Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 526 din 9 aprilie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedurile de depunere, manipulare si depozitare a metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase, considerate bunuri fara stapan, precum si a celor ridicate in vederea confiscarii ori confiscate in conditiile prevazute de lege, la unitatile Trezoreriei Statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 526 din 9 aprilie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedurile de depunere, manipulare si depozitare a metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase, considerate bunuri fara stapan, precum si a celor ridicate in vederea confiscarii ori confiscate in conditiile prevazute de lege, la unitatile Trezoreriei Statului

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 388 din 3 mai 2004
În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.574/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 25 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase în România, republicatã, şi ale art. 37 şi 38 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.344/2003 ,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice privind procedurile de depunere, manipulare şi depozitare a metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, precum şi a celor ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege, la unitãţile Trezoreriei Statului, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, autoritãţile statului abilitate în ridicarea bunurilor considerate fãrã stãpân, precum şi cele care confiscã sau ridicã în vederea confiscãrii metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase vor lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 9 aprilie 2004.
Nr. 526.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE

privind procedurile de depunere, manipulare şi depozitare a metalelor
preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase,
considerate bunuri fãrã stãpân, precum
şi a celor ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în
condiţiile prevãzute de lege, la unitãţile Trezoreriei Statului

ART. 1
(1) Metalele preţioase, aliajele acestora şi pietrele preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, precum şi cele ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege se depun la Ministerul Finanţelor Publice, la unitãţile Trezoreriei Statului prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Termenul de depunere a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase este de 48 de ore de la data întocmirii documentului care a stat la baza ridicãrii bunurilor considerate fãrã stãpân sau de la data întocmirii documentului care a stat la baza ridicãrii bunurilor în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 2
(1) Obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, precum şi cele ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege se depun la unitãţile Trezoreriei Statului de cãtre autoritãţile statului abilitate în acest sens, însoţite de urmãtoarele documente:
a) delegaţia care atestã calitatea de deponent a persoanei desemnate;
b) Inventar de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase (anexa nr. 2), întocmit în 5 exemplare, din care:
1. exemplarul nr. 1 pentru Serviciul contabilitatea Trezoreriei Statului sau Serviciul administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz;
2. exemplarul nr. 2 se introduce în grop;
3. exemplarul nr. 3 se restituie deponentului ca document justificativ;
4. exemplarul nr. 4 se remite compartimentului juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciului juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti;
5. exemplarul nr. 5 se remite specialistului de metale preţioase din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care participã la expertizarea şi sigilarea gropului.
(2) În scopul identificãrii obiectelor depuse, acestea sunt enumerate şi descrise de cãtre deponent în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase cât mai amãnunţit: denumirea, natura valorilor, semne distinctive şi orice alte inscripţii gravate sau imprimate, numãrul pietrelor, culoarea, forma etc.
(3) Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase depus în tezaurul Trezoreriei Statului îndeplineşte funcţia de document de predare-primire şi se semneazã de cãtre deponent, de membrii comisiei şi specialistul de metale preţioase.
ART. 3
(1) Autoritãţile statului deponente au obligaţia de a anunţa Trezoreria Statului la care urmeazã a fi depuse obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, cu minimum 24 de ore înainte de depunerea acestora, în vederea convocãrii specialistului de metale preţioase şi a asigurãrii tuturor condiţiilor de recepţie şi depozitare necesare.
(2) În cazul imposibilitãţii prezentãrii la sediul unitãţii Trezoreriei Statului a specialistului de metale preţioase, autoritãţile statului depun obiectele considerate bunuri fãrã stãpân, precum şi cele ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege, în gropuri/saci sigilate/sigilaţi de cãtre depunãtor. Predarea-primirea gropurilor/sacilor sigilate/sigilaţi se face pe baza Procesului-verbal pentru predarea-primirea gropurilor conţinând obiecte din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase (anexa nr. 3). Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase va fi semnat în acest caz numai de cãtre reprezentantul autoritãţii statului deponente, urmând ca la desigilarea gropurilor sau sacilor acesta sã fie semnat de cãtre comisia constituitã potrivit art. 4 alin. (1) lit. a) şi de cãtre specialistul de metale preţioase. Gropurile sau sacii sigilaţi în care sunt introduse exemplarele nr. 1, 2, 4 şi 5 ale Inventarului de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se pãstreazã în tezaurul Trezoreriei Statului pânã la întrunirea condiţiilor necesare pentru recepţia obiectelor pe care le conţin. Gropurile/sacii se desigileazã numai în prezenţa reprezentantului autoritãţii statului deponente, a membrilor comisiei şi a specialistului de metale preţioase care are obligaţia de a se prezenta la unitatea Trezoreriei Statului depozitarã în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data primirii gropurilor/sacilor sigilate/sigilaţi.
(3) Unitatea Trezoreriei Statului depozitarã are obligaţia de a comunica în scris specialistului de metale preţioase, prevãzut în lista întocmitã potrivit prevederilor art. 4 alin. (1) lit. b), data la care au fost primite/primiţi gropurile/sacii sigilate/sigilaţi în tezaurul Trezoreriei Statului.
ART. 4
(1) Preluarea în tezaurul Trezoreriei Statului a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se efectueazã de cãtre:
a) o comisie constituitã prin decizie a directorului executiv al direcţiei generale a finanţelor publice la nivelul unitãţilor Trezoreriei Statului depozitare, prevãzute în anexa nr. 1, formatã din:
- un reprezentant al Serviciului casierie-tezaur, vânzare şi gestiune a titlurilor de stat şi certificatelor de trezorerie sau al Serviciului casierie-tezaur, dupã caz;
- un reprezentant al Serviciului contabilitatea Trezoreriei Statului sau al Serviciului administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz;
- un reprezentant al Serviciului încasarea şi evidenţa veniturilor bugetare.
Pentru fiecare membru al comisiei, prin decizie a directorului executiv al direcţiei generale a finanţelor publice, va fi numit câte un înlocuitor;
b) un specialist de metale preţioase desemnat din partea Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Lista persoanelor îndreptãţite sã efectueze operaţiuni de expertizare a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase este întocmitã şi transmisã unitãţilor Trezoreriei Statului de Autoritatea Naţionalã pentru Protecţia Consumatorilor.
(2) Sigilarea gropurilor ce conţin obiecte din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se efectueazã prin aplicarea sigiliilor de plumb cu "cleşte cu tipe", marcate pe o faţã cu stema României şi pe cealaltã faţã cu inscripţia "MFP" şi un numãr unic de identificare, începând de la numãrul 1.
(3) Sigiliile sunt netransmisibile, se atribuie membrilor comisiei constituite potrivit prevederilor alin. (1) lit. a), precum şi înlocuitorilor lor de drept şi se utilizeazã numai pentru operaţiunile care se efectueazã la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului în procesul de depunere şi manipulare a gropurilor ce conţin obiecte din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase.
ART. 5
(1) Membrii comisiei constituite potrivit prevederilor art. 4 alin. (1) lit. a) şi specialistul de metale preţioase preiau obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase prin cântãrire, le confruntã cu datele înscrise în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, iar specialistul de metale preţioase înscrie masa brutã stabilitã prin cântãrire în toate cele 5 exemplare ale inventarului.
(2) În cazul existenţei unor neconcordanţe între obiectele prezentate de deponent şi cele înscrise în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, se vor opera modificãrile necesare pe toate exemplarele inventarului în coloana "Observaţii", sub semnãturile deponentului, specialistului de metale preţioase şi membrilor comisiei.
(3) Natura obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se stabileşte şi se înscrie în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase de cãtre specialistul de metale preţioase.
(4) Obiectele înscrise în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, care nu sunt din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, se restituie deponentului, specificându-se în coloana "Observaţii" obiectele restituite şi motivul pentru care nu au fost primite în tezaurul Trezoreriei Statului. Obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se constituie în gropuri distincte, pe fiecare cauzã, în prezenţa membrilor comisiei şi a specialistului de metale preţioase.
(5) Gropurile constituite se eticheteazã şi se sigileazã cu sigiliile membrilor comisiei şi sigiliul specialistului de metale preţioase. Pe etichetã se înscriu în mod obligatoriu numãrul gropului, data predãrii obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase la unitatea Trezoreriei Statului, denumirea unitãţii deponente, cauza pentru care s-a constituit gropul şi codul înscris pe sigiliile aplicate gropului.
(6) În scopul numerotãrii gropurilor şi înscrierii numãrului acestora în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, casierul-şef atribuie pentru fiecare grop un numãr de ordine din Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului (anexa nr. 4).
(7) Numerotarea gropurilor în Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului se efectueazã în ordine crescãtoare, începând de la numãrul 1, în continuare atribuindu-se un numãr unic pentru fiecare grop.
(8) Dupã sigilare, comisia predã gropul casierului-şef, care are obligaţia de a completa în Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului datele prevãzute de formular şi de a semna de primire, iar membrii comisiei semneazã de predare.
(9) Gropurile sunt evidenţiate în contabilitatea unitãţilor Trezoreriei Statului la valoarea de 1.000 lei gropul, pe baza exemplarului nr. 1 al Inventarului de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, predat Serviciului contabilitatea Trezoreriei Statului sau Serviciului administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz.
(10) Pentru înregistrarea gropurilor în contabilitatea unitãţilor Trezoreriei Statului se foloseşte metoda de înregistrare în partidã simplã, adicã înregistrãrile se fac în debitul sau în creditul contului în afara bilanţului 0010 "Metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân sau ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege, depuse în gropuri în tezaurul Trezoreriei Statului". În creditul contului 0010 "Metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân sau ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege, depuse în gropuri în tezaurul Trezoreriei Statului" se înregistreazã depunerea gropului aferent unei cauze în tezaurul Trezoreriei Statului la valoarea de 1.000 lei/grop, iar în debitul aceluiaşi cont se înregistreazã restituirea cãtre proprietar sau reprezentantul legal al acestuia ori predarea spre valorificare a tuturor obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase dintr-un grop aferent unei cauze.
ART. 6
(1) Obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase se pãstreazã în tezaurul Trezoreriei Statului pânã la definitivarea situaţiei lor juridice.
(2) Autoritãţile statului abilitate în acest sens, care au depus obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase la unitãţile Trezoreriei Statului, au obligaţia ca în termen de 5 zile lucrãtoare de la stabilirea situaţiei juridice a acestora sã anunţe printr-o adresã compartimentul juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, dupã caz. În adresã se va menţiona dacã obiectele depuse pentru cauza respectivã se restituie proprietarului sau intrã în proprietatea privatã a statului, în totalitate ori parţial. Adresa va fi însoţitã de o copie certificatã a documentului care atestã intrarea bunurilor în proprietatea statului sau restituirea cãtre proprietar.
(3) Obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, intrã în proprietatea privatã a statului dacã nu au fost reclamate de proprietari timp de un an de la data depunerii la unitãţile Trezoreriei Statului. Autoritãţile statului care au depus în tezaurul Trezoreriei Statului obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, au obligaţia sã solicite în scris compartimentului juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciului juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti restituirea bunurilor revendicate cãtre proprietarii de drept ai acestora sau trecerea în proprietatea statului la prescrierea termenului de revendicare de un an. Mecanismul de restituire a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, considerate bunuri fãrã stãpân, este acelaşi ca şi în cazul restituirii obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, ridicate în vederea confiscãrii ori confiscate în condiţiile prevãzute de lege.
(4) Obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase pentru care s-a dispus restituirea se considerã abandonate dacã proprietarul sau persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte nu se prezintã pentru a le ridica în termen de 3 luni de la data definitivãrii situaţiei lor juridice.
(5) Proprietarul sau persoana legal îndreptãţitã sã ridice obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase în numele acestuia formuleazã o cerere cãtre compartimentul juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, dupã caz, în care va solicita restituirea obiectelor, la care anexeazã documentele care atestã dreptul de proprietate asupra acestora. Dupã verificarea documentelor, compartimentul juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, dupã caz, comunicã în scris Trezoreriei Statului cã se poate efectua restituirea acestora cãtre proprietarul de drept.
(6) Restituirea obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase cãtre proprietar sau persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte se face de cãtre şeful de administraţie adjunct care coordoneazã activitatea de trezorerie sau trezorierul-şef, dupã caz, comisia constituitã potrivit art. 4 alin. (1) lit. a) care a participat la sigilarea gropului, casierul-şef, specialistul de metale preţioase care a participat la sigilarea gropului şi reprezentantul serviciului/compartimentului juridic.
(7) Gropul constituit în cauza pentru care se face restituirea se scoate din tezaur de cãtre casierul-şef, se înregistreazã în Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului şi se predã comisiei care participã la restituire.
(8) În prezenţa persoanelor desemnate sã participe la restituire se desigileazã gropul, iar conţinutul acestuia se prezintã proprietarului sau persoanei legal îndreptãţite sã ridice obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase în numele acestuia, pentru identificare.
(9) Dupã identificare se întocmeşte Procesul-verbal de restituire cauze (anexa nr. 6), în 6 exemplare, din care:
- exemplarul nr. 1 pentru Serviciul contabilitatea Trezoreriei Statului sau Serviciul administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz;
- exemplarul nr. 2 pentru Serviciul casierie - tezaur, vânzare şi gestiune a titlurilor de stat şi certificatelor de trezorerie sau Serviciul casierie-tezaur, dupã caz;
- exemplarul nr. 3 pentru compartimentul juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti;
- exemplarul nr. 4 se remite deponentului;
- exemplarul nr. 5 se înmâneazã proprietarului sau persoanei legal îndreptãţite sã îl reprezinte;
- exemplarul nr. 6 pentru specialistul de metale preţioase.
(10) În baza Procesului-verbal de restituire cauze casierul-şef va completa "Restituire integralã definitivã" în coloana "Destinaţia ieşirii" din formularul "Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului".
(11) Inventarul din grop împreunã cu celelalte documente anexate acestuia se arhiveazã la Serviciul casierie-tezaur, vânzare şi gestiune a titlurilor de stat şi certificatelor de trezorerie sau Serviciul casierie-tezaur, dupã caz.
(12) În cazul în care în adresele autoritãţilor statului care au depus obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase la unitãţile Trezoreriei Statului se menţioneazã restituirea parţialã a obiectelor dintr-un grop, se procedeazã potrivit mecanismului stabilit mai sus, cu urmãtoarele precizãri:
- obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase care nu se restituie se reintroduc în grop prin identificare, numãrare şi cântãrire;
- exemplarul nr. 2 al Procesului-verbal de restituire cauze se introduce în grop;
- casierul-şef va completa "Restituire parţialã" în coloana "Observaţii" din formularul "Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului".
(13) În cazul restituirii parţiale a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, gropul constituit din obiectele rãmase dupã restituire se predã de cãtre comisie casierului-şef în vederea depunerii în tezaurul Trezoreriei Statului. Gropul se pãstreazã în tezaur pânã la definitivarea situaţiei juridice a obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, rãmase în urma restituirii.
(14) În cazul în care proprietarul sau persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte reclamã faptul cã unul sau mai multe obiecte din gropul constituit nu îi aparţin ori nu corespund din alte puncte de vedere cu obiectele care i-au fost ridicate în vederea confiscãrii sau confiscate în condiţiile prevãzute de lege ori depuse spre pãstrare în tezaurul Trezoreriei Statului fiind considerate bunuri fãrã stãpân, se va proceda la introducerea tuturor obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase în grop de cãtre comisie, prin identificare, numãrare şi cântãrire, aplicându-se totodatã şi sigiliile membrilor acesteia.
(15) Comisia va stabili împreunã cu proprietarul sau cu persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte un nou termen de restituire care nu poate fi mai mare de 15 zile lucrãtoare de la data primei proceduri de restituire.
(16) În termen de 3 zile lucrãtoare compartimentul juridic din cadrul administraţiei finanţelor publice a municipiului reşedinţã de judeţ sau Serviciul juridic din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti înştiinţeazã în scris autoritatea statului deponentã asupra faptului cã proprietarul sau persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte reclamã cã unul sau mai multe obiecte din gropul constituit nu îi aparţin. În înştiinţare se vor menţiona în mod obligatoriu datele înscrise în formularul "Inventar de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase", respectiv numãrul gropului constituit în cauza reclamatã, numele cauzei şi data depunerii la Trezoreria Statului.
(17) La data stabilitã de comun acord cu proprietarul sau cu persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte se va proceda la restituirea obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase potrivit procedurilor de restituire menţionate anterior, cu excepţia faptului cã la restituire va participa şi deponentul sau înlocuitorul de drept al acestuia. Persoana care va participa la restituire din partea autoritãţii statului deponente va prezenta şefului de administraţie adjunct care coordoneazã activitatea de trezorerie sau trezorierului-şef, dupã caz, urmãtoarele documente:
a) delegaţia care atestã calitatea de reprezentant al autoritãţii statului deponente;
b) Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, întocmit la constituirea cauzei.
(18) În situaţia în care nici în aceste circumstanţe proprietarul sau persoana legal îndreptãţitã sã îl reprezinte nu recunoaşte toate obiectele ca aparţinându-i, se procedeazã la introducerea tuturor obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase în grop de cãtre comisie prin identificare, numãrare şi cântãrire, aplicându-se totodatã şi sigiliile. În continuare se va proceda potrivit prevederilor legale în vigoare.
(19) În situaţia în care cu ocazia expertizãrii şi marcãrii se constatã cã unele obiecte din grop nu sunt din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, acestea se predau, separat, unitãţilor Trezoreriei Statului depozitare pe baza Procesului-verbal de predare-primire a obiectelor care nu sunt din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase (anexa nr. 7), dar o datã cu celelalte obiecte din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase care constituie gropul şi care sunt expertizate şi marcate.
(20) În situaţia în care se stabileşte cã obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase intrã în proprietatea privatã a statului, precum şi în situaţia în care se constatã, în urma expertizãrii, cã obiectele intrate în proprietatea privatã a statului nu sunt din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase potrivit alin. (19), acestea se predau de cãtre comisia constituitã potrivit art. 4 alin. (1) lit. a) la serviciul/biroul valorificare bunuri din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice.
ART. 7
(1) Expertizarea şi marcarea obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, depuse în tezaurul Trezoreriei Statului, constituite în gropuri, se efectueazã de cãtre specialistul de metale preţioase la sediul acestuia sau la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului unde acestea sunt depozitate, numai dupã definitivarea situaţiei lor juridice şi intrarea definitivã în proprietatea statului. Expertizarea şi, dupã caz, marcarea nu se efectueazã pentru obiectele din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase care dupã definitivarea situaţiei juridice se restituie proprietarului.
(2) Gropurile care conţin obiecte din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, care nu pot fi expertizate şi marcate la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului unde acestea sunt depozitate, se elibereazã din tezaurul Trezoreriei Statului specialistului de metale preţioase, în vederea expertizãrii şi marcãrii, la solicitarea acestuia, pe baza Procesului-verbal de predare-primire a gropurilor (anexa nr. 5). Expertizarea şi marcarea se efectueazã în termen de maximum 90 de zile lucrãtoare de la data definitivãrii situaţiei juridice şi intrãrii definitive în proprietatea statului.
(3) Procesul-verbal de predare-primire a gropurilor în care se menţioneazã gropurile primite spre expertizare şi marcare se semneazã de specialistul de metale preţioase pentru primire, de casierul-şef pentru predare şi se vizeazã de şeful Serviciului contabilitatea Trezoreriei Statului sau al Serviciului administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz. Pentru gropurile care se elibereazã specialistului de metale preţioase în vederea expertizãrii şi marcãrii, nu se fac înregistrãri contabile, Procesul-verbal de predare-primire a gropurilor pãstrându-se în tezaur, în locul gropului, pânã la restituirea acestuia. Dupã restituirea gropurilor, Procesul-verbal de predare-primire a gropurilor se arhiveazã la unitatea Trezoreriei Statului depozitarã. Predarea gropurilor din tezaur pentru expertizare şi marcare va fi consemnatã de casierul-şef în Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului.
(4) La preluarea gropurilor din tezaur pentru expertizare şi marcare specialistul de metale preţioase verificã integritatea sigiliilor aplicate, în prezenţa casierului-şef şi a şefului Serviciului contabilitatea Trezoreriei Statului sau al Serviciului administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei, dupã caz. Dupã verificarea integritãţii sigiliilor se semneazã în Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului pentru predare de cãtre casierul-şef şi şeful Serviciului contabilitatea Trezoreriei Statului şi al Serviciului administrarea şi contabilitatea contului curent al trezoreriei şi pentru primire de cãtre specialistul de metale preţioase.
(5) Transportarea gropurilor în condiţii de siguranţã la şi de la sediul specialistului de metale preţioase se efectueazã cu maşina de transport de valori a Trezoreriei Statului, în prezenţa specialistului de metale preţioase.
(6) Dupã finalizarea expertizãrii şi marcãrii obiectelor din metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase, la sediul unitãţii Trezoreriei Statului depozitare se întrunesc membrii comisiei care au participat la constituirea gropurilor sau înlocuitorii acestora de drept, care verificã în prezenţa specialistului de metale preţioase concordanţa obiectelor înscrise în Expertiza tehnicã cu cele înscrise în Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase şi le depun în grop prin identificare, numãrare şi cântãrire. În grop se introduce o datã cu obiectele şi un exemplar al Expertizei tehnice şi al Buletinului de analizã chimicã, dupã caz, care se anexeazã la Inventarul de metale preţioase, aliaje ale acestora şi pietre preţioase. Gropul se eticheteazã şi se sigileazã cu sigiliile membrilor comisiei şi cu sigiliul specialistului de metale preţioase. Pe lângã datele de identificare existente ale gropului, pe etichetã se va înscrie şi litera "E" - grop expertizat.
(7) Gropul conţinând obiectele expertizate se predã casierului-şef care îl înregistreazã ca intrat în tezaurul Trezoreriei Statului, în formularul "Registrul pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului", iar la rubrica "Observaţii" menţioneazã "Expertizat".
ART. 8
(1) Formularele prevãzute în anexele nr. 2, 3, 5 şi 6 nu au regim special şi se întocmesc în sistem informatic conform modelelor prevãzute în anexele respective.
(2) Se aprobã modelul formularului tipizat "Registru pentru evidenţa gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului", cod 14.20.08/T.S., prevãzut în anexa nr. 4.
(3) Anexa nr. 1a) la <>Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.801/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã în mod corespunzãtor.
ART. 9
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

Lista unitãţilor Trezoreriei Statului depozitare
si judeţele arondate acestora


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţ Judeţe arondate
crt. depozitar Unitate trezorerie depozitara unitãţi de
trezorerie depozitare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
-1- -2- -3- -4-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALBA
1 ALBA Trezoreria municipiului ALBA-IULIA ──────────────────────
SIBIU
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 ARAD Trezoreria municipiului ARAD ARAD
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ARGEŞ
3 ARGEŞ Trezoreria municipiului PITEŞTI ──────────────────────
OLT
──────────────────────
VÂLCEA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 BACĂU Trezoreria municipiului BACĂU BACAU
──────────────────────
NEAMŢ
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 BIHOR Trezoreria municipiului ORADEA BIHOR
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 BRAŞOV Trezoreria municipiului BRAŞOV BRASOV
──────────────────────
COVASNA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 BUZĂU Trezoreria municipiului BUZĂU BUZAU
──────────────────────
VRANCEA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 CLUJ Trezoreria municipiului CLUJ-NAPOCA CLUJ
──────────────────────
SALAJ
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 CONSTANTA Trezoreria municipiului CONSTANTA CONSTANTA
──────────────────────
TULCEA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 DOLJ Trezoreria municipiului CRAIOVA DOLJ
──────────────────────
MEHEDINŢI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 GALAŢI Trezoreria municipiului GALAŢI GALATI
──────────────────────
BRĂILA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 GORJ Trezoreria municipiului TARGU-JIU GORJ
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 HARGHITA Trezoreria municipiului MIERCUREA-CIUC HARGHITA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 HUNEDOARA Trezoreria municipiului DEVA HUNEDOARA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IAŞI
15 IAŞI Trezoreria municipiului IAŞI ──────────────────────
VASLUI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 MARAMUREŞ Trezoreria municipiului BAIA-MARE MARAMURES
──────────────────────
SATU MARE
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 MUREŞ Trezoreria municipiului TARGU-MURES MURES
──────────────────────
BISTRITA-NASAUD
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 PRAHOVA Trezoreria municipiului PLOIEŞTI PRAHOVA
──────────────────────
DAMBOVITA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 SUCEAVA Trezoreria municipiului SUCEAVA SUCEAVA
──────────────────────
BOTOSANI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 TIMIŞ Trezoreria municipiului TIMIŞOARA TIMIS
──────────────────────
CARAS-SEVERIN
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
mun. BUCUREŞTI
──────────────────────
CĂLĂRAŞI
──────────────────────
21 BUCURESTI Direcţia trezorerie si contabilitate GIURGIU
publica a municipiului BUCUREŞTI ──────────────────────
IALOMIŢA
──────────────────────
ILFOV
──────────────────────
TELEORMAN
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
------------------------

UNITATEA DEPONENTA TREZORERIA STATULUI
------------------- -------------------
Nr ...../Data ..... Nr ....../Data .....*)


INVENTAR
de metale preţioase, aliaje ale acestora si pietre preţioase
de la ....... din str. ........ nr. ....... judeţul .......


┌───────┬─────────────────────┬────────────────┬────────┬─────────┬───────────┐
│ │ │ Metal │ │ │ │
│ │ │ pretios/aliaj/ │ │ Masa │ │
│Nr.crt │Descrierea obiectelor│ piatra │Nr. buc.│ bruta │ Observaţii│
│ │ │ pretioasa │ │ (grame) │ │
├───────┼─────────────────────┼────────────────┼────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└───────┴─────────────────────┴────────────────┴────────┴─────────┴───────────┘

Am predat, Am primit,
(delegatul unitãţii deponente)

Reprezentant Serviciu casierie-tezaur

Reprezentant Serviciu contabilitatea trezoreriei statului/
Serviciului administrarea si contab. contului curent
al trezoreriei

Reprezentant Serviciu incasarea si evidenta
veniturilor bugetare

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor
Direcţia pentru metale preţioase si pietre preţioase

Specialist de metale preţioase


-------------
*) se completeazã de cãtre comisie cu nr. gropului care se constituie, din "Registrul pentru evidenta gropurilor din tezaurul trezoreriei statului" (Anexa nr. 4 )


ANEXA 3
-------
la normele metodologice
------------------------


UNITATEA DEPONENTA UNITATEA TREZORERIEI
STATULUI DEPOZITARE


Nr ...../Data..... Nr ....../Data ......

PROCES-VERBAL
pentru predarea-primirea gropurilor conţinând obiecte din
metale preţioase, aliaje ale acestora si pietre preţioase

Subsemnaţii ......... reprezentant al Serviciului casierie-tezaur, .......
reprezentant al Serviciului contabilitatea trezoreriei statului/Serviciul
administrarea si contabilitatea contului curent al trezoreriei, ............
reprezentant al Serviciului încasarea si evidenta veniturilor bugetare din
cadrul trezoreriei municipiului ..........., si ............ delegat din
partea ....... care se legitimeazã cu ......, primii au procedat la PRIMIREA
secundul la PREDAREA unor gropuri conţinând obiecte din metale preţioase,
aliaje ale acestora si pietre preţioase dupã cum urmeazã:



┌────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Nr. inventar │ │ │
├───────────┬────────────┤ │ │
│ │ unitatea │ Numele/denumirea si adresa │ │
│unitate │trezoreriei │ persoanei fizice/juridice pentru care │Observaţii │
│deponenta │ statului │ s-a constituit gropul(cauza) │ │
│ │ depozitara*│ │ │
├───────────┼────────────┼────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────┼────────────┼────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└───────────┴────────────┴────────────────────────────────────────┴───────────┘

Am predat,
(delegatul unitãţii deponente)
Am primit,
Reprezentant Serviciu casierie-tezaur

Reprezentant Serviciu contabilitatea trezoreriei statului/
Serviciului administrarea si contabilitatea contului curent
al trezoreriei

Reprezentant Serviciu incasarea si evidenta
veniturilor bugetare


---------------
*) numãrul de inventar la unitatea trezoreriei statului depozitare este numãrul atribuit gropului in "Registru pentru evidenta gropurilor din tezaurul trezoreriei statului"


ANEXA 4
--------
la normele metodologice
------------------------

UNITATEA TREZORERIEI STATULUI DEPOZITARA
REGIM SPECIAL
Seria ..../......


REGISTRU
pentru evidenta gropurilor din tezaurul Trezoreriei Statului


┌─────┬────────────────┬─────┬─────────────────────┬───────────┬───────────────┐
│Nr. │Denumire unitate│Cauza│ Data │Destinaţia │ Semnãtura │
│Grop │ deponenta │ ├──────────┬──────────┤ ieşirii/ ├───────┬───────┤
│ │ │ │ Intrare │ Ieşire │Observaţii │Predare│Primire│
│ │ │ │zi/luna/an│zi/luna/an│ │ │ │
├─────┼────────────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
├─────┼────────────────┼─────┼──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
│ │ │ ├──────────┼──────────┼───────────┼───────┼───────┤
└─────┴────────────────┴─────┴──────────┴──────────┴───────────┴───────┴───────┘
MFP Cod 14.20.08/T.S.



1. Denumire: Registru pentru evidenta gropurilor din tezaurul trezoreriei statului

2. Formular cu regim special

3. Cod: 14.20.08/T.S.

4. Format: A4/t2

5. Caracteristici de tipãrire: se tipãreşte pe ambele fete, filele fiind inseriate si legate sub forma de registru cu coperta cartonatã, având 300 file
6. Se utilizeazã: pentru evidentirea si atribuirea numerelor de gropuri ce conţin obiecte din metale si pietre preţioase care sunt depuse la unitãţile trezoreriei statului depozitare
7. Se arhiveazã: la unitatea trezoreriei statului depozitara a obiectelor din metale si pietre preţioase


ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------


TREZORERIA STATULUI AUTORITATEA NAŢIONALA PENTRU
PROTECŢIA CONSUMATORULUI


Nr ...../Data ..... Nr ......../Data ........


PROCES-VERBAL
de predare-primire a gropurilor

Subsemnaţii ............. casier şef in cadrul trezoreriei municipiului
......... si ......... specialist de metale preţioase din partea Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia Comsumatorilor - Direcţia pentru metale preţioase
si pietre preţioase ........., primul a procedat la PREDAREA iar secundul
la PRIMIREA gropurilor enumerate mai jos:



┌──────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ │ Numãr grop din │ │
│ │ Registrul pentru │ │
│ Nr. crt. │ evidenta gropurilor │ Cauza │
│ │ din tezaurul │ │
├──────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ │
└──────────┴──────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘

Am predat, Am primit,
Casier şef, Specialist de metale preţioase,



Vizat,
Şef Serviciu contabilitatea trezoreriei statului/
Serviciu administrarea si contabilitatea contului curent
al trezoreriei



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------


TREZORERIA STATULUI


Nr ....../Data ....

PROCES VERBAL DE RESTITUIRE CAUZE

Subsemnaţii ............ şef administraţie adjunct/trezorier şef, ........
membrii comisiei ........... casier şef din cadrul trezoreriei municipiului,
........., ........... specialist de metale preţioase din partea Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor -Direcţia pentru metale preţioase
si pietre preţioase si ............ care se legitimeazã cu BI/CI seria .....
nr. ......., domiciliat in str. ......, nr. ....., bl. ....., ap. .....,
judeţul/sector ....... in calitate de ........., primii au procedat la
RESTITUIREA iar secundul la PRIMIREA obiectelor din cauza nr. ........
dupã cum urmeazã:



┌───────┬─────────────────────┬──────────┬─────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Masa │ │
│Nr.crt │Descrierea obiectelor│ Nr. buc.│ bruta │ Observaţii │
│ │ │ │ (grame) │ │
├───────┼─────────────────────┼──────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└───────┴─────────────────────┴──────────┴─────────┴──────────────┘



Restituirea s-a efectuat TOTAL/PARŢIAL conform adresei nr. ...... din .... a Compartimentului/Serviciului juridic al Administraţiei finanţelor publice a municipiului ................./DGFP a mun. Bucureşti

Prezentul proces-verbal s-a încheiat in 6 exemplare din care exemplarul nr. 4 a fost inmanat proprietarului

Am restituit, Am primit,
Trezoreria ........ .............


Şef administraţie adjunct/trezorier şef

------------------ Vizat
Compartimentul/Serviciul juridic
Membrii comisiei

------------------

Casier şef

------------------

Specialist de metale preţioase

------------------

ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------


AUTORITATEA NAŢIONALA PENTRU TREZORERIA STATULUI



Nr....../Data ........ Nr ..../Data ......


PROCES-VERBAL
de predare-primire a obiectelor care nu sunt din
metale preţioase, aliaje ale acestora si pietre preţioase

Subsemnatul ......... specialist de metale preţioase din partea Autoritãţii
Naţionale pentru Protecţia Comsumatorilor - Direcţia pentru metale preţioase
si pietre preţioase ...... si subsemnaţii ....... reprezentant al Serviciului
casierie-tezaur, ................. reprezentant al Serviciului contabilitatea
trezoreriei statului/Serviciul administrarea si contabilitatea contului curent
al trezoreriei, .............. reprezentant al Serviciului încasarea si
evidenta veniturilor bugetare din cadrul trezoreriei municipiului, ..........,
primul a procedat la PREDAREA iar secunzii la PRIMIREA obiectelor care nu sunt
din metale preţioase, aliaje ale acestora si pietre preţioase, constatate in
urma expertizarii, enumerate mai jos:



┌───────┬──────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬───────────┐
│ │Descrierea obiectelor care nu sunt│ │ │ │
│ │din metal preţios, aliaje ale │ │ Masa │ │
│Nr.crt │acestora si pietre preţioase │ Nr. buc.│ bruta │ Observaţii│
│ │ │ │ (grame) │ │
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────┼──────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
└───────┴──────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴───────────┘

Am predat, Am primit,
ANPC-Directia pentru Reprezentant Serviciu casierie-tezaur
metale preţioase si pietre preţioase

Reprezentant Serviciu contabilitatea
trezoreriei statului/

Specialist de metale preţioase Serviciu administrarea si contabilitatea
contului curent al trezoreriei

Reprezentant Serviciu Încasarea si
evidenta veniturilor bugetare


---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016