Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 49 din 19 aprilie 2005 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 100/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste conditiile suplimentare privind controlul sanitar veterinar al produselor din pescuit, crustaceelor, molustelor, gasteropodelor si batracienilor, destinate comercializarii directe catre consumatorul final sau procesarii in alimente pentru consum uman
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 388 din 9 mai 2005
În temeiul <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vãzând Referatul de aprobare nr. 31.605/2005, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã din structura Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:
ART. I
Norma sanitarã veterinarã care stabileşte condiţiile suplimentare privind controlul sanitar veterinar al produselor din pescuit, crustaceelor, moluştelor, gasteropodelor şi batracienilor, destinate comercializãrii directe cãtre consumatorul final sau procesãrii în alimente pentru consum uman, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 100/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 28 ianuarie 2005, se modificã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2 litera a) alineatul (1), punctul 3.1 va avea urmãtorul cuprins:
"3.1. Produsele din pescuit cu greutate de peste 3 kg, destinate comercializãrii directe cãtre consumatorul final, se congeleazã individual, iar cele mai mici de 3 kg pot fi congelate sub formã de brichete; produsele din pescuit se introduc în ambalaje care nu deterioreazã caracteristicile organoleptice ale produselor, nu transmit substanţe nocive pentru sãnãtatea consumatorului şi sunt suficient de rezistente pentru a asigura protecţia eficientã a produselor; ambalajele trebuie sã fie etichetate corespunzãtor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare."
2. La articolul 2, dupã litera f) se introduce o nouã literã, litera g), cu urmãtorul cuprins:
"g) Peştele întreg, la care au fost evidenţiate formaţiuni parazitare la nivelul viscerelor şi care pot fi îndepãrtate în totalitate, se dirijeazã la procesare, sub supraveghere sanitarã veterinarã, într-o unitate aprobatã sanitar veterinar, care dispune de facilitãţi pentru îndepãrtarea eficientã a pãrţilor parazitate din acesta şi în care sunt respectate condiţiile de igienã pentru evitarea posibilitãţilor de contaminare; peştele la care au fost evidenţiate formaţiuni parazitare la nivelul musculaturii sau la nivelul musculaturii şi viscerelor se declarã impropriu consumului uman şi nu se acceptã valorificarea pentru consum uman, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale sanitare veterinare în vigoare."
ART. II
Institutele centrale de profil, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. IV
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Rãzvan Ţîru
Bucureşti, 19 aprilie 2005.
Nr. 49.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: