Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 532 din 18 august 2009  privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009 pentru aprobarea tipurilor de investiţii şi a plafoanelor maxime ale creditelor ce se acordă în anul 2009, în condiţiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 532 din 18 august 2009 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009 pentru aprobarea tipurilor de investiţii şi a plafoanelor maxime ale creditelor ce se acordă în anul 2009, în condiţiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole

EMITENT: Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 584 din 21 august 2009
    Văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici de piaţă în zootehnie nr. 126.664/2009,
    în baza prevederilor art. 7 din Legea nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 13 şi 14 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 231/2005, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 934/2005, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale,
    ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009 pentru aprobarea tipurilor de investiţii şi a plafoanelor maxime ale creditelor ce se acordă în anul 2009, în condiţiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 133 din 3 martie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru certificarea îndeplinirii condiţiilor de acordare a creditelor prevăzute în anexa nr. 2, beneficiarii au obligaţia să prezinte direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti documentele justificative pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute la lit. B(1) din anexa nr. 2, în vederea obţinerii avizului prealabil menţionat la alin. (3)."

    2. La articolul 2, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (2^1)-(2^4), care vor avea următorul cuprins:
    "(2^1) Plafonul maxim de creditare, conform Legii nr. 231/2005, cu modificările şi completările ulterioare, va fi acordat diferenţiat, în funcţie de capacitatea de exploatare a solicitantului.
(2^2) Pentru stabilirea capacităţii de exploatare a crescătorilor de animale care solicită credite pentru tipurile de investiţii prevăzute în anexa nr. 2, se constituie o comisie la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, alcătuită din specialişti, având următoarea componenţă:
    a) directorul coordonator adjunct - domeniul implementare producţie vegetală şi zootehnie - din cadrul Direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, care este preşedintele comisiei;
    b) inspectorul zonal - Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie;
    c) directorul Oficiului pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti.
(2^3) În vederea stabilirii capacităţii de exploatare a solicitantului, comisia prevăzută la alin. (2^2) verifică, pe teren, îndeplinirea următoarelor condiţii:
    a) condiţii de cazare - beneficiarul deţine/va deţine (are în construcţie)/are contractat proiect de construcţie şi modernizare pentru adăpost corespunzător tehnologiei de creştere şi normelor de densitate aferente efectivului de animale pentru care se solicită creditul;
    b) condiţii de furajare - beneficiarul deţine suprafaţă de bază furajeră, mijloace de producţie a furajelor/contract de achiziţie, pentru obţinerea furajului necesar întreţinerii efectivului de animale;
    c) condiţii de avizare a exploataţiei şi valorificare a producţiei:
    - are aviz prealabil/definitiv de mediu, dacă este cazul;
    – are autorizare/înregistrare sanitar-veterinară, după caz;
    – precontract/posibilităţi reale a valorificării producţiei;
    d) pregătire profesională în domeniu - beneficiarii programului certifică faptul că au absolvit sau vor absolvi o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor (studii superioare sau medii de profil) ori un curs de specializare de scurtă durată, în cazul persoanelor fizice, sau, în cazul persoanelor juridice, au angajată o persoană care îndeplineşte aceste condiţii.
(2^4) Cu ocazia verificării prevăzute la alin. (2^3) se întocmeşte un proces-verbal, care atestă capacitatea de exploatare a solicitantului, semnat de membrii comisiei şi contrasemnat de solicitant, şi care se depune la Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în cadrul termenului prevăzut la alin. (3)."

    3. La articolul 2, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei justificative, în urma analizării acesteia şi în baza procesului-verbal întocmit de comisia prevăzută la alin. (2^2), direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin Compartimentul de implementare politici şi execuţie programe în zootehnie subordonat directorului coordonator adjunct în domeniul implementare producţie vegetală şi zootehnie, vor emite un aviz prealabil, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3."

    4. La articolul 2, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Înaintea efectuării plăţii de către instituţia financiară, beneficiarul va prezenta direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti documentele justificative pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute la lit. B(2) din anexa nr. 2, şi va solicita, prin Compartimentul de implementare politici şi execuţie programe în zootehnie subordonat directorului executiv adjunct, coordonator al domeniului implementare, un aviz de plată, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4."

    5. Anexele nr. 2 şi 3 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    6. În anexa nr. 4 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009, cu modificările şi completările ulterioare, la ultimul paragraf sintagma "lit. B" se înlocuieşte cu sintagma "lit. B(2)".

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,
                    Ilie Sârbu

    Bucureşti, 18 august 2009.
    Nr. 532.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 102/2009)
    TIPURILE DE INVESTIŢII
    care nu beneficiază de finanţare din fonduri europene şi plafoanele maxime de creditare pentru anul 2009,
    acordate în condiţiile Legii nr. 231/2005, cu modificările şi completările ulterioare
    A. Obiectivul de investiţie şi valoarea unitară maximă

┌─────────────────┬────────────────────┐
│Obiective de │Investiţie specifică│
│investiţii │Valoarea unitară │
│directe/proiect │maximă cu TVA inclus│
│ │- euro/cap - │
├─────────────────┴────────────────────┤
│Achiziţionarea de material biologic │
│pentru popularea fermelor de: │
├─────────────────┬────────────────────┤
│- bovine pentru │2.100/junincă │
│lapte şi carne │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│- ovine pentru │300/femelă │
│lapte/carne │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │600/berbec testat │
│ │după performanţe │
│ │proprii │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │1.000/berbec testat │
│ │după descendenţi │
├─────────────────┼────────────────────┤
│- caprine pentru │300/femelă │
│lapte/carne │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │600/ţap testat după │
│ │performanţe proprii │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │1.000/ţap testat │
│ │după descendenţi │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │4,8/cap puicuţă la │
│- găini ouătoare │vârsta de 15-16 │
│ │săptămâni │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │0,65/cap puicuţă la │
│ │o zi │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │280/cap scrofiţă la │
│- porcine │ieşirea de la │
│ │testare │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │110/cap scrofiţă de │
│ │minimum 30 kg │
└─────────────────┴────────────────────┘


    B. Condiţii pentru achiziţionarea de material biologic
    B(1). Condiţii de acordare a avizului prealabil
    Solicitantul face parte din categoriile de beneficiari stabilite conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole, cu modificările şi completările ulterioare.
    Beneficiarii deţin/vor deţine (au în construcţie)/au contractat proiect de construcţie şi modernizare pentru adăpost corespunzător tehnologiei de creştere şi normelor de densitate aferente efectivului de animale pentru care se solicită creditul.
    Beneficiarii programului certifică faptul că au parcurs sau parcurg o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor (studii superioare sau medii de profil) ori un curs de specializare de scurtă durată, în cazul persoanelor fizice, sau, în cazul persoanelor juridice, au angajată o persoană care îndeplineşte aceste condiţii.

    B(2). Condiţii de acordare a avizului de plată
    Pentru junincile din rasele de lapte achiziţionate, cerinţele minime de performanţă, confirmate prin certificate de origine, sunt următoarele:

┌────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│ │ │ │Performanţa│
│ │ │ │tatălui, │
│ │ │Performanţa│atestată │
│Nr. │ │mamei │prin │
│crt.│Rasa │la prima │performanţa│
│ │ │lactaţie │mamei │
│ │ │ │tatălui │
│ │ │ │la prima │
│ │ │ │lactaţie │
├────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │Bălţată │ │ │
│ │românească│5.500 l │6.000 l │
│1. │sau │lapte │lapte │
│ │tulpina │ │ │
│ │Simmental │ │ │
├────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │Brună sau │4.500 l │5.500 l │
│2. │tulpina │lapte │lapte │
│ │Schwize │ │ │
├────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │Bălţată cu│ │ │
│ │negru │ │ │
│ │românească│6.500 l │7.000 l │
│3. │sau │lapte │lapte │
│ │tulpina │ │ │
│ │Holstein │ │ │
│ │Friză │ │ │
├────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│4. │Pintzgau │3.300 l │- │
│ │ │lapte │ │
└────┴──────────┴───────────┴───────────┘

    Pentru junincile din rasele de carne achiziţionate se va prezenta copie de pe certificatul de origine, din care să rezulte că părinţii sunt din rase de carne.
    Pentru junincile din specia bubaline achiziţionate, performanţa minimă a mamei la prima lactaţie, confirmată prin certificatul de origine, este de 1.300 l lapte pe cap de bivoliţă.
    Mioarele, berbecii de reproducţie, ieduţele, ţapii de reproducţie şi scrofiţele de reproducţie vor fi însoţiţi de certificatul de origine individual, eliberat de deţinătorul registrului genealogic.
    Puicuţele de o zi pentru producţia de ouă se achiziţionează din unităţi specializate pentru producerea hibrizilor industriali de găini ouătoare şi vor fi menţinute în exploataţie cel puţin un ciclu de ouat.
    Achiziţionarea de material biologic se poate face din producţia internă, din import sau intracomunitar.


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 102/2009)
    Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului ..............
    Director coordonator,
    .....................
    (numele şi prenumele)
    .....................
    (semnătura)
    AVIZ PREALABIL
    Nr. ........../...........
    În baza procesului-verbal întocmit de comisia prevăzută la alin. (2^2) al art. 2 din Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009 pentru aprobarea tipurilor de investiţii şi a plafoanelor maxime ale creditelor ce se acordă în anul 2009, în condiţiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole, cu modificările şi completările ulterioare, şi a documentelor depuse de ............(nume sau denumire), din localitatea ............ (domiciliul sau sediul social), în nume propriu/prin doamna/domnul ........, în calitate de reprezentant legal, pentru achiziţionarea materialului biologic pentru popularea fermei de ......., se constată că sunt îndeplinite următoarele condiţii:
    - se încadrează în categoria de beneficiar al Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, precum şi în activităţi nonagricole, cu modificările şi completările ulterioare, fiind ..................;
    – dimensiunea exploataţiilor pentru care solicită credit este de .........;
    – beneficiarul a absolvit sau va absolvi o formă de pregătire profesională în domeniul creşterii animalelor;
    – beneficiarul deţine/va deţine (are în construcţie)/are contractat proiect de construcţie şi modernizare pentru adăpost corespunzător tehnologiei de creştere şi normelor de densitate aferente efectivului de animale pentru care se solicită creditul, condiţie verificată pe teren de comisia prevăzută la alin. (2^2) al art. 2 din Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
    – beneficiarul se angajează că la populare va obţine avizul Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

    Faţă de cele prezentate, se certifică îndeplinirea condiţiilor pentru achiziţionarea de material biologic pentru o singură populare a fermelor, prevăzute la lit. B(1) din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 102/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
    Director coordonator adjunct - domeniu implementare
    producţie vegetală şi zootehnie
    Numele şi prenumele ................................
    Semnătura ..........................................
    Întocmit
    Compartiment implementare politici şi execuţie programe în zootehnie
    Numele şi prenumele ................
    Semnătura ..........................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016