Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 584 din 15 septembrie 2008  pentru aprobarea conditiilor si a procedurii de emitere, suspendare sau retragere a acordului de distribuire si utilizare a formularelor cu regim special si a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Craciun    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 584 din 15 septembrie 2008 pentru aprobarea conditiilor si a procedurii de emitere, suspendare sau retragere a acordului de distribuire si utilizare a formularelor cu regim special si a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Craciun

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 661 din 22 septembrie 2008

Având în vedere Referatul de aprobare nr. 97.065 din 12 septembrie 2008,
în temeiul art. 8 alin. (11) din Normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 996/2008 ,
în baza <>art. 7 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Structurile teritoriale ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã emit, suspendã sau retrag persoanelor juridice acordul de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun, în condiţiile stabilite de prezentul ordin.
ART. 2
(1) Formularele cu regim special care fac obiectul reglementãrii prezentului ordin sunt:
a) registrul de evidenţã a intrãrilor-ieşirilor de materiale lemnoase, prevãzut în anexa nr. 7 la Normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 996/2008 , denumite în continuare norme;
b) avizul de însoţire primar a materialelor lemnoase, altele decât cherestelele, prevãzut în anexa nr. 1 la norme;
c) avizul de însoţire secundar pentru cherestele, prevãzut în anexa nr. 2 la norme.
(2) Sigiliul-crotaliu pentru identificarea pomilor de Crãciun, prevãzut în anexa nr. 6 la norme, se distribuie şi se utilizeazã în aceleaşi condiţii ca cele stabilite pentru formularele cu regim special precizate la alin. (1).
ART. 3
Sunt îndreptãţite sã solicite şi sã primeascã acordul de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun, prevãzute la art. 2, numai persoanele juridice obligate sã utilizeze sistemul informaţional integrat de urmãrire a materialelor lemnoase SUMAL, prevãzute la art. 20 alin. (2) din norme.
ART. 4
(1) Acordul de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun se emite, în baza cererii, persoanei juridice îndreptãţite prevãzute la art. 3, care are sediul social/sediul filialei, sucursalei sau punctului de lucru, conform înscrisurilor din Registrul comerţului, în teritoriul de competenţã al structurii teritoriale a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, denumitã în continuare emitent.
(2) Acordul prevãzut la alin. (1) este valabil pentru o perioadã de un an de la data emiterii, dacã nu intervine suspendarea sau retragerea acestuia în condiţiile prevãzute de prezentul ordin.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), perioada de valabilitate pentru primul acord emis în cursul anului 2008 înceteazã la data de 31 decembrie 2008.
(4) Persoana juridicã pentru care s-a emis acordul prevãzut la alin. (1) are obligaţia sã transmitã emitentului, în termen de 5 zile lucrãtoare, eventualele modificãri operate în registrul comerţului cu privire la schimbarea sediului social/sediul filialei, sucursalei sau punctului de lucru şi cu privire la încetarea activitãţilor pentru care i s-a emis acordul.
ART. 5
(1) Pentru obţinerea acordului prevãzut la art. 4, persoana juridicã este obligatã sã prezinte urmãtoarele documente, dupã caz:
a) cerere scrisã în care precizeazã tipurile de formulare cu regim special şi/sau sigilii-crotalii solicitate, purtând ştampila rotundã, numele, prenumele şi semnãtura persoanei care reprezintã în mod oficial persoana juridicã solicitantã;
b) copia legalizatã a certificatului de înregistrare din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare;
c) copia legalizatã de pe autorizaţia de funcţionare, pentru ocoalele silvice;
d) atestatul de exploatare, în cazul societãţilor ce au ca obiect de activitate exploatãri forestiere ;
e) dovada achitãrii eventualelor contravenţii silvice necontestate/rãmase definitive şi executorii;
f) împuternicire pentru persoana delegatã sã ridice acordul;
g) borderoul documentelor cu regim special utilizate/anulate şi blocurile cu exemplarul 3 al documentelor cu regim special care conţin file neutilizate sau anulate;
h) actul constitutiv al societãţii comerciale.
(2) În cazul emiterii primului acord prevãzut la art. 4 alin. (3) nu este necesarã prezentarea de cãtre persoana juridicã solicitantã a documentelor prevãzute la alin. (1) lit. e) şi g).
ART. 6
Încãlcarea prevederilor prezentului ordin atrage, dupã caz, rãspunderea civilã, contravenţionalã sau penalã a persoanei vinovate, potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 7
(1) Emitentul procedeazã la suspendarea acordului prevãzut la art. 4 alin. (1), pe o perioadã de la 1 la 6 luni, dacã beneficiarul acestuia a sãvârşit cel puţin una dintre urmãtoarele fapte:
a) nerespectarea repetatã a obligaţiilor referitoare la modul de operare a datelor în SUMAL;
b) nedeclararea gestiunilor de masã lemnoasã în SUMAL;
c) nepermiterea controlului la sediile şi în spaţiile de activitate ale utilizatorilor SUMAL;
d) neprezentarea la control a formularelor cu regim special şi/sau a sigiliilor-crotalii neutilizate în momentul verificãrii modului de utilizare a acestora conform prevederilor legale;
e) încetarea îndeplinirii de cãtre persoana juridicã a condiţiilor pentru care a obţinut atestat de exploatare/autorizaţie de funcţionare a instalaţiei/utilajului de prelucrare primarã;
f) neachitarea amenzilor contravenţionale necontestate/rãmase definitive şi executorii.
(2) La data suspendãrii acordului prevãzut la alin. (1), emitentul preia în custodie formularele cu regim special şi/sau sigiliile-crotalii neutilizate de beneficiarul acestuia.
ART. 8
(1) Emitentul procedeazã la retragerea acordului prevãzut la art. 4 alin. (1) dacã beneficiarul acestuia a sãvârşit cel puţin una dintre urmãtoarele fapte:
a) neutilizarea sistemului SUMAL;
b) netransmiterea de cãtre utilizatori a raportãrii datelor în SUMAL în termen mai mare de 60 de zile;
c) transmiterea cãtre alte persoane fizice sau juridice a formularelor cu regim special şi/sau a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun pe care beneficiarul acordului de distribuire le-a procurat pentru utilizare de la unitatea tipograficã abilitatã de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A.;
d) sãvârşirea concomitentã a cel puţin 3 dintre faptele prevãzute la art. 7 alin. (1).
(2) La data retragerii acordului prevãzut la alin. (1), emitentul caseazã prin forfecare formularele cu regim special neutilizate de beneficiarul acordului.
ART. 9
(1) Acordul prevãzut la art. 4 alin. (1) înceteazã de drept în cazul vânzãrii/fuziunii/dizolvãrii/lichidãrii persoanei juridice, respectiv al închiderii filialei, sucursalei sau punctului de lucru.
(2) La data încetãrii valabilitãţii acordului prevãzut la alin. (1), emitentul caseazã prin forfecare formularele cu regim special neutilizate de beneficiarul acordului.
ART. 10
(1) Emitenţii au obligaţia sã ţinã evidenţa emiterii, suspendãrii sau retragerii acordurilor prevãzute la art. 4 alin. (1) într-un registru special.
(2) Emitenţii au obligaţia sã informeze în termen de 5 zile Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. despre suspendarea, retragerea/încetarea, dupã caz, a acordurilor prevãzute la art. 4 alin. (1).
(3) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã va încheia un protocol de colaborare cu Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. pentru ducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce decurg pentru fiecare parte din prevederile normelor, precum şi din prevederile prezentului ordin.
ART. 11
(1) Conţinutul şi modelul formularului de acord de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Conţinutul şi modelul formularului de registru de evidenţã a emiterii, suspendãrii sau retragerii acordului de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 12
(1) Personalul silvic împuternicit din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi din structurile teritoriale de specialitate din subordinea acesteia va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
(2) Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 15 septembrie 2008.
Nr. 584.

ANEXA 1

ROMÂNIA
[STEMA ROMÂNIEI]
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .................
...............(denumire, adresã, telefon, fax, e-mail)...................

ACORD
de distribuire şi utilizare a formularelor
cu regim special şi a sigiliilor-crotalii
pentru identificarea pomilor de Crãciun
nr. ........... din .........

Persoanei juridice ...............................(denumire, forma juridicã/ocol silvic).................................., cu sediul în ................................, având datele de identificare ................................(numãr de înregistrare în registrul comerţului, cod fiscal, numãr de înregistrare în Registrul autorizaţiilor de funcţionare a ocoalelor silvice, numãr de înregistrare în Registrul instalaţiilor şi/sau al utilajelor de prelucrare a lemnului rotund)....................................,
în temeiul prevederilor Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 584/2008 pentru aprobarea condiţiilor şi a procedurii de emitere, suspendare sau retragere a acordului de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun, i se atribuie începând cu data de ...................

ACORDUL

de a i se distribui de cãtre unitatea tipograficã/centrul de distribuţie abilitat ......................... şi a utiliza formularele cu regim special de provenienţã şi însoţire a transportului materialului lemnos şi sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crãciun, prevãzute de Normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 996/2008 .
Prezentul acord este valabil pânã la data de ......., sub rezerva suspendãrii/retragerii acestuia în condiţiile legii.

Inspector-şef,
.......................


ANEXA 2

REGISTRU
de evidenţã a emiterii, suspendãrii sau retragerii
acordului de distribuire şi utilizare a formularelor
cu regim special şi a sigiliilor-crotalii
pentru identificarea pomilor de Crãciun





┌─────┬────┬──────┬───────────┬──────┬───┬───┬────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┬───────────┐
│ Nr. │Data│Denu- │ Numãrul │ Cod │Ju-│Lo-│Se- │Numele │ Datele │Semnã-│ Data │ Data │
│acord│emi-│mirea │ de înre- │fiscal│de-│ca-│diul│şi pre-│de identi-│ tura │ suspen- │ la care │
│ │te- │socie-│gistrare la│ │ţul│li-│ │numele │ficare ale│dele- │ dãrii/ │ înceteazã │
│ │rii │tãţii │ registrul │ │ │ta-│ │delega-│delegatu- │gatu- │retragerii│suspendarea│
│ │ │ │ comerţului│ │ │tea│ │tului │lui (CNP) │ lui │acordului │ acordului │
├─────┼────┼──────┼───────────┼──────┼───┼───┼────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┼───────────┤
├─────┼────┼──────┼───────────┼──────┼───┼───┼────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┼───────────┤
└─────┴────┴──────┴───────────┴──────┴───┴───┴────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┴───────────┘



------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016