Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 5.687 din 16 august 2017  pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 29/2015 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 5.687 din 16 august 2017 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 29/2015 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană" în perioada 2014-2020, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, al ministrului finanţelor publice şi al ministrului fondurilor europene nr. 340/607/190/2016

EMITENT: Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 713 din 4 septembrie 2017
    Ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 129/2017, cu modificările şi completările ulterioare,
    în conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2015 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul „Cooperare teritorială europeană“, în perioada 2014-2020, aprobată cu modificări prin Legea nr. 12/2016, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 16 alin. (2) şi al art. 28 din Ordonanţa Guvernului nr. 29/2015, aprobată cu modificări prin Legea nr. 12/2016, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 14 alin. (7) şi al art. 15 alin. (9) din Hotărârea Guvernului nr. 15/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi al art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, ministrul delegat pentru fonduri europene şi ministrul finanţelor publice emit următorul ordin:
    ART. I
    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 29/2015 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul „Cooperare teritorială europeană“, în perioada 2014-2020, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, al ministrului finanţelor publice şi al ministrului fondurilor europene nr. 340/607/190/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 414 din 1 iunie 2016, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4)-(6), cu următorul cuprins:
    "(4) Autorităţile de management ale programelor prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) şi b) din Ordonanţă sunt autorizate să încheie contracte a căror valoare poate determina depăşirea sumelor alocate în euro în cadrul obiectivului «Cooperare teritorială europeană» din fonduri externe nerambursabile şi cofinanţare publică, în condiţiile agreate cu statele partenere în program şi în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) din Ordonanţă, precum şi cu prevederile contractelor standard la nivel de program.
(5) Pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, limita admisă pentru depăşirea sumelor alocate în euro din fonduri externe nerambursabile şi cofinanţare publică, la încheierea de contracte, aferente apelurilor deschise vizând propunerile de proiecte în cadrul programului, este de 25% şi se aplică la alocarea în vigoare la momentul deciziei Comitetului de monitorizare privind supracontractarea la nivelul programului.
(6) Pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, limita admisă pentru depăşirea sumelor alocate în euro din fonduri externe nerambursabile şi cofinanţare publică, la încheierea de contracte, aferente apelurilor deschise vizând propunerile de proiecte în cadrul programului, este de 10% şi se aplică la alocarea în vigoare la momentul deciziei Comitetului de monitorizare privind supracontractarea la nivelul programului."

    2. La articolul 4 alineatul (8), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) pentru programele la care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene îndeplineşte rol de Autoritate naţională, plata cofinanţării acordate de la bugetul de stat se efectuează conform prevederilor contractelor de cofinanţare semnate cu fiecare beneficiar lider/beneficiar partener din România. Beneficiarul lider/Beneficiarul partener din România va solicita semnarea contractului de cofinanţare în termen de 18 luni de la semnarea contractului de finanţare."

    3. La articolul 7, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
    "(2) Pentru Programul transnaţional Dunărea, sumele aferente plăţilor în avans reprezentând cofinanţare publică asigurată de la bugetul de stat pentru proiecte se transferă de către Autoritatea naţională în conturile beneficiarilor lideri/beneficiarilor parteneri, cu condiţia existenţei următoarelor documente:
    - contractul de cofinanţare în vigoare încheiat între Autoritatea naţională şi beneficiarii lideri/beneficiarii parteneri din România;
    – solicitarea scrisă din partea beneficiarilor lideri/ beneficiarilor parteneri din România, realizată conform contractului de cofinanţare."

    4. La articolul 8, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    (1) Autoritatea de management virează către beneficiarii lideri/beneficiarii parteneri din România sumele aferente plăţilor în avans în conturi deschise la instituţii de credit (bănci comerciale) sau la Trezoreria Statului, după caz, în moneda naţională. Pentru proiectele finanţate în cadrul programelor prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-c) din Ordonanţă se acordă plăţi în avans din cofinanţarea de la bugetul de stat al României pentru proiectele aferente apelurilor deschise în cadrul programului după cum urmează:
    a) pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, un procent de 60% din valoarea eligibilă a contractului de cofinanţare încheiat între Autoritatea de management şi beneficiarii lideri/beneficiarii parteneri din România;
    b) pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, un procent de 80% din valoarea eligibilă a contractului de cofinanţare încheiat între Autoritatea de management şi beneficiarii lideri/beneficiarii parteneri din România;
    c) pentru Programul transnaţional Dunărea, un procent de 40% din valoarea eligibilă a contractului de cofinanţare încheiat între Autoritatea naţională şi beneficiarii lideri/beneficiarii parteneri din România."

    5. La articolul 9, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Pentru proiectele implementate în cadrul Programului transnaţional Dunărea, la cererea de plată finală se stabileşte dacă pentru proiectele respective mai sunt de făcut plăţi sau trebuie recuperate sume din avansurile acordate, după cum urmează:
    a) dacă cheltuielile eligibile declarate şi autorizate în cadrul proiectului depăşesc suma acordată sub formă de avans, Autoritatea naţională transferă diferenţa către partenerul român;
    b) dacă cheltuielile eligibile declarate şi autorizate în cadrul proiectului sunt inferioare sumei acordate sub formă de avans, Autoritatea naţională recuperează diferenţa conform procedurilor proprii, prevederilor contractelor de finanţare, precum şi legislaţiei naţionale şi comunitare în vigoare."

    6. Anexa „Fişa de fundamentare Proiect propus la finanţare/finanţat din fonduri europene FEDR/IPA II/ENI“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice
                    şi fondurilor europene,
                    Sevil Shhaideh
                    Ministrul delegat pentru fonduri europene,
                    Rovana Plumb
                    p. Ministrul finanţelor publice,
                    Daniela Pescaru,
                    secretar de stat

    ANEXĂ
    (Anexa la normele metodologice)
    Fişă de fundamentare
    Proiect propus la finanţare/finanţat din fonduri europene FEDR/IPA II/ENI

    

        Ordonator de credite
        Departamentul (care propune/implementează proiectul) .............
        Bugetul din care este finanţat: ................
        I - Credite de angajament (CA)
        II - Credite bugetare (CB)
        Denumire proiect ................
        şi/sau
        Nr. şi dată contract/decizie/ordin de finanţare ............
        Program/Instrument/Facilitate .................

                                                                       - mii lei -
    ┌────────────────────────┬─────┬────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │ │ Buget proiect │
    │Perioada de implementare│CA/CB├───────┬──────────────────────┬─────────────────────┤
    │ │ │ Total │ Cheltuieli eligibile │Alte cheltuieli decât│
    │ │ │ │ │ cele eligibile │
    │ │ │ ├───┬──────────────────┼─────────────────────┤
    │ │ │ │FEN│ Cofinanţare │Activităţi proprii │
    │ │ │ │ ├──────────────────┤ │
    │ │ │ │ │Activităţi proprii│ │
    ├────────────────────────┼─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ 0 │ │1=2+3+4│ 2 │ 3 │ 4 │
    ├────────────────────────┼─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ ... (anul 1) │ I │ │ │ │ │
    │ (realizat/estimat) ├─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ │ II │ │ │ │ │
    ├────────────────────────┼─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ ... (anul 2) │ I │ │ │ │ │
    │ (realizat/estimat) ├─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ │ II │ │ │ │ │
    ├────────────────────────┼─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ ... (anul n) │ I │ │ │ │ │
    │ ├─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ │ II │ │ │ │ │
    ├────────────────────────┼─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ TOTAL │ I │ │ │ │ │
    │ ├─────┼───────┼───┼──────────────────┼─────────────────────┤
    │ │ II │ │ │ │ │
    └────────────────────────┴─────┴───────┴───┴──────────────────┴─────────────────────┘

        Descrierea activităţilor eligibile:
    ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │
    └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

        Descrierea cheltuielilor, altele decât cele eligibile:
    ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │
    └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

        Departament/Direcţie (beneficiar) Date contact al responsabilului de proiect
        ................................. Nume ....................
                                                  Telefon ...................
           Director general/Director, Fax/E-mail ................
          ............................


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016