Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 58 din 1 martie 2012  privind constituirea Comisiei ministeriale pentru romi la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a acesteia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 58 din 1 martie 2012 privind constituirea Comisiei ministeriale pentru romi la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a acesteia

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 156 din 8 martie 2012

    În temeiul cap. XII secţiunea "Mãsuri organizatorice" lit. a) din Strategia Guvernului României de incluziune a cetãţenilor români aparţinând minoritãţii romilor pentru perioada 2012-2020, aprobatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.221/2011, şi al art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 15/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumit în continuare M.A.I., se constituie Comisia ministerialã pentru romi, denumitã în continuare comisie.
    ART. 2
    (1) Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei ministeriale pentru romi, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    (2) Componenţa şi atribuţiile comisiei sunt stabilite în regulamentul de organizare şi funcţionare prevãzut la alin. (1).
    ART. 3
    Structurile din cadrul M.A.I. rãspund pentru realizarea activitãţilor/mãsurilor din aria de competenţã, cuprinse în Strategia Guvernului României de incluziune a cetãţenilor români aparţinând minoritãţii romilor pentru perioada 2012-2020, aprobatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.221/2011, denumitã în continuare strategie, precum şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei.
    ART. 4
    Structurile din cadrul M.A.I. care au atribuţii în implementarea prevederilor strategiei ori a mãsurilor cuprinse în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei au obligaţia de a transmite semestrial Direcţiei pentru administraţia publicã localã din cadrul Direcţiei generale pentru relaţia cu comunitãţile locale a M.A.I., care asigurã secretariatul comisiei, date şi informaţii privind stadiul îndeplinirii activitãţilor/mãsurilor prevãzute în strategie şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei, din aria de competenţã.
    ART. 5
    Prezentul ordin intrã în vigoare în termen de 5 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplicã pânã la data de 31 decembrie 2020.
    ART. 6
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                                 Gabriel Berca

    Bucureşti, 1 martie 2012.
    Nr. 58.


    ANEXĂ
                                   REGULAMENT
          de organizare şi funcţionare a Comisiei ministeriale pentru
     romi, constituitã la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor

    ART. 1
    (1) Comisia ministerialã pentru romi, denumitã în continuare comisia, are în componenţã un preşedinte şi 8 membri.
    (2) Calitatea de preşedinte al comisiei este îndeplinitã de secretarul de stat pentru comunitãţile locale.
    (3) Membrii comisiei sunt reprezentanţi ai urmãtoarelor structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.):
    a) directorul general al Direcţiei generale pentru relaţia cu comunitãţile locale;
    b) directorul general al Direcţiei generale pentru relaţiile cu instituţiile prefectului;
    c) directorul general al Direcţiei generale management resurse umane;
    d) directorul general al Direcţiei generale afaceri europene şi relaţii internaţionale;
    e) directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date;
    f) inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române;
    g) inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
    (4) În cazul în care un membru nu poate participa din motive întemeiate la şedinţa comisiei, acesta este înlocuit de un supleant.
    (5) Supleanţii care urmeazã a participa la şedinţa comisiei, în condiţiile prevãzute la alin. (4), sunt desemnaţi de şefii structurilor prevãzute la alin. (3). Secretariatul comisiei este informat în scris de şefii structurilor prevãzute la alin. (3) cu privire la supleanţii desemnaţi care urmeazã a participa la şedinţã.
    ART. 2
    (1) La şedinţele comisiei participã, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Romi, desemnaţi în acest sens de cãtre preşedintele acesteia, şi, dupã caz, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale ale romilor, cu experienţã în domeniul activitãţilor/mãsurilor cuprinse în Strategia Guvernului României de incluziune a cetãţenilor români aparţinând minoritãţii romilor pentru perioada 2012-2020, aprobatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.221/2011, denumitã în continuare strategie, şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei, din aria specificã de activitate a M.A.I.
    (2) În funcţie de ordinea de zi şi de tematica discuţiilor, la şedinţele comisiei participã, în calitate de invitaţi, şi reprezentanţi ai structurilor din cadrul M.A.I., altele decât cele prevãzute la art. 1 alin. (3), atunci când temele aflate pe ordinea de zi impun aceasta.
    ART. 3
    Secretariatul comisiei este asigurat de cãtre Direcţia pentru administraţia publicã localã din cadrul Direcţiei generale pentru relaţia cu comunitãţile locale a M.A.I.
    ART. 4
    Comisia are urmãtoarele atribuţii:
    a) monitorizeazã îndeplinirea activitãţilor, din aria specificã de activitate a M.A.I., prevãzute în strategie, precum şi a mãsurilor cuprinse în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei ce revin M.A.I.;
    b) aprobã semestrial rapoartele de progres privind stadiul de implementare a activitãţilor/mãsurilor din aria de competenţã a M.A.I. cuprinse în strategie şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei;
    c) elaboreazã propuneri de modificare a strategiei, pe domeniul de competenţã al M.A.I.;
    d) colaboreazã cu Compartimentul central de monitorizare şi evaluare organizat la nivel central potrivit strategiei.
    ART. 5
    (1) Comisia se întruneşte semestrial sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui ori a unuia din membrii acesteia, ca urmare a apariţiei unei situaţii care impune acest fapt.
    (2) În cazul în care unul din membrii comisiei solicitã convocarea acesteia, informeazã în scris secretariatul comisiei, comunicând motivul întrunirii, data propusã pentru desfãşurarea şedinţei şi, dupã caz, informaţii referitoare la documentele ce urmeazã a fi distribuite în cadrul acesteia.
    (3) Convocarea membrilor comisiei şi a invitaţilor se face în scris, cu cel puţin 3 zile înainte de data programatã pentru desfãşurarea şedinţei.
    (4) La şedinţele comisiei sunt invitaţi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Romi, precum şi, dupã caz, ai structurilor din cadrul M.A.I., altele decât cele prevãzute la art. 1 alin. (3), şi ai organizaţiilor neguvernamentale ale romilor, cu experienţã în domeniul activitãţilor/mãsurilor cuprinse în strategie şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei, din aria specificã de activitate a M.A.I.
    (5) Odatã cu invitaţia de participare se transmite şi ordinea de zi.
    ART. 6
    (1) Lucrãrile şedinţei sunt conduse de cãtre preşedintele comisiei, iar în lipsa acestuia de cãtre membrul desemnat de preşedinte şi se desfãşoarã în prezenţa a cel puţin 5 persoane cu drept de vot.
    (2) Comisia aprobã rapoartele de progres semestriale cu majoritatea voturilor persoanelor cu drept de vot prezente la şedinţã. În caz de paritate, votul preşedintelui sau a membrului care prezideazã şedinţa este decisiv.
    (3) Au drept de vot persoanele prevãzute la art. 1 alin. (2) şi (3) sau (4), dupã caz.
    (4) Rapoartele de progres semestriale sunt transmise Compartimentului central de monitorizare şi evaluare, sub semnãtura preşedintelui comisiei.
    ART. 7
    Comisia poate constitui grupuri de lucru pentru analizarea stadiului îndeplinirii activitãţilor/mãsurilor prevãzute în strategie şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei care revin structurilor din cadrul M.A.I. Grupurile de lucru pot fi constituite din reprezentanţi, la nivel de experţi, ai structurilor din cadrul M.A.I. reprezentate în comisie.
    ART. 8
    Secretariatul comisiei are urmãtoarele atribuţii:
    a) asigurã condiţiile pentru buna desfãşurare a şedinţelor comisiei;
    b) informeazã, în scris, preşedintele cu privire la necesitatea întrunirii comisiei şi propune data, locul de desfãşurare a şedinţei şi ordinea de zi, cu cel puţin 5 zile calendaristice înainte de desfãşurarea acesteia;
    c) convoacã membrii comisiei şi invitaţii, la solicitarea preşedintelui, şi le comunicã acestora, în scris, data, locul de desfãşurare a şedinţei şi ordinea de zi;
    d) rãspunde de elaborarea documentelor necesare desfãşurãrii activitãţii comisiei şi asigurã securitatea şi arhivarea acestora;
    e) elaboreazã semestrial proiectele rapoartelor de progres privind stadiul de implementare a activitãţilor/mãsurilor din aria de competenţã a M.A.I. cuprinse în strategie şi în planurile de mãsuri sectoriale ale strategiei pe baza datelor şi informaţiilor comunicate de structurile M.A.I.;
    f) întocmeşte procesele-verbale ale şedinţelor comisiei, care vor fi semnate de preşedinte sau de membrul care prezideazã şedinţa, precum şi de toţi membrii prezenţi.

                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016