Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 578 din 9 octombrie 1998  pentru aprobarea Reglementarii privind acordarea licentei de transport aerian    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 578 din 9 octombrie 1998 pentru aprobarea Reglementarii privind acordarea licentei de transport aerian

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 257 din 4 iunie 1999

    Ministrul transporturilor,
    în vederea îndeplinirii atribuţiilor ce revin Ministerului Transporturilor ca autoritate de stat în domeniul transporturilor,
    în scopul armonizării reglementărilor naţionale cu cele ale Uniunii Europene în domeniul aviaţiei civile,
    în temeiul art. 11 lit. i) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, aprobată şi modificată prin Legea nr. 197/1998, al art. 4 lit. e) şi al art. 50 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian, precum şi al Hotărârii Guvernului nr. 44/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Reglementarea privind acordarea licenţei de transport aerian, cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Începând cu data de 1 noiembrie 1999 operatorii aerieni români vor putea desfăşura activităţi de transport aerian public, intern si/sau internaţional, numai în condiţiile deţinerii unei licenţe de transport aerian, acordată în conformitate cu prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Până la data de 1 noiembrie 1999 operatorii aerieni români pot efectua activităţi de transport aerian public, intern şi/sau internaţional, în baza certificatului de operator aerian deţinut, cu respectarea reglementărilor aeronautice specifice în vigoare.
    ART. 4
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 5
    Departamentul aviaţiei civile din cadrul Ministerului Transporturilor va lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin şi va controla respectarea acestuia.

                          Ministrul transporturilor,
                               Traian Băsescu

    Bucureşti, 9 octombrie 1998.
    Nr. 578.


    ANEXĂ


                                  REGLEMENTARE
                 privind acordarea licenţei de transport aerian

    SECŢIUNEA I
    Prevederi generale

    ART. 1
    1.1. În conformitate cu prevederile Codului aerian, prezenta reglementare stabileşte cerinţele pentru acordarea şi menţinerea valabilităţii licenţelor de transport aerian.
    1.2. Un operator aerian român, deţinător al unui certificat de operator aerian în termen de valabilitate, poate efectua operaţiuni de transport aerian public, pe rute interne sau internaţionale, numai cu condiţia obţinerii unei licenţe de transport aerian, în conformitate cu prevederile prezentei reglementări.
    Modelul licenţei de transport aerian este prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta reglementare.
    1.3. Transportul aerian de pasageri, marfă şi/sau poştă, efectuat cu aeronave fără motor si/sau cu aeronave ultrausoare cu motor, precum şi zborurile locale care nu implica transportul între aeroporturi diferite nu fac obiectul acestei reglementări.
    1.4. Un transportator aerian român, deţinător al unei licenţe de transport aerian în termen de valabilitate, poate începe efectuarea de operaţiuni de transport aerian public prin curse regulate, pe rute internaţionale, numai în condiţiile desemnării acestuia de către autorităţile române competente, cu excepţia cazurilor în care o astfel de desemnare contravine prevederilor acordurilor internaţionale privind transportul aerian, la care România este parte.
    ART. 2
    În sensul prezentei reglementări se utilizează termenii şi definiţiile de mai jos:
    a) certificat de operator aerian - documentul care atesta capacitatea unui operator aerian de a efectua activităţi de transport aerian public;
    b) control efectiv - relaţia constituită din drepturi, contracte şi orice alte mijloace care, fie separat, fie împreună, conferă posibilitatea exercitării în mod direct sau indirect a unei influente decisive asupra unui agent aeronautic;
    c) drept de trafic - dreptul unui transportator aerian de a transporta pasageri, bagaje, mărfuri şi/sau poştă pe o ruta aeriană care deserveşte doua sau mai multe aeroporturi interne sau internaţionale;
    d) licenţa de transport aerian - documentul individual prin care unui operator aerian român i se acorda dreptul de a efectua operaţiuni de transport aerian public, în condiţiile prevăzute în licenţa;
    e) operator aerian - persoana fizica sau juridică angajata în operarea aeronavelor;
    f) plan de afaceri - descrierea detaliată a activităţilor comerciale pe care transportatorul aerian intenţionează sa le desfăşoare într-o anumită perioada, în special în legătura cu dezvoltarea pieţei şi a investiţiilor care urmează sa fie realizate, inclusiv implicaţiile financiare şi economice ale acestor activităţi;
    g) transport aerian public - transportul de pasageri, bagaje, marfă şi/sau poştă, executat pe baze comerciale de către operatorii aerieni care poseda un certificat de operator aerian şi licenţa de transport aerian, prin curse regulate sau neregulate;
    h) transport aerian public prin curse regulate - transportul aerian public, executat după orare publicate şi rute prestabilite, destinat să asigure legătura dintre două sau mai multe aeroporturi şi prin care capacitatea comercială disponibilă este pusă la dispoziţie publicului, contra cost;
    i) transportator aerian - operatorul aerian român deţinător al unui certificat de operator aerian şi al unei licenţe de transport aerian în termen de valabilitate.

    SECŢIUNEA a II-a
    Solicitarea licenţei de transport aerian

    ART. 3
    3.1. Licenţa de transport aerian poate fi solicitată numai de operatorii aerieni români, dacă îndeplinesc, cumulat, următoarele condiţii:
    a) deţin un certificat de operator aerian valabil;
    b) au sediul principal al afacerilor în România;
    c) sunt înregistraţi ca agenţi economici în registrul comerţului din România;
    d) activitatea lor principala o reprezintă transportul aerian public, separat sau în combinaţie cu orice alta activitate legată de operarea comercială, repararea sau întreţinerea aeronavelor.
    3.2. Cu excepţia cazurilor în care aceasta prevedere este în contradicţie cu acordurile sau cu convenţiile la care România este parte, licenţa de transport aerian va fi acordată doar dacă operatorul aerian care solicita licenţa face dovada legală ca partea preponderenta a proprietăţii pe care o deţine şi controlul efectiv aparţin statului român sau cetăţenilor acestuia.
    Această dovadă legală trebuie să fie făcută şi de către orice persoana fizica sau juridică, precum şi de către orice organism oficial care are sau nu personalitate juridică şi care exercita controlul direct sau indirect asupra pachetului majoritar de acţiuni al unui operator aerian, solicitant sau deţinător al unei licenţe de transport aerian.
    3.3. Unui operator aerian român deţinător al unui certificat de operator aerian valabil la data intrării în vigoare a prezentei reglementări, care nu îndeplineşte însă cerinţele prevăzute la pct. 3.2, i se va putea acorda o licenţa de transport aerian pentru o perioada de cel mult 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei reglementări, în condiţiile îndeplinirii de către acesta a tuturor celorlalte cerinţe prevăzute în reglementare.
    Operatorul aerian român va putea beneficia de exceptarea prevăzută la alin. 1 numai în condiţiile în care partea preponderenta a proprietăţii pe care o deţine şi controlul efectiv vor aparţine, pe toată perioada exceptării, aceloraşi state sau cetăţenilor aceloraşi state care exercitau la data intrării în vigoare a prezentei reglementări controlul direct sau indirect al operatorului aerian respectiv.
    3.4. Licenţa de transport aerian acordată conform pct. 3.3 va fi anulată, dacă la expirarea perioadei de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei reglementări operatorul aerian nu se va conformă tuturor cerinţelor acesteia, inclusiv celor prevăzute la pct. 3.2.
    ART. 4
    4.1. În vederea obţinerii unei licenţe de transport aerian un operator aerian român, deţinător al unui certificat de operator aerian în termen de valabilitate, va depune la Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile o cerere cu cel puţin 60 de zile înainte de data preconizata pentru începerea activităţilor de transport aerian public.
    Data depunerii cererii va fi considerată data la care operatorul aerian solicitant al unei licenţe de transport aerian va transmite Ministerului Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile toate documentele menţionate la pct. 4.2.
    Modelul de cerere este prezentat în anexa nr. 1 la prezenta reglementare.
    4.2. Cererea pentru acordarea licenţei de transport aerian va fi însoţită de următoarele documente:
    a) copie de pe certificatul de operator aerian al solicitantului;
    b) copie de pe certificatul de înregistrare în registrul comerţului;
    c) copie de pe certificatul de înregistrare fiscală;
    d) copii de pe contractele de asigurare pentru încărcătura comercială, precum şi pentru răspundere civilă fata de terţi;
    e) copie de pe cel mai recent raport managerial intern care sa conţină o prezentare detaliată a tuturor activităţilor desfăşurate pe o perioada de cel puţin 6 luni, cu referire separată la transportul aerian şi la activităţile conexe (dacă solicitantul a desfăşurat astfel de activităţi), precum şi la rezultatele financiare obţinute în perioada respectiva;
    f) copie de pe bilanţul contabil din ultimul an financiar, dacă agentul economic are o vechime mai mare de un an;
    g) programul de securitate aeronautică;
    h) declaraţia privind structura capitalului social, componenta acţionariatului (cu precizarea cetateniei acţionarilor, precum şi a ponderii şi a tipului de acţiuni deţinute de aceştia) şi structura de conducere (deţinătorii posturilor de conducere executivă şi responsabilii pentru operaţiunile de zbor, tehnice şi de sol);
    i) planul de afaceri, care va cuprinde detalii referitoare la:
    - ruta/rutele pe care se intenţionează operarea (în cazul operaţiunilor de transport aerian public prin curse regulate);
    - programul de operare prognozat, pe fiecare rută, pentru primele doua sezoane de operare (vara/iarna), care sa conţină: tipul/capacitatea comercială a aeronavelor utilizate şi înmatricularea acestora, aeronava/aeronavele de rezerva, frecventa şi zilele de operare, data începerii operarii;
    - zonele geografice în care se intenţionează operarea, precum şi activităţile de transport aerian public prevăzute a fi desfăşurate în primii 2 ani de la primirea licenţei de transport aerian (în cazul operaţiunilor de transport aerian public prin curse neregulate);
    - formele de colaborare comercială (contracte interline, acorduri pentru partajarea codurilor, pentru alocarea unui număr de locuri pe cursa, acorduri de cedare de trafic, de exploatare conjuanta etc.) cu alţi operatori aerieni români sau străini, în vederea operarii pe rutele solicitate, dacă este cazul;
    - reţeaua de vânzări a serviciilor de transport aerian (inclusiv sistemele de rezervări), dacă este cazul;
    - sursele de finanţare a activităţilor de transport aerian public preconizate, precum şi a activităţilor conexe;
    - costurile prognozate pentru desfăşurarea activităţilor de transport aerian public, în primele 3 luni de la începerea operarii, şi resursele financiare necesare pentru acoperirea acestor costuri, fără luarea în considerare a venitului obţinut din aceste activităţi de transport;
    - proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru activităţile ce urmează sa se desfăşoare în primii 2 ani de la începerea operarii (care va include cheltuielile cu combustibilii, salariile, întreţinerea, amortizările, taxele aeroportuare, asigurările, fluctuatiile ratelor de schimb etc.);
    - traficul aerian prognozat şi veniturile estimate a fi obţinute din activităţile de transport aerian public desfăşurate pe fiecare ruta aeriană/zona geografică, pentru o perioada de 2 ani de la începerea operarii;
    - legăturile financiare ale solicitantului cu orice altă activitate comercială în care acesta este angajat fie direct, fie prin intermediul altor agenţi economici asociaţi;
    - finanţarea eventualelor cumpărări/închirieri de aeronave (se vor specifica condiţiile contractuale de închiriere).
    4.3. Solicitantul unei licenţe de transport aerian trebuie sa convingă Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile ca:
    a) îşi poate îndeplini în orice moment obligaţiile actuale şi potenţiale, prevăzute în planul de afaceri, pentru o perioada de 24 de luni de la începerea activităţilor de transport aerian public;
    b) poate acoperi cheltuielile fixe şi operaţionale, care decurg din operaţiunile executate în conformitate cu planul sau de afaceri, pentru o perioada de 3 luni de la începerea operarii, fără a lua în considerare nici un venit obţinut de pe urma acestei operari.
    4.4. Pe parcursul evaluării operatorului aerian în vederea acordării unei licenţe de transport aerian Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile poate sa solicite acestuia şi alte informaţii şi documente lamuritoare.

    SECŢIUNEA a III-a
    Acordarea licenţei de transport aerian

    ART. 5
    5.1. În baza evaluării operatorului aerian, Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile va decide asupra acordării licenţei de transport aerian solicitate.
    Decizia luată va fi comunicată solicitantului, în scris.
    5.2. Vor putea primi licenţa de transport aerian numai operatorii aerieni români care fac dovada ca au la dispoziţie una sau mai multe aeronave capabile sa efectueze activităţile de transport aerian public prevăzute în planul de afaceri, deţinute cu titlu de proprietate sau sub orice forma de închiriere, din care cel puţin una sa fie înregistrată în propriul certificat de operator aerian.
    5.3. Utilizarea de către deţinătorul unei licenţe de transport aerian a unor aeronave care nu sunt înregistrate în propriul certificat de operator aerian se poate efectua numai în condiţiile obţinerii de către operatorul aerian în cauza a aprobării corespunzătoare, acordată potrivit Ordinului ministrului transporturilor nr. 703/1998 pentru aprobarea Reglementărilor aeronautice civile române - RACR - IA/Închirierea de aeronave de către operatorii aerieni români autorizaţi pentru transport aerian public*).
-------------
    *) Ordinul ministrului transporturilor nr. 703/1998 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 185 din 29 aprilie 1999.

    5.4. În cazul luării deciziei de acordare a licenţei de transport aerian, aceasta va fi semnată, în numele ministrului transporturilor, de către secretarul de stat în a cărui coordonare se găseşte Departamentul aviaţiei civile.
    5.5. Licenţa de transport aerian se acorda pe termen nelimitat.
    ART. 6
    Contestaţiile împotriva unei decizii de neacordare a unei licenţe de transport aerian se adresează de către operatorul aerian în cauza ministrului transporturilor în termen de 5 zile de la data comunicării deciziei.
    În termen de 30 de zile de la data depunerii contestaţiei ministrul transporturilor comunică operatorului aerian modul de soluţionare a acesteia.

    SECŢIUNEA a IV-a
    Supravegherea transportatorului aerian

    ART. 7
    7.1. Transportatorul aerian va depune anual la Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile, în termen de 30 de zile de la data aprobării, copie de pe bilanţul contabil pe ultimul an financiar.
    7.2. De asemenea, transportatorul aerian va depune la Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile, în termen de 30 de zile de la începutul fiecărui an calendaristic, următoarele documente:
    a) copie de pe raportul managerial care să conţină o prezentare detaliată a tuturor activităţilor desfăşurate în cursul anului anterior, cu referire separată la transportul aerian şi la activităţile conexe, precum şi la rezultatele financiare obţinute în perioada respectiva;
    b) raportul privind îndeplinirea programului de securitate aeronautică pentru anul anterior;
    c) planul de afaceri pentru următoarele două sezoane de operare (vara/iarna), exceptând sezonul în curs de desfăşurare, care să conţină:
    - ruta/rutele pe care, în perioada menţionată, se intenţionează începerea operării curselor aeriene regulate, dacă este cazul;
    - o prognoza privind programul de operare, pe fiecare ruta internă sau internaţională, pentru perioada menţionată, care să cuprindă: tipul/capacitatea comercială a aeronavelor utilizate şi înmatricularea acestora, aeronava/aeronavele de rezerva, numărul curselor saptamanale;
    - zonele geografice unde se intenţionează începerea operarii în perioada menţionată (pentru cursele aeriene neregulate);
    - sursele de finanţare a activităţilor de transport aerian preconizate, precum şi a activităţilor conexe, pentru perioada menţionată;
    - proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru toate activităţile ce urmează sa se desfăşoare în perioada menţionată (care va include cheltuielile cu combustibilii, salariile, întreţinerea, amortizările, taxele aeroportuare, asigurările, fluctuaţiile ratelor de schimb etc.);
    - legăturile financiare ale transportatorului aerian cu orice alta activitate comercială în care acesta este angajat fie direct, fie prin intermediul altor agenţi economici asociaţi;
    - finanţarea, în perioada menţionată, a eventualelor cumpărări/închirieri de aeronave.
    7.3. Transportatorii aerieni români care efectuează operaţiuni de transport aerian public prin curse regulate vor depune la Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile, cu 15 zile înainte de data începerii unui nou sezon de operare (vara/iarna), programele de operare a serviciilor aeriene regulate şi tarifele practicate pentru fiecare ruta aeriană (interna sau internaţionala) pentru sezonul de operare respectiv.
    7.4. Transportatorul aerian va comunica în scris Ministerului Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile, în termen de 15 zile, orice modificare privind datele furnizate, referitoare la:
    - certificatul de operator aerian;
    - structura de conducere a operatorului aerian;
    - capitalul social şi structura acţionariatului;
    - contractele de asigurare;
    - sediul transportatorului aerian;
    - rutele aeriene interne şi internaţionale pe care operează curse aeriene regulate;
    - programele de operare a curselor aeriene regulate, interne sau internaţionale;
    - zonele geografice unde operează curse aeriene neregulate;
    - formele de colaborare comercială (contracte interline, acorduri pentru partajarea codurilor, pentru alocarea unui număr de locuri pe cursa, de cedare de trafic, de exploatare conjuantă etc.) cu alţi operatori aerieni români sau străini, în vederea desfăşurării activităţilor de transport aerian public prin curse regulate, pe rute interne sau internaţionale.
    ART. 8
    Deţinătorul unei licenţe de transport aerian trebuie să posede pe perioada operării un contract/contracte de asigurare pentru răspundere civilă faţă de terţi, în cazul unor daune provocate acestora, precum şi pentru asigurarea încărcăturii comerciale, pentru fiecare aeronava utilizată.

    SECŢIUNEA a V-a
    Suspendarea şi anularea licenţei de transport aerian

    ART. 9
    9.1. Nerespectarea legilor şi/sau a reglementărilor române referitoare la aeronautica civilă atrage suspendarea sau, după caz, anularea licenţei de transport aerian.
    9.2. Licenţa de transport aerian poate fi suspendată pe o perioada de cel mult 6 luni sau, după caz, anulată de Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile.
    9.3. Decizia de suspendare sau de anulare a unei licenţe de transport aerian se comunică titularului licenţei, în scris.
    9.4. In cazul anulării unei licenţe de transport aerian, procedura de obţinere a unei noi licenţe de transport aerian este cea prevăzută la art. 4.
    9.5. In cazul anulării unei licenţe de transport aerian, titularul acesteia este obligat să restituie originalul Ministerului Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile în termen de 5 zile de la data primirii deciziei de anulare a licenţei.
    9.6. Decizia de anulare a licenţei de transport aerian va fi publicată, prin grija Ministerului Transporturilor, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
    ART. 10
    10.1. Suspendarea licenţei de transport aerian se dispune pentru:
    a) neîndeplinirea de către un transportator aerian, după primirea licenţei de transport aerian, a cerinţelor şi condiţiilor prevăzute la art. 3, 7 şi 8.
    Suspendarea se dispune până la constatarea, de către Ministerul Transporturilor - Departamentul aviaţiei civile, a conformării transportatorului aerian la cerinţele şi condiţiile din prevederile menţionate, dar nu mai mult de 6 luni;
    b) operarea cu aeronave neinregistrate în propriul certificat de operator aerian, fără obţinerea aprobărilor corespunzătoare, potrivit Ordinului ministrului transporturilor nr. 703/1998;
    c) cazurile în care se constata ca un transportator aerian are dificultăţi financiare care nu ii mai permit respectarea angajamentelor asumate la acordarea licenţei de transport.
    ART. 11
    Anularea licenţei de transport aerian se dispune pentru:
    a) furnizarea unor informaţii care nu corespund realităţii şi care au determinat obţinerea unei licenţe de transport aerian;
    b) nerespectarea de către transportatorul aerian a prevederilor art. 3 pct. 3.3;
    c) neinceperea operarii într-o perioada de 6 luni de la acordarea licenţei de transport aerian;
    d) întreruperea de către transportatorul aerian a operarii pentru o perioada mai mare de 6 luni;
    e) efectuarea de activităţi de transport aerian public în perioada în care licenţa de transport aerian este suspendată;
    f) neîndeplinirea de către transportatorul aerian a cerinţelor şi condiţiilor prevăzute la art. 3, 7 şi 8 după expirarea termenului de 6 luni de la data suspendării licenţei deţinute, prevăzută la art. 10 lit. a).
    ART. 12
    Contestaţiile impotriva deciziei de suspendare sau de anulare a licenţei de transport aerian se adresează de către transportatorul aerian în cauza ministrului transporturilor în termen de 5 zile de la data comunicării deciziei.
    În termen de 30 de zile de la data primirii contestaţiei, ministrul transporturilor comunica transportatorului aerian modul de soluţionare a acesteia.


    ANEXA 1
    la reglementare

    .....................................
    (antetul organizaţiei solicitantului)
    Nr. ......./......................

                                    CERERE
               pentru acordarea licenţei de transport aerian

    1. Denumirea organizaţiei solicitantului, sediul, numerele de telefon,
fax şi telex ale acesteia
    ........................................................................
    ........................................................................
    2. Tipul de organizaţie (societate comercială pe acţiuni sau cu răspundere
limitată, regie autonomă ori instituţie publică)
    ....................................................................... .
    3. Numărul de înregistrare a organizaţiei la registrul comerţului
    ....................................................................... .
    4. Numărul certificatului de operator aerian deţinut .................. .
    5. Tipul capitalului social: de stat, privat, mixt/român sau străin (se va
detalia în procente ponderea fiecărui tip de capital)
    ........................................................................
    ....................................................................... .
    6. Valoarea capitalului social ........................................ .
    7. Activităţile principale desfăşurate de solicitant
    ........................................................................
............................................................................ .
    8. Rutele pe care se intenţionează începerea operarii în momentul obţinerii
licenţei de transport aerian
    ........................................................................
    ........................................................................ .
    9. Data propusă pentru începerea operarii ............................. .

    Subsemnatul .............., în calitate de ....(funcţia deţinuta în cadrul
organizaţiei solicitante)..................... , solicit în numele ..........
(denumirea organizaţiei solicitante) ........ acordarea licenţei de transport
aerian, în baza informaţiilor cuprinse în acest formular şi în documentele
anexate*).

       Data ................
       Semnătura autorizată ....................

------------
    *) Se vor anexa toate documentele solicitate în conformitate cu prevederile
Ordinului ministrului transporturilor nr. 578/1998.



    ANEXA 2
    la reglementare

┌═════════════════════════════ R O M Â N I A ═══════════════════════════════┐
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ║
║ ║
║ LICENŢA DE TRANSPORT AERIAN ║
║ ║
║ Nr. ............... ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ ║
║ În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 29/1997 ║
║ privind Codul aerian şi ale Ordinului ministrului transporturilor nr. ║
║ 578/1998, Ministerul Transporturilor autorizează .................... ║
║ ..................................................................... ║
║ cu sediul în ......................................................., ║
║ să efectueze transport aerian public de pasageri, marfă şi poştă prin ║
║ curse aeriene interne şi internaţionale. ║
║ Prezenta licenţa de transport aerian nu da dreptul deţinătorului sa ║
║ efectueze transport aerian public de pasageri, marfă şi poştă în alte ║
║ condiţii decât cele prevăzute în propriul certificat de operator aerian. ║
║ Pentru operaţiunile de transport aerian public, autorizate în ║
║ conformitate cu prezenta licenţa de transport, vor putea fi utilizate ║
║ numai aeronavele înscrise în certificatul de operator aerian al ║
║ deţinătorului licenţei şi aeronavele pentru care s-a obţinut aprobare ║
║ în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor ║
║ nr. 703/1998 pentru aprobarea Reglementărilor aeronautice civile ║
║ române - RACR - IA/Închirierea de aeronave de către operatorii aerieni ║
║ români autorizaţi pentru transport aerian public. ║
║ Licenţa de transport aerian îşi păstrează valabilitatea până la ║
║ suspendarea sau anularea ei de către Ministerul Transporturilor - ║
║ Departamentul aviaţiei civile. ║
║ ║
║ ║
║ În numele ministrului transporturilor, ║
║ ║
║ DEPARTAMENTUL AVIAŢIEI CIVILE ║
║ Secretar de stat, ║
║ ................................... ║
║ ║
║ Data ................... ║
║ ║
└═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════┘


                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016