Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 545 din 31 mai 2011  privind metodologia de stabilire a preturilor de referinta si a sumelor de inchiriere corespunzatoare categoriilor si tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 545 din 31 mai 2011 privind metodologia de stabilire a preturilor de referinta si a sumelor de inchiriere corespunzatoare categoriilor si tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 385 din 1 iunie 2011
    Având în vedere:
    - Referatul de aprobare al Direcţiei generale relaţii contractuale a Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. DGRC/27 din 30 mai 2011;
    - art. 115 din Contractul-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anii 2011-2012, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.389/2010, cu modificãrile ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Preţurile de referinţã şi sumele de închiriere corespunzãtoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperãrii unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, se obţin în urma calculãrii mediei aritmetice a 3 dintre cele mai mici preţuri de vânzare cu amãnuntul dintre preţurile de vânzare cu amãnuntul minime, respectiv a 3 dintre cele mai mici sume de închiriere dintre sumele de închiriere minime, dupã eliminarea extremelor minime şi a ajustãrii, dupã caz, cu +/- 15%, astfel încât sã nu fie mai mari sau mai mici cu 15%, raportate la preţurile de referinţã şi sumele de închiriere corespunzãtoare anului 2010.
    (2) Preţurile de vânzare cu amãnuntul minime, respectiv sumele de închiriere minime pentru fiecare categorie şi tip de dispozitiv medical sunt cele din listele cu preţurile de vânzare cu amãnuntul şi/sau sumele de închiriere, care au fost transmise Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate de cãtre furnizorii evaluaţi de dispozitive medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurãri de sãnãtate.
    (3) Cele 3 dintre cele mai mici preţuri de vânzare cu amãnuntul dintre preţurile de vânzare cu amãnuntul minime, respectiv 3 dintre cele mai mici sume de închiriere dintre sumele de închiriere minime se stabilesc pentru cele mai mici 3 valori diferite ale preţurilor de vânzare cu amãnuntul minime, dupã eliminarea preţului de vânzare cu amãnuntul cel mai mic dintre cele minime, respectiv pentru cele mai mici 3 valori diferite ale sumelor de închiriere minime, dupã eliminarea sumei de închiriere cea mai micã dintre cele minime corespunzãtoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale.
    ART. 2
    În cazul în care pentru o categorie sau pentru un tip de dispozitiv medical existã mai puţin de 3 preţuri de vânzare cu amãnuntul, respectiv sume de închiriere, se calculeazã preţul de referinţã, respectiv suma de închiriere dupã cum urmeazã:
    a) pentru preţurile de vânzare cu amãnuntul, respectiv sumele de închiriere trimise de un singur furnizor se considerã preţul de vânzare cu amãnuntul minim, respectiv suma de închiriere minimã;
    b) pentru preţurile de vânzare cu amãnuntul, respectiv sumele de închiriere trimise de 2 furnizori se calculeazã media aritmeticã a preţurilor de vânzare cu amãnuntul minime, respectiv sumele de închiriere minime din listele acestor furnizori.
    ART. 3
    În cazul protezelor de membru superior, pentru fiecare categorie, preţul de referinţã calculat pentru protezele funcţionale acţionate prin cablu se stabileşte şi pentru protezele tip funcţionalã acţionatã mioelectric, respectiv funcţionalã acţionatã atipic electric.
    ART. 4
    Pentru dispozitivele medicale la care nu s-au trimis oferte de preţ de cãtre furnizorii de dispozitive medicale nu se stabilesc preţuri de referinţã, respectiv sume de închiriere.
    ART. 5
    (1) Suma maximã care se suportã de casele de asigurãri de sãnãtate din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pentru fiecare dispozitiv medical sau tip de dispozitiv medical este preţul de referinţã ori, dupã caz, suma de închiriere.
    (2) Lista preţurilor de referinţã şi a sumelor de închiriere corespunzãtoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperãrii unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, este prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 6
    Pentru dispozitivele medicale acordate pe o perioadã nedeterminatã/determinatã al/a cãror preţ de vânzare cu amãnuntul/sumã de închiriere este mai mic/micã decât preţul de referinţã/suma de închiriere, prevãzute în anexã, acesta/aceasta devine preţ de referinţã/sumã de închiriere.
    ART. 7
    (1) Pentru persoanele prevãzute în legi speciale, care beneficiazã de gratuitate din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate în condiţiile prevederilor legale în vigoare, în situaţia în care pentru un dispozitiv medical preţurile de vânzare cu amãnuntul/sumele de închiriere ale tuturor furnizorilor de dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractualã cu aceeaşi casã de asigurãri de sãnãtate sunt mai mari decât preţul de referinţã/suma de închiriere al/a acestui dispozitiv medical, casa de asigurãri de sãnãtate deconteazã contravaloarea dispozitivului medical la preţul cel mai mic de vânzare cu amãnuntul/suma de închiriere cea mai micã, care devine preţ de referinţã/sumã de închiriere.
    (2) În situaţia în care pentru un dispozitiv medical preţurile de vânzare cu amãnuntul/sumele de închiriere ale tuturor furnizorilor de dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractualã cu aceeaşi casã de asigurãri de sãnãtate sunt mai mici sau mai mari decât preţul de referinţã/suma de închiriere, casele de asigurãri de sãnãtate deconteazã integral preţul de vânzare cu amãnuntul/suma de închiriere al/a dispozitivului medical, dacã acesta/aceasta este mai mic/micã decât preţul de referinţã/suma de închiriere, respectiv preţul de referinţã/suma de închiriere, dacã preţul de vânzare cu amãnuntul/suma de închiriere al/a dispozitivului medical este mai mare decât preţul de referinţã/suma de închiriere.
    ART. 8
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 iunie 2011.

             Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
                              Nicolae-Lucian Duţã


    Bucureşti, 31 mai 2011.
    Nr. 545.

    ANEXĂ

                                     LISTA
               preţurilor de referinţã şi a sumelor de închiriere
       corespunzãtoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale
                 destinate recuperãrii unor deficienţe organice
              sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului
                        de asigurãri sociale de sãnãtate


                 A. Dispozitive de protezare în domeniul O.R.L.



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Protezã auditivã │Retroauricularã/Intraauricularã │ 929,40│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Protezã fonatorie │a) vibrator laringian │ 1.149,25│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) buton fonator (shunt - ventile) │ 977,39│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Protezã trahealã │a) canulã trahealã simplã │ 412,77│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) canulã trahealã Montgomery │ 1.523,13│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                     B. Dispozitive pentru protezare stomii



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/set. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│A. Sistem stomic unitar │a) sac colector pentru colostomie/ileostomie │ 241,80│
│ │(sac stomic de unicã ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │utilizare) │b) sac colector pentru urostomie │ 180,70│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│B. Sistem stomic cu douã │a) pentru colostomie/ileostomie │ 186,4│
│ │componente ├─────────────────────────────────────────────┤ │
│ │ │(flanşã-suport şi sac colector) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) pentru urostomie │ 297,91│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┤ │
│ │ │(flanşã-suport şi sac colector) │ │
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                   C. Dispozitive pentru incontinenţã urinarã



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/set. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Condom urinar │ │ 114,50│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Sac colector de urinã │ │ 17,38│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Sonda Foley │ │ 24,68│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Cateter urinar │ │ 1.035,00│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Benzi intravaginale │ │- lei/buc. -│
│ │pentru incontinenţã │ ├────────────┤
│ │urinarã │ │ 1.409,14│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                       D. Proteze pentru membrul inferior



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Protezã parţialã de │a) LISEFRANC │ 1.673,13│
│ │picior ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) CHOPART │ 1.747,90│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) PIROGOFF │ 1.927,91│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Protezã pentru dezarti- │SYME │ 2.088,74│
│ │culaţia de gleznã │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Protezã de gambã │a) convenţionalã, din material plastic, │ 2.391,94│
│ │ │ cu contact total │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) convenţionalã, din piele │ 2.099,18│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) geriatricã │ 2.433,18│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) modularã │ 2.445,18│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Protezã pentru dezarti- │modularã │ 5.274,19│
│ │culaţia de genunchi │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Protezã de coapsã │a) pilon │ 1.562,86│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) combinatã │ 2.497,96│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) din plastic │ 2.721,32│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) cu vacuum │ 3.280,32│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) geriatricã │ 2.931,85│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │f) modularã │ 4.439,33│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │g) modularã cu vacuum │ 4.567,96│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Protezã de şold │a) convenţionalã │ 2.808,94│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) modularã │ 7.216,82│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Protezã parţialã de │a) convenţionalã │ 3.595,17│
│ │bazin hemipelvectomie ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) modularã │ 7.211,21│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                       E. Proteze pentru membrul superior



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Protezã parţialã de mânã │a) funcţionalã simplã │ 1.451,85│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã │ 1.869,21│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Protezã de dezarticulaţie│a) funcţionalã simplã │ 2.517,59│
│ │de încheieturã a mâinii ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 3.028,94│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 3.874,15│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã acţionatã mioelectric │ 3.874,15│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Protezã de antebraţ │a) funcţionalã simplã │ 2.515,68│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 2.916,60│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 3.694,84│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã acţionatã mioelectric cu │ │
│ │ │ prosupinaţie pasivã │ 3.694,84│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) funcţionalã acţionatã mioelectric cu │ │
│ │ │ prosupinaţie activã │ 3.694,84│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Protezã de dezarticulaţie│a) funcţionalã simplã │ 4.472,62│
│ │de cot ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 3.955,45│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 5.083,75│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã atipic electric │ 5.083,75│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) funcţionalã mioelectricã │ 5.083,75│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Protezã de braţ │a) funcţionalã simplã │ 3.696,86│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 4.710,19│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 4.930,16│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã atipic electric │ 4.930,16│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) funcţionalã mioelectricã │ 4.930,16│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Protezã de dezarticulaţie│a) funcţionalã simplã │ 4.835,43│
│ │de umãr ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 4.884,25│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 5.570,03│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã atipic electric │ 5.570,03│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) funcţionalã mioelectricã │ 5.570,03│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Protezã pentru amputaţie │a) funcţionalã simplã │ 4.804,34│
│ │interscapulo-toracicã ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) funcţionalã acţionatã pasiv │ 5.664,36│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) funcţionalã acţionatã prin cablu │ 5.461,81│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) funcţionalã atipic electric │ 5.461,81│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘


                            F. Dispozitive de mers



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Baston │ │ 40,08│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Baston │cu 3/4 picioare │ 81,56│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Cârjã │a) cu sprijin subaxilar din lemn │ 46,33│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) cu sprijin subaxilar metalicã │ 85,07│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) cu sprijin pe antebraţ metalicã │ 49,13│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Cadru de mers │ │ 169,00│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Fotoliu rulant │perioadã nedeterminatã │ Preţul de │
│ │ │ │ referinţã │
│ │ │ ├────────────┤
│ │ │ │- lei/buc. -│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) cu antrenare manualã/electricã │ 1.265,90│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) triciclu pentru copii │ 1.705,34│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │perioadã determinatã │ Suma de │
│ │ │ │ închiriere│
│ │ │ ├────────────┤
│ │ │ │- lei/lunã -│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) cu antrenare manualã │ 0,00│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) triciclu pentru copii │ 0,00│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘


                                   G. Orteze

                        G.1 Orteze pentru coloana vertebralã



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Orteze cervicale │a) colar │ 68,37│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) Philadelphia/Minerva │ 206,67│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) Schanz │ 63,20│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Orteze cervicotoracice │ │ 100,23│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Orteze toracice │ │ 172,14│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Orteze toracolombosacrale│ │ 235,59│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) corset Cheneau │ 1.093,02│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) corset Boston │ 1.106,33│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) corset Euroboston │ 1.162,62│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) corset Hessing │ 234,40│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) corset de hiperextensie │ 1.135,43│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │f) corset Lyonnais │ 1.312,08│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │g) corset de hiperextensie în 3 puncte │ │
│ │ │ pentru scoliozã │ 1.197,25│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Orteze lombosacrale │ │ 129,77│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │lombostat │ 132,08│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Orteze sacroiliace │ │ 102,52│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Orteze │a) corset Stagnara │ 1.654,53│
│ │cervicotoracolombosacrale├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) corset Milwaukee │ 1.379,71│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                       G.2 Orteze pentru membrul superior



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Orteze de deget │ │ 83,04│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Orteze de mânã │a) cu mobilitatea/fixarea degetului mare │ 91,70│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) dinamicã │ 117,43│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Orteze de încheietura │a) fixã │ 120,08│
│ │mâinii-mânã ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) dinamicã │ 77,40│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Orteze de încheietura │fixã/mobilã │ 137,73│
│ │mâinii-mânã-deget │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Orteze de cot cu atelã/ │ │ 150,25│
│ │fãrã atelã │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Orteze de cot-încheietura│ │ 405,88│
│ │mâinii-mânã │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Orteze de umãr │ │ 259,66│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 8.│Orteze de umãr-cot │ │ 312,97│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 9.│Orteze de umãr-cot- │a) fixã │ 940,41│
│ │încheietura mâinii-mânã ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) dinamicã │ 2.527,23│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘


                            F. Dispozitive de mers



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Orteze de picior │ │ 321,82│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Orteze pentru │fixã/mobilã │ 145,44│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3.│Orteze de genunchi │a) fixã │ 434,62│
│ │gleznã-picior ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) mobilã │ 432,96│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) Balant │ 670,51│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.│Orteze de genunchi- │ │ 830,33│
│ │gleznã-picior ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) Gambier cu scurtare │ 300,10│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) Kramer Peroneal Spring (ortezã peronierã) │ 386,83│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) pentru scurtarea membrului pelvin │ 1.306,35│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5.│Orteze de şold │ │ 1.840,89│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6.│Orteze şold-genunchi │ │ 2.003,99│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7.│Orteze de şold-genunchi- │ │ 1.865,21│
│ │gleznã-picior ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) coxalgierã (aparat) │ 1.825,37│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) Hessing (aparat) │ 801,60│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 8.│Orteze pentru luxaţii de │a) ham Pavlik │ 121,21│
│ │şold congenitale la copii├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) de abducţie │ 76,57│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) Dr. Fettwies │ 1.778,70│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) Dr. Behrens │ 1.184,34│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) Becker │ 92,73│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │f) Dr. Bernau │ 666,28│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 9.│Orteze corectoare de │ │ lei/pereche│
│ │staticã a piciorului ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │a) susţinãtori plantari cu numãr pânã la 23 │ │
│ │ │ inclusiv │ 47,11│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) susţinãtori plantari cu numãr mai │ │
│ │ │ mare de 23,5 │ 52,14│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) Pes Var/Valg │ 238,15│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) Hallux-Valgus │- lei/buc. -│
│ │ │ ├────────────┤
│ │ │ │ 92,83│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                           H. Încãlţãminte ortopedicã



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │ lei/pereche│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Ghete │a) diformitãţi cu numere pânã la 23 inclusiv │ 239,86│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) diformitãţi cu numere mai mari de 23,5 │ 297,51│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) cu arc cu numere pânã la 23 inclusiv │ 241,80│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) cu arc cu numere mai mari de 23,5 │ 251,55│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) amputaţii de metatars şi falange cu numere│ │
│ │ │ pânã la 23 inclusiv │ 245,59│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │f) amputaţii de metatars şi falange cu numere│ │
│ │ │ mai mari de 23,5 │ 317,85│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │g) scurtãri pânã la 10 cm, cu numere pânã │ │
│ │ │ la 23 inclusiv │ 268,29│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │h) scurtãri pânã la 10 cm, cu numere │ │
│ │ │ mai mari de 23,5 │ 331,91│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │i) scurtãri peste 10 cm, cu numere pânã │ │
│ │ │ la 23 inclusiv │ 313,39│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │j) scurtãri peste 10 cm, cu numere mai │ │
│ │ │ mari de 23,5 │ 377,03│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2.│Pantofi │a) diformitãţi cu numere pânã la 23 inclusiv │ 209,17│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │b) diformitãţi cu numere mai mari de 23,5 │ 257,00│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │c) amputaţii de metatars şi falange cu │ │
│ │ │ numere pânã la 23 inclusiv │ 214,48│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │d) amputaţii de metatars şi falange cu │ │
│ │ │ numere mai mari de 23,5 │ 269,82│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │e) scurtãri pânã la 8 cm, cu numere pânã │ │
│ │ │ la 23 inclusiv │ 262,62│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │f) scurtãri pânã la 8 cm, cu numere │ │
│ │ │ mai mari de 23,5 │ 313,81│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │g) scurtãri peste 8 cm, cu numere pânã │ │
│ │ │ la 23 inclusiv │ 261,96│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │h) scurtãri peste 8 cm, cu numere mai │ │
│ │ │mari de 23,5 │ 327,31│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                    I. Dispozitive pentru deficienţe vizuale



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/buc. -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Lentile intraoculare │a) pentru camera anterioarã │ │
│ │ │b) pentru camera posterioarã │ 284,73│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘



                      J. Echipamente pentru oxigenoterapie



┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ Tipul │ Preţul de │
│crt.│ medical │ │ referinţã │
│ │ │ │- lei/lunã -│
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1.│Aparat pentru administra-│ │ 135,59│
│ │rea continuã cu oxigen ├─────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │concentrator de oxigen │ 183,45│
└────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┴────────────┘


                                       --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016