vor fi publicate şi pe paginile de internet ale Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti şi Ministerului Justiţiei."
4. Alineatul (2) al articolului 21 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Cu cel puţin 10 zile înainte de data concursului sau examenului, Consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti va stabili adresa exactã şi ora începerii concursului sau examenului şi le va comunica Camerelor executorilor judecãtoreşti şi Ministerului Justiţiei. De asemenea, se va dispune afişarea acestora la loc vizibil şi accesibil publicului, la sediul tuturor Camerelor executorilor judecãtoreşti, fiind publicate şi pe paginile de internet ale Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti şi Ministerului Justiţiei."
5. Alineatul (1) al articolului 22 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) În vederea susţinerii concursului sau examenului, Ministerul Justiţiei şi Consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti vor stabili tematica cu caracter teoretic din materiile: drept civil, drept procesual civil şi organizarea profesiei de executor judecãtoresc."
6. Alineatul (2) al articolului 22 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Tematica va fi transmisã Camerelor executorilor judecãtoreşti cu cel puţin 30 de zile înaintea datei concursului sau examenului şi va fi afişatã de îndatã, la loc vizibil şi accesibil publicului, la sediul acestora. De asemenea, va fi publicatã pe paginile de internet ale Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti şi Ministerului Justiţiei".
7. Alineatul (2) al articolului 23 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Subiectele vor fi stabilite cu 24 de ore înaintea datei concursului sau examenului şi vor fi redactate astfel încât sã acopere întreaga tematicã, formulându-se câte 10 subiecte din fiecare materie."
8. Alineatul (1) al articolului 24 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) În ziua concursului sau examenului, cu 30 de minute înainte de ora începerii acestuia, comisia care a redactat subiectele va proceda la alegerea prin tragere la sorţi a unui set de subiecte, câte douã din fiecare materie, acestea constituind subiectele de concurs sau de examen, şi va întocmi un proces-verbal constatator semnat de membrii comisiei."
9. Alineatul (1) al articolului 39 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 39. - (1) Examenul de definitivat va consta într-o probã teoreticã şi o probã practicã. Ministerul Justiţiei şi Consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti vor stabili tematica cu caracter teoretic din materiile: drept civil, drept procesual civil, drept comercial şi organizarea profesiei de executor judecãtoresc, dispoziţiile art. 22 alin. (2) aplicându-se în mod corespunzãtor. Proba practicã va consta în întocmirea unui act procedural."
10. Alineatul (1) al articolului 40 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 40. - (1) Cererile candidaţilor, împreunã cu dovezile de îndeplinire a condiţiilor prevãzute la art. 15 din lege şi cu referatul executorului judecãtoresc îndrumãtor se vor depune cu 20 de zile înainte de data examenului la Camera executorilor judecãtoreşti în a cãrei circumscripţie candidatul a efectuat stagiul."
11. Alineatul (2) al articolului 41 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Dispoziţiile art. 19-21 şi 23-36 se aplicã în mod corespunzãtor."
12. Articolul 46 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 46. - Dispoziţiile art. 18-21, 23-36, 39 şi 44 din prezentul regulament se aplicã în mod corespunzãtor."
13. Alineatul (2) al articolului 46^1 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Cererea, în care se poate exprima o opţiune principalã şi mai multe opţiuni secundare pentru un post vacant, se depune la Camera executorilor judecãtoreşti în a cãrei circumscripţie se aflã localitatea în care domiciliazã candidatul, însoţitã de urmãtoarele documente:
- copie legalizatã a diplomei de licenţã în studii juridice;
- copia actului de identitate;
- declaraţie pe propria rãspundere cã are capacitate deplinã de exerciţiu;
- cazierul judiciar;
- recomandare de la ultimul loc de muncã;
- adeverinţã medicalã din care sã rezulte cã este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei de executor judecãtoresc;
- dovada cã nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii 5 ani anteriori anului depunerii cererii de numire în funcţia de executor judecãtoresc şi nici în anul respectiv; dacã nu mai este în funcţie, dovada cã nu şi-a încetat activitatea din motive imputabile;
- dovada cã a absolvit cursuri de specializare, acolo unde este cazul;
- dovada cã a desfãşurat o perioadã de cel puţin 5 ani funcţia de judecãtor, procuror sau avocat şi cã a promovat examenul de definitivat în aceastã profesie."
14. Alineatul (1) al articolului 79 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 79. - (1) Schimbarea sediului biroului executorului judecãtoresc dintr-o circumscripţie în alta se face, la cerere, pe post vacant, potrivit art. 5 alin. (4) lit. b)."
15. Alineatul 3 al articolului 79 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Cererea de schimbare a sediului biroului executorului judecãtoresc se face în termen de 10 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, a listei cuprinzând posturile vacante. Lista se publicã şi pe paginile de internet ale Ministerului Justiţiei şi Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti. De asemenea, lista se va afişa la sediul Camerelor executorilor judecãtoreşti, la loc vizibil şi accesibil publicului."
16. Alineatul (2) al articolului 79^1 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Concursul pentru schimbãri de sediu dintr-o circumscripţie în alta va fi organizat de Uniunea Naţionalã a Executorilor Judecãtoreşti, sub coordonarea şi controlul Ministerului Justiţiei, şi va consta într-o probã teoreticã şi o probã practicã."
17. Alineatul (3) al articolului 79^1 va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Ministerul Justiţiei şi Consiliul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecãtoreşti vor stabili tematica cu caracter teoretic din materiile: drept procesual civil - executare silitã şi organizarea profesiei de executor judecãtoresc. Proba practicã va consta în întocmirea unui act procedural."
18. Alineatul (5) al articolului 79^1 va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Cererile de înscriere la concurs se depun, cu cel puţin 20 de zile înainte de data susţinerii acestuia, la Camera executorilor judecãtoreşti în a cãrei circumscripţie candidatul are sediul biroului. Dupã expirarea termenului menţionat mai sus, cererile vor fi considerate ca tardiv formulate şi nu vor mai fi primite."
ART. II
Direcţia publicitate mobiliarã, notari publici, executori, experţi tehnici judiciari, traducãtori şi interpreţi va duce la îndeplinire prezentul ordin.

Ministrul justiţiei,
Monica Luisa Macovei

Bucureşti, 7 martie 2007.
Nr. 656/C.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016