Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 466 din 28 aprilie 2006  privind infiintarea comisiilor consultative ale Ministerului Sanatatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 466 din 28 aprilie 2006 privind infiintarea comisiilor consultative ale Ministerului Sanatatii

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 434 din 19 mai 2006


În temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Pentru coordonarea activitãţii de specialitate, elaborarea strategiei terapeutice şi a pachetului de bazã de servicii medicale ce se acordã populaţiei în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate, precum şi a proiectului listei cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, în tratamentul ambulatoriu, se înfiinţeazã urmãtoarele comisii consultative ale Ministerului Sãnãtãţii:
a) comisiile de specialitate;
b) Comisia de strategie terapeuticã;
c) Comisia naţionalã de transparenţã.
ART. 2
Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
Componenţa comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii este prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 4
Componenţa nominalã a Comisiei de strategie terapeuticã este prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 5
Componenţa nominalã a Comisiei naţionale de transparenţã este prevãzutã în anexa nr. 4.
ART. 6
Participarea persoanelor nominalizate prin ordin al ministrului sãnãtãţii la activitatea comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii constituie atribuţie de serviciu, se înscrie în fişa postului şi se apreciazã în raportul anual de evaluare a performanţelor profesionale.
ART. 7
(1) Membrii comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii se supun prevederilor referitoare la confidenţialitate şi conflictul de interese, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare.
(2) Aceştia sunt obligaţi, în termen de 15 zile de la numire, sã întocmeascã şi sã depunã angajamentul de confidenţialitate şi declaraţia de interese la Secretariatul general al Ministerului Sãnãtãţii.
(3) Modelul declaraţiei de interese şi modelul angajamentului de confidenţialitate sunt prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
ART. 8
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 9
Membrii care fac parte din comisiile consultative ale Ministerului Sãnãtãţii, precum şi direcţiile de specialitate din Ministerul Sãnãtãţii vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 10
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 103/2005 pentru constituirea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii şi aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 24 februarie 2005, cu completãrile ulterioare, <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 38/2005 pentru înfiinţarea Comisiei de strategie terapeuticã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111 din 3 februarie 2005, şi <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 131/2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de strategie terapeuticã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 179 din 2 martie 2005.
ART. 11
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Bucureşti, 28 aprilie 2006.
Nr. 466.


ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a
comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii

a) COMISIA DE SPECIALITATE A MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Comisia de specialitate reprezintã structura tehnicã prin care Ministerul Sãnãtãţii coordoneazã, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, domeniul de specialitate din sfera de competenţã a comisiei.
ART. 2
(1) Comisia de specialitate este formatã dintr-un numãr variabil de personalitãţi ale lumii medicale. Numãrul persoanelor cu drept de vot din comisie va fi impar.
(2) Comisia este organizatã pe urmãtoarele funcţii: preşedinte, membri, secretar.
(3) Comisia poate invita la lucrãrile sale şi alţi specialişti din domeniul sãu de activitate sau din alte domenii, în funcţie de problematica abordatã.
ART. 3
(1) Comisia de specialitate îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate lunar sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui acesteia.
(2) Şedinţele se desfãşoarã numai în prezenţa preşedintelui comisiei şi a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul membrilor sãi.
(3) În situaţia în care, din motive obiective, preşedintele nu poate participa la lucrãrile comisiei, deleagã aceastã competenţã unuia dintre membrii acesteia şi îl informeazã despre aceasta pe secretarul de stat care coordoneazã activitatea comisiilor de specialitate.
(4) Deciziile comisiei se iau cu cel puţin majoritatea simplã (jumãtate plus unu) a voturilor.
(5) Preşedintele comisiei are dreptul la un singur vot.
(6) Invitaţii care participã la lucrãrile comisiei nu au drept de vot.
(7) În situaţia egalitãţii de voturi, decizia finalã aparţine preşedintelui comisiei.
ART. 4
Activitatea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii este coordonatã de un secretar de stat nominalizat prin ordin de cãtre ministrul sãnãtãţii.
ART. 5
(1) Membrii comisiei de specialitate completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(2) Declaraţiile de interese ale membrilor comisiei de specialitate se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative, se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii şi sunt puse la dispoziţia celor care le solicitã în mod expres.
(3) Declaraţiile de interese se publicã pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 6
Comisia de specialitate se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii sau într-o altã locaţie acceptatã de secretarul de stat care coordoneazã activitatea comisiilor de specialitate.
ART. 7
Cheltuielile de deplasare prilejuite de participarea membrilor comisiei de specialitate şi a invitaţilor la lucrãrile ei sunt suportate de instituţiile în care aceştia sunt încadraţi.

CAP. II
Atribuţiile comisiei de specialitate

ART. 8
Comisia de specialitate are urmãtoarele atribuţii:
a) coordoneazã, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, activitatea de specialitate din domeniul sãu de responsabilitate;
b) elaboreazã propuneri pentru pachetul de bazã de servicii medicale din cadrul sistemului de asigurãri sociale şi private de sãnãtate;
c) fundamenteazã deciziile ministrului sãnãtãţii în probleme specifice domeniului de responsabilitate, vizând:
- elaborarea politicilor şi strategiilor Ministerului Sãnãtãţii în domeniul asistenţei terapeutice;
- elaborarea şi aplicarea ghidurilor de practicã medicalã şi a protocoalelor terapeutice;
- proiectarea de criterii şi standarde de performanţã pentru organizarea şi evaluarea activitãţii medicale din instituţiile sanitare;
- achiziţia de aparaturã de înaltã performanţã pentru dotarea instituţiilor sanitare;
- pregãtirea continuã a personalului de specialitate din sistemul de sãnãtate;
- pregãtirea prin rezidenţiat a medicilor specialişti (numãrul de posturi necesar pentru pregãtirea pentru rezidenţiat, criteriile de admitere, structura pregãtirii etc.);
- elaborarea criteriilor de admitere pentru obţinerea celei de-a doua specialitãţi;
- programul de investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea sistemului de sãnãtate;
- organizarea structurilor de specialitate ale instituţiilor din sistemul de sãnãtate;
d) elaboreazã criterii specifice în vederea constituirii registrelor naţionale pentru bolile cu impact major asupra sãnãtãţii publice;
e) colaboreazã cu Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti pentru elaborarea programelor de pregãtire profesionalã, organizarea şi desfãşurarea activitãţii de învãţãmânt;
f) participã la organizarea şi desfãşurarea acţiunilor de control şi evaluare a activitãţii de specialitate întreprinse de Ministerul Sãnãtãţii în instituţiile sanitare;
g) colaboreazã cu Comisia de acreditare a unitãţilor sanitare la elaborarea şi fundamentarea criteriilor şi standardelor de performanţã pentru acreditarea şi autorizarea spitalelor;
h) elaboreazã nomenclatoare de dotare cu aparaturã medicalã de înaltã performanţã, materiale sanitare, precum şi nomenclatoare cu medicamente specifice asistenţei terapeutice, pe tipuri de spitale;
i) analizeazã solicitãrile de includere, neincludere sau excludere a medicamentelor pe baza criteriilor stabilite de Comisia de strategie terapeuticã şi elaboreazã propuneri pentru Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, în tratamentul ambulatoriu;
j) participã la elaborarea documentaţiei pentru achiziţiile de medicamente şi materiale sanitare pentru programele naţionale de sãnãtate;
k) consultã societãţile ştiinţifice sau asociaţiile profesional-ştiinţifice în problemele majore sau de interes naţional ale specialitãţii;
l) formuleazã criteriile de evaluare a instituţiilor sau secţiilor din specialitate;
m) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii, în acord cu specificul domeniului de activitate pe care îl coordoneazã.
ART. 9
Comisia de specialitate colaboreazã cu Agenţia Naţionalã de Programe pentru rezolvarea urmãtoarelor probleme:
- definirea obiectivelor şi activitãţilor cuprinse în programele naţionale de sãnãtate;
- estimarea necesarului de fonduri pentru organizarea şi desfãşurarea programelor naţionale de sãnãtate;
- elaborarea de criterii şi standarde pentru evaluarea impactului oportunitãţii şi eficienţei programelor naţionale de sãnãtate;
- analiza modului de aplicare a strategiilor terapeutice şi de îndeplinire a obiectivelor programelor naţionale de sãnãtate;
- elaborarea, în proiect, a listelor de medicamente şi materiale sanitare ce urmeazã a fi achiziţionate pentru programele naţionale de sãnãtate.
ART. 10
Comisia de specialitate poate solicita, prin intermediul direcţiilor din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.
ART. 11
Ministerul Sãnãtãţii, prin direcţiile de specialitate, asigurã buna desfãşurare a lucrãrilor comisiei de specialitate.

b) COMISIA DE STRATEGIE TERAPEUTICĂ

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
(1) Comisia de strategie terapeuticã reprezintã structura care coordoneazã elaborarea strategiei terapeutice ce va fi aplicatã de Ministerul Sãnãtãţii.
(2) Comisia de strategie terapeuticã are rolul de a analiza, elabora şi prezenta spre aprobare strategia terapeuticã, precum şi propunerile de mãsuri şi acţiuni cu caracter tehnic şi metodologic promovate de comisiile de specialitate.
ART. 2
(1) Comisia de strategie terapeuticã este formatã din personalitãţi ale lumii medicale, reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii, ai Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, denumitã în continuare CNAS, şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului, denumitã în continuare ANM. Numãrul persoanelor cu drept de vot din comisie va fi impar.
(2) Comisia de strategie terapeuticã este organizatã pe urmãtoarele funcţii: preşedinte, vicepreşedinte, membri.
(3) Membrii Comisiei de strategie terapeuticã sunt:
- preşedinţii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii;
- 3 reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii, desemnaţi de cãtre ministrul sãnãtãţii;
- 3 reprezentanţi ai CNAS, desemnaţi de cãtre preşedintele acesteia;
- 3 reprezentanţi ai ANM, desemnaţi de cãtre preşedintele acesteia.
(4) La lucrãrile Comisiei de strategie terapeuticã participã, în calitate de observatori permanenţi, reprezentanţi ai urmãtoarelor asociaţii:
- câte un reprezentant al asociaţiilor profesionale: Colegiul Medicilor din România (CMR), Colegiul Farmaciştilor din România (CFR), Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR);
- câte un reprezentant al asociaţiilor constituite ale producãtorilor, importatorilor şi distribuitorilor de medicamente: Asociaţia Românã a Producãtorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Asociaţia Producãtorilor Români de Medicamente (APRM), Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM), Asociaţia Reţelelor de Farmacii din România (ARFR), Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi al patronatului farmaciştilor.
(5) Secretariatul Comisiei de strategie terapeuticã este asigurat de 3 reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii, desemnaţi de cãtre ministrul sãnãtãţii.
(6) Comisia de strategie terapeuticã poate invita la lucrãrile sale şi alţi specialişti din domeniul sãu de activitate sau din alte domenii, în funcţie de problematica abordatã.
ART. 3
(1) Comisia de strategie terapeuticã îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate trimestrial sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui comisiei.
(2) Comisia de strategie terapeuticã poate fi convocatã şi la solicitarea a douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot sau la solicitarea ministrului sãnãtãţii.
(3) Şedinţele Comisiei de strategie terapeuticã sunt conduse de preşedintele comisiei sau, în lipsa acestuia, de vicepreşedinte şi se desfãşoarã numai în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot.
(4) Deciziile Comisiei de strategie terapeuticã se iau cu cel puţin douã treimi din numãrul voturilor membrilor cu acest drept, participanţi la şedinţã.
(5) Preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã are dreptul la un singur vot.
(6) Membrii secretariatului Comisiei de strategie terapeuticã, observatorii permanenţi şi invitaţii la lucrãrile acesteia nu au drept de vot.
(7) În situaţia egalitãţii de voturi, decizia finalã aparţine preşedintelui Comisiei de strategie terapeuticã.
ART. 4
Activitatea Comisiei de strategie terapeuticã este coordonatã de un secretar de stat, nominalizat prin ordin de cãtre ministrul sãnãtãţii.
ART. 5
(1) Membrii Comisiei de strategie terapeuticã, cu drept de vot, completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(2) Declaraţiile de interese ale membrilor Comisiei de strategie terapeuticã se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative, se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii şi sunt puse la dispoziţie celor care le solicitã în mod expres.
(3) Declaraţiile de interese se vor publica pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 6
Comisia de strategie terapeuticã se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii sau într-o altã locaţie acceptatã de secretarul de stat care coordoneazã activitatea acestei comisii.
ART. 7
Cheltuielile de deplasare, prilejuite de participarea membrilor Comisiei de strategie terapeuticã şi a invitaţilor la lucrãrile ei, sunt suportate de instituţiile în care aceştia sunt încadraţi.

CAP. II
Atribuţiile Comisiei de strategie terapeuticã

ART. 8
Comisia de strategie terapeuticã are urmãtoarele atribuţii:
a) elaboreazã strategia terapeuticã şi participã la elaborarea politicilor şi strategiilor ce vor fi aplicate de Ministerul Sãnãtãţii pentru îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a populaţiei şi creşterea calitãţii activitãţii medicale;
b) analizeazã interdisciplinar propunerile comisiilor de specialitate pentru pachetul de bazã de servicii medicale şi prezintã proiectul acestuia, pentru definitivare, Comisiei naţionale de transparenţã;
c) avizeazã ghidurile de practicã medicalã şi protocoalele terapeutice elaborate de colegiile profesionale ale personalului medical;
d) valideazã criteriile şi standardele de performanţã propuse pentru evaluarea activitãţii medicale din instituţiile sanitare;
e) analizeazã şi valideazã, din punctul de vedere al exigenţelor activitãţii medicale, criteriile şi standardele de performanţã pentru acreditarea şi autorizarea spitalelor;
f) colaboreazã cu Agenţia Naţionalã de Programe pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţilor cuprinse în programele naţionale de sãnãtate, analizând propunerile de obiective, acţiuni şi strategii terapeutice ale programelor naţionale de sãnãtate, elaborate de comisiile de specialitate, şi le înainteazã Comisiei naţionale de transparenţã;
g) elaboreazã criteriile pentru includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor în/din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe baza propunerilor primite de la comisiile de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii care vor fi aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I;
h) stabileşte documentaţia pe care solicitanţii trebuie sã o depunã la Ministerul Sãnãtãţii pentru propunerea includerii de medicamente în Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, care va fi aprobatã prin ordin al ministrului sãnãtãţii, urmând sã fie publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I;
i) analizeazã propunerile comisiilor de specialitate privind includerea, neincluderea sau excluderea unor medicamente în/din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, şi elaboreazã aceastã listã pe care o înainteazã Comisiei naţionale de transparenţã;
j) propune procentul de compensare a medicamentelor pe tipuri de liste;
k) analizeazã şi elaboreazã, în proiect, Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, rezultatã ca urmare a negocierilor cu CNAS, şi o propune Comisiei naţionale de transparenţã;
l) evalueazã periodic asigurarea populaţiei cu medicamente în ambulatoriu şi propune mãsuri pentru îmbunãtãţirea acesteia;
m) evalueazã activitãţile şi performanţele comisiilor de specialitate;
n) argumenteazã, dacã este cazul, Comisiei naţionale de transparenţã motivele care au determinat includerea, neincluderea sau excluderea în/din listã a unor medicamente, precum şi procentele de compensare propuse;
o) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii.
ART. 9
Comisia de strategie terapeuticã poate solicita, prin intermediul direcţiilor din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.

c) COMISIA NAŢIONALĂ DE TRANSPARENŢĂ

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Comisia naţionalã de transparenţã este structura consultativã a Ministerului Sãnãtãţii care are rolul de a elabora şi prezenta ministrului sãnãtãţii proiectul Listei cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã.
ART. 2
(1) Comisia naţionalã de transparenţã este formatã din 9 membri, reprezentanţi de marcã ai lumii medicale româneşti.
(2) Conducerea Comisiei naţionale de transparenţã se exercitã prin rotaţie, la fiecare şedinţã aceasta alegându-şi un preşedinte dintre membrii sãi.
(3) Secretariatul Comisiei naţionale de transparenţã este asigurat de douã persoane din subordinea secretarului general al Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 3
(1) Comisia naţionalã de transparenţã îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate lunar sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui ales al comisiei sau a ministrului sãnãtãţii.
(2) Şedinţele Comisiei naţionale de transparenţã sunt conduse de preşedintele ales al acesteia.
(3) Şedinţele Comisiei naţionale de transparenţã se desfãşoarã numai în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot.
(4) Deciziile Comisiei naţionale de transparenţã se iau prin consens.
(5) Preşedintele de şedinţã al comisiei are dreptul la un singur vot.
(6) Membrii secretariatului comisiei nu au drept de vot.
(7) Pentru informaţii terapeutice suplimentare, Comisia Naţionalã de Transparenţã poate solicita participarea unor experţi în domeniu sau poate solicita date suplimentare de la Comisia de strategie terapeuticã sau de la comisiile de specialitate.
ART. 4
Comisia naţionalã de transparenţã este coordonatã de ministrul sãnãtãţii sau de un secretar de stat desemnat de cãtre acesta.
ART. 5
(1) Membrii Comisiei naţionale de transparenţã, cu drept de vot, completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(2) Declaraţiile de interese şi angajamentele de confidenţialitate ale membrilor Comisiei naţionale de transparenţã se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative şi se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii, de unde sunt puse la dispoziţia celor care le solicitã în mod expres, numai cu aprobarea ministrului sãnãtãţii.
(3) Declaraţiile de interese se vor publica pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 6
Comisia naţionalã de transparenţã se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 7
Cheltuielile de deplasare, prilejuite de participarea membrilor Comisiei naţionale de transparenţã şi a invitaţilor la lucrãrile ei, sunt suportate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii.

CAP. II
Atribuţiile Comisiei naţionale de transparenţã

ART. 8
Comisia naţionalã de transparenţã are urmãtoarele atribuţii:
a) analizeazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã şi elaboreazã, în proiect, Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, şi o transmite ministrului sãnãtãţii;
b) analizeazã şi îşi însuşeşte criteriile pentru includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, aprobate de ministrul sãnãtãţii, şi verificã respectarea lor în procesul de elaborare a listei;
c) analizeazã documentaţia depusã de solicitanţi, prin care aceştia susţin includerea, neincluderea sau excluderea de pe listã a unor medicamente, şi verificã corectitudinea informaţiilor prezentate;
d) analizeazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã privind procentul de compensare şi îl valideazã sau propune modificarea lui;
e) informeazã Comisia de strategie terapeuticã cu privire la conţinutul proiectului Listei cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, şi argumenteazã includerea, neincluderea sau excluderea de pe listã a unor medicamente;
f) prezintã ministrului sãnãtãţii forma finalã a Listei cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã;
g) evalueazã structura listei de medicamente compensate şi gratuite, astfel încât aceasta sã fie în concordanţã cu nevoile de sãnãtate ale populaţiei;
h) îl informeazã periodic pe ministrul sãnãtãţii şi Comisia de strategie terapeuticã asupra modului de aplicare a actului normativ prin care este aprobatã Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã;
i) analizeazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã pentru pachetul de bazã de servicii medicale; definitiveazã pachetul de bazã de servicii medicale şi îl prezintã pentru aprobare ministrului sãnãtãţii;
j) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii.
ART. 9
Comisia naţionalã de transparenţã nu poate include în Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã decât propunerile primite de la Comisia de strategie terapeuticã.
ART. 10
Comisia naţionalã de transparenţã poate solicita, prin intermediul direcţiilor din cadrul Ministerului Sãnãtãţii, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.


ANEXA 2

COMPONENŢA
comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii

1. Comisia de anatomie patologicã şi medicinã legalã
2. Comisia de anestezie şi terapie intensivã
3. Comisia de bioeticã
4. Comisia de boli infecţioase
5. Comisia de specialitãţi cardiovasculare
6. Comisia de specialitãţi chirurgicale
7. Comisia de dermato-venerologie
8. Comisia de diabet şi endocrinologie
9. Comisia de gastroenterologie
10. Comisia de geriatrie şi gerontologie
11. Comisia de medicinã de familie
12. Comisia de medicinã de laborator
13. Comisia de medicinã de urgenţã şi dezastre
14. Comisia de nefrologie
15. Comisia de pediatrie şi neonatologie
16. Comisia de neurologie, neurologie pediatricã şi neurochirurgie
17. Comisia de obstetricã-ginecologie
18. Comisia de oftalmologie
19. Comisia de otorinolaringologie
20. Comisia de oncologie medicalã, radioterapie şi chirurgie oncologicã
21. Comisia de ortopedie, traumatologie şi ortopedie pediatricã
22. Comisia de pneumologie, alergologie şi imunologie clinicã
23. Comisia de psihiatrie şi psihiatrie pediatricã
24. Comisia de psihologie
25. Comisia de radiologie-imagisticã medicalã şi medicinã nuclearã
26. Comisia de reumatologie, recuperare, medicinã fizicã şi balneologie
27. Comisia de sãnãtate publicã
28. Comisia de specialitãţi medico-dentare
29. Comisia de hematologie şi transfuzii
30. Comisia de farmacologie clinicã, toxicologie şi toxicodependenţã

1. COMISIA DE ANATOMIE PATOLOGICĂ ŞI MEDICINĂ LEGALĂ
Preşedinte: prof. dr. Dan Dermengiu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Ioan Jung - Târgu Mureş
prof. dr. Doina Rãdulescu - Iaşi
prof. dr. Petre Florescu - Cluj-Napoca
conf. dr. Maria Sajin - Bucureşti
conf. dr. Alexandra Enache - Timişoara
Secretar: dr. Eduard Frunzã - Bucureşti

2. COMISIA DE ANESTEZIE ŞI TERAPIE INTENSIVĂ
Preşedinte: prof. dr. Dan Tulbure - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Ştefan Marinescu - Bucureşti
conf. dr. Dorel Sãndesc - Timişoara
conf. dr. Natalia Hagãu - Cluj-Napoca
şef lucrãri Luminiţa Chiutu - Craiova
şef lucrãri Ioana Grinţescu - Bucureşti
dr. Daniela Filipescu - Bucureşti
dr. Ioana Grigoraş - Iaşi
Secretar: dr. Şerban Turconi Bubenek - Bucureşti

3. COMISIA DE BIOETICĂ
Preşedinte: prof. dr. Vasile Astãrãstoaie - Iaşi
Membri:
prof. dr. Mihai Ionac - Timişoara
prof. dr. Radu Palade - Bucureşti
prod. dr. Leon Zãgrean - Bucureşti
conf. dr. Mugurel Ştefan Ghelase - Craiova
conf. dr. Dan Perju Dumbrava - Cluj-Napoca
Secretar: dr. Carmen Sãlãvãstru - Bucureşti

4. COMISIA DE BOLI INFECŢIOASE
Preşedinte: prof. dr. Virginia Zanc - Cluj-Napoca
Membri:
prof. dr. Doina Ţãţulescu - Cluj-Napoca
prof. dr. Lucian Horia Negruţiu - Timişoara
prof. dr. Vasile Luca - Iaşi
prof. dr. Rodica Pascu - Târgu Mureş
prof. dr. Adrian Streinu Cercel - Bucureşti
conf. dr. Iulian Gh. Diaconescu - Craiova
conf. dr. Sorin Ruginã - Constanţa
Secretar: dr. Simina Florescu - Bucureşti

5. COMISIA DE SPECIALITĂŢI CARDIOVASCULARE
Preşedinte: prof. dr. Mircea Bârsan - Cluj-Napoca
Membri:
prof. dr. Dumitru Zdrenghea - Cluj-Napoca
prof. dr. Ştefan Drãgulescu - Timişoara
prof. dr. Maria Dorobanţu - Bucureşti
prof. dr. Eduard Apetrei - Bucureşti
prof. dr. Grigore Tinicã - Iaşi
prof. dr. Pol Kikely - Târgu Mureş
prof. dr. Dominic Ionescu - Craiova
conf. dr. Sorin Pescariu - Timişoara
conf. dr. Dan Paul Gherghiceanu - Bucureşti
Secretar: dr. Ovidiu Ştiru - Bucureşti

6. COMISIA DE SPECIALITĂŢI CHIRURGICALE
Preşedinte: conf. dr. Mircea Beuran - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Ioan Lascãr - Bucureşti
prof. dr. Alexandru Horvat - Bucureşti
prof. dr. Ionel Sinescu - Bucureşti
prof. dr. Alexandru Bucur - Bucureşti
prof. dr. Constantin Ciuce - Cluj-Napoca
prof. dr. Lazãr Fulger - Timişoara
prof. dr. Cristian Dragomir - Iaşi
prof. dr. Mihai Lucan - Cluj-Napoca
prof. dr. Dan Sabãu - Sibiu
conf. dr. Mihnea Ionescu - Bucureşti
conf. dr. Virgil Gliga - Târgu Mureş
Secretar: dr. Cristian Iorga - Bucureşti

7. COMISIA DE DERMATO-VENEROLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Cãlin Giurcãneanu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Dan Forsea - Bucureşti
prof. dr. Ioan Nedelcu - Bucureşti
prof. dr. Virgil Feier - Timişoara
prof. dr. Zenaida Petrescu - Iaşi
prof. dr. Alexandru Tãtaru - Cluj-Napoca
Secretar: şef lucrãri dr. George Sorin Ţiplica - Bucureşti

8. COMISIA DE DIABET ŞI ENDOCRINOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Constantin Dumitrache - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Mariana Graur - Iaşi
prof. dr. Eusebiu Zbranca - Iaşi
prof. dr. Imre Kun - Târgu Mureş
prof. dr. Ileana Dunca - Cluj-Napoca
prof. dr. Amorin Remus Popa - Oradea
prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte - Bucureşti
prof. dr. Eduard Circo - Constanţa
prof. dr. Ioana Micle - Timişoara
prof. dr. Marian Bistriceanu - Craiova
conf. dr. Romulus Timar - Timişoara
conf. dr. Maria Moţa - Craiova
Secretar: dr. Ruxandra Dãnciulescu - Bucureşti

9. COMISIA DE GASTROENTEROLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Oliviu Pascu - Cluj-Napoca
Membri:
prof. dr. Mircea Diculescu - Bucureşti
prof. dr. Radu Voiosu - Bucureşti
prof. dr. Carol Stanciu - Iaşi
prof. dr. Ioan Sporea - Timişoara
prof. dr. Florea Voinea - Constanţa
prof. dr. Tudorel Ciurea - Craiova
conf. dr. Daniela Dobru - Târgu Mureş
Secretar: dr. Dan Piţigoi - Bucureşti

10. COMISIA DE GERIATRIE ŞI GERONTOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Olimpia Ghidrai - Cluj-Napoca
Membri:
conf. dr. Rodica Ghiuru - Iaşi
dr. Gabriel Prada - Bucureşti
dr. Luiza Spiru - Bucureşti
dr. Ioana Alexa - Iaşi
dr. Rodica Nicolescu - Timişoara
Secretar: dr. Cristina Vâlcea - Bucureşti

11. COMISIA DE MEDICINĂ DE FAMILIE
Preşedinte: prof. dr. Sabin Oprea - Cluj-Napoca
Membri:
conf. dr. Viorela Enachescu - Craiova
conf. dr. Matei Dumitru - Bucureşti
dr. Doina Mihãilã - Bucureşti
dr. Cristian Oanã - Bucureşti
dr. Ioan Antohi - Sighetu Marmaţiei
dr. Marius Mãrginean - Timişoara
dr. Gheorghe Haber - Alba Iulia
dr. Ioana Gabriela Jipa - Sibiu
dr. Dan Doru Pletea - Iaşi
Secretar: dr. Cristina Cornelia Isar - Bucureşti

12. COMISIA DE MEDICINĂ DE LABORATOR
Preşedinte: prof. dr. Gheorghe Benga - Cluj-Napoca
Membri:
conf. dr. Liliana Livia Pâslaru - Bucureşti
conf. dr. Simona Ruţã - Bucureşti
conf. dr. Minodora Dobreanu - Târgu Mureş
conf. dr. Deaconescu Luminiţa - Cluj-Napoca
dr. Victor Dumitraşcu - Timişoara
Secretar: dr. Smaranda Botea - Bucureşti

13. COMISIA DE MEDICINĂ DE URGENŢĂ ŞI DEZASTRE
Preşedinte: dr. Raed Arafat - Târgu Mureş
Membri:
şef lucrãri dr. Diana Cimpoeşu - Iaşi
dr. Ovidiu Cizmaru - Bucureşti
dr. Leonida Iancu - Timişoara
dr. Luciana Rotaru - Craiova
dr. Marius Pascu - Piteşti
dr. Bogdan Opriţã - Bucureşti
dr. Bogdan Gabora - Galaţi
dr. Nicolae George Moldovan - Cluj-Napoca
dr. Mihai Cerbiceanu - Hunedoara
dr. Rodica Tudoran - Constanţa
dr. Hadrian Borcea - Oradea
Secretar: dr. Claudiu Ţiparu - Bucureşti

14. COMISIA DE NEFROLOGIE
Preşedinte: conf. dr. Gabriel Mircescu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Adrian Covic - Iaşi
prof. dr. Alexandru Ciocâlteu - Bucureşti
prof. dr. Mirela Gherman-Cãprioara - Cluj-Napoca
conf. dr. Aurel Bizo - Cluj-Napoca
conf. dr. Grigore Dogaru - Târgu Mureş
conf. dr. Eugen Moţa - Craiova
dr. Ovidiu Sorin Golea - Timişoara
Secretar: asist. univ. dr. Liliana Gârneaţã - Bucureşti

15. COMISIA DE PEDIATRIE ŞI NEONATOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Dumitru Orãşan - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Constantin Arion - Bucureşti
prof. dr. Nicolae Miu - Cluj-Napoca
prof. dr. Dan Moraru - Iaşi
prof. dr. Maria Stamatin - Iaşi
prof. dr. Ioan Muntean - Târgu Mureş
Secretar: conf. dr. Silvia Stoicescu - Bucureşti

16. COMISIA DE NEUROLOGIE, NEUROLOGIE PEDIATRICĂ ŞI NEUROCHIRURGIE
Preşedinte: prof. dr. Sanda Mãgureanu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Cristian Popescu - Iaşi
prof. dr. Nicolai Ianovici - Iaşi
prof. dr. Ion Mãrginean - Cluj-Napoca
conf. dr. Ştefan Florian - Cluj-Napoca
conf. dr. Costea Constantin - Timişoara
Secretar: dr. Mihai Vasile - Bucureşti

17. COMISIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Gheorghe Peltecu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Bogdan Marinescu - Bucureşti
prof. dr. Virgil Ancãr - Bucureşti
prof. dr. Ioan Munteanu - Timişoara
prof. dr. Florin Stamatian - Cluj-Napoca
prof. dr. Florentina Pricop - Iaşi
conf. dr. Bela Szabo - Târgu Mureş
conf. dr. Nicolae Cernea - Craiova
Secretar: conf. dr. Radu Vlãdãreanu - Bucureşti

18. COMISIA DE OFTALMOLOGIE
Preşedinte: conf. dr. Monica Pop - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Mihai Pop - Bucureşti
prof. dr. Benone Cârstocea - Bucureşti
prof. dr. Mihai Cãlugãru - Cluj-Napoca
prof. dr. Dorin Chiseliţã - Iaşi
conf. dr. Anna Csiszar - Târgu Mureş
conf. dr. Doina Bãrascu - Craiova
conf. dr. Liliana Voinea - Bucureşti
Secretar: dr. Cornel Ştefan - Bucureşti

19. COMISIA DE OTORINOLARINGOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Stan Cotulbea - Timişoara
Membri:
prof. dr. Vasile Costinescu - Iaşi
prof. dr. Elena Ioniţã - Craiova
prof. dr. Romeo Cãlãraşu - Bucureşti
prof. dr. Marcel Cosgarea - Cluj-Napoca
conf. dr. Viorel Zainea - Bucureşti
şef lucrãri dr. Sorin Sabãu - Târgu Mureş
prof. dr. Emil Mãrginean - Oradea
Secretar: dr. Dan Predescu - Bucureşti

20. COMISIA DE ONCOLOGIE MEDICALĂ, RADIOTERAPIE ŞI CHIRURGIE ONCOLOGICĂ
Preşedinte: prof. dr. Rodica Anghel - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Lucian Lazãr - Cluj-Napoca
prof. dr. Viorica Nagy - Cluj-Napoca
prof. dr. Alexandru Blidaru - Bucureşti
prof. dr. Irinel Popescu - Bucureşti
conf. dr. Cornelia Togãnel - Târgu Mureş
dr. Ştefan Curescu - Timişoara
fiz. Gheorghe Matache - Bucureşti
Secretar: prof. dr. Lucian Miron - Iaşi

21. COMISIA DE ORTOPEDIE, TRAUMATOLOGIE ŞI ORTOPEDIE PEDIATRICĂ
Preşedinte: prof. dr. Dinu Antonescu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Dan Barbu - Bucureşti
prof. dr. Dan Goţia - Iaşi
prof. dr. Horia Vermeşan - Timişoara
prof. dr. Ors Nagy - Târgu Mureş
prof. dr. Dan Lucaciu - Cluj-Napoca
Secretar: dr. Ioan Cristian Stoica - Bucureşti

22. COMISIA DE PNEUMOLOGIE, ALERGOLOGIE ŞI IMUNOLOGIE CLINICĂ
Preşedinte: prof. dr. Miron Bogdan - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Voicu Tudorache - Timişoara
prof. dr. Victor Cristea - Cluj-Napoca
prof. dr. Traian Mihãiescu - Iaşi
prof. dr. Gabriela Jimborean - Târgu Mureş
conf. dr. Florin Dan Popescu - Bucureşti
conf. dr. Mimi Floarea Niţu - Craiova
conf. dr. Doina Todea - Cluj-Napoca
Secretar: şef lucrãri dr. Dragoş Bumbacea - Bucureşti

23. COMISIA DE PSIHIATRIE ŞI PSIHIATRIE PEDIATRICĂ
Preşedinte: prof. Pompilia Dehelean - Timişoara
Membri:
prof. dr. Tudor Udriştoiu - Craiova
prof. dr. Liana Fodoreanu - Cluj-Napoca
prof. dr. Dan Prelipceanu - Bucureşti
prof. dr. Constantin Oancea - Bucureşti
prof. dr. Aurel Nireştean - Târgu Mureş
prof. dr. Felicia Iftenie - Cluj-Napoca
dr. Dan Ghenea - Bucureşti
Secretar: dr. Laura Mateescu - Bucureşti

24. COMISIA DE PSIHOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Mihaela Minulescu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Ion Dafinoiu - Iaşi
conf. dr. Daniel David - Cluj-Napoca
conf. dr. Ion Duvac - Bucureşti
lector dr. Bogdan Ion - Bucureşti
dr. Mugur Ciumãgeanu - Bucureşti
Secretar: psiholog Mihaela Petrea - Bucureşti

25. COMISIA DE RADIOLOGIE-IMAGISTICĂ MEDICALĂ ŞI MEDICINĂ NUCLEARĂ
Preşedinte: conf. dr. Gheorghe Iana - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Radu Badea - Cluj-Napoca
prof. dr. Zoia Stoica - Craiova
prof. dr. Constantin Zaharia - Bucureşti
prof. dr. Mircea Buruian - Târgu Mureş
conf. dr. Florin Bârsãşteanu - Timişoara
conf. dr. Sorin Dudea - Cluj-Napoca
conf. dr. Dragoş Negru - Iaşi
dr. Dan Stanescu - Bucureşti
dr. Gabriel Andrieş - Cluj-Napoca
Secretar: dr. Ruxandra Vlãdescu - Bucureşti

26. COMISIA DE REUMATOLOGIE, RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ŞI BALNEOLOGIE
Preşedinte: prof. dr. Adriana Sarah Nica - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Horaţiu Boloşiu - Cluj-Napoca
prof. dr. Lia Georgescu - Târgu Mureş
prof. dr. Ruxandra Ionescu - Bucureşti
prof. dr. Roxana Sanda Popescu - Craiova
conf. dr. Mihai Berteanu - Bucureşti
şef lucrãri dr. Delia Cintezã - Bucureşti
dr. Cãtãlin Codreanu - Bucureşti
Secretar: dr. Ion Ionescu - Bucureşti

27. COMISIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ
Preşedinte: conf. dr. Cristina Borzan - Cluj-Napoca
Membri:
prof. dr. Smaranda Iancu - Iaşi
conf. dr. Emilian Popovici - Timişoara
şef lucrãri Emilu Pãtru - Craiova
dr. Adrian Stoica - Piteşti
dr. Cristian Ţalea - Bucureşti
Secretar: dr. Dana Otilia Fãrcãşanu - Bucureşti

28. COMISIA DE SPECIALITĂŢI MEDICO-DENTARE
Preşedinte: prof. dr. Dragoş Stanciu - Bucureşti
Membri:
prof. dr. Angela Podariu - Timişoara
prof. dr. Mihai Augustin - Bucureşti
prof. dr. Sorin Popşor - Târgu Mureş
prof. dr. Norina Forna - Iaşi
conf. dr. Gabriela Pãtroiu - Craiova
conf. dr. Şerban Tovaru - Bucureşti
conf. dr. Alexandru Petre - Bucureşti
conf. dr. Alin Şerbãnescu - Cluj-Napoca
dr. Grigore Crãciunescu - Paşcani
Secretar: dr. Gabriela Andrucovici - Bucureşti

29. COMISIA DE HEMATOLOGIE ŞI TRANSFUZII
Preşedinte: dr. Dana Florea - Târgu Mureş
Membri:
prof. dr. Şerban Marghit - Timişoara
prof. dr. Petrov Lujobimir - Cluj-Napoca
prof. dr. Anca Lupu - Bucureşti
conf. dr. Adriana Coliţã - Bucureşti
conf. dr. Ecaterina Hanganu - Iaşi
dr. Alina Mirela Dobrotã - Constanţa
dr. Stana Jenariu - Timişoara
Secretar: dr. Florentina Vlãdãreanu - Bucureşti

30. COMISIA DE FARMACOLOGIE CLINICĂ, TOXICOLOGIE ŞI TOXICODEPENDENŢĂ
Preşedinte: prof. dr. Ostin Mungiu - Iaşi
Membri:
prof. dr. Maria Titica Dogaru - Târgu Mureş
prof. dr. Ioan Fulga - Bucureşti
prof. dr. Vlaicu Şandor - Cluj-Napoca
prof. dr. Dumitru Lupuliasa - Bucureşti
conf. dr. Radu Macovei - Bucureşti
conf. dr. Eliza Gafiţa - Craiova
dr. Ovidiu Nicoarã - Timişoara
Secretar: asist. univ. dr. Tudosie Mihai - Bucureşti


ANEXA 3

COMPONENŢA NOMINALĂ
a Comisiei de strategie terapeuticã

Preşedinte: prof. dr. Mircea Bârsan - Cluj-Napoca
Vicepreşedinte: conf. dr. Vlad Iliescu - Ministerul Sãnãtãţii
Membri:
prof. dr. Dan Dermengiu - Bucureşti
prof. dr. Dan Tulbure - Bucureşti
prof. dr. Vasile Astãrãstoaie - Iaşi
prof. dr. Virginia Zanc - Cluj-Napoca
prof. Mircea Beuran - Bucureşti
prof. dr. Cãlin Giurcãneanu - Bucureşti
prof. dr. Constantin Dumitrache - Bucureşti
prof. dr. Oliviu Pascu - Cluj-Napoca
prof. dr. Olimpia Ghidrai - Cluj-Napoca
prof. dr. Sabin Oprea - Cluj-Napoca
prof. dr. Gheorghe Benga - Cluj-Napoca
dr. Raed Arafat - Târgu Mureş
conf. dr. Gabriel Mircescu - Bucureşti
prof. dr. Dumitru Orãşan - Bucureşti
prof. dr. Sanda Mãgureanu - Bucureşti
prof. dr. Gheorghe Peltecu - Bucureşti
conf. dr. Monica Pop - Bucureşti
prof. dr. Stan Cotulbea - Timişoara
prof. dr. Rodica Anghel - Bucureşti
prof. dr. Dinu Antonescu - Bucureşti
prof. dr. Miron Bogdan - Bucureşti
prof. Pompilia Dehelean - Timişoara
prof. dr. Mihaela Minulescu - Bucureşti
conf. dr. Gheorghe Iana - Bucureşti
prof. dr. Adriana Sarah Nica - Bucureşti
conf. dr. Cristina Borzan - Cluj-Napoca
prof. dr. Dragoş Stanciu - Bucureşti
dr. Dana Florea - Târgu Mureş
prof. dr. Ostin Mungiu - Iaşi
prof. dr. Virgil Pãunescu - Ministerul Sãnãtãţii
dr. Mircea Bourceanu - Ministerul Sãnãtãţii
dr. Vasile Cepoi - Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate
dr. Aurora Dragomirişteanu - Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate
ec. Liliana Luckacs - Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate
farm. primar Nela Vîlceanu - Agenţia Naţionalã a Medicamentului
farm. primar Victoria Subţiricã - Agenţia Naţionalã a Medicamentului
dr. Simona Bãdoi - Agenţia Naţionalã a Medicamentului

NOTĂ:
La lucrãrile Comisiei de strategie terapeuticã participã, în calitate de observatori permanenţi, câte un reprezentant al asociaţiilor profesionale: CMR, CFR, CMDR şi câte un reprezentant al asociaţiilor constituite ale producãtorilor, importatorilor şi distribuitorilor de medicamente: ARPIM, APRM, ADIM, ARFR, ADMR şi al patronatului farmaciştilor.


ANEXA 4

COMPONENŢA NOMINALĂ
a Comisiei naţionale de transparenţã

1. Acad. prof. univ. dr. Constantin Bãlãceanu Stolnici, Bucureşti
2. Acad. prof. univ. dr. Constantin Popa, Bucureşti
3. Acad. prof. univ. dr. Victor Voicu, Bucureşti
4. Prof. univ. dr. Nicolae Ghilezan, Cluj-Napoca
5. Prof. univ. dr. Radu Cãpâlneanu, Cluj-Napoca
6. Prof. univ. dr. Petru Boişteanu, Iaşi
7. Prof. univ. dr. Cezar Macarie, Bucureşti
8. Prof. univ. dr. Radu Deac, Târgu Mureş
9. Conf. univ. dr. Petru Calistru, Bucureşti


ANEXA 5

DECLARAŢIE DE INTERESE
a membrilor comisiilor consultative

Nume ___________________________________________________________________
Prenume ________________________________________________________________
Funcţie ________________________________________________________________

Adresa profesionalã
Locul de muncã__________________________________________________________
Adresa _________________________________________________________________
Strada, nr. ____________________________________________________________
Cod poştal__________________ Localitate_________________________________
Numãr de telefon (servici)____________Numãr de telefon (acasã) _________
Numãr de telefon (mobil)______________ Numãr de fax_____________________
Adresa e-mail __________________________________________________________

Comisia:
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________

A. Interese personale
Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:
1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii ... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã

2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau
permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care s-a
întocmit raportul de expertizã

2.4. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau
acţiunilor de formare

2.6. Altele
[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Instituţia beneficiarã a vãrsãmântului

4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

B. Interese ale soţului/soţiei
Nume şi prenume
_________________________________ _____________________________________

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:
1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii ... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã
2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau
permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care s-a
întocmit raportul de expertizã

2.4. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau
acţiunilor de formare
2.6. Altele
[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Instituţia beneficiarã a vãrsãmântului

4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

C. Interese ale rudelor de gradul I (pãrinţi, copii, fraţi)
Nume, prenume şi tipul de rudenie
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:
1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

2. Activitate/activitãţi care conduc la o remunerare personalã
2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura legãturii durabile sau
permanente

2.2. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura studiilor sau lucrãrilor
ştiinţifice

2.3. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Denumirea produsului pentru care s-a
întocmit raportul de expertizã

2.4. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii de consiliere

2.5. Intervenţie/intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Subiectul conferinţelor sau
acţiunilor de formare

2.6. Altele
[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Instituţia beneficiarã a vãrsãmântului

4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii Natura activitãţii

D. Interese ale persoanelor aflate în întreţinere

Nume şi prenume
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________

Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:

Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] nici una
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
_________________________________ _____________________________________
Denumirea societãţii ... Natura participãrii financiare
(deţinere acţiuni)

Subsemnatul/subsemnata___________________________________________declar prin prezenta, pe propria rãspundere, cã toate interesele directe sau indirecte susceptibile de a aduce atingere obiectivitãtii de care trebuie sã fac dovadã în cadrul mandatului meu, sunt enumerate mai sus.
Mã angajez sã declar imediat orice modificare apãrutã în legãturã cu cele menţionate mai sus.

Data________________ Semnãtura ______________


ANEXA 6

ANGAJAMENT DE CONFIDENŢIALITATE
al membrilor comisiilor consultative

Subsemnatul/Subsemnata ............................, având profesia de .................... la ........................., membru al Comisiei de strategie terapeuticã, mã angajez prin prezentul angajament sã pãstrez confidenţialitatea tuturor documentelor discutate în cadrul comisiei, cu excepţia celor care devin publice prin publicare sau prin ordin al ministrului sãnãtãţii.

Data .................. Semnãtura ............


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016