Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 6.200 din 15 decembrie 2008  pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural, aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.923/2005     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 6.200 din 15 decembrie 2008 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural, aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.923/2005

EMITENT: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 18 din 9 ianuarie 2009
    În conformitate cu prevederile art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural, şi ale Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 171 alin. (7) lit. a) şi al art. 172 alin. (2) din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 366/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului emite prezentul ordin.
    ART. I
    Normele metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural, aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.923/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 859 din 23 septembrie 2005, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. III
    Direcţia generală managementul finanţării învăţământului, Direcţia generală buget-finanţe, patrimoniu şi investiţii, Direcţia generală managementul resurselor umane, din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, instituţiile de învăţământ superior şi inspectoratele şcolare vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.



                    Ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului,
                    Anton Anton

    Bucureşti, 15 decembrie 2008.
    Nr. 6.200.
    ANEXA 1

    NORME METODOLOGICE
    de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural
    ART. 1
    (1) Bursele de studii prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural, denumite în continuare burse rurale, se pot acorda studenţilor din instituţiile de învăţământ superior acreditate, cursuri de zi, care îndeplinesc următoarele condiţii:
    a) au domiciliul în mediul rural;
    b) nu au restanţe la examene pe perioada în care primesc bursă rurală şi nu repetă niciun an universitar;
    c) se obligă prin contract, întocmit conform modelului prevăzut în anexă, ca după terminarea studiilor universitare să profeseze în învăţământul din mediul rural, în specializările pentru care s-au pregătit, o perioadă egală cu durata pentru care au primit bursă rurală.

    (2) Beneficiarul bursei rurale se obligă prin angajament de plată să restituie sumele primite cu titlu de bursă, indexate cu indicele de inflaţie, în caz de nerespectare a obligaţiilor asumate prin contract. Angajamentul de plată este anexă la contract.
    (3) Bursa rurală se suspendă pe perioadele în care studentul nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. b).
    (4) Bursa rurală prevăzută la alin. (1) se acordă pe perioada anului universitar, cu excepţia perioadelor de vacanţă.

    ART. 2
    Numărul de burse rurale şi repartizarea acestora la instituţiile de învăţământ superior acreditate, pe specializări, se stabilesc anual în funcţie de necesităţile de personal didactic calificat pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar din mediul rural şi în funcţie de solicitările studenţilor cărora li se acordă aceste burse.

    ART. 3
    Lista nominală a beneficiarilor acestor burse rurale se aprobă anual prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului, după primirea contractelor semnate de toate părţile implicate în derularea bursei.

    ART. 4
    Cuantumul bursei rurale este de 350 lei/lună şi se indexează conform legii.

    ART. 5
    Studenţii bursieri, potrivit reglementărilor Hotărârii Guvernului nr. 769/2005, pot obţine cumulativ şi alte tipuri de burse, în condiţiile prevăzute de regulamentele proprii ale instituţiilor de învăţământ superior pentru acordarea burselor.

    ART. 6
    (1) Părţile între care se încheie contractul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 769/2005 sunt: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, instituţia de învăţământ superior la care este înmatriculat studentul, inspectoratul şcolar în a cărui rază teritorială domiciliază studentul şi studentul beneficiar al bursei.
    (2) Contractul se semnează, în ordine, de către beneficiarul bursei, instituţia de învăţământ superior, inspectoratul şcolar şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Instituţia de învăţământ superior are responsabilitatea de a trimite contractele semnate şi ştampilate la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
    (3) Evidenţa modificărilor survenite în situaţia şcolară a studentului se ţine de către instituţia de învăţământ superior, pe perioada în care beneficiarul bursei are calitatea de student, şi de către inspectoratul şcolar, pe perioada în care are calitatea de angajat în sistemul de învăţământ. Aceste instituţii au obligaţia de a aduce la cunoştinţa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în scris, evidenţa acestor modificări, în termen de 10 zile de la data constatării acestora.

    ART. 7
    (1) În cazul în care beneficiarul bursei nu respectă obligaţiile asumate prin contract, acesta trebuie să restituie instituţiei de învăţământ superior contravaloarea sumelor primite cu titlu de bursă, indexate cu indicele de inflaţie.
    (2) Instituţia de învăţământ superior notifică studentului obligaţia de restituire a sumelor primite cu titlu de bursă, în termen de 20 de zile de la data constatării nerespectării de către student a obligaţiilor asumate prin contract.
    (3) Restituirea sumelor primite cu titlu de bursă se face în maximum 3 luni de la data primirii notificării la instituţia de la care s-au primit aceste burse.
    (4) Sumele restituite în condiţiile prezentului articol se utilizează cu aceeaşi destinaţie.
    (5) Instituţia de învăţământ superior este obligată să comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cuantumul sumelor restituite, în vederea modificării corespunzătoare a contractului instituţional de finanţare.
    (6) Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este obligat să ţină cont, prin direcţia de specialitate, de cuantumul sumelor restituite, în vederea modificării corespunzătoare a contractului instituţional de finanţare.

    ART. 8
    (1) Absolvenţii beneficiari ai burselor sunt angajaţi, în condiţiile legii, în mediul rural, pe raza teritorială a inspectoratului şcolar cu care s-a încheiat contractul, iar inspectoratele şcolare sunt obligate să le asigure posturile didactice, în condiţiile legii.
    (2) În termen de 30 de zile de la încheierea contractului, universităţile au obligaţia de a pune la dispoziţia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi a inspectoratelor şcolare o situaţie care să cuprindă următoarele date: numele studentului, judeţul, localitatea de domiciliu, adresa, specializarea, anul estimat al absolvirii, durata studiilor, în vederea ducerii la îndeplinire a Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 şi a prezentelor norme metodologice.
    (3) Studenţii aflaţi în ultimul an de studiu, semnatari ai contractului cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru o bursă rurală, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 769/2005, sunt obligaţi să comunice în scris inspectoratelor şcolare judeţene care sunt parte în contract, cu 3 luni înainte de desfăşurarea concursului, că vor participa la concurs pentru ocuparea unui post/unei catedre pentru mediul rural.
    (4) La finalizarea studiilor, instituţiile de învăţământ superior vor comunică în scris, atât inspectoratelor şcolare judeţene, cât şi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, perioada pentru care studenţii cu domiciliul în mediul rural au beneficiat de bursă.
    (5) Inspectoratul şcolar va comunică Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi instituţiilor de învăţământ superior unde au absolvit beneficiarii burselor pentru mediul rural situaţia încadrării acestora.
    (6) După primirea de la inspectoratele şcolare a listelor cuprinzând cadrele didactice beneficiare ale acestor burse, în condiţiile în care absolvenţii nu au respectat prevederile contractuale de a se încadra pe un post/o catedră în mediul rural, instituţiile de învăţământ superior vor trece la aplicarea procedurilor legale de recuperare a sumelor cuvenite.
    (7) Beneficiarul bursei este obligat să se prezinte la concurs în vederea ocupării unui post didactic/unei catedre; în cazul în care nu se prezintă la concurs, nu promovează concursul conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic de predare şi pregătire/instruire practică din învăţământul preuniversitar sau nu se prezintă la postul obţinut în urma concursului, beneficiarul bursei este obligat la restituirea contravalorii sumelor primite cu titlu de bursă rurală, indexate cu indicele de inflaţie.
    (8) În situaţia în care beneficiarii burselor nu se pot prezenta la concurs din cauze justificate şi dovedite, acestora li se oferă dreptul de a se prezenta la concurs încă o dată în anul următor.

    ART. 9
    Termenul-limită până la care contractele semnate se transmit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este data de 31 decembrie a anului universitar în care acestea se încheie.

    ART. 10
    Nerespectarea prezentelor norme metodologice atrage, după caz, răspunderea materială, disciplinară, contravenţională sau penală.

    ART. 11
    Anexa face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 2

    la normele metodologice
    CONTRACT
    Nr. ........./..........
    I. Părţile
    Art. 1. - Prezentul contract se încheie între:
    1. MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. G-ral Berthelot nr. 28-30, sectorul 1, reprezentat prin ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului, domnul/doamna .............................................., şi directorul general al Direcţiei generale buget-finanţe, patrimoniu şi investiţii, domnul/doamna .....................................................;
    2. INSTITUŢIA DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR ....................................., cu sediul în .........................., reprezentată prin rector, .................................., şi contabil-şef, .....................................;
    3. INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI ....................................................., cu sediul în ......................, reprezentat prin inspector şcolar general ............................, şi contabil-şef .....................; şi
    4. DOMNUL/DOAMNA/DOMNIŞOARA*1) .............................................., student(ă) în anul*2)........, în anul universitar*3) ..................., la*4) ................, născut(ă) în localitatea ..........................., fiul/fiica lui ............................ şi al/a ..................., cetăţean român, cu domiciliul stabil în România, satul ........................, comuna ..................., str. .................. nr. ..., bl. ..., sc. ..., ap. ..., judeţul .................., cod poştal ................., telefon fix/mobil ..............., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ............. nr. ............., eliberat(ă) de Poliţia ...................... la data de ................., C.N.P...................... .
    -------------
    *1) Se vor completa numele şi prenumele din certificatul de naştere, iar în paranteză numele de căsătorie, dacă este cazul.
    *2) Se va completa anul de studii (de exemplu: 1, 2-4).
    *3) Se va completa anul universitar (de exemplu 2008-2009 etc.).
    *4) Se va completa specializarea la care este înscris studentul.



    II. Obiect
    Art. 2. - Obiectul prezentului contract îl constituie acordarea unei burse de studii, denumită în continuare bursă rurală, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 769/2005 privind acordarea unor burse de studii unor studenţi cu domiciliul în mediul rural.

    III. Durata
    Art. 3. - Prezentul contract se încheie începând cu anul universitar*5) ...... şi până la finalizarea unui ciclu normal de şcolarizare. Orice modificare privind durata prezentului contract se aduce la cunoştinţa tuturor părţilor în termen de 10 zile de la constatarea acestei modificări.
    ----------
    *5) Anul universitar în care se încheie contractul.


    IV. Drepturile părţilor
    Art. 4. - Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului are dreptul de a pretinde respectarea obligaţiilor asumate de către părţile contractante, respectiv instituţia de învăţământ superior, inspectoratul şcolar şi beneficiar.
    Art. 5. - Instituţia de învăţământ superior şi inspectoratul şcolar au dreptul de a pretinde beneficiarului bursei respectarea obligaţiilor asumate prin contract.
    Art. 6. - Beneficiarul bursei are următoarele drepturi:
    a) să primească bursa rurală;
    b) să solicite senatului universitar, în cazul în care îndeplineşte condiţiile pentru acordarea burselor de merit sau de performanţă, suplimentarea bursei rurale cu bursa de merit / de performanţă, după caz, din fondurile alocate conform Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile prevăzute în regulamentele proprii instituţiei pentru acordarea burselor;
    c) să i se asigure, în condiţiile legii, de către inspectoratul şcolar, un post didactic/o catedră în învăţământul din mediul rural, în specializarea/specializările pentru care s-a pregătit, pentru o perioadă cel puţin egală cu cea pentru care a primit bursă.


    V. Obligaţiile părţilor
    Art. 7. - Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului are următoarele obligaţii:
    a) să asigure, prin contractul instituţional de finanţare, finanţarea bursei rurale care este în valoare de 350 lei/lună şi se indexează anual conform legii;
    b) să urmărească derularea contractului şi respectarea clauzelor contractuale de către părţi.

    Art. 8. - Instituţia de învăţământ superior are următoarele obligaţii:
    a) să achite lunar către student bursa rurală;
    b) să urmărească derularea executării contractului, respectiv îndeplinirea obligaţiilor asumate de către student;
    c) să urmărească şi să aducă la cunoştinţa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în termen de 10 zile de la constatare, orice modificare survenită în derularea contractului, precum executare necorespunzătoare, neexecutare etc.;
    d) să recupereze sumele primite cu titlu de bursă rurală, indexate cu indicele de inflaţie, în cazul neîndeplinirii obligaţiilor asumate de către student conform art. 10;
    e) să comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cuantumul sumelor restituite, în vederea modificării corespunzătoare a contractului instituţional;
    f) să comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi inspectoratelor şcolare, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului, atât în format electronic, cât şi pe hârtie, o situaţie care să cuprindă următoarele date: numele studentului, codul numeric personal, judeţul, localitatea de domiciliu, adresa, specializarea, durata studiilor, anul estimat al absolvirii, datele fiind necesare asigurării postului didactic pe care va fi încadrat absolventul, potrivit legii;
    g) să asigure evidenţa tuturor contractelor de acest tip;
    h) să asigure semnarea contractului de către părţi şi ştampilarea acestuia de universitate şi inspectorat.

    Art. 9. - Inspectoratul şcolar are următoarele obligaţii:
    a) să asigure, cu prioritate, postul didactic, în condiţiile legii;
    b) să asigure, în condiţiile legii, încadrarea beneficiarului bursei rurale în învăţământul din mediul rural, în judeţul de domiciliu al beneficiarului;
    c) să comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi instituţiilor de învăţământ superior cu care s-au încheiat contractele îndeplinirea de către beneficiar a obligaţiilor prevăzute la art. 10 lit. f), g) şi h) la începutul fiecărui an şcolar;
    d) să comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi instituţiilor de învăţământ superior cu care s-au încheiat contractele, în termen de 10 zile de la constatare, neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 10 lit. f) şi h).

    Art. 10. - Beneficiarul are următoarele obligaţii:
    a) să aibă statut de student la cursuri de zi şi să îşi păstreze acest statut pe toată perioada în care primeşte această bursă rurală;
    b) să îşi îndeplinească integral activităţile didactice obligatorii înscrise în planul de învăţământ;
    c) să nu aibă restanţe şi să nu repete niciun an universitar;
    d) să urmeze, în cazul în care nu a urmat, un modul de formare psihopedagogică într-un departament pentru pregătirea personalului didactic acreditat, finalizat în condiţiile legii;
    e) în ultimul an de studii, să comunice în scris inspectoratului judeţean, care este parte la contract, intenţia de a ocupa un post/o catedră, cu 3 luni înainte de desfăşurarea concursului;
    f) să se prezinte, după finalizarea studiilor cu examen de licenţă, la inspectoratul şcolar pentru ocuparea postului în condiţiile legii, începând cu anul finalizării studiilor universitare;
    g) să restituie integral sumele primite în timpul studiilor cu titlu de bursă rurală, indexate cu indicele de inflaţie, în condiţiile în care nu promovează concursul conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic de predare şi pregătire/instruire practică din învăţământul preuniversitar sau nu se prezintă la postul obţinut în urma concursului în primii 2 ani de la absolvire;
    h) să profeseze în specialitatea pentru care s-a pregătit, în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional sau, după caz, postliceal din mediul rural, pentru o perioadă cel puţin egală cu cea pentru care a primit bursă rurală;
    i) să restituie instituţiei de învăţământ superior, în termen de 3 luni de la notificarea universităţii/ministerului, în baza prezentului contract şi a angajamentului asumat, sumele primite cu titlu de bursă rurală, indexate cu indicele de inflaţie, pentru neexecutare a obligaţiilor;
    j) la încheierea contractului să semneze angajamentul, anexă la prezentul contract.


    VI. Suspendarea contractului
    Art. 11. - Contractul se suspendă pe perioadele în care studentul are contractul de studii suspendat, urmând ca acesta să reprimească bursa în momentul revenirii din suspendare.

    VII. Încetarea contractului
    Art. 12. - Prezentul contract încetează de drept în următoarele situaţii:
    a) în momentul îndeplinirii obligaţiilor asumate de beneficiar;
    b) în cazul exmatriculării beneficiarului, după achitarea de către acesta a sumelor primite cu titlu de bursă rurală, indexate cu indicele de inflaţie, instituţiei de învăţământ superior cu care a semnat contractul;
    c) în caz de deces al beneficiarului.


    VIII. Alte clauze
    Art. 13. - Bursa rurală se acordă pe perioada anului universitar, cu excepţia perioadelor de vacanţă.

    IX. Litigii
    Eventualele litigii ivite cu ocazia executării prezentului contract se rezolvă pe cale amiabilă, părţile fiind obligate să depună toate diligenţele în acest sens. În cazul nerezolvării pe cale amiabilă, litigiile vor fi supuse spre soluţionare instanţei de judecată competente.

    Prezentul contract se încheie în 5 exemplare, câte unul pentru instituţia de învăţământ superior, inspectoratul şcolar şi beneficiar şi două pentru Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (Direcţia generală managementul finanţării învăţământului, Direcţia generală managementul resurselor umane).

┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII │INSTITUŢIA DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR │INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN │
│ŞI TINERETULUI │Rector, │Inspector şcolar general, │
│Ministru, │......................................│......................................│
│......................................│ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│DIRECŢIA JURIDIC ŞI CONTENCIOS │Consilier juridic, │Consilier juridic, │
│Director, │......................................│......................................│
│......................................│ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│DIRECŢIA GENERALĂ BUGET-FINANŢE, │ │ │
│PATRIMONIU ŞI INVESTIŢII │ │ │
│Director general, │ │ │
│......................................│ │Contabil-şef, . │
├──────────────────────────────────────┤ │..................................... │
│DIRECŢIA GENERALĂ MANAGEMENT │ │ │
│RESURSE UMANE │Contabil-şef, │ │
│Director general, │......................................│ │
│......................................│ │ │
├──────────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────────┤
│DIRECŢIA GENERALĂ MANAGEMENTUL │ │ │
│FINANŢĂRII ÎNVĂŢĂMÂNTULUI │ │Beneficiar, │
│Director general, │ │......................................│
│......................................│ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘

    ANEXA 3

    la Contractul nr. .........
    ANGAJAMENT
    Subsemnatul/Subsemnata, .................................................., nnăscut/născută în anul ..........., luna ................, ziua ............, în localitatea ............................................, fiul/fiica lui ................... şi al/a ..................., cetăţean român cu domiciliul stabil în România, satul .............., comuna ..................................., str. ............................ nr. ..., bl. ..., sc. ..., ap. ..., judeţul ................, cod poştal ........, telefon .............., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria .... nr. ............, eliberat/eliberată de Poliţia ................. la data de ................., CNP ........................., în temeiul art. 10 lit. j) din Contractul nr. ......./........., mă angajez să restitui sumele primite cu titlu de bursă rurală în baza art. 2 din contractul menţionat, indexate cu indicele de inflaţie, în termen de 3 luni de la data la care am primit notificarea instituţiei de învăţământ superior/Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în caz de nerespectare a obligaţiilor asumate prin contract. În caz contrar, voi fi acţionat în justiţie pentru recuperarea sumelor datorate.
    Data
    ................
    Beneficiarul bursei
    ..............................

    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016