Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 60 din 11 august 2004  pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la sanatatea animalelor si conditiile de certificare pentru activitati de import in Romania de albine si bondari (Apis mellifera si Bombus spp.) din anumite tari terte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 60 din 11 august 2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la sanatatea animalelor si conditiile de certificare pentru activitati de import in Romania de albine si bondari (Apis mellifera si Bombus spp.) din anumite tari terte

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 987 din 27 octombrie 2004
ORDIN nr. 60 din 11 august 2004
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la sãnãtatea animalelor şi condiţiile de certificare pentru activitãţi de import în România de albine şi bondari (Apis mellifera şi Bombus spp.) din anumite tari terţe
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 987 din 27 octombrie 2004

În temeiul <>art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 215/2004 ,
vazand Referatul de aprobare nr. 711 din 7 iulie 2004, întocmit de Direcţia generalã veterinara din structura Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma sanitarã veterinara cu privire la sãnãtatea animalelor şi condiţiile de certificare pentru activitãţi de import în România de albine şi bondari (Apis mellifera şi Bombus spp.) din anumite tari terţe, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 15 zile de la publicare.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranta Alimentelor,
Liviu Harbuz

Bucureşti, 11 august 2004.
Nr. 60.

ANEXA

NORMA SANITARÃ VETERINARA
cu privire la sãnãtatea animalelor şi condiţiile de
certificare pentru activitãţi de import în România de albine şi bondari
(Apis mellifera şi Bombus spp.) din anumite tari terţe

ART. 1
(1) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate sa autorizeze importul de albine (Apis mellifera şi Bombus spp.), dupã cum este prevãzut de Norma sanitarã veterinara privind stabilirea condiţiilor de sãnãtate a animalelor, ce reglementeazã comerţul României cu statele membre ale Uniunii Europene şi importul din ţãrile terţe de animale, material seminal, ovule şi embrioni de la specii ce nu sunt prevãzute de legislaţia specifica, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 159/2002 (norma Balai pentru animale), atunci când acestea sunt în conformitate cu urmãtoarele cerinţe:
a) provin din tari terţe sau din regiuni ale acestora, menţionate în partea 1 a anexei la Norma sanitarã veterinara privind stabilirea listei ţãrilor terţe din care România avizeazã importul de bovine, porcine, ecvidee, ovine, caprine, precum şi de carne proaspãta şi produse din carne, aprobatã prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 242/2002 ; şi
b) sunt însoţite de un certificat de sãnãtate în conformitate cu exemplul stabilit în anexa nr. 1 şi în conformitate cu garanţiile stabilite de acest model; c) loturile sunt limitate la maximum 20 de albine lucrãtoare insotitoare la o albina matca, dintr-un singur stup.
(2) La destinaţia desemnatã, atunci când stupii sunt puşi sub control oficial, matcile vor fi transferate într-un nou fagure înaintea introducerii în colonii locale.
(3) Cutiile, albinele lucrãtoare şi alte materiale ce însoţesc matcile ce provin din ţãrile terţe de origine sunt trimise cãtre un laborator pentru examinare în vederea identificarii prezentei gandacului mic de stup, a oualor sau larvelor acestuia şi a semnelor capusei Tropilaelaps. Dupã examenul de laborator tot materialul va fi distrus.
ART. 2
Prin derogare de la art. 1, Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate sa autorizeze, de asemenea, activitãţi de import de loturi de bondari (Bombus spp.), limitate la o singura colonie ce conţine maximum 200 de bondari adulti per container şi care sunt insotiti de un certificat de sãnãtate în conformitate cu exemplul precizat la anexa nr. 2 şi în conformitate cu garanţiile stabilite de acest exemplu. În acest caz şi prin derogare de la art. 1 alin. (2) şi (3), va fi suficient ca respectivul container şi tot materialul ce a însoţit bondarii din ţãrile terţe de origine sa fie distruse fiecare, în timpul sau imediat dupã încetarea duratei de viata a coloniei.
ART. 3
(1) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor poate pune în aplicare acte normative, reglementãri şi prevederi administrative, necesare pentru conformarea cu prezenta norma sanitarã veterinara, le va transmite Comisiei Europene, prin intermediul Ministerului Integrãrii Europene şi Misiunii României pe lângã Uniunea Europeanã, împreunã cu tabelele de concordanta, în vederea evaluãrii conformitatii transpunerii legislative, şi va stabili mãsurile necesare pentru implementarea corecta şi la timp a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Atunci când Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor adopta cele menţionate la alin. (1), trebuie sa facã o referire expresã la prezenta norma sanitarã veterinara. Procedura privind realizarea referirii menţionate rãmâne în responsabilitatea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor.
(3) Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor va lua mãsurile necesare şi va sanctiona, potrivit legii, orice încãlcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare. De asemenea, va facilita întocmirea documentelor necesare pentru sancţionarea încãlcãrii legislaţiei veterinare şi pentru siguranta alimentelor ce constituie infracţiuni.
(4) Prezenta norma sanitarã veterinara constituie transpunerea oficialã a Deciziei Comisiei 2003/881/CE .
ART. 4
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta norma sanitarã veterinara.


ANEXA 1
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------

Model de certificat de sãnãtate pentru
albine matca, bondari matca (Apis mellifera şi Bombus spp.)
şi albine lucrãtoare ale acestora, destinate pentru import în
România

Specimen health certificate for queen bees
and queen bumble bees (Apis mellifera and Bombus spp.),
and their attendants, intended for consignment to the European
Community

Nota pentru importator: Acest certificat este valabil numai în scopuri veterinare şi trebuie sa însoţeascã transportul pana ce acesta ajunge la postul de inspecţie veterinara de frontiera al României.

Note for the importer: This certificate is for veterinary purposes only and must accompany the consignement until it reaches the border inspection post.


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Model de certificat de sãnãtate pentru albine matca, bondari matca(Apis │
│mellifera şi Bombus spp.) şi albine lucrãtoare ale acestora, destinate │
│pentru import în România. │
│ │
│Specimen health certificate for queen bees and queen bumble bees(Apis │
│mellifera and Bombus spp.), and their attendants, intended for consignment│
│to the European Community. │
├────────────────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┤
𗈕. Ţara terta de origine şi autoritatea 𗈖.1.Certificat de │[]ORIGINAL(1)│
│ competenta ........... │sãnãtate nr. .... │[]ORIGINAL(1)│
𗈕. Third country of origin and authority𗈖.1.Health │ │
│ competent ............ │certificate No. ...│ │
│ 𗈖.2.Certificat │ │
│ │CITES nr. ...... │ │
│ │(unde este │ │
│ │ aplicabil) │ │
│ 𗈖.2. CITES │ │
│ │certificate No. ...│ │
│ │(where applicable) │ │
├────────────────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┤
│ A. Originea albinelor matca/bondarilor matca (cu albine lucrãtoare) │
│(Apis mellifera şi Bombus spp.) │
│ │
│ A. Origin of queen bees/ bumble bees (with attendants) (Apis mellifera │
│ şi Bombus spp.) │
├────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
𗈗. Numele şi adresa stupinei de origine 𗈘. Numele şi adresa expeditorului│
│ ................................ │ .......................... │
𗈗. Name and address of the apiary of 𗈘. Name and address of the │
│ origin ............... │ consignor ............... │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
𗈙. Loc de încãrcare ............. 𗈚. Mijloace de transport(2) .....│
𗈙. Place of loading ............. 𗈚. Means of transport(2)...... │
├────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│ B. Destinaţia albinelor matca/ bondarilor matca (cu albine lucrãtoare) │
│ (Apis mellifera şi Bombus spp.) │
│ │
│ B. Destination of queen bees/queen bumble bees (with attendants) (Apis │
│ mellifera şi Bombus spp.) │
├────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
𗈛. Statul de destinaţie 𗈜. Numele şi adresa stupinei de │
│ ............................ │ destinaţie .............. │
𗈛. State of destination 𗈜. Name and address of the apiary│
│ ............................. │ of destination .......... │
├────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
𗈝. Numele şi adresa expeditorului ................................. │
│ │
𗈝. Name and address of the consignee .............................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│C. Identitatea albinelor matca/ bondarilor matca (cu albine lucrãtoare) │
│ (Apis mellifera şi Bombus spp.) │
│ │
│C. Identity of queen bees/queen bumble bees (with attendants) (Apis │
│ mellifera şi Bombus spp.) │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────┬────────────────────┤
│ 󧓒. Numãrul albinelor(o matca󧓓. Specia 󧓔. Identificarea │
│ │pentru fiecare stup cu un │ │lotului(3) │
│ │maximum de 20 albine 󧓓. Species 󧓔. Batch │
│ │lucrãtoare pentru fiecare │ │dentification(3) │
│ │matca) │ │ │
│ 󧓒. Number of bees (one │ │ │
│ │queen per cage with a │ │ │
│ │maximum of 20 attendants │ │ │
│ │per queen) │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.1 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.2 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.3 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.4 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.5(4)│ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────┴────────────────────┤
│D. Informaţie despre sãnãtate │
│ │
│D. Health information │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓕. Eu, subsemnatul certific faptul ca: │
󧓕. l, the undersigned certify that: │
│ │
󧓕.1 Loca americana, gandacul mic de stup (Aethina tumida) şi capusa │
│Tropilaelaps (Tropilaelaps spp.) sunt boli/paraziti declarabile(i) în │
│....................................(ţara exportatoare). │
│ │
󧓕.1. American foulbrood, the small hive beetle (Aethina tumida) and the │
│Tropilaelaps mite(Tropilaelaps spp.) are notifiable diseases/pests în │
│....................................(exporting country). │
│ │
󧓕.2 albinele matca/ bondarii matca şi albinele lucrãtoare, la care s-a │
│fãcut referire anterior: │
󧓕.2. queen bees/ queen bumble bees, with attendants, referred to above: │
│(a) provin dintr-o stupina de reproducţie ce a fost supervizata şi │
│ controlatã de autoritatea veterinara competenta localã; │
│ │
│(a) come from a breeding apiary, which is supervised and controlled by │
│ the competent authority, │
│(b) provin dintr-o zona ce nu este subiectul nici unei restrictii asociate│
│ cu apariţia locii americane şi unde nu a avut loc nici un asemenea │
│ incident, cu cel puţin 30 de zile precedente emiterii prezentului │
│ certificat. Atunci când anterior a izbucnit un focar de loca americana│
│ toţi stupii pe o raza de trei kilometri au fost controlati de │
│ autoritatea veterinara competenta, pentru o perioada de 30 zile de │
│ la ultimul caz înregistrat; │
│(b) come from an area which is not the subject of any restrictions │
│ associated with an occurrence of American foulbrood, and where no such│
│ occurrence has taken place within at least 30 days prior to the │
│ issuance of the present certificate. Where an outbreak of foulbrood │
│ has occurred previously, all hives within a radius of three kilometers│
│ have been checked by the competent authority within 30 days following │
│ the last recorded case; │
│(c) sunt din stupi sau provin din stupi sau din colonii (în cazul │
│ bondarilor) de la care au fost testate, cu rezultate negative, în │
│ ultimele 30 de zile, pentru loca americana, probe de faguri, asa cum │
│ este stabilit de Manualul Standardelor de Diagnostic al Oficiului │
│ Internaţional de Epizootii, cu rezultate negative; │
│(c) are from hives or come from hives or colonies (în the case of bumble │
│ bees) from which samples of the comb have been tested în the last 30 │
│ days for American foulbrood as laid down în the OIE manual of │
│ diagnostic standards with negative results; │
│(d) provin dintr-o zona cu raza de cel puţin 30 kilometri, ce nu este │
│ subiectul nici unor restrictii asociate cu apariţia gandacului mic de │
│ stup (Aethina tumida) sau a Tropilaelaps spp. şi unde aceste │
│ infestatii sunt absente. │
│(d) come from area of at least 30 km radius which is not the subject of │
│ any restrictions associated with the occurrence of the small hive │
│ beetle (Aethina tumida) or Tropilaelaps spp. and where these │
│ infestations are absent; │
│(e) sunt din stupi sau provin din stupi sau colonii (în cazul bondarilor) │
│ ce au fost inspectate chiar înainte de livrare şi nu manifesta semne │
│ clinice sau suspiciunea unei boli, incluzând infestatiile ce afecteazã│
│ albinele. │
│(e) are from hives or come for hives or colonies (în case of bumble bees),│
│ which were inspected immediately prior to dispatch and show no │
│ clinical signs or suspicion of disease including infestations │
│ affecting bees; │
│(f) au fost supuse unei examinari detailate ce asigura faptul ca toate │
│ albinele şi materialul de impachetare nu conţin gandacul mic de stup │
│ (Aethina tumida) sau oua şi larve ale acestuia, ori alte infestatii │
│ ce afecteazã albinele, în special Tropilaelaps spp. . │
│(f) have undergone detailed examination to ensure that all bees and │
│ packaging do not contain the small hive beetle (Aethina tumida) or its│
│ eggs and larvae, or other infestations, în particular Tropilaelaps │
│ spp., affecting bees. │
󧓕.3 materialul pentru impachetare, ramele pentru matci, produsele │
│ insotitoare şi hrana sunt noi şi nu au venit în contact cu albine │
│ bolnave sau cu faguri cu puiet bolnav, iar toate aceste precautii au │
│ fost luate pentru a se preveni contaminarea cu agenţi ce cauzeazã │
│ boli şi infestatii la albine. │
󧓕.3. the packing material, queen cages, accompanying products and food │
│ are new and have not been în contact with diseased bees or brood- │
│ combs, and all precautions have been taken to prevent contamination │
│ with agents causing diseases or infestations of bees. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E. Valabilitate │
│ │
│E. Validity │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓖. Perioada de valabilitate a acestui certificat este de 10 zile. │
│ │
󧓖. The period of validity of this certificate is 10 days. │
├───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────┤
󧓗. Data şi locul 󧓘. Numele şi calificarea 󧓙. Semnatura medicului│
│ ................ . │ subsemnatului(acreditat │veterinar împuternicit/│
󧓗. Date and place │ veterinar/acreditat │acreditatului oficial │
│ ................. │ oficial) ......... │şi ştampila(5) ..... │
│ │ │ │
│ 󧓘. Name and 󧓙. Signature of the │
│ │qualification of the │approved veterinarian/ │
│ │undersigned (approved │approved official and │
│ │veterinarian/approved │stamp(5) ...... │
│ │official) .......... │ │
├───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────┤
│(1) Originalul trebuie pãstrat pentru cel puţin trei ani. │
│(1) The original must be kept for al least three years. │
│ │
│(2) Se înscrie numãrul de înregistrare al vehiculului sau al │
│ containerului şi numãrul de sigiliu, atunci când este aplicabil. │
│(2) Give registration number of the vehicle or container and seal number │
│ where applicable. │
│ │
│(3) Numãrul de sigiliu al cutiei. │
│(3) Seal number of cage. │
│ │
│(4) Se continua dacã este necesar. │
│(4) Continue as necessary. │
│ │
│(5) Semnatura şi ştampila trebuie sa fie de culoare diferita de cea a │
│ textului. │
│(5) The signature and stamp must be în a colour different to that │
│ of printing. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la norma sanitarã veterinara
----------------------------


Model de certificat de sãnãtate pentru
bondari (bombus spp.) crescuti în condiţii de mediu
controlate, în întreprinderi recunoscute şi destinate pentru import în
România

Specimen health certificate for bumble
bees bred under environmentally controlled conditions within
recognised establishments and intended for consignement to the
European Community

Nota pentru importator: Acest certificat este valabil numai în scopuri veterinare şi trebuie sa însoţeascã transportul pana ce acesta ajunge la postul de inspecţie veterinara de frontiera al României.

Note for the importer : This certificate is for veterinary purposes only and must accompany the consignement until it reaches the border inspection post



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Model de certificat de sãnãtate pentru bondari (Bombus spp.) crescuti în │
│ condiţii de mediu controlate, în întreprinderi recunoscute şi destinate │
│ pentru import în România. │
│ │
│ Specimen health certificate for bumble bees bred under environmentally │
│ controlled conditions within recognised establishments and intended for │
│ consignement to the European Community. │
├────────────────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┤
𗈕. Ţara terta de origine şi autoritatea 𗈖.1.Certificat de │ ORIGINAL(1)│
│ competenta ........... │sãnãtate nr. .... │ ORIGINAL(1)│
𗈕. Third country of origin and authority𗈖.1.Health │ │
│ competent ............ │certificate No. ...│ │
│ 𗈖.2.Certificat │ │
│ │CITES nr. ...... │ │
│ │(unde este │ │
│ │ aplicabil) │ │
│ │ CITES │ │
│ │certificate │ │
│ │(where applicable) │ │
├────────────────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┤
│A. Originea bondarilor matca (Bombus spp.) │
│ │
│A. Origin of bumble bees (Bombus spp.) │
├────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
𗈗. Numele şi adresa întreprinderii de 𗈘. Numele şi adresa expeditorului│
│origine, recunoscuta ca funcţioneazã în │ ............................ │
│condiţii de mediu controlate ........ 𗈘. Name and address of the │
𗈗. Name and address of the recognised │ consignor. ................. │
│establishment of origin containing │ │
│environmentally controlled conditions. │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
𗈙. Loc de încãrcare ............. 𗈚. Mijloace de transport(2) .....│
𗈙. Place of loading ............. 𗈚. Means of transport(2)...... │
├────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│ B. Destinaţia bondarilor (Bombus spp.) │
│ │
│ B. Destination of bumble bees (Bombus spp.) │
├────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
𗈛. Statul de destinaţie 𗈜. Numele şi adresa stupinei de │
│ ............................ │ destinaţie .............. │
𗈛. State of destination 𗈜. Name and address of the apiary│
│ ............................. │ of destination .......... │
├────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
𗈝. Numele şi adresa destinatarului ................................ │
│ │
𗈝. Name and address of the consignee .............................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│C. Identitatea bondarilor (Bombus spp.) │
│ │
│C. Identity of bumble bees (Bombus spp.) │
├───────┬─────────────────────────────┬───────────────┬────────────────────┤
│ 󧓒. Numãrul bondarilor 󧓓. Specia 󧓔. Identificarea │
│ │(o singura clonie ce conţine │ │lotului(3) │
│ │un maximum de 200 albine 󧓓. Species 󧓔. Batch │
│ │adulte per container) │ │identification(3) │
│ 󧓒. Number of bumble bees │ │ │
│ │(a single colony containing │ │ │
│ │a maximum of 200 adult bees │ │ │
│ │per container) │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.1 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.2 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.3 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.4 │ │ │ │
├───────┼─────────────────────────────┼───────────────┼────────────────────┤
󧓒.5(4)│ │ │ │
├───────┴─────────────────────────────┴───────────────┴────────────────────┤
│D. Informaţii despre sãnãtate │
│ │
│D. Health information │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓕.1 │
│(a) bondarii (Bombus spp.) la care se face referire anterior au fost │
│ crescuti şi ţinuţi în mediu controlat, într-o unitate recunoscuta şi │
│ care este supravegheatã şi controlatã de autoritatea veterinara │
│ competenta localã. │
│(a) the bumble bees (Bombus spp.) referred to above have been bred and │
│ kept under a controlled environment within a recognized establishment │
│ which is supervised and controlled by the competent authority; │
│(b) întreprinderea la care se face referire anterior a fost inspectata │
│ chiar înainte de expediere şi toţi bondarii şi stocul de reproducţie │
│ nu prezintã nici un semn clinic sau suspiciune de boala, incluzând │
│ infestatiile ce afecteazã albinele; │
│(b) the establishment referred to above was inspected immediately prior │
│ to dispatch and all bumble bees and breeding stock show no clinical │
│ signs or susoicion of disease including infestations affecting bees; │
│(c) toate coloniile pentru export în România au fost supuse examinãrii │
│ detailate, pentru a se asigura ca toţi bondarii, stocul de puiet şi │
│ fagurii nu conţin gandacul mic de stup (Aethina tumida) oua şi larve │
│ ale acestuia, sau alte infestatii ce afecteazã albinele. │
│(c) all colonies for export to the Community have undergone detailed │
│ examination to ensure that all bumble bee, broodstook and packaging │
│ do not contain the small hive beetle (Aethina tumida) or its eggs and │
│ larvae, or other infestations affecting bees; │
󧓕.3 materialul pentru impachetare, containerele, produsele │
│ insotitoare şi hrana sunt noi şi nu au fost în contact cu albine │
│ bolnave sau cu faguri cu puiet bolnav şi au fost luate toate │
│ precautiile pentru a se preveni contaminarea cu agenţi ce cauzeazã │
│ boli şi infestatii la albinelor. │
󧓕.3. the packing materia, containers, accompanying products and food │
│ are new and have not been în contact with diseased bees or brood- │
│ combs, and all precautions have been taken to prevent contamination │
│ with agents causing diseases or infestations of bees. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│E. Valabilitate │
│ │
│E. Validity │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓖. Perioada de valabilitate a acestui certificat este de 10 zile. │
│ │
󧓖. The period of validity of this certificate is 10 days. │
├───────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────┤
󧓗. Data şi locul 󧓘. Numele şi calificarea 󧓙. Semnatura medicului│
│ ................ . │ subsemnatului(medic │veterinar împuternicit/│
󧓗. Date and place │ veterinar împuternicit/ │oficialului acreditat │
│ ................. │ oficial acreditat) ..... │şi ştampila(5) ..... │
│ │ │ │
│ 󧓘. Name and 󧓙. Signature of the │
│ │qualification of the │approved veterinarian/ │
│ │undersigned (approved │approved official and │
│ │veterinarian/approved │stamp(5) ...... │
│ │official) .......... │ │
├───────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────┤
│(1) Originalul trebuie pãstrat pentru cel puţin trei ani. │
│(1) The original must be kept for al least three years. │
│ │
│(2) Se înscrie numãrul de înregistrare al vehiculului sau al │
│ containerului şi numãrul de sigiliu, atunci când este aplicabil. │
│(2) Give registration number of the vehicle or container and seal number │
│ where applicable. │
│ │
│(3) Numãrul de sigiliu al cutiei. │
│(3) Seal number of cage. │
│ │
│(4) Se continua dacã este necesar. │
│(4) Continue as necessary. │
│ │
│(5) Semnatura şi ştampila trebuie sa fie de culoare diferita de cea a │
│ textului. │
│(5) The signature and stamp must be în a colour different to that │
│ of printing. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016