Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 615 din 20 martie 2012  privind modificarea anexei la Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 9.250/2006 pentru aprobarea Normelor privind functionarea Laboratorului vamal central si modalitatea de efectuare a analizelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 615 din 20 martie 2012 privind modificarea anexei la Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 9.250/2006 pentru aprobarea Normelor privind functionarea Laboratorului vamal central si modalitatea de efectuare a analizelor

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 4 aprilie 2012

    În baza prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 565/2011 pentru modificarea şi completarea Hotãrârii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor,
    luând în considerare prevederile art. 68 şi 69 din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare, şi prevederile art. 242-246 din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare,
    pentru îmbunãtãţirea activitãţii de control fizic al mãrfurilor supuse reglementãrilor vamale şi fiscale,
    în temeiul art. 659 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 707/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    Anexa la Ordinul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 9.250/2006 pentru aprobarea Normelor privind funcţionarea Laboratorului vamal central şi modalitatea de efectuare a analizelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.035 din 28 decembrie 2006, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


            Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale
                 de Administrare Fiscalã,
                    Viorel Comãniţã


    Bucureşti, 20 martie 2012.
    Nr. 615.



    ANEXÃ
    (Anexa la Ordinul nr. 9.250/2006)


                             NORME
      privind funcţionarea Laboratorului vamal central şi modalitatea de
                         efectuare a analizelor

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Prezentele norme stabilesc metodologia de urmat de cãtre autoritatea vamalã pentru prelevarea, gestionarea şi analiza probelor prelevate, în condiţiile legii, din mãrfurile supuse controlului autoritãţii vamale.
    (2) Laboratorul vamal central funcţioneazã în cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
    (3) Sediul Laboratorului vamal central este în municipiul Bucureşti, Str. Vulturilor nr. 2, sectorul 3.
    ART. 2
    Laboratorul vamal central efectueazã analiza probelor:
    a) prelevate, în condiţiile legii, de autoritatea vamalã din mãrfurile supuse reglementãrilor vamale, în vederea clasificãrii acestora în Tariful vamal integrat;
    b) din categoria mãrfurilor care fac obiectul politicii agricole comune, prelevate în condiţiile legii, de autoritatea vamalã sau de alte autoritãţi, în scopul stabilirii drepturilor de import şi al asigurãrii controlului mãrfurilor pentru care sunt solicitate restituţii la export;
    c) pentru care existã suspiciunea de a conţine droguri, aşa cum sunt ele definite de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prelevate în condiţiile legii de autoritatea vamalã sau de alte autoritãţi din mãrfurile supuse controlului autoritãţii vamale;
    d) din categoria mãrfurilor accizabile, prelevate în condiţiile legii de autoritatea vamalã sau de alte autoritãţi, pentru identificarea corespunzãtoare a produselor în raport cu prevederile titlului VII "Accize şi alte taxe speciale" din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    e) prelevate, în condiţiile legii, de alte autoritãţi din mãrfurile supuse controlului autoritãţii vamale, în vederea identificãrii acestora şi a aplicãrii reglementãrilor legale specifice.

    CAP. II
    Prelevarea probelor

    ART. 3
    (1) Prelevarea probelor care urmeazã a fi analizate în Laboratorul vamal central se efectueazã de cãtre biroul vamal care efectueazã controlul, în prezenţa declarantului sau a reprezentantului sãu, cu respectarea prevederilor art. 241 alin. (1) şi art. 242 din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/1993 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentul (CEE) nr 2.913/1992 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare.
    (2) În situaţia în care biroul vamal decide sã procedeze la prelevarea de probe, în cadrul procedurii normale de declarare a mãrfurilor prezentate la biroul vamal şi dupã acceptarea declaraţiei vamale, are obligaţia de a notifica în scris aceastã decizie declarantului, precizând data şi ora la care urmeazã a se efectua operaţiunea de prelevare. În cazul în care declarantul sau reprezentantul sãu nu se prezintã pentru efectuarea operaţiunii, biroul vamal poate proceda direct la prelevare, cu respectarea, în prealabil, a procedurii prevãzute la art. 241 alin. (2), (3) şi (9) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/1993 , cu modificãrile ulterioare.
    (3) Prelevarea se face cu respectarea prevederilor standardului de produs, dacã acesta existã şi este pus la dispoziţie de declarant.
    (4) Pentru prelevarea probelor autoritatea vamalã foloseşte ca suport tehnic manualul de prelevare pentru controlul vamal şi al accizelor.
    ART. 4
    (1) Pentru fiecare partidã de marfã pentru care autoritatea vamalã solicitã analize de laborator se prelevã 3 probe identice cu urmãtoarele destinaţii:
    a) proba 1 - pentru efectuarea analizelor în Laboratorul vamal central;
    b) proba 2 - pentru efectuarea unei a doua analize, tot în cadrul Laboratorului vamal central, în situaţia în care declarantul sau reprezentantul acestuia solicitã acest lucru. Aceastã probã se depoziteazã în condiţii corespunzãtoare în Laboratorul vamal central. Termenul de pãstrare a probei 2 este de 3 luni de la data expirãrii termenului legal pentru solicitarea unei a doua analize;
    c) proba 3 - pentru eliberare la eventuala solicitare a instanţelor de judecatã. Aceastã probã se depoziteazã în condiţii corespunzãtoare la biroul vamal care efectueazã controlul. Termenul de pãstrare a probei 3 este de 3 luni de la data la care declarantul ia la cunoştinţã de decizia luatã de biroul vamal, pe baza rezultatelor probei 1, dacã declarantul sau reprezentantul sãu nu contestã aceastã decizie sau nu solicitã efectuarea unei a doua analize. În cazul în care declarantul sau reprezentantul sãu solicitã efectuarea unei a doua analize, proba 3 se pãstreazã 3 luni de la comunicarea cãtre declarant a rezultatului analizei probei 2 sau, dupã caz, a refuzului de a efectua aceastã analizã. Dacã se depune o contestaţie împotriva deciziei autoritãţii vamale, luatã pe baza rezultatelor analizelor, acest termen se prelungeşte pânã la soluţionarea definitivã şi irevocabilã a cauzei.
    (2) În toate cazurile termenul de pãstrare nu va depãşi termenul de valabilitate a produsului.
    ART. 5
    (1) Probele prelevate se sigileazã şi se eticheteazã. Pentru etichetare se folosesc etichete conform modelului prevãzut în anexa nr. 1.
    (2) Prelevarea se efectueazã conform prevederilor legale în vigoare.
    (3) Operaţiunea de prelevare se încheie prin întocmirea unui proces-verbal de prelevare, conform modelului prezentat în anexa nr. 2. Procesul-verbal de prelevare se întocmeşte în douã exemplare, un exemplar fiind transmis declarantului sau reprezentantului sãu.
    (4) Prin semnarea procesului-verbal de prelevare, declarantul sau reprezentantul sãu recunoaşte reprezentativitatea, pentru întreaga partidã de marfã, a probelor prelevate.
    ART. 6
    Solicitarea efectuãrii analizelor de laborator pentru probele prelevate se face pe baza unei cereri de analizã. Modelul cererii de analizã este prevãzut în anexa nr. 3.
    ART. 7
    (1) În cazul mãrfurilor a cãror prelevare necesitã utilizarea unor dispozitive speciale, biroul vamal va colabora cu echipajele mobile în desfãşurarea activitãţilor de prelevare de probe.
    (2) Direcţiile regionale vamale asigurã necesarul de dispozitive, materiale şi recipiente de prelevare pentru birourile vamale şi echipajele mobile din subordine.
    (3) În cazul mãrfurilor periculoase sau când autoritatea vamalã nu dispune de personal special instruit sau de dispozitive, materiale sau recipiente necesare prelevãrii, prelevarea probelor se poate face, sub supravegherea autoritãţii vamale, direct de cãtre declarant, de reprezentantul sãu sau de o altã persoanã împuternicitã în acest sens.

    CAP. III
    Trimiterea probelor

    ART. 8
    (1) Proba 1 şi proba 2 se trimit la Laboratorul vamal central însoţite de urmãtoarele documente:
    a) cererea de analizã;
    b) copia documentelor administrative privind statutul mãrfurilor;
    c) copia facturii, pentru partida de marfã din care s-au prelevat probele;
    d) copiile buletinelor de analizã emise de producãtor sau ale oricãror alte documente care conţin informaţii referitoare la caracteristicile, compoziţia şi utilizarea mãrfurilor.
    (2) Probele şi documentele însoţitoare conform alin. (1) se trimit la Laboratorul vamal central prin grija şefului biroului vamal unde s-a fãcut prelevarea sau a persoanelor împuternicite de acesta prin ordin de serviciu. Cererea de analizã se transmite şi prin mijloace electronice în aceeaşi zi în care a fost completatã şi înregistratã la biroul vamal.
    ART. 9
    (1) Probele se transportã la Laboratorul vamal central prin grija direcţiilor regionale vamale, cu respectarea prevederilor legale pentru transportul anumitor categorii de mãrfuri cum ar fi cele periculoase, inflamabile, precursori şi altele asemenea, precum şi cu asigurarea integritãţii probelor, a sigiliilor aplicate şi a documentelor însoţitoare. În acest sens, în situaţiile în care se impun, direcţiile regionale vamale vor asigura achiziţia de servicii de transport conform prevederilor legale.
    (2) Documentele care însoţesc probele se introduc în plicuri etichetate, iar pe timpul transportului se depoziteazã separat de acestea.

    ART. 10
    Pentru fiecare transport de probe trimise Laboratorului vamal central, birourile vamale întocmesc o listã de expediţie a probelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.

    CAP. IV
    Gestionarea probelor, efectuarea analizelor în Laboratorul vamal central şi emiterea certificatelor de analizã

    ART. 11
    (1) Probele şi documentele însoţitoare se recepţioneazã la Laboratorul vamal central în ordinea sosirii lor şi se înregistreazã în registrul de evidenţã a probelor.
    (2) Dacã la recepţie se constatã lipsa unor probe sau a unor documente, documente deteriorate, probe neetichetate sau cu etichete deteriorate, probe fãrã sigilii sau cu sigilii rupte, probe cu ambalaje deteriorate sau probe într-o stare alteratã, aceste neconformitãţi se menţioneazã în rubrica "Observaţii" din lista de expediţie a probelor. În aceste cazuri Laboratorul vamal central trimite o copie a acestui document biroului vamal emitent.
    ART. 12
    Pentru probele pentru care documentele însoţitoare sunt deteriorate, şeful laboratorului poate cere biroului vamal care a solicitat analiza transmiterea unui alt set de copii ale acestor documente.
    ART. 13
    (1) Laboratorul vamal central efectueazã analiza probei 1 în ordinea înregistrãrii în registrul de evidenţã a probelor.
    (2) Nu se efectueazã analize pentru probele care:
    a) cererea de analizã nu conţine toate datele menţionate ca fiind obligatorii şi la rubrica "observaţiile biroului vamal" nu sunt evidenţiate consecinţele vamale/fiscale/de altã naturã care sã justifice cererea de analizã;
    b) au codul tarifar susceptibil înscris de biroul vamal în cererea de analizã acelaşi cu cel declarat în declaraţia vamalã şi pentru care nu existã alte motive temeinice care sã justifice cererea de analizã;
    c) nu sunt etichetate sau sunt etichetate necorespunzãtor;
    d) nu sunt sigilate sau sunt sigilate necorespunzãtor;
    e) se prezintã într-o stare alteratã;
    f) au ambalaje deteriorate şi existã suspiciunea violãrii integritãţii conţinutului;
    g) conţin o cantitate de probã insuficientã pentru efectuarea analizelor necesare pentru soluţionarea obiectului cererii de analizã;
    h) au la data recepţiei în Laboratorul vamal central mai puţin de 75 de zile din termenul de valabilitate înscris în cererea de analizã.
    (3) Decizia privind neefectuarea analizei pentru probele menţionate la alin. (2) se comunicã în scris biroului vamal care a transmis cererea şi va conţine în mod obligatoriu motivele pe care se întemeiazã.
    (4) Se analizeazã în regim de urgenţã probele pentru care în cererea de analizã sau în adrese înregistrate la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor este înscris cã:
    a) sunt prelevate în cauze penale;
    b) sunt prelevate din partide de marfã reţinute la biroul vamal;
    c) se solicitã analiza acestora de cãtre instanţele de judecatã sau de cãtre Ministerul Public.
    ART. 14
    (1) Atunci când doar una dintre probele 1 sau 2 se aflã în situaţia prevãzutã la art. 13 alin. (2) lit. f) şi cantitatea de probã este suficientã, Laboratorul vamal central poate proceda la divizarea probei corespunzãtoare pentru obţinerea probelor 1 şi 2. Aceastã operaţiune se face în prezenţa declarantului sau a reprezentantului sãu, cu acceptarea reprezentativitãţii probelor astfel obţinute prin semnarea unui proces-verbal încheiat în acest sens.
    (2) Când intenţioneazã sã efectueze o operaţiune de divizare a unei probe, Laboratorul vamal central are obligaţia de a notifica acest lucru în scris declarantului cu cel puţin 48 de ore înainte. În cazul în care declarantul sau reprezentantul acestuia nu se prezintã pentru efectuarea operaţiunii de divizare, laboratorul vamal poate proceda direct la divizarea probei.
    (3) Cele douã probe obţinute prin divizare se sigileazã, se eticheteazã şi se gestioneazã conform dispoziţiilor prezentelor norme.
    (4) În cazul în care probele aflate în condiţiile prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. c)-g) sunt prelevate din partide de marfã pentru care se aşteaptã rezultatul analizelor de laborator pentru acordarea liberului de vamã, se procedeazã la prelevarea altor probe care sã le înlocuiascã pe cele neconforme, cu respectarea dispoziţiilor prezentului ordin.
    ART. 15
    Pentru analizarea probelor Laboratorul vamal central utilizeazã metodele de analizã menţionate în reglementãrile vamale, metodele de analizã prevãzute în reglementãrile comunitare sau, dupã caz, în reglementãrile naţionale specifice, metodele de analizã standardizate internaţionale, regionale ori naţionale şi metodele de analizã dezvoltate la nivelul laboratoarelor vamale europene sau la nivel propriu.
    ART. 16
    (1) În urma efectuãrii analizelor Laboratorul vamal central emite un certificat de analizã conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.
    (2) Certificatul de analizã se emite în 3 exemplare, având urmãtoarele destinaţii:
    a) exemplarul 1 - pentru biroul vamal care a solicitat analiza;
    b) exemplarul 2 - pentru declarant;
    c) exemplarul 3 - pentru arhiva laboratorului.
    (3) Exemplarele 1 şi 2 se trimit prin poştã biroului vamal care a solicitat analiza. Exemplarul 1 se transmite şi pe cale electronicã.
    ART. 17
    (1) Pe baza informaţiilor din certificatul de analizã, biroul vamal ia deciziile privind mãsurile tarifare, netarifare şi/sau fiscale pentru partida de marfã din care s-au prelevat probele şi transmite declarantului exemplarul 2 al certificatului de analizã, cu confirmare de primire. Biroul vamal va notifica Laboratorului vamal central data la care certificatul de analizã a fost comunicat declarantului, în cel mult 15 zile de la data comunicãrii.
    (2) În luarea deciziilor prevãzute la alin. (1), rezultatele cuprinse în certificatul de analizã emis de Laboratorul vamal central prevaleazã în faţa informaţiilor sau datelor cuprinse în documentele de analizã emise de alte laboratoare, precum şi în alte documente care conţin informaţii privind caracteristicile fizico-chimice ale mãrfii atunci când acestea sunt contradictorii.
    (3) În situaţia în care certificatul de analizã nu conţine toate informaţiile necesare, biroul vamal poate solicita completarea certificatului cu datele lipsã.
    ART. 18
    (1) Atunci când Laboratorul vamal central nu poate efectua un anumit tip de analizã, acesta va solicita, cu aprobarea conducerii Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, efectuarea acestor analize în laboratoare acreditate.
    (2) În acest sens Autoritatea Naţionalã a Vãmilor va achiziţiona, în condiţiile prevãzute de lege, servicii de analizã fizico-chimicã a mãrfurilor.
    (3) În situaţiile în care analizele sunt efectuate în alte laboratoare, Laboratorul vamal central emite certificate de analizã pe baza rezultatelor obţinute de laboratorul care efectuat analiza.

    CAP. V
    Contestaţii

    ART. 19
    (1) În cazul în care declarantul nu este de acord cu rezultatele analizei probei 1 din certificatul de analizã emis pentru aceastã probã, acesta are dreptul de a solicita motivat efectuarea analizei probei 2.
    (2) Solicitarea se face prin depunerea unei cereri scrise la biroul vamal în termen de 30 de zile de la data primirii certificatului de analizã pentru proba 1.
    (3) Cererile depuse în condiţiile prevãzute la alin. (2) se transmit imediat de cãtre biroul vamal la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Laboratorul vamal central.
    ART. 20
    (1) În cazul în care Autoritatea Naţionalã a Vãmilor aprobã efectuarea analizei probei 2, Laboratorul vamal central comunicã în scris biroului vamal data la care se va efectua aceastã analizã, în vederea notificãrii declarantului. La stabilirea datei, Laboratorul vamal central va avea în vedere ca notificarea cu privire la data efectuãrii analizei sã poatã fi transmisã declarantului cu cel puţin 48 de ore înainte.
    (2) Declarantul sau reprezentantul sãu poate asista la efectuarea analizei probei.
    ART. 21
    Dacã Autoritatea Naţionalã a Vãmilor nu aprobã efectuarea analizei probei 2, comunicã în scris declarantului motivele refuzului.
    ART. 22
    (1) Dacã rezultatele analizei probei 2 nu modificã concluziile din certificatul de analizã emis pentru proba 1, Laboratorul vamal central notificã acest fapt, în scris, solicitantului şi biroului vamal.
    (2) Dacã rezultatele analizei probei 2 modificã concluziile din certificatul de analizã emis pentru proba 1, Laboratorul vamal central emite un nou certificat de analizã care va conţine şi menţiunea cã îl anuleazã pe primul.
    (3) Rezultatele celei de-a doua analize sunt definitive.
    (4) Pentru comunicarea certificatului de analizã pentru proba 2 se aplicã în mod corespunzãtor prevederile art. 16 alin. (3) şi ale art. 17 alin. (1).

    CAP. VI
    Probe pentru care existã suspiciunea de a conţine droguri

    ART. 23
    (1) Pentru probele prelevate de autoritatea vamalã pentru care existã suspiciunea de a conţine droguri se prelevã o singurã probã.
    (2) Aceste probe se supun prevederilor legale specifice şi dispoziţiilor cuprinse în Metodologia comunã privind evidenţierea statisticã a drogurilor confiscate, aprobatã de Agenţia Naţionalã Antidrog, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontierã.
    ART. 24
    (1) Laboratorul vamal central analizeazã în regim de urgenţã probele pentru care existã suspiciunea de a conţine droguri şi emite buletine de analizã.
    (2) Buletinele de analizã emise ca urmare a analizei probelor pentru care existã suspiciunea de a conţine droguri sunt transmise de Laboratorul vamal central, în regim de urgenţã, biroului vamal care a solicitat analiza.

    CAP. VII
    Returnarea probelor

    ART. 25
    (1) Cu excepţia cazului în care probele sunt distruse în procesul de analizã sau examinare amãnunţitã, acestea se restituie declarantului la cererea şi pe cheltuiala sa, imediat ce se constatã cã ele nu mai trebuie pãstrate de autoritãţile vamale, în special dupã ce declarantul a epuizat toate mijloacele de contestare împotriva deciziei luate de autoritãţile vamale pe baza rezultatelor analizei sau a examinãrii amãnunţite.
    (2) În cazul în care declarantul solicitã returnarea probelor dupã efectuarea analizei probei 1, autoritatea vamalã va proceda la eliberarea acestora numai în baza unei declaraţii scrise a declarantului prin care acesta declarã cã este de acord cu rezultatele şi concluziile cuprinse în certificatul de analizã emis pentru proba 1. Declaraţia se depune la biroul vamal unde se efectueazã controlul, care va trimite o copie a acesteia şi la Laboratorul vamal central.
    (3) În cazul în care declarantul nu solicitã restituirea probelor, acestea pot fi distruse sau pãstrate de cãtre autoritãţile vamale. Cu toate acestea, în anumite cazuri, autoritãţile vamale pot cere declarantului sã ridice probele rãmase.

    CAP. VIII
    Dispoziţii finale

    ART. 26
    Certificatele de analizã emise de Laboratorul vamal central pentru aplicarea reglementãrilor vamale au caracter tehnic, iar declarantul poate contesta deciziile autoritãţii vamale, luate pe baza rezultatelor formulate în certificatele de analizã, potrivit dispoziţiilor legale care reglementeazã contestarea acestor decizii.
    ART. 27
    Dispoziţiile prezentelor norme se aplicã în mod corespunzãtor şi pentru probele prelevate de structurile autoritãţii vamale împuternicite cu controlul respectãrii prevederilor legale în domeniul accizelor, precum şi de orice structurã a autoritãţii vamale împuternicitã sã efectueze controlul fizic al bunurilor.
    ART. 28
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme.


    ANEXA 1
    la norme

                    ETICHETE PENTRU PROBELE PRELEVATE

    Biroul vamal/instituţia: Cod birou vamal:
    Numãrul cererii de analizã:
    Numãrul sigiliului vamal:
    Declarant:

    Document administrativ:
    Denumirea comercialã a mãrfii:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Conţinutul probei: │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Observaţii: │Data: │
├────────────────────────────────┬───────────────────┼─────────────────────────┤
│Declarant/Reprezentant legal: │Prelevator: │Lucrãtor vamal: │
│Numele în clar şi semnãtura │Numele în clar şi │Numele în clar şi │
│ │semnãtura │semnãtura │
└────────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────────────────┘



    ANEXA 2
    la norme

                       PROCES-VERBAL DE PRELEVARE
                         Nr. ......./..........

    Încheiat astãzi, ......., la ........, datã la care s-a procedat la prelevarea a 3 probe reprezentative în greutate netã totalã de/volum net total/nr. bucãţi ....... din partida de marfã cu documentul administrativ nr. ..............
    Cele 3 probe au destinaţia conform Ordinului vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 9.250/2006 pentru aprobarea Normelor privind funcţionarea Laboratorului vamal central şi modalitatea de efectuare a analizelor, cu modificãrile ulterioare.
    Probele au fost prelevate conform normativelor în vigoare în România, şi anume: ...........
    Probele au fost ambalate, etichetate şi sigilate cu sigilii nr:
    proba 1 ..............., proba 2 ............., proba 3 ................
    Prezentul proces-verbal a fost încheiat în ..... exemplare, câte unul pentru fiecare parte.


┌─────────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┐
│ Partea semnatarã │ Numele şi prenumele │ Semnãtura │
├─────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
│Autoritatea vamalã │ │ │
├─────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
│Declarant/reprezentant │ │ │
├─────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
│Prelevator*) │ │ │
└─────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┘


_________
    *) Se completeazã în situaţiile în care prelevarea se face sub supraveghere vamalã de cãtre o altã persoanã desemnatã de cãtre declarant, situaţie în care se întocmeşte un exemplar şi pentru acesta.


    ANEXA 3
    la norme

                         CERERE DE ANALIZÃ Nr.*1)



                                                                    pag. 1/2
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│I. Informaţii referitoare la biroul vamal: │
├───────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┤
│DRAOV*2) │Cod birou: │
│DJAOV/Birou vamal*2): │Telefon: │
│Adresa: │Fax: │
│Persoanã de contact: │E-mail: │
├───────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┤
│II. Informaţii referitoare la mãrfuri/produse: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] Import*2) [] Export*2) Altele*2),*3) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Declarant*2): │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Document administrativ: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] marfã reţinutã la vamã │
├────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Denumirea comercialã*2): │Descriere declaratã*2): │
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Cod tarifar susceptibil*2),*4): │Cod tarifar declarat*2),*4): │
│Cod adiţional susceptibil: │Cod adiţional declarat: │
├────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│Ţarã de origine: Ţarã de expediţie: Destinaţie: │
├────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Greutate totalã sau numãr de unitãţi: │Valoarea eşantioanelor prelevate:│
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Documente anexate: │Numãr de probe transmise: │
│ │Sigilii vamale numãrul*2): │
│ ├─────────────────────────────────┤
│ │Declarantul a solicitat*2): │
│ │[] returnarea pãrţii de probã │
│ │rãmase dupã analizã │
│ │[] distrugerea imediatã dupã │
│ │analizã │
├────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│Termen de valabilitate*2): │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│III. Obiectul cererii*2): │
│[] cod Tarif vamal integrat │
│[] cod adiţional │
│[] altele (precizaţi) │
│ │
│Referinţã legalã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│IV. Observaţiile biroului vamal*2) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Data: │
│Numele, semnãtura şi ştampila biroului vamal │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│V. Recepţia şi înregistrarea în laborator │
├────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Data recepţiei: │ Referinţã laborator: │
│Numãrul de eşantioane primit: │ │
│Modul de transport: │ │
│Repartizare la secţia: │ │
└────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


______________
    *1) Numãrul cererii de analizã este de forma an8zzllaaxxxx, unde: an8: codul din NCTS al biroului vamal care face prelevarea, zzllaa: data prelevãrii, xxxx: numãrul curent al probei pentru anul în curs la biroul vamal care face prelevarea.
    *2) Se completeazã obligatoriu.
    *3) Când se bifeazã "Altele" se va preciza acţiunea de control în cadrul cãreia au fost prelevate probele (de exemplu: control ulterior, control inopinat, inspecţie fiscalã).
    *4) Se completeazã obligatoriu atunci când la obiectul cererii este marcat cod Tarif vamal integrat.



                                                                     pag. 2/2
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Observaţiile biroului vamal (continuare): │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 4
    la norme

    Biroul vamal ............

                              LISTA DE EXPEDIŢIE A PROBELOR
                                Nr. ...... data ........


┌────┬───────────┬──────────┬─────────────┬───────┬───────┬────┬──────────┬────┐
│Nr. │Nr. cererii│Descrierea│ Nr. │ Nr. │ Nr. │Nr. │ Nr. │Obs.│
│crt.│de analizã │ mãrfii │documentului │sigiliu│sigiliu│ANV*│registru │ *) │
│ │ │ │administrativ│proba 1│proba 2│ │laborator*│ │
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
├────┼───────────┼──────────┼─────────────┼───────┼───────┼────┼──────────┼────┤
└────┴───────────┴──────────┴─────────────┴───────┴───────┴────┴──────────┴────┘

           Şeful Biroului vamal, Şeful Laboratorului vamal central,
         ...................... ...................................


__________
    *)Se completeazã de cãtre Laboratorul vamal central la recepţia probelor.



    ANEXA 5
    la norme

    AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
    DIRECŢIA DE AUTORIZÃRI ŞI TARIF VAMAL
    Laboratorul vamal central
    Bucureşti, Str. Vulturilor nr. 2, sectorul 3


                             CERTIFICAT DE ANALIZÃ Nr.
                                      data:


┌──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Exemplarul│Cerere de analizã nr. │
│1 şi 3 │Document administrativ nr. │
│ │Denumirea comercialã a produsului/natura produsului │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Descrierea probei │
│ │Descrierea integritãţii sigiliului │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Rezultate analitice: │
│ │ │
│ │ │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Concluzii: │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │Clasificarea tarifarã propusã (dacã este cazul): │
│ │ │
├──────────┼───────────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│ │Referinţã laborator: │Şef laborator: │
│ │ │Semnãtura şi ştampila │
└──────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘




    AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR
    DIRECŢIA DE AUTORIZÃRI ŞI TARIF VAMAL
    Laboratorul vamal central
    Bucureşti, Str. Vulturilor nr. 2, sectorul 3


                                CERTIFICAT DE ANALIZÃ Nr.
                                          data:


┌──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Exemplarul│Cerere de analizã nr. │
│2 │Document administrativ nr. │
│ │Denumirea comercialã a produsului/natura produsului │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Descrierea probei │
│ │Descrierea integritãţii sigiliului │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Rezultate analitice: │
│ │ │
│ │ │
├──────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Concluzii: │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├──────────┼───────────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│ │Referinţã laborator: │Şef laborator: │
│ │ │Semnãtura şi ştampila │
│ │ │ │
└──────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘



                 __________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016