Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 512 din 15 aprilie 2003  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului finantelor publice nr. 3/2003 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov in cadrul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 512 din 15 aprilie 2003 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 3/2003 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov in cadrul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 271 din 18 aprilie 2003
În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 267/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice,
în vederea creşterii eficientei administrãrii şi colectãrii veniturilor bugetului de stat, monitorizarii şi asistarii fiscale, precum şi a controlului fiscal la marii contribuabili administrati în cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Anexa nr. 1 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 privind organizarea activitãţii de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 20 din 15 ianuarie 2003, se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Anexa nr. 2 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 se completeazã cu poziţiile 447 - 454 astfel:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cod Sector/
crt. fiscal/CUI Denumire Localitate Judeţ
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
447 199915 EUROM BANC SA BUCUREŞTI 1
448 336206 SICOMED SA BUCUREŞTI 3
449 400228 OCRIM ROMÂNIA SRL BUCUREŞTI 6
450 427320 ROMTELECOM SA BUCUREŞTI 3
451 4747298 AMEROM TELEVISION SRL BUCUREŞTI 6
452 5479061 ATHENEE PHENIX GROUP SA BUCUREŞTI 1
453 11952970 COSMOROM SA BUCUREŞTI 1
454 12064199 PORSCHE LEASING ROMÂNIA SRL BUCUREŞTI 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


ART. 3
(1) În anexa nr. 2 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 se opereazã urmãtoarele modificãri:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cod Denumire Cod fiscal
crt. fiscal/CUI O.M.F.P. nr. 3/2003 Modificare nou
introdus
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
121 1591975 S.C. GRIVITA Se înlocuieşte cu S.C. 13240781
INTERNAŢIONAL S.A. BRAU UNION ROMÂNIA
441 13570224 S.C. ARSENAL Se exclude din lista întrucât 13554423
a fuzionat cu C.N. ROMARM
SA - poziţia 440 din anexa
nr. 2
118 1590317 LOCATO R.A. Se exclude din lista întrucât 2351555
s-a comasat prin absorbţie
cu R.A. Administraţia
Patrimoniului Protocolului
de Stat - poziţia 132 din
anexa nr. 2
220 5679086 LIBERTATEA SRL Se exclude din lista întrucât
a fuzionat cu RINGIER 9060359
ROMÂNIA SRL care se include
în anexa nr. 2
356 9616617 INSPECTORATUL GENERAL Reorganizat ca instituţie
AL COMUNICAŢIILOR RA publica, cu aceeaşi denumire 14538442
284 7475783 ARAL ROMÂNIA SRL Absorbţie prin fuziune cu 13210198
noua denumire SC PREMIUM
LUBRICANTS ROMÂNIA SRL,
care se include în anexa
nr. 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


(2) Dupã operarea modificãrilor prevãzute la art. II şi la art. III alin. (1), anexa nr. 2 se va renumerota.
ART. 4
Dupã articolul 3 din <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 se introduc articolele 3^1, 3^2, 3^3 şi 3^4 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 3^1. - (1) Lista cuprinzând sucursalele şi/sau punctele de lucru stabile ale contribuabililor mentionati la lit. a)-e) din anexa nr. 1, înregistrate ca plãtitori de impozit pe veniturile din salarii în municipiul Bucureşti sau judeţul Ilfov, se comunica de cãtre Direcţia generalã de proceduri şi gestiune a colectãrii veniturilor bugetare Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov şi Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, Direcţiei trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti.
(2) Lista cuprinzând sucursalele şi/sau punctele de lucru stabile, înregistrate ca plãtitori de impozit pe veniturile din salarii în municipiul Bucureşti sau judeţul Ilfov, ale marilor contribuabili persoane juridice, administrati la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, se comunica de cãtre Direcţia generalã de proceduri şi gestiune a colectãrii veniturilor bugetare Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov, Direcţiei trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti, precum şi structurilor teritoriale care administreazã mari contribuabili din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene.
Art. 3^2 - (1) Plata obligaţiilor datorate bugetului de stat de marii contribuabili, astfel cum au fost definiţi în anexa nr. 1, inclusiv a impozitului pe veniturile din salarii, pentru sucursalele şi punctele de lucru stabile ale acestora din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi a impozitului pe veniturile din salarii datorat de marii contribuabili din alte judeţe, pentru punctele de lucru sau sucursalele acestora din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, se face la Direcţia trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti.
(2) Documentele de plata se întocmesc distinct pentru fiecare obligaţie şi pentru fiecare entitate, identificata prin cod de înregistrare fiscalã/cod unic de înregistrare propriu.
(3) Ordinele de plata întocmite pentru plata impozitului pe venituri din salarii datorat bugetului de stat de cãtre marii contribuabili, pentru sucursalele sau punctele de lucru stabile ale acestora, cuprind obligatoriu şi urmãtoarele informaţii:
a) codul de înregistrare fiscalã, respectiv codul fiscal sau codul unic de înregistrare, dupã caz, şi denumirea persoanei juridice care face plata;
b) codul de înregistrare fiscalã, respectiv codul fiscal sau codul unic de înregistrare, dupã caz, al sucursalei sau al punctului de lucru pentru care se face plata.
(4) Aceleaşi informaţii obligatorii vor fi cuprinse şi în documentele privind efectuarea plãţilor în condiţiile <>art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 61/2002 .
Art. 3^3 - (1) Informaţiile referitoare la plãţile efectuate de contribuabili conform art. 3^2, încasate în conturile deschise la Direcţia trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti, se transmit zilnic de cãtre aceasta Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov.
(2) Din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat Direcţia trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti va aloca lunar, în termen de 5 zile lucrãtoare de la finele fiecãrei luni în care s-a încasat acest impozit, cotele prevãzute de lege cuvenite bugetelor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi bugetului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi cele cuvenite bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi bugetului local al Consiliului Judeţean Ilfov.
Art. 3^4. - Pana la data de 5 a lunii urmãtoare celei de raportare, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov va transmite direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene care administreazã mari contribuabili informaţiile privind obligaţiile de plata declarate şi plãţile fãcute în contul acestora, aferente sucursalelor şi/sau punctelor sale de lucru stabile care îşi desfãşoarã activitatea în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov."
ART. 5
Dupã articolul 4 din <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 se introduce articolul 4^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 4^1. - Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generalã a tehnologiei informatiei, va realiza transferul informaţiilor referitoare la evidenta autorizaţiilor aferente aplicatiei <<Regimul de autorizare a producţiei, importului şi circulaţiei unor produse supuse accizelor>>, emise de Direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului Ilfov, Direcţia generalã a finanţelor publice a municipiului Bucureşti şi administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cãtre Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov."

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 15 aprilie 2003.
Nr. 512.


ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 1 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3/2003 )
------------------------------------------------------------------

CRITERIILE DE SELECŢIE

a marilor contribuabili care urmeazã sa fie
administrati de Direcţia generalã de administrare
a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov

A. În cadrul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov vor fi administrati:
a) contribuabilii, persoane juridice, cu sediul social în municipiul Bucureşti, respectiv în judeţul Ilfov, care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele criterii:
- volumul obligaţiilor la bugetul de stat constituite la nivelul anului 2001 sa fie mai mare sau egal cu 14 miliarde lei;
- cifra de afaceri plus pierderea înregistratã, raportate în situaţiile financiare încheiate la 31 decembrie 2001, sa reprezinte o suma mai mare sau egala cu 50 miliarde lei;
b) Banca Nationala a României;
c) societãţile bancare cu sediul social în municipiul Bucureşti, respectiv în judeţul Ilfov;
d) societãţile de asigurãri autorizate, cu sediul social în municipiul Bucureşti, respectiv în judeţul Ilfov;
e) Societatea de Investiţii Financiare Muntenia şi filialele acesteia;
f) sucursalele şi/sau punctele de lucru stabile ale contribuabililor mentionati la lit. a)-e), înregistrate fiscal în municipiul Bucureşti, respectiv în judeţul Ilfov;
g) sucursalele şi/sau punctele de lucru stabile, înregistrate fiscal în municipiul Bucureşti, respectiv în judeţul Ilfov, ale contribuabililor mari, persoane juridice administrate de alte organe fiscale teritoriale.
B. Criteriile prevãzute la lit. A se actualizeazã anual pe baza indicelui de inflaţie stabilit la nivelul anului precedent, comunicat de Institutul Naţional de Statistica.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016