Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 598 din 7 martie 2024  pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 323/2020     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 598 din 7 martie 2024 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 323/2020

EMITENT: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 199 din 11 martie 2024
    Luând în considerare Referatul de aprobare al Administraţiei Fondului pentru Mediu nr. 27/AC din 6.03.2024 pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 323/2020,
    în temeiul prevederilor art. 12 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 13 alin. (1) lit. w) şi alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 57 alin. (1), (4) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul mediului, apelor şi pădurilor emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ghidul de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 323/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 174 din 3 martie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (1), literele f)-h) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "f) autovehicul electric hibrid - autovehicul hibrid care, pentru a-şi asigura propulsia mecanică, preia energie din două surse de energie stocată, montate pe vehicul: un combustibil consumabil, respectiv un dispozitiv de stocare a energiei electrice (de exemplu: baterie, condensator, volant/generator etc.) care are o sursă de alimentare externă - plug-in, a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclus;
g) autovehicul pur electric - orice autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară sau cvadriciclu, propulsat/propulsată de un motor electric cu energie furnizată de baterii reîncărcabile, alimentate de o sursă externă de energie electrică, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero, a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclus;
h) autovehicul cu pilă de combustie cu hidrogen - orice autovehicul aparţinând categoriei M1 sau N1, astfel cum sunt definite acestea conform Regulamentului (UE) 2018/858, sau aparţinând categoriei L6e sau L7e, astfel cum sunt definite acestea conform Regulamentului (UE) nr. 168/2013, acţionat cu pilă de combustie care transformă energia chimică din hidrogen în energie electrică, pentru propulsarea vehiculului, a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclus;"

    2. La articolul 2 alineatul (1) litera l), punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. persoana juridică română, de drept public ori de drept privat, ori entitatea fără personalitate juridică sau organizaţia profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, cu sediul profesional în România, inclusiv instituţia din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care deţine în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său, dobândit printr-o hotărâre judecătorească, hotărâre a consiliului local, preluare de patrimoniu, reorganizare, după caz;"

    3. La articolul 3 alineatul (4), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) numărul de autovehicule electrice şi/sau electrice hibride achiziţionate prin program. Cantitatea de CO_2 redusă anual ca urmare a achiziţiei prin program de autovehicule electrice şi/sau electrice hibride se calculează după formula:
    C = n x (i x 150 g/km – Ʃ^i_x = 1 ex),
    unde:
    C = cantitatea de CO_2 redusă anual;
    n = numărul mediu de km parcurşi anual de un autovehicul;
    i = indicatorul de la alin. (1);
    ex = emisiile de CO_2 ale fiecărui autovehicul achiziţionat prin program, exprimate în g/km."

    4. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    Ecotichetul
    (1) Solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate, beneficiind de ecotichet potrivit alin. (4).
    (2) Prin excepţie de la alin. (1), instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.
    (3) În cazul în care se achiziţionează o motocicletă electrică, solicitantul va preda spre casare doar un autovehicul uzat, beneficiind de ecotichet potrivit alin. (4) lit. c).
    (4) Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:
    a) 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
    b) 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;
    c) 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.
    (5) Ecotichetul nu se cumulează cu alte programe care finanţează achiziţionarea autovehiculelor noi. Prin excepţie, ecotichetul poate fi cumulat cu operaţiunile finanţate prin fonduri europene aferente politicii de coeziune.
    (6) Ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, diferenţa fiind asigurată de către beneficiar din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finanţare în baza unui contract de leasing financiar. Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin program, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale. Pentru autovehiculul pur electric, electric hibrid sau cu pilă de combustie cu hidrogen, ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, care nu poate depăşi suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.
    (7) Acordarea ecotichetului solicitantului operator economic cu personalitate juridică sau entitate fără personalitate juridică se face în baza schemei intitulate «Ajutor de minimis pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic», denumită în continuare schemă de minimis, instituită în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023 al Comisiei din 13 decembrie 2023 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis.
    (8) Schema de minimis se aprobă prin dispoziţie a preşedintelui AFM, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
    (9) În situaţia în care, în urma procesului de analiză, solicitantul prevăzut la alin. (7) este declarat eligibil şi este acceptat spre finanţare, AFM comunică în scris acestuia cuantumul ajutorului care poate fi acordat sub forma ecotichetului şi caracterul acestuia de ajutor de minimis, cu referire expresă la Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023.
    (10) Solicitantul prevăzut la alin. (7) poate beneficia de cel mult echivalentul în lei al sumei de 300.000 euro la momentul depunerii dosarului de acceptare, cumulat cu valoarea alocării financiare solicitate; în caz contrar, solicitarea va fi nulă, conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 2.831/2023."

    5. La articolul 13, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Beneficiarul este obligat să menţină şi să întreţină autocolantul aplicat pe autovehiculele noi în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului."

    6. La articolul 15, literele g) şi h) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "g) nu are activitatea principală şi nu desfăşoară activităţi în unul dintre sectoarele prevăzute în cuprinsul anexei 1 la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, cu respectarea Regulamentului (UE) nr. 2.831/2023 al Comisiei din 13 decembrie 2023 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis;
h) valoarea totală a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat pe o perioadă de 3 ani consecutivi (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia depune dosar de acceptare în program), cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în baza schemei de minimis, nu depăşeşte echivalentul în lei, la data depunerii dosarului de acceptare, a 300.000 euro. În situaţia în care solicitantul are calitatea de întreprindere unică, aşa cum este definită la art. 2 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023, valoarea totală a ajutoarelor de minimis se va calcula prin însumarea ajutoarelor de minimis acordate pe o perioadă de 3 ani consecutivi întreprinderilor care fac parte din întreprinderea unică respectivă;"

    7. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    Conţinutul dosarului de acceptare
    (1) Dosarul de acceptare trebuie să cuprindă următoarele documente:
    a) formularul cererii de finanţare prevăzut în anexa nr. 6 la prezentul ghid, completat integral prin tehnoredactare, semnat de către reprezentantul legal sau de către împuternicitul acestuia;
    b) certificatul de cazier fiscal, emis pe numele solicitantului persoană juridică de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare;
    c) certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului persoană juridică de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare;
    d) certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are sediul solicitantul, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare;
    e) certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, emis pe numele solicitantului persoană juridică de către AFM, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare;
    f) declaraţia pe propria răspundere privind ajutoarele de minimis obţinute în ultimii 3 ani, respectiv 2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia solicitantul se înscrie în program, completată prin tehnoredactare, semnată de către reprezentantul legal/împuternicit, conform formularului prevăzut în anexa nr. 7 la prezentul ghid. În situaţia în care solicitantul are calitatea de întreprindere unică, aşa cum este definită la art. 2 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023, valoarea totală a ajutoarelor de minimis se va calcula prin însumarea ajutoarelor de minimis acordate pe o perioadă de 3 ani consecutivi întreprinderilor care fac parte din întreprinderea unică respectivă;
    g) declaraţia pe propria răspundere privind activitatea principală şi sectoarele în care solicitantul îşi desfăşoară efectiv activitatea, completată prin tehnoredactare, semnată de către reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, conform formularului prevăzut în anexa nr. 8 la prezentul ghid.
    (2) În cazul certificatelor de atestare fiscală emise în format electronic, vor fi încărcate în aplicaţie fişierele recepţionate, cu semnătura digitală a instituţiei emitente, astfel cum au fost emise şi transmise solicitantului."

    8. La articolul 24, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins:
    "(4^1) Beneficiarul este obligat să menţină şi să întreţină autocolantul aplicat pe autovehiculele noi în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului."

    9. La articolul 24, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) În situaţia în care AFM constată nerespectarea condiţiilor prevăzute la alin. (3), (4) şi (4^1), notifică beneficiarul în vederea remedierii, după caz, a deficienţei respective. În situaţia în care, în termen de 30 de zile de la primirea notificării, beneficiarul nu remediază deficienţa, AFM procedează la recuperarea de la acesta a sumelor finanţate."

    10. La articolul 25, alineatul (2) se abrogă.
    11. Articolul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 28
    Validarea producătorului
    (1) AFM verifică cererea de validare şi celelalte documente prevăzute la art. 26, analizează dacă acestea sunt conforme cu prevederile prezentului ghid şi selectează producătorul în vederea validării.
    (2) În situaţia în care se constată că nu au fost încărcate toate documentele prevăzute la art. 26 sau acestea sunt neconforme, incomplete, ilizibile sau nu conţin toate elementele prevăzute în prezentul ghid, producătorul va fi notificat o singură dată, în vederea completării/clarificării/remedierii situaţiei.
    (3) Atrage respingerea cererii de validare neprezentarea în termen de 5 zile lucrătoare a documentelor solicitate conform alin. (2) ori prezentarea de completări/clarificări/remedieri incomplete sau care nu au atestat eligibilitatea producătorului. Documentele solicitate conform alin. (2) vor atesta eligibilitatea producătorului la data depunerii dosarului de validare sau la data transmiterii acestora.
    (4) Comisia de validare înaintează preşedintelui AFM lista dosarelor propuse spre validare şi lista dosarelor propuse spre respingere în urma analizei, cu indicarea, în cazul celor din urmă, a motivelor care stau la baza propunerii de respingere.
    (5) Preşedintele aprobă prin dispoziţie lista dosarelor propuse spre respingere şi lista dosarelor propuse spre validare.
    (6) Lista dosarelor de validare respinse şi lista dosarelor de validare aprobate se publică pe pagina de internet a AFM."

    12. La articolul 34, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:
    "(4) Producătorii validaţi sunt obligaţi să aplice pe luneta autovehiculelor comercializate în cadrul programului un autocolant, fără a restrânge sau estompa vizibilitatea sub limita legal admisă.
(5) Caracteristicile autocolantului prevăzut la alin. (4) vor fi aprobate prin dispoziţia preşedintelui şi publicate pe pagina de internet a AFM."

    13. În anexa nr. 1, paragraful „Nr. de înregistrare la AFM“ se abrogă.
    14. În anexa nr. 1, nota *) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "*) Se înscrie, după caz:
    - electric;
    – electric hibrid."

    15. În anexa nr. 2, la articolul 1, punctul 1.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.3. Cuantumul ecotichetului este de:
    a) 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
    b) 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;
    c) 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice."

    16. În anexa nr. 2, la articolul 1, punctele 1.4 şi 1.5 se abrogă.
    17. În anexa nr. 2, la articolul 1, punctul 1.8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.8. Ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, diferenţa fiind asigurată de către beneficiar din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finanţare în baza unui contract de leasing financiar. Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin program, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale. Ecotichetul se acordă pentru autovehiculul pur electric, electric hibrid sau cu pilă de combustie cu hidrogen a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclus."

    18. În anexa nr. 2, la articolul 4 punctul 4.1, după litera v) se introduce o nouă literă, litera w), cu următorul cuprins:
    "w) să aplice pe luneta autovehiculelor comercializate în cadrul programului un autocolant. Caracteristicile autocolantului vor fi aprobate prin dispoziţia preşedintelui şi publicate pe pagina de internet a AFM."

    19. În anexa nr. 2, lista semnăturilor se modifică şi va avea următorul cuprins:
    " Administraţia Fondului pentru Mediu
    Preşedinte,
    ...................................
    Societatea............ - S.A./S.R.L.
    ....................................................
    Prin reprezentant legal/împuternicit,
    ........................................................"

    20. În anexa nr. 3, în Declaraţia solicitantului, după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:
    "k) mă oblig să menţin şi să întreţin autocolantul aplicat pe autovehiculul nou în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului."

    21. În anexa nr. 4, la anexa la contractul de finanţare, în Declaraţia solicitantului, după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:
    "k) mă oblig să menţin şi să întreţin autocolantul aplicat pe autovehiculul nou în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului."

    22. În anexa nr. 5, lista semnăturilor se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Reprezentant legal/Împuternicit al reprezentantului legal,
    Numele şi prenumele ......................................
    Semnătura ........................................."

    23. În anexa nr. 6, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. Finanţare solicitată
    Prin prezenta, solicităm o finanţare nerambursabilă în valoare totală de ............ lei, reprezentând un număr de ............. ecotichete, formată din:
    a) un număr de ……...... ecotichete pentru autovehicule noi pur electrice sau autovehicule noi cu pilă de combustie cu hidrogen;
    b) un număr de .......... ecotichete pentru autovehicule noi electrice hibride;
    c) un număr de ……….... ecotichete pentru autovehicule noi motociclete electrice."

    24. În anexa nr. 6, la punctul 3, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) solicitantul finanţării nu are activitatea principală şi nu desfăşoară activităţi într-unul dintre sectoarele prevăzute în cuprinsul anexei 1 la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, respectând Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023 al Comisiei din 13 decembrie 2023 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis;"

    25. În anexa nr. 6, la punctul 3, după litera p) se introduce o nouă literă, litera q), cu următorul cuprins:
    "q) autovehiculele nou achiziţionate prin program vor avea aplicat pe lunetă un autocolant, conform prevederilor ghidului, care va fi menţinut şi întreţinut în bună stare până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului."

    26. În anexa nr. 7, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Subsemnatul, ..................................................................., cod numeric personal ........................, având domiciliul/reşedinţa la adresa ......................................, în calitate de reprezentant legal al ............................, operator economic înregistrat în registrul comerţului cu nr. de ordine ......../…../…....., cod de identificare fiscală …………..............., cunoscând prevederile
    Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale actelor normative subsecvente, prevederile Regulamentului (UE) nr. 2.831/2023, precum şi dispoziţiile Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere următoarele:"

    27. În anexa nr. 7, punctul II se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "II. Declar că societăţile care fac parte din «întreprinderea unică», aşa cum este definită în art. 2 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 2.831/2023, sunt următoarele:
    1. Denumirea societăţii ....................................., CUI ..............................
    2. Denumirea societăţii ............................, CUI ..........................
    (...)
    n. Denumirea societăţii ..............................., CUI ............................
    În sensul Regulamentului (UE) nr. 2.831/2023, «întreprindere unică» include toate întreprinderile între care există cel puţin una dintre relaţiile următoare:
    a) o întreprindere deţine majoritatea drepturilor de vot ale acţionarilor sau ale asociaţilor unei alte întreprinderi;
    b) o întreprindere are dreptul de a numi sau revoca majoritatea membrilor organelor de administrare, de conducere sau de supraveghere ale unei alte întreprinderi;
    c) o întreprindere are dreptul de a exercita o influenţă dominantă asupra altei întreprinderi în temeiul unui contract încheiat cu întreprinderea în cauză sau în temeiul unei prevederi din actul constitutiv sau din statutul acesteia;
    d) o întreprindere care este acţionar sau asociat al unei alte întreprinderi şi care controlează singură, în baza unui acord cu alţi acţionari sau asociaţi ai acelei întreprinderi, majoritatea drepturilor de vot ale acţionarilor sau ale asociaţilor întreprinderii respective.
    Întreprinderile care întreţin, prin intermediul uneia sau al mai multor întreprinderi, oricare dintre relaţiile la care se face referire la lit. a)-d) sunt considerate la rândul lor întreprinderi unice."

    28. Anexa nr. 8 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    (1) Prevederile de la art. I se consideră asumate de către producătorii validaţi, în calitate de părţi ale contractelor de participare în vederea decontării aflate în vigoare la data publicării prezentului ordin, fără a fi necesară încheierea de acte adiţionale.
    (2) Prevederile din contractele de participare în vederea decontării, potrivit alin. (1), devin aplicabile în termen de două zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, dacă acestea nu au fost denunţate de către producătorii validaţi, prin notificarea Administraţiei Fondului pentru Mediu, sau devin aplicabile, prin acceptare tacită, la momentul săvârşirii de acte/fapte în acest sens.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
                    Mircea Fechet

    Bucureşti, 7 martie 2024.
    Nr. 598.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 8 la ghid)
    DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
    a reprezentantului legal privind domeniile de activitate desfăşurate de solicitant
    Subsemnatul, ...................., CNP ..........................., având domiciliul/reşedinţa la adresa ................, în calitate de reprezentant legal al ............................, înregistrată în registrul comerţului cu nr. de ordine ....../......./..........., CIF ..........................., cunoscând prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale actelor normative subsecvente, prevederile Regulamentului (UE) 2.831/2023, precum şi dispoziţiile Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că solicitantul finanţării desfăşoară activităţi economice:
    [ ] DA/[ ] NU, astfel:
    - activitatea principală este următoarea:
    .......................Se vor preciza codurile CAEN autorizate şi denumirea acestora.)................;

    – activităţile pe care solicitantul finanţării le desfăşoară efectiv sunt următoarele:
    .......................(Se vor preciza codurile CAEN autorizate şi denumirea acestora.)........................... .



    Reprezentant legal/Împuternicit,
    Numele şi prenumele
    ......................................................
                    Semnătura
    NOTĂ:
    Nu este obligatorie aplicarea ştampilei.


    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016