Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 511 din 15 august 2008  pentru aprobarea Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 22, a Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 24 si a Corrigendumului nr. 1 la Conditile specifice cererii de propuneri de proiecte nr. 60    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 511 din 15 august 2008 pentru aprobarea Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 22, a Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 24 si a Corrigendumului nr. 1 la Conditile specifice cererii de propuneri de proiecte nr. 60

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI EGALITATII DE SANSE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 846 din 16 decembrie 2008

Având în vedere:
- Decizia CE nr. 5.811 din 22 noiembrie 2007 de adoptare a Programului operaţional de ajutor comunitar din partea Fondului Social European în conformitate cu obiectivul "Convergenţã" în România;
- Ordinul ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse şi al ministrului economiei şi finanţelor nr. 3/185/2008 pentru stabilirea regulilor de eligibilitate şi a listei cheltuielilor eligibile în cadrul operaţiunilor finanţate prin Programul operaţional sectorial "Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013";
- <>Ordinul ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse nr. 99/2008 pentru aprobarea unor acorduri de delegare de funcţii privind implementarea Programului operaţional sectorial "Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013";
- <>Ordinul ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse nr. 259/2008 privind aprobarea documentelor necesare implementãrii Programului operaţional sectorial "Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013";
- <>Ordinul ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse nr. 409/2008 privind aprobarea documentelor necesare implementãrii Programului operaţional sectorial "Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013";
- <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.792/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale,
în baza <>art. 14 din Hotãrârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul muncii, familiei şi egalitãţii de şanse emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Corrigendumul nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 22 "Învaţã pentru cariera ta!" pentru proiectele de grant din cadrul axei prioritare 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoalã la viaţa activã", cuprins în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã Corrigendumul nr. 2 la Ghidul solicitantului nr. 24 "Continuã sã te califici!" pentru proiectele de grant din cadrul axei prioritare 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", domeniul major de intervenţie 2.3 "Acces şi participare la formarea profesionalã continuã", cuprins în anexa nr. 2.
ART. 3
Se aprobã Corrigendumul nr. 1 la Condiţiile specifice cererii de propuneri de proiecte nr. 60 "Învaţã o meserie!" pentru proiectele strategice din cadrul axei prioritare 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoalã la viaţa activã", cuprins în anexa nr. 3.
ART. 4
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 5
Ministerul Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 6
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Bucureşti, 15 august 2008.
Nr. 511.

ANEXA 1

CORRIGENDUM Nr. 2
la Ghidul solicitantului nr. 22 "Învaţã pentru cariera ta!"

- proiecte de grant -

Axa prioritarã 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"
Domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoalã la viaţa activã"
1. La capitolul 1 "Cerere de propuneri de proiecte «Învaţã pentru cariera ta!»", caseta cu datele de contact ale birourilor de informare, punctul 9, adresa şi numãrul de telefon ale Biroului Regional Bucureşti-Ilfov se modificã dupã cum urmeazã:
"str. Caransebeş nr. 1, et. 7, camerele 703, 704, 705, sectorul 1, Bucureşti, cod poştal 012271 (Institutul Geologic al României), telefon: 0755030362."
2. La capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categoriile de beneficiari eligibili - furnizori autorizaţi de FPC, publici şi privaţi, care asigurã pregãtirea pentru personalul din întreprinderi cu atribuţii de tutori se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Autorizarea se realizeazã în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Se va acorda atenţie prevederilor privind cerinţele care trebuie îndeplinite de formatori."
3. La capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categoriile de beneficiari eligibili - angajatori se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Categorie de beneficiari eligibili pentru toate activitãţile finanţate în cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, cu excepţia activitãţilor care intrã sub incidenţa prevederilor ajutorului de stat."
4. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 1 "Cheltuieli cu personalul" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Plata tutorilor este eligibilã doar în cazul în care nu intrã sub incidenţa prevederilor ajutorului de stat."
5. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 3 "Cheltuieli aferente managementului de proiect", subcategoria 3.11 "Materiale consumabile" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Achiziţionarea materialelor consumabile necesare efectuãrii stagiilor de pregãtire practicã, inclusiv a materiei prime, va fi realizatã numai de cãtre solicitant, dacã acesta nu este angajator. Acesta va face dovada utilizãrii materialelor consumabile exclusiv în scopul instruirii practice a elevilor sau a studenţilor."
6. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 6 "Cheltuielile pentru închirieri, amortizãri şi leasing", subcategoria 6.3 "Rate de leasing" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Numai în condiţiile în care contractul de leasing este încheiat dupã semnarea contractului de finanţare între beneficiar şi AM POSDRU/CNDIPT-OI POSDRU."
7. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 7 "Subvenţii şi burse", subcategoria 7.1 "Subvenţii acordate pentru elevi, studenţi, tineri absolvenţi, ucenici şi însoţitorii acestora" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul stagiilor de pregãtire practicã pentru elevi sau studenţi, se poate acorda o subvenţie financiarã pentru participarea pe întreaga duratã a stagiilor de pregãtire practicã şi finalizarea cu succes a acestora. Cuantumul acestei subvenţii este de maximum 370 lei/practicant/stagiu de practicã. Acordarea subvenţiei este condiţionatã de documente justificative privind participarea şi evaluarea finalã."
8. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 7 "Subvenţii şi burse", subcategoria 7.5 "Premii în cadrul unor concursuri" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul stagiului de pregãtire practicã pentru elevi sau studenţi, se pot acorda premii pentru performanţe deosebite demonstrate pe parcursul sau la sfârşitul acestuia, ca activitãţi complementare stagiului de practicã. Criteriile de acordare a premiilor se stabilesc de solicitant şi devin publice înaintea organizãrii stagiului de pregãtire practicã. Acestea pot include, de exemplu: rezultate excepţionale obţinute pe perioada stagiului de practicã, premiul I obţinut la concursuri prin care sunt valorificate competenţele dobândite pe perioada stagiului de practicã sau la concursuri în care sunt prezentate idei de îmbunãtãţire a activitãţii organizatorului de practicã. Premiile acordate pot fi: în cuantum de maximum 1.850 lei/practicant/un stagiu de practicã şi de maximum 1.850 lei/practicant/un concurs sau sub forma unei excursii (cu o duratã maximã de 5 zile) care sã cuprindã vizite la angajatori potenţiali de pe teritoriul Uniunii Europene, relevanţi pentru calificarea în care se şcolarizeazã."
9. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", sfârşitul subcapitolului 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile" se completeazã prin introducerea unei casete, dupã cum urmeazã:
"Atenţie! Cheltuielile partenerului de practicã pentru activitãţile desfãşurate la sediul acestuia în cadrul stagiilor de pregãtire practicã, respectiv cheltuieli pentru utilitãţi, amortizarea instrumentelor şi echipamentelor proporţional cu folosirea lor exclusivã pentru stagiul de pregãtire practicã, se vor acorda sub formã de sumã forfetarã globalã stabilitã pentru o orã de practicã a fiecãrui practicant. Cuantumul sumei forfetare este de maximum 60% din total cheltuieli generale de administraţie specifice proiectului. În cazul stagiilor de pregãtire practicã pentru elevi sau studenţi, planificarea stagiilor de pregãtire practicã se va face astfel încât durata de utilizare a echipamentelor angajatorului sã nu depãşeascã durata maximã în care acestea pot fi folosite în scopul pregãtirii practice a elevilor sau studenţilor."
10. La capitolul 15 "Bugetul cererii de finanţare", subcapitolul 15.1 "Bugetul cererii de finanţare", tabelul care conţine structura bugetului de finanţare, linia 4 se completeazã dupã cum urmeazã:
"Din care FEDR (10% pentru AP 1-5 inclusiv, 15% pentru AP 6)."

ANEXA 2

CORRIGENDUM Nr. 2
la Ghidul solicitantului nr. 24 "Continuã sã te califici!"

- proiecte de grant -

Axa prioritarã 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"
Domeniul major de intervenţie 2.3 "Acces şi participare la formarea profesionalã continuã"
1. La capitolul 1 "Cerere de propuneri de proiecte «Continuã sã te califici»", caseta cu datele de contact ale birourilor de informare, punctul 9, adresa şi numãrul de telefon ale Biroului Regional Bucureşti - Ilfov se modificã dupã cum urmeazã:
"str. Caransebeş nr. 1, et. 7, camerele 703, 704, 705, sectorul 1, Bucureşti, cod poştal 012271 (Institutul Geologic al României), telefon: 0755030362."
2. La capitolul 3 "POS DRU 2007-2013 Programul operaţional sectorial «Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013»", subcapitolul 3.3 "Activitãţi eligibile", punctul 3.3.1 "Sprijin pentru angajaţi în vederea calificãrii/recalificãrii", "participarea la programe FPC desfãşurate în România sau în UE" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul activitãţilor de calificare/recalificare a angajaţilor, stagiile de pregãtire practicã obligatorii se pot organiza la unul sau mai mulţi angajatori, inclusiv la angajatorii la care cursanţii sunt salariaţi, respectând cu stricteţe prevederile ajutorului de stat."
3. La capitolul 3 "POS DRU 2007-2013 Programul operaţional sectorial «Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013»", subcapitolul 3.4 "Grupuri-ţintã eligibile", documente necesare pentru angajaţi, alãturi de "adeverinţa de salariat", se completeazã dupã cum urmeazã:
"declaraţie pe propria rãspundere privind participarea în nume propriu la respectivul program de calificare/recalificare."
4. La capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categoriile de beneficiari eligibili - furnizori autorizaţi pentru formare profesionalã continuã, publici şi privaţi, în vederea furnizãrii de formare profesionalã continuã, se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Autorizarea se realizeazã în conformitate cu prevederile <>OG nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Se va acorda atenţie prevederilor privind cerinţele care trebuie îndeplinite de formatori."
5. Capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categoriile de beneficiari eligibili - furnizori de formare profesionalã continuã, publici şi privaţi, în vederea autorizãrii pentru furnizare de formare profesionalã continuã, se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Aceastã categorie de beneficiari este eligibilã numai în mãsura în care solicitã finanţare pentru proiecte integrate, care sã cuprindã în mod obligatoriu şi activitãţi de furnizare a programelor de FPC pentru care se obţine autorizarea. Autorizarea se realizeazã în conformitate cu prevederile <>OG nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Se va acorda atenţie prevederilor privind cerinţele care trebuie îndeplinite de formatori."
6. La capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", parteneri eligibili, paragraful trei se modificã dupã cum urmeazã:
"Partenerii trebuie sã fie organizaţii legal constituite în ţara de origine. Partenerii trebuie sã fie organizaţii similare categoriilor de beneficiari eligibili pentru respectiva cerere de propuneri de proiecte sau sã demonstreze cã în obiectul de activitate al instituţiei pe care o reprezintã se aflã şi activitatea/activitãţile din cadrul proiectului pentru care au rol de parteneri. Partenerii transnaţionali trebuie sã fie organizaţii din statele membre ale Uniunii Europene."
7. Capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categoriile de beneficiari eligibili, dupã paragraful trei, se completeazã prin introducerea unei casete, dupã cum urmeazã:
"Atenţie! Angajatorii pot fi parteneri în proiectele cofinanţate din Fondul Social European în cadrul prezentei cereri de propuneri de proiecte vizând activitãţi de calificare/recalificare numai în cazul în care nu intrã sub incidenţa prevederilor ajutorului de stat."
8. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 1 "Cheltuieli cu personalul" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Plata tutorilor este eligibilã doar în cazul în care nu intrã sub incidenţa prevederilor ajutorului de stat."
9. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 3 "Cheltuieli aferente managementului de proiect", subcategoria 3.11 "Materiale consumabile" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul în care proiectul presupune activitãţi de pregãtire practicã în cadrul unui program de calificare/recalificare pentru angajaţi, achiziţionarea materialelor consumabile necesare efectuãrii pregãtirii practice, inclusiv a materiei prime, va fi realizatã numai de cãtre solicitant, dacã acesta nu este angajator. Acesta va face dovada utilizãrii materialelor consumabile exclusiv în scopul calificãrii/recalificãrii angajaţilor."
10. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 6 "Cheltuielile pentru închirieri, amortizãri şi leasing", subcategoria 6.3 "Rate de leasing" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"Numai în condiţiile în care contractul de leasing este încheiat dupã semnarea contractului de finanţare între beneficiar şi AM POSDRU/CNDIPT-OI POSDRU."
11. La capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, categoria 7 "Subvenţii şi burse", subcategoria 7.1 "Subvenţii pentru cursanţi pe perioada derulãrii cursurilor" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul cursurilor de calificare/recalificare a angajaţilor, se poate acorda o subvenţie financiarã pentru participarea pe întreaga duratã a cursurilor şi finalizarea cu succes a acestora. Cuantumul acestei subvenţii este de maximum 740 lei/cursant/un curs de calificare sau recalificare. Acordarea subvenţiei este condiţionatã de documente justificative privind participarea şi certificarea calificãrii."
12. Capitolul 14 "Eligibilitatea cheltuielilor", la sfârşitul subcapitolului 14.2 "Lista categoriilor şi subcategoriilor de cheltuieli eligibile", se completeazã prin introducerea unei casete informaţionale, dupã cum urmeazã:
"Atenţie! Cheltuielile angajatorilor pentru activitãţile desfãşurate la sediul acestora în cadrul stagiilor de pregãtire practicã, respectiv cheltuieli pentru utilitãţi, amortizarea instrumentelor şi echipamentelor proporţional cu folosirea lor exclusivã pentru stagiul de pregãtire practicã, se vor acorda sub formã de sumã forfetarã globalã stabilitã pentru o orã de practicã a fiecãrui cursant. Cuantumul sumei forfetare este de maximum 30% din total cheltuieli generale de administraţie specifice proiectului. În cazul stagiilor de pregãtire practicã a angajaţilor, planificarea stagiilor de pregãtire practicã se va face astfel încât durata de utilizare a echipamentelor angajatorului sã nu depãşeascã durata maximã în care acestea pot fi folosite în scopul pregãtirii practice a cursanţilor."
13. La capitolul 15 "Bugetul cererii de finanţare", subcapitolul 15.1 "Bugetul cererii de finanţare", tabelul care conţine structura bugetului de finanţare, linia 4 se completeazã dupã cum urmeazã:
"Din care FEDR (10% pentru AP 1-5 inclusiv, 15% pentru AP 6)."


ANEXA 3

CORRIGENDUM Nr. 1
la Condiţiile specifice cererii de propuneri de proiecte
nr. 60 "Învaţã o meserie!"

- proiecte strategice -

Axa prioritarã 2 "Corelarea învãţãrii pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"
Domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoalã la viaţa activã"
1. Capitolul 4 "Eligibilitatea solicitanţilor şi a partenerilor", categorii de beneficiari eligibili, se completeazã la categoria: "Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului şi structuri/agenţii/organisme relevante, subordonate/coordonate de cãtre acesta" prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul în care proiectul conţine activitãţi precum mobilitãţile de studiu şi stagiile de plasament Erasmus, beneficiar eligibil este doar Agenţia Naţionalã pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formãrii Profesionale (ANPCDEFP) care administreazã programul sectorial Erasmus în România în conformitate cu <>Hotãrârea Guvernului nr. 67/2007 privind participarea României la programele comunitare «Învãţare pe tot parcursul vieţii», «Erasmus Mundus» şi «Tineret în acţiune» în perioada 2007-2013, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 66 din 29 ianuarie 2007."
2. La capitolul 7 "Eligibilitatea cheltuielilor", subcapitolul 7.1 "Lista de cheltuieli eligibile", categoriile de cheltuieli eligibile, punctul 2 "Cheltuieli cu cazarea, transportul şi diurna" se completeazã prin introducerea unei note explicative, dupã cum urmeazã:
"În cazul mobilitãţilor de studiu şi al stagiilor de plasament Erasmus, se poate acorda fiecãrui student un sprijin financiar din Fondul Social European în completarea bursei Erasmus. Acest sprijin se va acorda sub forma unei sume forfetare globale pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea, transportul şi diurna pe teritoriul ţãrii gazdã, stat membru al Uniunii Europene. Sprijinul financiar se acordã pentru perioada mobilitãţii de studiu/stagiului de plasament, numai în condiţiile stipulate de Contractul financiar pentru programul sectorial Erasmus, acţiunea «Mobilitãţi», încheiat anual între ANPCDEFP şi instituţiile beneficiare - instituţii de învãţãmânt superior participante în programul Erasmus. Cuantumul sprijinului financiar din Fondul Social European pentru un student/mobilitate de studiu/stagiu de plasament este de 50% din grantul Erasmus, acordat în funcţie de ţara gazdã."

___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016