Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 49 din 2 iunie 2010  privind calificarea exploatatiilor de bovine in raport cu tuberculoza bovina si leucoza enzootica bovina    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 49 din 2 iunie 2010 privind calificarea exploatatiilor de bovine in raport cu tuberculoza bovina si leucoza enzootica bovina

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 3 iunie 2010
ORDIN nr. 49 din 2 iunie 2010
privind calificarea exploataţiilor de bovine în raport cu tuberculoza bovinã şi leucoza enzooticã bovinã
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 3 iunie 2010


Vãzând Referatul de aprobare nr. 1.112 din 10 mai 2010, întocmit de Direcţia Generalã Sanitarã Veterinarã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.492/2009 pentru aprobarea continuãrii acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, a altor acţiuni prevãzute în alte programe naţionale, pe care Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie sã le punã în aplicare, precum şi a tarifelor maximale aferente acestora pentru anul 2010,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia,

preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Exploataţiile de bovine se considerã oficial libere de leucozã enzooticã bovinã dacã îndeplinesc toate condiţiile prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Exploataţiile de bovine calificate ca exploataţii oficial libere de leucozã enzooticã bovinã vor primi atestatul de indemnitate prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 3
Statusul de exploataţie oficial liberã de leucozã enzooticã bovinã se menţine/se suspendã în situaţiile prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 4
Exploataţiile de bovine care nu mai îndeplinesc condiţiile prevãzute la anexa nr. 1 pierd statusul de oficial libere de brucelozã bovinã şi li se elibereazã un act de suspendare a statusului de exploataţie indemnã de leucozã enzooticã bovinã prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 5
Exploataţiile de bovine se considerã oficial libere de tuberculozã bovinã dacã îndeplinesc toate condiţiile prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 6
Exploataţiile de bovine calificate ca exploataţii oficial libere de tuberculozã bovinã vor primi atestatul de indemnitate prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 7
Statusul de exploataţie oficial liberã de tuberculozã bovinã se menţine/se suspendã în situaţiile prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 8
Exploataţiile de bovine care nu mai îndeplinesc condiţiile prevãzute la anexa nr. 4 pierd statusul de oficial libere de tuberculozã bovinã şi li se elibereazã un act de suspendare a statusului de exploataţie indemnã de tuberculozã bovinã prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 9
Numãrul şi seria atestatului de indemnitate/actului de suspendare a statusului de exploataţie oficial indemnã de tuberculozã/leucozã enzooticã bovinã se acordã de cãtre direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 10
Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 11
Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 12
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 13
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Marian Zlotea


Bucureşti, 2 iunie 2010.
Nr. 49.


ANEXA 1

CONDIŢII
privind calificarea exploataţiilor de bovine în raport cu
leucoza enzooticã bovinã

A. Se considerã cã o exploataţie este oficial indemnã de leucoza enzooticã bovinã în cazul în care:
1. nu existã dovezi clinice sau în urma unui test de laborator cu privire la existenţa unor cazuri de leucozã enzooticã bovinã în exploataţie şi nu s-au confirmat astfel de cazuri în decursul ultimilor doi ani; şi
2. în ultimele 12 luni, toate animalele cu vârsta mai mare de 24 de luni au prezentat o reacţie negativã la douã teste efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind problemele de sãnãtate a animalelor ce afecteazã comerţul intracomunitar cu animale din speciile bovine şi suine, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 30 martie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la interval de cel puţin 4 luni; sau
3. îndeplineşte cerinţele prevãzute la pct. 1 şi este situatã într-un stat membru sau o regiune a unui stat membru oficial indemn de leucoza enzooticã bovinã.
B. Statusul de exploataţie oficial indemnã de leucoza enzooticã bovinã se menţine în cazul în care:
1. condiţiile prevãzute la lit. A pct. 1 continuã sã fie îndeplinite;
2. animalele introduse în exploataţie provin dintr-o exploataţie oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã;
3. toate animalele cu vârsta mai mare de 24 de luni se testeazã anual dupã calificarea exploataţiei ca oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã şi continuã sã prezinte reacţii negative la testele efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
4. toate animalele cu vârsta mai mare de 24 de luni se testeazã la intervale de 3 ani dupã primii 5 ani de la recunoaşterea statusului de ţarã oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã şi continuã sã prezinte reacţii negative la testele efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
5. animalele pentru reproducţie introduse într-o exploataţie şi care provin dintr-o ţarã terţã au fost importate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 231/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte reguli de sãnãtate animalã pentru importul în şi tranzitul prin Comunitatea Europeanã al unor ungulate vii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 891 din 1 noiembrie 2006.
C. Statusul oficial indemn de leucozã enzooticã bovinã al unei exploataţii se suspendã în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile detaliate la pct. B sau în cazul în care, în urma testelor de laborator sau din motive clinice, una sau mai multe bovine sunt suspecte de leucozã enzooticã bovinã şi sacrificate imediat.
D. Statusul rãmâne suspendat pânã la îndeplinirea urmãtoarelor cerinţe:
1. În cazul în care un singur animal dintr-o exploataţie oficial indemnã de leucoza enzooticã bovinã a reacţionat pozitiv la unul dintre testele efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau în cazul în care existã un singur animal suspect de infectare în exploataţie:
a) animalul care a reacţionat pozitiv şi, în cazul unei femele, toţi viţeii proveniţi de la aceasta trebuie sã fie scoşi din exploataţie în vederea sacrificãrii, sub supravegherea autoritãţii sanitare veterinare competente;
b) toate animalele din exploataţie cu vârsta mai mare de 12 luni trebuie sã reacţioneze negativ la douã teste serologice (la interval de cel puţin 4 luni şi cel mult 12 luni) efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la cel puţin 3 luni de la îndepãrtarea animalului pozitiv şi a progeniturilor acestuia;
c) a fost efectuatã o investigaţie epidemiologicã, cu rezultate negative, iar exploataţiile suspecte în legãturã cu exploataţia infectatã au fãcut obiectul mãsurilor prevãzute la lit. b).
Cu toate acestea, autoritatea competentã poate acorda o derogare de la obligaţia de sacrificare a viţelului provenit de la o femelã infectatã, în cazul în care viţelul a fost separat de femelã imediat dupã fãtare. În acest caz se aplicã cerinţele prevãzute la pct. 2 lit. c).
2. În cazul în care mai mult de un animal dintr-o exploataţie oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã a reacţionat pozitiv la unul dintre testele efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau în cazul în care existã mai mult de un animal suspect de infectare în exploataţie:
a) animalele care au reacţionat pozitiv şi, în cazul femelelor, viţeii acestora trebuie îndepãrtaţi din exploataţie în vederea sacrificãrii, sub supravegherea autoritãţilor veterinare;
b) toate animalele din exploataţie cu vârsta mai mare de 12 luni trebuie sã reacţioneze negativ la douã teste efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la un interval de cel puţin 4 luni şi cel mult 12 luni;
c) dupã identificarea animalelor bolnave, toate celelalte animale trebuie sã rãmânã în exploataţie pânã la o vârstã mai mare de 24 de luni şi pânã când vor fi testate, în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, iar autoritatea sanitarã veterinarã competentã poate permite expedierea animalelor direct la locul de sacrificare, sub supraveghere oficialã;
d) a fost efectuatã o investigaţie epidemiologicã, cu rezultate negative, iar exploataţiile suspecte în legãturã cu exploataţia infectatã au fãcut obiectul mãsurilor prevãzute la lit. b). Cu toate acestea, autoritatea sanitarã veterinarã competentã poate acorda o derogare de la obligaţia de sacrificare a viţelului provenit de la o femelã infectatã, în cazul în care viţelul a fost separat de femelã imediat dupã fãtare. În acest caz se aplicã cerinţele prevãzute la lit. c).

ANEXA 2

AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITAR-VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ..........

ATESTAT DE INDEMNITATE
Seria CJ nr. 000001

Data .................

Se atestã cã exploataţia de bovine cu codul ...... din localitatea ......., judeţul ......, deţinutã de ......., CNP/CUI ......, a fost declaratã oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã ca urmare a:
a) îndeplinirii condiţiilor prevãzute de Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. .../....;
b) testãrii serologice cu rezultate negative din data de ....... şi din data de ............;
c) rezultatului Buletinului de analizã nr. ... .
Prezentul atestat rãmâne valabil sau poate fi suspendat in condiţiile prevãzute de Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. .../.... şi se elibereazã de cãtre medicul veterinar oficial în douã exemplare originale, unul pentru exploataţie şi unul pentru medic.

Directorul executiv al direcţiei
sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor,
.................................

Reprezentantul legal al exploataţiei,
......................................


ANEXA 3

AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITAR-VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR .............

ACT DE SUSPENDARE
a statusului de exploataţie oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã
Seria CJ nr. 000001

Data ...............

Exploataţiei cu codul ........ din localitatea ........., judeţul ........., deţinutã de ......., CNP/CUI ....., i se suspendã statusul de exploataţie oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã, în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. ...../......... .
Suspendarea se ridicã în urma îndeplinirii condiţiilor prevãzute în anexa nr. 1 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. .../... .
Prezentul act de suspendare a statusului de exploataţie oficial indemnã de leucozã enzooticã bovinã se elibereazã de cãtre medicul veterinar oficial în 3 exemplare originale, unul pentru exploataţie, unul pentru medic şi unul pentru primãrie.

Directorul executiv al direcţiei
sanitare-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor,
.................................

Reprezentantul legal al exploataţiei,
.....................................


ANEXA 4

CONDIŢII
privind calificarea exploataţiilor de bovine în raport cu
tuberculoza bovinã

A. În sensul prezentului ordin, bovine înseamnã toate bovinele, cu excepţia animalelor folosite în evenimentele culturale sau sportive.
B. O exploataţie de bovine este oficial indemnã de tuberculozã în cazul în care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) niciun animal nu prezintã semne clinice de tuberculozã;
b) toate bovinele cu vârsta mai mare de 6 sãptãmâni au reacţionat negativ la cel puţin douã teste intradermice de tuberculinare oficiale, efectuate în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
1. primul test efectuat la 6 luni de la eliminarea oricãrei infecţii din efectiv;
2. iar cel de-al doilea efectuat 6 luni mai târziu; sau, atunci când efectivul a fost constituit doar din animale originare din efective oficial indemne de tuberculozã, primul test va fi efectuat la cel puţin 60 de zile de la constituirea efectivului, iar cel de-al doilea test nu va mai fi solicitat;
c) dupã efectuarea primului test la care se face referire la pct. b), în efectiv nu a fost introdus niciun animal din specia bovine în vârstã de peste 6 sãptãmâni, cu excepţia cazului în care a prezentat o reacţie negativã la un test intradermic de tuberculinare efectuat şi interpretat în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, efectuat în intervalul de 30 de zile anterior sau ulterior introducerii în efectiv; în ultimul caz, animalul (animalele) trebuie sã fie izolat (izolate) fizic de celelalte animale din efectiv, astfel încât sã se evite orice contact direct sau indirect cu celelalte animale, pânã ce reacţia se dovedeşte negativã.
C. Statusul oficial indemn de tuberculozã al unei exploataţii de bovine se menţine în cazul în care:
a) condiţiile specificate la lit. B, pct. a) şi c) continuã sã se aplice, în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) toate animalele care intrã în exploataţie provin exclusiv din efective cu status oficial indemn de tuberculozã;
c) toate animalele din exploataţie, cu excepţia viţeilor cu vârstã mai micã de 6 sãptãmâni nãscuţi în exploataţie, sunt supuse testelor de tuberculinare de rutinã, o datã pe an, în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
D. Statusul oficial indemn de tuberculozã al unei exploataţii se suspendã în cazul în care:
a) condiţiile prevãzute la lit. C nu mai sunt îndeplinite; sau
b) unul sau mai multe animale au prezentat o reacţie pozitivã la un test de tuberculinare ori în cazul în care la examinarea post-mortem se suspecteazã un caz de tuberculozã.
Atunci când se considerã cã un animal a prezentat o reacţie pozitivã, acesta este îndepãrtat din exploataţie şi sacrificat, efectuându-se examinãrile post-mortem, de laborator şi epidemiologice adecvate ale animalului care a prezentat o reacţie pozitivã sau ale carcasei animalului suspect. Statusul exploataţiei va rãmâne suspendat pânã la finalizarea tuturor examinãrilor de laborator; în cazul în care nu se confirmã prezenţa tuberculozei, suspendarea statusului oficial indemn de tuberculozã poate fi ridicatã dupã testarea cu rezultate negative a tuturor animalelor cu vârsta mai mare de 6 sãptãmâni dupã minimum 42 de zile de la îndepãrtarea animalului (animalelor) care au reacţionat pozitiv; sau
c) efectivul conţine animale cu status incert, în conformitate cu prevederile <>Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare; în acest caz, statusul efectivului rãmâne suspendat pânã la clarificarea statusului animalelor respective.
Cu toate acestea, prin derogare de la cerinţele prevãzute la pct. c), dacã în România autoritatea competentã efectueazã testãri de rutinã ale efectivului prin utilizarea testului comparativ de tuberculinare descris în <>Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 61/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în cazul unui efectiv în care nu au fost declarate animale cu reacţii pozitive confirmate timp de cel puţin 3 ani, autoritatea competentã poate decide sã nu limiteze circulaţia altor animale în interiorul exploataţiei, cu condiţia ca statusul animalelor cu reacţii neconcludente sã fie clarificat prin testarea dupã 42 de zile, iar animalele din exploataţie sã nu fie introduse în comerţul intracomunitar pânã la clarificarea statusului animalelor cu reacţii neconcludente. În cazul în care, la testare, animalele respective prezintã o reacţie pozitivã sau continuã sã prezinte reacţii neconcludente, se aplicã dispoziţiile prevãzute la pct. b). În cazul în care prezenţa bolii este confirmatã ulterior, toate animalele care ies din exploataţie de la data efectuãrii ultimului test al efectivului cu rezultate exclusiv negative trebuie localizate şi testate.
E. 1. Statusul oficial indemn de tuberculozã al unei exploataţii se retrage dacã prezenţa tuberculozei este confirmatã prin izolarea Mycobacterium bovis la examinarea de laborator.
Autoritatea competentã poate retrage statusul în cazul în care:
a) condiţiile detaliate la lit. C nu mai sunt îndeplinite;
b) la examinarea post-mortem se observã leziuni clasice provocate de tuberculozã;
c) o investigaţie epidemiologicã stabileşte probabilitatea unei infecţii;
d) din orice alte motive considerate necesare pentru controlul tuberculozei bovine.
2. Statusul oficial indemn de tuberculozã al unui efectiv trebuie sã rãmânã anulat pânã ce sunt efectuate curãţarea şi dezinfecţia incintelor şi a ustensilelor, iar toate animalele cu vârsta mai mare de 6 sãptãmâni au reacţionat negativ la ultimele douã teste consecutive de tuberculinare, primul efectuat dupã minimum 60 de zile, iar cel de-al doilea dupã minimum 4 luni şi maximum 12 luni de la eliminarea ultimului animal care a reacţionat pozitiv.


ANEXA 5

AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITAR-VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR .............

ATESTAT DE INDEMNITATE
Seria CJ nr. 000001

Data .......

Se atestã cã exploataţia de bovine cu codul ....... din localitatea ......, judeţul ....., deţinutã de ......, CNP/CUI ........., a fost declaratã oficial indemnã de tuberculozã bovinã ca urmare a:
a) îndeplinirii condiţiilor prevãzute de Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. ..../.....;
b) testãrii intradermice cu rezultate negative din data de ........... şi din data de ............;
c) rezultatului buletinului de analizã nr. .... .
Prezentul atestat rãmâne valabil sau poate fi suspendat în condiţiile prevãzute de Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. .../.... şi se elibereazã de cãtre medicul veterinar oficial în douã exemplare originale, unul pentru proprietar, unul pentru medic.

Directorul executiv al direcţiei
sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor,
...............................

Reprezentantul legal al exploataţiei,
.....................................


ANEXA 6

AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITAR-VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ...........

ACT DE SUSPENDARE
a statusului de exploataţie oficial indemnã de tuberculozã bovinã
Seria CJ nr. 000001

Data ............

Exploataţiei cu codul ...................... din localitatea ........., judeţul .........., deţinutã de .............., CNP/CUI ..................., i se suspendã statusul de exploataţie oficial indemnã de tuberculozã bovinã, în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. ...../.............. .
Suspendarea se ridicã în urma îndeplinirii condiţiilor prevãzute de anexa nr. 4 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. ..../.... .
Prezentul act de suspendare a statusului de exploataţie oficial indemnã de tuberculozã bovinã se elibereazã de cãtre medicul veterinar oficial în 3 exemplare originale, unul pentru proprietar, unul pentru medic şi unul pentru primãrie.


Directorul executiv al direcţiei
sanitar-veterinare
şi pentru siguranţa alimentelor,
................................

Reprezentantul legal al exploataţiei,
....................................

____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016