Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 459 din 25 iunie 2004  de aprobare a notificarii Normelor tehnice privind comertul cu produse vitivinicole cu tari terte Uniunii Europene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 459 din 25 iunie 2004 de aprobare a notificarii Normelor tehnice privind comertul cu produse vitivinicole cu tari terte Uniunii Europene

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 631 din 12 iulie 2004
ORDIN nr. 459 din 25 iunie 2004
de aprobare a notificãrii Normelor tehnice privind comerţul cu produse vitivinicole cu ţãri terţe Uniunii Europene
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 631 din 12 iulie 2004


Având în vedere prevederile art. 34 din Legea viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002 şi ale art. 111 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.134/2002 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã notificarea Normelor tehnice privind comerţul cu produse vitivinicole cu ţãri terţe Uniunii Europene.
(2) Documentele necesare la importul şi exportul de produse vitivinicole cu ţãri terţe Uniunii Europene cuprind, dupã caz, urmãtoarele informaţii:
a) tãria alcoolicã a produsului exprimatã în % volume, cu o toleranţã de 0,4% vol.;
b) ţara de origine;
c) ţara sau zona de destinaţie;
d) culoarea vinului sau a mustului: "alb" ori "roşu/roze";
e) desemnarea şi descrierea produsului conform codurilor din Nomenclatura combinatã - NC.
ART. 2
Documentele necesare pentru importul de vin, suc de struguri şi must de struguri sunt certificatele şi buletinele de analizã care se completeazã astfel:
a) certificatul este completat de cãtre un organism al ţãrii terţe din care provine produsul;
b) buletinul de analizã este completat de un laborator oficial recunoscut de ţara terţã din care provine produsul.
ART. 3
Buletinul de analizã cuprinde urmãtoarele informaţii:
a) în cazul vinului şi al mustului de struguri în fermentaţie, tãria alcoolicã totalã şi dobânditã în volume;
b) în cazul mustului de struguri şi al sucului de struguri, densitatea;
c) în cazul vinului, al mustului şi al sucului de struguri: extractul sec total, aciditatea totalã, conţinutul în aciditate volatilã, conţinutul în acid citric, conţinutul total de dioxid de sulf, prezenţa varietãţilor obţinute din încrucişãri interspecifice (hibrizi producãtori direcţi sau alte varietãţi care nu aparţin speciei Vitis vinifera).
ART. 4
Sunt scutite de certificat şi de buletin de analizã urmãtoarele produse:
a) produsele originare şi importate dintr-o ţarã terţã în recipiente de maximum 5 litri, prevãzute cu un dispozitiv de închidere de unicã folosinţã, atunci când cantitatea transportatã, fie cã este sau nu este împãrţitã în loturi separate, nu depãşeşte 100 litri;
b) produsele în cantitãţi de pânã la 30 litri/cãlãtor, conţinute în bagajul personal al acestuia;
c) cantitãţile de vin care nu depãşesc 30 litri în transportul de la o persoanã fizicã la alta;
d) vinul şi sucul de struguri în proprietate particularã care îşi schimbã domiciliul;
e) vinurile şi sucurile de struguri pentru târgurile comerciale, cu condiţia ca produsele respective sã fie puse în recipiente etichetate de maximum 2 litri, prevãzute cu dispozitiv de închidere de unicã folosinţã;
f) cantitãţile de vin, must şi suc de struguri importate în scop experimental, ştiinţific şi tehnic, în limite de maximum 1 hectolitru;
g) vinurile şi sucul de struguri destinate instituţiilor diplomatice, consulare sau similare acestora, în cadrul scutirilor de taxe de care beneficiazã aceste instituţii;
h) vinurile şi sucul de struguri ca provizii la bordul mijloacelor de transport internaţional.
ART. 5
(1) Pânã la aderarea României la Uniunea Europeanã, importul de produse vitivinicole în ţara noastrã va fi însoţit de documentul VI 1.
(2) Pentru fiecare lot ce urmeazã a fi importat de România, certificatul şi buletinul de analizã sunt redactate pe un singur document VI 1, în una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii Europene.
(3) Lotul reprezintã cantitatea de produs trimisã de cãtre un expeditor unui destinatar.
(4) Modelul documentului VI 1 este prevãzut în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
(5) Regulile tehnice pentru documentul VI 1 sunt prevãzute în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
(6) În situaţia în care produsul în cauzã nu este destinat consumului uman direct, nu este necesarã completarea secţiunii din documentul VI 1 privind buletinul de analizã.
ART. 6
(1) Documentul VI 1 cuprinde un original dactilografiat sau scris de mânã şi o copie obţinutã în momentul redactãrii originalului, în aceastã ordine.
(2) Originalul şi copia documentului VI 1 sunt predate autoritãţilor competente ale statului în care sunt fãcute formalitãţile vamale de import necesare pentru punerea în circulaţie liberã a lotului pe care îl însoţesc, la încheierea acelor formalitãţi.
ART. 7
Autoritãţile competente române notificã Comisiei Europene listele cu numele şi adresele laboratoarelor de analizã şi control al vinurilor la export şi numele specialiştilor împuterniciţi sã semneze documentele de atestare a calitãţii vinurilor la export.
ART. 8
Produsele originare din ţãri terţe Uniunii Europene pot fi oferite sau livrate pentru consum uman direct numai dacã au fost produse cu respectarea practicilor oenologice autorizate conform R (CE) nr. 1.493/1999 şi a limitelor specificate pentru zona vitivinicolã a Comunitãţii Europene în care condiţiile naturale de producţie sunt echivalente cu cele din regiunea de producţie din care sunt originare.
ART. 9
În cazul vinurilor licoroase şi al celor alcoolizate pentru distilare, în documentul VI 1 se menţioneazã cã alcoolul adãugat la aceste vinuri este de origine vinicolã.
ART. 10
Prevederile prezentului ordin intrã în vigoare în termen de 15 zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 25 iunie 2004.
Nr. 459.

ANEXA 1



DOCUMENTUL VI 1
┌───────────────────────────────────┐
│TARA TERTA EMITENTA: │
│VI 1 Seria nr. : │
│ │
│ │
│ DOCUMENT │
│PENTRU IMPORTUL DE VIN, SUC DE │
│STRUGURI SAU MUST DE STRUGURI IN │
│COMUNITATEA EUROPEANA │
│ │
┌──┬───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ 𗈕. Exportator │ │
│ │[] │ ┌────────────────────┐ │
├──┼───────────────────────────────────────┼──┤ ├───────────┤
│ 𗈖. Destinatar │ └────────────────────┘ │
├──┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │ │(1) Obligatoriu numai pentru │
│ │ │ vinurile care beneficiaza de │
│ │ │ reduceri ale tarifului vamal │
│ │ │(2) Stergeti, dupa caz │
│ │ │(3) Puneti un "x" in rubrica │
│ │ │ potrivita │
└──┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
𗈗. STAMPILA VAMII (1) │ │
│ │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
𗈘. Mijloc de transport (1) │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
𗈙. Locul descarcarii (1) │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────┴───────┬───────────────────────────┤
𗈚. Marci si nr. de referinta - 𗈛. Cantitate in l/hl/kg (2)│
│ Numarul si tipul coletelor - │ │
│ Descrierea produsului │ │
│ ├───────────────────────────┤
│ 𗈜. Numarul sticlelor │
│ │ │
│ ├───────────────────────────┤
│ 𗈝. Culoarea produsului │
│ └───────────────────────────┤
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓒. CERTIFICAT │
│Produsul descris mai sus (3) [] este / [] nu este destinat direct consumu- │
│lui uman si respecta conditiile care reglementeaza procedura si intrarea │
│in circulatie a produsului in tara de origine si, daca este destinat direct│
│consumului uman, nu a fot supus procedeelor si tratamentelor oenologice │
│care nu sunt permise de prevederile comunitare in vigoare in privinta │
│importului produsului in cauza. │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele complet si adresa │
│organismului oficial: │
│ │Data si locul: │
│ │Semnatura, numele L.S.: │
│ │si functia responsabilului: │
│ │ │
├───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┤
󧓓. BULETINUL DE ANALIZA │
│cu descrierea caracteristicilor analitice ale produsului de mai sus │
│PENTRU MUST SI SUC DE STRUGURI: densitate: │
│PENTRU VIN SI MUST PARTIAL FERMENTAT: │
│taria alcoolica totala: taria alcoolica dobandita: │
│ │
│ │
│PENTRU TOATE PRODUSELE: │
│extractul sec total: aciditatea totala: aciditate volatila: │
│aciditatea citrica: cantitatea totala de dioxid de sulf: │
│(3) [] prezenta / [] absenta produselor obtinute din varietati rezultate │
│din incrucisarile interspecifice (hibrizi producatori directi) sau din │
│alte varietati care nu apartin speciei Vitis vinifera. │
│ │
│ │
│Numele complet si adresa │
│laboratorului: │
│ │Data si locul: │
│ │Semnatura, numele L.S.: │
│ │si functia responsabilului: │
│ │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




ANEXA 2

REGULI TEHNICE PENTRU DOCUMENTUL VI 1

A. Tipãrirea formularelor
1. Mãrimea formularelor este de aproximativ 210 x 297 mm.
2. Se foloseşte hârtie albã de scris, de maximum 40 g/mp.
3. Fiecare formular poartã numele şi adresa sau marca imprimeriei.
4. Documentele sunt tipãrite în una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii Europene.
B. Completarea formularelor
1. Documentele se completeazã în limba în care sunt tipãrite.
2. Fiecare formular poartã un numãr de serie atribuit de cãtre organismul oficial care semneazã certificarea.

_______________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016