Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 58 din 24 iunie 2010  pentru modificarea Normei sanitare veterinare privind formularele de prescriptie medicala cu regim special si cu timbru sec pentru eliberarea produselor medicinale veterinare si a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 184/2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 58 din 24 iunie 2010 pentru modificarea Normei sanitare veterinare privind formularele de prescriptie medicala cu regim special si cu timbru sec pentru eliberarea produselor medicinale veterinare si a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 184/2006

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 475 din 9 iulie 2010
ORDIN nr. 58 din 24 iunie 2010
pentru modificarea <>Normei sanitare veterinare privind formularele de prescripţie medicalã cu regim special şi cu timbru sec pentru eliberarea produselor medicinale veterinare şi a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 184/2006
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 475 din 9 iulie 2010

Vãzând Referatul de aprobare nr. 234 din 4 mai 2010, întocmit de Direcţia de coordonare tehnicã a institutelor de referinţã, LSVSA, farmacovigilenţã şi nutriţie animalã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile ulterioare,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Norma sanitarã veterinarã privind formularele de prescripţie medicalã cu regim special şi cu timbru sec pentru eliberarea produselor medicinale veterinare şi a normelor metodologice referitoare la utilizarea acestora, aprobatã prin <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 184/2006 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 717 din 22 august 2006, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Sintagma "... a produselor şi substanţelor stupefiante..." se înlocuieşte cu sintagma "a produselor şi substanţelor stupefiante şi psihotrope...".
2. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
3. La anexa nr. 3, articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Farmaciile veterinare elibereazã, pe bazã de prescripţie medicalã, numai acele produse medicinale veterinare care sunt autorizate de Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar pentru a fi comercializate în România sau conform Regulamentului (CE) nr. 726/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 31 martie 2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea şi supravegherea medicamentelor de uz uman şi veterinar şi de instituire a unei Agenţii Europene pentru Medicamente.
(2) Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar trebuie sã stabileascã modul de eliberare cu/fãrã prescripţie medicalã pentru fiecare produs medicinal veterinar autorizat prin procedurã naţionalã.
(3) Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar solicitã şi verificã înscrierea menţiunii privind eliberarea pe bazã de prescripţie medicalã în prospectul care însoţeşte produsul.
(4) Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar întocmeşte o listã a tuturor produselor medicinale veterinare care se elibereazã pe bazã de prescripţie medicalã şi o publicã pe site-ul ICBMV."
4. La anexa nr. 3, articolul 4 se abrogã.
5. La anexa nr. 3, articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Este obligatorie prescrierea de cãtre medicul veterinar competent pe formularele cu regim special a urmãtoarelor produse medicinale:
a) produsele medicinale veterinare care se administreazã animalelor destinate producţiei de alimente;
b) produsele medicinale veterinare pentru care medicul veterinar trebuie sã ia mãsuri speciale în scopul evitãrii oricãrui risc inutil faţã de:
(i) speciile-ţintã;
(ii) persoana care administreazã produsul medicinal veterinar;
(iii) mediul înconjurãtor;
c) produsele destinate tratamentului stãrilor patologice care presupun un diagnostic corect sau pentru o utilizare ce poate provoca efecte care împiedicã sau influenţeazã mãsurile terapeutice sau de tratament ulterioare;
d) formula oficinalã, în înţelesul <>art. 3 din Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 187/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Codul produselor medicinale veterinare, cu modificãrile ulterioare, pentru administrarea la animalele destinate producţiei de alimente.
(2) Produsele medicinale care se administreazã animalelor destinate producţiei de alimente trebuie prescrise numai dupã examinarea clinicã a animalului de cãtre medicul veterinar de liberã practicã organizat conform prevederilor <>Legii nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(3) Medicii veterinari care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul unitãţilor farmaceutice veterinare nu pot emite prescripţii medicale veterinare."
6. La anexa 3, articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) În cazul produselor medicinale veterinare eliberate numai pe bazã de prescripţie, medicul veterinar este obligat sã prescrie cantitatea necesarã pentru efectuarea completã a tratamentului în cauzã.
(2) În cazul produselor medicinale veterinare care se administreazã animalelor destinate producţiei de alimente, medicul veterinar este obligat sã înscrie în prescripţia medicalã timpul de aşteptare ce trebuie respectat pânã la obţinerea produselor alimentare de la animalele supuse tratamentului, în conformitate cu prospectul produsului medicinal veterinar prescris şi utilizat."
7. La anexa nr. 3, articolul 11 se abrogã.
8. La anexa nr. 3, articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcţia de coordonare tehnicã a institutelor de referinţã, LSVSA, farmacovigilenţã şi nutriţie animalã, Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar, direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi Colegiul Medicilor Veterinari din România vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin."
ART. II
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice altã dispoziţie contrarã.
ART. III
Formularele de prescripţie medicalã pentru eliberarea produselor medicinale veterinare tipãrite anterior intrãrii în vigoare a prezentei norme sanitare veterinare rãmân valabile pânã la 30 iunie 2011, cu condiţia ca medicul veterinar competent sã înscrie pe aceste formulare timpul de aşteptare.
ART. IV
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Corneliu Ceicã


Bucureşti, 24 iunie 2010.
Nr. 58.


ANEXÃ
(Anexa 1
la norma sanitarã veterinarã)



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ REGIM SPECIAL │
│ │
│ Seria ........./nr. ........ │
│ │
│ Unitatea sanitarã veterinarã emitentã .............................. │
│ Localitatea ............................... │
│ Judeţul ................................... │
│ │
│ Numele persoanei fizice sau juridice deţinãtoare de animale ............... │
│ Domiciliul/Adresa sediului social: │
│ Localitatea ........................................... │
│ Strada .................................. nr. ......... │
│ Judeţul ............... telefon ....................... │
│ │
│ Animalul/Animalele din specia ......................... │
│ Numãrul/Numerele de identificare ...................... │
│ Categoria ................................. │
│ Sexul ....................... │
│ Greutatea medie/animal (kg) ............... │
│ │
│ Diagnosticul ................................... │
│ Nr. din registrul de consultaţii ........../Data ............. │
│ │
│ Rp/ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Timp de aşteptare*) │
│ │
│ │
│ Semnãtura şi parafa medicului veterinar, │
│ ........................................ │
│ │
│ Data .................. │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ *) Se va înscrie obligatoriu timpul de aşteptare specificat în prospectul │
│produsului medicinal veterinar prescris. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016