Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 52 din 19 ianuarie 2011  privind actualizarea, din oficiu, a vectorului fiscal privind impozitul pe venitul din salarii si contributii sociale si procedura de declarare a obligatiilor prevazute in Nomenclatorul Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 52 din 19 ianuarie 2011 privind actualizarea, din oficiu, a vectorului fiscal privind impozitul pe venitul din salarii si contributii sociale si procedura de declarare a obligatiilor prevazute in Nomenclatorul "Creante fiscale" din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 1.397/2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", aferente unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 68 din 26 ianuarie 2011

    În temeiul prevederilor <>art. 12 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    având în vedere prevederile <>art. 26 alin. (2), ale <>art. 78 alin. (3), ale <>art. 81-83 şi ale <>art. 228 alin. (2) şi (2^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Începând cu data de 1 februarie 2011, organele fiscale actualizeazã, din oficiu, vectorul fiscal privind impozitul pe venitul din salarii, începând cu perioada fiscalã ianuarie 2011, al contribuabililor care au organizate sedii secundare cu minimum 5 angajaţi, potrivit legii, dupã cum urmeazã:
    a) se înscrie obligaţia de declarare a impozitului pe venitul din salarii în vectorul fiscal al contribuabililor plãtitori de salarii care, la data menţionatã, nu au înscrisã în vectorul fiscal aceastã obligaţie declarativã;
    b) se anuleazã obligaţia de declarare a impozitului pe venitul din salarii din vectorul fiscal al sediilor secundare cu minimum 5 angajaţi, potrivit legii.
    ART. 2
    Începând cu aceeaşi datã se transferã evidenţa electronicã a îndeplinirii obligaţiilor declarative privind impozitul pe venitul din salarii de la organele fiscale la care sunt înregistrate sediile secundare cu minimum 5 angajaţi la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabilului care a înfiinţat respectivele sedii secundare.
    ART. 3
    Începând cu data de 1 februarie 2011, organul fiscal competent actualizeazã în vectorul fiscal al contribuabililor plãtitori de impozit pe venitul din salarii şi contribuţii sociale perioada fiscalã lunarã, începând cu obligaţiile de declarare aferente lunii ianuarie 2011.
    ART. 4
    Obligaţiile fiscale prevãzute în Nomenclatorul "Creanţe fiscale" din anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.397/2010 privind modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a "Declaraţiei privind obligaţiile de platã a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominalã a persoanelor asigurate", aferente unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se declarã şi se corecteazã potrivit legislaţiei specifice în vigoare în perioada la care se referã.
    ART. 5
    Obligaţiile de declarare a impozitului pe venitul din salarii aferente ultimei perioade fiscale a anului 2010, cu termen legal de declarare pânã la data de 25 ianuarie 2011 inclusiv, se îndeplinesc potrivit reglementãrilor legale şi procedurilor în vigoare pânã la data de 1 ianuarie 2011.
    ART. 6
    (1) Începând cu data de 1 februarie 2011, impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 angajaţi, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se declarã şi se corecteazã de cãtre contribuabilul care le-a înfiinţat, la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia, dupã cum urmeazã:
    a) formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se depune împreunã cu formularul prevãzut în anexa nr. 1 "Situaţia privind impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011";
    b) formularul 710 "Declaraţie rectificativã", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.340/2009 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 710 "Declaraţie rectificativã", cod 14.13.01.00/r, se depune împreunã cu formularul prevãzut în anexa nr. 2 "Situaţia privind rectificarea impozitului pe venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare, aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011". La corectarea impozitului pe venitul din salarii, aferent perioadelor de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se au în vedere şi dispoziţiile Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) În situaţia în care impozitul pe venitul din salarii, aferent unei perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011, se referã atât la activitatea sediilor secundare, cât şi la activitatea contribuabilului care le-a înfiinţat, obligaţia de platã se declarã cumulat, dupã caz, în formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat" sau în formularul 710 "Declaraţie rectificativã", însoţite de situaţiile prevãzute la alin. (1).
    ART. 7
    Formularele prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 se completeazã şi se depun prin modalitãţile prevãzute pentru formularele 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat" şi 710 "Declaraţie rectificativã".
    ART. 8
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 9
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Preşedintele Agenţiei Naţionale
                            de Administrare Fiscalã,
                                 Sorin Blejnar

    Bucureşti, 19 ianuarie 2011.
    Nr. 52.

    ANEXA 1


 ┌───────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┐
 │Cod de identificare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ fiscalã*) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘


-------
    *) Se înscrie codul de identificare al sediului principal, înregistrat ca plãtitor de impozite, taxe şi contribuţii.

                                    SITUAŢIA
     privind impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare,
     aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011


 ┌───────┬────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
 │ Nr. │ Cod de înregistrare fiscalã │ Suma de platã │
 │ crt. │ sediu secundar/sediu principal │ (lei) │
 │ │ │ │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ ... │ ... │ ... │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ TOTAL │ X │ │
 └───────┴────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
  Nume, prenume┌────────────────────────┐ Semnãturã┌──────────────────────────┐
               │ │ şi │ │
               └────────────────────────┘ ştampilã└──────────────────────────┘
  Funcţie/ ┌────────────────────────┐
  Calitate │ │
               └────────────────────────┘



    Prezenta constituie anexã la formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul de stat", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire de autoimpunere sau reţinere la sursã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru luna [_I_] anul [_I_I_I_].
    Formularul se completeazã pentru obligaţiile nedeclarate pânã la data de 1 februarie 2011, în cazul în care se declarã impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, precum şi în cazul în care se declarã atât impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, cât şi impozitul pe venitul din salarii datorat de sediul principal, dupã caz.

    ANEXA 2


 ┌───────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┐
 │Cod de identificare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ fiscalã*) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘


-------
    *) Se înscrie codul de identificare al sediului principal, înregistrat ca plãtitor de impozite, taxe şi contribuţii.

                                    SITUAŢIA
                      privind rectificarea impozitului pe
               venitul din salarii, defalcat pe sedii secundare,
     aferent unor perioade de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011


 ┌───────┬──────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────┐
 │ Nr. │ Cod de înregistrare fiscalã │Suma de platã│ Suma de platã │
 │ crt. │ sediu secundar/sediu principal │ iniţialã │ corectatã │
 │ │ │ (lei) │ (lei) │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ ... │ ... │ ... │ ... │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├───────┼──────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 │ TOTAL │ X │ │ │
 └───────┴──────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────┘
  Nume, prenume┌────────────────────────┐ Semnãturã┌──────────────────────────┐
               │ │ şi │ │
               └────────────────────────┘ ştampilã└──────────────────────────┘
  Funcţie/ ┌────────────────────────┐
  Calitate │ │
               └────────────────────────┘



    Prezenta constituie anexã la formularul 710 "Declaraţie rectificativã", aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 1.340/2009 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 710 "Declaraţie rectificativã", cod 14.13.01.00/r, pentru luna [_I_] anul [_I_I_I_].
    Formularul se completeazã pentru corecţiile efectuate dupã data de 1 februarie 2011 inclusiv, în cazul în care se rectificã impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, precum şi în cazul în care se rectificã atât impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare, cât şi impozitul pe venitul din salarii datorat de sediul principal, dupã caz.

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016