Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 49 din 28 februarie 2007  privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 292/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind implementarea Hotărârii Guvernului nr. 1.700/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 49 din 28 februarie 2007 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 292/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind implementarea Hotărârii Guvernului nr. 1.700/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 197 din 22 martie 2007
    Văzând Referatul de aprobare nr. 16.236 din 26 februarie 2007, întocmit de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală,
    având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
    ART. I
    Normele metodologice privind implementarea Hotărârii Guvernului nr. 1.700/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 292/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.039 din 28 decembrie 2006, se modifică după cum urmează:
    1. Punctul 5.9 din capitolul V, partea I, va avea următorul cuprins:
    "5.9. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor are responsabilitatea organizării procedurilor de achiziţie şi distribuţie a momelilor vaccinale pentru anul 2007."

    2. Modelul Tabelului centralizator privind vaccinarea împotriva pestei porcine clasice, prevăzut în capitolul III, partea a II-a, va avea următorul cuprins:
    "

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│MODEL │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│DIRECŢIA SANITAR-VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ....... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Circumscripţia sanitar-veterinară zonală .............................. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Medic veterinar împuternicit .................................... │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Aprobat, │
│ │Medic veterinar oficial, │
│ │................................................................................│
│ │(data, numele, prenumele, semnătura, ştampila şi parafa) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│TABEL CENTRALIZATOR │
│privind vaccinarea împotriva pestei porcine clasice │
│perioada de la (data) ................. la (data) ................... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│în localitatea/localităţile ........., cu vaccin convenţional viu atenuat │
│(denumirea) .........., seria ........... , valabilitatea ............. │
├────┬───────────────┬────────────┬───────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┬─────────────────────┤
│ │ │ │Nr. de │Porcine vaccinate │ │ │
│Nr. │Numele şi │Codul │identificare ├───────┬─────┬────────────┬──────────┬────────────────┤Porci │Semnătura │
│crt.│prenumele │exploataţiei│al porcinelor │ │ │Tineret │Porci │Porci │nevaccinaţi │proprietarului │
│ │proprietarului │ │1) │Scroafe│Vieri│6 – 120 │graşi │sub vârstă │ │ │
│ │ │ │ │ │ │zile │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼───────────────┼───────┼─────┼────────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼───────────────┼───────┼─────┼────────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼───────────────┼───────┼─────┼────────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────┼───────────────┼───────┼─────┼────────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────────────┼────────────┼───────────────┼───────┼─────┼────────────┼──────────┼────────────────┼─────────────────┼─────────────────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┬───────┴────────────┴───────────────┴───────┴─────┴────────────┴──────────┴────────────────┴─────────────────┴─────────────────────┤
│ │1) Este obligatoriu să se scrie numărul de identificare individual şi │
│ │suplimentar să se tatueze semnul «V» pe crupa dreaptă │
├────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │NOTĂ: │
├────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │1) Proprietarul a primit carnetul de sănătate al efectivului de porci din │
│ │exploataţie. │
├────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │2) Se întocmeşte în 3 exemplare (autocopiative), din care originalul se │
│ │ataşează la decont, iar celelalte două exemplare se │
├────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│distribuie câte unul la medicul veterinar împuternicit şi zonal. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Medic veterinar împuternicit, │
│................................................................................. │
│(numele, prenumele, semnătura, ştampila şi parafa) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Executant, │
│............................... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

"

    3. La punctul 3.16 din capitolul III, partea a II-a, după litera k) se introduce o nouă literă, litera l), cu următorul cuprins:
    "l) Toate documentele referitoare la înregistrarea vaccinării de necesitate contra pestei porcine clasice a porcinelor din exploataţiile nonprofesionale se tipăresc pe hârtie autocopiativă."

    4. La punctul 3.18 din capitolul III, partea a II-a, modelul procesului-verbal centralizator privind înregistrarea zilnică a vaccinării de necesitate se elimină.
    5. Capitolul I din partea a V-a va avea următorul cuprins:
    "    CAP. V

    CAP. I
    Marcarea cărnii
    1.1. a) Carnea proaspătă de porc, carnea tocată, carnea preparată, produsele din carne de porc şi produsele care conţin carne de porc provenită de la porcine domestice, precum şi carnea şi produsele din carne provenite de la porcine sălbatice, obţinute pe teritoriul României, nu pot face obiectul schimburilor comerciale cu statele membre ale Uniunii Europene, în acest sens fiind necesară marcarea sau identificarea acestora cu marcă specială de sănătate sau identificare, prevăzută la pct. 1.3.
    b) Marca de sănătate prevăzută la lit. a) este utilizată numai în cazul cărnii proaspete de porcine domestice sau porcine sălbatice vaccinate de necesitate cu vaccin marker, respectiv momeli vaccinale.
    c) Marca de identificare prevăzută la lit. a) se utilizează pentru marcarea tuturor produselor din carne de porc şi a produselor care conţin carne de porc provenită de la porcine domestice, precum şi a cărnii şi produselor din carne provenite de la porcine sălbatice, obţinute pe teritoriul României, indiferent de originea materiei prime.
    1.2. Prin derogare de la pct. 1.1, România poate autoriza expedierea în statele membre ale Uniunii Europene a produselor din carne sau a produselor care conţin carne de porcine domestice sau sălbatice, dacă acestea îndeplinesc următoarele condiţii:
    a) au fost supuse unui tratament specific recunoscut prin care se asigură distrugerea virusului pestei porcine clasice aşa cum este prevăzut în anexa nr. 3 la Norma sanitară veterinară ce stabileşte reguli de sănătate animală care reglementează producţia, procesarea, distribuţia şi introducerea produselor de origine animală destinate pentru consum uman, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 213 din 8 martie 2006;
    b) sunt produse, depozitate şi procesate în unităţi care sunt aprobate în acest scop de către autoritatea competentă;
    c) sunt supuse certificării veterinare în conformitate cu art. 5 din norma sanitară veterinară aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2006;
    d) sunt însoţite de certificat pentru comerţ intra-comunitar conform modelului prevăzut în partea a V-a cap. III, care la partea a II-a trebuie să fie completat cu următoarele:
    «Produs în conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei 2006/779/EC referitoare la măsuri tranzitorii de protecţie în relaţie cu pesta porcină clasică în România»;
    e) produsele care îndeplinesc prevederile lit. a)-d) vor fi marcate în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului European nr. 853/2004.
    1.3. Marcarea cărnii proaspete de porc şi identificarea cărnii tocate, cărnii preparate, produselor din carne de porc şi produselor care conţin carne de porc provenită de la porcine domestice, obţinute pe teritoriul României, cu excepţia celor prevăzute la pct. 1.2, se fac după cum urmează:
    a) marca de sănătate aplicată pe carnea proaspătă de porc obţinută în unităţile aprobate pentru comerţ cu statele membre ale Uniunii Europene, utilizată numai pe teritoriul României, este o ştampilă de formă hexagonală, având dimensiunile de 6,5/3,5 cm, cu următoarele înscrisuri:
    (i) în partea superioară, cu litere majuscule, «ROMÂNIA»;
    (ii) în centru, numărul de aprobare al unităţii acordat de autoritatea veterinară centrală pentru efectuarea unor activităţi de comerţ intracomunitar;
    (iii) în partea inferioară, cu majuscule, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR».
    Caracterele literelor au înălţimea de 0,8 cm şi 1 cm pentru cifre;
    b) marca de sănătate aplicată pe carnea proaspătă de porc obţinută în unităţile aprobate pentru perioadă de tranziţie, utilizată numai pe teritoriul României, este o ştampilă de formă rotundă, având diametrul de 3,5 cm, cu următoarele înscrisuri:
    (i) în partea superioară, cu litere majuscule, «ROMÂNIA»;
    (ii) în centru, indicativul judeţului, urmat, fără întrerupere, de numărul de autorizare al unităţii. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unităţii;
    (iii) în partea inferioară, cu majuscule, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR»;
    c) marca de identificare aplicată pe carnea tocată, carnea preparată, produsele din carne de porc obţinute în unităţile aprobate pentru comerţ cu statele membre ale Uniunii Europene, utilizată numai pe teritoriul României, este o ştampilă de formă hexagonală, cu următoarele înscrisuri:
    (i) în partea superioară, cu litere majuscule, «ROMÂNIA»;
    (ii) în centru, numărul de aprobare al unităţii acordat de autoritatea veterinară centrală pentru efectuarea unor activităţi de comerţ intracomunitar;
    (iii) în partea inferioară, cu majuscule, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR»;
    d) marca de identificare aplicată pe carnea tocată, carnea preparată, produsele din carne de porc obţinute în unităţile aprobate pentru perioadă de tranziţie, utilizată numai pe teritoriul României, este o ştampilă de formă rotundă, cu următoarele înscrisuri:
    (i) în partea superioară, cu litere majuscule, «ROMÂNIA»;
    (ii) în centru, indicativul judeţului, urmat, fără întrerupere, de numărul de autorizare al unităţii. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară;
    (iii) în partea inferioară, cu majuscule, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR».
    1.4. Marcarea cărnii proaspete de porcine sălbatice şi identificarea cărnii tocate, cărnii preparate, a produselor din carne de porcine sălbatice, şi a produselor care conţin carne de porcine sălbatice, obţinute pe teritoriul României, cu excepţia celor prevăzute la pct. 1.2, se fac după cum urmează:
    a) marca de sănătate a cărnii proaspete de porcine sălbatice, obţinute pe teritoriul României, este o ştampilă de formă pentagonală, înscrisă într-un dreptunghi cu linia de cel puţin 2 mm, având inscripţionat cu caractere perfect lizibile următoarele informaţii:
    (i) pentru unităţile aprobate pentru schimburi intracomunitare:
    1. în partea superioară, «ROMÂNIA», cu majuscule;
    2. în centru, numărul de aprobare al secţiei de prelucrare a vânatului sălbatic, acordat de autoritatea veterinară centrală;
    3. în partea inferioară, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR», cu majuscule.
    Caracterele cifrelor au înălţimea de 0,8 cm, iar literele, 1 cm, pentru vânatul sălbatic mare, şi 0,2 cm, pentru vânatul sălbatic mic;
    (ii) pentru unităţile aprobate pentru perioadă de tranziţie:
    1. în partea superioară, «ROMÂNIA», cu majuscule;
    2. în centru, codul judeţului, urmat de numărul de aprobare veterinară;
    3. în partea inferioară, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR», cu majuscule;
    b) marca de identificare a cărnii tocate, cărnii preparate, a produselor din carne de porcine sălbatice şi a produselor care conţin carne de porcine sălbatice, obţinute pe teritoriul României, este o ştampilă de formă pentagonală, înscris într-un dreptunghi cu linia de cel puţin 2 mm, având inscripţionat cu caractere perfect lizibile următoarele informaţii:
    (i) pentru unităţile aprobate pentru schimburi intracomunitare:
    1. în partea superioară, «ROMÂNIA», cu majuscule;
    2. în centru, numărul de aprobare al secţiei de prelucrare a vânatului sălbatic, acordat de autoritatea veterinară centrală;
    3. în partea inferioară, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR», cu majuscule.
    Caracterele cifrelor au înălţimea de 0,8 cm, iar literele, 1 cm, pentru vânatul sălbatic mare, şi 0,2 cm, pentru vânatul sălbatic mic;
    (ii) pentru unităţile aprobate pentru perioadă de tranziţie:
    1. în partea superioară, «ROMÂNIA», cu majuscule;
    2. în centru, codul judeţului, urmat de numărul de aprobare veterinară;
    3. în partea inferioară, «CONTROLAT SANITAR VETERINAR», cu majuscule.
    1.5. Modelele mărcilor de sănătate şi mărcii de identificare*) sunt prevăzute în cap. II.
    1.6. Modul de aplicare al mărcii de sănătate şi al mărcii de identificare este cel prevăzut în legislaţia sanitară veterinară în vigoare.
    1.7. Marca de sănătate şi marca de identificare prevăzute la pct. 1.1 lit. a) vor fi utilizate numai pe durata aplicării măsurilor de monitorizare, control şi eradicare a pestei porcine clasice din România, menţionate în Hotărârea Guvernului nr. 1.700/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România."

    6. Capitolul II din partea a V-a va avea următorul cuprins:
    "    CAP. II
    Mărci de sănătate
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
"


    ART. II
    Etichetele şi materialele pretipărite ce poartă marca de identificare vor putea fi utilizate până la data de 30 aprilie 2007.

    ART. III
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 15 zile de la data publicării.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                    Marian Avram

    Bucureşti, 28 februarie 2007.
    Nr. 49.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016