Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 537 din 1 octombrie 2001  pentru aprobarea Regulamentului privind controlul activitatii persoanelor fizice si juridice autorizate sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate in domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei pe teritoriul Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 537 din 1 octombrie 2001 pentru aprobarea Regulamentului privind controlul activitatii persoanelor fizice si juridice autorizate sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate in domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei pe teritoriul Romaniei

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI PUBLICE - OFICIUL NATIONAL DE CADASTRU, GEODEZIE SI CARTOGRAFIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 789 din 12 decembrie 2001
Ministrul administraţiei publice,
având în vedere prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 70/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 ,
în temeiul <>art. 9 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 8/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei Publice,
emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind controlul activitãţii persoanelor fizice şi juridice autorizate sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin îşi înceteazã aplicabilitatea dispoziţiile Ordinului preşedintelui Oficiului Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie nr. 984/2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 16 februarie 2001.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data publicãrii.

Ministrul administraţiei
publice,
Octav Cozmanca

ANEXA 1

REGULAMENT
privind controlul activitãţii persoanelor fizice
şi juridice autorizate sa realizeze şi sa verifice lucrãri
de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei
şi cartografiei pe teritoriul României

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte modul în care Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (ONCGC) şi oficiile de cadastru, geodezie şi cartografie judeţene (OJCGC), respectiv al municipiului Bucureşti, îşi exercita controlul în conformitate cu prevederile <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Obiectul controlului îl constituie activitatea persoanelor autorizate sa execute lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei, cartografiei, fotogrammetriei, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin <>Ordinul ministrului administraţiei publice nr. 538/2001 .
ART. 3
Persoanele fizice şi juridice autorizate în domeniile cadastrului, geodeziei, fotogrammetriei şi cartografiei sunt obligate sa punã la dispoziţie persoanelor împuternicite de ONCGC/OJCGC documentele necesare în vederea întocmirii raportului asupra controlului.

CAP. 2
Controlul activitãţii desfãşurate de persoanele autorizate

ART. 4
(1) Controlul activitãţii persoanelor autorizate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei se exercita periodic de cãtre Inspecţia de stat pentru cadastru, geodezie şi cartografie din cadrul ONCGC şi de birourile de expertiza, autorizare şi control din cadrul OJCGC, respectiv al municipiului Bucureşti, potrivit atribuţiilor de serviciu prevãzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a ONCGC/OJCGC.
(2) La sesizarea instituţiilor subordonate sau a unor terţe persoane controlul activitãţii persoanelor autorizate se exercita, dupã caz, din dispoziţia preşedintelui ONCGC prin direcţiile generale de specialitate ale ONCGC sau din dispoziţia directorilor generali ai OJCGC, respectiv al municipiului Bucureşti.
ART. 5
Exercitarea controlului se face în baza unui mandat (conform modelului prezentat în anexa nr. 1) semnat de preşedintele ONCGC pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 7/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 6
(1) Pentru situaţiile prevãzute la art. 4 alin. (2) exercitarea controlului activitãţii persoanelor autorizate se va realiza pe baza de mandat (conform modelului prezentat în anexa nr. 2) de cãtre echipele de control formate din consilieri din cadrul ONCGC şi al instituţiilor subordonate. În componenta echipei de control trebuie sa fie inclus cel puţin un consilier categoria A, clasa I, gradul 1.
(2) Componenta echipelor de control la nivelul ONCGC se aproba de preşedintele ONCGC, iar la nivelul OJCGC, de directorul general al OJCGC.
ART. 7
Echipa de control se va deplasa la sediul persoanei autorizate în vederea verificãrii prin sondaj a urmãtoarelor aspecte:
- încadrarea calitãţii produselor şi a serviciilor prestate în cerinţele metodologiilor, normelor tehnice, regulamentelor şi instrucţiunilor elaborate sau avizate de ONCGC, precum şi ale altor acte normative care reglementeazã activitatea de specialitate;
- existenta şi respectarea prevederilor avizelor de execuţie emise de ONCGC sau de OJCGC, dupã caz;
- provenienta datelor şi coordonatelor punctelor geodezice de la o instituţie autorizata sa le gestioneze;
- conformitatea tehnologiilor şi a mijloacelor utilizate cu cele din proiectele şi documentaţiile tehnice elaborate;
- starea şi calitatea aparaturii şi a componentelor utilizate în lucrãrile de specialitate;
- existenta certificatelor de verificare, etalonare, metodologice etc. privind aparatura utilizata în lucrãrile de specialitate;
- respectarea reglementãrilor legale privind datele şi informaţiile cu caracter de secret de serviciu;
- respectarea legislaţiei în vigoare privind publicarea sau difuzarea de materiale cartografice de orice fel;
- existenta registrului activitãţii de specialitate;
- executarea lucrãrilor de specialitate cu personal tehnic autorizat conform prevederilor legale;
- încasarea onorariilor pentru prestãrile de servicii în limitele prevãzute de lege;
- constatarea cazurilor în care este angajata rãspunderea disciplinarã a persoanelor autorizate conform Regulamentului privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României.

CAP. 3
Dispoziţii finale

ART. 8
(1) Echipa de control va întocmi un raport de control (conform modelului prezentat în anexa nr. 3) care va fi semnat de membrii echipei de control şi de persoana autorizata controlatã şi va fi înaintat ISCGC sau, dupã caz, OJCGC, respectiv al municipiului Bucureşti.
(2) Raportul de control este aprobat de directorul general al ISCGC ori, dupã caz, de directorul general al OJCGC, respectiv al municipiului Bucureşti.
(3) Echipa de control va preciza în raport dacã pentru îndeplinirea defectuoasã a obligaţiilor ce îi revin persoana autorizata rãspunde civil, penal sau disciplinar.
ART. 9
(1) Echipa de control ia mãsuri de sancţionare a persoanei autorizate, dacã este cazul, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României.
ART. 10
Persoanele autorizate pot face contestaţii impotriva deciziilor referitoare la sancţiunile primite şi/sau la suspendarea şi/sau la retragerea certificatului de autorizare, în termen de 10 zile de la comunicare, la ISCGC din cadrul ONCGC.
ART. 11
ISCGC analizeazã contestaţia şi propune admiterea sau respingerea contestaţiei şi menţinerea sau modificarea sancţiunii primite, comunicându-i decizia sa persoanei autorizate în cauza.
ART. 12
Impotriva soluţiei adoptate de ISCGC, persoana autorizata se poate adresa, în termen de 10 zile de la comunicare, preşedintelui ONCGC. Preşedintele ONCGC va dispune soluţionarea plângerii persoanei autorizate în termen de 30 de zile de la primirea acesteia.
ART. 13
Impotriva soluţiei adoptate de ONCGC partea nemultumita se poate adresa instanţei de contencios competente, conform legii.

ANEXA 1
-------
la regulament
-------------

MANDAT
- model -

Domnul/Doamna ......................, funcţionar public al ONCGC/OJCGC în funcţia de .................., care se legitimeazã cu buletinul/cartea de identitate seria ..... nr. .........., eliberat/eliberata de Secţia de poliţie ......... la data de .........., este împuternicit/imputernicita sa constate contravenţiile şi infracţiunile şi sa aplice sancţiuni pentru abaterile disciplinare şi contravenţiile constatate potrivit actelor normative în vigoare.


Preşedintele ONCGC,
..................

ANEXA 2
-------
la regulament
-------------

Aprob,
Preşedintele ONCGC,
...................


MANDAT
- model -

În vederea efectuãrii controlului activitãţii .....(persoana fizica/juridicã)......................
se constituie urmãtoarea echipa de control:
- şef echipa - consilier categoria A, clasa I, gradul I ..........;
- consilier .............;
- consilier ............ .
Echipa de control va controla în perioada ...................... aspectele activitãţii persoanei autorizate menţionate mai sus, în vederea realizãrii raportului de control în conformitate cu Regulamentul privind controlul activitãţii persoanelor fizice şi juridice autorizate sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, pe care îl va depune în termen de 5 zile.

Data ............

Director general al ISCGC,
.........................

ANEXA 3
-------
la regulament
-------------

RAPORT DE CONTROL*)

I. Informaţii generale:
1. Denumirea/numele şi sediul/adresa:
2. Numãrul şi data înregistrãrii la registrul comerţului:
3. Codul fiscal:
4. Capitalul social:
5. Obiectul de activitate:
6. Principalele activitãţi privind realizarea sau verificarea unor lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei:
7. Activitãţi de service (propriu sau pe baza de contract):
II. Informaţii privind asigurarea cu personal:
Personal angajat permanent (numãr total), din care:
a) personal de conducere:
b) personal de execuţie (numãr total), din care:
- studii superioare de specialitate (inclusiv subingineri):
- studii medii de specialitate:
c) persoane fizice autorizate (numãr total), din care:
- în domeniul D:
- în domeniul A:
- în domeniul B:
- în domeniul C:

------------
*) În cazul persoanelor fizice autorizate raportul de control se va adapta conform situaţiei specifice.

III. Informaţii privind dotarea tehnica, mijloacele fixe, materialele şi logistica:
1. Sedii şi/sau spaţii (numãr total), din care:
- încãperi destinate lucrãrilor de specialitate (numãr, suprafata):
- încãperi destinate arhivelor, bazelor de date şi birourilor de documente cu caracter secret (numãr, suprafata):
2. Mijloace fixe direct productive sau linii tehnologice (numãr total), din care:
- aparatura de mãsurat clasica/moderna (numãr, denumire, tip, stare, valoare orientativa):
- aparatura hardware şi mijloace de calcul (numãr, denumire, tip, stare, valoare orientativa):
- software utilizat (denumire, numãr licenţe, producãtor, destinaţie, provenienta, performanţe):
IV. Respectarea programului de prevenire a scurgerilor de informaţii
V. Constatãrile privind obiectivele controlului
Se vor prezenta constatãrile controlului privind aspectele prezentate la art. 7.
VI. Concluzii şi propuneri rezultate în urma controlului.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016