Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 485 din 1 august 2008  privind modificarea anexei nr. 12 la anexa F la   Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 485 din 1 august 2008 privind modificarea anexei nr. 12 la anexa F la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 586 din 5 august 2008

În baza Referatului de aprobare nr. 122.628 din 1 august 2008 al Direcţiei generale implementare politici agricole,
având în vedere prevederile anexei nr. 1 lit. f) pct. 2 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , cu completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 12 "Norme metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, prin subvenţionarea preţului motorinei utilizate pentru lucrãrile de înfiinţare a culturilor agricole" la anexa F la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitãţile din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, precum şi condiţiile de eligibilitate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 şi 1.054 bis din data de 30 decembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului financiar, solicitanţii trebuie sã fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã cu suprafeţele de teren pe care le exploateazã şi pentru care solicitã motorinã cu preţ redus."
2. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar solicitanţii întocmesc cereri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, şi le depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãrei razã teritorialã se aflã terenul pe care înfiinţeazã culturi, însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, sau copie de pe certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, dupã caz;
b) adeverinţã în original, eliberatã de centrele judeţene sau centrele locale, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care certificã suprafaţa exploataţiei pentru care se solicitã acordarea sprijinului financiar prin adeverinţe pentru achiziţionarea motorinei cu preţ redus, conform modelului prevãzut în aneza nr. 3.
(2) În situaţia în care un producãtor agricol exploateazã suprafeţe de teren care sunt situate în mai multe unitãţi administrativ-teritoriale, acesta formuleazã cereri de sprijin financiar care se depun la fiecare direcţie pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã în a cãrei razã teritorialã se aflã terenul în cauzã.
(3) Cererile se întocmesc în douã exemplare, din care un exemplar împreunã cu documentele justificative anexate se depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã astfel:
a) personal, de cãtre solicitant;
b) prin prestatorii de servicii, persoane fizice sau juridice, care deţin tractoare, maşini şi utilaje agricole şi/sau autovehicule specializate pentru transportul de combustibil, împuterniciţi de primãrii, denumiţi în continuare prestatori de servicii.
(4) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti analizeazã cererile, le aprobã şi elibereazã adeverinţe pentru cantitãţile de motorinã aprobate, întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, persoanelor nominalizate la alin. (3).
(5) În funcţie de cantitatea de motorinã aprobatã, beneficiarii pot solicita eliberarea unei singure adeverinţe pentru întreaga cantitate sau, dupã caz, eliberarea unui numãr de maximum 10 (zece) adeverinţe pentru fracţii din aceastã cantitate, pânã la acoperirea cantitãţii totale de motorinã aprobate.
(6) Dupã primirea adeverinţei (adeverinţelor), beneficiarii se prezintã la depozitele sau la staţiile de distribuţie a motorinei din judeţ ori din judeţele limitrofe aparţinãtoare operatorilor economici producãtori, importatori şi/sau distribuitori de motorinã, denumiţi în continuare furnizori, şi achiziţioneazã motorinã, în baza adeverinţei (adeverinţelor) în original, la un preţ redus cu contravaloarea sprijinului financiar."
3. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Beneficiarii care nu au posibilitatea achiziţionãrii motorinei direct de la furnizori pot solicita în scris primãriilor ca ridicarea adeverinţelor de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti sã se facã de cãtre prestatorii de servicii, pe baza împuternicirii eliberate de primãrie, în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 4, a tabelului cu solicitanţii beneficiari ai sprijinului pentru motorinã întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, precum şi a cererilor însoţite de documentele prevãzute la art. 4 alin. (1).
(2) În baza documentelor prevãzute la alin. (1), direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti elibereazã adeverinţe prestatorilor de servicii pe numele beneficiarilor.
(3) Prestatorii de servicii care au fost împuterniciţi pentru a ridica motorinã în numele beneficiarilor achiziţioneazã motorinã de la furnizorii din judeţ sau din judeţele limitrofe şi au obligaţia sã o pãstreze la dispoziţia beneficiarilor ori sã o predea acestora, în funcţie de solicitãri."
4. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti au urmãtoarele atribuţii:
a) analizeazã cererile, le aprobã şi elibereazã beneficiarilor, conform opţiunilor acestora, adeverinţe pe care le centralizeazã şi le înregistreazã într-un registru conform anexei nr. 6, numind prin decizie un specialist pentru eliberarea adeverinţelor, precum şi pentru înregistrarea şi centralizarea acestora;
b) verificã şi monitorizeazã beneficiarii în ceea ce priveşte modul de utilizare a cantitãţilor de motorinã achiziţionate, precum şi în ceea ce priveşte modul de înfiinţare a culturilor pe suprafeţele de teren pentru care s-a acordat sprijinul financiar;
c) monitorizeazã derularea sprijinului financiar la nivelul judeţului, precum şi realizarea suprafeţelor pentru care se acordã sprijin financiar, întocmesc şi comunicã situaţiile operative necesare;
d) transmit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene, pânã la data de 20 a fiecãrei luni, necesarul volumului sprijinului financiar pentru motorina estimatã a fi utilizatã în luna urmãtoare şi situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii adeverinţelor pentru motorinã, conform anexelor nr. 7 şi 8;
e) aprobã şi achitã fondurile reprezentând contravaloarea sprijinului financiar aferent motorinei efectiv livrate, în baza decontului justificativ prezentat de furnizori, conform anexei nr. 9.
(2) Cererile depuse la primãriile în a cãror razã teritorialã se aflã terenurile arabile pe care se înfiinţeazã culturile se transmit pentru analizã şi aprobare direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti."
5. Anexa nr. 1 la normele metodologice se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr. 1
------------
la normele metodologice
-----------------------




- m o d e l -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare │
│ Ruralã a Judeţului .................../Municipiului Bucureşti │
├─────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┤
│ Numãr .... data ..... │Se aprobã cantitatea │
│ │de .......... litri motorinã │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┤
│ Verificat │Director executiv (numele şi prenumele) │
│ Reprezentant DADR: │ .................... │
│ Numele, prenumele şi semnãtura .....│Semnãtura Ştampila │
└─────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘


CERERE

Subsemnatul:
a) persoana juridicã ........, cu sediul în localitatea ..............,
judeţul ....., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ......., cod CAEN.....
reprezentatã de director/preşedinte ........, contabil-şef/director economic
......., cod numeric personal (CNP) ..........;
sau
b) persoana fizicã .........., domiciliatã în localitatea .............,
judeţul ........, str. ...... nr. ....., deţinãtoare a B.I./CI seria .......
nr. ........, eliberat/eliberatã la data de ...... de ....., CNP ...........,
solicit sprijin financiar pentru cantitatea de ......... litri motorinã,
fundamentatã astfel:


┌────────────────────┬───────────────────┬──────────────┬───────────────────┐
│Suprafaţa de teren │Suprafaţa de teren │Cantitatea de │ Cantitatea totalã │
│aflatã în exploatare│ pe care se │ motorinã │ de motorinã │
│ în anul 2008 │înfiinţeazã culturi│solicitatã │ (litri) │
│ (ha) │ de toamnã │ (litri/ha) │ │
│ │ (ha) │ │ │
├────────────────────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │ (4=2x3) │
├────────────────────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ .............. │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ X │
└────────────────────┴───────────────────┴──────────────┴───────────────────┘



Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente*):
....................................................

Solicit eliberarea unui numãr de ........ adeverinţe pentru întreaga cantitate de motorinã aprobatã.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.
Solicit ca adeverinţa (adeverinţele) sã fie ridicatã (ridicate) de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ................/Municipiului Bucureşti, astfel:
a) personal;
b) de cãtre prestatorul de servicii ......., împuternicit de Primãria ........ .
Prezenta cerere s-a întocmit în 2 (douã) exemplare şi dupã aprobare un exemplar rãmâne la beneficiar şi un exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .................... .


Beneficiar,
...................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)"
------------
*) Se înscriu toate documentele depuse, indicându-se distinct tipul documentului, numãrul şi data acestuia. Documentele depuse în copie se certificã de cãtre reprezentantul împuternicit cu verificarea şi avizarea cererii.

6. Anexa nr. 3 la normele metodologice se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr. 3
------------
la normele metodologice
------------------------


- m o d e l -

Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
Centrul Judeţean .......................
Centrul Local...........................
Nr. ....... din ........


ADEVERINŢĂ ÎNREGISTRARE FERMIER

Date privind exploataţia
Persoane fizice

┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │ Numele şi prenumele: │
│ Conducãtor de exploataţie ├─────────────────────────────────────┤
│ │ CNP: │
└─────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Persoane juridice
Denumirea exploataţiei .................:
CUI/CF:................

┌─────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │ Numele şi prenumele: │
│ Conducãtor de exploataţie ├─────────────────────────────────────┤
│ │ CNP: │
└─────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘



Persoane fizice şi juridice
Sediul social al exploataţiei
Adresa ......................
Codul poştal .............
Forma de organizare: cod: .....
Coordonatele bancare:
Numãr cont (IBAN) .............
Banca: ................
Adeverim prin prezenta cã fermierul .........., cu numãrul unic de identificare ........, se aflã în evidenţele Centrului Judeţean/Local APIA ......., fiind înregistrat cu cerere de platã pentru schemele de sprijin pe suprafaţã pentru anul 2008 cu un total al suprafeţei agricole utilizate de ....... ha.
Se emite prezenta spre a-i fi necesarã la DADR ......................., în vederea solicitãrii sprijinului financiar pentru achiziţia de motorinã

Director, Şef Serviciu IACS,
.................... ......................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura)"

7. Anexa nr. 4 la normele metodologice se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr. 4
------------
la normele metodologice
-----------------------

- m o d e l -

Primãria ..........................
Nr. ........ din .....................

ÎMPUTERNICIRE

Primãria ........., reprezentatã de ......., în calitate de primar, şi ......, în calitate de secretar de primãrie, împuterniceşte prestatorul de servicii:
a) persoana juridicã ........., cu sediul în localitatea ........, judeţul ........, înscrisã la registrul comerţului sub nr. ........., cod CAEN ........., reprezentatã de director/preşedinte ........, contabil-şef/director economic ......, cod numeric personal (CNP) .........; sau
b) persoana fizicã ........., domiciliatã în localitatea ........, judeţul ........., str. ....... nr. ......, deţinãtoare a B.I./C.I. seria ....... nr. ......., eliberat/eliberatã la data de ...... de ......, CNP ......,
pentru a ridica adeverinţele de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ........................., în numele beneficiarilor prevãzuţi în anexa "Lista beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã", care face parte integrantã din prezenta împuternicire, şi pentru a achiziţiona cantitatea de motorinã care se cuvine beneficiarilor prevãzuţi în listã.
Prestatorul de servicii ......... se obligã sã ridice adeverinţele, sã cumpere motorinã în numele beneficiarului, sã o pãstreze şi/sau sã o predea acestuia.
Prestatorul de servicii va achiziţiona în numele beneficiarului motorinã la un preţ redus, care reflectã sprijinul financiar acordat prin adeverinţe pentru motorinã.
Prezenta împuternicire s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, dintre care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii.

Primar, Secretarul primãriei,
............................ ............................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura)

Prestator de servicii,
.................................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)"

8. Anexa nr. 5 la normele metodologice se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr .5
-------------
la normele metodologice
-----------------------


- m o d e l -

LISTA
beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã

┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr.│ Beneficiarul │
│crt.│(numele, prenumele, domiciliul, seria şi numãrul actului de identitate) │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ...│ │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


Prezenta listã s-a întocmit ca anexã la Împuternicirea nr. ..... din ......, în vederea ridicãrii adeverinţelor, în 4 exemplare, dintre care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii (dupã caz).

Primar, Prestator de servicii,
................... .......................
(numele, prenumele şi semnãtura) (numele, prenumele, semnãtura
şi ştampila, dupã caz)"

9. Anexa nr. 6 la normele metodologice se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"ANEXA Nr. 6
-------------
la normele metodologice
-----------------------

- m o d e l -

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..........

REGISTRU
privind eliberarea adeverinţelor pentru achiziţionarea
motorinei cu preţ redus, pentru beneficiarii din judeţul.........



┌────┬────────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────────┬────────────┐
│Nr. │Beneficiarul│Cererea│Nr./Data│Motorina│Valoarea│ Datele de │ Semnatura │
│crt/│ (nume, │avizatã│adeve- │aprobata│spriji- │identificare│ persoanei │
│Data│ prenume, │(nr./ │rinţei │(litri) │nului │ a persoanei│ care preia │
│ │ adresã) │data) │(adeve- │ │finan- │ care preia │adeverintele│
│ │ │ │rinţelor│ │ciar │adeverintele│ │
│ │ │ │elibe- │ │ (mii │ │ │
│ │ │ │ rate │ │ lei) │ │ │
├────┼────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
│(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ (8)" │
├────┼────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────────┴────────────┘



ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 1 august 2008.
Nr. 485.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016