Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 55 din 15 mai 2019  pentru modificarea unor anexe la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 66/2014 privind conferirea unor distincţii onorifice în Poliţia Română    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 55 din 15 mai 2019 pentru modificarea unor anexe la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 66/2014 privind conferirea unor distincţii onorifice în Poliţia Română

EMITENT: Ministerul Afacerilor Interne
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 447 din 5 iunie 2019
    În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:
    ART. I
    Anexele nr. 1, 6, 7, 17 şi 18 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, nr. 66/2014 privind conferirea unor distincţii onorifice în Poliţia Română, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 369 din 20 mai 2014, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-5*), care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    *) Imaginile din anexele nr. 1-5 sunt reproduse în facsimil.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul afacerilor interne,
                    Carmen Daniela Dan

    Bucureşti, 15 mai 2019.
    Nr. 55.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 66/2014)
    EMBLEMA DE ONOARE A POLIŢIEI ROMÂNE
    Emblema de onoare a Poliţiei Române este confecţionată din tombac auriu sau argintiu, în funcţie de metalul elementelor din câmp, este de formă circulară, are diametrul de aproximativ 45 mm şi grosimea de 3 mm. Culorile sunt emailate. Emblema are la bază şi poziţionat pe avers însemnul heraldic al Inspectoratului General al Poliţiei Române care va păstra în compoziţie elemente din stema Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează: o acvilă de aur, cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o spadă de argint, în stânga o ramură de măslin verde. Conform anexei nr. 1 la Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, pasărea apare încoronată cu o coroană închisă, cu tocă purpurie, formată dintr-un cerc frontal, cu borduri subţiri sus şi jos, împodobit, în faţă, cu o piatră dreptunghiulară culcată, patru pietre romboidale (două la stânga, două la dreapta) şi două perle pe flancuri, redate pe jumătate. De la marginea superioară a cercului se ridică opt fleuroane, în formă de vârf de lance, dintre care cinci sunt vizibile, cu primul, al treilea şi al cincilea mai mari şi decorate, fiecare, cu câte o piatră rectangulară, ornată cu două linii negre orizontale sus şi jos şi alte două linii verticale pe flancuri, aşezată în pal, înconjurată de trei perle mici, poziţionate în triunghi şi, în partea inferioară, de o piatră ovală dispusă în pal, cu al doilea şi al patrulea mai mici şi încărcate, fiecare, cu câte o piatră ovală pe centru şi cu o perlă mică deasupra; primele trei fleuroane din faţă sunt intercalate de două vârfuri ascuţite, terminate cu perle. Din vârfurile fleuroanelor pleacă, în sus, spre mijlocul coroanei, opt lame înguste, dintre care primele cinci din faţă sunt vizibile, de formă arcuită şi ornate cu perle, care se reunesc şi se termină la mijloc printr-un glob împodobit cu o centură în formă de fascie, mai îngroşată, din mijlocul căreia se înalţă un pal care atinge vârful globului. Globul este surmontat de o cruce recruciată, românească, pe mijlocul căreia broşează crucea Sfântului Andrei, de dimensiuni mai mici; elementele coroanei sunt de argint, cu pietrele rectangulare, romboidale, ovoidale şi perlele de culoare albă.
    Pe pieptul acvilei se află un scut albastru, încărcat în partea superioară cu o balanţă de aur cu talgerele în echilibru, iar în cea inferioară cu două securi consulare romane naturale, încrucişate în săritoare.
    În partea inferioară, sub acvilă, deviza scrisă cu litere negre pe o eşarfă albă: LEX ET HONOR (LEGE ŞI ONOARE).
    Compoziţia este flancată şi, totodată, broşează, pe margine, pe două ramuri de lauri de aur, dispuse circular şi care se încrucişează, în partea inferioară, în săritoare.
    Pe revers este scris orizontal, în relief, cu litere majuscule, înalte de 2 mm, pe trei rânduri: EMBLEMA DE ONOARE/A/ POLIŢIEI ROMÂNE.
    Tot pe revers, de capul acvilei este ataşat un dispozitiv de prindere terminat cu inel în partea de sus, cu diametrul de 15 mm, ambele aurii, de care este legată o panglică din rips moarat, lată de 30 mm, cu trei benzi verticale, de câte 10 mm lăţime, alternând aur-albastru-aur.
    Atunci când nu se poartă emblema descrisă mai sus, se poate purta o baretă din rips moarat, de formă dreptunghiulară, cu dimensiuni de 30 x 10 mm, cu trei benzi verticale, de câte 10 mm lăţime, alternând aur-albastru-aur. Materialul baretei este pus peste o placă din inox austenitic, de formă dreptunghiulară, cu grosimea de 2 mm, ce are, pe revers, un sistem de prindere.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 6 la Ordinul nr. 66/2014)
    INSIGNA ONORIFICĂ „POLIŢIST DE ONOARE AL ANULUI“
    Insigna onorifică „Poliţist de onoare al anului“ este confecţionată din tombac auriu sau argintiu, în funcţie de metalul elementelor din câmp, are formă rotundă, diametrul de 35 mm şi grosimea de 3 mm. Culorile sunt emailate. Insigna are, pe fond albastru, însemnul heraldic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, dar fără scutul mare.
    În exergă, în partea de sus, este scris semicircular, cu litere majuscule, argintii: POLIŢIST DE ONOARE. Insigna are, pe revers, un sistem de prindere.
    Insigna onorifică se poartă cu o baretă din moar, roşie, de formă dreptunghiulară, cu dimensiuni de 20 x 10 mm, ce are în partea de sus, începând de la 3 mm de margine, o bandă aurie, orizontală, lată de 2 mm, iar în partea de jos, începând, de asemenea, de la 3 mm, o altă bandă orizontală, argintie, lată de 1 mm. Materialul baretei este pus peste o placă din inox austenitic, de formă dreptunghiulară, cu grosimea de 2 mm, ce are, pe revers, un sistem de prindere.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 7 la Ordinul nr. 66/2014)
    PLACHETA DE ONOARE A POLIŢIEI ROMÂNE
    Placheta de onoare a Poliţiei Române este confecţionată din tombac auriu sau argintiu, în funcţie de metalul elementelor din arie şi este compusă dintr-un scut albastru, în câmpul căruia se află emblema de onoare a Poliţiei Române, dar fără panglică; cu şeful încărcat cu o fascie aurie alezată, în care sunt gravate, cu litere majuscule, cuvintele: PLACHETĂ DE ONOARE.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 17 la Ordinul nr. 66/2014)
    BREVET PENTRU CONFERIREA EMBLEMEI DE ONOARE
    Brevetul, prin care se atestă conferirea emblemei de onoare, este de culoare alb-gălbui, având pe margini ornamente florale şi pe fundalul acestuia, în partea dreaptă, reprezentarea grafică, contur alb-negru, a acestei distincţii. În partea de sus, pe centru, este scris textul Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub care se află însemnul heraldic color al acestei structuri aşa cum apare în Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 490/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Sub însemnul heraldic de mai sus este scris pe trei rânduri: Brevet/pentru/„EMBLEMA DE ONOARE A POLIŢIEI ROMÂNE“. Înscrisul mai cuprinde date privind gradul, numele şi prenumele (cu iniţiala tatălui), denumirea unităţii/structurii din care face parte, meritele pentru care se acordă, numărul şi data ordinului de conferire. Brevetul este validat prin semnătura inspectorului general al Poliţiei Române şi sigiliul structurii emitente.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 18 la Ordinul nr. 66/2014)
    DIPLOMA PENTRU CONFERIREA EMBLEMELOR DE MERIT, INSIGNEI ONORIFICE ŞI PLACHETEI DE ONOARE
    Diploma reprezintă documentul oficial prin care se certifică conferirea emblemelor de merit, insignei onorifice şi plachetei de onoare. Este de culoare alb-gălbui, cu ornamente florale pe margini şi are imprimată pe suprafaţa sa, în partea de sus, pe centru, denumirea şi sub aceasta însemnul heraldic color al Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar pe fundalul ei, în partea dreaptă a documentului, reprezentarea grafică, contur alb-negru, a distincţiilor de mai sus. Înscrisul mai cuprinde date privind denumirea distincţiei, gradul, numele şi prenumele (cu iniţiala tatălui), denumirea unităţii/structurii din care face parte, motivaţia pentru care se acordă, precum şi numărul şi data ordinului de conferire. Diploma va avea semnătura persoanei emitente şi va fi validată cu ştampila structurii.
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016