Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 556 din 7 aprilie 2006  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin   Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 556 din 7 aprilie 2006 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 439 din 22 mai 2006
În temeiul prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>art. 4 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
Normele metodologice privind organizarea şi conducerea contabilitãţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.917/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.186 şi nr. 1.186 bis din 29 decembrie 2005, se modificã şi se completeazã conform anexei care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public va lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Bodu,
secretar de stat

Bucureşti, 7 aprilie 2006.
Nr. 556.

ANEXĂ


1. Capitolul III PREVEDERI REFERITOARE LA ELEMENTELE DE BILANŢ se completeazã astfel:

1. La litera A Active, pct. 2 Active curente (circulante), pct. 2.3.2.2. Disponibil al bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat si bugetelor locale, dupã ultimul paragraf se introduce un nou paragraf cu urmãtorul conţinut:
"Compartimentele de creanţe bugetare din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene si a municipiului Bucureşti, precum si Direcţia generala de administrare a marilor contribuabili vor avea in vedere urmãtoarele:
- existenta neconcordantei dintre soldul contului 520 "Disponibil al bugetului de stat" si contul 20 "Veniturile bugetului de stat" din contabilitatea trezoreriei statului urmare:
- neinregistrarii in contabilitatea bugetului de stat a operaţiunilor privind drepturile constatate si veniturile incasate privind capitolul 17.01 "Taxe vamale si alte taxe pe tranzacţiile internaţionale" si alte capitole de venituri a cãror evidenta si raportare se realizeazã de cãtre Autoritatea Naţionala a Vãmilor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice;
- neinregistrarii in contabilitatea bugetului de stat de la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene si a municipiului Bucureşti, a sumelor incasate din impozitul pe venit - transmise electronic - Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili pentru marii contribuabili transferaţi la 30.06.2005;
- inregistrarii in contabilitatea bugetului de stat de la Direcţia generala de administrare a marilor contribuabili a sumelor incasate din impozitul pe venit - transmise electronic de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene si a municipiului Bucureşti pentru marii contribuabili transferaţi la 30.06.2005.
- posibilitatea ca soldul contului 520 "Disponibil al bugetului de stat" sa prezinte sold creditor urmare operaţiunilor de diminuare a veniturilor incasate, potrivit legii (cote defalcate din impozitul pe venit, sume defalcate din TVA);
- conturile 7312 "Cote si sume defalcate din impozitul pe venit" si 7352 "Sume defalcate din TVA" se debiteazã pentru sumele si cotele defalcate din impozitul pe venit, respectiv sume defalcate din TVA prin creditul contului 520 "Disponibil al bugetului de stat", fapt ce determina ca aceste conturi sa prezinte sold debitor, prin excepţie de la regula generala de funcţionare a conturilor de venituri".
Operaţiunea de inchidere a conturilor respective se va efectua cu sume negative, (in roşu) astfel:



% = 121.09 "Rezultat patrimonial -
buget de stat"
7312 "Cote si sume defalcate din
impozitul pe venit"
7352 "Sume defalcate din TVA"



2. La litera C CAPITALURI, pct. 3 Rezerve din reevaluare, dupã ultimul paragraf se introduce un nou paragraf cu urmãtorul conţinut: "Sumele reprezentând diferentele din reevaluare aferente valorii neamortizate la 31 decembrie 2003 determinate in urma acţiunii de reevaluare, evidenţiate in analitice distincte in cadrul conturilor: 702 "Finanţarea bugetara din anii precedenţi si alte surse", 528 "Venituri din anii precedenţi si alte surse" si 337 "Fonduri cu destinaţie speciala", care potrivit prevederilor <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1917/2005 au fost transpuse in contul 105 "Rezerve din reevaluare", vor fi analizate, astfel incat diferentele din reevaluare aferente activelor fixe amortizate integral, scoase din functiune, transferate cu titlu gratuit, vândute, etc, sa fie trecute asupra contului 117 "Rezultatul reportat"- contul sintetic de gradul II: 117.15 "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din reevaluare".
In mod similar, se va proceda si cu diferentele din rotunjiri inregistrate urmare aplicãrii <>Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naţionale si diferentelor rezultate in urma efectuãrii operaţiunii de conversie potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 59/2005 privind unele masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a <>Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei naţionale.
Soldul contului 105 "Rezerve din reevaluare" trebuie sa exprime valoarea diferentelor din reevaluare aferente activelor fixe existente in instituţie".

II. Capitolul VI: PLANUL DE CONTURI GENERAL PENTRU INSTITUŢII PUBLICE se completeazã astfel:

1. La clasa 1 CONTURI DE CAPITALURI, grupa 11 REZULTATUL REPORTAT, la contul 117 "Rezultatul reportat" dupã contul sintetic de gradul II 117.10 "Rezultatul reportat - instituţii publice si activitãţi finanţate integral sau parţial din venituri proprii", se introduce un nou cont sintetic de gradul II 117.15 "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din reevaluare".
2. La clasa 4 CONTURI DE TERŢI, grupa 43 ASIGURĂRI SOCIALE, PROTECŢIA SOCIALA SI CONTURI ASIMILATE, la contul 431 "Asigurari sociale", dupã contul sintetic de gradul II 4315 "Contribuţiile angajatorilor pentru accidente de munca si boli profesionale", se introduce un nou cont sintetic de gradul II 4317 "Contributiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii".
3. La clasa 6 CONTURI DE CHELTUIELI, grupa 64 CHELTUIELI CU PERSONALUL, dupã contul sintetic de gradul II: 6454 "Contributiile angajatorilor pentru accidente de munca si boli profesionale" se introduce un nou cont sintetic de gradul II 6455 "Contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii".

III. Capitolul VII: INSTRUCŢIUNILE DE UTILIZARE A CONTURILOR se completeazã astfel:

1. La clasa 1 CONTURI DE CAPITALURI, la contul 117 "Rezultatul reportat", al treilea paragraf se completeazã cu sintagma: "si rezultatul reportat reprezentând surplusul din reevaluare".
2. La clasa 4 "Conturi de terţi", grupa 43 "Asigurãri sociale, protecţia sociala si conturi asimilate", la contul 431 "Asigurãri sociale", se completeazã astfel:
- in preambulul contului, dupã sintagma "contribuţiile angajatorilor pentru accidente de munca si boli profesionale" se completeazã cu: "si contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii";
- la detalierea pe conturi sintetice de gradul II, dupã contul 4315 "Contribuţiile angajatorilor pentru accidente de munca si boli profesionale" se introduce contul sintetic de gradul II 4317 "Contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii"; la creditarea contului 431 "Asigurari sociale" prin debitul contului 645 "Cheltuieli privind asigurãrile sociale", dupã a treia liniuta, se introduce o noua liniuta cu urmãtorul cuprins: "cu contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii";
- la debitarea contului 431 "Asigurari sociale" prin creditul contului 423 "Personal-ajutoare si indemnizaţii datorate", dupã prima liniuta se introduce o noua liniuta cu urmãtorul cuprins: "cu sumele datorate personalului, reprezentând ajutoare sociale suportate din contribuţia angajatorului pentru concedii si indemnizaţii".
3. La clasa 6 CONTURI DE CHELTUIELI, grupa 64 CHELTUIELI CU PERSONALUL, la contul 645 "Cheltuieli privind asigurãrile sociale" se completeazã astfel:
- la detalierea pe conturi sintetice de gradul II, dupã contul 6454 "Contributiile angajatorilor pentru accidente de munca si boli profesionale" se introduce contul sintetic de gradul II 6455 "Contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii";
- la debitarea contului 645 "Cheltuieli privind asigurãrile sociale" prin creditul contului 431 "Asigurãri sociale", dupã a treia liniuta se introduce o noua liniuta cu urmãtorul cuprins: "cu contribuţiile angajatorilor pentru concedii si indemnizaţii".

IV. MONOGRAFIA PRIVIND ÎNREGISTRAREA IN CONTABILITATE A PRINCIPALELOR OPERATIUNI devine CAPITOLUL VIII si se modifica si se completeazã astfel:

1. La CONTURI DE TERTI litera C: Decontãri cu personalul si asigurãrile sociale, dupã Nr. crt. 13, se introduce Nr. crt. l4 cu urmãtorul conţinut:



┌───────┬────────────────────────────────────────────────────┬────────┬────────┐
│Nr.crt.│ Descriere operaţie │Simbol │Simbol │
│ │ │cont │cont │
│ │ │debitor │creditor│
├───────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│14. │Înregistrarea sumelor datorate bugetului de stat de │ 635 │ 446 │
│ │cãtre instituţiile publice care nu au încadrat │ │ │
│ │persoane cu handicap potrivit legii │ │ │
└───────┴────────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┘



2. Din formulele contabile prezentate la Nr. crt. V.4. Conturi de trezorerie, conturile 604 si 605 se elimina.

V. TRANSPUNEREA SOLDURILOR CONTURILOR DIN BALANŢA DE VERIFICARE LA 31 DECEMBRIE 2005 IN NOUL PLAN DE CONTURI GENERAL devine CAPITOLUL IX si se modifica si se completeazã astfel:

1. La clasa 1 CONTURI DE CAPITALURI:
1.1. La grupa 11 REZULTATUL REPORTAT:
- la contul nou 117.10 "Rezultatul reportat - bugetul instituţiilor publice si activitãţilor finanţate integral sau partial din venituri proprii" dupã contul vechi 593 "Venituri din surse proprii pentru finanţarea proiectelor de reforma" se inscrie si contul 210 "Decontãri privind creditele acordate potrivit legii".
- la contul nou 117.01-10 "Rezultatul reportat" dupã contul vechi 343 "Fondul extrabugetar conform <>Legii nr. 112/1995 " se inscrie contul 522 "Venituri din dobânzi bancare" (in funcţie de sursa la care se refera: fonduri externe nerambursabile, imprumuturi externe, venituri proprii).
1.2. La grupa 13 FONDURI CU DESTINAŢIE SPECIALA, la contul 137 "Taxe speciale", dupã contul vechi 376 "Taxe speciale" se inscrie si contul 531 "Venituri de realizat" (pentru debite constatate si neincasate la 31 decembrie 2005 din taxe speciale).
2. La clasa 2 CONTURI DE ACTIVE FIXE:
2.1. La grupa 21 ACTIVE FIXE CORPORALE, dupã denumirea contului 213 "Instalaţii tehnice, mijloace de transport, animale si plantaţii" se inscrie: Dezvoltarea in conturile sintetice de gradul II de mai jos este opţionala.
2.2. La grupa 26 ACTIVE FINANCIARE simbolul contului nou 2673 "Împrumuturi acordate pe termen lung" se modifica in 2675 iar simbolul contului 2674 "Dobânzi aferente imprumuturilor pe termen lung" se modifica in 2676.
3. La clasa 4 CONTURI DE TERŢI grupa 47 CONTURI DE REGULARIZARE SI ASIMILATE la contul nou 472 "Venituri inregistrate in avans", dupã contul vechi 530 "Venituri anticipate" se inscrie si contul vechi 531 "Venituri de realizat" (cu valoarea nominala a biletelor de intrare la muzee, teatre, cartele de masa, etc.)
4. La clasa 5 CONTURI LA TREZORERIA STATULUI SI BĂNCI COMERCIALE:
4.1. La grupa 51 CONTURI LA TREZORERIA STATULUI SI BĂNCI simbolul contului nou 5181 "Dobânzi de plãtit" se modifica in 5186 iar simbolul contului nou 5182 "Dobânzi de incasat" se modifica in 5187.
4.2. La grupa 55 DISPONIBIL DIN FONDURI CU DESTINAŢIE SPECIALA la contul nou 555 "Disponibil al fondului de risc", contul vechi 175 "Disponibil al fondului de risc" se va completa cu: (inclusiv disponibilul fondului de garantare).

VI. Capitolul X: CONTABILITATEA OPERAŢIUNILOR SPECIFICE BUGETULUI DE STAT se modifica si se completeazã astfel:

1. La pct. 2 Monografia privind inregistrarea in contabilitate a operaţiunilor specifice, pct. IV: Restituiri de sume pentru persoane fizice si juridice, se completeazã cu urmãtoarele operaţiuni:



┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┐
│Nr. │ Descriere operaţie │Simbol │Simbol │
│crt.│ │cont │cont │
│ │ │debitor│creditor│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│5. │Taxa de participare la licitaţie depusa de ofertanţi la │5311 │ 4671 │
│ │casierie │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│6. │Depunerea sumelor in contul de la trezorerie │581 │ 5311 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│ │Concomitent: │528 │ 581 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│7. │Taxa de participare la licitaţie depusa de ofertanţi la │528 │ 4671 │
│ │unitãţile teritoriale ale trezoreriei statului │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│8. │Restituirea de cãtre organul de executare silita, │4671 │ 528 │
│ │potrivit legii, a taxei de participare la licitaţie │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│9. │Valorificarea bunurilor, pe baza facturii fiscale de │411 │ % │
│ │executare silita, inclusiv taxa pe valoarea adãugata: │ │ │
│ │- cu sumele de incasat in contul creanţelor bugetare │ │ 4481 │
│ │ ale debitorului, inclusiv a celor pentru acoperirea │ │ │
│ │ cheltuielilor de executare silita; │ │ │
│ │- cu sumele de restituit debitorului, dupã acoperirea │ │ 4671 │
│ │ obligaţiilor fata de creditorii bugetari; │ │ │
│ │- cu taxa pe valoarea adãugata aferenta. │ │ 4481 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│10. │Întregirea preţului adjudecat cu taxa de participare la │4671 │ 411 │
│ │licitaţie depusa de adjudecator │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│11. │Încasarea in contul de disponibil deschis la unitãţile │528 │ 411 │
│ │teritoriale ale trezoreriei statului a sumelor obţinute │ │ │
│ │din valorificarea bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│12. │Virarea la bugetul de stat a taxei pe valoarea adãugata │4481 │ 528 │
│ │incasata │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│13. │Stingerea creanţelor bugetului de stat ale debitorului │520 │ 4631 │
│ │in limita sumelor obţinute din valorificarea bunurilor │ │ │
│ │supuse executãrii silite, exclusiv taxa pe valoarea │ │ │
│ │adãugata │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│14. │Stingerea sumelor de incasat in contul creanţelor │4481 │ 528 │
│ │bugetare ale debitorului, inclusiv a cheltuielilor de │ │ │
│ │executare silita avansate din bugetul de stat si trecute│ │ │
│ │in sarcina debitorului │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│15. │Compensarea cu obligaţii de plata viitoare sau │4671 │ 463 │
│ │restituirea la cerere, a sumelor care exced creanţele │4671 │ 528 │
│ │bugetare │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│16. │Cheltuieli de executare silita trecute in sarcina │ │ │
│ │debitorului │461 │ 7701 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│17. │Sume recuperate in contul cheltuielilor de executare │ │ │
│ │silita, care potrivit legii se fac venit la bugetul de │ │ │
│ │stat: │ │ │
│ │- in contabilitatea creanţelor bugetului de stat: │520 │ 791 │
│ │- in contabilitatea cheltuielilor bugetului de stat: │117.01 │ 461 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│18. │Înregistrarea operaţiunilor privind restituirea sumelor │7xx │ 4671 │
│ │reprezentând taxa pe valoarea adãugata, accize si │ │ │
│ │impozitul pe venit global │ │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┤
│19. │Rambursarea sumelor reprezentând taxa pe valoarea │4671 │ 520 │
│ │adãugata solicitata de contribuabil si acceptata de │ │ │
│ │organul fiscal, precum si sumele reprezentând accize si │ │ │
│ │impozitul pe venitul global │ │ │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┘



2. Titlul pct. V: Provizioane pentru deprecierea creanţelor, se modifica in Ajustãri pentru deprecierea creanţelor. Textul: "Constituirea sau majorarea provizioanelor pentru creanţe depreciate" va avea urmãtorul cuprins: "Constituirea sau majorarea ajustãrilor pentru deprecierea creanţelor" iar textul: "Diminuarea sau anularea provizioanelor constituite pentru deprecierea creanţelor" va avea urmãtorul cuprins: "Diminuarea sau anularea ajustãrilor pentru deprecierea creanţelor".

VII. CAPITOLUL XI: CONTABILITATEA OPERAŢIUNILOR SPECIFICE BUGETELOR LOCALE se modifica si se completeazã astfel:

1. La pct. 1: Instrucţiuni de utilizare a conturilor contabile, la contul 521 "Disponibil al bugetului local", sintagma "cont de activ" se inlocuieste cu sintagma "cont bifunctional".
2. La pct. 2: Monografia privind inregistrarea in contabilitate a operaţiunilor specifice:
2.1. La Constituirea si utilizarea fondului de rulment inregistrarea contabila privind constituirea fondului de rulment, din excedentul anual al bugetului local, rezultat la inchiderea exerciţiului, potrivit legii, contul 5211 "Disponibil al bugetului local" se inlocuieste cu 5221 "Disponibil curent din fondul de rulment al bugetului local".
2.2. Dupã Constituirea si utilizarea fondurilor externe nerambursabile, se introduce urmãtorul text:





┌──┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┐
│N │ Explicatia operatiunii │Simbol │Simbol │
│r │ │cont │cont │
│c │ │debi- │creditor │
│r │ │tor │ │
│t │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Cheltuieli efectuate de instituţiile publice │ │ │
│ │finanţate din alte bugete locale prin contul │ │ │
│ │50.26 "Disponibil din finanţarea din alte bugete │ │ │
│ │locale: │ │ │
│ │La instituţiile publice care alimenteazã cu mijloace │ │ │
│ │bãneşti contul 50.26 deschis pe seama instituţiilor │ │ │
│ │publice subordonate pentru efectuarea cheltuielilor │ │ │
│ │din bugetul Capitalei sau bugetul consiliilor │ │ │
│ │judeţene: │ │ │
│ │- alimentarea cu mijloace bãneşti; │481 │7702 │
│ │- la sfârşitul perioadei (trimestrial), preluarea │6xx │481 │
│ │ cheltuielilor de la instituţiile subordonate; │ │ │
│ │- la sfârşitul anului, incasarea sumelor │7702 │481 │
│ │ acordate in plus. │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │La instituţiile publice care primesc mijloace bãneşti in │ │ │
│ │contul 50.26 si efectueazã cheltuieli din bugetul Capitalei │ │ │
│ │sau bugetul consiliilor judeţene: │ │ │
│ │- alimentarea cu mijloace bãneşti; │5121 │481 │
│ │- efectuarea cheltuielilor prevãzute in buget; │% │5121 │
│ │ │404 │ │
│ │ │404 │ │
│ │ │6xx │ │
│ │ │6xx │3xx │
│ │- la sfârşitul perioadei, inchiderea conturilor de │481 │6xx │
│ │ cheltuieli; │ │ │
│ │- la sfârşitul anului, restituirea sumelor neutilizate; │481 │5121 │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │In situaţia in care instituţiile subordonate │7xx │481 │
│ │inregistreaza venituri din efectuarea unor │ │ │
│ │operaţiuni cum ar fi: bunuri primite prin donaţii. │ │ │
│ │transfer cu titlu gratuit de la alte instituţii, │ │ │
│ │redistribuiri intre unitãţi, bunuri constatate plus la │ │ │
│ │inventar sau obţinute din producţie proprie, anularea sau │ │ │
│ │diminuarea de provizioane, ajustãri pentru depreciere sau │ │ │
│ │pierdere de valoare, conturile de venituri se inchid prin │ │ │
│ │inregistrarea: │ │ │
│ │- Instituţia superioara preia veniturile dupã │481 │7xx │
│ │ natura, prin inregistrarea: │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Fonduri primite pentru reducerea riscului seismic al │ │ │
│ │construcţiilor existente: │ │ │
│ │- Înregistrarea fondurilor primite pentru │550 │776 │
│ │ reducerea riscului seismic al construcţiilor existente │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Operaţiuni referitoare la determinarea rezultatului patrimo- │ │ │
│ │nial al bugetului local: │ │ │
│ │In scopul determinãrii rezultatului patrimonial distinct │ │ │
│ │pentru activitatea finanţata din bugetul de stat de cea │ │ │
│ │finanţata din bugetul local, la instituţiile publice contul │ │ │
│ │121.01 "Rezultatul patrimonial - instituţii publice finanţate│ │ │
│ │integral din buget" se va detalia si prezenta in bilanţul │ │ │
│ │contabil pe urmãtoarele analitice: │ │ │
│ │121.01.01 "Rezultatul patrimonial - instituţii publice │ │ │
│ │finanţate integral din bugetul de stat"; │ │ │
│ │121.01.02 "Rezultatul patrimonial - instituţii publice │ │ │
│ │finanţate integral din bugetul local"; │ │ │
│ │121.01.03 "Alte venituri si finanţãri din bugetul de stat"; │ │ │
│ │121.01.04 "Alte venituri si finanţãri din bugetul local". │ │ │
│ │Detalierea de mai sus se aplica in mod corespunzãtor si │ │ │
│ │contului 117.01 "Rezultatul reportat - instituţii publice │ │ │
│ │finanţate integral din buget". │ │ │
│ │- Rezultatul patrimonial - instituţii publice │7701 │121.01.01│
│ │ finanţate integral din bugetul de stat (cont │121.01.01│6xx │
│ │ 121.01.01) pentru activitatea finanţata din bugetul de │ │ │
│ │ stat: │ │ │
│ │- Rezultatul patrimonial - instituţii publice │7702 │121.01.02│
│ │ finanţate integral din bugetul local (cont │121.01.02│6xx │
│ │ 121.01.02) pentru activitatea finanţata din bugetul local: │ │ │
│ │- Rezultatul patrimonial "Alte venituri si finanţãri │7xx │121.01.03│
│ │ din bugetul de stat" (cont 121.01.03) pentru sumele │ │ │
│ │ inregistrate in conturile de venituri urmare unor │ │ │
│ │ operaţiuni care nu au legãtura cu finanţarea din bugetul │ │ │
│ │ de stat (bunuri primite cu titlu gratuit, plus de inventar,│ │ │
│ │ diferente de curs favorabile, etc): │ │ │
│ │- Rezultatul patrimonial "Alte venituri si finanţãri │7xx │121.01.04│
│ │ din bugetul local" (cont 121.01.04) pentru sumele │ │ │
│ │ inregistrate in conturile de venituri urmare unor │ │ │
│ │ operaţiuni care nu au legãtura cu finanţarea din bugetul │ │ │
│ │ local (bunuri primite cu titlu gratuit, plus de inventar, │ │ │
│ │ diferente de curs favorabile, etc.) │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │- Unitãţile administrativ-teritoriale intocmesc bilanţul │ │ │
│ │ centralizat pentru activitatea proprie si a instituţiilor │ │ │
│ │ publice finanţate din bugetul local dupã determinarea │ │ │
│ │ rezultatului patrimonial al bugetului local (ct. 121.02). │ │ │
│ │ In vederea determinãrii rezultatului patrimonial al │ │ │
│ │ bugetului local (ct. 121.02) unitãţile administrativ- │ │ │
│ │ teritoriale vor avea in vedere urmãtoarele: │ │ │
│ │- preluarea cheltuielilor, dupã natura, efectuate │ │ │
│ │ pentru activitatea proprie a unitãţii administrativ- │ │ │
│ │ teritoriale si instituţiile subordonate finanţate din │ │ │
│ │ bugetul local (conturi de cheltuieli dupã natura 6xx); │ │ │
│ │- diminuarea contului de disponibil al bugetului local │ │ │
│ │ (contul 5211), urmare plaţilor efectuate de instituţiile │ │ │
│ │ finanţate din bugetul local, evidenţiate de acestea in │ │ │
│ │ contul 7702; │ │ │
│ │- preluarea veniturilor realizate de instituţiile publice │ │ │
│ │ finanţate din bugetul local din operaţiuni cum ar fi: │ │ │
│ │ bunuri primite prin donaţii, transfer cu titlu gratuit │ │ │
│ │ de la alte instituţii, redistribuiri intre unitãţi, │ │ │
│ │ bunuri constatate plus la inventar sau obţinute din │ │ │
│ │ producţie proprie, anularea sau diminuarea de provizioane, │ │ │
│ │ ajustãri pentru depreciere sau pierdere de valoare. │ │ │
│ │ Înregistrãrile contabile sunt: │ │ │
│ │- preluarea cheltuielilor efectuate de instituţiile │6xx │5211 │
│ │ publice finanţate din bugetul local care au fost │ │ │
│ │ inchise de instituţia publica prin contul 121.01.02: │ │ │
│ │- preluarea excedentului patrimonial inregistrat de │121.01.02│5211 │
│ │ activitatea proprie a unitãţii administrativ- │ │ │
│ │ teritoriale si de instituţiile subordonate finanţate din │ │ │
│ │ bugetul local (cheltuieli < finanţarea bugetara) │ │ │
│ │- preluarea deficitului patrimonial inregistrat de │121.01.02│5211 │
│ │ activitatea proprie a unitãţii administrativ- │ │ │
│ │ teritoriale si de instituţiile subordonate finanţate din │ │ │
│ │ bugetul local (cheltuieli > finanţarea bugetara) │ │ │
│ │- in roşu - │ │ │
│ │- preluarea excedentului patrimonial inregistrat de │121.01.04│7xx │
│ │ activitatea proprie a unitãţii administrativ- │ │ │
│ │ teritoriale si de instituţiile subordonate finanţate din │ │ │
│ │ bugetul local, rezultat din alte venituri si finanţãri ale │ │ │
│ │ bugetului local: │ │ │
│ │- inchiderea conturilor de venituri ale bugetului │7xx │121.02 │
│ │ local: │ │ │
│ │- inchiderea conturilor de cheltuieli ale bugetului │121.02 │6xx │
│ │ local: │ │ │
│ │ Venituri realizate din taxa asupra camioanelor mai mari │ │ │
│ │ de 12 tone: │ │ │
│ │- evidenţierea sumelor cuvenite bugetului local si │461 │4481 │
│ │ bugetului Consiliului judeţean: │ │ │
│ │- incasarea sumelor cuvenite bugetelor │5292 │461 │
│ │- stingerea datoriei cãtre bugete │4481 │5292 │
│ │- incasarea veniturilor bugetului local sau │5211 │7356 │
│ │ Consiliului judeţean, dupã caz │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Vânzarea de spatii comerciale sau de prestãri servicii: │ │ │
│ │- emiterea facturii pentru vânzarea de spatii │411 │ % │
│ │ comerciale sau de prestãri servicii │ │ │
│ │- cu valoarea spaţiului vândut │ │4481 │
│ │- cu TVA colectata │ │4427 │
│ │- cu TVA exigibila (in situaţia in care │ │4428 │
│ │ vânzarea se efectueazã cu plata in rate) │ │ │
│ │- incasarea facturii │529 │411 │
│ │- virarea sumelor datorate bugetului de stat si │4481 │529 │
│ │ bugetului local │ │ │
│ │- incasarea veniturilor bugetului local sau │521 │791 │
│ │ bugetului de stat, dupã caz │520 │791 │
├──┼─────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea │ │ │
│ │bugetelor locale: │ │ │
│ │- incasarea in contul 30.24 "Disponibil din cote │523 │440 │
│ │defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea │ │ │
│ │bugetelor locale" deschis pe seama Consiliului judeţean sau │ │ │
│ │a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a sumelor │ │ │
│ │reprezentând cote din impozitul pe venit pentru echilibrarea │ │ │
│ │bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, │ │ │
│ │judeţelor │ │ │
│ │- virarea sumelor alocate in condiţiile legii cãtre │440 │523 │
│ │ bugetele locale: │ │ │
│ │- in contabilitatea veniturilor bugetelor locale ale │5211 │7312 │
└──┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┘



2.3. In subsolul Monografiei privind inregistrarea in contabilitate a operaţiunilor specifice, se introduce Nota cu urmãtorul conţinut: "Operaţiunile de mai sus se efectueazã de unitãţile administrativ-teritoriale, dupã determinarea rezultatului patrimonial obţinut din activitatea proprie finanţata din bugetul local (cont 121.01.02) si a celorlalte rezultate patrimoniale obţinute din activitatea instituţiilor publice subordonate finanţate din bugetul local (contul 121.01.02) si au drept scop determinarea rezultatului patrimonial al bugetului unitãţii administrativ-teritoriale (cont 121.02), buget unic din care a fost finanţata activitatea proprie si a instituţiilor publice subordonate, prin procedura deschiderii de credite bugetare.
Înregistrãrile contabile se efectueazã pe baza informaţiilor din contabilitatea proprie si a celor furnizate de instituţiile publice finanţate de la bugetul local cuprinse in Anexa 19.
Rezultatul patrimonial al bugetului local este un rezultat economic si la determinarea lui se au in vedere toate veniturile si cheltuielile inregistrate de instituţiile publice finanţate din bugetul local, indiferent daca veniturile au fost incasate sau cheltuielile plãtite.
Urmare efectuãrii operaţiunilor de mai sus, in bilanţul centralizat al unitãţii administrativ-teritoriale conturile 121.01.02 "Rezultatul patrimonial - instituţii finanţate integral din bugetul local" si contul 121.01.04 "Alte venituri si finanţãri din bugetul local" nu prezintã sold".

VIII. Capitolul XIII: CONTABILITATEA OPERAŢIUNILOR SPECIFICE BUGETULUI ASIGURĂRILOR DE ŞOMAJ, se completeazã astfel:

1. La pct. 1: Instrucţiunile de utilizare a conturilor contabile, la contul 574 "Disponibil din veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj", detalierea pe conturi sintetice de gradul II se completeazã cu contul sintetic de gradul II 5744 "Depozite din veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj".

IX. Capitolul XIV: CONTABILITATEA OPERAŢIUNILOR SPECIFICE BUGETULUI FONDULUI NATIONAL UNIC DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE, se completeazã astfel:

1. La pct. 1: Instrucţiunile de utilizare a conturilor contabile, denumirea contului 571 "Disponibil din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se modifica in: "Disponibil din veniturile Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
La detalierea pe conturi sintetice de gradul II, dupã contul 5713 "Rezultatul execuţiei bugetare din anii precedenţi" se introduce contul sintetic de gradul II 5714 "Depozite din veniturile Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".

X. Alte modificãri:

La Anexa nr. 10: "TABELUL DE CONCORDANTA INTRE CONTURILE DE VENITURI SI CLASIFICATIA BUGETARA:

- contul 719 "Alte venituri operaţionale" corespunzãtor codului nou de clasificat bugetara 37.10.01 "Donaţii si sponsorizãri" se modifica in: 779 "Venituri din bunuri si servicii primite cu titlu gratuit".
- Conturile 751 "Venituri din vânzãri de bunuri si servicii" si 7511 "Venituri din prestãri de servicii si alte activitãţi" corespunzãtor codurilor C2 "Vânzãri de bunuri si servicii" si 33.10 "Venituri din prestãri de servicii si alte activitãţi" se elimina.

La Anexa nr. 12 TABEL DE CONCORDANTA INTRE CONTURILE DE CHELTUIELI SI CLASIFICATIA BUGETARA:
- Nota de subsol se modifica si va avea urmãtorul conţinut: "Conturile de cheltuieli prevãzute in anexa nu sunt limitative. Se pot utiliza si alte conturi de cheltuieli care exprima utilizarea finala a resurselor, in funcţie de natura cheltuielii respective".
- Dupã Anexa nr. 17 "CONT DE EXECUŢIE AL INSTITUŢIEI PUBLICE-CHELTUIELI" se introduc:
- Anexa nr. 18 "Situaţia veniturilor si cheltuielilor instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat din trimestrul...", cu urmãtorul cuprins:


Anexa nr.18
la normele metodologice

Situaţia veniturilor si cheltuielilor instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat din trimestrul ..........





lei
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬─────┐
│ │ Simbol │Suma │
│ │ cont │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│I.CHELTUIELI (grupã 60+61+62+63+64+65+66+67+68+69) │ 6 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI PRIVIND STOCURILE (cont │ │ │
│601+602+603+606+607+608+609) │ 60 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu materiile prime │ 601 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu materialele consumabile │ 602 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind materialele de natura obectelor de inventar │ 603 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind animalele si pasãrile │ 606 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind mãrfurile │ 607 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind ambalajele │ 608 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu alte stocuri │ 609 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU LUCRĂRILE SI SERVICIILE EXECUTATE DE │ 61 │ │
│TERŢI (cont 610+611+612+613+614) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind energia si apa │ 610 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu întreţinerea si reparaţiile │ 611 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu chiriile │ 612 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu primele de asigurare │ 613 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri, transferãri │ 614 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU ALTE SERVICII EXECUTATE DE TERŢI │ 62 │ │
│(cont 622+623+624+626+627+628+629) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind comisioanele si onorariile │ 622 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli de protocol, reclama si publicitate │ 623 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu transportul de bunuri si personal │ 624 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli poştale si taxe de telecomunicaţii │ 626 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu serviciile bancare si asimilate │ 627 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi │ 628 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli autorizate prin dispoziţii legale │ 629 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU ALTE IMPOZITE, taxe SI VARSAMINTE │ 63 │ │
│ASIMILATE (cont 635) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate │ 635 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU PERSONALUL (cont 641+642+645+646+647) │ 64 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu salariile personalului │ 641 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli salariale in natura │ 642 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind asigurãrile sociale │ 645 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu indemnizaţiile de delegare, detaşare si alte drepturi│ 646 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din fondul destinat stimulãrii personalului │ 647 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE CHELTUIELI OPERATIONALE (cont 654+658) │ 65 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Pierderi din creanţe si debitori diverşi │ 654 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli operaţionale │ 658 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE (cont 663+664+665+666) │ 66 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Pierderi din creanţe imobilizate │ 663 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din investiţii financiare cedate │ 664 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din diferente de curs valutar │ 665 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind dobânzile │ 666 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE CHELTUIELI FINANŢATE DIN BUGET (contul │ 67 │ │
│670+671+672+673+674+676+677+679) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Subvenţii │ 670 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri curente intre unitãţi ale administraţiei publice │ 671 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri de capital intre unitãţi ale administraţiei publice │ 672 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri interne │ 673 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri in strãinãtate │ 674 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Asigurari sociale │ 676 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Ajutoare sociale │ 677 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli │ 679 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU AMORTIZĂRILE, PROVIZIOANELE SI │ 68 │ │
│AJUSTĂRILE PENTRU DEPRECIERE SAU PIERDERILE DE VALOARE │ │ │
│(cont 681+682+686) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli operaţionale privind amortizãrile, provizioanele si │ 681 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu activele fixe neamortizabile │ 682 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli financiare privind amortizãrile, provizioanele si │ 686 │ │
│ajustãrile pentru pierderea de valoare │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI EXTRAORDINARE (cont 690+691) │ 69 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu pierderi din calamitãţi │ 690 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli extraordinare din operaţiuni cu active fixe │ 691 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│II. VENITURI (cont 7701) │ 7 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Finanţarea de la bugetul de stat │ 7701 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│REZULTATUL PATRIMONIAL (clasa 6 - cont 7702) │ 12 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Instituţii finanţate integral de la bugetul de stat │121.01.01 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE VENITURI OPERATIONALE (cont 714+719) │ 71 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din creanţe reactivate si debitori diverşi │ 714 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte venituri operaţionale │ 719 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI DIN PRODUCTIA DE ACTIVE FIXE (cont 721+722) │ 72 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din producţia de active fixe necorporale │ 721 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din producţia de active fixe corporale │ 722 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI FINANCIARE (cont 765) │ 76 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din diferente de curs valutar │ 765 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│FINANTARI, SUBVENTII, TRANSFERURI, ALOCAŢII │ 77 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din alocaţii bugetare cu destinaţie speciala │ 773 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Fonduri cu destinaţie speciala │ 776 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din cofinantarea de la buget aferenta programelor/ │ │ │
│proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile │ 778 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din bunuri si servicii primite cu titlu gratuit │ 779 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI DIN PROVIZIOANE SI AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIERE SAU │ │ │
│PIERDERILE DE VALOARE (cont 781+786) │ 78 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din provizioane si ajustãri pentru depreciere privind │ 781 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri financiare din ajustãri pentru pierdere de valoare │ 786 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│REZULTATUL PATRIMONIAL (grupa 71+72+76+77+78) │ 121 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte venituri si finanţãri din bugetul de stat │ 121.01.03 │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴─────┘

Nota: Se completeazã de instituţiile publice care primesc finanţare de la
bugetele locale (cont 7702), indiferent de subordonare.

Conducãtorul instituţiei,

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabil,



Anexa 19 "Situaţia veniturilor si cheltuielilor instituţiilor publice finanţate de la bugetul local din trimestrul ....", cu urmãtorul cuprins:

Anexa nr. 19
la normele metodologice

Situaţia veniturilor si cheltuielilor instituţiilor publice finanţate de la bugetul local din trimestrul ............





lei
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬─────┐
│ │ Simbol │Suma │
│ │ cont │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│I. CHELTUIELI (grupa 60+61+62+63+64+65+66+67+68+69) │ 6 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI PRIVIND STOCURILE (cont │ │ │
│601+602+603+606+607+608+609) │ 60 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu materiile prime │ 601 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu materialele consumabile │ 602 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar │ 603 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind animalele si pasãrile │ 606 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind mãrfurile │ 607 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind ambalajele │ 608 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu alte stocuri │ 609 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU LUCRĂRILE SI SERVICIILE EXECUTATE DE │ 61 │ │
│TERTI (cont 610+611+612+613+614) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind energia si apa │ 610 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu întreţinerea si reparaţiile │ 611 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu chiriile │ 612 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu primele de asigurare │ 613 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri, transferãri │ 614 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU ALTE SERVICII EXECUTATE DE TERTI (cont │ 62 │ │
│622+623+624+626+627+628+629) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind comisioanele si onorariile │ 622 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli de protocol, reclama şi publicitate │ 623 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu transportul de bunuri si personal │ 624 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli poştale si taxe de telecomunicaţii │ 626 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu serviciile bancare si asimilate │ 627 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi │ 628 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli autorizate prin dispoziţii legale │ 629 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU ALTE IMPOZITE, taxe SI VARSAMINTE │ 63 │ │
│ASIMILATE(cont 635) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate │ 635 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU PERSONALUL (cont 641+642+645+646+647) │ 64 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu salariile personalului │ 641 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli salariale in natura │ 642 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind asigurãrile sociale │ 645 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu indemnizaţiile de delegare, detaşare si alte │ │ │
│drepturi salariale │ 646 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din fondul destinat stimulãrii personalului │ 647 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE CHELTUIELI OPERAŢIONALE (cont 654+658) │ 65 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Pierderi din creanţe si debitori diverşi │ 654 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli operaţionale │ 658 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE (cont 663+664+665+666) │ 66 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Pierderi din creanţe imobilizate │ 663 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din investiţii financiare cedate │ 664 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli din diferente de curs valutar │ 665 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli privind dobânzile │ 666 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE CHELTUIELI FINANŢATE DIN BUGET (cont │ 67 │ │
│670+671+672+673+674+676+677+679) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Subvenţii │ 670 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri curente intre unitãţi ale administraţiei publice │ 671 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri de capital intre unitãţi ale administraţiei publice │ 672 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri interne │ 673 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Transferuri in strãinãtate │ 674 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Asigurãri sociale │ 676 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Ajutoare sociale │ 677 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte cheltuieli │ 679 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI CU AMORTIZĂRILE, PROVIZIOANELE SI AJUSTĂRILE │ 68 │ │
│PENTRU DEPRECIERE SAU PIERDERILE DE VALOARE (cont │ │ │
│681+682+686) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli operaţionale privind amortizãrile, provizioanele si │ │ │
│ajustarile pentru depreciere │ 681 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu activele fixe neamortizabile │ 682 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli financiare privind amortizãrile, provizioanele si │ │ │
│ajustãrile pentru pierderea de valoare │ 686 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│CHELTUIELI EXTRAORDINARE (cont 690+691) │ 69 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli cu pierderi din calamitãţi │ 690 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Cheltuieli extraordinare din operaţiuni cu active fixe │ 691 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│II. VENITURI (cont 7702) │ 7 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Finanţarea de la bugetele locale │ 7702 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│REZULTATUL PATRIMONIAL (clasa 6-cont 7702) │ 12 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Instituţii finanţate integral de la bugetele locale │ 121.01.02 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│ALTE VENITURI OPERATIONALE (cont 714+719) │ 71 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din creanţe reactivate si debitori diverşi │ 714 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte venituri operaţionale │ 719 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI DIN PRODUCŢIA DE ACTIVE FIXE (cont 721+722) │ 72 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din producţia de active fixe necorporale │ 721 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din producţia de active fixe corporale │ 722 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI FINANCIARE (cont 765) │ 76 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din diferente de curs valutar │ 765 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│FINANTARI, SUBVENTII, TRANSFERURI, ALOCAŢII BUGETARE CU DESTINAŢIE │ │ │
│SPECIALA, FONDURI CU DESTINAŢIE SPECIALA (cont 773+776+778+779) │ 77 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din alocaţii bugetare cu destinaţie speciala │ 773 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Fonduri cu destinaţie speciala │ 776 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din cofinantarea de la buget aferenta programelor/ │ │ │
│proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile │ 778 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din bunuri si servicii primite cu titlu gratuit │ 779 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│VENITURI DIN PROVIZIOANE SI AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIERE │ │ │
│SAU PIERDERILE DE VALOARE (cont 781 +786) │ 78 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri din provizioane si ajustãri pentru depreciere privind │ │ │
│activitatea operaţionala │ 781 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Venituri financiare din ajustãri pentru pierdere de valoare │ 786 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│REZULTATUL PATRIMONIAL (grupa 71+72+76+77+78) │ 121 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼─────┤
│Alte venituri si finanţãri din bugetul local │ 121.01.04 │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴─────┘

Nota: Se completeazã de instituţiile publice care primesc finanţare
de la bugetele locale (cont 7702), indiferent de subordonare.

Conducãtorul instituţiei,

Conducãtorul compartimentului
financiar-contabil,



___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016