Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 471 din 30 iulie 2008  pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2008 privind aprobarea sumelor, a condiţiilor şi a modului de acordare a acestor sume pentru achiziţia materialului seminal congelat de taur şi a agentului criogenic folosit la conservare în anul 2008    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 471 din 30 iulie 2008 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2008 privind aprobarea sumelor, a condiţiilor şi a modului de acordare a acestor sume pentru achiziţia materialului seminal congelat de taur şi a agentului criogenic folosit la conservare în anul 2008

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 591 din 6 august 2008
    Având în vedere prevederile art. 35 din Legea zootehniei nr. 72/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    văzând Referatul de aprobare nr. 120.495 din 16 iulie 2008 al Direcţiei politici de piaţă în sectorul zootehnic,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2008 privind aprobarea sumelor, a condiţiilor şi a modului de acordare a acestor sume pentru achiziţia materialului seminal congelat de taur şi a agentului criogenic folosit la conservare în anul 2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 89 din 5 februarie 2008, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 1, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
    "(4) Agentul criogenic folosit la conservare este finanţat integral din fonduri bugetare şi se achiziţionează de către oficiile judeţene pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, din bugetul alocat cu această destinaţie, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare."

    2. La articolul 2, literele b), c), d) şi e) vor avea următorul cuprins:
    "b) au operatori însămânţători angajaţi sau contracte de colaborare cu operatori însămânţători independenţi, autorizaţi de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu», care să prevadă obligaţia asociaţiei sau federaţiei de a aproviziona punctele de însămânţare artificială cu material seminal şi de a constitui o bază de date cu datele de însămânţare şi fătare, conform modelului furnizat de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu», precum şi obligaţia operatorilor însămânţători de a transmite lunar datele privind însămânţările realizate;
c) achiziţionează material seminal congelat de la tauri autorizaţi pentru însămânţări artificiale de către Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu», la solicitarea crescătorilor şi cu avizul oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, în scopul respectării programelor de ameliorare pe rase;
d) au un protocol încheiat cu oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie pentru aprovizionarea cu agent criogenic;
e) au un specialist angajat sau au contract de colaborare cu un specialist pentru recepţia materialului seminal congelat şi distribuţia acestuia către operatorii însămânţători autorizaţi, precum şi pentru întocmirea lunară a documentelor privind decontarea materialului seminal congelat."

    3. La articolul 3, partea introductivă va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Pentru acordarea sumelor necesare achiziţiei materialului seminal congelat provenit de la tauri atestaţi şi autorizaţi oficial, solicitanţii trebuie să depună la oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie din judeţul în care au sediul social următoarele documente:"

    4. La articolul 3 litera a), punctul 3 va avea următorul cuprins:
    "3. centralizatorul însămânţărilor artificiale realizate în luna pentru care se solicită sprijinul financiar, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3, însoţit de copii de pe buletinele de însămânţare artificială, al căror model este stabilit de asociaţia/federaţia acreditată pentru efectuarea însămânţărilor artificiale;"

    5. La articolul 3 litera b), punctele 3 şi 5 vor avea următorul cuprins:
    "3. tabel cu operatorii însămânţători autorizaţi, care cuprinde numele şi prenumele operatorului, adresa, codul numeric personal, numărul contractului de muncă sau de colaborare şi numărul autorizaţiei eliberate de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu»;
    ......................................................................
5. necesarul de material seminal congelat de taur, pe rase, întocmit în baza catagrafiei şi a programului de reproducţie prin însămânţări artificiale, vizat de oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie."

    6. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Cererea verificată şi avizată de oficiul judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie se aprobă de către directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu».
    (2) Cererea pentru încasarea sprijinului financiar în anul 2008 se aprobă numai după justificarea utilizării materialului seminal congelat achiziţionat în anul 2007, conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 641/2007 privind aprobarea sumelor, a condiţiilor şi a modului de acordare a acestor sume pentru achiziţia materialului seminal congelat de taur şi a agentului criogenic folosit la conservare în anul 2007, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care s-a acordat sprijin financiar sau, după caz, a stocurilor de material seminal congelat aflate în gestiunea oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie."

    7. Articolul 5 va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu» întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la Direcţia generală de buget-finanţe şi fonduri europene, decontul justificativ privind sumele necesare plăţii sprijinului financiar pentru fiecare beneficiar, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 4."

    8. Articolul 7 va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se alimentează contul Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. dr. G.K. Constantinescu», care virează sumele cuvenite în conturile beneficiarilor sprijinului financiar, conform legislaţiei în vigoare."

    9. Anexa nr. 2 va avea următorul cuprins:
    "    ANEXA 2


                                                         Verificat
        Agenţia Naţională pentru Ameliorare ──────────
        şi Reproducţie în Zootehnie Oficiul pentru Ameliorare şi
                                                   Reproducţie în Zootehnie
                 Aprobat al Judeţului ...............
                 ───────
        pentru suma de ................. lei
        la data de .....................
    Director general,

    CERERE
    pentru încasarea de la bugetul de stat a sprijinului financiar pentru
    achiziţia materialului seminal congelat de taur folosit la însămânţări
    artificiale în luna .................... Denumirea asociaţiei/federaţiei crescătorilor de bovine care efectuează însămânţarea artificială ..............................................
    Sediul ............................................................
    Codul unic de înregistrare ........................................
    Nr. de înregistrare la judecătorie în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor
    ...................................................................
    Nr. certificat de înregistrare ....................................
    Cont nr. ..........................................................
    Banca ..................., Sucursala ..............................

┌──────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────────┐
│Nr. din │ │ │ │ │ │
│registrul │ │ │Nr. doze │ │Valoarea│
│genealogic│Valoarea │ │utilizate │Suma │totală │
│al │de │Precizia│la însămân-│acordată│(col. 3 │
│taurului │ameliorare│ │ţarea │pe doză │x col. │
│sau │a taurului│ │artificială│ │4) │
│codul │ │ │ │ │ │
│taurului │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├──────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
└──────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────────┘

    Declar pe propria răspundere că datele înscrise în prezenta cerere sunt reale; în caz contrar, voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.
    Data .......................... Semnătura şi ştampila"

    10. Anexa nr. 4 va avea următorul cuprins:
    "    ANEXA 4

    Agenţia Naţională pentru Ameliorare
    şi Reproducţie în Zootehnie
    Nr. ............/.......... 2008
    DECONT JUSTIFICATIV
    pentru încasarea de la bugetul de stat a sprijinului financiar pentru
    achiziţia materialului seminal congelat de taur folosit la însămânţări
    artificiale în judeţul ............. în luna ........................

┌──────────┬──────────┬────────┬───────────┬────────┬────────┐
│Nr. din │ │ │ │ │ │
│registrul │ │ │Nr. doze │ │Valoarea│
│genealogic│Valoarea │ │utilizate │Suma │totală │
│al │de │Precizia│la însămân-│acordată│(col. 3 │
│taurului │ameliorare│ │ţarea │pe doză │x col. │
│sau │a taurului│ │artificială│ │4) │
│codul │ │ │ │ │ │
│taurului │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├──────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
├──────────┼──────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
│Total: │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────────┴────────┴───────────┴────────┴────────┘



┌─────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Director general, │Director economic, │
│.........................│.................................│
│(numele, prenumele şi │(numele, prenumele şi semnătura) │
│semnătura) │ │
└─────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

"


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    Ministrul agriculturii
    şi dezvoltării rurale,
    Dacian Cioloş
    Bucureşti, 30 iulie 2008.
    Nr. 471.

    --------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016