Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 460 din 25 martie 2004  pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei anuale şi a declaraţiei fiscale ce se depun de persoanele juridice străine care au o reprezentanţă autorizată să funcţioneze în România sau care desfiinţează o reprezentanţă în cursul anului fiscal şi a instrucţiunilor de completare a acestor declaraţii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 460 din 25 martie 2004 pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei anuale şi a declaraţiei fiscale ce se depun de persoanele juridice străine care au o reprezentanţă autorizată să funcţioneze în România sau care desfiinţează o reprezentanţă în cursul anului fiscal şi a instrucţiunilor de completare a acestor declaraţii

EMITENT: Ministerul Finanţelor Publice
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 297 din 5 aprilie 2004
    În temeiul art. 10 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.574/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere prevederile art. 123 alin. (1) şi ale art. 124 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,
    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2:
    a) Declaraţia anuală privind impozitul pe reprezentanţe, cod M.F.P. 14.13.01.17;
    b) Declaraţia fiscală privind înfiinţarea sau desfiinţarea unei reprezentanţe în cursul anului fiscal, cod M.F.P. 14.13.01.17/r.


    ART. 2
    Formularele prevăzute la art. 1 se completează şi se depun conform instrucţiunilor prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 3
    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor prevăzute la art. 1 sunt stabilite în anexa nr. 4.

    ART. 4
    Declaraţiile prevăzute la art. 1 se tipăresc sau se editează cu ajutorul tehnicii de calcul de către organul fiscal sau de către contribuabil. Declaraţiile în format electronic vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi la unităţile fiscale.

    ART. 5
    Anexele nr. 1, 2, 3 şi 4 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Direcţia generală de politici şi legislaţie privind veniturile bugetului general consolidat, Direcţia generală de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor, Direcţia generală a tehnologiei informaţiei, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul finanţelor publice,
                    Gheorghe Gherghina,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 25 martie 2004.
    Nr. 460.
    ANEXA NR. 1
    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Nr. de înregistrare
    la organul fiscal ...................
    Data ................................
    DECLARAŢIE ANUALĂ
    privind impozitul pe reprezentanţe stabilit în baza
    art. 123 alin. (1) şi depusă potrivit art. 124 alin. (2)
    din Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal pentru
    anul 200...
    A. Persoana juridică străină*1) ......, cu sediul în*2) ....., str. ...... nr. ..., ţara ...., înregistrată la organul fiscal din *3) ........, str. ....... nr. ...., la nr. ....., declar că funcţionează în România o reprezentanţă din anul*4) ......., în baza autorizaţiei eliberate de Ministerul Economiei şi Comerţului cu nr. ........ din ......, conform Decretului-lege nr. 122/1990, cu modificările ulterioare, şi Hotărârii Guvernului nr. 1.222/1990, cu modificările ulterioare.
    B. Autorizaţia nr. ....... din ......... a fost reînnoită pentru anul*5) ...... prin plata taxei în sumă de ........, conform documentului nr. .......... din ........... .
    C. Reprezentanţa are sediul în localitatea*6) ........, judeţul/sectorul ......, str. ...... nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., cod poştal ....., telefon ......., fax ....., e-mail ...... şi este înregistrată la organul fiscal în raza căruia îşi desfăşoară activitatea, având următorul număr de identificare fiscală: .................. .
    D. Obiectul de activitate al reprezentanţei, conform autorizaţiei, este următorul*7): .................................
    E. Reprezentanţa persoanei juridice străine*8) ............... reprezintă şi următoarele firme în România*9): ...................
    F. Persoana*10) (persoanele) care angajează reprezentanţa faţă de organul fiscal din România ......................... .
    G. Impozitul anual datorat de reprezentanţă pentru anul 200...., ce reprezintă echivalentul în lei al sumei de 4.000 euro, se plăteşte la bugetul de stat, în două tranşe egale:
    a) 50% până la 20 iunie inclusiv;
    b) 50% până la 20 decembrie inclusiv.
    H. Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar că datele înscrise în acest formular sunt corecte şi complete.

    Semnătura
    Persoana juridică străină
    Reprezentantul reprezentanţei
    Data ...................
    Cod M.F.P. 14.13.01.17
    ANEXA NR. 2
    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Nr. de înregistrare
    la organul fiscal ...................
    Data ................................
    DECLARAŢIA FISCALĂ
    depusă la organul fiscal din România în baza art. 124 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal de persoanele juridice străine care înfiinţează sau desfiinţează o reprezentanţă în cursul anului fiscal
    A. Persoana juridică străină*1) ......, cu sediul în*2) ....., str. ..... nr. ..., ţara ....., înregistrată la organul fiscal din*3) ......, str. ...... nr. ...., la nr. ...., declar următoarele:
    a) începând cu data de*4) .... funcţionează în România reprezentanţa persoanei juridice străine*1) ...., în baza autorizaţiei eliberate de Ministerul Economiei şi Comerţului sub nr. ....... din ....., conform Decretului-lege nr. 122/1990, cu modificările ulterioare, şi Hotărârii Guvernului nr. 1.222/1990, cu modificările ulterioare;
    b) începând cu data de*5) ....... încetează să mai funcţioneze în România reprezentanţa persoanei juridice străine*1) ........., potrivit înştiinţării Ministerului Economiei şi Comerţului nr.*6) ........ din ....... de retragere a autorizaţiei nr. ..... din ......... sau în urma desfiinţării reprezentanţei de către persoana juridică străină*1) ....., potrivit comunicării transmise Ministerului Economiei şi Comerţului nr. ....... din ......... .
    B. Obiectul*7) de activitate al reprezentanţei înfiinţate/desfiinţate potrivit autorizaţiei este/a fost următorul:

    ...............................................................
    C. Reprezentanţa*8) înfiinţată/desfiinţată are/a avut sediul în ......., str. ....... nr. ...., bl. ....., ap. ...., judeţul/sectorul ........, telefon ....., fax ......, e-mail ...., cod poştal ...., cu următorul cod de identificare fiscală: ........
    D. Persoana*9) (persoanele) care angajează/a angajat reprezentanţa faţă de organul fiscal din România este/a fost: ..................................................................
    E. Reprezentanţa persoanei fizice străine mai reprezintă/a mai reprezentat următoarele firme în România*10): .....................
    F. Impozitul*11) pentru perioada ........... 200.., datorat de reprezentanţa înfiinţată/desfiinţată, reprezintă echivalentul în lei al sumei de ......... euro.
    G. Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar că datele înscrise în acest formular sunt corecte şi complete.

    Semnătura
    Persoana juridică străină
    Reprezentantul reprezentanţei
    Data ............................
    Cod M.F.P. 14.13.01.17/r
    ANEXA NR. 3
    INSTRUCŢIUNI
    de completare a formularului "Declaraţie anuală privind impozitul pe reprezentanţe stabilit în baza art. 123 alin. (1) şi depusă potrivit art. 124 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal"
    A. Declaraţia se completează de persoana juridică din străinătate care a deschis o reprezentanţă în România şi se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială reprezentanţa îşi desfăşoară activitatea, prin înscrierea datelor la pct. 1)-4) astfel: *1) completarea spaţiului cu denumirea persoanei juridice străine; *2) înscrierea localităţii unde persoana juridică străină îşi desfăşoară activitatea şi ţara respectivă; *3) înscrierea localităţii organului fiscal unde este înregistrată persoana juridică străină care înfiinţează o reprezentanţă în România; *4) înscrierea anului de înfiinţare a reprezentanţei în România.
    B. La pct. *5), anul care se înscrie în declaraţie trebuie să fie acelaşi cu anul pentru care se depune declaraţia de impunere.
    C. La pct. *6) se înscrie localitatea din România unde îşi desfăşoară activitatea reprezentanţa, cu datele de identificare a reprezentanţei.
    D. La pct. *7) se înscrie obiectul de activitate al reprezentanţei, potrivit celui înscris în autorizaţia de înfiinţare, fără prescurtări sau adăugări.
    E. La pct. *8) se înscrie persoana juridică din străinătate care a înfiinţat o reprezentanţă în România şi care va fi aceeaşi cu cea de la pct. *1), iar la pct. *9) se vor menţiona firmele străine pe care le reprezintă în România, cu precizarea sediului social unde acestea îşi desfăşoară activitatea (localitatea, adresa).
    F. La pct. *10) se vor completa numele şi prenumele persoanei (persoanelor) care reprezintă reprezentanţa în România, cu menţionarea împuternicirii primite de la persoana juridică străină şi a datelor de identificare (domiciliu, telefon, fax etc.).

    Alte precizări privind modul de completare a declaraţiei:
    - declaraţia se completează înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute în formular, în două exemplare;
    – termenul de depunere a declaraţiei este 28 (29) februarie a anului fiscal, pentru reprezentanţele care sunt înfiinţate la 1 ianuarie a anului respectiv;
    – declaraţia poate fi completată şi depusă în numele persoanei juridice străine şi de reprezentantul reprezentanţei.

    INSTRUCŢIUNI
    de completare a formularului "Declaraţie fiscală depusă la organul fiscal din România în baza art. 124 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal de persoanele juridice străine care înfiinţează sau desfiinţează o reprezentanţă în cursul anului fiscal"
    A. Declaraţia se completează de persoana juridică din străinătate care a înfiinţat sau a desfiinţat o reprezentanţă în cursul anului fiscal şi se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială reprezentanţa îşi desfăşoară/încetează activitatea, prin înscrierea datelor la pct. *1)-*6) astfel: *1) completarea spaţiului cu denumirea persoanei juridice străine; *2) înscrierea localităţii unde persoana juridică străină îşi desfăşoară activitatea şi ţara respectivă; *3) înscrierea localităţii organului fiscal unde este înregistrată persoana juridică străină care a înfiinţat/desfiinţat reprezentanţa în România. Pct. *4), *5) şi *6) se completează în funcţie de situaţie, respectiv cu datele privind înfiinţarea/desfiinţarea reprezentanţei, prevăzute în comunicările Ministerului Economiei şi Comerţului.

    B, C, D, E. Pct. *7)-*10) se completează cu datele care privesc reprezentanţa înfiinţată/desfiinţată în cursul anului fiscal, după caz, respectiv menţionarea firmelor reprezentate în România.
    F. Pct. *11) se completează cu impozitul datorat pentru activitatea desfăşurată în cursul anului fiscal.

    ANEXA NR. 4
    Caracteristici de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare a formularelor

    1. Denumire: Declaraţie anuală privind impozitul pe reprezentanţe

        Cod: 14.13.01.17
        Format: A4/t1
        U/M: file
        Se difuzează: gratuit
        Caracteristici de tipărire:
                          - se tipăreşte pe o singură faţă, într-o
                            singură culoare
                          - se poate utiliza şi echipament informatic
                            pentru completare şi editare
        Se utilizează la:
                          - estimarea impozitului pe reprezentanţe

        Propunere

        Se întocmeşte în: - 2 exemplare
        de: - persoana juridică străină sau de
                            reprezentantul reprezentanţei, desemnat de
                            persoana juridică străină care a înfiinţat
                            reprezentanţa în România
        Circulă: - originalul la organul fiscal în a cărui
                            rază teritorială reprezentanţa îşi
                            desfăşoară activitatea
                          - copia la reprezentanţă
        Se arhivează: - la dosarul fiscal al reprezentanţei.
        2. Denumire: Declaraţie fiscală privind înfiinţarea sau
                     desfiinţarea unei reprezentanţe în cursul anului
                     fiscal
        Cod: 14.13.01.17/r
        Format: A4/t1
        U/M: file
        Se difuzează: gratuit
        Caracteristici de tipărire:
                          - se tipăreşte pe o singură faţă, într-o
                            singură culoare
                          - se poate utiliza şi echipament informatic
                            pentru completare şi editare
        Se utilizează la: - estimarea impozitului pe reprezentanţe

        Propunere

        Se întocmeşte în: - 2 exemplare
        de: - persoana juridică străină sau de
                            reprezentantul reprezentanţei, desemnat de
                            persoana juridică străină care a înfiinţat
                            sau a desfiinţat reprezentanţa în România
        Circulă: - originalul la organul fiscal în a cărui
                            rază teritorială reprezentanţa îşi
                            desfăşoară/încetează activitatea
                          - copia la reprezentanţă
        Se arhivează: - la dosarul fiscal al reprezentanţei.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016