Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 601 din 11 noiembrie 2008  privind aprobarea Protocolului-cadru de colaborare incheiat intre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile administrativ-teritoriale pentru realizarea cadastrului general    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 601 din 11 noiembrie 2008 privind aprobarea Protocolului-cadru de colaborare incheiat intre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile administrativ-teritoriale pentru realizarea cadastrului general

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 823 din 8 decembrie 2008

Având în vedere prevederile <>art. 8 alin. (16) din Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, şi ale Hotãrârii Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 48 din 1 august 2008, prin care s-a aprobat Protocolul-cadru de colaborare încheiat între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile administrativ-teritoriale pentru realizarea cadastrului general,
în temeiul <>art. 3 alin. (8) din Legea nr. 7/1996 , republicatã, coroborat cu prevederile <>art. 9 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã,

directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Protocolul-cadru de colaborare încheiat între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile administrativ-teritoriale pentru realizarea cadastrului general, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin intrã în vigoare de la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Directorul general
al Agenţiei Naţionale de Cadastru
şi Publicitate Imobiliarã,
Robert Iulian Tatu

Bucureşti, 11 noiembrie 2008.
Nr. 601.

ANEXĂ


Agenţia Naţionalã de Cadastru Unitatea Administrativ-Teritorialã
şi Publicitate Imobiliarã ..................................
Nr. ....../......... Nr. ........./............



PROTOCOL - CADRU DE COLABORARE
încheiat între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Unitatea Administrativ-Teritorialã ......... pentru realizarea cadastrului general pe teritoriul ..........

Având în vedere art. 4, art. 8 alin. (16) şi <>art. 67 din Legea cadastrului şi publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, în vederea stabilirii procedurii de colaborare între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Unitatea Administrativ-Teritorialã ......, în scopul realizãrii cadastrului general în vederea înscrierii din oficiu în cartea funciarã a tuturor imobilelor existente pe teritoriul ........, se încheie prezentul protocol.

I. Pãrţile semnatare
Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, instituţie publicã, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu sediul în Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 202A, sectorul 6, reprezentatã de domnul Robert Iulian Tatu, în calitate de director general,
şi
Unitatea Administrativ-Teritorialã ......, cu sediul în ....., reprezentatã de .........., în calitate de ..........

II. Principii generale care stau la baza colaborãrii dintre cele douã instituţii
Pãrţile semnatare sunt de acord sã colaboreze conform prevederilor prezentului protocol în scopul realizãrii cadastrului general în ......... şi înscrierii tuturor imobilelor în evidenţele de publicitate imobiliarã.
Scopul lucrãrilor de cadastru general din cadrul proiectului este:
a) identificarea, descrierea şi înregistrarea în documentele cadastrale a imobilelor prin natura lor, mãsurarea şi reprezentarea acestora pe hãrţi şi planuri cadastrale, precum şi stocarea datelor pe suporturi informatice;
b) identificarea şi înregistrarea tuturor proprietarilor şi a altor deţinãtori legali de imobile, în vederea înscrierii în cartea funciarã.
În sensul prezentului protocol, prin deţinãtori de imobile se înţelege titularii dreptului de proprietate, ai altor drepturi reale asupra acestora sau cei care, potrivit legii civile, au calitatea de posesori ori detentori precari.
Identificarea se va realiza în douã etape:
1. pe baza datelor puse la dispoziţie de oficiul teritorial în condiţiile cap. IV din prezentul protocol sau a datelor preluate din evidenţele consiliului local, respectiv registrele agricole şi evidenţele fiscale (anexa A - fişa preliminarã, întocmitã de executant);
2. interviu cu proprietarii şi alţi deţinãtori legali de imobile (anexa B - fişa de interviu, întocmitã de executant). Operatorul va confrunta informaţiile din fişa preliminarã cu actele juridice puse la dispoziţie de cãtre deţinãtorii de imobile. În cazul în care sunt prezentate alte acte decât cele din fişa preliminarã, operatorul va executa copii de pe acestea, în vederea stabilirii deţinãtorului legal.
Aceste fişe vor fi predate oficiului teritorial în original.
Unitatea administrativ-teritorialã are obligaţia sã înştiinţeze deţinãtorii imobilelor, în scris, prin afişare şi prin alte mijloace de publicitate, sã permitã accesul specialiştilor pentru executarea lucrãrilor de cadastru sau, dupã caz, sã se prezinte personal pentru a da lãmuriri privitoare la imobile şi a participa la identificarea şi marcarea limitelor acestora. Dacã deţinãtorii imobilelor nu se prezintã, identificarea limitelor se face în lipsa acestora.
Documentele tehnice ale cadastrului general, care se vor întocmi la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, sunt:
a) planul cadastral;
b) indexul alfabetic al proprietarilor;
c) registrul cadastral al proprietarilor.
Pentru economia dispoziţiilor, în cuprinsul protocolului termenii urmãtori vor fi folosiţi cu urmãtoarele înţelesuri:


- Lege - Legea cadastrului şi publicitãţii imobiliare
nr. 7/1996, republicatã;
- Normã - Normele tehnice pentru introducerea cadastrului
general, aprobate prin Ordinul ministrului
administraţiei publice nr. 534/2001;
- Agenţia naţionalã - Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate
Imobiliarã;
- oficiul teritorial - Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã;
- unitatea administrativ- - Unitatea Administrativ-Teritorialã .......
teritorialã


III. Procedura de urmat în vederea schimbului de informaţii
Unitatea administrativ-teritorialã, prin executantul desemnat, va realiza, iar oficiul teritorial va recepţiona lucrãrile de cadastru general pe sectoare cadastrale. În acest sens, cele douã pãrţi vor întocmi graficul de execuţie şi recepţie, grafic care va conţine:
- delimitarea sectoarelor cadastrale întocmitã pe planul cadastral de ansamblu al municipiului;
- programarea în timp a preluãrii informaţiilor existente la oficiul teritorial (anexa nr. 1);
- programarea în timp a predãrii pentru recepţie tehnicã a informaţiilor cadastrale organizate pe sectoare cadastrale (anexa nr. 2).
La întocmirea programãrii se va lua în considerare evitarea îngreunãrii activitãţii curente a oficiului teritorial. În acest sens, se vor corela programãrile de preluare a informaţiilor de la oficiul teritorial cu cea de recepţie, cu respectarea condiţiei ca furnizarea de informaţii sã fie fãcutã pentru maximum 10 sectoare cadastrale nerecepţionate. Întârzierile în recepţia tehnicã vor conduce la întârzieri în furnizarea de informaţii.

IV. Furnizarea de cãtre oficiul teritorial a datelor şi informaţiilor necesare execuţiei proiectului
Furnizarea cãtre unitatea administrativ-teritorialã a datelor şi informaţiilor necesare proiectului se face cu titlu gratuit, în format digital sau analogic, în funcţie de modul lor de deţinere de cãtre oficiul teritorial.
Datele şi informaţiile necesare atingerii obiectivelor proiectului vor fi puse de cãtre oficiul teritorial la dispoziţia unitãţii administrativ-teritoriale, în urma solicitãrii acestora în scris, în baza unui proces-verbal de predare-primire, conform programãrii. Aceste informaţii vor fi puse gratuit la dispoziţia unitãţii administrativ-teritoriale, cu condiţia utilizãrii lor numai în scopul realizãrii acestei lucrãri.
Costurile materialelor necesare realizãrii copiilor pe suport magnetic sau analogic se vor suporta de unitatea administrativteritorialã. Informaţiile în format analogic vor putea fi scanate şi preluate de la sediul oficiului teritorial sau vor putea fi fotocopiate. În acest sens, oficiul teritorial va pune la dispoziţie un spaţiu de lucru în care unitatea administrativ-teritorialã va putea instala scanere, copiatoare etc.
Datele, informaţiile şi documentele ce pot fi puse la dispoziţia unitãţii administrativ-teritoriale, cu titlu gratuit, de cãtre oficiul teritorial sunt:
- documentaţiile de amplasament şi delimitare a imobilului;
- planurile cadastrale;
- planurile parcelare, avizate de comisia localã, existente în arhiva oficiului teritorial;
- baza de date a titlurilor de proprietate;
- documentaţiile executate conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societãţile comerciale cu capital de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi avizate tehnic;
- planul urbanistic general, planul urbanistic zonal, avizate de oficiul teritorial;
- baza de date a registrelor de transcripţiuni-inscripţiuni;
- cãrţile funciare.
Se vor desemna reprezentanţi ai celor douã instituţii ce vor constitui un colectiv de lucru care va analiza periodic datele primite/predate de oficiului teritorial, respectiv de unitatea administrativ-teritorialã.

V. Realizarea şi recepţia lucrãrilor de cadastru general
Realizarea şi recepţia lucrãrilor de cadastru se va face cu respectarea legislaţiei în vigoare din domeniul cadastrului şi publicitãţii imobiliare. Evidenţa cadastrului general va fi realizatã prin parcurgerea a douã etape:
- recepţia tehnicã;
- înscrierea în cartea funciarã.
A. Recepţia tehnicã
În scopul realizãrii recepţiei, executantul va preda oficiului teritorial documentele tehnice care compun lucrarea şi dosarul de verificare, întocmite conform prevederilor Normei şi prezentului protocol.
Documentaţia va fi predatã în douã etape:
1. documentaţie tehnicã cu privire la întregul teritoriu administrativ, care va fi constituitã din:
● proiectul tehnic de ansamblu şi proiectul tehnic de execuţie a lucrãrii;
● lucrarea de delimitare administrativ-teritorialã;
● lucrãrile geodezice (reţele de puncte, descrieri, prelucrãri etc.);
● lucrãrile fotogrammetrice, unde este cazul;
● planul de comunicare.
Asupra lucrãrilor descrise mai sus, finalizate şi recepţionate de oficiul teritorial înainte de adoptarea prezentului protocol, se va întocmi o recapitulaţie însuşitã de cele douã pãrţi. Lucrãrile fotogrammetrice şi planul de comunicare vor fi recepţionate şi avizate de Agenţia naţionalã.
2. documentaţii tehnice cadastrale întocmite pe sectoare cadastrale, conform programãrii pentru recepţie, care vor cuprinde:
● memoriu tehnic;
● planul cadastral al sectorului pentru care s-au realizat lucrãri, întocmit conform specificaţiilor din anexa nr. 3;
● registre tipãrite:
- indexul alfabetic al proprietarilor (anexa nr. 4);
- registrul cadastral al proprietarilor (anexa nr. 5);
● fişierele bazelor de date grafice şi textuale, în formatul şi organizarea corespunzãtoare specificaţiilor din anexa nr. 6;
● lista titlurilor de proprietate eliberate conform legilor proprietãţii, incorect întocmite, pentru care nu este posibilã identificarea poziţiei în cadrul unitãţii administrativ-teritoriale;
● dosarul de verificare externã a lucrãrii.
Comisia de recepţie va fi formatã din specialişti ai oficiului teritorial, numitã prin decizie a directorului oficiului teritorial.
Recepţia lucrãrilor de introducere a cadastrului general - partea tehnicã - constã în analizarea şi verificarea prin sondaj a documentaţiilor, atât pe teren, cât şi la birou, ţinându-se seama şi de documentele de control ale oficiului teritorial încheiate pe parcursul executãrii lucrãrilor, de procesele-verbale de recepţie parţialã şi de avizare şi de proiectele tehnice de ansamblu şi de execuţie.
În cazurile în care se constatã cã lucrãrile necesitã remedieri de conţinut sau de prezentare graficã ce conduc la hotãrârea amânãrii recepţiei, în locul procesului-verbal de recepţie se întocmeşte o notã de constatare, în care se nominalizeazã deficienţele constatate şi completãrile necesare, precum şi termenele în care se vor efectua remedierile.
Dupã recepţie se va realiza publicarea documentelor tehnice ale cadastrului general în condiţiile art. 11 alin. (5) din Lege. La data publicãrii se întocmeşte un proces-verbal.
Contestaţiile depuse de persoanele interesate conform art. 11 alin. (6) din Lege în termen de 60 de zile de la înştiinţarea scrisã vor fi soluţionate de o comisie formatã din reprezentanţi ai oficiului teritorial, ai unitãţii administrativ-teritoriale şi de un reprezentant al executantului lucrãrii.
Stabilirea soluţiilor şi a modului de compensare a unor suprafeţe gãsite în plus sau în minus, prin mãsurãtorile executate pentru introducerea cadastrului general, faţã de înscrisurile din titlurile de proprietate şi din alte documente legale intrã în responsabilitatea consiliului local, în condiţiile art. 61 din Lege.
B. Înscrierea în cartea funciarã
Deschiderea noilor cãrţi funciare se va realiza etapizat, pe sectoare cadastrale, dupã soluţionarea contestaţiilor în condiţiile art. 11 alin. (7) din Lege.

VI. Dispoziţii speciale
În perioada care se înscrie între recepţia tehnicã a unui sector cadastral şi validarea datelor cadastrului general al sectorului respectiv prin publicare, urmatã de deschiderea noilor cãrţilor funciare, toate documentele cadastrale care se întocmesc la cererea celor interesaţi în mod sporadic (planuri pentru prima înregistrare, dezmembrare a imobilelor înscrise etc.) vor fi întocmite pe baza informaţiilor din documentele tehnice recepţionate în cadrul cadastrului general, preluate de persoana autorizatã de la oficiul teritorial, şi actualizarea acestora.
Documentaţiile cadastrale vor fi întocmite conform Ordinului directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 634/2006 privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciarã, fiind însoţite în mod suplimentar de un proces-verbal de vecinãtate.
Actualizarea se va face cu respectarea coordonatelor imobilelor preluate de la oficiul teritorial. Orice neconcordanţe identificate de persoana autorizatã vor fi sesizate Comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi rezolvate pânã la deschiderea noilor cãrţi funciare. Neconcordanţe pot fi diferenţele de coordonate, de configuraţii, suprafeţe, construcţii şi alte asemenea situaţii. Nu pot fi considerate neconcordanţe erori de determinare a punctelor de detaliu mai mici de 20 de cm, atât în poziţie absolutã, cât şi relativã. Integrarea noii situaţii în cadrul bazei de date recepţionate va fi executatã de oficiul teritorial.
În scopul evitãrii dublãrii numerelor cadastrale, numerotarea cadastralã a imobilelor în cadrul cadastrului general va fi fãcutã cu numere consecutive începând de la 100.001. De asemenea, dupã recepţia tehnicã a cadastrului general pe un anumit sector cadastral, imobilele nou-formate (prin comasãri, dezmembrãri etc.) vor primi numere cadastrale în continuarea numerelor acordate în cadrul cadastrului general, conform unor reguli stabilite de oficiul teritorial şi comunicate unitãţii administrativ-teritoriale şi executantului lucrãrilor.
De asemenea, dupã recepţia tehnicã pe un sector cadastral, emiterea titlurilor de proprietate (titlu de proprietate conform legilor fondului funciar, ordin al prefectului, dispoziţie conform <>Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 etc.) se va face cu identificarea imobilului prin numãr cadastral. În acest sens, dacã este cazul, unitatea administrativ-teritorialã va întocmi, prin intermediul unei persoane autorizate, documentaţii cadastrale de dezmembrare a imobilelor aflate la dispoziţia comisiei locale de fond funciar sau în administrarea altor instituţii conform Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciarã, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 634/2006. Dezmembrarea şi transferul acestor imobile vor fi fãcute cu respectarea legislaţiei aplicabile în vigoare.

VII. Dispoziţii comune
Pãrţile semnatare ale prezentului protocol îşi vor desemna reprezentanţi într-un colectiv de lucru constituit pentru analiza periodicã a obligaţiilor ce le revin, respectiv clarificarea şi rezolvarea problemelor apãrute în derularea acţiunilor comune. Acestea se vor menţiona prin act adiţional la prezentul protocol.
Pãrţile semnatare îşi vor comunica reciproc orice situaţie ce ar putea duce la neîndeplinirea dispoziţiilor prezentului protocol. Dispoziţiile prezentului protocol vor fi reconsiderate ori de câte ori este cazul, la cererea oricãrei pãrţi semnatare.
Anexele A, B şi nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul protocol.
Prezentul protocol s-a încheiat în ...... exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

Pentru Agenţia Naţionalã
de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã,
Robert Iulian Tatu,
director general

Pentru Unitatea Administrativ-Teritorialã
.........................................,
primar

ANEXA A


───────
la protocol
────────────





FIŞA PRELIMINARĂ, SECTORUL CADASTRAL Nr. ................
Numele operatorului ....................

Data ...................
Intravilan .............
┌─────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│Adresa │ Date privind terenul │ Date privind construcţiile │
│mobilului├──────┬───────┬──────┬──────┼────┬─────────┬──────┬───────┬─────────┤
│ │Nr. │Catego-│Supra-│Supra-│Nr. │Folosinţa│Supra-│Supra- │ │
│ │parce-│ria de │faţa │faţa │corp│ │faţa │faţa │ Obs. │
│ │lei │folo- │parce-│parce-│ │ │din │din │ │
│ │ │sinţã │lei │lei │ │ │act │mãsurã-│ │
│ │ │ │din │din │ │ │ │tori │ │
│ │ │ │act │mãsu- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │rãtori│ │ │ │ │ │
├─────────┼──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┤
│ │1. │ │ │ │C1 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │2. │ │ │ │C2 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │3. │ │ │ │C3 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │4. │ │ │ │C4 │ │ │ │ │
└─────────┴──────┴───────┴──────┴──────┴────┴─────────┴──────┴───────┴─────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ACTE PROPRIETATE │
├────────┬──────────────┬─────────┬──────────────────────────┬──────┬──────────┤
│Nr. crt.│ Tipul actului│ Nr./Data│ Emitentul │Preţul│Observaţii│
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┬──────┬──────┬──────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│4. │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴──────────────┴─────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│DATE PRIVIND PROPRIETARII │
├────┬─────────┬──────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┤
│Nr. │ Numele, │ Codul numeric │ Domiciliul │Cota indivizã│
│crt.│iniţiala │ personal ├───────┬───────────┬──────────┼─────────────┤
│ │tatãlui, │ │Judeţul│Localitatea│Strada/nr.│Teren Clãdire│
│ │prenumele│ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│4. │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴─────────────┘
Semnãtura operatorului
......................

Numele proprietarului/posesorului ....................
Semnãtura proprietarului/posesorului .................



ANEXA B


───────
la protocol
───────────





FIŞA DE INTERVIU, SECTORUL CADASTRAL Nr. ...............
Numele operatorului ....................

Data ...................
Intravilan .............
┌─────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│Adresa │ Date privind terenul │ Date privind construcţiile │
│mobilului├──────┬───────┬──────┬──────┼────┬─────────┬──────┬───────┬─────────┤
│ │Nr. │Catego-│Supra-│Supra-│Nr. │Folosinţa│Supra-│Supra- │ │
│ │parce-│ria de │faţa │faţa │corp│ │faţa │faţa │ Obs. │
│ │lei │folo- │parce-│parce-│ │ │din │din │ │
│ │ │sinţã │lei │lei │ │ │act │mãsurã-│ │
│ │ │ │din │din │ │ │ │tori │ │
│ │ │ │act │mãsu- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │rãtori│ │ │ │ │ │
├─────────┼──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┤
│ │1. │ │ │ │C1 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │2. │ │ │ │C2 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │3. │ │ │ │C3 │ │ │ │ │
│ ├──────┼───────┼──────┼──────┼────┼─────────┼──────┼───────┤ │
│ │4. │ │ │ │C4 │ │ │ │ │
└─────────┴──────┴───────┴──────┴──────┴────┴─────────┴──────┴───────┴─────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ACTE PROPRIETATE │
├────────┬──────────────┬─────────┬──────────────────────────┬──────┬──────────┤
│Nr. crt.│ Tipul actului│ Nr./Data│ Emitentul │Preţul│Observaţii│
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┬──────┬──────┬──────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼─────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤ │
│4. │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴──────────────┴─────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│DATE PRIVIND PROPRIETARII │
├────┬─────────┬──────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┤
│Nr. │ Numele, │ Codul numeric │ Domiciliul │Cota indivizã│
│crt.│iniţiala │ personal ├───────┬───────────┬──────────┼─────────────┤
│ │tatãlui, │ │Judeţul│Localitatea│Strada/nr.│Teren Clãdire│
│ │prenumele│ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│4. │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴─────────────┘

Semnãtura operatorului
.......................

Numele proprietarului/posesorului ....................
Semnãtura proprietarului/posesorului .................



ANEXA 1


───────
la protocol
───────────

GRAFICUL
de preluare de la oficiul teritorial a documentelor tehnice
necesare cadastrului general





┌────┬───────────┬────────────────────┬────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt │ Data │ Sectorul cadastral │ Descrierea documentelor preluate │
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
├────┼───────────┼────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
└────┴───────────┴────────────────────┴────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2


───────
la protocol
────────────

GRAFICUL
de recepţie de cãtre oficiul teritorial a lucrãrilor tehnice
de cadastru general





┌──────────┬─────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr. crt. │ Data │ Sectorul cadastral │
├──────────┼─────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────┼─────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────┼─────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────┼─────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
└──────────┴─────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 3


───────
la protocol
───────────

Planurile cadastrale ale sectoarelor cadastrale vor conţine:
- titlul;
- subtitluri: denumirea unitãţii administrativ-teritoriale, judeţul, sectorul cadastral, suprafaţa sectorului cadastral;
- scara planului şi sistemul de proiecţie;
- legenda;
- nordul geografic respectând Atlasul de semne convenţionale pentru planurile topografice la scãrile 1:5.000, 1:2000, 1:1000 şi 1:500, ediţia 1978;
- date informative: denumirea şi adresa sediului prestatorului (4 cm x 2 cm), anul întocmirii;
- limita sectorului cadastral;
- denumirile unitãţilor administrativ-teritoriale vecine şi judeţul din care fac parte, în cazul în care sectorul cadastral este învecinat cu un alt teritoriu administrativ sau cu un alt judeţ;
- sectoarele cadastrale vecine;
- limitele şi denumirea intravilanelor;
- limitele şi numerele cadastrale ale imobilelor;
- numerele poştale ale imobilelor din intravilan;
- limitele şi codurile construcţiilor cu caracter permanent;
- denumirile localitãţilor, apelor, principalelor forme de relief, pãdurilor, drumurilor şi strãzilor, ale obiectivelor industriale, socioculturale etc.;
- schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;
- trãsãturi de caroiaj 10 cm x 10 cm, grosime linie 0,18 mm, cu dimensiunea coordonatelor de 2 mm.
Format
Planul cadastral al sectorului cadastral se va tipãri pe un format A3-A0, la o scarã corespunzãtoare (rotunjitã la 100), astfel încât sã se distingã clar numerele cadastrale şi limitele de proprietate.
Pentru planurile ce conţin intravilane, scara utilizatã va fi de cel puţin 1:2000.
Tipãrire
Tipãrirea se va face alb-negru.
Grosimi de linii:
- cadru planşã - 0,5 mm;
- limitã de judeţ - 1 mm;
- limitã a unitãţii administrativ-teritoriale - 1 mm;
- limitã a sectorului cadastral - 1 mm;
- limitã intravilan - 1 mm;
- limitã imobil - 0,18 mm;
- construcţii cu caracter permanent - 0,2 mm.
Texte





┌────────────────────┬──────────────┬──────────────────────────┬───────────────┐
│Denumire │Înãlţime (mm) │ Stil (M, Mm, m) │Înclinare (V/I)│
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Titlu │10 │Majusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Unitatea administra-│ │ │ │
│tiv-teritorialã │8 │Majusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Judeţ │8 │Majusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Scara, suprafaţa │6 │Majusculã şi minusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Sistem de proiecţie │4 │Majusculã şi minusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Legenda │4 + 3 │Majusculã şi minusculã │ I+V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Localitãţi │6 │Majusculã şi minusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Sector cadastral │8 │Majusculã şi minusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Unitãţi administra- │ │ │ │
│tiv-teritoriale │ │ │ │
│vecine │6 │Majusculã │ I │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Râuri │2 │Majusculã şi minusculã │ I │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Date informative │2 │Majusculã şi minusculã │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Numãr cadastral │3 │ │ I │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Numãr cadastral │ │ │ │
│construcţii │2 │ │ V │
├────────────────────┼──────────────┼──────────────────────────┼───────────────┤
│Numãr poştal │ │ │ │
│intravilan │2 │ │ I │
└────────────────────┴──────────────┴──────────────────────────┴───────────────┘



În subtitlul planşei se va trece mai întâi unitatea administrativ-teritorialã şi apoi judeţul.
Denumirile unitãţilor administrativ-teritoriale vecine şi judeţul din care fac parte se scriu orientaţi pe direcţia hotarului.
În schema de dispunere a sectoarelor cadastrale se va folosi un singur tip de linie.


ANEXA 4


───────
la protocol
───────────

Indexul alfabetic al proprietarilor





┌────┬────────────────┬──────────┬──────────────────┬────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Numele │ Nr. │ Cod │ │ │
│crt.│ proprietarului │ cadastral│ numeric personal │ Domiciliul │ Observaţii │
├────┼────────────────┼──────────┼──────────────────┼────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴──────────┴──────────────────┴────────────┴─────────────┘



*) Se va descrie succint, textual, conform registrului cadastral al proprietarilor.


ANEXA 5


───────
la protocol
───────────

Registrul cadastral al proprietarilor

A. Partea I - Descrierea imobilului





┌──────┬──────┬─────────┬──────┬──────┬───────────┬────────────────────┬───────┐
│Nr. │ Nr. │Desti- │ │Supra-│ Adresa │ Construcţii │Partea │
│cadas-│sector│naţia │Supra-│faţa │imobilului/├───┬──────┬─────────┤a II-a │
│tral │cadas-│terenului│faţa │imobi-│Denumirea │Cod│Desti-│Suprafaţa│ │
│ │tral │(conform │ │lului │locului │ │naţie │constru- │ │
│ │ │Normei) │ │- mp -│ │ │ │itã │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │- mp - │ │
├──────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────────┼───┼──────┼─────────┤ │
│ │ ├─────────┼──────┤ │ ├───┼──────┼─────────┤ │
├──────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼───────┤
└──────┴──────┴─────────┴──────┴──────┴───────────┴───┴──────┴─────────┴───────┘



B. Partea a II-a - Proprietatea


┌─────────┬────┬───────┬─────┬──────┬───────────────────────┬────────┬─────────┐
│Titularul│CNP/│Domici-│Cota-│Titlul│ Actul juridic │Notãri, │Partea │
│dreptului│CUI │liul/ │parte│ de ├───────┬────┬────┬─────┤procese,│ a III-a │
│ │ │Sediul │ │dobân-│Tipul │Nr./│Emi-│Preţ │inter- ├─────────┤
│ │ │ │ │dire │actului│an │tent│(lei)│dicţii │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ etc. │ │
├─────────┼────┼───────┼─────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ - │ │
└─────────┴────┴───────┴─────┴──────┴───────┴────┴────┴─────┴────────┴─────────┘



C. Partea a III-a - Sarcini


┌─────────┬─────────────────────┬───────┬─────────────┬────────┬────────┬──────┐
│Titularul│ Tipul sarcinii │Actul │Identificator│Nr. de │Nr. de │ │
│ │(ipotecã, privilegiu,│juridic│vechi (nr. │carte │carte │Obs. │
│ │dezmembrãminte ale │ │cadastral │funciarã│funciarã│ │
│ │dreptului de propri- │ │provizoriu │veche │electro-│ │
│ │etate, somaţii imobi-│ │sau nr. top.)│ │nicã │ │
│ │liare etc.) │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────────────────┼───────┼─────────────┼────────┼────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────────────────┼───────┼─────────────┼────────┼────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────────────────────┴───────┴─────────────┴────────┴────────┴──────┘




În cazul proprietãţilor în indiviziune, va fi specificatã cota indivizã.
În cazul imobilelor cu pãrţi comune (de exemplu, blocuri), acestea vor fi specificate clar în rubrica "Destinaţie" (de exemplu, C1 - pãrţi comune ale blocului de locuinţe: subsolul tehnic, casa scãrii, branşamentele, podul, uscãtoria etc.)

ANEXA 6


───────
la protocol
───────────

Straturile Bazei de date grafice (BDG) şi informaţiile textuale se vor livra în format .cp pentru fiecare imobil.
Straturile BDG care se va furniza în format SHAPE.
Straturile bazei de date grafice, atributele şi topologia acestora sunt definite în tabelul urmãtor:







┌─────────────────────┬────────────┬──────────┬─────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Straturi │ Numele │Topologie │ Sursa │ Atribute │
│ │stratului │ │ │ │
├─────────────────────┼────────────┼──────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│Strat de fundal │Raster │ │Ortofotoplan │ │
├─────────────────────┼────────────┼──────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Limitele teritoriului│Admin │Poligon │Limita teritoriului │Cod numeric unic de identificare │
│administrativ │[cod sirsup]│ │administrativ din │care face legãtura cu baza de │
│ │ │ │Fondul Naţional │date textualã, tabelul admin, │
│ │ │ │Geodezic │câmpul admin_id (1, n) │
├─────────────────────┼────────────┼──────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Sectoare cadastrale │Sect │Poligon │Stereorestituţie │Numãrul sectorului cadastral │
│ │[cod sirsup]│ │fotogrametricã şi │ │
│ │ │ │mãsurãtori │ │
│ │ │ │topografice │ │
├─────────────────────┼────────────┼──────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Limita intravilanului│Intrav │Poligon │Planuri │Cod numeric unic de identificare │
│din PUG (PUZ) sau │[cod sirsup]│ │cadastrale/ │care face legãtura cu baza de │
│intravilanul la │ │ │topografice sc. │date textuale, tabelul locality, │
│1 ianuarie 1990 │ │ │1/500-1/2000 sau │câmpul locality_id (1, n) │
│ │ │ │PUG (PUZ) │ │
├─────────────────────┼────────────┼──────────┼─────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Toponimie │Text │Punct │Planuri topografice │Denumirea elementului de │
│ │[cod sirsup]│ │sau cadastrale şi │toponimie │
│ │ │ │alte surse │ │
│ │ │ │acceptate │ │
└─────────────────────┴────────────┴──────────┴─────────────────────┴─────────────────────────────────┘



Structura de directoare folositã la predarea datelor
Toate fişierele rezultate în urma operaţiunilor de conversie se vor livra oficiului teritorial şi Centrului Naţional de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie şi Teledetecţie pe CD/DVD/HDD în douã copii, organizate în urmãtoarea structurã de directoare:
Etichetã DVD/HDD: numele unitãţii administrativ-teritoriale - Baza de date
Director: BD
Va conţine fişierele urmãtoarelor limite de tip cartografic:
TA[Cod SIRSUP] - limita teritoriului administrativ;
INTRAV[SIRSUP] - limitele intravilanelor;
T[Cod SIRSUP] - toponimie,
unde
- TA, teritoriu administrativ;
- INTRAV, INTRAVilan;
- SIRSUP, Codul SIRuta SUPerior.
Subdirectorul: CPC, unde CPC înseamnã "cp curent".
Va conţine fişierele de tip *.cp, rezultate din conversia şi georeferenţierea documentaţiilor de amplasament şi delimitare.
Subdirectorul: CPF, unde CPF înseamnã "cp final".
Va conţine fişierele de tip *.cp, rezultate din exportul bazei de date grafice şi textuale obţinute în urma cadastrului general.
Subdirectorul: CF
Va conţine fişierele .mdb (Access 2003) rezultate. Denumirea fişierului sau fişierelor în cazul bazelor de date de dimensiuni mari se va genera astfel:
TA[SIRSUP].mdb sau TA[xx][SIRSUP].
Etichetã DVD/HDD: numele unitãţii administrativ-teritoriale Arhiva
Director ARHIVA conţine toate documentele scanate, organizate în urmãtoarele subdirectoare:
Subdirectorul: PAD
Va conţine datele scanate din documentaţiile de amplasament şi delimitare menţionate
Subdirectorul: PARCELARE
Va conţine planurile parcelare scanate şi georeferenţiate.
Subdirectorul: PLANURI
Va conţine planurile cadastrale/topografice scanate şi georeferenţiate.
Subdirectorul: PUG (PUZ)
Va conţine PUG (PUZ) scanat şi georeferenţiat.
Dacã este un plan pe intravilan, fişierele scanate şi georeferenţiate se vor denumi astfel:
PUG[SIRUTA].tif
PUG[SIRUTA].tfw
PUZ[SIRUTA].tif
PUZ[SIRUTA].tfw
Dacã sunt mai multe planuri pe intravilan, fişierele scanate şi georefenţiate se vor denumi astfel:
PUG01[SIRUTA].tif.
PUGn[SIRUTA].tif.
PUZ01[SIRUTA].tif.
PUZn[SIRUTA].tif.
Subdirectorul: ACTE JURIDICE
Va conţine fotocopiile actelor juridice, puse la dispoziţie de titulari.

____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016