Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 56 din 5 aprilie 2023  pentru modificarea şi completarea Regulamentului de emitere a certificatelor verzi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2015     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 56 din 5 aprilie 2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de emitere a certificatelor verzi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2015

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 312 din 12 aprilie 2023
    Având în vedere prevederile art. 2 lit. ae), ale art. 3 alin. (3^3) lit. a) şi alin. (9), ale art. 10 alin. (5^1) şi ale art. 27^1 din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. I pct. 3 şi art. III din Legea nr. 5/2023 privind modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi alin. (5) şi ale art. 9 alin. (1) lit. x) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Regulamentul de emitere a certificatelor verzi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 118 din 16 februarie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 3 alineatul (2), litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) Regulament de acreditare - Regulamentul de modificare, suspendare, întrerupere şi retragere a acreditării acordate centralelor electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie, precum şi de stabilire a drepturilor şi obligaţiilor producătorilor de energie electrică acreditaţi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 179/2018, cu modificările şi completările ulterioare;"

    2. La articolul 5, literele e^1) şi e^3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "e^1) verifică semestrial existenţa certificatelor de origine eliberate de ministerele de resort prevăzute la art. 3 alin. (10) din Lege, din care să rezulte cantităţile de SRE utilizate în semestrul anterior de către producători în centralele electrice acreditate pentru producerea energiei electrice utilizând SRE prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. e) din Lege;
    ................................................
e^3) asigură emiterea CV numai pentru E-SRE produsă din biomasa însoţită de certificate de origine şi utilizată drept combustibil sau materie primă;"

    3. La articolul 5, după litera e^3) se introduce o nouă literă, litera e^4), cu următorul cuprins:
    "e^4) emite CV suplimentare, dacă este cazul, după verificarea existenţei certificatelor de origine eliberate de ministerele de resort prevăzute la art. 3 alin. (10) din Lege, pentru biomasa utilizată de producătorii acreditaţi în centrale electrice;"

    4. După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 5^1
    Pentru energia electrică produsă şi livrată în reţeaua electrică şi/sau la consumatori începând cu data intrării în vigoare a Legii nr. 5/2023 privind modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, emiterea CV conform prevederilor art. 5 lit. e^3) şi e^4) se realizează indiferent de ponderea pe care o are conţinutul energetic al biomasei însoţite de certificate de origine în conţinutul energetic total al combustibilului utilizat pentru producerea energiei electrice."

    5. La articolul 6, litera d^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d^1) transmit la OTS certificatele de origine eliberate de ministerele de resort prevăzute la art. 3 alin. (10) din Lege, din care să rezulte cantităţile de SRE utilizate în semestrul anterior de către producători în centralele electrice acreditate pentru producerea energiei electrice care are dreptul să beneficieze de sistemul de promovare prin CV, şi buletinele de analiză, din care rezultă puterea calorifică inferioară a combustibililor utilizaţi;"

    6. La articolul 9, alineatele (8) şi (8^1) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(8) Operatorii economici acreditaţi care produc energie electrică utilizând SRE prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. e) din Lege transmit la OTS, până în ultima zi lucrătoare a fiecărui semestru, certificate de origine eliberate de ministerele de resort prevăzute la art. 3 alin. (10) din Lege pentru biomasa utilizată pentru producerea energiei electrice în semestrul precedent, în vederea realizării de către OTS a regularizărilor necesare, dacă este cazul, astfel încât să se asigure emiterea CV numai pentru E-SRE produsă şi livrată din biomasă însoţită de certificate de origine.
(8^1) În cazul neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute la alin. (8) de către operatorii economici acreditaţi care produc energie electrică utilizând SRE prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. e) din Lege, se asimilează combustibilului convenţional cantitatea de combustibil care nu este însoţită de certificate de origine eliberate de ministerele de resort prevăzute la art. 3 alin. (10) din Lege."

    7. La articolul 12, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) CV amânate de la tranzacţionare, inclusiv de la transferul din contul de producător în contul de furnizor pentru îndeplinirea cotei anuale obligatorii de achiziţie de CV, emise pentru energia electrică produsă şi livrată dintr-o centrală E-SRE acreditată, se transferă producătorului de E-SRE care preia centrala electrică respectivă, conform prevederilor contractului de înstrăinare încheiat între părţi şi doar în condiţiile în care acesta conţine prevederi în acest sens."

    8. După articolul 19 se introduce un nou articol, articolul 19^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 19^1
    (1) În cazul operatorului economic acreditat care produce energie electrică din biomasă utilizată drept combustibil sau materie primă şi care beneficiază de unul sau mai multe certificate de origine după termenul prevăzut la art. 9 alin. (8), fie la solicitarea sa adresată ministerului/ministerelor de resort prevăzut/prevăzute de Lege, fie ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive, OTS realizează regularizarea între numărul de CV emise şi numărul de CV cuvenite, cu emiterea de CV pentru E-SRE produsă din biomasa prevăzută în certificatul/certificatele de origine respectiv(e) în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea de la operatorul economic acreditat a copiei/copiilor după certificatul/certificatele de origine în cauză, a documentaţiei prin care se stabileşte cantitatea de E-SRE care beneficiază de CV, conform anexei nr. 2, inclusiv calculele aferente, şi, dacă este cazul, a copiei după hotărârea judecătorească definitivă.
    (2) Ulterior regularizării prevăzute la alin. (1) şi în baza unei solicitări transmise către ANRE de operatorul acreditat, însoţită de documentele justificative, OTS regularizează certificatele verzi suplimentare prevăzute la art. 6 alin. (4) din Lege, în baza unei decizii emise de ANRE.
    (3) Cantităţile de biomasă prevăzute în certificatele de origine emise de ministerele de resort în condiţiile Legii şi care excedează consumului de biomasă înregistrat în perioada indicată în aceste certificate de origine pot fi reportate şi utilizate pentru producerea energiei electrice în luna/lunile următoare.
    (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), cantităţile de biomasă din certificatele de origine emise de ministerele de resort ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti definitive care prevăd perioada de utilizare a biomasei se consideră a fi utilizate pentru producerea energiei electrice strict în perioada indicată în hotărârile judecătoreşti respective, fără posibilitatea de a fi reportate în luna/lunile următoare."

    9. După articolul 20 se introduce un nou articol, articolul 21, cu următorul cuprins:
    "ART. 21
    În vederea aplicării prevederilor art. 12 alin. (4), pentru situaţia în care centrala E-SRE este înstrăinată după data expirării deciziei de acreditare, noul deţinător al centralei E-SRE, beneficiar al CV amânate de la tranzacţionare şi/sau de la transferul din contul de producător în contul de furnizor pentru îndeplinirea cotei anuale obligatorii de achiziţie de CV, se înregistrează la OTS în Registrul de evidenţă a beneficiarilor de CV şi a CV emise în baza contractului prin care se realizează înstrăinarea centralei respective."

    10. La anexa nr. 1, nota^3) la tabel se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "^3) Valorile consumului de combustibil se transmit pentru fiecare tip de SRE - biomasă care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, respectiv de combustibil convenţional, în cazul centralelor electrice care utilizează biomasa drept combustibil sau materie primă şi în cazul centralelor electrice multicombustibil.
    Valorile puterii calorifice inferioare a combustibilului se transmit pentru fiecare tip de SRE, respectiv de combustibil convenţional, în cazul centralelor electrice prevăzute la art. 9 alin. (9) din Regulamentul de emitere a certificatelor verzi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    11. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    12. La anexa nr. 3, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. Documentaţiile de calificare prevăzute la pct. 5 se întocmesc, separat pentru fiecare configuraţie, pentru perioada ianuarie-iunie şi pentru un an calendaristic (ianuarie-decembrie) şi se transmit la ANRE în perioada 15 martie- 30 noiembrie."

    13. La anexa nr. 3, punctul 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "13. În termen de 20 de zile lucrătoare de la constituirea documentaţiei complete şi corecte de calificare aferente unei/unor configuraţii de producţie în cogenerare pe bază de SRE, ANRE emite decizia de calificare a energiei electrice de înaltă eficienţă care beneficiază de CV suplimentare prevăzute la art. 6 alin. (4) din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."

    14. La anexa nr. 3, punctul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "15. Deciziile de calificare prevăzute la pct. 13 se emit individual, pentru fiecare producător, pentru perioada pentru care este solicitată calificarea; pe baza acestor decizii se face regularizarea numărului de CV suplimentare prevăzute la art. 6 alin. (4) din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, emise pentru fiecare producător pentru anul calendaristic respectiv."

    15. La anexa nr. 3, punctul 16 se abrogă.
    16. Anexa nr. 5 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A. modifică procedura de emitere a certificatelor verzi, conform prevederilor regulamentului prevăzut la art. I, astfel cum a fost modificat şi completat prin prezentul ordin, cu consultarea operatorilor economici acreditaţi pentru aplicarea sistemului de promovare prin certificate verzi, şi o transmite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei spre informare în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

    ART. III
    Operatorii economici acreditaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru aplicarea sistemului de promovare prin certificate verzi şi Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ - S.A. duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. IV
    Entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. V
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Dumitru Chiriţă

    Bucureşti, 5 aprilie 2023.
    Nr. 56.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la regulament)
    CALCULUL ENERGIEI ELECTRICE
    produse din surse regenerabile de energie (E-SRE) pentru centrale electrice multicombustibil,
    centrale electrice care au în componenţă grupuri care beneficiază de un număr diferit
    de certificate verzi (CV) pentru fiecare MWh şi centrale electrice care utilizează
    surse regenerabile de energie care beneficiază de un număr diferit de CV
    1. Pentru fiecare instalaţie de ardere/cazan energetic care utilizează drept combustibil atât surse regenerabile de energie (SRE) care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, cât şi combustibil convenţional se calculează lunar, pe baza datelor furnizate de operatorii economici acreditaţi, următoarele consumuri, exprimate în unităţi de energie (MWh):
    - C_SRE - cantitatea consumată de SRE care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii;
    – C_F - cantitatea consumată de combustibili convenţionali, utilizându-se următoarele relaţii de calcul: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    – Q_SRE,i = cantitatea de sursă regenerabilă i care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, consumată, în [t] sau [mii Nmc];
    – PI_SRE,i = puterea calorifică inferioară a sursei regenerabile i, în [kJ/kg] sau [kJ/Nmc];
    – Q_F, i = cantitatea de combustibil convenţional i consumată, în [t] sau [mii Nmc];
    – PI_F,i = puterea calorifică inferioară a combustibilului convenţional i, în [kJ/kg] sau [kJ/Nmc].



    2. Pentru fiecare instalaţie de ardere/cazan energetic se calculează P_SRE - ponderea consumului de SRE care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile art. 3 alin. (10) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în total consum de combustibil al instalaţiei de ardere/cazanului energetic, cu relaţia de calcul: (a se vedea imaginea asociată)
    unde C_SRE este cantitatea de surse regenerabile de energie care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, consumate în instalaţia de ardere/cazan, în [MWh], calculată cu următoarea relaţie de calcul: (a se vedea imaginea asociată)
    unde Q_SRE,i şi PI_SRE,i reprezintă cantitatea de sursă regenerabilă de energie i care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, consumată în instalaţia de ardere/cazanul energetic, în [t] sau [mii Nm^3], respectiv puterea calorifică inferioară a acesteia, în [kJ/kg] sau [kJ/Nm^3].


    3. Se determină cantitatea de energie electrică produsă şi livrată din centrala electrică (E_PL), conform prevederilor art. 10 alin. (1), (2) şi (3^1) din Regulamentul de emitere a certificatelor verzi, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 4/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Se stabileşte cantitatea de energie electrică livrată din fiecare grup din centrală - E_L,i, cu relaţia: (a se vedea imaginea asociată)
    unde E_P,i este energia electrică produsă de grupul i, măsurată, iar E_P = Σ E_P, i.
    NOTĂ:
    În cazul în care un grup este alimentat de un cazan energetic multicombustibil şi de alt cazan energetic funcţionând pe bază de combustibili convenţionali, energia electrică produsă de grupul respectiv, E_P,i, se consideră a avea două componente, aferente celor două cazane, determinate proporţional cu conţinutul energetic al combustibilului utilizat de fiecare dintre acestea şi utilizate în continuare ca şi cum ar reprezenta energia produsă de două grupuri distincte.


    5. Pentru instalaţiile de ardere/cazanele multicombustibil pentru care s-au calculat ponderile P_SRE cu formula (3) se determină energia electrică produsă din SRE însoţită de certificate de origine emise în condiţiile art. 3 alin. (10) din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi livrată în reţeaua electrică şi/sau la consumatori, care beneficiază de CV, cu relaţia: (a se vedea imaginea asociată)
    În cazul în care în instalaţia de ardere/centrala electrică se utilizează numai SRE care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile art. 3 alin. (10) din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, fără a se utiliza combustibil convenţional, P_SRE este egal cu 100%.

    6. În cazul în care într-o instalaţie de ardere/centrală electrică se utilizează mai multe tipuri j de SRE care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, care se încadrează în categorii diferite în ceea ce priveşte numărul de CV acordate pentru 1 MWh, se calculează conţinutul energetic şi ponderea SRE care beneficiază de acelaşi număr n (j) de CV acordate pentru 1 MWh, C_SRE,nj şi P_SRE,nj, precum şi energia electrică produsă din SRE care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, care beneficiază de acelaşi număr nj de CV acordate pentru 1 MWh, şi livrată în reţeaua electrică şi/sau la consumatori, care beneficiază de CV, E_SRE-CV,nj, utilizându-se următoarele relaţii: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - Q_SRE,n(j,i) = cantitatea de sursă regenerabilă i care se încadrează printre SRE pentru care ministerele de resort emit certificate de origine în condiţiile legii, consumată, care beneficiază de numărul n (j) de CV acordate pentru 1 MWh, în [t] sau [mii Nm^3];
    – PI_SRE,n(j,i) = puterea calorifică inferioară a sursei regenerabile i, care beneficiază de numărul n (j) de CV acordate pentru 1 MWh, în [kJ/kg] sau [kJ/Nm^3];
    – C_SRE - cantitatea consumată de SRE, calculată cu formula (1), în [MWh];
    – E_SRE-CV - energia electrică produsă din SRE şi livrată în reţeaua electrică şi/sau la consumatori, care beneficiază de CV, calculată cu formula (6), în [MWh].


    7. În cazul în care un operator economic acreditat deţine certificate de atestare a originii SRE eliberate în condiţiile art. 3 alin. (10) din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, numai pentru un procent din cantitatea de combustibil utilizat, acesta beneficiază de CV numai pentru cantitatea de E-SRE produsă din SRE cu certificate de origine.
    8. Pentru energia electrică livrată din fiecare grup care funcţionează exclusiv pe bază de SRE, respectiv pentru energia electrică livrată calculată conform pct. 5 şi 6, se acordă numărul de CV corespunzător categoriei din care face parte, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 220/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau conform prevederilor deciziei de acreditare, în cazul centralelor realizate cu ajutor investiţional.

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 5 la regulament)
    Macheta de raportare semestrială certificate de origine
    Denumirea operatorului economic acreditat:
    Semestrul de analiză:

┌────┬──────────────┬────┬─────────┬───────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Semestrul de analiză │ │
│ │ │ │Stocul ├────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────────┤Stocul │
│Nr. │Denumirea │UM │din │ │ │ │ │ │ │Total │pentru │
│crt.│ │ │semestrul│Luna│Luna│Luna│Luna│Luna│Luna│semestrul│semestrul│
│ │ │ │anterior │1 │2 │3 │4 │5 │6 │de │următor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │analiză │ │
├────┼──────────────┴────┴─────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────────┴─────────┤
│ │I. Biomasa provenită din silvicultură şi industriile conexe (cu certificate de │
│ │origine) │
├────┼──────────────┬────┬─────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────────┬─────────┤
│ │Fracţiunea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │biodegradabilă│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a produselor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rezultate din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prelucrarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │primară şi │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │secundară pe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │teritoriul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │României a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. │lemnului - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Tocătură de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lemn - │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│2. │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┴────┴─────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────────┴─────────┤
│ │II. Biomasa provenită din agricultură şi industriile conexe (cu certificate de │
│ │origine) │
├────┼──────────────┬────┬─────────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────────┬─────────┤
│ │Cultura │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │energetică 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │culturii │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │energetice din│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │certificatul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de origine.) -│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. │cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Cultura │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │energetică 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │culturii │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │energetice din│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │certificatul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de origine.) -│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. │cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼────┴┬───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │..... │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│5. │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Deşeuri din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │agricultură şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │industrii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conexe nr. 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conform │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │certificatului│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│6. │de origine.) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Deşeuri din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │agricultură şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │industrii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conexe nr. 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conform │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │certificatului│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│7. │de origine.) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- cantitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │... │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CO nr. ├────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│8. │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼─────┼───┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Putere │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┴────┴─────────┴────┴────┴────┴─────┴───┴────┴─────────┴─────────┤
│ │III. Combustibili convenţionali (inclusiv biomasa fără certificate de origine) │
├────┼──────────────┬────┬─────────┬────┬────┬────┬──────┬──┬────┬─────────┬─────────┤
│ │Combustibil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │convenţional 1│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa cu │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│9. │acestuia.) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Putere │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Combustibil │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │convenţional 2│t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(Se va │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completa cu │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10. │acestuia.) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Putere │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │...... │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│11. │ │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Putere │kg │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calorifică │sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inferioară │kJ/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │Nmc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Energia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│12. │electrică │MWh │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │produsă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Energia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │electrică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│13. │livrată în │MWh │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reţeaua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │electrică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Energia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │electrică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │livrată la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumatori, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│14. │inclusiv │MWh │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │consumul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │propriu, altul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │decât CPT │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Energia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │electrică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│15. │consumată din │MWh │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reţeaua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │electrică │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Energia │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│16. │electrică care│MWh │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │beneficiază de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │CV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Nr CV emise în│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│17. │luna n+1 │buc.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru luna n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Nr. CV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cuvenite │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│18. │(corespunzător│buc.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │certificatelor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de origine │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │deţinute) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────┼─────────┼────┼────┼────┼──────┼──┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Nr. CV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│19. │necuvenite │buc.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │[rând 17-rând │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │18] │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────┴─────────┴────┴────┴────┴──────┴──┴────┴─────────┴─────────┘



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016