Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 57 din 7 martie 2017  privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 114/2013 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a ecvideelor existente pe teritoriul României    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 57 din 7 martie 2017 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 114/2013 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a ecvideelor existente pe teritoriul României

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 177 din 13 martie 2017

    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale politici agricole nr. 257.594 din 28 februarie 2017 şi Adresa nr. 1.360/2017 a Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu",
    în temeiul prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 191/2012,
    în baza prevederilor Regulamentului (UE) nr. 262 al Comisiei Europene din 17 februarie 2015 de stabilire, în temeiul Directivelor 90/427/CEE şi 2009/156/CE ale Consiliului, a unor norme privind metodele de identificare a ecvideelor (Regulamentul privind paşapoartele ecvideelor),
    ţinând cont de prevederile art. 19 alin. (1) din Legea zootehniei nr. 72/2002, republicată,
    luând în considerare prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", cu modificările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

    ART. I
    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 114/2013 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a ecvideelor existente pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 163 din 26 martie 2013, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La anexa nr. 1 "Cerinţele tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a ecvideelor existente pe teritoriul României" capitolul III, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. Paşaport duplicat: paşaport marcat ca atare în mod distinct «paşaport duplicat» emis de către organismul emitent, atunci când:
    a) documentul de identificare original este pierdut sau autoritatea emitentă deţine dovada că anumite detalii de identificare din documentul de identificare existent nu sunt compatibile cu ecvideul corespunzător, dar identitatea ecvideului poate fi stabilită cu ajutorul codului transmis de transponder sau al metodei alternative de verificare a identităţii cu o trimitere la numărul unic de identificare pe viaţă înregistrat în baza de date a organismului emitent;
    b) cabalinele de rasă/ecvideele înregistrate au depăşit vârsta de identificare cu condiţia ca adeverinţa de montă şi declaraţia de fătare să fie disponibilă şi femela-mamă sau, în cazul transferului de embrioni, femela-receptoare să fie identificată în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 262 al Comisiei Europene din 17 februarie 2015 de stabilire, în temeiul Directivelor 90/427/CEE şi 2009/156/CE ale Consiliului, a unor norme privind metodele de identificare a ecvideelor (Regulamentul privind paşapoartele ecvideelor).
    În cazul emiterii unui paşaport duplicat, organismul emitent va clasifica ecvideul în secţiunea II partea a II-a a acestuia, ca nefiind destinat sacrificării pentru consumul uman."

    2. La anexa nr. 1 capitolul III, punctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "3. Paşaport înlocuitor: paşaport marcat ca atare în mod distinct «paşaport înlocuitor», emis de către organismul emitent, atunci când:
    a) documentul de identificare original este pierdut, iar identitatea ecvideului nu poate fi stabilită;
    b) nu există niciun indiciu sau dovadă care să ateste că pentru animalul în cauză a fost anterior emis un document de identificare de către un organism emitent;
    c) ecvideele cu origine necunoscută au depăşit vârsta de identificare.
    În cazul emiterii unui paşaport înlocuitor organismul emitent va clasifica ecvideul în secţiunea II partea a II-a a acestuia, ca nefiind destinat sacrificării pentru consumul uman."

    3. La anexa nr. 1 capitolul III, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. Tariful pentru eliberarea paşaportului duplicat şi înlocuitor se achită la ANZ/OJZ sau prin virare de numerar în contul ANZ, ca taxă paşaport duplicat/înlocuitor."

    4. La anexa nr. 2 "Procedura de aprobare a transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor pe teritoriul României, precum şi a furnizorilor acestora", punctul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "5. În cazul în care codurile de identificare alocate s-au epuizat, furnizorul primar solicită în scris ANZ suplimentarea codurilor de identificare pentru inscripţionarea transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor, prin completarea cererii al cărei model este prevăzut în anexa nr. 7."

    5. La anexa nr. 2, după punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 5^1, cu următorul cuprins:
    "5^1. Documentul de alocare a codurilor de identificare pentru producerea transponderelor pentru noi serii de transpondere este prevăzut în anexa nr. 8."

    6. La anexa nr. 2, după punctul 8 se introduce un nou punct, punctul 8^1, cu următorul cuprins:
    "8^1. În cazul furnizorilor primari care au primit certificat de aprobare şi document de alocare pentru transpondere folosite pentru identificarea ecvideelor pe teritoriul României pentru un cod de produs pe baza documentelor menţionate în cerere, dacă solicită aprobarea şi pentru un alt cod de produs, atunci va depune doar cererea şi documentele de la punctele 1, 2, 3, 4, şi 7 din cerere, potrivit anexei nr. 1 la prezenta procedură, pentru noul cod de produs pentru care solicită aprobare."

    7. La anexa nr. 2, după punctul 19 se introduce un nou punct, punctul 19^1, cu următorul cuprins:
    "19^1. În cazul folosirii de către furnizorii secundari de transpondere neautorizate pentru ecvidee, aceştia se sancţionează potrivit prevederilor art. 14 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 191/2012, şi li se interzice dreptul de furnizare şi microcipare a ecvideelor."

    8. La anexa nr. 2, după punctul 23 se introduce un nou punct, punctul 23^1, cu următorul cuprins:
    "23^1. În cazul în care un furnizor primar nu foloseşte toate numerele aprobate, acestea vor fi retrase şi realocate."

    9. La anexa nr. 2, punctul 25 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "25. Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezenta procedură."

    10. La anexa nr. 3 "Cerere de acordare a dreptului de furnizare a transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor" la "Procedura de aprobare a transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor pe teritoriul României, precum şi a furnizorilor acestora", litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) prevederile art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 191/2012;"

    11. La anexa nr. 2 "Procedura de aprobare a transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor pe teritoriul României, precum şi a furnizorilor acestora", după anexa nr. 6 se introduc două noi anexe, anexele nr. 7 şi 8, având cuprinsul prevăzut în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    12. În tot cuprinsul ordinului sintagma "Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G. K. Constantinescu»" se înlocuieşte cu sintagma "Agenţia Naţională pentru Zootehnie «Prof. dr. G. K. Constantinescu»", sintagma "centre tehnice regionale" se înlocuieşte cu sintagma "centre regionale de zootehnie", iar sintagma "oficii judeţene pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie" se înlocuieşte cu sintagma "oficii judeţene de zootehnie".

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                 Ministrul agriculturii
                 şi dezvoltării rurale,
                      Petre Daea

    Bucureşti, 7 martie 2017.
    Nr. 57.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 7 la procedură)

                                  CERERE
       de alocare a unor serii de numere pentru transponderele aprobate
            folosite pentru identificarea ecvideelor existente
                           pe teritoriul României

    Nr. ........../Data ...............
    Subscrisa S.C. ........., cu sediul social în ......(adresa completă)....., înmatriculată la registrul comerţului cu nr. .........., cod fiscal ........., telefon/fax ............, reprezentată legal prin domnul/doamna .............., CNP ................, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ......., eliberat(ă) de ........... la data de ............, în baza Certificatului de aprobare a transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor utilizate pe teritoriul României nr. ....... din data .......... solicit alocarea a .......... serii de numere pentru transponderele aprobate folosite pentru identificarea ecvideelor pe teritoriul României, produse de .........., având codul de produs ..........., pentru a putea fi folosite la identificarea oficială a ecvideelor.

    Data ................... Reprezentant legal,
                            .........................
                              (semnătura şi ştampila)



    ANEXA 2
    (Anexa nr. 8 la procedură)

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Agenţia Naţională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu"
    Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, km 18,2, Baloteşti, judeţul Ilfov
    Tel: 04-021.350.10.17, fax: 04-021.312.10.10, e-mail: anarz@anarz.eu


                       DOCUMENTUL DE ALOCARE
       a codurilor de identificare pentru noi serii de transpondere
                 folosite pentru identificarea ecvideelor

    Nr. ............ din ..............

    1. Denumirea furnizorului primar: ........................................
    2. Sediul social (adresa completă): ......................................
    2.1. Înmatriculată la registrul comerţului cu nr. ........................
    2.2. Cod fiscal ..........................................
    2.3. Telefon/Fax .........................................
    3. Reprezentantul legal ..................................
    3.1. Numele ..............................................
    3.2. Prenumele ...........................................
    3.3. CNP .................................................
    3.4. BI/CI seria nr. .....................................
    4. Numărul de microcipuri pentru care se alocă seriile de numere: .......... de la seria ........... până la seria .........
    5. Codul de produs pentru transponderele aprobate ......... produse de ....................
    6. Gestiunea transponderelor folosite pentru identificarea ecvideelor se face la adresa http://www.anarz.eu/SIIE/, utilizând ID-ul .......... şi parola ............. .


             Director general,
       ......................................
        (numele şi prenumele în clar)
       ......................................
          (semnătura şi ştampila)

                            ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016