Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 59 din 14 septembrie 2009  pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitara veterinara privind procedura de autorizare sanitara veterinara a unitatilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si/sau distribuie produse de origine animala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 93/2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 59 din 14 septembrie 2009 pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitara veterinara privind procedura de autorizare sanitara veterinara a unitatilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si/sau distribuie produse de origine animala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 93/2008

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 18 septembrie 2009
ORDIN nr. 59 din 14 septembrie 2009
pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitarã veterinarã privind procedura de autorizare sanitarã veterinarã a unitãţilor care produc, proceseazã, depoziteazã, transportã şi/sau distribuie produse de origine animalã, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 625 din 18 septembrie 2009


Vãzând Referatul de aprobare nr. 2.870 din 17 august 2009, întocmit de Direcţia economicã şi financiar-contabilã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) , <>art. 18 alin. (5) , precum şi ale <>art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
ţinând cont de prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, republicatã,
luând în considerare prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformitãţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sãnãtate animalã şi de bunãstare a animalelor, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L165/1 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 178/2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autoritãţii Europene pentru Siguranţa Alimentarã şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare,
în baza Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE de stabilire a unor norme specifice de igienã care se aplicã alimentelor de origine animalã, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, precum şi a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animalã destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25 iunie 2004, cu amendamentele ulterioare,
în temeiul <>art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 9 la Norma sanitarã veterinarã privind procedura de autorizare sanitarã veterinarã a unitãţilor care produc, proceseazã, depoziteazã, transportã şi/sau distribuie produse de origine animalã, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 768 din 14 noiembrie 2008, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la 10 zile de la publicare.

Preşedintele
Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Marian Zlotea

Bucureşti, 14 septembrie 2009.
Nr. 59.

ANEXÃ
-----
(Anexa nr. 9 la norma sanitarã veterinarã )
------------------------------------------

TARIFE
pentru autorizarea sanitarã veterinarã a unitãţilor
care produc, proceseazã, depoziteazã, transportã
şi/sau distribuie produse de origine animalã



┌──────┬──────────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│Partea│ Unitatea │Tarif de autorizare │
│ │ │lei/unitate/obiectiv│
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ I │Unitãţi cu activitãţi generale: │ │
│ │Depozit frigorific .............................. │ 339 │
│ │Unitate de reambalare ........................... │ 565 │
│ │Piaţã agroalimentarã, piaţã angro, halã pentru │ │
│ │desfacerea produselor de origine animalã ........ │ 339 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ II │Carne de ungulate domestice: │ │
│ │Abator .......................................... │ 565 │
│ │Unitate de tranşare ............................. │ 452 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ III │Carne de pasãre şi lagomorfe: │ │
│ │Abator de pãsãri ................................ │ 565 │
│ │Unitate de tranşare carne pasãre ................ │ 452 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ IV │Carne de vânat de crescãtorie: │ │
│ │Abator .......................................... │ 565 │
│ │Unitate de tranşare carne de vânat .............. │ 452 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ V │Carne de vânat sãlbatic: │ │
│ │Unitate de manipulare ........................... │ 452 │
│ │Unitate de tranşare ............................. │ 339 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ VI │Carne tocatã, preparatã şi carne separatã mecanic:│ │
│ │Unitate pentru producerea cãrnii tocate ......... │ 452 │
│ │Unitate carne preparatã ......................... │ 452 │
│ │Unitate carne separatã mecanic .................. │ 452 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ VII │Produse din carne: │ │
│ │Unitate de procesare ............................ │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ VIII │Moluşte bivalve vii: │ │
│ │Centru de colectare moluşte bivalve vii ......... │ 339 │
│ │Centru de purificare moluşte bivalve vii ........ │ 339 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ IX │Peşte şi produse din pescuit: │ │
│ │Vas fabricã ..................................... │ 565 │
│ │Vas congelator .................................. │ 565 │
│ │Unitate produse proaspete din pescuit ........... │ 565 │
│ │Unitate de procesare produse din pescuit ........ │ 565 │
│ │Piaţa de licitaţie .............................. │ 452 │
│ │Piaţa de desfacere .............................. │ 452 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ X │Lapte şi produse din lapte: │ │
│ │Centru de colectare a laptelui .................. │ 113 │
│ │Unitate de procesare a laptelui ca materie primã │ │
│ │................................................. │ 565 │
│ │Unitate de procesare a produselor lactate ....... │ 500 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XI │Ouã şi produse din ouã: │ │
│ │Centru de ambalare a ouãlor ..................... │ 339 │
│ │Unitate de producere ou lichid .................. │ 565 │
│ │Unitate de procesare ouã ........................ │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XII │Picioare de broascã şi melci: │ │
│ │Unitate de procesare pulpe de broascã şi melci │ │
│ │................................................. │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XIII │Grãsimi animale şi unturã: │ │
│ │Centru de colectare grãsimi animale ............. │ 339 │
│ │Unitate de procesare grãsimi animale ............ │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XIV │Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: │ │
│ │Unitate de procesare stomacuri, vezici şi │ │
│ │intestine ....................................... │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XV │Gelatinã: │ │
│ │Centru de colectare materii prime pentru gelatinã │ │
│ │................................................. │ 339 │
│ │Unitate de procesare materii prime pentru gelatinã│ │
│ │................................................. │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XVI │Colagen: │ │
│ │Centru de colectare materii prime pentru colagen │ │
│ │................................................. │ 339 │
│ │Unitate de procesare materii prime pentru colagen │ │
│ │................................................. │ 565 │
├──────┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ XVII │Alte activitãţi: │ │
│ │Unitate de prelucrare miere şi produse apicole │ │
│ │................................................. │ 500 │
│ │Unitate de producere a produselor compuse ....... │ 400 │
│ │Şlep ............................................ │ 339 │
│ │Vagon frigorific ................................ │ 339 │
│ │Navã pescador ................................... │ 339 │
│ │Aeronavã ........................................ │ 339 │
│ │Mijloace auto specializate ...................... │ 100 │
└──────┴──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016