Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 627 din 26 octombrie 1999  pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigatiei Civile - I.N.C. si al capitaniilor de port    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 627 din 26 octombrie 1999 pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigatiei Civile - I.N.C. si al capitaniilor de port

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 615 din 16 decembrie 1999
Ministrul transporturilor,
în temeiul prevederilor <>art. 7 alin. (5) şi (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 627/1998 privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului Navigaţiei Civile - I.N.C., ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind portul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, forma şi modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigaţiei Civile - I.N.C. şi al capitaniilor de port, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Inspectoratul Navigaţiei Civile - I.N.C. va lua mãsuri ca, în termen de 60 de zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, sa asigure uniforma de serviciu cu însemnele specifice pentru personalul prevãzut la art. 1.
ART. 3
Inspectoratul Navigaţiei Civile - I.N.C. va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu


ANEXA 1

REGULAMENT
privind portul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, forma şi modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigaţiei Civile - I.N.C. şi al capitaniilor de port

I. Portul uniformei de serviciu şi modul de acordare a acesteia

ART. 1
(1) Personalul Inspectoratului Navigaţiei Civile - I.N.C., denumit în continuare I.N.C., şi al capitaniilor de port din subordinea acestuia va purta uniforma de serviciu cu însemnele specifice în timpul executãrii serviciului, în diferite misiuni şi festivitati, precum şi pe durata frecventarii unor cursuri de perfecţionare profesionalã.
(2) Sunt interzise scoaterea din ţara a uniformei de serviciu, cu excepţia cazurilor în care acest fapt este aprobat în mod expres de conducerea I.N.C., precum şi purtarea uniformei în locuri şi în condiţii care pot prejudicia prestigiul instituţiei.
ART. 2
Personalul prevãzut la art. 1 plãteşte 50% din costul uniformei, în 12 rate lunare, iar diferenţa de 50% din cost se suporta de instituţie.
ART. 3
Compartimentele de serviciu cu sarcini de achizitionare şi gestionare a uniformelor, din cadrul I.N.C. şi al capitaniilor de port, au obligaţia sa ţinã evidenta lor, pe fiecare persoana, precum şi a datelor individuale privind diferitele marimi ale acestora.
ART. 4
În cazul pensionãrii sau al decesului unui angajat, uniforma de serviciu acordatã nu se restituie şi nu se datoreazã diferenţe de valoare pentru aceasta, calculate corespunzãtor duratei normate de folosinta, rãmasã neconsumata.
ART. 5
În cazul desfacerii contractului individual de munca, al transferului sau al demisiei, se retine de la cel în cauza diferenţa de valoare, proporţional cu durata normata de folosinta a componentelor uniformei, rãmasã neconsumata.
ART. 6
Personalul care poarta uniforma de serviciu este obligat sa o foloseascã în mod îngrijit şi sa respecte ţinuta impusa de portul acesteia.
ART. 7
În cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii componentelor uniformei din motive obiective, acestea se vor înlocui înainte de expirarea duratei normate de folosinta.
ART. 8
Este interzisã modificarea uniformei de serviciu sau înlocuirea componentelor acesteia cu alte articole care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.

II. Descrierea uniformei de serviciu şi a însemnelor specifice

A. Uniforma pentru sezonul rece
Uniforma de serviciu este de culoare bleumarin şi se compune din: sacou, pantaloni pentru bãrbaţi şi fusta pentru femei, camasa cu maneca lungã, pulover, scurta, pantofi, ghete, fular, caciula, sapca, cravata şi manusi.

1. Sacou (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din stofa de culoare bleumarin, are croiala clasica cu rever, la doua randuri, încheiat cu trei nasturi.
În partea inferioarã are doua buzunare ascunse, fãrã clapa, dispuse lateral în ambele pãrţi, iar în partea superioarã, în stanga, un buzunar de acelaşi tip. Maneca este dreapta, cu slit la manseta, şi are 3 nasturi. Modelul sacoului este similar pentru bãrbaţi şi femei.

2. Pantaloni (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din acelaşi material ca şi sacoul, au croiala dreapta, fãrã manseta, sunt prevãzuţi cu doua buzunare laterale şi un buzunar la spate, orizontal, închis cu un nasture.

3. Fusta (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din acelaşi material ca şi sacoul şi are croiala dreapta cu taietura clasica, cu doua cute în fata.

4. Camasa
Se confectioneaza din material tip poplin de culoare alba sau bleu, cu maneca lungã, cu un buzunar exterior pe piept, în partea stanga. Camasa se poarta numai cu sacou sau cu pulover.

5. Pulover (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din fire de lana sau de tip lana, de culoare bleumarin. Poate fi cu anchior sau închis la gat, are epoleti, platca la umeri, iar la maneci, cotiere din tercot.

6. Scurta matlasata (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din material impermeabil, matlasat, de culoare bleumarin, are croiala dreapta, tip trei sferturi, şi este prevãzutã cu epoleti şi cu gluga detasabila.
Are patru buzunare, doua aplicate în partea de sus şi doua oblice în partea de jos.
Scurta este prevãzutã cu siret în talie şi se inchieie cu fermoar.

7. Sapca (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din material de acelaşi tip şi culoare ca şi sacoul. Calota sepcii este de forma ovala, intarita cu vata, fãrã arc metalic. Pe banda de sustinere, pe partea exterioarã, se aplica o banda de tesatura intaritoare, mai subtire, de culoare neagra. Cozorocul este din material plastic, negru, lacuit, prins de o banda din musama de lac negru, cu câte un nasture mic din metal.
Sapca, care are aplicatã pe viziera frunze de stejar, este prevãzutã în partea din fata cu un snur de fir galben. Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioarã a cozorocului şi extrema din fata a calotei.

8. Caciula (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din piele neagra, captusita la interior. Are forma rotunda, clapa din fata este puţin rotunjita, iar cea din spate formeazã doua urechi laterale. Clapele sunt dublate pe partea exterioarã cu blana rotunda de culoare neagra. Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema.

9. Fular
Se confectioneaza din fire P.N.A. de culoare bleumarin.

10. Cravata
Se confectioneaza din fire sintetice de culoare bleumarin, şi are brodate doua ancore incrucisate.

10. Pantofi/ghete
Se confectioneaza din piele de culoare neagra, sunt durabili şi rezistenti la apa.

11. Manusi
Se confectioneaza din piele neagra, imblanite, şi sunt prevãzute cu degete.

B. Uniforma pentru sezonul cald
Se compune din bluzon, camasa cu maneca scurta, pantalon pentru bãrbaţi, fusta pentru femei, sapca cu coafa alba şi pantofi.

1. Bluzon (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din tercot de culoare bleumarin. Este prevãzut cu epoleti şi cu patru buzunare, doua în partea superioarã, aplicate, şi doua în partea de jos, ascunse, tãiate oblic. Se încheie cu nasturi pe exterior, iar partea inferioarã este prevãzutã cu banda de terminatie sau cu elastic.

2. Camasa
Se confectioneaza din material mercerizat de culoare grej. Are format clasic, cu maneca scurta, cu epoleti pe umar şi cu doua buzunare la piept.
Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.

3. Pantalon (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din acelaşi material ca şi camasa, cu croiala dreapta, fãrã manseta.
În sezonul de vara se poate purta camasa alba sau bleu obişnuitã, prevãzutã cu epoleti, şi pantalon de culoare bleumarin, confectionat din acelaşi material ca şi bluzonul.

4. Sapca (Plansa nr. 2)
Peste sapca din stofa se aplica o coafa din material alb, detasabila.

5. Pantofi
Sunt confectionati din piele, usori, de preferinta de culoare deschisã.

C. Însemnele specifice

1. Galoane cu trese (Plansa nr. 3)
Galoanele diferentiaza funcţiile în cadrul instituţiilor. Sunt formate din trese flexibile, din fir galben metalic, aplicate pe mãtase ripsata de culoare neagra. Tresa ingusta are lãţimea de 10 mm, iar cea lata de 30 mm, dispuse la distanta de 3 mm între ele.
La sacoul de stofa, galoanele se aplica pe partea din afarã manecii, având lungimea egala cu distanta dintre cusaturile manecii, la circa 8 cm de marginea acesteia.
La scurta, bluzon, pulover şi la camasa de vara galoanele se poarta pe epoleti.

2. Insigna metalicã (Plansa nr. 3)
Are forma unei elipse de 6x4 cm din metal alb bombat, fondul este din email albastru cu doua ancore incrucisate, inconjurate de o cununa din frunze de maslin din metal alb. În partea superioarã are o banda tricolora (albastru, galben, roşu), asezata între bratele cununii, şi inscripţia "Controlul Marinei Civile", iar pe verso are înscris numãrul de identificare.
Insigna se poarta la sacou în partea stanga a pieptului.
La uniforma de vara, la camasa se poarta emblema, asemãnãtoare insignei metalice, brodata cu fir alb de mãtase pe tesatura de culoare neagra sau bleumarin.

3. Semnul distinctiv (Plansa nr. 3)
Semnul distinctiv al personalului I.N.C. şi al capitaniilor de port îl reprezintã doua ancore incrucisate, brodate din fir galben de mãtase pe stofa neagra de 3x3 cm, aplicate pe manecile sacoului deasupra galoanelor. Semnul distinctiv se aplica şi pe galoanele care se poarta pe epoleti, în partea dinspre guler.

4. Emblema pentru sapca şi caciula (Plansa nr. 3)
Este brodata cu fir galben pe stofa de culoare neagra, formând o cununa din frunze de maslin, în interiorul cãreia sunt doua ancore incrucisate.
Inspectorul-şef şi inspectorii principali de specialitate din cadrul I.N.C. şi capitanii şefi de port au aplicate la marginea vizierei sepcii frunze de stejar din fir metalic de culoare galbena.

5. Nasturi (Plansa nr. 3)
Sunt din metal galben, având imprimat în centru doua ancore incrucisate. Dimensiunile nasturilor sunt de 15 mm şi 22 mm în diametru. Nasturii de 15 mm se poarta la sapca şi la manecile sacoului, iar cei de 22 mm, la sacou.

III. Componentele uniformei de serviciu şi duratele de folosinta



──────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea articolului U.M. Durata de
crt. (bucãţi folosinta
sau (luni)
perechi)
──────────────────────────────────────────────────────────────────
Sezonul rece

1. Scurta matlasata 1 24
2. Sacou 1 24
3. Pantaloni/fusta 1 24
4. Camasa cu maneca lungã 2 12
5. Pulover 1 36
6. Sapca, caciula 1 48
7. Fular 1 36
8. Cravata 1 12
9. Pantofi/ghete 2 24
10. Manusi 1 24

Sezonul cald

11. Bluzon 1 36
12. Camasa cu maneca scurta 2 12
13. Pantaloni 2 24
14. Caciula/sapca 2 36
15. Pantofi 1 12
──────────────────────────────────────────────────────────────────



Planşele nr. 1 şi nr. 2 cuprinzând descrierea uniformei de serviciu sunt publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 615 din 12 decembrie 1999.


PLANSA Nr. 3
------------

ÎNSEMNELE SPECIFICE

GALOANE PENTRU IERARHIZAREA PERSONALULUI I.N.C. ŞI AL
CAPITANIILOR DE PORT





Inspector-şef - o tresa lata şi patru trese inguste

Inspector-şef adjunct - o tresa lata şi trei trese inguste
I.N.C., inspector I.A.,
inspector I, cãpitan
şef de port la
capitaniile zonale

Inspector II şi III, - o tresa lata şi doua trese inguste
şef serviciu
capitanie zonala,
cãpitan şef de port

Cãpitan de specialitate - o tresa lata şi o tresa ingusta
la capitaniile de port

Cãpitan I de port - patru trese inguste

Cãpitan II de port - trei trese inguste

Ofiţer I de port - doua trese inguste

Ofiţer II de port - o tresa ingusta.



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016