Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 53 din 27 ianuarie 1998  pentru aprobarea Normativului privind lucrarile de intretinere a imbracamintei bituminoase pe timp friguros    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 53 din 27 ianuarie 1998 pentru aprobarea Normativului privind lucrarile de intretinere a imbracamintei bituminoase pe timp friguros

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 127 bis din 26 martie 1998
În conformitate cu prevederile <>art. 67 din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 44/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor,
ministrul transporturilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normativul privind lucrãrile de întreţinere a imbracamintei bituminoase pe timp friguros, anexa la prezentul ordin.
ART. 2
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 15 zile de la data publicãrii.

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu

ANEXA 1

NORMATIV
privind lucrãrile de întreţinere a imbracamintei bituminoase pe timp friguros

CAP. 1
Generalitati

1.1. Obiect şi domeniu de utilizare
1.1.1. Prezentul normativ se referã la lucrãrile de întreţinere a imbracamintei bituminoase pe timp friguros, de regula în perioada 15 octombrie - 15 martie.
Executarea lucrãrilor se face din ordinul administratorului drumului, ca unic rãspunzãtor al asigurãrii desfãşurãrii traficului în condiţii de siguranta, fluenta şi continuitate.
1.1.2.Prevederile prezentului normativ se aplica pe timp friguros, la îmbrãcãmintea bituminoasa la care au apãrut degradari care pun în pericol siguranta circulaţiei.
1.1.3. Lucrãrile de întreţinere prevãzute în prezentul normativ, sistematizate pe tipuri de lucrãri, se aplica în scopul prevenirii extinderii degradãrilor imbracamintei bituminoase pe timp de iarna şi al asigurãrii siguranţei circulaţiei.
1.1.4. Prevederile prezentului normativ se aplica la tratarea pe timp friguros a urmãtoarelor tipuri de defectiuni ale imbracamintei bituminoase prevãzute de Instrucţiunile CD 98-86 privind prevenirea şi remedierea defectiunilor la îmbrãcãmintea moderna:
- gropi izolate pe porţiuni de drum limitate;
- suprafata cu ciupituri;
- suprafata poroasa;
- fisuri şi crapaturi;
- faiantari;
- pelada;
- tasari locale.
1.1.5. Tipurile de lucrãri de întreţinere pe timp friguros a imbracamintei bituminoase cuprinse în prezentul normativ sunt:
- plombare la rece cu:
* mixturi asfaltice stocabile;
* stropiri bituminoase succesive;
- tratament bituminos;
- badijonare la rece;
- colmatare la rece;
- lucrãri de întreţinere cu mixturi asfaltice la cald.

1.2. Prescripţii generale

1.2.1. Plombarea la rece
1.2.1.1. Acest tip de lucrare se executa în perioada 15 octombrie - 15 martie, când staţiile de preparare a mixturilor asfaltice la cald, prevãzute de SR 174, nu funcţioneazã.
1.2.1.2. Plombarea la rece se aplica pentru remedierea urmãtoarelor tipuri de degradari ale imbracamintei bituminoase:
- gropi izolate, pe suprafeţe mici;
- pelada;
- tasari.
Acest tip de lucrare se executa în scopul prevenirii extinderii, în perioada de iarna, a degradãrilor apãrute în îmbrãcãmintea bituminoasa şi al asigurãrii siguranţei circulaţiei în orice anotimp (toamna, iara, primavara).
Plombarea la rece se executa, de regula, cu mixturi asfaltice stocabile.
În cazuri excepţionale acest tip de lucrare se poate executa şi prin stropiri bituminoase succesive.
1.2.1.3. Mixturile asfaltice stocabile menţionate în prezentul normativ sunt prevãzute a fi realizate din agregate prelucrate şi neprelucrare, anrobate, la cald, cu bitum fluxat sau cu bitum şi aditiv specific ori, la rece, cu emulsie bituminoasa cationica.
1.2.1.4. Mixturile asfaltice stocabile se pun în opera la rece, în conformitate cu actul normativ de fabricare şi utilizare a tipului acestora.
1.2.1.5. Lucrãrile de remediere cu mixtura asfaltica stocabila sau stropiri bituminoase succesive se executa pe suprafata uscata sau umeda, dar nu pe timp de ploaie, lapovita, ninsoare sau viscol.
1.2.1.6. Dupã punerea în funcţiune a statiilor de preparare a mixturilor asfaltice şi dupã asigurarea condiţiilor prevãzute de SR 174, remedierea defectiunilor sub forma de gropi, pelada, tasari se va face conform Instrucţiunilor CD-98.

1.2.2. Lucrãri de întreţinere pe baza de tratament bituminos la rece
1.2.2.1. Acest tip de lucrare se executa în perioada 15 octombrie -30 noiembrie, la tratarea urmãtoarelor tipuri de defectiuni:
- suprafata de ciupituri;
- suprafata poroasa.
Suprafata cu ciupituri a imbracamintei bituminoase prezintã o serie de gropite cu diametrul de circa 20 mm, adâncimea lor putând atinge grosimea stratului de uzura. Ciupiturile pot fi izolate, de 2-3 pe mp, sau grupate într-un numãr mai mare pe mp.
Suprafata poroasa a imbracamintei bituminoase este, în general, de culoare mai deschisã, cu pori care, uneori, se pot observa cu ochiul liber, iar, dupã ploaie, rãmâne un timp îndelungat umeda.
1.2.2.2. Tratamentul bituminos prevãzut în prezentul normativ este de tipul "tratament bituminos de închidere" şi are ca scop etansarea suprafeţei stratului de uzura, stoparea evoluarii ciupiturilor sub forma de gropi, în cazul suprafeţelor cu ciupituri, sau apariţia de degradari ale statului de uzura, în cazul suprafeţelor poroase, în perioada de iarna.
1.2.2.3. Tratamentul bituminos de închidere se executa la o temperatura mai mare de +5 gr.C, într-un singur strat, din agregate naturale prelucrate sau neprelucrate şi emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida.
Tratamentul bituminos se executa pe suprafata uscata sau umeda. El nu se executa pe timp de ploaie.

1.2.3. Lucrãri de întreţinere pe baza de badijonari la rece
1.2.3.1. Acest tip de lucrare se executa, în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, pentru tratarea urmãtoarelor tipuri de defectiuni ale stratului de uzura din îmbrãcãmintea bituminoasa:
- suprafata poroasa;
- faiantari.
Suprafata poroasa a imbracamintei bituminoase, conform pct. 1.2.2.1. este o suprafata cu pori, care, dupã ploaie, rãmâne un timp îndelungat umeda.
Suprafata cu faiantari se prezintã sub forma unei reţele de fisuri longitudinale şi care pot fi:
- faiantari în panza de paianjen, care au dimensiunea laturii poligonului de circa 5 cm;
- faiantari în plãci, care au dimensiunea poligonului mai mare de 5 cm, ajungând la 10-15 cm.
1.2.3.2. Badijonarea la rece are ca scop etansarea suprafeţei poroase sau faiantate, pentru stoparea evoluarii stãrii de degradare a stratului de uzura în perioada de iarna.
1.2.3.3. Badijonarea la rece se executa la o temperatura atmosferica mai mare de +5 gr.C, cu emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida, pe suprafata uscata sau umeda.
Lucrãrile nu se executa pe timp de ploaie.

1.2.4. Lucrãri de întreţinere pe baza de colmatare la rece
1.2.4.1. Acest tip de lucrare se aplica în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie la tratarea fisurilor şi crapaturilor din stratul de uzura al imbracamintei bituminoase.
1.2.4.2. Colmatarea la rece a fisurilor şi crapaturilor are ca scop împiedicarea infiltrarii apei şi sarii în îmbrãcãmintea bituminoasa pe timp de iarna.
1.2.4.3. Colmatarea la rece se executa la o temperatura atmosferica mai mare de +5 gr. C, cu emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida, pe suprafata uscata sau umeda.
Lucrãrile nu se executa pe timp de ploaie.

1.2.5. Lucrãri de întreţinere cu mixturi asfaltice la cald
1.2.5.1. Acest tip de lucrare se foloseşte la remedierea degradãrilor pe suprafeţe mai intinse ale imbracamintei bituminoase.
1.2.5.2. Prevederile prezentului normativ se aplica pe timp friguros la îmbrãcãmintea bituminoasa la care au apãrut degradari care pun în pericol siguranta circulaţiei.
Lucrãrile prevãzute în acest normativ vor avea un caracter de excepţie şi se va aplica în perioada 15 octombrie 15 martie, la o temperatura atmosferica cuprinsã între +5 gr. C, şi +10 gr. C, în scopul prevenirii extinderii degradãrilor şi asigurãrii siguranţei circulaţiei.
1.2.5.3. Tipul de mixtura asfaltica prevãzut în prezentul normativ se prepara la cald din agregate naturale prelucrate şi neprelucrate , cu dimensiunea maxima de 8 mm, şi bitum neparafinos pentru drumuri.
1.2.5.4. Acest tip de lucrare se executa pe suprafata uscata.
Lucrãrile de întreţinere cu mixtura asfaltica la cald nu se executa pe timp de ceata sau de ploaie.

1.3. Definiţii şi terminologie
1.3.1. Mixtura asfaltica stocabila este mixtura asfaltica care poate fi depozitata şi stocata la temperatura atmosferica, în condiţii specifice, pe o perioada de minimum 30 de zile (în funcţie de tipul mixturii asfaltice stocabile) de la prepararea pana la punerea în opera , pastrandu-şi proprietãţile de lucrabilitate corespunzãtoare.
Dupã modul de preparare şi liantul folosit, mixturile asfaltice, prevãzute în prezentul normativ, se pot clasifica astfel:
a) mixturi asfaltice stocabile, preparate la cald:
- cu bitum fluxat;
- cu bitum şi aditiv specific de fluxare;
b) mixturi asfaltice stocabile, preparate la rece, cu emulsie bituminoasa cationica:
- mixtura asfaltica stocabila, preparata din mixtura asfaltica rezultatã din frezarea imbracamintei bituminoase vechi, emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida şi solvent, prin procedeul Plombarec;
- mixtura asfaltica stocabila, preparata din agregate prelucrate şi neprelucrate şi din emulsie bituminoasa cationica cu solvent, cu rupere semilenta.
1.3.2. Bitumul puri este bitumul neparafinos pentru drumuri, provenit din titeiuri neparafinoase, selecţionate, folosit la executarea straturilor bituminoase, conform prescripţiilor tehnice în vigoare.
1.3.3. Emulsia bituminoasa cationica este o dispersie de bitum în apa, cu particule de ordinul micronilor, în prezenta unui emulgator, preparata în instalaţii speciale, cu caracteristici fizico-chimice specifice.
Dupã modul de comportare fata de agregatele naturale şi, respectiv, în funcţie de domeniul de folosire, emulsiile bituminoase cationice prevãzute în prezentul normativ se pot clasifica astfel:
- emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida pentru executarea de tratamente bituminoase, badijonari, colmatari şi pentru prepararea de mixturii asfaltice stocabile tip Plombarec;
- emulsie bituminoasa cationica cu rupere semilenta pentru prepararea mixturilor stocabile.
1.3.4. Bitumul fluxat, în sensul prezentului normativ, este liantul obţinut prin amestecarea bitumului pur pentru drumuri cu anumite tipuri de solventi petrolieri, în instalaţii de tip tanc de bitum sau topitor, la temperaturi de +60 gr. C, cu caracteristici specifice.
1.3.5. În înţelesul prezentului normativ, liantii şi mixturile asfaltice preparate cu aceşti lianti vor fi notati, pe scurt, astfel:
- EBCR - emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida;
- EBCMS - emulsie bituminoasa cationica cu rupere semilenta, cu
solvent;
- BF - bitum fluxat;
- MASBF - mixtura asfaltica stocabila, preparata cu bitum fluxat;
- MASBA - mixtura asfaltica stocabila, preparata cu bitum şi aditiv
specific de fluxare;
- MA tip - mixtura asfaltica stocabila, preparata prin procedeul
Plombarec Plombarec;
- MASE - mixtura asfaltica stocabila, preparata cu emulsie
bituminoasa EBCMS;
- BA 8 - beton asfaltic preparat la cald cu bitum pur.
1.3.6. Terminologia utilizata în prezentul normativ este conform STAS 4032/1.

1.4. Referinte
Prescripţiile tehnice la care se face referire în cuprinsul prezentului normativ sunt urmãtoarele:




1. STAS 42-68 Bitumuri. Determinate penetratiei
2. STAS 44-84 Produse petroliere. White spirit rafinat.
3. STAS 60-69 Bitumuri. Determinarea punctului de inmuiere
4. STAS 61-88 Bitumuri. Determinate ductilitatii
5. SR 174/1-97 Îmbrãcãminte bituminoasa cilindrata, executatã la cald.
Condiţii tehnice generale de calitate
6. SR 174/2-97 Îmbrãcãminte bituminoasa cilindrata, executatã la cald.
Condiţii tehnice pentru prepararea şi punerea în opera a
mixturilor asfaltice şi recepţia imbracamintei executate
7. *) Normativ privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile
de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald
8. STAS 539-79 Filer de calcar, filer de creta şi filer de var stins în
pulbere
9. STAS 599-87 Tratamente bituminoase. Condiţii generale
10. STAS 662-89 Lucrãri de drumuri. Agregate naturale de balastiera
11. SR 667-97 Agregate naturale de piatra prelucrata pentru drumuri.
Condiţii tehnice generale de calitate
12. STAS 730-89 Agregate naturale pentru lucrãri de cai ferate şi drumuri.
Metode de încercare
13. STAS 1338-84 Lucrãri de drumuri. Mixturi asfaltice şi îmbrãcãminte
bituminoasa executatã la cald. Prepararea mixturilor.
Pregãtirea probelor şi confecţionarea epruvetelor
14. STAS 1338/2-87 Lucrãri de drumuri. Mixturi asfaltice şi îmbrãcãminte
bituminoasa, executatã la cald. Metode de determinare şi
încercare, confecţionarea şi deconfrarea epruvelor
15. STAS 3308-85 Aparate de cantarit. Limite maxime de cantarire
16. STAS 4032/1-90 Lucrãri de drumuri. Terminologie
17. STAS 4606-80 Agregate naturale grele pentru mortare şi betoane cu
lianti minerali. Metode de încercare
18. STAS 5639-88 Combustibil pentru turbomotoare de aeronave
19. STAS 8877-72 Emulsii bituminoase cationice cu rupere rapida pentru
lucrãrile de drumuri
20. STAS 10969/2-88 Lucrãri de drumuri. Adezivitatea emulsiilor bituminoase
fata de agregate naturale
21. STAS 10969/3-83 Lucrãri de drumuri. Adezivitatea bitumurilor pentru
drumuri la agregate naturale. Metoda de determinare
cantitativã
22. CD 98-86 Instrucţiuni pentru prevenirea şi remedierea
defectiunilor
la îmbrãcãmintea moderna
23. *) Normativ privind condiţiile tehnice de calitate pentru
bitumul neparafinos utilizat la lucrãrile de drumuri.



-------------
*) În curs de elaborare.


CAP. 2
Lucrãri de întreţinere cu mixturi asfaltice stocabile

2.1. Tipuri de mixturi asfaltice stocabile
2.1.1. Tipurile de mixturi asfaltice stocabile, cuprinse în prezentul normativ, sunt prezentate în tabelul nr. 1.




Tabelul nr. 1
______________________________________________________________________________
|Nr. |Tipul tehnologiei | Tipul mixturii | Simbolul |Dimen-| | |
|crt.|de preparare a | asfaltice sto- | |siunea| | |
| |mixturii asfaltice| cabile | |maxima| | |
| |stocabile | | |a gra-|Lianteul|Solventul |
| | | | |nulei,| | |
| | | | | (mm) | | |
|____|__________________|________________|__________|______|________|__________|
| | |1.1. Mixtura as-| | |Bitum |Solvent |
| | |faltica stocabi-| MASBF | 8 |fluxat |petrolier |
| | |la cu bitum | | | cu |(ex: white|
| | |fluxat | | |solvent |spirit, |
| | | | | | |kerosen) |
| 1. |Tehnologie la cald|________________|__________|______|________|__________|
| | |1.2. Mixtura | | |Bitum şi| |
| | |stocabila cu | | |aditiv | |
| | |bitum şi aditiv | MASBA | 8 |specific| - |
| | |specific de | | | de | |
| | |fluxare | | |fluxare | |
| | | | | | | |
|____|__________________|________________|__________|______|________|__________|
| | |2.1. Mixtura | | |Emulsie |Intodus în|
| | |asfaltica | MA tip | 16 |bitumi- |emulsia |
| | |stocabila tip | Plombarec| |noasa |tip EBCR |
| | |Plombarec | | |cationi-|înainte de|
| | | | | |ca rupe-|prepararea|
| | | | | |re rapi-|mixturii |
| | | | | |da | |
| 2. |Tehnologie la rece|________________|__________|______|________|__________|
| | |2.2. Mixtura | | |Emulsie |Intodus în|
| | |asfaltica stoca-| | |bitumi- |timpul |
| | |bila cu emulsie | MASE | 16 |noasa |preparãrii|
| | |bituminoasa cat-| | |catonica|emulsiei |
| | |onica | | |cu rupe-|tip EBCMS |
| | | | | |re semi-| |
| | | | | |lenta | |
|____|__________________|________________|__________|_______________|__________|



NOTA:
Tipurile de mixtura asfaltice stocabile, prezentate în tabelul nr. 1, nu sunt limitative, putând fi utilizate şi alte tipuri, cu condiţia ca acestea sa fie agrementate tehnic potrivit reglementãrilor în vigoare.

2.1.2. Compozitia şi caracteristicile tipurilor de mixturi asfaltice stocabile sunt conform pct. 2.2, 2.3, 2.4 şi 2.5.

2.2. Mixtura asfaltica stocabila preparata la cald cu bitum fluxat
2.2.1 Condiţii tehnice
2.2.1.1. Materiale:
a) Agregate naturale
Agregatele naturale care se utilizeazã sunt urmãtoarele:
* criblura sort 3-8, conform SR 667;
* nisip de concasaj sort 0-3, conform SR 667.
Fiecare tip de sort de agregate trebuie depozitate separat, în silozuri proprii, pe platforme betonate, amenajate cu pereţi despartitori pentru evitarea amestecarii şi impurificarii agregatelor.
b) Filer
Filerul trebuie sa fie din calcar creta macinata, conform STAS 539.
Filerul se depoziteaza în magazii închise. Nu se admite folosirea filerului aglomerat.
c) Bitum fluxat
Tipul de bitum şi procentul acestuia în compozitia bitumului fluxat sunt prezentate în tabelul nr. 2.




Tabelul nr. 2
______________________________________________________________________________
| Componente | Condiţii de admisibilitate |
|_________________________________________|____________________________________|
| Bitum sort D 80-100 sau D 100-120 (%) | 68 +/- 1% |
| | |




Bitumul trebuie sa îndeplineascã condiţiile prezentate în tabelul nr. 3





Tabelul nr. 3
______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii de admisibilitate | Metode de |
|crt.| |______________________________| încercare |
| | | Tip D 80-100 | Tip D 100-120 | |
|____|________________________|______________|_______________|_________________|
| 1. |Penetratie la 25 gr. C | | | |
| | 1/10 mm | 81-100 | 101-120 | STAS 42 |
| 2. |Punct de inmuiere IB, | | | |
| |gr. C | 46-49 | 43-46 | STAS 60 |
| 3. |Ductilitate la 25 gr. C | | | |
| |cm |minimum 100 |minimum 100 | SR 61 |
| | | | | |
|____|________________________|______________|_______________|_________________|



Tipul de solvent şi procentul acestuia în compozitia bitumului fluxat se stabilesc prin încercãri preliminare de laborator, de cãtre producãtorul mixturii asfaltice stocabile, şi sunt în concordanta cu certificatul de conformitate a calitãţii, emis potrivit reglementãrilor în vigoare.

Bitumul fluxat trebuie sa îndeplineascã condiţiile de calitate prezentate în tabelul nr. 4.




Tabelul nr. 4
______________________________________________________________________________
|Nr. | | |
|crt.| Caracteristici | Condiţii de admisibilitate |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 1. | Conţinut de bitum (%) | 68 +/-1% |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 2. | Adezivitate la agregatul natural (%) | minimum 75 |
|____|______________________________________|__________________________________|



În funcţie de calitatea liantului şi de natura agregatului natural, în cadrul studiilor preliminare de laborator se va stabili necesitatea aditivarii bitumului fluxat, astfel încât sa fie realizatã condiţia de adezivitate prevãzutã în tabelul nr. 4.
Prepararea şi depozitarea bitumului fluxat se efectueazã conform pct. 2.2.2.2.
2.2.1.2. Compozitia şi caracteristicile mixturii asfaltice stocabile:
a) Compozitia mixturii asfaltice se stabileşte pe baza de studiu preliminar de laborator, ţinându-se seama de respectarea condiţiilor tehnice precizate în prescripţiile tehnice impuse de prezentul normativ.
Antreprenorul efectueazã studiul în cadrul laboratorului sau sau îl comanda la un laborator autorizat.
b) Principul de alcãtuire a mixturii asfaltice stocabile cu bitum fluxat este diferit de cel al mixturilor asfaltice preparate la cald, conform SR 174/1-2, şi anume:
- schelet mineral puternic, care sa asigure suficienta stabilitate mixturii pentru a rezista traficului, data fiind viscozitatea mai mica a liantului;
- volum mare de goluri pentru a favoriza evaporarea solventului din compozitia bitumului fluxat şi creşterea viscozitatii bitumului rezidual şi, în consecinta, pentru a contribui la mãrirea stabilitatii mixturii asfaltice puse în opera.
Studiul preliminar de laborator comporta urmãtoarele determinãri:
- verificarea compoziţiei mixturii asfaltice;
- determinarea densitatii aparente.
Determinarile de laborator se efectueazã conform instrucţiunilor metodologice de laborator.
c) Limitele procentelor de agregate naturale din agregatul total sunt redate în tabelul nr. 5, iar granulozitatea agregatului total este redat în tabelul nr. 6.




Tabelul nr. 5
______________________________________________________________________________
|Nr. | Agregate naturale (% din agregatul | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| total | |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 1. | Criblura sort 3-8 | 60-70 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 2. | Nisip de concasaj sort 0-3 | rest pana la 100 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| | | |
| 3. | Filer, % | 2 |
|____|______________________________________|__________________________________|






Tabelul nr. 6
______________________________________________________________________________
|Nr. | Mãrimea ochiului sitei sau ciurului | Treceri prin sita sau ciur |
|crt.| (mm) | (%) |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 1. | 16 | 100 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 2. | 8 | 80-100 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 3. | 3,15 | 28-40 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 4. | 0,63 | 12-20 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 5. | 0,2 | 6-15 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 6. | 0,09 | 4-10 |
|____|______________________________________|__________________________________|



d) Conţinutul optim de bitum rezidual se stabileşte prin studii preliminare, conform pct. 2.2.1.2. b), şi trebuie sa se încadreze în limitele 4,0-4,8% din masa mixturii asfaltice.
e) Caracteristicile mixturii asfaltice stocabile
În lipsa unor dispoziţii speciale, contrare prezentului normativ, caracteristicile mixturii asfaltice stocabile, preparata cu bitum fluxat, trebuie sa îndeplineascã în timpul studiului de laborator condiţiile din tabelul nr. 7.




Tabelul nr. 7
______________________________________________________________________________
| Caracteristici | Condiţii | Metoda |
| (eprubete Marshall) | de admisibilitate | de verificare |
|__________________________________|_____________________|_____________________|
|Densitate aparenta, kg/mc,minimum | 2.000 | Instrucţiuni meto- |
| | |dologice de laborator|
|__________________________________|_____________________|_____________________|



2.2.2. Prescripţii generale de executare

2.2.2.1. Utilaje şi echipamente
La prepararea mixturii asfaltice stocabile cu bitum fluxat se folosesc urmãtoarele utilaje şi echipamente:
- rezervor de stocare a bitumului pur;
- topitor sau tanc de bitum pentru prepararea bitumului fluxat;
- statie pentru prepararea mixturii asfaltice, dotatã cu dispozitive de control al dozarii componentelor, conform prevederilor Normativului privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald.
2.2.2.2. Prepararea bitumului fluxat
a) Prepararea bitumului fluxat se realizeazã pe şantier, la locul de preparare a mixturii asfaltice.
b) Prepararea bitumului fluxat se face în topitor sau tanc de bitum, astfel:
- bitumul (tip D 80-100 sau D 100-120), a cãrui cantitate se mãsoarã în prealabil, se incalzeste la temperatura de 90-110 gr. C;
- dupã atingerea acestei temperaturi se opreşte focul şi se asteapta ca temperatura bitumului sa scada la 60 gr. C, apoi se introduce, treptat, în topitor sau în tanc, solventul cantarit în prealabil;
- amestecarea bitumului se face concomitent cu introducerea solventului prin agitare sau recirculare permanenta.
2.2.2.3. Prepararea mixturii asfaltice stocabile
a) Prepararea mixturii asfaltice se face astfel:
Criblura şi nisipul de concasaj, dozate în predozatoare, sunt trecute prin uscatorul statiei de preparat mixturi asfaltice, apoi se cantaresc în proportiile stabilite conform pct. 2.2.1.2. şi se trec în malaxor, unde se amesteca cu filerul dozat separat. Se introduce apoi, bitumul fluxat încãlzit şi se continua amestecarea timp de 1 -2 minute.
b) Temperaturile agregatelor naturale, bitumului fluxat la introducerea în malaxor, precum şi mixturii asfaltice la ieşirea din malaxor sunt redate în tabelul nr. 8.




Tabelul nr. 8
______________________________________________________________________________
| Temperaturile componentelor la prepararea mixturii | Temperatura mixturii |
| asfaltice, gr. C | la ieşirea din mala- |
|_____________________________________________________| xor (gr. C ) |
| Amestec de | Filer | Bitum fluxat | |
|agregate naturale| de calcar | | |
|_________________|_______________|___________________|________________________|
| 80-100 | mediu ambiant | 50-60 | 60-70 |
|_________________|_______________|___________________|________________________|



c) Mixtura asfaltica preparata se transporta în basculante acoperite cu prelata, la locul de depozitare, pe platforma betonata, în vederea ambalarii în recipiente sau în saci de polietilena.
2.2.2.4. Stocarea mixturii asfaltice preparate cu bitum fluxat
a) Mixtura asfaltica, dupã preparare, se depoziteaza în bidoane de tabla sau PVC, închise etans, sau în saci de polietilena, în condiţii de etanseitate (prin lipire cu dispozitive speciale sau prin legare.).
Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura asfaltica se depoziteaza obligatoriu în magazii închise, pentru a-i feri de umiditate, precipitatii atmosferice sau inghet.
b) Perioada de stocare a acestui tip de mixtura asfaltica este de maximum 90 de zile de la preparare, în condiţiile respectãrii modului de stocare prevãzut în prezentul normativ.
c) Bidoanele sau sacii de polietilena vor fi inscriptionati cu elemente de identificare (simbolul mixturii MASBF), de certificare a calitãţii, termenul maxim de utilizare, unitatea producãtoare.
d) Punerea în opera a mixturii asfaltice stocabile şi executarea lucrãrilor de plombare cu acest tip de mixtura asfaltica se efectueazã conform pct. 2.6.

2.3. Mixtura asfaltica stocabila, preparata la cald cu bitum şi aditiv specific de fluxare

2.3.1. Condiţii tehnice
2.3.1.1. Materiale
a) Agregate naturale
Criblura sort 3-8, conform SR 667.
Agregatul trebuie depozitat în siloz propriu, pe platforma betonata, amenajatã cu pereţi despartitori pentru evitarea amestecarii de impurificarii cu alte sorturi de agregate naturale.
b) Bitum
Bitum sort D 80-100 sau sort D 100-120, conform instrucţiunilor tehnice în vigoare.
Bitumul se depoziteaza în tanc de bitum, dotat cu un dispozitiv capabil de a incalzi liantul pana la temperatura necesarã (evitand orice supraincalzire), şi cu pompa de recirculare.
c) Aditiv
Aditiv specific de fluxare, conform caietului de sarcini al producãtorului.
Aditiv livrat de producãtor în ambalaje specifice se depoziteaza în magazii. Ambalajele cu aditiv vor fi inscriptionate cu elemente de identificare, de certificare a calitãţii, termenul maxim de utilizare, unitatea producãtoare (marca produsului).
2.3.1.2. Compozitia şi caracteristicile mixturii asfaltice stocabile
a) Compozitia mixturii asfaltice se stabileşte pe baza de studiu preliminar de laborator, ţinându-se seama de respectarea condiţiilor tehnice precizate în prescripţiile tehnice impuse de prezentul normativ.
Antreprenorul efectueazã studiul în cadrul laboratorului sau sau îl comanda la un laborator autorizat.
Studiul preliminar de laborator comporta urmãtoarele determinãri:
- verificarea compoziţiei mixturii asfaltice;
- determinarea densitatii aparente.
b) Procentele de agregat natural sort 3-8 de bitum şi de aditiv specific de fluxare din mixtura asfaltica stocabila sunt prezentate în tabelul nr. 9.




Tabelul nr. 9
______________________________________________________________________________
|Nr. | Componente | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| (% din mixtura asfaltica) | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | Criblura sort 3-8 | 94,5 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | Bitum | 4,25 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3. | Aditiv specific de fluxare | 1,25 |
|____|_______________________________________|_________________________________|



c) Caracteristicile mixturii asfaltice stocabile
În lipsa unor dispoziţii speciale contrare prezentului normativ, caracteristicile mixturii asfaltice stocabile preparate cu bitum şi aditiv specific de fluxare trebuie sa îndeplineascã în timpul studiului de laborator condiţiile din tabelul nr. 10.




Tabelul nr. 10
______________________________________________________________________________
| Caracteristici | Condiţii | Metode |
| (eprubete Marshall) | de admisibilitate | de verificare |
|__________________________________|_____________________|_____________________|
|Densitate aparenta, kg/mc,minimum | 2.000 | Instrucţiuni meto- |
| | |dologice de laborator|
|__________________________________|_____________________|_____________________|



2.3.2. Prescripţii generale de executare
2.3.2.1. Utilaje şi echipamente
La prepararea mixturii asfaltice stocabile cu bitum şi aditiv specific se folosesc urmãtoarele utilaje şi echipamente:
- rezervor de stocare a bitumului pur;
- instalatie automatizata de preparare a mixturii asfaltice, dotatã cu echipamente de dozare a componentelor, conform prevederilor Normativului privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald.
2.3.2.2. Prepararea mixturii asfaltice stocabile
a) Prepararea mixturii asfaltice se face astfel:
Criblura este trecutã prin uscatorul statiei de preparat mixturi asfaltice, apoi se cantareste în proporţia stabilitã conform pct. 2.3.1.2. b) şi se trece în malaxor. Apoi se introduce bitumul încãlzit şi se amesteca cu criblura timp de 60 de secunde. Dupã omogenizare se introduce aditivul specific de fluxare şi se continua amestecarea timp de 50-60 de secunde.
b) Temperaturile agregatului maturat, bitumului şi mixturii asfaltice la ieşirea din malaxor sunt redate în tabelul nr. 11.




Tabelul nr. 11
______________________________________________________________________________
| Temperaturile componentelor la prepararea mixturii | Temperatura mixturii |
| asfaltice, (gr. C) | la ieşirea din mala- |
|_____________________________________________________| xor (gr. C) |
| Agregatul | Bitum | Aditiv specific | |
| natural | | de fluxare | |
|_________________|_______________|___________________|________________________|
| 90-100 | 150-160 | mediu ambiant | 120-130 |
|_________________|_______________|___________________|________________________|



c) Mixtura asfaltica preparata se transporta în basculante la locul de depozitare, pe platforme betonate, în vederea ambalarii în recipiente sau în saci de polietilena.
2.3.2.3. Stocarea mixturii asfaltice preparate cu bitum şi aditiv specific de fluxare
a) Mixtura asfaltica, dupã preparare, se depoziteaza în bidoane de tabla sau PVC, închise etans, sau în saci de polietilena, în condiţii de etanseitate.
Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura asfaltica se depoziteaza obligatoriu în magazii închise, pentru a-i feri de umiditate, precipitatii atmosferice sau inghet.
Acest tip de mixtura asfaltica stocabila poate fi depozitat şi în vrac, în cantitãţi maxime de 1-2 tone, cu condiţia depozitarii în magazii închise şi a protejãrii ei cu folie de polietilena.
b) Perioada de stocare a acestui tip de mixtura asfaltica este de maximum 90 de zile de la preparare, în condiţiile stocãrii în bidoane sau saci de polietilena inchisi etans.
În cazul depozitarii în vrac, perioada de stocare este mai mica (30-60 de zile).
c) Bidoanele sau sacii de polietilena vor fi inscriptionati cu elemente de identificare (simbolul mixturii MASBA), de certificare a calitãţii, termenul de utilizare, unitatea producãtoare.
d) Punerea în opera a mixturii asfaltice stocabile şi executarea lucrãrilor de plombare cu acest tip de mixtura asfaltica se efectueazã conform pct 2.6.

2.4. Mixtura asfaltica stocabila preparata la rece tip Plombarec
2.4.1. Condiţii tehnice
2.4.1.1. Materiale
a) Mixtura asfaltica rezultatã din decaparea imbracamintei bituminoase vechi prin frezare.
Mixtura asfaltica rezultatã din frezare se depoziteaza pe platforme acoperite sau în soproane.
b) Liant
Emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida tip EBCR.
Tipul de bitum folosit şi procentul acestuia de compozitia emulsiei tip EBCR sunt redate în tabelul nr. 12




Tabelul nr. 12
______________________________________________________________________________
|Nr. | Componente | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | Tipul de bitum | D 80- 100 sau D 100-120, conform|
| | | instrucţiunilor tehnice în |
| | | vigoare |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | Conţinut de bitum în emulsie | |
| | (% minimum) | 60 |
|____|_______________________________________|_________________________________|



Tipul de emulgatori şi conţinutul acestuia în emulsia EBCR se stabilesc prin încercãri preliminare de cãtre producãtorul de emulsie şi sunt în concordanta cu certificatul de conformitate a calitãţii, emis potrivit reglementãrilor în vigoare.
Condiţiile de calitate pe care trebuie sa le îndeplineascã emulsia tip EBCR sunt prezentate în tabelul nr. 13.




Tabelul nr. 13
______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii | Metode |
|crt.| | de admisibilitate | de verificare |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 1. | Conţinutul de bitum (%) | 60 +/- 1% | STAS 8877 |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 2. | Viscozitate Engler la | 7,0-15,0 | STAS 8877 |
| | 20 gr.C, gr.E | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 3. | Omogenitate: rest pe sita cu| maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | tesatura de sarma de 0,63 | | |
| | mm(%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 4. | Stabilitate la stocare: rest| maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | pe sita cu tesatura de sarma| | |
| | de 0,63 mm dupã 7 zile (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|



c) Solvent: white-spirit, conform STAS 44.
2.4.1.2. Compozitia şi caracteristicile mixturii asfaltice stocabile.
a) Compozitia mixturii asfaltice se stabileşte pe baza de studiu preliminar la laborator, ţinându-se seama de respectarea condiţiilor tehnice precizate în prescripţiile tehnice impuse de prezentul normativ.
Antreprenorul efectueazã studiul în cadrul laboratorului sau sau îl comanda la un alt laborator autorizat.
Studiul preliminar de laborator comporta urmãtoarele determinãri:
- verificarea compoziţiei mixturii asfaltice frezate pentru determinarea conţinutului real de bitum din aceasta mixtura asfaltica;
- determinarea conţinutului real de bitum din emulsia bituminoasa de aport;
- determinarea cantitãţii de apa de preumezire;
- determinarea densitatii aparente a mixturii asfaltice stocabile.
b) Granulozitatea agregatului total din mixtura asfaltica trebuie sa se încadreze în limitele prezente în tabelul nr. 14.




Tabelul nr. 14
______________________________________________________________________________
|Nr. | Mãrimea | Treceri |
|crt.| ochiului sitei sau ciurului (mm) | prin sita sau ciur (%) |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | 16 | 60-100 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | 8 | 35-80 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3. | 3,15 | 20-60 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 4. | 0,63 | 10-40 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 5. | 0,2 | 5-25 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 6. | 0,09 | 1-12 |
|____|_______________________________________|_________________________________|



c) Conţinutul optim de bitum din mixtura asfaltica tip Plombarec trebuie sa se încadreze în limitele 6,5-7,5% din masa mixturii.
Conţinutul de bitum din mixtura asfaltica este constituit din:
- conţinutul real de bitum din mixtura asfaltica rezultatã prin frezare, care se determina conform STAS 1338/2;
- conţinutul real de bitum din emulsia bituminoasa cationica de aport, care se determina conform STAS 8877.
d) Cantitatea de emulsie bituminoasa de aport se stabileşte în funcţie de conţinutul real de bitum din mixtura asfaltica rezultatã prin frezare şi, respectiv, din emulsia bituminoasa, astfel încât sa se realizeze un conţinut total de bitum în mixtura asfaltica tip Plombarec de 6,5-7,5% .
e) Cantitatea de solvent prevãzutã pentru mixtura asfaltica tip Plombarec este de 12-20% din bitumul total.
f) Cantitatea de apa de preumezire se stabileşte astfel încât aceasta, împreunã cu apa din emulsia bituminoasa cationica tip EBCR şi cu apa continuta în mixtura asfaltica recuperatã, sa fie cuprinsã între limitele de 7,0-9,0% din masa mixturii asfaltice stocabile tip Plombarec.
g) Caracteristicile mixturii asfaltice stocabile
În lipsa unor dispoziţii speciale contrare prezentului normativ, caracteristicile mixturii asfaltice stocabile tip Plombarec trebuie sa îndeplineascã în timpul studiului de laborator condiţiile prezentate în tabelul nr. 15.




Tabelul nr. 15
______________________________________________________________________________
| Caracteristici |Mixtura asfaltica sto| Metode |
| (eprubete Marshall) |cabila tip Plombarec | de verificare |
|__________________________________|_____________________|_____________________|
|Densitate aparenta, kg/mc,minimum | 2.000 | Instrucţiuni meto- |
| | |dologice de laborator|
|__________________________________|_____________________|_____________________|




2.4.2. Prescripţii generale de execuţie
2.4.2.1. Utilaje şi echipamente
La prepararea mixturii asfaltice stocabile tip Plombarec se folosesc urmãtoarele utilaje şi echipamente:
- betoniera cu cadere libera sau amestec fortat;
- cantar cu sarcina maxima de 100 kgf pentru dozarea mixturii asfaltice rezultate prin frezare;
- balanţa cu sarcina maxima de 10 kgf, clasa de precizie III, STAS 3308, pentru dozarea emulsiei bituminoase cationice, a solventului şi a apei;
- rezervor vertical echipat cu conducte de alimentare care merg pana la partea inferioarã rezervorului, pentru depozitarea emulsiei bituminoase cationice;
- vas pentru amestecarea emulsiei bituminoase tip EBCR cu solventul.
2.4.2.2. Prepararea mixturii asfaltice stocabile tip Plombarec
a) Pregãtirea liantului
Înainte de pregãtirea mixturii asfaltice, emulsia bituminoasa cationica tip EBCR se amesteca cu solventul, în proporţia stabilitã de reteta.
b) Prepararea mixturii asfaltice tip Plombarec se realizeazã la rece, în betoniera.
Dozarea componentelor se face prin cantarire, cu precizie de:
- 3% pentru mixtura asfaltica rezultatã prin frezare;
- 2% pentru emulsia bituminoasa cationica, solvent şi apa.
c) Prepararea mixturii asfaltice stocabile se face astfel:
Mixtura asfaltica rezultatã din frezare se introduce în betoniera împreunã cu apa de preumezire şi se malaxeaza timp de 45-60 de secunde.
În continuare, se introduce în betoniera emulsia amestecata în prealabil cu solventul, în proportiile stabilite prin studiul de laborator, şi se continua malaxarea timp de 120-180 de secunde pentru realizarea omogenitatii amestecului.
2.4.2.3. Stocarea mixturii asfaltice tip Plombarec
a) Mixtura asfaltica, dupã preparare, se depoziteaza în bidoane de tabla sau PVC, închise etans, sau în saci de polietilena, în condiţii de etanseitate (prin lipire cu dispozitive speciale sau prin legare).
Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura asfaltica se depoziteaza obligatoriu în magazii închise, pentru a-i feri de umiditate, precipitatii atmosferice sau inghet.
Înainte de utilizare, bidoanele sau sacii cu mixtura asfaltica vor fi depozitati timp de 2-3 zile în încãperi cu o temperatura atmosferica de cel puţin +5 gr.C, pentru a se ameliora aglomerarea mixturii cauzatã de temperatura sacuta pe perioada de stocare.
b) Perioada de stocare a acestui tip de mixtura stocabila este de maximum 60 de zile de la preparare, în condiţiile respectãrii modului de stocare prevãzut de prezentul normativ.
c) Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura asfaltica vor fi inscriptionati cu elemente de identificare (simbolul mixturii MA tip Plombarec), de certificare a calitãţii, termeni maximi de utilizare, unitatea producãtoare.
d) Punerea în opera a mixturii asfaltice stocabile şi executarea lucrãrilor de plombare cu acest tip de mixtura asfaltica se realizeazã conform pct. 2.6.

2.5. Mixtura asfaltica stocabila preparata la rece cu emulsia bituminoasa cationica
2.5.1. Condiţii tehnice
2.5.1.1. Materiale
a) Agregate naturale:
Agregatele naturale care se utilizeazã sunt urmãtoarele:
- criblura sort 8-16 mm, conform SR 667;
- criblura sort 3-8 mm, conform SR 667;
- nisip natural sort 0-3 sau 0-7, conform STAS 662.
Fiecare tip şi sort de agregate trebuie depozitat separat, în silozuri proprii, pe platforme betonate, amenajate cu pereţi despartitori, pentru evitarea amestecarii şi impurificarii agregatelor.
b) Liant: emulsie bituminoasa cationica cu rupere semilenta şi solvent, tip EBCMS.
Tipul de bitum, de solvent şi procentele acestora din compozitia emulsiei tip EBCMS, precum şi compozitia acesteia sunt prezentate în tabelul nr. 16.




Tabelul nr. 16
______________________________________________________________________________
|Nr. | Componenţi | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | Bitum tip D 80-100, D 100-120 sau | 60-65 |
| | D 180-200 (% în emulsie) | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | Emulgator cationic, acid clorhidric | 35-40 |
| | şi apa (% în emulsie) | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3. | Solvent, % fata de emulsia bituminoasa| 10-12 |
| | cationica | |
|____|_______________________________________|_________________________________|



Tipul de emulgator cationic şi conţinutul acestuia, precum şi cantitatea de acid clorhidric şi de solvent în emulsia tip EBCMS se stabileşte prin încercãri preliminare de cãtre producãtorul de emulsie şi sunt în concordanta cu certificatul de conformitate a calitãţii, emise potrivit reglementãrilor în vigoare.
Condiţiile pe care trebuie sa le îndeplineascã emulsia bituminoasa cationica tip EBCMS sunt prezentate în tabelul nr. 17.




Tabelul nr. 17
______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii | Metode |
|crt.| | de admisibilitate | de verificare |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 1. | Conţinut de bitum (%) | 60 -65 | STAS 8877 |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 2. | Viscozitate Engler la | 7,0-15,0 | STAS 8877 |
| | 20 gr.C, gr.E | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 3. | Omogenitate: rest pe sita cu| maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | tesatura de sarma de 0,63 | | |
| | mm (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 4. | Stabilitate la depozitare: | maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | rest pe sita cu tesatura de | | |
| | sarma de 0,63 mm, dupã 7 | | |
| | zile (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 5. | Adezivitate fata de | minimum 85 | |
| | agregatele naturale (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|



c) Solvent:
- white-spirit, conform STAS 44;
- kerosen, conform STAS 5639.
2.5.1.2. Compozitia şi caracteristicile mixturii asfaltice stocabile;
a) Compozitia mixturii asfaltice se stabileşte pe baza de studiu preliminar de laborator, ţinându-se seama de respectarea condiţiilor tehnice precizate în prescripţiile tehnice impuse de prezentul normativ.
Antreprenorul efectueazã studiul în cadrul laboratorului sau sau îl comanda la un laborator autorizat.
b) Principiul de alcãtuire a mixturii asfaltice stocabile cu emulsie bituminoasa cationica este diferit de cel al mixturilor asfaltice preparate la cald conform SR 174, şi anume: schelet mineral puternic, care sa asigure o suficienta stabilitate mixturii, pentru a rezista solicitãrilor traficului, şi volum mare de goluri, pentru a favoriza evaporarea apei rezultate din ruperea emulsiei şi, consecinta, a contribui la mãrirea stabilitatii mixturii asfaltice.
Acest principiul conduce la alegerea unui amestec de agregate naturale cu conţinut ridicat de criblura şi cu un conţinut scãzut de nisip.
c) În studiul preliminar de laborator, pentru stabilirea compoziţiei mixturii asfaltice stocabile, preparata cu emulsie bituminoasa cationica, se au în vedere urmãtorii parametri:
- preumezirea amestecului de agregate naturale pentru reglarea ruperii emulsiei;
- realizarea unei mixturi uniforme, omogene, de culoare maronie;
- timpul de malaxare sa fie de maximum 1 minut;
- timpul de rupere a emulsiei sa fie mai mare de 1 minut, dar mai mic de 30 de minute;
- apariţia culorii negre, dupã realizarea amestecului omogen, care indica începutul ruperii emulsiei în contact cu agregatul natural.
Studiul preliminar de laborator comporta urmãtoarele determinãri:
- verificarea compoziţiei mixturii asfaltice stocabile;
- stabilirea cantitãţii de apa de preumezire;
- determinarea densitatii aparente a mixturii asfaltice stocabile.
d) Limitele procentelor de agregate naturale din agregatul total sunt redate în tabelul nr. 18.




Tabelul nr. 18
______________________________________________________________________________
|Nr. | Agregate naturale | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| (% din agregatul total) | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | Criblura sort 8-16 | 60-70 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | Criblura sort 3-8 | restul pana la 100 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3. | Nisip natural sort 0-3 sau 0-7 | 10-15 |
|____|_______________________________________|_________________________________|



e) Granulozitatea agregatului natural total este cuprins în limitele redate în tabelul nr. 19.




Tabelul nr. 19
______________________________________________________________________________
|Nr. | Mãrimea | Treceri |
|crt.| ochiului sitei sau ciurului (mm) | prin sita sau ciur (%) |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | 16 | 80-100 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | 8 | 25-55 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3. | 3,15 | 10-22 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 4. | 0,63 | 5-12 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 5. | 0,2 | 2-5 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 6. | 0,09 | 1-4 |
|____|_______________________________________|_________________________________|



f) Conţinutul optim de bitum rezidual se stabileşte prin studiu preliminar, conform pct. 2.5.1.2. c) şi trebuie sa se încadreze în limitele de 4,0-5,0% din masa mixturii asfaltice.
g) Cantitatea de apa de preumezire va fi de circa 4% din masa agregatului natural total.
h) Caracteristicile mixturii asfaltice stocabile.
În lipsa unor dispoziţii speciale, contrare normativului, caracteristicile mixturii asfaltice stocabile, preparata cu emulsie, trebuie sa îndeplineascã, în timpul studiului de laborator, condiţiile redate în tabelul nr. 20.




Tabelul nr. 20
______________________________________________________________________________
| Caracteristici | Condiţii | Metode |
| (eprubete Marshall) | de admisibilitate | de verificare |
|__________________________________|_____________________|_____________________|
|Densitate aparenta, (kg/mc) | 2.000 | Instrucţiuni meto- |
| | |dologice de laborator|
|__________________________________|_____________________|_____________________|



2.5.2. Prescripţii generale de execuţie
2.5.2.1. Utilaje şi echipamente:
- betoniera cu amestec prin cadere libera;
- rezervor vertical pentru depozitarea emulsiei bituminoase cationice tip EBCMS, echipat cu conducte de alimentare care merg pana la partea inferioarã a rezervorului;
- cantar cu sarcina maxima de 100 kgf;
- balanţa cu sarcina maxima de 10 kgf, clasa de precizie III - STAS 3308.
2.5.2.2. Prepararea mixturii asfaltice stocabile cu emulsie bituminoasa cationica:
a) Prepararea mixturii asfaltice se realizeazã la rece, în betoniera.
Dozarea componentelor se face prin cantarire, cu o precizie de:
- 3% pentru agregatele naturale;
- 2% pentru emulsia bituminoasa cationica şi apa.
b) Prepararea mixturii asfaltice stocabile se realizeazã astfel:
- se constituie sarje de 100-200 kg din amestecul mineral prevãzut de reteta, cantarindu-se separat fiecare sort de agregat natural;
- se incarca betoniera cu agregate naturale, în urmãtoarea ordine: criblura sort 8-16, apoi criblura sort 3-8 şi nisipul natural;
- se roteste de câteva ori betoniera pentru omogenizarea amestecului de agregate naturale;
- se opreşte betoniera şi se introduce cantitatea de apa stabilitã de reteta pentru preumezirea agregatului apoi se roteste de câteva ori betoniera pentru omogenizarea amestecului;
- se opreşte betoniera şi se introduce emulsia bituminoasa tip EBCMS cantarita, în prealabil, în proporţia stabilitã de reteta, peste agregatul natural preumezit în prealabil;
- se pune în funcţiune betoniera şi se malaxeaza tip de 15-20 de secunde.
2.5.2.3. Stocarea mixturii asfaltice:
a) Mixtura asfaltica, dupã preparare, se depoziteaza în bidoane de tabla din PVC, închise etans, sau în saci de polietilena, în condiţii de etanseitate (prin lipire cu dispozitive speciale sau prin legare).
Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura asfaltica se depoziteaza obligatoriu în magazii închise, la o temperatura atmosferica mai mare de 0 gr.C, pentru a-i feri de inghet.
b) Perioada de stocare a acestui tip de mixtura asfaltica este de maximum 30 de zile de la preparare, în condiţiile respectãrii modului de stocare prevãzut de prezentul normativ.
c) Bidoanele sau sacii de polietilena cu mixtura vor fi inscriptionati cu elemente de identificare (simbolul mixturii: MASE), certificarea calitãţii, termenul maxim de utilizare, unitatea producãtoare.
d) Punerea în opera a mixturii asfaltice stocabile şi executarea lucrãrilor de plombare cu acest tip de mixtura asfaltica se efectueazã conform pct. 2.6.

2.6. Executarea lucrãrilor de întreţinere cu mixturi asfaltice stocabile
Tehnologia lucrãrilor de întreţinere a imbracamintei bituminoase cu mixtura asfaltica stocabila, indiferent de tipul de mixtura folosit, cuprinde:
- pregãtirea suprafeţei şi decaparea imbracamintei degradate, în scopul aplicãrii mixturii asfaltice stocabile;
- plombarea suprafeţei decapate cu mixtura asfaltica stocabila, inclusiv compactarea.

2.6.1. Utilaje şi scule
La execuţia lucrãrilor de plombarea se folosesc urmãtoarele utilaje şi scule:
- cilindru compactor;
- mai manual;
- mai acţionat cu aer comprimat;
- rulou compactor;
- picamer cu echipamente spit şi dalta;
- tarnacop, dalta, ciocan;
- dispozitiv mecanic de pulverizat amorsajul;
- perii.

2.6.2. Pregãtirea suprafeţei de remediat
2.6.2.1. Înainte de începerea lucrãrilor, sectorul de lucru se va amenaja şi semnaliza conform Instrucţiunilor Ministerului Transporturilor nr. 630/2.330. din 20 aprilie 1985 .
2.6.2.2. În vederea plombarii gropilor şi a portiunilor degradate cu mixtura asfaltica stocabila, suprafeţele respective trebuie pregãtite în mod corespunzãtor, în care scop se vor executa urmãtoarele operaţiuni:
- marcarea suprafeţei care trebuie sa fie decapata, prin trasarea unor linii la marginea acesteia, folosindu-se creta sau alte mijloace adecvate, pentru obţinerea unor forme regulate cu muchii vii;
- taierea verticala a marginilor suprafeţei marcate, exact pe linia de marcaj, cu dalta şi ciocanul, cu tarnacopul, cu picamerul acţionat de un motocompresor sau cu alte dispozitive mecanice;
- scoaterea şi îndepãrtarea materialului decapat din perimetrul marcat;
- curatarea perfecta, temeinica a suprafeţei decapate, cu maturi şi perii piassava sau prin suflare cu aer comprimat;
- amorsarea suprafeţei curate cu bitum sau cu emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida, diluata cu apa în proporţie de 1:1, cu un dispozitiv mecanic de pulverizare, astfel încât sa se realizeze o pelicula subtire, omogenã şi continua pe intreaga suprafata.

2.6.3. Executarea lucrãrilor de plombare
2.6.3.1. Mixtura asfaltica stocabila se scoate din bidoanele sau sacii în care a fost depozitata şi se omogenizeaza prin lopatare, pe o folie de tabla sau placaj.
2.6.3.2. Asternerea mixturii asfaltice stocabile se face la o temperatura atmosferica mai mare de -5 gr.C, manual sau mecanizat, într-unul sau mai multe straturi, în funcţie de adâncimea gropii.
Grosimea maxima a fiecãrui strat de plombare este de 4 cm.
2.6.3.3. Compactarea mixturii asfaltice se face cu compactoare cu rulouri netede sau compactoare pe pneuri, rulou compactor sau cu mai acţionat cu aer comprimat.
În cazul straturilor de plombare cu grosime totalã mai mare de 4 cm, compactarea stratului (straturilor) inferioare se realizeazã cu maiul, în cazul plombelor inguste, sau cu compactorul, în cazul în care dimensiunile plombelor permit compactarea cu acest utilaj.
Având în vedere structura specialã, deschisã, a mixturilor asfaltice stocabile, compactarea este foarte importanta pentru asigurarea etanseitatii suprafeţei realizate şi a durabilitatii acesteia pe timp friguros.
2.6.3.4. Dupã compactare, suprafata plombata va fi la nivelul suprafeţelor adiacente din îmbrãcãmintea veche.
2.6.3.5. Dupã compactare, suprafata plombata va fi badijonata obligatoriu cu emulsie tip EBCR sau cu bitum fluxat şi apoi acoperitã cu un strat subtire de filer sau nisip fin, pentru etansarea acesteia.

2.6.4. Darea în exploatare
Suprafeţele plombate vor fi date în circulaţie imediat dupã executarea lucrãrii.

2.7. Executarea lucrãrilor de întreţinere prin stropiri bituminoase succesive
Lucrãrile de plombare prin stropiri bituminoase succesive se executa în mod excepţional, numai în cazul în care administratorul drumului nu dispune de mixtura asfaltica stocabila pentru remedierea degradãrilor din îmbrãcãmintea bituminoasa.

2.7.1. Utilaje şi scule
La execuţia lucrãrilor de plombare prin stropiri bituminoase succesive se folosesc urmãtoarele utilaje şi scule:
- picamer cu echipamente spit şi dalta;
- dispozitiv mecanic de pulverizare emulsia bituminoasa;
- rulou compactor;
- mai acţionat cu aer comprimat;
- mai manual;
- perii.

2.7.2. Pregãtirea suprafeţei de remediat
Pregãtirea suprafeţei de remediat se realizeazã conform pct. 2.6.2.1. şi 2.6.2.2.

2.7.3. Executarea lucrãrilor de plombare
2.7.3.1. Materiale
a) Agregate naturale:
- criblura sort 3-8, conform SR 667;
- criblura sort 8-16, conform SR 667.
b) Liant:
- emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida tip EBCR, conform pct 2.4.1.1. b)
2.7.3.2. Prescripţii generale de executare
Pe suprafata de plombat, pregatita conform pct. 2.7.2., se rãspândeşte la rece (temperatura atmosferica) emulsia bituminoasa cationica tip EBCR, în calitate de circa 1 kg/mp bitum rezidual.
Peste pelicula de liant se asterne criblura sort 3-8 sau sort 8-16, în cantitate de circa 10-15 kg/mp şi se compacteaza cu ruloul compactor sau cu maiul, apoi se matura criblura în exces.
Se procedeazã, în continuare, la executarea unor noi straturi, respectiv la stropirea cu liant, rãspândirea criblurii, compactare, pana când groapa a fost umpluta şi suprafata plombata a ajuns la nivelul suprafeţelor adiacente din îmbrãcãmintea bituminoasa existenta.

2.8. Controlul calitãţii lucrãrilor
Prepararea mixturilor asfaltice stocabile se va efectua sub directa supraveghere a laboratoarelor de drumuri autorizate de I.S.C.L.P.U.A.T., iar tehnologia de execuţie şi procedurile de realizare şi verificare vor fi controlate şi avizate de responsabilul tehnic cu execuţia, atestat conform prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 925/1995.
Controlul calitãţii lucrãrilor de întreţinere a imbracamintei bituminoase cu mixturi asfaltice stocabile se executa pe faze determinate, astfel:
- controlul fabricaţiei bitumului fluxat;
- controlul calitãţii materialelor înainte de anrobare;
- controlul fabricaţiei mixturilor asfaltice stocabile;
- controlul calitãţii plombelor executate.

2.8.1. Controlul fabricaţiei bitumului fluxat
2.8.1.1. Bitumul pur, solventul şi bitumul fluxat se verifica de cãtre laboratorul producãtorului sau al antreprenorului, în cazul preparãrii acestuia pe şantier, în conformitate cu prevederile de la pct. 2.2.1.1 şi 2.2.2.2
2.8.1.2. În timpul fabricaţiei bitumului fluxat, verificãrile constau în urmãtoarele determinãri:
- verificarea temperaturii de preparare a bitumului fluxat;
- dozajul de solvent.
2.8.1.3. Prepararea bitumului fluxat se va efectua sub directa supraveghere a laboratorului autorizat conform reglementãrilor în vigoare.
2.8.1.4. Calitatea bitumului fluxat va fi atestata prin certificat de calitate, emis pe baza încercãrilor şi analizelor de laborator.

2.8.2. Controlul calitãţii materialelor de anrobare
2.8.2.1. Materialele destinate preparãrii mixturilor asfaltice stocabile, verificate în conformitate cu prescripţiile specifice fiecãrui tip de mixtura, prezente la pct. 2.2.1.1, 2.3.1.1, 2.4.1.1 şi 2.5.1.1.
Verificãrile şi determinarile se executa de laboratorul autorizat al antreprenorului şi constau în urmãtoarele:
a) Bitum:
- penetratie la 25 gr.C, STAS 42;
- punct de inmuiere prin metoda inel şi bila, STAS 60.
b) Emulsia bituminoasa cationica (tip EBCR şi EBCMS):
- conţinutul de bitum, STAS 8877 şi instrucţiuni metodologice de laborator;
- viscozitatea, STAS 8877;
- omogenitatea, STAS 8877.
c) Bitumul fluxat:
- adezivitatea, STAS 10969/3 şi instrucţiuni metodologice de laborator.
d) Criblura:
- natura mineralogica (examinare vizuala);
- granulozitatea, STAS 730;
- conţinutul de fracţiuni sub 0,09 mm, STAS 730.
e) Nisip de concasaj;
- granulozitatea, STAS 730;
- coeficientul de activitate, STAS 730.
f) Nisip natural:
- granulozitatea, STAS 4606;
- echivalentul de nisip, STAS 730;
- materii organice, STAS 4606.
g) Filer de calcar:
- finetea, STAS 539;
- umiditatea, STAS 539.
h) Mixtura asfaltica rezultatã prin frezare:
- conţinutul de bitum, STAS 1338/2
- compozitia granulometrica, STAS 1338/2;
- umiditatea, STAS 1338/2.
2.8.2.2. Frecventa determinarilor prevãzute la lit. a)-h) de mai sus: la fiecare lot de materiale aprovizionat pentru prepararea mixturii asfaltice stocabile.

2.8.3. Controlul fabricãrii mixturilor asfaltice
Mixturile asfaltice stocabile prevãzute în prezentul normativ sunt supuse încercãrilor preliminare la stabilirea compoziţiei mixturii asfaltice şi controlului în timpul fabricaţiei, în conformitate cu condiţiile specifice fiecãrui tip de mixtura prezentat la pct. 2.2.1.2, 2.3.1.2, 2.4.1.2 şi 2.5.1.2.
Verificãrile şi determinarile se executa de laboratorul autorizat al antreprenorului sau de un alt laborator autorizat şi constau în urmãtoarele:
2.8.3.1. Verificãri şi determinãri efectuate de laboratorul autorizat:
- granulozitatea şi umiditatea amestecului de agregate naturale;
- compozitia mixturii asfaltice: conţinut de bitum şi granulozitatea agregatului total;
- controlul reglajului utilajului de preparare a mixturii asfaltice (statie de asfalt, betoniera);
- controlul temperaturilor tehnologice ale agregatelor naturale, bitumului, bitumului fluxat şi a mixturii asfaltice stocabile preparate la cald cu bitum fluxat sau bitum şi aditiv specific de fluxare.
2.8.3.2. Determinãri efectuate de laboratorul antreprenorului sau de un alt laborator autorizat, la stabilirea compoziţiei mixturii asfaltice stocabile, conform pct. 2.2.1.2., 2.3.1.2, 2.4.1.2 şi 2.5.1.2:
- densitatea aparenta pe eprubete Marshall confectionate la rece (temperatura atmosferica).
2.8.3.3. Frecventa verificãrilor şi determinarilor, efectuate pentru controlul calitãţii fabricaţiei este redata în tabelul nr. 21.




Tabelul nr. 21
______________________________________________________________________________
|Nr. | Natura controlului | Frecventa controlului |
|crt.| sau a incercarii | sau a incercarii |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. |Controlul reglajului statiei de | Înainte de începerea fabricaţiei|
| |preparare |fiecãrui tip de mixtura asfaltica|
| | |stocabila |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. |Compozitia mixturii asfaltice stocabile| Zilnic |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 3 |Temperatura agregatelor naturale, a li-| Permanent |
| |antului şi a mixturii asfaltice la | |
| |ieşirea din malaxor | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 4. |Caracteristicile mixturii asfaltice | Studiul preliminar la laborator |
| |stocabile | pentru stabilirea compoziţiei |
| | | asfaltice |
|____|_______________________________________|_________________________________|



Producerea de mixturi asfaltice stocabile va fi admisã pe baza certificãrii de conformitate a acesteia.
2.8.3.4. Calitatea mixturilor asfaltice stocabile va fi atestata prin certificat de calitate, emis pe baza încercãrilor şi analizelor de laborator.

2.8.4. Controlul calitãţii plombelor executate cu mixturi asfaltice stocabile
Verificãrile se efectueazã pe teren de cãtre responsabilul tehnic cu execuţia, atestat conform prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 925/1995, şi constau în urmãtoarele:
2.8.4.1. Pregãtirea suprafeţei de remediat;
- verificarea tãierii verticale a marginilor suprafeţei de plombat;
- verificarea curatarii şi amorsarii suprafeţei de plombat.
2.8.4.2. Executarea lucrãrii de plombare:
- verificarea respectãrii modului de compactare a mixturii asfaltice stocabile, conform pct. 2.6.3.3;
- verificarea planeitatii suprafeţei plombate.

CAP. 3
Lucrãri de întreţinere pe baza de tratamente cu emulsie bituminoasa cationica

3.1. Condiţii tehnice

3.1.1. Materiale
3.1.1.1. Agregate naturale
Agregatele naturale pentru tratamentul bituminos de închidere pot fi de cariera sau de balastiera, concasate şi trebuie sa îndeplineascã condiţiile de calitate în conformitate cu prevederile standardelor, dupã cum urmeazã;
- criblura sort 3-8, conform SR 667;
- pietriş sort 7-16, conform SR 662 pct. 2.5.4.
3.1.1.2. Liantul
Liantul folosit la execuţia tratamentului bituminos de închidere este emulsia bituminoasa cationica cu rupere rapida, tip EBCR.
Tipul de bitum şi procentul acestuia din compozitia emulsiei tip EBCR sunt redate în tabelul nr. 22.




Tabelul nr. 22
______________________________________________________________________________
|Nr. | | |
|crt.| Caracteristici | Condiţii de admisibilitate |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 1. | Tipul bitumului |sort D 80-100, D 100-120 sau |
| | |180-200 |
|____|______________________________________|__________________________________|
| 2. | Conţinutul de bitum în emulsie (%) | 60,0-65,0 |
|____|______________________________________|__________________________________|



Tipul de emulgator şi conţinutul acestuia în emulsia tip EBCR se stabilesc prin încãrcãri preliminare de cãtre producãtorul de emulsie şi sunt în concordanta cu certificatul de conformitate a calitãţii, emis potrivit reglementãrilor în vigoare.
Condiţiile pe care trebuie sa le îndeplineascã emulsia tip EBCR sunt prezentate în tabelul nr. 23.




Tabelul nr. 23
_____________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii | Metode |
|crt.| | de admisibilitate | de verificare |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 1. | Conţinut de bitum | 60-65 | STAS 8877 |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 2. | Omogenitate: rest pe sita cu| maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | tesatura de sarma de 0,63 | | |
| | mm (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 3. | Stabilitatea la depozitare: | maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | rest pe sita cu tesatura de | | |
| | sarma de 0,63 mm, dupã 7 | | |
| | zile (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 4. | Viscozitate Engler la | 10-15 | STAS 8877 |
| | 20 gr.C (gr.E) | | |
| | | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|
| 5. | Adezivitate fata de agrega- | minimum 85 | STAS 10969/2 |
| | tul natural (%) | | |
|____|_____________________________|_____________________|_____________________|



3.1.2. Dozaje
Dozajele de materiale pentru executarea tratamentului bituminos de închidere sunt prezentate în tabelul nr. 24.




Tabelul nr. 24
______________________________________________________________________________
|Nr. | Dozaje | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| | |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 1. | Emulsie (kg/mp) | 1,4-1,6 |
|____|_______________________________________|_________________________________|
| 2. | Criblura sort 3-8 sau pietriş | 8-10 |
| | sort 7-16 (kg/mp) | |
|____|_______________________________________|_________________________________|



3.2. Prescripţii generale
3.2.1. Utilaje
La executarea tratamentului bituminos se foloseşte trusa de tratamente prevãzutã de STAS 599:
- raspanditor de lianti bituminosi;
- raspanditor mecanic de criblura;
- compactor pe pneuri, cilindru compactor lis;
- compactor cu placa vibratoare.

3.2.2. Execuţia tratamentului bituminos de închidere
3.2.2.1. Pregãtirea suprafeţei
Suprafata stratului de uzura din îmbrãcãmintea bituminoasa se curata temeinic, mecanic sau manual, şi se indeparteaza impuritatile.
3.2.2.2. Rãspândirea emulsiei
Rãspândirea liantului se efectueazã cu rampa de stropire a raspanditorului de lianti bituminosi.
La alimentarea cu emulsie, raspanditorul trebuie sa fie golit de resturile de bitum rezidual sau de emulsie, rãmase de la tratamentele anterioare, iar duzele trebuie sa fie desfundate şi perfec curatate.
Rãspândirea emulsiei trebuie sa fie efectuatã omogen, pe toatã suprafata. Ea se realizeazã, în prealabil, pe benzile laterale ale carosabilului şi, ulterior, pe partea centrala, evitandu-se scurgerea pe partea laterala a carosabilului.
Viteaza de avansare a raspanditorului în timpul execuţiei rãspândirii emulsiei este de 2-10 km/h.
3.2.2.3. Rãspândirea agregatului natural
Rãspândirea agregatului natural se realizeazã cu raspanditorul mecanic de criblura, reglat în prealabil pentru a repartiza cantitatea prescrisã.
Rãspândirea agregatului natural trebuie sa urmeze imediat dupã cea a emulsiei, pentru a se evita scurgerea acesteia spre acostamente.
Asternerea materialului granular trebuie sa asigure acoperirea, în întregime şi omogenã, a benzii stropite cu emulsie.
3.2.2.4. Cilindrarea
Cilindrarea se executa cu compactor pe pneuri cu viteza de 10 km/h sau, în lipsa acestuia, cu cilindru compactor lis cu viteza de 5 km/h.
Operaţiunea de compactare trebuie sa se execute dupã maximum un minut de la rãspândirea agregatului natural pe banda de lucru.
Numãrul de treceri este de minimum 3 în fiecare punct al suprafeţei.
3.2.2.5. Darea în circulaţie
Darea în circulaţie se face dupã minimum doua ore da la execuţia tratamentului bituminos, cu restrictii de viteza de maximum 30 km/h pe o perioada de 10 zile.

3.3. Controlul calitãţii lucrãrilor
Controlul calitãţii lucrãrilor de întreţinere pe baza de tratament cu emulsie bituminoasa cationica se executa pe faze, astfel:
_ controlul materialelor înainte de execuţie;
- controlul lucrãrilor în timpul execuţiei.

3.3.1 Controlul calitãţii materialelor înainte de executare
Materialele destinate executãrii lucrãrilor de tratamente se verifica în conformitate cu prescripţiile din standardele respective şi cu condiţiile prezentate la pct. 3.1.1.
Verificãrile şi determinarile se executa de laboratorul autorizat şi constau în urmãtoarele:
a) Emulsia bituminoasa cationica:
- conţinutul de bitum, STAS 8877;
- omogenitatea , STAS 8877.
b) Agregatul natural:
- natura mineralogica (examinare vizuala);
- granulozitatea, STAS 730;
- conţinutul de fracţiuni sub 0,09 mm, STAS 730.

3.3.2. Controlul calitãţii lucrãrilor în timpul executãrii
În timpul executãrii se efectueazã verificãri privind dozajul de emulsie şi de agregat natural, în conformitate cu condiţiile prezentate la pct. 3.1.1.3.

CAP. 4
Lucrãri de întreţinere pe baza de badijonari cu emulsie bituminoasa cationica

4.1. Condiţii tehnice
4.1.1. Materiale
4.1.1.1. Liantul
Liantul folosit la executarea badijonarii este emulsia bituminoasa cationica cu rupere rapida, tip EBCR.
Tipul de bitum şi procentul acestuia din compozitia emulsiei tip EBCR sunt redate în tabelul nr. 25.




Tabelul nr. 25
______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| | |
|____|_____________________________________|___________________________________|
| 1. | Tipul bitumului | sort D 80-100 sau D 100-120, |
| | | STAS 754 |
|____|_____________________________________|___________________________________|
| 2. | Conţinutul de bitum în emulsie (%) | 60,0-65,0 |
|____|_____________________________________|___________________________________|



Tipul de emulgator şi conţinutul acestuia în emulsia tip EBCR se stabileşte prin încercãri preliminare de cãtre producãtorul de emulsie şi corespund actului de conformitate emis potrivit reglementãrilor în vigoare.
Condiţiile pe care trebuie sa le îndeplineascã emulsia tip EBCR sunt prezentate în tabelul nr. 26.




Tabelul nr. 26

______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii de | Metode de |
|crt.| | admisibilitate | verificare |
|____|_____________________________________|_________________|_________________|
| 1. | Conţinut de bitum, % | 60,0-65,0 | STAS 8877 |
|____|_____________________________________|_________________|_________________|
| 2. | Omogenitate: rest pe sita cu | maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | tesatura de sarma de 0,63 mm (%) | | |
|____|_____________________________________|_________________|_________________|
| 3. | Stabilitate la depozitare: rest pe | maximum 0,5 | STAS 8877 |
| | sita cu tesatura de sarma de | | |
| | 0,63 mm, dupã 7 zile (%) | | |
|____|_____________________________________|_________________|_________________|
| 4. | Viscozitate Engler la 20 gr.C (gr.E)| 7-15 | STAS 8877 |
|____|_____________________________________|_________________|_________________|



4.1.1.2. Agregate naturale
Agregatul natural folosit la executarea lucrãrilor de badijonare este nisipul natural sort 0-3 sau nisipul de concasaj sort 0-3, care trebuie sa îndeplineascã condiţiile de calitate prevãzute de STAS 662 pct. 2.4.3 - tabelul nr. 6, pentru îmbrãcãminte bituminoasa cilindrata executatã la cald şi, respectiv, SR 667.

4.1.2. Dozaje
Dozajele de materiale sunt prezentate în tabelul nr. 27.




Tabelul nr. 27

______________________________________________________________________________
|Nr. | Dozaje | Condiţii de admisibilitate |
|crt.| | |
|____|____________________________________________|____________________________|
| 1. | Emulsia diluata cu apa în proporţie de | |
| | 1:1 (kg/mp) | |
| | - rãspândire manualã | 0,8-1 |
| | - rãspândire mecanicã | 0,5-0,6 |
|____|____________________________________________|____________________________|
| 2. | Nisip natural sau nisip de concasaj | 4-5 |
| | sort 0-3 (kg/mp) | |
|____|____________________________________________|____________________________|



4.2. Prescripţii generale de executare

4.2.1. Utilaje
Setul de utilaje la executarea unei badijonari cu emulsie bituminoasa cationica este constituit din:
- matura mecanicã sau perie piassava;
- dispozitiv pentru pulverizarea emulsiei;
- utilaj pentru rãspândirea agregatului natural;
- cilindru compactor lis.

4.2.2. Executarea badijonarii cu emulsie bituminoasa cationica
4.2.2.1. Pregãtirea suprafeţei
Suprafata de tratat se curata temeinic, mecanic sau, în cazuri excepţionale, manual şi se indeparteaza impuritatile.
4.2.2.2. Executarea badijonarii
Emulsia se dilueaza cu apa curata, nealcalina, în recipiente curate, în proporţie de 1:1.
Emulsia diluata se rãspândeşte pe suprafata de tratat, de regula mecanic, prin pulverizare cu ajutorul aerului comprimat.
În cazul suprafeţelor mici, rãspândirea emulsiei se poate face manual.
Peste stratul de emulsie se rãspândeşte apoi agregatul natural.
Pentru fixarea nisipului se recomanda executarea unei uşoare cilindrari cu compactor lis.
4.2.2.3. Darea în circulaţie
Darea în circulaţie a sectorului supus remedierii se face dupã doua ore de la rãspândirea nisipului.

4.3. Controlul calitãţii lucrãrilor
Controlul calitãţii lucrãrilor de întreţinere pe baza de badijonari cu emulsie bituminoasa cationica se executa pe faze, astfel:
- controlul materialelor înainte de executare;
- controlul lucrãrilor în timpul executãrii.

4.3.1. Controlul calitãţii materialelor înainte de executare
Materialele destinate executãrii lucrãrilor de bandijonare se verifica în conformitate cu prescripţiile din standardele respective şi cu condiţiile prezentate la pct. 4.1.1.
Verificãrile şi determinarile se executa de laboratorul autorizat şi constau în urmãtoarele:
a) Emulsia bituminoasa cationica:
- conţinutul de bitum, STAS 8877;
- omogenitatea, STAS 8877.
b) Nisipul natural:
- granulozitatea, STAS 4606;
- echivalentul de nisip, STAS 730;
- humus, STAS 4606;
c) Nisipul de concasaj:
- granulozitatea, STAS 730;
- coeficientul de activitate, STAS 730.

4.3.2. Controlul calitãţii lucrãrilor în timpul executatii
În timpul executãrii se efectueazã verificãri privind dozajul de emulsie şi de nisip, în conformitate cu condiţiile prezentate la pct. 4.1.2.

CAP. 5
Lucrãri de întreţinere pe baza de colmatare cu emulsie bituminoasa cationica

5.1. Condiţii tehnice

5.1.1. Materiale
5.1.1.1. Liantul
Liantul folosit la execuţia colmatarii este emulsia bituminoasa cationica cu rupere rapida, tip EBCR.
Tipul de bitum şi procentul acestuia din compozitia emulsiei tip EBCR sunt redate în tabelul nr. 25.
Condiţiile pe care trebuie sa le îndeplineascã emulsia de tip EBCR sunt prezentate în tabelul nr. 26.
5.1.1.2. Agregate naturale - nisip natural, STAS 662

5.2. Prescripţii generale de executare
Fisurile şi crapaturile se curata cu peria de sarma şi prin suflare cu aer comprimat. Impuritatile rezultate se indeparteaza de pe partea carosabilã.
Emulsia bituminoasa cationica se toarna în exces în fisuri sau crapaturi, apoi se pudreaza cu nisip.

5.3. Controlul calitãţii lucrãrilor
Verificãrile se executa de laboratorul de şantier şi constau în urmãtoarele determinãri pe materiale, înainte de executare:
a) Emulsia bituminoasa:
- conţinutul de bitum, STAS 8877;
- omogenitatea, STAS 8877.
b) Nisipul natural:
- granulozitatea, STAS 4606;
- humus, STAS 4606.

CAP. 6
Lucrãri de întreţinere cu mixturi asfaltice la cald
Lucrãrile de întreţinere cu mixturi asfaltice la cald se executa în perioada 15 octombrie - 15 martie, iar în mod excepţional, la ordinul administraţiei drumurilor, pentru a evita extinderea degradãrilor din îmbrãcãmintea bituminoasa şi a asigura siguranta circulaţiei rutiere.

6.1. Condiţii tehnice
6.1.1. Materiale
6.1.1.1. Agregate naturale
Pentru mixtura asfaltica preparata cu bitum la cald se utilizeazã un amestec de sorturi din agregate naturale, prelucrate şi neprelucrate, care trebuie sa îndeplineascã condiţiile de calitate în conformitate cu prevederile standardelor, dupã cum urmeazã:
- criblura sort 3-8, conform STAS SR 667;
- nisip de concasaj sort 0-3, conform SR 667;
- nisip natural sort 0-3 sau 0-7, conform STAS 662;
- filer de calcar, conform STAS 539.
6.1.1.2. Liantul
Pentru realizarea mixturii asfaltice se foloseşte bitumul sort D 80-100 sau D 100-120, care trebuie sa îndeplineascã condiţiile prezentate în tabelul nr. 28.




Tabelul nr. 28
______________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii de | Metode de |
|crt.| | admisibilitate |încercare |
| | |_________________________| |
| | | Sort D | Sort D | |
| | | 80-100 | 100-120 | |
|____|________________________________|___________|_____________|______________|
| 1. |Penetratie la 25 gr.C (1/10 mm) | 81-100 | 101-120 | STAS 42 |
|____|________________________________|___________|_____________|______________|
| 2. |Punct de inmuiere IB (gr.C) | 46-49 | 43-46 | STAS 60 |
|____|________________________________|___________|_____________|______________|
| 3. |Ductilitate la 25 gr.C | 100 | 100 | SR 61 |
| |(minimum, cm) | | | |
|____|________________________________|___________|_____________|______________|



6.1.2. Compozitia şi caracteristicile mixturii asfaltice
6.1.2.1 Compozitia mixturii asfaltice se stabileşte pe baza de studiu preliminar de laborator, ţinându-se seama de respectarea condiţiilor tehnice precizate în prescripţiile tehnice impuse de prezentul normativ.
Antreprenorul efectueazã studiul în cadrul laboratorului sau sau îl comanda la un laborator autorizat.
6.1.2.2. Studiul preliminar de laborator comporta urmãtoarele încercãri:
- încercarea Marshall (stabilitate la 60 gr.C, indicele de curgere <fluaj> la 60 gr.C, densitatea aparenta şi absorbtia de apa) pentru 5 continuturi de liant repartizate de o parte şi de alta a conţinutului de bitum propus;
- determinarea caracteristicilor fizico-mecanice pe eprubete cubice (rezistenta la compresiune la 22 gr.C, absorbtia de apa, densitatea aparenta).
Incercarile prevãzute mai sus sunt efectuate conform STAS 1338.
6.1.2.3. Limitele procentelor de agregate naturale din agregatul total redate în tabelul nr. 29.




Tabelul nr. 29
_____________________________________________________________________________
|Nr. | Agregate naturale (% din agregatul total) | Condiţii de admisibilitate|
|crt.| | |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 1. |Criblura peste 3,15 mm | 45-70 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 2. |Filer şi fracţiuni din nisipuri sub 0,09 mm | 8-11 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 3. |Filer şi nisip 0,09-3,15 mm | rest pana la 100 |
|____|____________________________________________|___________________________|



6.1.2.4. Granulozitatea agregatului natural total este cuprinsã în limitele redate în tabelul nr. 30.




Tabelul nr. 30
_____________________________________________________________________________
|Nr. | Mãrimea ochiului sitei sau a ciurului (mm) | Treceri prin sita sau |
|crt.| | ciur (%) |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 1. | 8 | 90-100 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 2. | 3,15 | 30-55 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 3. | 0,63 | 18-35 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 4. | 0,2 | 11-25 |
|____|____________________________________________|___________________________|
| 5. | 0,09 | 8-11 |
|____|____________________________________________|___________________________|



6.1.2.5. Conţinutul optim de bitum rezidual se stabileşte prin studii preliminare de laborator, conform STAS 1338/1,2 şi trebuie sa se încadreze orientativ în limitele 6,0-7,0% din masa mixturii asfaltice.
6.1.2.6. Caracteristicile fizico-mecanice ale mixturii asfaltice
În lipsa unor dispoziţii speciale contrare ale prezentului normativ, caracteristicile mixturii asfaltice trebuie sa îndeplineascã, în timpul studiului de laborator şi în timpul controalelor de fabricaţie, condiţiile redate în tabelul nr. 31.




Tabelul nr. 31
_____________________________________________________________________________
|Nr. | Caracteristici | Condiţii de |
|crt.| | admisibilit |
|____|_________________________________________________________|_______________|
| |A. Caracteristici pe eprubete Marshall | |
| |- stabilitatea la 60 gr.C (KN, minimum) | 5,000 |
| 1. |- indicele de curgere la 60 gr.C (mm) | 1,5-4,5 |
| |- absorbtia de apa (% volumetric) | 1,5 |
| |- densitatea aparenta (kg/mc, minimum) | 2300 |
|____|_________________________________________________________|_______________|
| |B. Caracteristici pe eprubete cubice | |
| |- rezistenta la compresiune la 22 gr.C (N/mm^2, minimum) | 3,0 |
| 2. |- absorbtia de apa (% volumetric) | 2-6 |
| |- densitatea aparenta (Kg/mc, minimum) | 2250 |
|____|_________________________________________________________|_______________|



6.2. Prescripţii generale de executare
6.2.1. Utilaje şi echipamente
- instalatie de preparare a mixturilor asfaltice, dotatã cu echipamente de dozare a componentelor, conform prevederilor Normativului privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald;
- repartizor pentru asternerea mixturilor asfaltice, conform Normativului privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald;
- compactor cu rulouri netede sau cilindru vibrator;
- autocamioane basculante cu bena acoperitã cu prelata;
- dispozitiv mecanic pentru executarea amorsarii cu emulsie bituminoasa cationica.

6.2.2. Prepararea mixturilor asfaltice
6.2.2.1. Prepararea mixturilor asfaltice cu bitum la cald se realizeazã în instalaţiile, care trebuie sa îndeplineascã caracteristicile tehnice pentru statia de preparare a mixturilor asfaltice, conform Normativului privind condiţiile tehnice pentru instalaţiile de preparare a mixturilor asfaltice executate la cald.
6.2.2.2. Statia de preparare a mixturii asfaltice trebuie sa dispunã de un sistem de alimentare şi dozare a componentelor. Toleranţele dozajelor agregatelor naturale şi ale bitumului vor trebui sa fie conform tabelului nr. 32




Tabelul nr. 32
______________________________________________________________________________
|Nr. | Definirea mãsurilor | Tolerante admise |
|crt.| | |
|____|__________________________________________________|______________________|
| 1. | Dozaj bitum | +/-2% |
|____|__________________________________________________|______________________|
| 2. | Dozaj agregate naturale | +/_3% |
|____|__________________________________________________|______________________|
| 3. | Dozaj nisip | +/-5% |
|____|__________________________________________________|______________________|
| 4. | Conţinutul de apa al agregatelor dupã uscare | +/-0,5% |
|____|__________________________________________________|______________________|



6.2.2.3. În cazul în care este necesarã stocarea mixturii asfaltice, instalatia trebuie sa fie dotatã cu buncar de stocare cu sistem de încãlzire.
6.2.2.4. Fluxul tehnologic de preparare a mixturii asfaltice
Mixtura asfaltica se prepara în conformitate cu prevederile SR 174/2 pct. 2.2.2, cu precizarea ca temperaturile agregatelor naturale, bitumului şi mixturii asfaltice la ieşirea din malaxor vor fi conform tabelului nr. 33.




Tabelul nr. 33
______________________________________________________________________________
| Temperaturile componentelor la prepararea mixturii | Temperatura mixturii la |
| asfaltice (gr.C) | ieşirea din malaxor |
|____________________________________________________| (gr.C) |
| Aspect de agregate naturale Bitum tip D 80-100, | |
| D 100-120 | |
|____________________________________________________|_________________________|
| 160-180 150-170 | 150-170 |
|____________________________________________________|_________________________|



6.2.2.5. Transportul mixturii asfaltice
Mixtura asfaltica se transporta la punctul de lucru în autocamioane basculante, cu bene curate termoizolante sau acoperite cu prelata.
Se interzice transportul mixturii asfaltice fãrã protejarea pierderilor de caldura.

6.2.3. Executarea lucrãrilor de remediere a defectiunilor apãrute la îmbrãcãmintea bituminoasa
Tehnologia lucrãrilor de remediere cu mixtura asfaltica cuprinde doua faze principale:
- pregãtirea suprafeţei de remediat;
- executarea lucrãrilor de remediere.
Înainte de începerea lucrãrilor de remediere a defectiunilor, sectorul de lucru se va semnaliza conform Instrucţiunilor Ministerului Transporturilor nr. 630/2.330 din 20 aprilie 1985 .
6.2.3.1. Pregãtirea suprafeţei de remediat
Se vor executa urmãtoarele operaţiuni:
- marcarea suprafeţei care trebuie sa fie decapata, prin trasarea unor linii la marginea acesteia, folosindu-se creta sau alte mijloace adecvate, pentru obţinerea unor forme regulate cu muchii vii;
- frezarea imbracamintei bituminoase;
- taierea verticala a marginilor suprafeţei marcate, exact pe linia de marcaj, cu dalta şi ciocanul, cu tarnacopul, cu picamerul acţionat de un motocompresor sau cu alte dispozitive mecanice;
- scoaterea şi îndepãrtarea materialului decapat din perimetrul marcat;
- curatarea perfecta, temeinica a suprafeţei decapate, cu maturi şi perii piassava sau prin suflare cu aer comprimat;
- amorsarea suprafeţei curate cu emulsie bituminoasa cationica cu rupere rapida, diluata cu apa în proporţie de 1:1, ori cu un dispozitiv de pulverizare sau cu ajutorul unei perii, astfel încât sa se realizeze o pelicula subtire şi omogenã pe intreaga suprafata.
6.2.3.2. Executarea lucrãrilor de remediere
Asternerea mixturii asfaltice se face mecanizat. La asternere mixtura asfaltica trebuie sa aibã temperatura de minimum 120 gr.C.
Compactarea mixturii asfaltice se realizeazã mecanizat, cu compactori cu rulouri netede sau cilindru vibrator.
Mixtura asfaltica la compactare trebuie sa aibã temperatura de mai jos:
- la începerea operaţiunii de compactare: minimum 110 gr.C;
- la sfârşitul operaţiunii de compactare: minimum 90 gr.C.
Pentru obţinerea gradului de compactare necesar, este obligatorie realizarea unui numãr de treceri ale utilajului de compactare de minimum 20.
6.2.3.3. Tratarea suprafeţei
Dupã compactare, se procedeazã la închiderea porilor prin rãspândirea a 2-3 kg/mp nisip sort 0-3, anrobat cu 2-3% bitum, şi apoi la cilindrare.

6.2.4. Darea în circulaţie
Suprafeţele remediate vor fi date în circulaţie imediat dupã executarea lucrãrii.

6.2.5. Controlul calitãţii lucrãrilor
Controlul calitãţii lucrãrilor de întreţinere cu mixtura asfaltica la cald se executa pe faze, astfel:
- controlul calitãţii materialelor înainte de anrobare;
- controlul fabricaţiei şi punerii în opera a mixturii asfaltice;
- controlul calitãţii lucrãrii de întreţinere executate.
6.2.5.1. Controlul calitãţii materialelor înainte de anrobare
Controlul materialelor destinate fabricãrii mixturii asfaltice se va face în conformitate cu principiile din standardele respective şi cu condiţiile prezentate la pct. 6.1.1.
Verificãrile şi determinarile se executa de laboratorul de şantier şi constau în urmãtoarele:
a) Bitum:
- penetratia la 25 gr.C, STAS 42;
- punctul de inmuiere inel şi bila, STAS 60.
b) Criblura:
- natura mineralogica (examinarea vizuala);
- granulozitatea, STAS 4606;
- fracţiunii fine sub 0,09 mm, STAS 730.
c) Nisip:
- natura mineralogica (examinarea vizuala);
- granulozitatea, STAS 4606;
- echivalentul de nisip (pentru nisipul natural), STAS 730;
- coeficientul de activitate (pentru nisipul de concasaj), STAS 730.
d) Filer:
- finetea, STAS 539;
- umiditatea, STAS 539.
Frecventa verificãrilor: la fiecare lot de material aprovizionat pe şantier.
6.2.5.2. Controlul fabricaţiei mixturii asfaltice
Determinarile efectuate pentru controlul calitãţii fabricaţiei şi frecventa acestora sunt redate în tabelul nr. 34.




Tabelul 34

______________________________________________________________________________
| Faza de | Natura controlului | Categoria | Frecventa controlului sau a |
| execuţie | sau a incercarii |controlului*)| incercarii |


| | | A | B | |
|___________|____________________|______|______|_______________________________|
| Studiu | Studiul compoziţiei| X | - |Înainte de începerea fabricaţiei|
|___________|____________________|______|______|_______________________________|
| Fabricaţie|Controlul reglajului| | | |
| |statiei de asfalt | X | - |Înainte de începerea fabricaţiei|
| |____________________|______|______|_______________________________|
| |Conţinutul de bitum | - | X |Zilnic |
| |____________________|______|______|_______________________________|
| |Granulometria | | | |
| |amestecului | - | X |Zilnic |
| |____________________|______|______|_______________________________|
| |Temperatura agrega- l | | |
| |telor, liantului şi | | | |
| |mixturii asfaltice | - | X |Permanent |
| |____________________|______|______|_______________________________|
| |Caracteristicile | | |1 la fiecare 100 de tone de |
| |fizico-mecanice ale | | |mixtura asfaltica |
| |mixturii asfaltice | - | X | |
|______________________________________________________________________________|

*) A- încercãri preliminare de informare
B- controlul de calitate

Calitatea mixturii asfaltice va fi atestata prin certificat de calitate emis pe baza încercãrilor şi analizelor de laborator.
6.2.5.3. Controlul calitãţii lucrãrilor executate
a) Pregãtirea suprafeţei de remediat:
- verificarea tãierii verticale a marginilor suprafeţei de remediat;
- verificarea curatarii şi amorsarii suprafeţei de remediat.
b) Executarea lucrãrii:
- verificarea modului de compactare a mixturii asfaltice;
- verificarea respectãrii temperaturii de asternere şi de compactare a mixturii asfaltice prevãzute în prezentul normativ;
- verificarea planeitatii suprafeţei executate.

CAP. 7
Mãsuri de tehnica a securitãţii muncii şi P.S.I.

7.1. Pe toatã perioada de preparare şi punere în opera a mixturilor asfaltice stocabile şi de executare a lucrãrilor de remediere a defectiunilor din stratul de uzura al imbracamintei bituminoase pe timp friguros, prevãzutã în prezentul normati, se vor respecta prevederile din urmãtoarele acte normative:
7.2. Norme de protecţie a muncii pentru lucrãrile de întreţinere şi reparaţii drumuri (aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi telecomunicatiilor nr. 8/1984 ).
- Normele de protecţie a muncii specifice activitãţii de construcţii-montaj pentru transporturi feroviare, rutiere şi navale (aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi telecomunicatiilor nr. 9/1982 ).
- Norme republicate de protecţie a muncii ale Ministerului Muncii şi Ministerului Sãnãtãţii (aprobate prin ordinele nr. 34 şi 60 din 1975).
- Instrucţiuni privind condiţiile de închidere a circulaţiei rutiere sau de instituire a restrictiilor în vederea executãrii de lucrãri în zona drumurilor publice nr. 630/2.330. din 20 aprilie 1985.
- Norme de prevenire şi stingere a incendiilor şi dotarea cu mijloace tehnice de stingere pentru unitãţile din Ministerul Transporturilor şi Telecomunicatiilor (aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi telecomunicatiilor nr. 12/1980 .
7.3. Actele normative menţionate la pct. 7.2. nu sunt limitative, ele putând fi completate de unitãţile Ministerului Transporturilor cu mãsuri suplimentare specifice fiecãrui loc de munca.

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016