Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 5.686 din 20 decembrie 2017  privind modificarea şi completarea Metodologiei de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 5.686 din 20 decembrie 2017 privind modificarea şi completarea Metodologiei de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017

EMITENT: Ministerul Educaţiei Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 114 din 6 februarie 2018
    În temeiul prevederilor art. 340 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, al prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 556/2011 privind organizarea, structura şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări, cu modificările şi completările ulterioare, şi al prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu modificările ulterioare,
    ministrul educaţiei naţionale emite următorul ordin.
    ART. I
    Metodologia de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 204 din 24 martie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La capitolul 1, punctul 1.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.1. Prezenta metodologie reglementează procedura de validare şi înscriere în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS) a calificărilor, respectiv a programelor de studii care sunt sau urmează a fi acreditate/autorizate de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) sau altă instituţie de asigurare a calităţii membră a The European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR) în conformitate cu prevederile Recomandării Consiliului din 22 mai 2017 privind Cadrul european al calificărilor pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi de abrogare a Recomandării Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind stabilirea Cadrului european al calificărilor pentru învăţarea de-a lungul vieţii (2017/C 189/03), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 189 din 15 iunie 2017."

    2. La capitolul 1, punctul 1.5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.5. Programele de studii asigură conformitatea între competenţele dobândite în învăţământul superior şi rezultatele învăţării aferente competenţelor specifice ocupaţiilor existente în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) sau standardul internaţional de clasificare a ocupaţiilor (International Standard Classification of Occupations ISCO-08)."

    3. La capitolul 1, punctul 1.8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.8. Introducerea unor noi calificări în RNCIS se face condiţionat de existenţa a minimum o ocupaţie reprezentativă în COR sau ISCO-08 destinată absolventului acelei calificări."

    4. La capitolul 1, punctul 1.10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.10. Termenii şi definiţiile utilizate în formularele necesare înscrierii sau actualizării informaţiilor din RNCIS coincid cu cele utilizate în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, sau ISCED (Standardul internaţional pentru Educaţie) - 2013."

    5. La capitolul 1, punctul 1.12 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.12. Procesul de înscriere a calificărilor în RNCIS se realizează în două etape, cu respectarea instrucţiunilor Autorităţii Naţionale pentru Calificări privind scrierea rezultatelor învăţării, respectiv:
    - validarea calificării;
    – înscrierea calificării în RNCIS."

    6. La capitolul 1, punctul 1.13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1.13. Rezultatele învăţării vor fi completate conform metodologiei propriei instituţii, realizată cu respectarea instrucţiunilor ANC privind întocmirea metodologiei de scriere a rezultatelor învăţării pentru instituţiile de învăţământ superior, publicate pe site-ul ANC. Începând cu 1 ianuarie 2019 programele de studii universitare, noi sau revizuite, vor trebui, pentru înscrierea în RNCIS, să conţină obligatoriu şi rezultatele învăţării corelate cu competenţele solicitate de piaţa muncii."

    7. La capitolul 1, după punctul 1.14 se introduce un nou punct, punctul 1.15, cu următorul cuprins:
    "1.15. Pentru toate documentele menţionate în procesul de înscriere, solicitantul răspunde cu privire la corectitudinea, exactitatea şi conformitatea documentelor transmise."

    8. La capitolul 2, punctul 2.1.2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2.1.2. Conţinutul dosarului (conform modelului din anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta metodologie) este următorul:
    a) cerere de validare a calificării, care să cuprindă numele complet al universităţii şi facultăţii, denumirea calificării, programului de studiu, precum şi a domeniului de studii aferent;
    b) formular pentru validarea noii calificări (care va cuprinde inclusiv lista informaţiilor care se vor înscrie în suplimentul la diplomă eliberat de către instituţia de învăţământ);
    c) hotărârea senatului instituţiei de învăţământ superior prin care se solicită validarea calificării şi înscrierea în RNCIS a programului de studii universitare/postuniversitare aferent respectivei calificări;
    d) anexe: copii ale documentelor care, potrivit legislaţiei în vigoare în România, îi dau aplicantului dreptul legal de a conferi diplome şi/sau certificate de studii recunoscute la nivel naţional;
    e) dovada achitării tarifului de evaluare."

    9. La capitolul 2, după punctul 2.1.3 se introduce un nou punct, punctul 2.1.4, cu următorul cuprins:
    "2.1.4. Durata de aprobare a dosarului este de 45 de zile lucrătoare, dacă nu apar alte solicitări de completare a dosarului care se vor transmite instituţiei iniţiatoare în scris, caz în care durata de analiză se prelungeşte cu durata de răspuns."

    10. La capitolul 2 punctul 2.2, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) pe baza procesului-verbal de validare, ANC emite o decizie şi eliberează instituţiei iniţiatoare o adeverinţă de validare a calificării propuse (conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta metodologie), necesară solicitării acreditării/autorizării de către instituţie a programului de studii la ARACIS sau o altă agenţie recunoscută EQAR;"

    11. La capitolul 3, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) instituţia iniţiatoare va transmite un model al suplimentului de diplomă în format electronic - pdf scanat, completat cu toate informaţiile conform reglementărilor în vigoare sau în format Europass, după caz;"

    12. La capitolul 4, la punctul 4.1, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) Tariful pentru verificarea unui dosar de solicitare în vederea validării şi înregistrării, respectiv înscrierii unui program de studii universitare de licenţă sau master în RNCIS este egal cu:
    - valoarea unui salariu mediu lunar pe economie (conform legislaţiei în vigoare la data transmiterii dosarului);
    – valoarea unui salariu minim pe economie (conform legislaţiei în vigoare la data transmiterii dosarului) pentru un program de studii postuniversitare de calificare."

    13. Capitolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. 5
    Structura Registrului Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS)*

┌───────────────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────┬────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │Organismul │ │ │
│Informaţii generale │Descrierea │de acordare│Asigurarea calităţii │Alte informaţii relevante privind calificarea │
│ │calificării │a │ │ │
│ │ │calificării│ │ │
├───────────┬───────────┬───────────┬─────┬─────┼───┬────────────────┼───────────┼───────────┬────────────┼───────────┬─────────┬──────────┬─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │Cunoştinţe │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├────────────────┤ │ │ │ │ │ │Legătura cu │
│ │ │ │ │ │Fie│Aptitudini │ │ │ │ │ │ │diferite ocupaţii│
│ │ │ │ │ │ ├────────────────┤ │Puncte de │ │ │ │ │sau sectoare de │
│ │ │ │ │ │ │Responsabilitate│ │credit sau │ │ │ │ │activitate │
│ │ │ │ │ │ │şi autonomie │ │volum de │Organismul │Diplomă/ │ │ │ │
│ │Domeniul │ │ │ ├───┼────────────────┤ │muncă │extern de │certificat │ │ ├──────────┬──────┤
│Titlul │educaţional│Codul │Nivel│Nivel│ │Câmp ce permite │ │estimat a │asigurare a │şi │Data │Informaţii│ │ │
│calificării│conform │calificării│CNC │CEC │ │introducerea │ │fi necesar │calităţii │suplimentul│expirării│privind │ │ │
│ │ISCED 2013 │ │ │ │ │unui text liber │ │pentru a │sau de │la diplomă/│ │furnizorul│Ocupaţii │ │
│ │F │ │ │ │ │pentru a descrie│ │obţine │reglementare│certificat │ │ │care pot │Cod │
│ │ │ │ │ │Fie│ceea ce ar │ │rezultatele│ │ │ │ │fi │COR/ │
│ │ │ │ │ │ │trebui să │ │învăţării │ │ │ │ │practicate│ISCO08│
│ │ │ │ │ │ │cunoască, să │ │ │ │ │ │ │pe piaţa │ │
│ │ │ │ │ │ │înţeleagă şi să │ │ │ │ │ │ │muncii │ │
│ │ │ │ │ │ │fie capabil să │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │facă cursantul │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼───────────┼─────┼─────┼───┴────────────────┼───────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──────────┴──────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
└───────────┴───────────┴───────────┴─────┴─────┴────────────────────┴───────────┴───────────┴────────────┴───────────┴─────────┴──────────┴─────────────────┘


──────────
    * Se va completa pe baza informaţiilor din dosarul de validare a unei calificări, după ce calificarea a fost validată/dosarul de înscriere, după acreditarea respectivului program de către instituţiile abilitate, pe baza suplimentului la diplomă. Coloanele 1-7 trebuie completate obligatoriu conform recomandărilor europene.──────────
    Detalierea câmpurilor tabelului conform numărului coloanei:
    1. Titlul calificării = se va completa cu titlul calificării.
    2. Domeniul educaţional conform ISCED 2013 F = se va completa cu denumirea domeniului educaţional detaliat având la bază ISCED 2013 F (ISCED - Standardul internaţional pentru educaţie).
    3. Codul calificării = se va completa după forma: RO/XX/YYYY/ZZZ, unde XX = Nivelul CNC (01-08), YYYY = domeniul educaţional detaliat conform ISCED 2013 F, ZZZ - numărul de ordine al calificării, cu valori de la 001 la 999.
    4. Nivel CNC = se va completa cu nivelul corespunzător (1-8), CNC - Cadrul Naţional al Calificărilor.
    5. Nivel CEC = se va completa cu nivelul corespunzător (1-8), CEC - Cadrul European al Calificărilor.
    6. Descrierea calificării = se va completa cu date specifice descrierii calificării, respectiv rezultatele învăţării.
    7. Organismul de acordare a calificării = se va completa cu denumirea organismului de acordare a calificării (minister/ministere, instituţii de învăţământ superior acreditate publice sau private, după caz).
    8. Puncte de credit sau volum de muncă estimat a fi necesar pentru a obţine rezultatele învăţării = numărul de puncte de credit conform recomandărilor europene European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS 2015) sau reglementărilor naţionale.
    9. Organismul extern de asigurare a calităţii sau de reglementare = Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) sau altă instituţie de asigurare a calităţii membră a The European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR).
    10.11.12. Alte informaţii relevante privind calificarea = se va completa cu alte informaţii cu privire la calificarea menţionată, care vizează diploma/certificatul şi suplimentul la diplomă/certificat, data până la care programul de studiu este acreditat, link-ul către pagina ce conţine datele referitoare la entitatea care oferă calificarea.
    13. Ocupaţii care pot fi practicate pe piaţa muncii/Cod COR = se va completa denumirea ocupaţiei relevante, conform nomenclatorului Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR)/codul COR din 6 (şase) cifre corespunzător sau conform International Standard Classification of Occupations - ISCO08."

    14. Anexa, care se renumerotează ca fiind anexa nr. 1, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    15. După anexa nr. 1 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 2, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Autoritatea Naţională pentru Calificări, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, instituţiile de învăţământ superior acreditate şi Direcţia generală învăţământ universitar din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul educaţiei naţionale,
                    Liviu-Marian Pop

    Bucureşti, 20 decembrie 2017.
    Nr. 5.686
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la metodologie)
    Conţinutul dosarului pentru înscrierea unei calificări în RNCIS
    I. Cererea de validare a calificării
    II. Formularul pentru înscrierea unei noi calificări în RNCIS
    III. Hotărârea senatului instituţiei de învăţământ superior prin care se solicită validarea calificării şi introducerea în RNCIS a programului de studii universitare/postuniversitare aferent respectivei calificări
    IV. Anexe
    V. Dovada achitării tarifului de evaluare
    I. Cerere de validare a calificării Antetul instituţiei iniţiatoare
    Către: Autoritatea Naţională pentru Calificări
    Domnului preşedinte ...........................................
    Referitor la: Validarea calificării aferente programului de studii de licenţă/master/postuniversitar ..............................
    Stimate domnule preşedinte,
    În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017 privind aprobarea Metodologiei de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem ataşat documentaţia întocmită în vederea validării şi înscrierii calificării ............................................................., aferentă programului de studii ......................................................................, în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS).

┌─────────────────────┬──────────────────┬─────────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ │Denumirea │
│Denumire instituţie │Facultatea │Domeniul de │Denumirea │programului de │
│iniţiatoare │ │studii │calificării │licenţă/master/│
│ │ │ │ │postuniversitar│
├─────────────────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────────┼───────────────┤
│.....................│..................│.............│...............│...............│
└─────────────────────┴──────────────────┴─────────────┴───────────────┴───────────────┘


    Transmitem ataşat prezentei cereri documentaţia întocmită în conformitate cu cerinţele metodologiei anterior menţionate.
    Cu deosebită consideraţie,
    Rectorul/Reprezentantul legal al instituţiei iniţiatoare,
    .....................

    II. Formularul pentru înscrierea unei noi calificări în RNCIS
    1. Titlul calificării
    a) Denumirea calificării ..........................................................................
    b) Denumirea programului de studii .......................................................
    c) Denumirea domeniului de studii ..........................................................
    d) Titlul conferit ...................................................................
    e) Demersurile care au condus la propunerea noii calificări:
    Elemente de fundamentare a calificării:
    (i) Necesitatea şi oportunitatea calificării faţă de piaţa muncii din perspectiva dezvoltării economice (Se vor anexa documente privind opinia comitetelor sectoriale, asociaţii profesionale, profesionişti, patronate, camere de comerţ, companii etc.).
    ridicat [] mediu [] scăzut []

    (ii) Relevanţa faţă de cerinţele tinerilor pe termen lung:
    (Se vor anexa sondaje de opinie în acest sens sau alte date/materiale de la organizaţii studenţeşti.)
    ridicat [] mediu [] scăzut []

    (iii) Prezentarea organizaţiilor consultate pentru identificarea şi analiza competenţelor specifice/profesionale ale calificării menţionate (angajatori, asociaţii profesionale, comitete sectoriale, patronate, specialişti etc. - minimum 3 instituţii)
    - Specificul organizaţiei (denumirea, obiectul de activitate) [__________]
    ..........................................................................

    – Persoana de contact (datele de identificare) [__________]
    ..........................................................................

    – Modul de consultare sau colaborare al universităţii cu organizaţia menţionată
    ............................................................................

    – Competenţele rezultate vor fi trecute în suplimentul la diplomă
    ............................................................................


    (iv) Necesarul de absolvenţi în calificarea propusă solicitaţi de piaţa muncii la nivel regional/naţional (Se va anexa un memoriu justificativ privind nivelul de absorbţie al forţei de muncă pe piaţă pe termen mediu şi lung, realizat împreună cu angajatori, asociaţii profesionale, comitete sectoriale, sindicate, patronate, specialişti etc.)
    - În perspectiva următorilor 5 ani [__________]
    – În perspectiva următorilor 10 ani [__________]




    2. Domeniul educaţional conform ISCED 2013 F (Se va completa cu denumirea domeniului educaţional detaliat având la bază ISCED 2013F.) ...................................................................
    3. Codul calificării (Acest cod va fi completat de către un expert ANC.)
    ..........................................................................

    4. Nivelul CNC (Cadrul Naţional al Calificărilor, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 918/2013 privind aprobarea Cadrului naţional al calificărilor, cu modificările ulterioare)
    ..........................................................................

    5. Nivelul CEC (Cadrul European al Calificărilor, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 918/2013 privind aprobarea Cadrului naţional al calificărilor, cu modificările ulterioare)
    ..........................................................................

    6. Descrierea calificării:
    6.1 Prin rezultatele învăţării (obligatorii începând cu 1 ianuarie 2019, în conformitate cu ghidul publicat pe pagina de internet a ANC) definite prin:
    a) Cunoştinţe
    ..........................................................................

    b) Aptitudini
    ..........................................................................

    c) Responsabilitate şi autonomie
    ..........................................................................


    Sau
    6.2 Prin ceea ce trebuie să cunoască, să înţeleagă şi să fie capabil să facă absolventul
    ..........................................................................


    7. Organismul de acordare a calificării (Se va completa cu denumirea ministerului/ministerelor, instituţii de învăţământ superior acreditate publice sau private, după caz.):
    ..........................................................................

    8. Puncte de credit sau volum de muncă estimat a fi necesar pentru a obţine rezultatele învăţării (Se va completa numărul de puncte de credit conform recomandărilor europene European Credit Transfer and Accumulation System - ECTS 2015 sau reglementărilor naţionale.):
    ..........................................................................

    9. Organismul extern de asigurare a calităţii sau de reglementare:
    - Dovada acreditării domeniului de studii în instituţia solicitantă (necesară pentru etapa de validare)
    – Se va indica dacă instituţia care propune calificarea a fost într-un proces de evaluare de către o agenţie recunoscută în domeniul asigurării calităţii pentru domeniul din care face parte noua calificare.
    ..........................................................................

    10. Diplomă/Certificat şi suplimentul la diplomă/certificat
    Se va anexa un model al suplimentului de diplomă în format electronic - pdf scanat, completat cu toate informaţiile conform reglementărilor în vigoare sau Europass, după caz.

    11. Data expirării
    Se va completa data corelată cu perioada de valabilitate a acreditării programului/programelor de studii sau standardelor de calificare/pentru educaţie şi formare profesională.
    ..........................................................................

    12. Informaţii privind furnizorul
    a) Numele juridic complet
    ..........................................................................

    b) Adresa paginii oficiale de internet
    ..........................................................................


    13. Ocupaţii care pot fi practicate pe piaţa muncii
    Ocupaţia Cod COR/ISCO-08
    ..................................... .....................................
    NOTĂ:
    Ocupaţiile completate pentru fiecare calificare în parte trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    - să nu aparţină grupei majore 1, având în vedere că aceasta cuprinde ocupaţii asociate unor funcţii de conducere care pot fi ocupate în cadrul unei instituţii/firme prin concurs sau numire;
    – să aparţină grupei majore 2 din COR (să nu aparţină unei grupe majore care cuprinde ocupaţii pentru care sunt necesare studii de nivel preuniversitar având în vedere că pregătirea este asigurată la un nivel superior de studii);
    – ocupaţiile aferente unei calificări trebuie să facă parte din aceeaşi grupă de bază, specifică domeniului de studii, cu excepţia programelor multidisciplinare care vor conduce la ocupaţii din aceeaşi grupă minoră din COR;
    – să fie deja înregistrate în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) disponibilă pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi să aibă coduri COR corecte alcătuite din 6 cifre.

    În cazul în care sistemul de clasificare ales a fost ISCO-08, condiţiile menţionate anterior se transpun astfel încât acestea să corespundă celor prezentate mai sus; în acest caz se vor corela competenţele specifice cu cele din portalul ESCO.


    14. Denumirea instituţiei solicitante Reprezentat prin: .....................................
    (numele, prenumele şi funcţia)
    Semnătura reprezentantului legal
    Ştampila


    III. Hotărârea senatului instituţiei de învăţământ superior (conform modelului instituţiei solicitante) prin care se solicită validarea calificării şi introducerea în RNCIS a programului de studii universitare/postuniversitare aferent respectivei calificări
    IV. Anexe: copii ale documentelor care, potrivit legislaţiei în vigoare, îi dau aplicantului dreptul legal de a conferi diplome şi/sau certificate de studii recunoscute la nivel naţional, Hotărârea Guvernului de înfiinţare, documente referitoare la sediu, domeniu administrativ, istoric, precum şi rapoartele ARACIS (pentru calificările aferente programelor de studii acreditate/autorizate)
    V. Dovada achitării tarifului de evaluare (copie a ordinului de plată/extrasului de cont)

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la metodologie)
    Adeverinţă privind validarea calificării
    Nr. ...................../.....................
    Se adevereşte prin prezenta că Facultatea ................................................, din cadrul Universităţii ...................................................., reprezentată legal de către domnul ......................................., rector, obţine validarea calificării ..............................., aferentă programului de studii de licenţă/master ..................................................... .
    Se eliberează prezenta adeverinţă pentru a folosi drept dovadă în vederea acreditării/autorizării provizorii a programului de studii aferent.
    Cu deosebită consideraţie,
    Preşedinte,
    .................................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016