Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 59 din 26 martie 2024  privind stabilirea criteriilor specifice de distribuire la nivelul Ministerului Afacerilor Interne  a sumelor alocate prin Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii  şi a modalităţii de selectare a proiectelor sau programelor în vederea finanţării    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 59 din 26 martie 2024 privind stabilirea criteriilor specifice de distribuire la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a sumelor alocate prin Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii şi a modalităţii de selectare a proiectelor sau programelor în vederea finanţării

EMITENT: Ministerul Afacerilor Interne
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 292 din 3 aprilie 2024
    În temeiul art. 37^7 alin. (3) din Legea nr. 318/2015 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
    viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Sumele alocate Ministerului Afacerilor Interne, denumit în continuare M.A.I., din Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, în condiţiile capitolului V^1 din Legea nr. 318/2015 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, sunt distribuite către structurile din cadrul M.A.I. pentru finanţarea unor proiecte sau programe care au ca obiective educaţia juridică, prevenirea criminalităţii, asistenţa şi protecţia victimelor infracţiunilor, precum şi consolidarea capacităţii administrative, inclusiv logistice, a instituţiilor competente să identifice, să administreze sau să valorifice bunuri sechestrate, denumite în continuare proiecte/programe.
    (2) Proiectele/Programele prevăzute la alin. (1) sunt selectate pe baza criteriilor generale stabilite la art. 37^7 alin. (1) din Legea nr. 318/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi a criteriilor specifice prevăzute în anexa nr. 1, în condiţiile prezentului ordin.

    ART. 2
    Pentru evaluarea şi selectarea propunerilor de proiecte/programe ce urmează a fi finanţate din sumele prevăzute la art. 1 alin. (1) se constituie Grupul tehnic de evaluare a propunerilor de proiecte/programe, denumit în continuare Grup tehnic, şi Comisia de selecţie, denumită în continuare Comisia.

    ART. 3
    (1) Grupul tehnic este compus din câte un specialist din cadrul Direcţiei generale management operaţional, Direcţiei generale financiare, Direcţiei generale logistice, Direcţiei fonduri externe nerambursabile şi Direcţiei generale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, în calitate de titulari, precum şi din câte un supleant, desemnat de către conducătorii acestor structuri.
    (2) Grupul tehnic este coordonat de către reprezentantul Direcţiei generale management operaţional desemnat în componenţa Grupului tehnic.
    (3) Componenţa nominală a Grupului tehnic şi secretarul acestuia se stabilesc prin dispoziţia secretarului de stat pentru ordine şi siguranţă publică.
    (4) Secretariatul Grupului tehnic este asigurat de către un reprezentant din cadrul Direcţiei generale management operaţional.

    ART. 4
    (1) Grupul tehnic are următoarele atribuţii:
    a) consultă, după caz, specialişti din cadrul structurilor M.A.I. pentru buna desfăşurare a procesului de evaluare;
    b) solicită informaţii suplimentare din partea structurilor care au propus proiecte/programe pentru finanţare;
    c) evaluează propunerile de proiecte/programe şi le selectează pe cele care îndeplinesc criteriile specifice, potrivit grilei de evaluare prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul ordin;
    d) elaborează Raportul de evaluare a proiectelor/programelor, prevăzut la art. 8 alin. (7).

    (2) Atribuţiile coordonatorului Grupului tehnic sunt cele prevăzute la alin. (1), completate cu următoarele:
    a) dispune transmiterea, prin intermediul secretariatului Grupului tehnic, a propunerilor de proiecte/programe către membrii Grupului tehnic, pentru analiză;
    b) stabileşte data şi locul de desfăşurare a şedinţelor Grupului tehnic;
    c) stabileşte ordinea de zi a şedinţelor Grupului tehnic;
    d) centralizează evaluările proiectelor/programelor efectuate de membrii Grupului tehnic;
    e) dispune transmiterea către Comisia de selecţie a Raportului de evaluare şi a documentaţiei aferente;
    f) se asigură de respectarea termenelor prevăzute la art. 8 alin. (7) şi (8).

    (3) Atribuţiile secretariatului Grupului tehnic sunt următoarele:
    a) centralizează propunerile de proiecte/programe formulate de către structurile M.A.I. şi le prezintă coordonatorului Grupului tehnic;
    b) asigură convocarea membrilor Grupului tehnic;
    c) elaborează corespondenţa cu structurile M.A.I., referitoare la solicitările formulate de către Grupul tehnic cu privire la propunerile de proiecte/programe transmise;
    d) tehnoredactează Raportul de evaluare a proiectelor/ programelor;
    e) înaintează documentaţia rezultată din activitatea Grupului tehnic către Comisie;
    f) arhivează şi păstrează, la nivelul Direcţiei generale management operaţional, documentaţia rezultată din activitatea Grupului tehnic.


    ART. 5
    (1) Comisia prevăzută la art. 2 este compusă din:
    a) preşedinte - secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică sau persoana desemnată de acesta;
    b) membri - directorul general al Direcţiei generale management operaţional/înlocuitorul legal, directorul general al Direcţiei generale financiare/înlocuitorul legal, directorul general al Direcţiei generale logistice/înlocuitorul legal, directorul
    Direcţiei fonduri externe nerambursabile/înlocuitorul legal şi directorul general al Direcţiei generale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei/înlocuitorul legal.


    (2) Secretariatul Comisiei este asigurat de Direcţia generală management operaţional.
    (3) Atribuţiile Comisiei sunt următoarele:
    a) selectează, din cadrul proiectelor/programelor evaluate de Grupul tehnic, proiectele/programele ce urmează a fi finanţate din sumele prevăzute la art. 1 alin. (1), pe baza criteriilor generale stabilite la art. 37^7 alin. (1) din Legea nr. 318/2015, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu obiectivele strategice instituţionale şi priorităţile M.A.I.;
    b) propune ordonatorului principal de credite proiectele/ programele ce vor fi finanţate din sumele prevăzute la art. 1 alin. (1).

    (4) Atribuţiile secretariatului Comisiei sunt următoarele:
    a) prezintă preşedintelui Comisiei propunerile de proiecte/ programe;
    b) asigură convocarea membrilor Comisiei;
    c) redactează procesul-verbal de şedinţă, precum şi orice alte documente rezultate din activitatea Comisiei;
    d) din dispoziţia preşedintelui Comisiei, transmite structurilor M.A.I. informări cu privire la proiectele/programele pentru care a fost aprobată finanţarea;
    e) redactează dispoziţia secretarului de stat pentru ordine şi siguranţă publică prevăzută la art. 3 alin. (3);
    f) arhivează şi păstrează, la nivelul Direcţiei generale management operaţional, documentaţia rezultată din activitatea Comisiei.


    ART. 6
    La activităţile Comisiei pot participa, în calitate de invitaţi, şefii de arme/coordonatori ai structurilor M.A.I. care au transmis propuneri de proiecte/programe.

    ART. 7
    În vederea evaluării şi selectării proiectelor/ programelor, structurile M.A.I. elaborează şi transmit către Direcţia generală management operaţional, în termen de 20 de zile lucrătoare de la solicitare, fişa de prezentare a proiectului/programului, chestionarul de autoevaluare, precum şi o declaraţie de nesuprapunere prin care structura M.A.I. îşi asumă faptul că activităţile prevăzute în proiect/program nu beneficiază de finanţare din alte surse, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 3, 4 şi 5.

    ART. 8
    (1) Membrii Grupului tehnic evaluează şi notează propunerile de proiecte/programe, conform criteriilor specifice şi grilei de evaluare a criteriilor specifice.
    (2) Fiecare criteriu specific este evaluat de membrii Grupului tehnic, potrivit grilei de evaluare a criteriilor specifice, cu „DA“, dacă proiectul/programul îndeplineşte cerinţele criteriului, şi cu „NU“, dacă proiectul/programul nu îndeplineşte cerinţele criteriului.
    (3) Sunt transmise Comisiei în vederea selecţiei proiectele/ programele care au fost evaluate cu „DA“ la toate criteriile specifice.
    (4) Comisia evaluează proiectele/programele prevăzute la alin. (3) prin prisma criteriilor generale, a grilei de evaluare a criteriilor generale, prevăzută în anexa nr. 6, coroborat cu obiectivele strategice instituţionale şi priorităţile M.A.I., şi selectează proiectele/programele ce vor fi propuse ordonatorului principal de credite pentru a fi finanţate din sumele prevăzute la art. 1 alin. (1).
    (5) Rezultatul evaluării şi selecţiei propunerilor de proiecte/programe prevăzute la alin. (2), (3) şi (4) nu se contestă.
    (6) Structurile M.A.I. vor fi înştiinţate, în scris, cu privire la rezultatul evaluării proiectelor/programelor, realizată de către Grupul tehnic, şi cu privire la proiectele/programele ce au obţinut finanţarea în urma desfăşurării procesului de evaluare şi selecţie.
    (7) În termen de 20 de zile lucrătoare de la data primirii propunerilor de proiecte/programe şi/sau a completărilor solicitate, după caz, Grupul tehnic elaborează Raportul de evaluare a propunerilor de proiecte/programe, în exemplar unic, semnat de către toţi membrii acestuia, în care sunt consemnate activităţile şi rezultatul evaluării proiectelor/programelor propuse de către structurile M.A.I., precum şi lista proiectelor/ programelor declarate eligibile de către Grupul tehnic, conform modelului prevăzut în anexa nr. 7.
    (8) Raportul prevăzut la alin. (7) se transmite Comisiei, în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea acestuia, împreună cu întreaga documentaţie rezultată din activitatea Grupului tehnic.

    ART. 9
    Comisia propune ordonatorului principal de credite proiectele/programele ce vor fi finanţate din sumele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita sumelor alocate M.A.I. prin Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, în condiţiile capitolului V^1 din Legea nr. 318/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 10
    (1) Structurile M.A.I. beneficiare ale sumelor prevăzute la art. 1 alin. (1) transmit la Direcţia generală management operaţional, până la data de 10 ianuarie a anului următor, un raport privind modul de utilizare a sumelor alocate.
    (2) Direcţia generală management operaţional centralizează rapoartele prevăzute la alin. (1) şi supune aprobării ordonatorului principal de credite, cu avizul Direcţiei generale financiare, Direcţiei generale logistice, Direcţiei fonduri externe nerambursabile şi al Direcţiei generale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, raportul anual privind modul de utilizare a sumelor alocate, în vederea transmiterii acestuia către Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, în termenul prevăzut la art. 37^13 alin. (1) din Legea nr. 318/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 11
    Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 12
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 6/2023 privind aprobarea criteriilor specifice de distribuire la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a sumelor rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile confiscate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 73 din 27 ianuarie 2023, se abrogă.

    ART. 13
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
                    Marian-Cătălin Predoiu

    Bucureşti, 26 martie 2024.
    Nr. 59.
    ANEXA 1

    CRITERII SPECIFICE
    de distribuire la nivelul MAI a sumelor alocate prin
    Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii

┌────┬────────────────┬────────────────┐
│Nr. │Denumirea │Descrierea │
│crt.│criteriului │criteriului/ │
│ │ │Cerinţe │
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Corelarea │
│ │ │obiectivelor │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului cu │
│ │ │priorităţile/ │
│ │ │obiectivele care│
│ │ │reflectă nevoile│
│ │ │prioritare ale │
│ │ │Ministerului │
│ │ │Afacerilor │
│ │ │Interne │
│ │Relevanţa │(M.A.I.), │
│1 │proiectului/ │stabilite în │
│ │programului │documente │
│ │ │programatice, de│
│ │ │planificare │
│ │ │strategică, │
│ │ │politici publice│
│ │ │etc. │
│ │ │• Proiectul/ │
│ │ │Programul │
│ │ │prezintă │
│ │ │plusvaloarea │
│ │ │faţă de situaţia│
│ │ │existentă. │
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Proiectul/ │
│ │ │Programul este │
│ │ │structurat │
│ │ │logic, clar, │
│ │ │coerent şi este │
│ │ │în măsură să │
│ │ │furnizeze │
│ │ │beneficii reale │
│ │ │grupului-ţintă. │
│ │ │• Obiectivele │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului sunt│
│ │ │clare, realiste │
│ │ │şi pot fi atinse│
│ │ │în perspectiva │
│ │ │elaborării şi │
│ │ │implementării │
│ │ │acestuia. │
│ │ │• Activităţile │
│ │ │propuse a fi │
│ │Metodologia de │derulate sunt │
│ │elaborare a │corelate cu │
│2 │proiectului/ │obiectivele │
│ │programului │proiectului/ │
│ │ │programului şi │
│ │ │conduc la │
│ │ │îndeplinirea │
│ │ │ţintelor propuse│
│ │ │(indicatori de │
│ │ │impact/de │
│ │ │rezultat/de │
│ │ │realizare │
│ │ │imediată). │
│ │ │• Indicatorii │
│ │ │trebuie │
│ │ │formulaţi în │
│ │ │concordanţă cu │
│ │ │obiectivele │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului, │
│ │ │obiective ce │
│ │ │trebuie definite│
│ │ │conform │
│ │ │principiului │
│ │ │SMART. │
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Bugetul │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului │
│ │ │acoperă │
│ │ │finanţarea │
│ │ │necesară pentru │
│ │ │implementarea │
│ │ │proiectului şi │
│ │ │cheltuielile au │
│ │ │bază legală şi │
│ │ │sunt încadrate │
│ │ │conform │
│ │ │clasificaţiei │
│ │ │economice pentru│
│ │ │unităţile M.A.I.│
│ │ │• Implementarea/│
│ │ │Finalizarea │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului nu │
│ │ │necesită surse │
│ │ │suplimentare de │
│ │Realismul │finanţare ori, │
│ │bugetului │dacă necesită, │
│3 │proiectului/ │acestea sunt │
│ │programului. │asigurate, cu │
│ │Raport cost/ │specificarea │
│ │eficienţă │surselor. │
│ │ │• Cheltuielile │
│ │ │sunt structurate│
│ │ │pe unităţi şi │
│ │ │costuri unitare.│
│ │ │• Costurile, │
│ │ │aferente │
│ │ │activităţilor │
│ │ │propuse a fi │
│ │ │desfăşurate │
│ │ │pentru │
│ │ │îndeplinirea │
│ │ │obiectivelor, │
│ │ │sunt în │
│ │ │conformitate cu │
│ │ │preţurile │
│ │ │pieţei, pe baza │
│ │ │unei analize │
│ │ │comparative de │
│ │ │piaţă (preţ │
│ │ │minim/maxim │
│ │ │estimat). │
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Continuitatea │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului după│
│ │ │implementarea │
│ │ │acestuia │
│ │ │• Măsuri │
│ │ │întreprinse din │
│ │ │care să rezulte │
│ │ │faptul că │
│ │ │progresul sau │
│ │ │beneficiile │
│ │ │realizate au │
│ │ │efect pe termen │
│ │ │lung │
│ │Sustenabilitatea│• Bunurile/ │
│4 │proiectului/ │Activele │
│ │programului │achiziţionate, │
│ │ │prin │
│ │ │implementarea │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului, se │
│ │ │vor înregistra │
│ │ │în evidenţa │
│ │ │patrimoniului │
│ │ │structurii. │
│ │ │• Menţionarea │
│ │ │surselor de │
│ │ │finanţare pentru│
│ │ │exploatarea │
│ │ │proiectului │
│ │ │postimplementare│
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Contribuţia │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului la │
│ │ │diminuarea unor │
│ │ │fenomene │
│ │Finalitatea/ │specifice ale │
│ │Elementele de │criminalităţii │
│ │noutate şi │• Proiectul │
│ │rezultatele │conţine elemente│
│5 │concrete pe care│de noutate sau │
│ │proiectul/ │un plus de │
│ │programul propus│valoare cum ar │
│ │le aduce │fi metode │
│ │domeniului │inovative de │
│ │respectiv │abordare, modele│
│ │ │de bune │
│ │ │practici, │
│ │ │implicare, │
│ │ │soluţii │
│ │ │inovatoare etc. │
├────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ │• Consolidarea │
│ │ │capacităţii │
│ │ │administrative, │
│ │ │inclusiv │
│ │ │logistice, a │
│ │ │structurilor │
│ │ │M.A.I., prin │
│ │ │implementarea │
│ │ │proiectului/ │
│ │ │programului │
│ │Capacitatea │• Finanţarea │
│6 │operaţională şi │proiectelor/ │
│ │funcţională a │programelor │
│ │beneficiarului │determină │
│ │ │creşterea │
│ │ │capacităţii │
│ │ │operaţionale şi │
│ │ │funcţionale a │
│ │ │solicitantului │
│ │ │în scopul │
│ │ │atingerii │
│ │ │obiectivelor │
│ │ │specifice │
│ │ │structurii. │
└────┴────────────────┴────────────────┘



    ANEXA 2

    GRILĂ DE EVALUARE A CRITERIILOR SPECIFICE
    ale proiectului/programului .....................................
    (Se trec denumirea proiectului/programului, precum şi
    structura care face propunerea de proiect/program.)

┌────────────────┬───────────────────────┐
│ │Evaluare proiect/ │
│ │program │
│ │DA/NU │
│Criterii ├──────────────┬────────┤
│ │Evaluator │Evaluare│
│ │ │criteriu│
│ ├──┬──┬──┬──┬──┼────────┤
│ │1 │2 │3 │4 │5 │DA/NU │
├────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴────────┤
│Criterii specifice^1 │
├────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬────────┤
│Relevanţa │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului │ │ │ │ │ │ │
│- Corelarea │ │ │ │ │ │ │
│obiectivelor │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului cu │ │ │ │ │ │DA - │
│priorităţile/ │ │ │ │ │ │dacă │
│obiectivele care│ │ │ │ │ │există │
│reflectă nevoile│ │ │ │ │ │cel │
│prioritare ale │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│Ministerului │ │ │ │ │ │(trei) │
│Afacerilor │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│Interne │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
│(M.A.I.), │NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│stabilite în │ │ │ │ │ │dacă │
│documente │ │ │ │ │ │există │
│programatice, de│ │ │ │ │ │cel │
│planificare │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│strategică, │ │ │ │ │ │(trei) │
│politici publice│ │ │ │ │ │evaluări│
│etc. │ │ │ │ │ │„NU“ │
│- Proiectul/ │ │ │ │ │ │ │
│Programul │ │ │ │ │ │ │
│prezintă │ │ │ │ │ │ │
│plusvaloarea │ │ │ │ │ │ │
│faţă de situaţia│ │ │ │ │ │ │
│existentă. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼────────┤
│Metodologia de │ │ │ │ │ │ │
│elaborare a │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Proiectul/ │ │ │ │ │ │ │
│Programul este │ │ │ │ │ │ │
│structurat │ │ │ │ │ │ │
│logic, clar, │ │ │ │ │ │ │
│coerent şi este │ │ │ │ │ │ │
│în măsură să │ │ │ │ │ │ │
│furnizeze │ │ │ │ │ │ │
│beneficii reale │ │ │ │ │ │ │
│grupului-ţintă. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Obiectivele │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │DA - │
│programului sunt│ │ │ │ │ │dacă │
│clare, realiste │ │ │ │ │ │există │
│şi pot fi atinse│ │ │ │ │ │cel │
│în perspectiva │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│elaborării şi │ │ │ │ │ │(trei) │
│implementării │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│acestuia. │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
├────────────────┤NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│- Activităţile │ │ │ │ │ │dacă │
│propuse a fi │ │ │ │ │ │există │
│derulate sunt │ │ │ │ │ │cel │
│corelate cu │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│obiectivele │ │ │ │ │ │(trei) │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │evaluări│
│programului şi │ │ │ │ │ │„NU“ │
│conduc la │ │ │ │ │ │ │
│îndeplinirea │ │ │ │ │ │ │
│indicatorilor/ │ │ │ │ │ │ │
│ţintelor │ │ │ │ │ │ │
│propuse. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Indicatorii │ │ │ │ │ │ │
│sunt formulaţi │ │ │ │ │ │ │
│în concordanţă │ │ │ │ │ │ │
│cu principiul │ │ │ │ │ │ │
│SMART (specific,│ │ │ │ │ │ │
│măsurabil, │ │ │ │ │ │ │
│accesibil, │ │ │ │ │ │ │
│realizabil şi │ │ │ │ │ │ │
│încadrat în │ │ │ │ │ │ │
│timp). │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼────────┤
│Realismul │ │ │ │ │ │ │
│bugetului │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului. │ │ │ │ │ │ │
│Raport cost/ │ │ │ │ │ │ │
│eficienţă │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Bugetul │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului │ │ │ │ │ │ │
│acoperă │ │ │ │ │ │ │
│finanţarea │ │ │ │ │ │ │
│necesară pentru │ │ │ │ │ │ │
│implementarea │ │ │ │ │ │ │
│proiectului şi │ │ │ │ │ │ │
│cheltuielile au │ │ │ │ │ │ │
│bază legală şi │ │ │ │ │ │ │
│sunt încadrate │ │ │ │ │ │ │
│conform │ │ │ │ │ │ │
│clasificaţiei │ │ │ │ │ │ │
│economice şi │ │ │ │ │ │ │
│funcţionale │ │ │ │ │ │ │
│pentru unităţile│ │ │ │ │ │ │
│M.A.I. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │DA - │
│- Implementarea/│ │ │ │ │ │dacă │
│Finalizarea │ │ │ │ │ │există │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │cel │
│programului nu │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│necesită surse │ │ │ │ │ │(trei) │
│suplimentare de │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│finanţare ori, │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
│dacă necesită, │NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│acestea sunt │ │ │ │ │ │dacă │
│asigurate, cu │ │ │ │ │ │există │
│specificarea │ │ │ │ │ │cel │
│surselor. │ │ │ │ │ │puţin 3 │
├────────────────┤ │ │ │ │ │(trei) │
│- Cheltuielile │ │ │ │ │ │evaluări│
│prevăzute în │ │ │ │ │ │„NU“ │
│cadrul │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului sunt│ │ │ │ │ │ │
│structurate pe │ │ │ │ │ │ │
│unităţi de │ │ │ │ │ │ │
│servicii/produse│ │ │ │ │ │ │
│/elemente │ │ │ │ │ │ │
│investiţionale │ │ │ │ │ │ │
│ce urmează a fi │ │ │ │ │ │ │
│achiziţionate şi│ │ │ │ │ │ │
│costuri unitare.│ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Costurile, │ │ │ │ │ │ │
│aferente │ │ │ │ │ │ │
│activităţilor │ │ │ │ │ │ │
│propuse a fi │ │ │ │ │ │ │
│desfăşurate │ │ │ │ │ │ │
│pentru │ │ │ │ │ │ │
│îndeplinirea │ │ │ │ │ │ │
│obiectivelor, │ │ │ │ │ │ │
│sunt în │ │ │ │ │ │ │
│conformitate cu │ │ │ │ │ │ │
│preţurile │ │ │ │ │ │ │
│pieţei. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼────────┤
│Sustenabilitatea│ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Continuitatea │ │ │ │ │ │ │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │ │
│programului după│ │ │ │ │ │ │
│implementarea │ │ │ │ │ │ │
│acestuia │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Măsuri │ │ │ │ │ │ │
│întreprinse din │ │ │ │ │ │DA - │
│care să rezulte │ │ │ │ │ │dacă │
│faptul că │ │ │ │ │ │există │
│progresul sau │ │ │ │ │ │cel │
│beneficiile │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│realizate au │ │ │ │ │ │(trei) │
│efect pe termen │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│lung │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
├────────────────┤NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│- Bunurile/ │ │ │ │ │ │dacă │
│Activele │ │ │ │ │ │există │
│achiziţionate, │ │ │ │ │ │cel │
│prin │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│implementarea │ │ │ │ │ │(trei) │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │evaluări│
│programului, se │ │ │ │ │ │„NU“ │
│vor înregistra │ │ │ │ │ │ │
│în evidenţa │ │ │ │ │ │ │
│patrimoniului │ │ │ │ │ │ │
│structurii. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Menţionarea │ │ │ │ │ │ │
│surselor de │ │ │ │ │ │ │
│finanţare pentru│ │ │ │ │ │ │
│exploatarea │ │ │ │ │ │ │
│proiectului │ │ │ │ │ │ │
│postimplementare│ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼────────┤
│Finalitatea/ │ │ │ │ │ │ │
│Elementele de │ │ │ │ │ │ │
│noutate şi │ │ │ │ │ │ │
│rezultatele │ │ │ │ │ │ │
│concrete pe care│ │ │ │ │ │ │
│proiectul/ │ │ │ │ │ │ │
│programul propus│ │ │ │ │ │ │
│le aduce │ │ │ │ │ │ │
│domeniului │ │ │ │ │ │DA - │
│respectiv │ │ │ │ │ │dacă │
├────────────────┤ │ │ │ │ │există │
│- Contribuţia │ │ │ │ │ │cel │
│proiectului/ │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│programului la │ │ │ │ │ │(trei) │
│diminuarea unor │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│fenomene │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
│specifice ale │NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│criminalităţii │ │ │ │ │ │dacă │
├────────────────┤ │ │ │ │ │există │
│- Proiectul │ │ │ │ │ │cel │
│conţine elemente│ │ │ │ │ │puţin 3 │
│de noutate sau │ │ │ │ │ │(trei) │
│un plus de │ │ │ │ │ │evaluări│
│valoare cum ar │ │ │ │ │ │„NU“ │
│fi metode │ │ │ │ │ │ │
│inovative de │ │ │ │ │ │ │
│abordare, modele│ │ │ │ │ │ │
│de bune │ │ │ │ │ │ │
│practici, │ │ │ │ │ │ │
│implicare, │ │ │ │ │ │ │
│soluţii │ │ │ │ │ │ │
│inovatoare etc. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼────────┤
│Capacitatea │ │ │ │ │ │ │
│operaţională şi │ │ │ │ │ │ │
│funcţională a │ │ │ │ │ │ │
│beneficiarului │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┤ │ │ │ │ │ │
│- Consolidarea │ │ │ │ │ │ │
│capacităţii │ │ │ │ │ │ │
│administrative, │ │ │ │ │ │DA - │
│inclusiv │ │ │ │ │ │dacă │
│logistice, a │ │ │ │ │ │există │
│structurilor │ │ │ │ │ │cel │
│MAI, prin │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│implementarea │ │ │ │ │ │(trei) │
│proiectului/ │DA│DA│DA│DA│DA│evaluări│
│programului │/ │/ │/ │/ │/ │„DA“ │
├────────────────┤NU│NU│NU│NU│NU│NU - │
│- Finanţarea │ │ │ │ │ │dacă │
│proiectelor/ │ │ │ │ │ │există │
│programelor │ │ │ │ │ │cel │
│determină │ │ │ │ │ │puţin 3 │
│creşterea │ │ │ │ │ │(trei) │
│capacităţii │ │ │ │ │ │evaluări│
│operaţionale şi │ │ │ │ │ │„NU“ │
│funcţionale a │ │ │ │ │ │ │
│solicitantului │ │ │ │ │ │ │
│în scopul │ │ │ │ │ │ │
│atingerii │ │ │ │ │ │ │
│obiectivelor │ │ │ │ │ │ │
│specifice │ │ │ │ │ │ │
│structurii. │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼──┴──┴──┴──┴──┴────────┤
│Evaluare │DA - dacă toate │
│propuneri │criteriile specifice au│
│proiecte/ │fost evaluate cu „DA“ │
│programe pe baza│NU - dacă cel puţin un │
│criteriilor │criteriu specific a │
│specifice │fost evaluat cu „NU“ │
└────────────────┴───────────────────────┘


    ^1 Vor fi evaluate de către Grupul tehnic de evaluare a propunerilor de proiecte/programe.
    Observaţie: Propunerile de proiecte/programe care au fost evaluate cu „DA“, pe baza criteriilor specifice, sunt admise pentru a fi transmise Comisiei de selecţie.

    ANEXA 3

    FIŞA DE PREZENTARE
    a proiectului/programului
    .......................................................................
    (Se va completa cu denumirea proiectului/programului.)

┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Denumirea structurii Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) care face │
│1. │propunerea │
│ │.............................................................................................................................................................................................. │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │Denumirea proiectului/programului │
│ │.............................................................................................................................................................................................. │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Scopul proiectului/programului │
│3. │.............................................................................................................................................................................................. │
│ │(Se menţionează beneficiul adus instituţiei/structurii.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Descrierea proiectului/programului │
│ │(Proiectul/Programul se prezintă într-o manieră cât mai clară, astfel încât să │
│4. │reiasă îndeplinirea criteriilor generale prevăzute de lege şi a criteriilor │
│ │specifice, prevăzute în cuprinsul anexei nr. 1 la ordin, prin raportare la │
│ │elementele care compun descrierea acestora.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Situaţia actuală, oportunitatea alocării bugetare │
│5. │................................................................................................................................................................................................│
│ │(Se vor prezenta situaţia actuală, problemele identificate, precum şi │
│ │avantajele care rezultă în urma implementării proiectului/programului.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Activităţile desfăşurate pentru implementarea proiectului/programului │
│6. │................................................................................................................................................................................................│
│ │(Se vor detalia activităţile desfăşurate pentru implementarea proiectului/ │
│ │programului.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Valoarea estimată a proiectului/programului │
│ │................................................................................................................................................................................................│
│7. │(Se vor prezenta, în mii lei, cu TVA, costurile/cheltuielile prevăzute pentru │
│ │implementarea proiectului/programului, detaliat pe capitole, subcapitole, │
│ │titluri, articole şi alineate, conform clasificaţiei bugetare, respectiv pe │
│ │programe bugetare şi măsuri conform PSI al M.A.I.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Perioada de implementare │
│8. │............................................................................................................................................................................................... │
│ │(Se va prezenta perioada estimată pentru finalizarea activităţilor şi │
│ │implementarea proiectului/programului.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Beneficiari direcţi şi indirecţi (grupurile-ţintă) │
│9. │................................................................................................................................................................................................│
│ │(Se vor detalia grupurile/entităţile care beneficiază de pe urma proiectului/ │
│ │programului.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Rezultate aşteptate în urma implementării │
│10.│................................................................................................................................................................................................│
│ │(Se vor preciza realizările produse de proiect/program, care generează │
│ │serviciile corespunzătoare scopului proiectului/programului.) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Sursa de finanţare (buget de stat/alte surse) │
│11.│................................................................................................................................................................................................│
│ │(Se va preciza sursa de finanţare - buget de stat, alte surse.) │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 4

    CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE
    a ..............................^1 privind fişa
    Proiectului/Programului .........................^2

┌────┬──────────────────────────────┬──┐
│Nr. │Întrebări de autoevaluare a │ │
│crt.│proiectului │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │CRITERII GENERALE (conform │ │
│1. │art. 37^7 din Legea nr. 318/ │ │
│ │2015) │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Prioritatea proiectului/ │ │
│ │programului │ │
│ │Obiectivele proiectului/ │ │
│ │programului se încadrează în │ │
│ │obiectivele prevăzute în │ │
│ │actele normative (strategii, │DA│
│1.1.│alte acte normative) sau │/ │
│ │documente programatice │NU│
│ │aprobate la nivelul │ │
│ │Ministerului Afacerilor │ │
│ │Interne (M.A.I.) (PSI, planuri│ │
│ │de acţiuni elaborate la │ │
│ │nivelul structurilor)? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Gradul de finanţare a │ │
│ │proiectului/programului │ │
│ │Bugetul proiectului/ │ │
│ │programului se încadrează în │ │
│ │limita fondurilor alocate │ │
│ │M.A.I. din Mecanismul naţional│DA│
│1.2.│de susţinere a prevenirii │/ │
│ │criminalităţii? În cazul în │NU│
│ │care bugetul programului │ │
│ │depăşeşte limita fondurilor │ │
│ │alocate sunt specificate/nu │ │
│ │sunt specificate sursele de │ │
│ │finanţare suplimentare? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Lista priorităţilor │ │
│ │instituţiei, conform │ │
│ │programului de activitate │ │
│ │aprobat │ │
│ │Proiectul se încadrează în │DA│
│1.3.│priorităţile M.A.I., stabilite│/ │
│ │în cadrul documentelor │NU│
│ │programatice aprobate la │ │
│ │nivelul M.A.I. (PSI, planuri │ │
│ │de acţiuni elaborate la │ │
│ │nivelul structurilor)? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Corelarea cu alte proiecte sau│ │
│ │programe naţionale │DA│
│1.4.│- Proiectul se corelează cu │/ │
│ │alte proiecte/programe │NU│
│ │naţionale? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│2. │CRITERII SPECIFICE │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Relevanţa proiectului/ │ │
│ │programului │ │
│ │- Sunt corelate obiectivele │ │
│ │proiectului/programului cu │ │
│ │priorităţile/obiectivele care │ │
│ │reflectă nevoile prioritare │DA│
│2.1.│ale M.A.I., stabilite în │/ │
│ │documente programatice, de │NU│
│ │planificare strategică, │ │
│ │politici publice etc.? │ │
│ │- Proiectul/Programul aduce │ │
│ │plusvaloare faţă de situaţia │ │
│ │existentă? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Metodologia de elaborare a │ │
│ │proiectului/programului │ │
│ │- Proiectul/Programul este │ │
│ │structurat logic, clar, │ │
│ │coerent şi este în măsură să │ │
│ │furnizeze beneficii reale │ │
│ │grupului-ţintă? │ │
│ │- Obiectivele proiectului/ │ │
│ │programului sunt clare, │ │
│ │realiste şi pot fi atinse în │ │
│ │perspectiva elaborării şi │DA│
│2.2.│implementării acestuia? │/ │
│ │- Activităţile propuse a fi │NU│
│ │derulate sunt corelate cu │ │
│ │obiectivele proiectului/ │ │
│ │programului şi conduc la │ │
│ │îndeplinirea indicatorilor/ │ │
│ │ţintelor propuse? │ │
│ │- Indicatorii sunt formulaţi │ │
│ │în concordanţă cu obiectivele │ │
│ │proiectului/programului, │ │
│ │obiective ce trebuie definite │ │
│ │conform principiului SMART? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Realismul bugetului │ │
│ │proiectului/programului. │ │
│ │Raport cost/eficienţă │ │
│ │- Bugetul proiectului/ │ │
│ │programului acoperă finanţarea│ │
│ │necesară pentru implementarea │ │
│ │proiectului? │ │
│ │- Cheltuielile au bază legală │ │
│ │şi sunt încadrate conform │ │
│ │clasificaţiei economice pentru│ │
│ │unităţile M.A.I.? │ │
│ │- Implementarea/Finalizarea │ │
│ │proiectului/programului │ │
│ │necesită surse suplimentare de│ │
│ │finanţare ori, dacă necesită, │DA│
│2.3.│acestea sunt asigurate, cu │/ │
│ │specificarea surselor? │NU│
│ │- Cheltuielile prevăzute în │ │
│ │cadrul proiectului sunt │ │
│ │structurate pe unităţi de │ │
│ │servicii/produse/elemente │ │
│ │investiţionale ce urmează a fi│ │
│ │achiziţionate şi costuri │ │
│ │unitare? │ │
│ │- Costurile aferente │ │
│ │activităţilor propuse a fi │ │
│ │desfăşurate pentru │ │
│ │îndeplinirea obiectivelor sunt│ │
│ │în conformitate cu preţurile │ │
│ │pieţei şi au la bază analiza │ │
│ │comparativă de piaţă (preţ │ │
│ │minim/maxim estimat)? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Sustenabilitatea proiectului/ │ │
│ │programului │ │
│ │- După implementarea │ │
│ │proiectului continuitatea │ │
│ │acestuia este previzionată? │ │
│ │- Măsurile întreprinse au │ │
│ │efect pe termen lung? │DA│
│2.4.│- Bunurile/Activele │/ │
│ │achiziţionate, prin │NU│
│ │implementarea proiectului/ │ │
│ │programului, se vor înregistra│ │
│ │în evidenţa patrimoniului │ │
│ │structurii? │ │
│ │- Sunt menţionate sursele de │ │
│ │finanţare pentru exploatarea │ │
│ │proiectului postimplementare? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Finalitatea/Elementele de │ │
│ │noutate şi rezultatele │ │
│ │concrete pe care proiectul/ │ │
│ │programul propus le aduce │ │
│ │domeniului respectiv │ │
│ │- Este specificată contribuţia│ │
│ │proiectului/programului la │DA│
│2.5.│diminuarea unor fenomene │/ │
│ │specifice ale criminalităţii? │NU│
│ │- Proiectul conţine elemente │ │
│ │de noutate sau un plus de │ │
│ │valoare cum ar fi metode │ │
│ │inovative de abordare, modele │ │
│ │de bune practici, implicare, │ │
│ │soluţii inovatoare etc.? │ │
├────┼──────────────────────────────┼──┤
│ │Capacitatea operaţională şi │ │
│ │funcţională a beneficiarului │ │
│ │- Implementarea proiectului/ │ │
│ │programului contribuie la │ │
│ │consolidarea capacităţii │ │
│ │administrative, inclusiv │DA│
│2.6.│logistice, a structurilor │/ │
│ │M.A.I.? │NU│
│ │- Finanţarea proiectelor/ │ │
│ │programelor determină │ │
│ │creşterea capacităţii │ │
│ │operaţionale şi funcţionale a │ │
│ │solicitantului? │ │
└────┴──────────────────────────────┴──┘


    ^1 Se va trece denumirea structurii M.A.I. care face propunerea de proiect/program.
    ^2 Se va trece denumirea proiectului/programului.

    ANEXA 5

    DECLARAŢIE DE NESUPRAPUNERE
    Structura Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) .................................
    Denumirea proiectului/programului propus spre finanţare din Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii^1.........................................
    ^1 Sume alocate Ministerului Afacerilor Interne, în condiţiile capitolului V^1 din Legea nr. 318/2015 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare.

    Declaraţie de nesuprapunere:
    a) Cheltuielile aferente proiectului/programului „.........................“ pentru care s-a solicitat finanţarea din fondurile alocate M.A.I. din Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii nu sunt finanţate şi din alte surse.
    b) *Sursele de finanţare pentru cheltuielile ce depăşesc sumele alocate M.A.I. din Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii sunt:
    * Se va completa în situaţia în care bugetul pentru finanţarea proiectului/programului propus va fi mai mare decât fondurile alocate.
    1. .............................................. (mii lei);
    2. .............................................. (mii lei).



┌────┬─────────────────────────────────┐
│ │Reprezentantul legal al │
│Data│structurii M.A.I. │
│ │Semnătura │
└────┴─────────────────────────────────┘


    ANEXA 6

    GRILA DE EVALUARE A CRITERIILOR GENERALE
    prevăzute la art. 37^7 alin. (1) din Legea nr. 318/2015 pentru înfiinţarea,
    organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a
    Bunurilor Indisponibilizate şi pentru modificarea şi
    completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare

┌───────────────────────────┬───────────┐
│Grila de evaluare a │Rezultatul │
│criteriilor generale │evaluării │
├───────────────────────────┼─────┬─────┤
│1. Prioritatea proiectului/│DA │NU │
│programului │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│Obiectivele proiectului/ │ │ │
│programului se încadrează │ │ │
│în obiectivele prevăzute în│ │ │
│actele normative │ │ │
│(strategii, alte acte │ │ │
│normative) sau în documente│ │ │
│programatice aprobate la │ │ │
│nivelul Ministerului │ │ │
│Afacerilor Interne (M.A.I.)│ │ │
│(PSI, planuri de acţiuni │ │ │
│elaborate la nivelul │ │ │
│structurilor)? │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│2. Gradul de finanţare a │ │ │
│proiectului/programului │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│Bugetul proiectului/ │ │ │
│programului se încadrează │ │ │
│în fondurile alocate M.A.I.│ │ │
│din Mecanismul naţional de │ │ │
│susţinere a prevenirii │ │ │
│criminalităţii şi în cazul │ │ │
│în care sunt necesare sume │ │ │
│suplimentare pentru │ │ │
│implementarea acestuia sunt│ │ │
│specificate sursele de │ │ │
│finanţare suplimentare? │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│3. Lista priorităţilor │ │ │
│instituţiei, conform │ │ │
│programului de activitate │ │ │
│aprobat │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│Proiectul se încadrează în │ │ │
│priorităţile M.A.I., │ │ │
│stabilite în cadrul │ │ │
│documentelor programatice │ │ │
│aprobate la nivelul M.A.I. │ │ │
│(PSI, planuri de acţiuni │ │ │
│elaborate la nivelul │ │ │
│structurilor etc.)? │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│4. Corelarea cu alte │ │ │
│proiecte sau programe │ │ │
│naţionale │ │ │
├───────────────────────────┼─────┼─────┤
│Proiectul se corelează cu │ │ │
│alte proiecte/programe │ │ │
│naţionale? │ │ │
└───────────────────────────┴─────┴─────┘



    ANEXA 7

    LISTA
    proiectelor/programelor declarate eligibile de către
    Grupul tehnic de evaluare a propunerilor de proiecte/programe
    ....................................................................

┌────┬───────────┬────────────┬────────┐
│ │Denumirea │Structura │Decizia │
│Nr. │proiectului│Ministerului│Comisiei│
│crt.│/ │Afacerilor │de │
│ │programului│Interne │selecţie│
│ │ │iniţiatoare │ │
├────┼───────────┼────────────┼────────┤
│1. │....... │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼────────┤
│ │ │ │ │
└────┴───────────┴────────────┴────────┘



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016