Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 48 din 23 martie 2021  pentru aprobarea documentaţiei de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care cuprinde condiţiile, criteriile, regulile şi alte informaţii necesare pentru a asigura operatorilor economici o informare completă, corectă şi explicită cu privire la solicitările autorităţii contractante sau la elementele concesiunii, obiectul contractului şi modul de desfăşurare a procedurii de atribuire, inclusiv specificaţiile tehnice sau documentul descriptiv, condiţiile contractuale propuse, formatele şi modul de prezentare a documentelor de către candidaţi/ofertanţi, informaţiile privind obligaţiile generale aplicabile candidaţilor/ofertanţilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 48 din 23 martie 2021 pentru aprobarea documentaţiei de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care cuprinde condiţiile, criteriile, regulile şi alte informaţii necesare pentru a asigura operatorilor economici o informare completă, corectă şi explicită cu privire la solicitările autorităţii contractante sau la elementele concesiunii, obiectul contractului şi modul de desfăşurare a procedurii de atribuire, inclusiv specificaţiile tehnice sau documentul descriptiv, condiţiile contractuale propuse, formatele şi modul de prezentare a documentelor de către candidaţi/ofertanţi, informaţiile privind obligaţiile generale aplicabile candidaţilor/ofertanţilor

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 336 din 2 aprilie 2021
    Văzând Referatul de aprobare nr. 10.060 din 31.12.2021,
    în conformitate cu prevederile art. 6^6, ale art. 15 alin. (13)-(17), ale art. 15^1 alin. (8), precum şi ale art. 25 şi 26 din anexa nr. 2^1 la Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Se aprobă modelul-cadru al documentaţiei de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care cuprinde condiţiile, criteriile, regulile şi alte informaţii necesare pentru a asigura operatorilor economici o informare completă, corectă şi explicită cu privire la solicitările autorităţii contractante sau la elementele concesiunii, obiectul contractului şi modul de desfăşurare a procedurii de atribuire, inclusiv specificaţiile tehnice sau documentul descriptiv, condiţiile contractuale propuse, formatele şi modul de prezentare a documentelor de către candidaţi/ofertanţi, informaţiile privind obligaţiile generale aplicabile candidaţilor/ofertanţilor, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.
    *) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 336 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

    (2) Modelul-cadru al documentaţiei de atribuire a contractelor de concesiune prevăzut la alin. (1) cuprinde:
    a) modelul-cadru al Procedurii de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) modelele-cadru ale următoarelor elemente:
    1. instrucţiuni către ofertanţi;
    2. anunţ de concesiune;
    3. caietul de sarcini - servicii sanitar-veterinare;
    4. contractul de concesiune;
    5. formulare.


    (3) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti elaborează şi aprobă, la acest nivel, proceduri proprii pentru aplicarea întocmai a procedurii de atribuire prevăzute la alin. (2) lit. a).

    ART. 2
    (1) Atribuirea unui contract de concesiune în conformitate cu prevederile art. 1 este rezultatul unui proces de concesionare realizat la nivelul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care au calitatea de autoritate contractantă, şi se derulează în trei etape distincte, conform art. 25 alin. (4) din anexa nr. 2^1 la Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare:
    a) realizarea şi aprobarea de către conducătorul entităţii contractante a strategiei de contractare şi a documentaţiei de atribuire pentru procedura respectivă;
    b) etapa de organizare şi derulare a procedurii şi atribuirea contractului de concesiune;
    c) etapa postatribuire a contractului de concesiune, respectiv executarea şi monitorizarea implementării acestuia.

    (2) În cadrul etapei prevăzute la alin. (1) lit. a), autoritatea contractantă va elabora un studiu de fundamentare pentru a demonstra necesităţile, oportunităţile realizării contractării activităţilor sanitar-veterinare cuprinse în programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, acţiunilor prevăzute în alte programe naţionale, pe care aceasta trebuie să le pună în aplicare.
    (3) Pentru realizarea şi urmărirea procesului de concesionare prevăzut la alin. (1), la nivelul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti se constituie comisii formate din specialişti proprii şi, după caz, specialişti externi, după cum urmează:
    a) comisia de coordonare şi supervizare pentru pregătirea şi planificarea contractelor de concesiune;
    b) comisia de evaluare.

    (4) Atribuţiile principale ale comisiei de coordonare şi supervizare pentru pregătirea şi planificarea contractelor de concesiune sunt prevăzute la art. 25 alin. (2) din anexa nr. 2^1 la Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    (5) Atribuţiile comisiei de evaluare sunt prevăzute la art. 25 alin. (3) din anexa nr. 2^1 la Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3
    Modelele-cadru prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b) sunt completate de către direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti cu datele şi informaţiile specifice fiecărei circumscripţii sanitar-veterinare pentru care se organizează procedura de atribuire.

    ART. 4
    Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti încheie contracte de concesiune, pentru o perioadă de 4 ani, pentru fiecare circumscripţie sanitar-veterinară, stabilită în baza art. 15 alin. (6) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 15^1 din aceeaşi ordonanţă, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi prezentul ordin.

    ART. 5
    (1) Contractele de concesiune atribuite sunt asimilate actelor administrative, conform prevederilor art. 26 din anexa nr. 2^1 la Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Reclamaţiile, contestaţiile sau litigiile în legătură cu planificarea, organizarea sau derularea procesului de atribuire a contractelor de concesiune, precum şi referitoare la atribuirea acestora se soluţionează potrivit prevederilor legale incidente în materie pentru actele administrative.

    ART. 6
    Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti iau măsurile necesare ducerii la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                    Robert-Viorel Chioveanu

    Bucureşti, 23 martie 2021.
    Nr. 48.
    ANEXA 1

    ANEXA

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016