Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 454 din 22 martie 2007  privind aprobarea Instructiunilor pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operatiunilor necesare pentru acoperirea de la bugetul de stat a platii TVA in cadrul programelor PHARE, ISPA si SAPARD    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 454 din 22 martie 2007 privind aprobarea Instructiunilor pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operatiunilor necesare pentru acoperirea de la bugetul de stat a platii TVA in cadrul programelor PHARE, ISPA si SAPARD

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 252 din 16 aprilie 2007

În baza prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în conformitate cu prevederile <>art. II din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 11/2007 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de cãtre Comunitatea Europeanã, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Instrucţiunile pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operaţiunilor necesare pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, ISPA şi SAPARD, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã Autoritatea de Platã, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public, Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, Ministerul Integrãrii Europene, Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, agenţiile de implementare ISPA transporturi, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi Agenţia de Plãţi pentru Dezvoltare Ruralã şi Pescuit vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 22 martie 2007.
Nr. 454.

ANEXĂ

INSTRUCŢIUNI
pentru stabilirea procedurii privind efectuarea
operaţiunilor necesare pentru acoperirea
de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul
programelor PHARE, ISPA şi SAPARD

Conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 11/2007 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de cãtre Comunitatea Europeanã, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora, în bugetul de stat, la poziţia Fondul Naţional de Preaderare, sunt prevãzute sumele pentru acoperirea plãţii TVA aferente livrãrilor de bunuri, prestãrilor de servicii şi execuţiei de lucrãri, finanţate, integral sau parţial, din contribuţia financiarã a Uniunii Europene şi/sau din cofinanţarea aferentã, ai cãror beneficiari sunt autoritãţi ale administraţiei publice centrale şi locale, unitãţi subordonate, în coordonarea acestora, organisme neguvernamentale, nonprofit, de utilitate publicã cu personalitate juridicã care funcţioneazã în domeniul dezvoltãrii regionale, organisme neguvernamentale, nonprofit, cu personalitate juridicã, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi Compania Naţionalã de Cãi Ferate - C.F.R. - S.A.
În sensul prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 11/2007 , din categoria unitãţilor subordonate sau în coordonarea autoritãţilor administraţiei publice centrale şi locale - cu excepţia Companiei Naţionale de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi a Companiei Naţionale de Cãi Ferate - C.F.R. - S.A. - nu fac parte persoanele juridice cu scop lucrativ, indiferent de forma de organizare.
Prezentele instrucţiuni se aplicã, fãrã a prejudicia prevederile legislaţiei fiscale în vigoare, urmãtoarelor categorii de contracte: servicii, lucrãri, achiziţii de bunuri, scheme de grant, înfrãţire instituţionalã.
Agenţiile de implementare efectueazã plãţile cãtre contractori şi, respectiv, cãtre bugetul de stat pe baza facturilor sau a deconturilor speciale de TVA şi în cazul beneficiarilor de achiziţii intracomunitare a cãror valoare este mai mare de 10.000 euro.
Beneficiarii au obligaţia sã prezinte agenţiei de implementare documentele necesare pentru plata TVA şi îşi asumã întreaga responsabilitate cu privire la realitatea cheltuielilor justificative incluse în documentele prezentate agenţiei de implementare.
Pe baza prezentelor instrucţiuni, agenţiile de implementare vor elabora proceduri interne.
I. Acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul programelor PHARE
Instituţiile reprezentând structuri de implementare a programelor PHARE sunt urmãtoarele:
- Direcţia generalã Autoritatea de Platã/Fondul Naţional entitate cu rol de trezorerie din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prin intermediul cãreia fondurile Uniunii Europene sunt transferate cãtre beneficiar;
- agenţiile de implementare (Ministerul Integrãrii Europene şi Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE) - organisme de implementare din cadrul administraţiei naţionale, responsabile cu organizarea şi desfãşurarea licitaţiilor, a contractãrilor şi cu efectuarea plãţilor, precum şi cu implementarea tehnicã, în cazul proiectelor de sprijinire a investiţiilor, a proiectelor de dezvoltare instituţionalã şi, dacã se prevede explicit, a altor proiecte.
1. Deschiderea şi funcţionarea conturilor
În scopul asigurãrii fluxurilor financiare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul programelor PHARE se vor derula operaţiuni prin contul curent general al Trezoreriei Statului deschis la Banca Naţionalã a României (cont nr. IBAN RO19TREZ99923540155XXXXX).
1.1. Agenţiile de implementare PHARE deschid la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti contul 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE".
1.2. Funcţiunea contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE"
Aceste conturi se vor credita cu:
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor PHARE;
- sumele returnate de cãtre beneficiari/contractori cãtre agenţiile de implementare,
şi se debiteazã cu:
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, virate de agenţiile de implementare PHARE în conturile contractorilor/beneficiarilor deschise la societatea bancarã;
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor PHARE care provin din finanţarea bugetarã a anului curent, returnate de agenţiile de implementare PHARE;
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE care provin din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi, returnate în contul de venituri ale bugetului de stat 20.30.01.03 "Restituiri de fonduri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi".
Disponibilitãţile aflate în soldul contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE" se reporteazã la sfârşitul anului bugetar şi se utilizeazã cu aceeaşi destinaţie în anul bugetar urmãtor.
2. Transferul sumelor necesare acoperirii plãţii TVA de la bugetul de stat la Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE
2.1. Deschiderea de cãtre Direcţia generalã Autoritatea de Platã/Fondul Naţional a creditelor bugetare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA pentru componente ale programelor PHARE gestionate de Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, ca agenţie de implementare PHARE
2.1.1. Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, ca agenţie de implementare PHARE, îşi stabileşte temeinic şi fundamentat necesitãţile trimestriale de sume necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA, determinate ca urmare a contractelor încheiate (şi planificat a fi semnate în cursul trimestrului urmãtor) şi prezintã în acest sens responsabilului naţional cu autorizarea finanţãrii PHARE şi Direcţiei generale Autoritatea de Platã/Fondul Naţional o notã justificativã însoţitã de anexa nr. 2 la prezentele instrucţiuni, în a doua decadã a lunii anterioare celei pentru care se solicitã sumele. Nota justificativã se supune controlului financiar preventiv propriu.
2.1.2. Pe baza documentelor justificative primite de la Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, ca agenţie de implementare PHARE, Autoritatea de Platã întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA, cu încadrarea în limitele alocaţiilor bugetare anuale/trimestriale pentru anul curent aprobate pentru sumele necesare acoperirii plãţii TVA, însoţitã de nota de fundamentare prin care se stabilesc pentru luna urmãtoare, temeinic şi fundamentat, necesitãţile de acoperire a plãţii TVA de la bugetul de stat, necesitãţi bazate pe previziunile privind fluxul de numerar aferente fiecãrui memorandum de finanţare PHARE şi pe previziuni privind evoluţia cursului leu/euro al societãţii bancare, ţinând cont de soldul contului în lei 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE" cont deschis pe numele Direcţiei Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE. Proiectul de cerere de deschidere de credite, însoţit de nota de fundamentare, se supune vizei de control financiar preventiv şi se prezintã spre aprobare, pânã la data de 25 a lunii curente, responsabilului naţional cu autorizarea finanţãrii PHARE - ordonator principal de credite pentru finanţarea din poziţia bugetarã "Fond Naţional de Preaderare".
2.1.3. În baza cererii aprobate de ordonatorul principal de credite, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public efectueazã deschiderea creditelor bugetare aferente cofinanţãrii, de la capitolul 54.01 "Alte servicii publice generale", subcapitolul 04 "Fondul Naţional de Preaderare", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 14 "Fondul Naţional de Preaderare", conform metodologiei în vigoare, pânã la data de întâi a lunii pentru care se solicitã deschiderea creditelor.
2.2. Transferul la Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, ca agenţie de implementare PHARE, al sumelor de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA
2.2.1. În baza sumelor solicitate la deschiderea creditelor bugetare, prevãzutã la pct. 2.1.1, Autoritatea de Platã întocmeşte şi transmite o notã de lichidare semnatã de responsabilul naţional cu autorizarea finanţãrii PHARE, însoţitã de ordonanţarea de platã în baza cãreia Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public emite ordinul de platã pentru transferul din contul general al Trezoreriei Statului (cont IBAN RO19TREZ99923540155XXXXX), deschis la Banca Naţionalã a României, al sumelor de la bugetul de stat, necesare acoperirii plãţii TVA în contul 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE", cont deschis pe numele Direcţiei Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE, la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti. Ordonanţarea acestor plãţi se efectueazã cu viza prealabilã de control financiar preventiv.
2.2.2. Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public întocmeşte ordinul de platã şi îl transmite prin intermediul sistemului electronic de plãţi pânã la ora 12 a primei zile lucrãtoare urmãtoare datei la care a primit nota de lichidare şi ordonanţarea de platã specificate la pct. 2.2.1.
2.2.3. Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia Direcţiei Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE extrasele de cont care confirmã alimentarea contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE", în prima zi lucrãtoare urmãtoare datei creditãrii acestui cont.
3. Stabilirea procedurii pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA pentru componentele de coeziune economicã şi socialã ale programelor PHARE gestionate de Ministerul Integrãrii Europene, ca agenţie de implementare PHARE
Pentru ca Ministerul Integrãrii Europene sã poatã beneficia de fondurile de la bugetul de stat prevãzute în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", în poziţia globalã - "Fond Naţional de Preaderare", destinate acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, se stabileşte urmãtoarea procedurã:
3.1. Suplimentarea bugetului Ministerului Integrãrii Europene
3.1.1. Ministerul Integrãrii Europene, în calitate de agenţie de implementare pentru programele PHARE, îşi stabileşte, temeinic şi fundamentat, necesitãţile trimestriale de la bugetul de stat pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA, pe baza previziunii fluxului de numerar (conform anexei nr. 2 la prezentele instrucţiuni) determinat ca urmare a contractelor încheiate (şi planificate a fi semnate în cursul trimestrului urmãtor), şi întocmeşte o notã de fundamentare conform anexei nr. 1 la prezentele instrucţiuni. Nota de fundamentare, însoţitã de previziunea fluxului de numerar, se înainteazã pentru a fi semnatã de cãtre ordonatorul de credite sau de persoana delegatã. Valoarea în lei solicitatã se obţine pornind de la sumele în euro previzionate la platã în trimestrul urmãtor, la care se aplicã cursul de schimb leu/euro al Bãncii Naţionale a României, valabil în penultima zi lucrãtoare a lunii anterioare celei în care se efectueazã cererea de suplimentare a bugetului Ministerului Integrãrii Europene, la care se adaugã procentul destinat finanţãrii diferenţelor nefavorabile care apar din aplicarea cursului de schimb leu/euro al Bãncii Naţionale a României din luna în care Ministerul Integrãrii Europene efectueazã plata cãtre beneficiari/contractori sau furnizori (conform prevederilor contractuale) sau a cursului utilizat de societatea bancarã faţã de cursul leu/euro al Bãncii Naţionale a României utilizat la cererea de suplimentare a bugetului a Ministerului Integrãrii Europene.
3.1.2. Pe baza notei de fundamentare menţionate la pct. 3.1.1, care se supune controlului financiar preventiv propriu al Ministerului Integrãrii Europene, Ministerul Integrãrii Europene întocmeşte cererea de suplimentare a bugetului propriu, care se supune controlului financiar preventiv propriu al Ministerului Integrãrii Europene şi este semnatã de ordonatorul de credite sau de persoana delegatã. Aceastã cerere, însoţitã de nota de fundamentare şi de previziunea fluxului de numerar, se transmite Ministerului Finanţelor Publice - respectiv Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale - pânã la data de 15 a lunii anterioare trimestrului pentru care se solicitã sumele, în vederea suplimentãrii bugetului propriu cu sumele de la bugetul de stat, necesare plãţii TVA în cadrul programelor PHARE.
3.1.3. Pe baza acestei solicitãri, Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale întocmeşte documentaţia necesarã, pe care, cu avizul Direcţiei generale a Fondului Naţional de Preaderare, o supune spre aprobare conducerii Ministerului Finanţelor Publice, respectiv secretarului de stat coordonator al Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale.
3.1.4. În baza documentaţiei întocmite de Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public opereazã modificãrile aprobate în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", titlul 55 "Alte transferuri", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.14 "Fond Naţional de Preaderare", capitolul 54.01 "Alte servicii publice generale", subcapitolul 54.01.04 "Fondul Naţional de Preaderare" şi în bugetul Ministerului Integrãrii Europene la titlul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.08 "Programe PHARE", capitolul 80.01 "Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncã", subcapitolul 80.01.01.10 "Programe de dezvoltare regionalã şi socialã".
3.2. Deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Integrãrii Europene pentru acoperirea plãţii TVA
3.2.1. Dupã introducerea modificãrilor în bugetul propriu, Ministerul Integrãrii Europene transmite lunar Ministerului Finanţelor Publice, pânã la data de 25 a lunii curente, cererea de deschidere de credite bugetare necesare plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, pentru luna urmãtoare, în baza prognozelor fluxului de numerar pentru luna urmãtoare. De asemenea, pentru fundamentarea cererii de deschidere de credite bugetare, Ministerul Integrãrii Europene întocmeşte nota justificativã, prin care se stabilesc pentru luna urmãtoare, temeinic şi fundamentat, necesitãţile de acoperire de la bugetul de stat a plãţii TVA, semnatã de ordonatorul de credite sau de persoana delegatã. Cererea de deschidere de credite bugetare se înainteazã la vizã controlului financiar preventiv propriu. Valoarea în lei solicitatã se obţine pornindu-se de la sumele în euro previzionate la platã în luna urmãtoare, la care se aplicã cursul de schimb utilizat la cererea de suplimentare a bugetului propriu, la care se adaugã procentul destinat finanţãrii diferenţelor nefavorabile care apar din aplicarea cursului de schimb leu/euro al Bãncii Naţionale a României din luna în care Ministerul Integrãrii Europene efectueazã plata cãtre beneficiari/contractori sau furnizori (conform prevederilor contractuale) ori a cursului utilizat de societatea bancarã faţã de cursul leu/euro al Bãncii Naţionale a României utilizat la cererea de suplimentare a bugetului a Ministerului Integrãrii Europene.
3.2.2. Ministerul Integrãrii Europene transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere de credite şi documentele de fundamentare precizate la pct. 3.2.1, însoţite de o adresã de înaintare semnatã de persoanele autorizate.
3.2.3. La solicitarea Ministerului Integrãrii Europene şi în limita sumelor suplimentate potrivit pct. 3.1.1-3.1.4, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public efectueazã lunar deschiderea creditelor bugetare aferente sumelor pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA, cu avizul Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, conform metodologiei în vigoare, pânã la data de 10 a lunii pentru care se solicitã deschiderea creditelor.
3.2.4. Dupã deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Integrãrii Europene poate efectua plãţi de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, din contul 23 "Cheltuieli ale bugetului de stat", capitolul 80.01 "Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncã", titlul 55 "Alte transferuri".
3.2.5. În baza documentelor descrise anterior, Ministerul Integrãrii Europene întocmeşte ordonanţarea de platã, semnatã de ordonatorul de credite sau de persoana delegatã şi vizatã de controlorii financiari preventivi, şi ordinele de platã prin care se vireazã, în limita creditelor bugetare deschise, din contul de finanţare 23.80.01.55xx, sumele ce reprezintã acoperirea plãţii TVA de la bugetul de stat, în contul 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE", cont deschis pe numele Ministerului Integrãrii Europene la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
3.2.6. Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia Ministerului Integrãrii Europene extrasele de cont care confirmã alimentarea contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE" în prima zi lucrãtoare urmãtoare datei creditãrii acestui cont.
3.3. Stabilirea procedurii pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA pentru componentele programelor PHARE gestionate de Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, ca agenţie de implementare PHARE
Pentru ca Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei sã poatã beneficia de fondurile de la bugetul de stat prevãzute în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", în poziţia globalã - "Fond Naţional de Preaderare", destinate acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul programelor PHARE, va utiliza procedura descrisã la pct. 3.1.1-3.1.4 şi 3.2.1-3.2.6.
4. Efectuarea de cãtre agenţiile de implementare PHARE a plãţilor cãtre contractori din sumele destinate acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA
4.1. Pe baza extraselor contului 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE" (de disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor PHARE ale agenţiilor de implementare PHARE şi pentru care sumele destinate acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA sunt prevãzute în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", în poziţia globalã - "Fond Naţional de Preaderare") şi pe baza sumelor în euro reprezentând TVA (care urmeazã sã fie plãtite beneficiarilor/contractorilor), autorizate la platã, agenţia de implementare PHARE întocmeşte urmãtoarele documente:
- ordonanţarea de platã, supusã vizei de control financiar preventiv şi semnatã de ordonatorul de credite sau de persoana delegatã;
- ordinele de platã prin care se vireazã sumele în lei reprezentând sumele destinate acoperirii TVA de la bugetul de stat în contul 50.92.01 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programelor PHARE", în conturile în lei ale beneficiarilor/contractorilor. Sumele înscrise în ordinele de platã se determinã prin calcularea echivalentului în lei al sumelor în euro necesare pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA, care trebuie transferate contractorilor/beneficiarilor sau furnizorilor, conform prevederilor contractuale. Valoarea în lei se obţine pornindu-se de la sumele în euro autorizate la platã, la care se aplicã cursul de schimb leu/euro al Bãncii Naţionale a României, valabil în penultima zi lucrãtoare a lunii anterioare celei în care se efectueazã plata.
4.2. În faza de lichidare se verificã existenţa angajamentelor, agenţiile de implementare PHARE determinã/verificã realitatea sumei datorate, verificã condiţiile de exigibilitate ale angajamentului legal pe baza documentelor justificative şi acordã "bun de platã", pentru care semneazã persoana autorizatã din cadrul direcţiilor de specialitate ale agenţiei de implementare.
4.3. Ordinele de platã, întocmite şi semnate de persoanele împuternicite, se depun de agenţia de implementare la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti.
II. Acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul Programului ISPA
Instituţiile reprezentând structuri de implementare a mãsurilor ISPA sunt:
- în domeniul mediului: Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE;
- în domeniul transporturilor: Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi Compania Naţionalã de Cãi Ferate - C.F.R. S.A.
5. Deschiderea şi funcţionarea conturilor
5.1. În scopul asigurãrii fluxurilor financiare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul Programului ISPA, se vor derula operaţiuni prin contul curent general al Trezoreriei Statului deschis la Banca Naţionalã a României (cont nr. IBAN RO19TREZ99923540155XXXXX).
Instituţiile reprezentând structuri de implementare a Programului ISPA în domeniul transporturilor deschid la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti urmãtoarele conturi:
a) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului:
- contul 23 "Cheltuieli ale bugetului de stat", capitolul 84.01 "Transporturi", titlul 55 "Alte transferuri";
b) agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul mediului şi transporturilor:
- un cont 50.92.02 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului ISPA", al fiecãrei agenţii de implementare.
5.2. Funcţiunea contului 50.92.02 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului ISPA".
Aceste conturi se vor credita cu:
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor ISPA;
- sumele returnate de cãtre beneficiari/contractori cãtre agenţiile de implementare;
şi se debiteazã cu:
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor ISPA, virate de agenţiile de implementare ISPA în conturile contractorilor/beneficiarilor deschise la societatea bancarã;
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor ISPA, care provin din finanţarea bugetarã a anului curent, returnate de agenţiile de implementare ISPA în contul curent general al Trezoreriei Statului (cont 36.11.80000302) deschis la Banca Naţionalã a României;
- sumele alocate de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul programelor ISPA, care provin din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi, returnate în contul de venituri ale bugetului de stat 20.30.01.03 "Restituiri din finanţarea bugetarã a anilor precedenţi".
Disponibilitãţile aflate în soldul contului 50.92.02 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului ISPA" se reporteazã la sfârşitul anului bugetar şi se utilizeazã cu aceeaşi destinaţie în anul bugetar urmãtor.
6. Transferul sumelor necesare acoperirii plãţii TVA de la bugetul de stat la Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE
Pentru ca Direcţia Oficiul de Plãţi şi Contractare PHARE sã poatã beneficia de fondurile de la bugetul de stat prevãzute în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", în poziţia globalã - "Fond Naţional de Preaderare", destinate acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul Programului ISPA, va utiliza procedura descrisã la pct. 2.1-2.2.
7. Transferul sumelor necesare acoperirii plãţii TVA de la bugetul de stat la agenţiile de implementare din domeniul transporturilor
7.1. Suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului
7.1.1. Agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor îşi stabilesc, temeinic şi fundamentat, necesitãţile trimestriale de sume de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA pe baza prognozei fluxului de numerar determinat ca urmare a contractelor încheiate (şi planificat a fi semnate în cursul trimestrului urmãtor) şi prezintã în acest sens Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului o notã de fundamentare însoţitã de anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni, în prima decadã a lunii anterioare trimestrului pentru care se solicitã sumele. Nota justificativã se supune controlului financiar preventiv propriu.
7.1.2. Pe baza documentelor justificative primite de la agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului solicitã Ministerului Finanţelor Publice, respectiv Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, pânã la data de 15 a lunii anterioare trimestrului pentru care se solicitã sumele, suplimentarea bugetului propriu cu sumele de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA în cadrul Programului ISPA. Cererea de suplimentare a bugetului Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, vizatã de controlul financiar preventiv propriu şi semnatã de ordonatorul principal de credite, va fi însoţitã de anexele nr. 1 şi 2 la prezentele instrucţiuni.
7.1.3. Pe baza acestei solicitãri, Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale întocmeşte documentaţia necesarã, pe care, cu avizul Autoritãţii de Platã, o supune spre aprobare conducerii Ministerului Finanţelor Publice, respectiv secretarului de stat coordonator al Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale.
7.1.4. În baza documentaţiei întocmite de Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public opereazã modificãrile aprobate în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", titlul 55 "Alte transferuri", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.14 "Fond Naţional de Preaderare", capitolul 54.01 "Alte servicii publice generale", subcapitolul 54.01.04 "Fondul Naţional de Preaderare" şi în bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, la capitolul 84.01 "Transporturi", subcapitolele 84.01.03 "Transport rutier" sau subcapitolul 84.01.04 "Transport feroviar", articolul 55 "Alte transferuri", alineatul 55.01.09 "Programe ISPA".
7.2. Deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului pentru fondurile de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA
7.2.1. Dupã introducerea modificãrilor în bugetele ordonatorilor principali de credite, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului transmite lunar Ministerului Finanţelor Publice, pânã la data de 25 a lunii curente, cererea de deschidere de credite bugetare necesare acoperirii de la bugetul de stat a plãţii TVA în baza prognozelor fluxului de numerar pentru luna urmãtoare, aferente fiecãrei mãsuri, primite de la agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor. Cererea de deschidere de credite bugetare a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului se supune controlului financiar preventiv propriu şi delegat.
7.2.2. La solicitarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi în limita sumelor transferate, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public efectueazã lunar deschiderea creditelor bugetare aferente sumelor de la bugetul de stat, necesare acoperirii plãţii TVA, cu avizul Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, conform metodologiei în vigoare, pânã la data de 10 a lunii pentru care se solicitã deschiderea creditelor.
7.2.3. Dupã deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului poate efectua cheltuieli de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului ISPA, din contul 23 "Cheltuieli ale bugetului de stat" - la capitolul 84.01 "Transporturi", subcapitolul 84.01.03 "Transport rutier" sau 84.01.04 "Transport feroviar", articolul 55 "Alte transferuri", alineatul 55.01.09 "Programe ISPA".
7.3. Transferul la agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor al sumelor de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA în cadrul Programului ISPA
7.3.1. În baza sumelor solicitate de agenţiile de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor la deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului întocmeşte ordinele de platã prin care se vireazã, în limita creditelor bugetare deschise, din contul 23 "Cheltuielile bugetului de stat", capitolul 84.01 "Transporturi", subcapitolul 84.01.03 "Transport rutier" sau 84.01.04 "Transport feroviar", articolul 55 "Alte transferuri", alineatul 55.01.09 "Programe ISPA", sumele de la bugetul de stat, necesare acoperirii plãţii TVA în conturile 50.xx de disponibil al fiecãrei agenţii de implementare. Ordonanţarea acestor plãţi se semneazã de cãtre ordonatorul principal de credite cu viza prealabilã de control financiar preventiv propriu.
7.3.2. Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia agenţiei de implementare pentru mãsurile ISPA din domeniul transporturilor extrasele de cont care confirmã alimentarea contului 50.92.02 "Disponibil din sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului ISPA", în prima zi lucrãtoare urmãtoare datei creditãrii acestor conturi.
III. Acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA în cadrul Programului SAPARD
8. Suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale
8.1. Agenţia de Plãţi pentru Dezvoltare Ruralã şi Pescuit (APDRP) - instituţie publicã în subordinea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale - îşi stabileşte temeinic şi fundamentat necesitãţile trimestriale de sume de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA, pe baza prognozei fluxului de numerar determinat ca urmare a contractelor încheiate, şi prezintã în acest sens Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale o notã justificativã însoţitã de anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni, în prima decadã a lunii anterioare trimestrului pentru care se solicitã sumele. Acest document se supune controlului financiar preventiv propriu al APDRP.
8.2. Pe baza documentelor justificative primite de la APDRP, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale solicitã Ministerului Finanţelor Publice - respectiv Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale -, pânã la data de 15 a lunii anterioare trimestrului pentru care se solicitã sumele, suplimentarea bugetului propriu cu sumele de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA în cadrul Programului SAPARD. Cererea de suplimentare a bugetului Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, vizatã de controlul financiar preventiv propriu şi semnatã de ordonatorul principal de credite, va fi însoţitã de anexele nr. 1 şi 2 la prezentele instrucţiuni.
8.3. Pe baza acestei solicitãri, Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale întocmeşte documentaţia necesarã, pe care, cu avizul Autoritãţii de Platã, o supune spre aprobare conducerii Ministerului Finanţelor Publice, respectiv secretarului de stat coordonator al Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale.
8.4. În baza documentaţiei întocmite de Direcţia generalã de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public opereazã modificãrile aprobate în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale", titlul 55 "Alte transferuri", articolul 55.01 "Transferuri interne", alineatul 55.01.14 "Fond Naţional de Preaderare", capitolul 54.01 "Alte servicii publice generale", subcapitolul 54.01.04 "Fondul Naţional de Preaderare" şi în bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, la capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã, pisciculturã şi vânãtoare", titlul "Alte transferuri" cod 55.01.10 Programul SAPARD.
9. Deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pentru fondurile de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA
9.1. Dupã introducerea modificãrilor în buget, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale transmite lunar Ministerului Finanţelor Publice pânã la data de 25 a lunii curente, cererea de deschidere de credite bugetare necesare acoperirii plãţii TVA de la bugetul de stat în cadrul Programului SAPARD, pentru luna urmãtoare, în baza prognozei fluxului de numerar pentru luna urmãtoare, primitã de la APDRP. Cererea de deschidere de credite bugetare a Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se supune controlului financiar preventiv propriu.
9.2. La solicitarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în limita sumelor transferate, Direcţia generalã a contabilitãţii publice şi a sistemului de decontãri în sectorul public efectueazã lunar deschiderea creditelor bugetare aferente sumelor pentru acoperirea de la bugetul de stat a plãţii TVA, cu avizul Direcţiei generale de programare bugetarã şi coordonarea politicilor publice sectoriale, conform metodologiei în vigoare, pânã la data de 10 a lunii curente.
9.3. Dupã deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale poate efectua cheltuieli de la bugetul de stat pentru acoperirea plãţii TVA în cadrul Programului SAPARD, din contul 23 "Cheltuieli ale bugetului de stat", capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã, pisciculturã şi vânãtoare", titlul "Alte transferuri" cod 55.01.10 Programul SAPARD.
9.4. Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale dispune transmiterea sumelor de la bugetul de stat necesare acoperirii plãţii TVA în contul 50.16.01 al APDRP concomitent cu ordinul de platã prin care transferã cofinanţarea aferentã.

ANEXA 1
-------
la instrucţiuni
---------------

NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind solicitarea sumelor aferente
plãţii TVA în cadrul Programului SAPARD
pe trimestrul ......... anul ......



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoare (lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sume aferente plãţii TVA suplimentate anterior ............
2. Plãţi TVA efectuate cumulat din sumele suplimentate
anterior (la sfârşitul lunii a doua a trimestrului curent)
3. Disponibilitãţi
(1-2)
4. Sume pentru plata TVA care necesitã a fi plãtite în
trimestrul urmãtor (inclusiv sume preliminate pe ultima
lunã a trimestrului curent)
5. Sume pentru plata TVA necesare a fi suplimentate
pe trimestrul ..................
(4-3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Ordonator principal de credite,
...............................



NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind solicitarea sumelor aferente
plãţii TVA în cadrul Programului ISPA
din domeniul ....., pe trimestrul ........ anul ......


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoare
────────────────
euro lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Titlul şi codul mãsurii ...........................
2. Autoritatea de implementare .................
3. Sume aferente plãţii TVA suplimentate anterior
4. Plãţi TVA efectuate cumulat din sumele suplimentate
anterior (la sfârşitul lunii a doua a trimestrului
curent)
5. Disponibilitãţi (la sfârşitul lunii anterioare datei
întocmirii cererii de suplimentare)
6. Sume pentru plata TVA care necesitã a fi plãtite
în trimestrul urmãtor (inclusiv sume preliminate pe
ultima lunã a trimestrului curent)
7. Sume pentru plata TVA necesare a fi suplimentate
pe trimestrul ..............................
(6-5)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Ordonator principal de credite,
...............................

NOTĂ:
Pentru pct. 3 şi 7 nu se calculeazã valoarea în euro.
Pentru pct. 4, echivalentul în euro se calculeazã utilizându-se cursurile de schimb ale Bãncii Naţionale a României aplicabile la datele plãţilor cãtre beneficiari.
Pentru pct. 5, echivalentul în euro se calculeazã utilizându-se cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României aplicabil la data întocmirii cererii de suplimentare a bugetului propriu al ministerului de resort, cu precizarea cursului de schimb.
Pentru pct. 6, echivalentul în lei se calculeazã utilizându-se cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României aplicabil la data întocmirii cererii de suplimentare a bugetului propriu al ministerului de resort, cu precizarea cursului de schimb.

NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind solicitarea sumelor aferente plãţii
TVA în cadrul Programului PHARE ......................,
implementat de ....., pe trimestrul .... anul .....


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoare
─────────────
euro lei
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sume aferente plãţii TVA suplimentate anterior
(cumulat pe total program)
2. Plãţi TVA efectuate cumulat din sumele suplimentate
anterior (la sfârşitul lunii a doua a trimestrului
curent)
3. Disponibilitãţi
(1-2)
4. Sume pentru plata TVA care necesitã a fi plãtite
în trimestrul urmãtor (inclusiv sume preliminate pe
ultima lunã a trimestrului curent)
5. Sume pentru plata TVA necesare a fi suplimentate
pe trimestrul ......................
(4-3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




Ordonator principal de credite,
...............................

NOTĂ:
Pentru pct. 1 şi 5 nu se calculeazã valoarea în euro.
Pentru pct. 2, echivalentul în euro se calculeazã utilizându-se cursurile de schimb ale Bãncii Naţionale a României aplicabile la datele plãţilor cãtre beneficiari.
Pentru pct. 3, echivalentul în euro se calculeazã utilizându-se cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României aplicabil la data întocmirii cererii de suplimentare a bugetului propriu al ministerului de resort, cu precizarea cursului de schimb.
Pentru pct. 4, echivalentul în lei se calculeazã utilizându-se cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României aplicabil la data întocmirii cererii de suplimentare a bugetului propriu al ministerului de resort, cu precizarea cursului de schimb.

ANEXA 2
-------
la instrucţiuni
---------------

PHARE - AGENŢIE DE IMPLEMENTARE:


PREVIZIUNEA
fluxului de numerar de TVA pentru perioada ........



- euro -
┌────────┬────────────────┬─────┬───────────┬────────────────────────────────┐
│Sub- │ │ │ Plãţi │ │
│program/│ │ │cumulative │ │
│proiect/│Valoare contract│Con │TVA pânã la│ Prognoza TVA pentru 12 luni │
│sub- │ │trac-│sfârşitul │ │
│proiect/│ │tor │ lunii │ │
│contract│ │ │anterioare │ │
├───┬────┼───┬───────┬────┤ ├─────┬─────┼────────┬────────┬─────┬────────┤
│Cod│Ti- │To-│Valoare│TVA │ │Euro │ Lei │ luna 1│ luna 2 │ │luna 12 │
│ │tlu │tal│con- │ de │ │ │ ├────┬───┼────┬───┼──┬──┼────┬───┤
│ │ │ │tract │pla-│ │ │ │Euro│Lei│Euro│Lei│ │ │Euro│Lei│
│ │ │ │cu TVA │tit │ │ │ │ │*) │ │*) │ │ │ │*) │
├───┼────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├───┴────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├────────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴───┴───────┴────┴─────┴─────┴─────┴────┴───┴────┴───┴──┴──┴────┴───┘


-----------
*) A fost folosit cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României din data de ... = ... lei/euro, la care a fost adãugat 5% (marja de eroare), rezultând un curs valutar final de ... lei/euro.

Directorul Agenţiei de implementare, Data ...................
....................................

Anexa nr. 2 se va completa pe fiecare sursã de finanţare (fonduri U.E., confinanţare buget de stat, cofinanţare buget local).


AGENŢIA DE PLĂŢI PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ ŞI PESCUIT:


PREVIZIUNEA
fluxului de numerar de TVA pentru perioada ......


- euro -
┌────────┬────────────────┬─────┬───────────┬────────────────────────────────┐
│ │ │ │ Plãţi │ │
│ │ │ │cumulative │ │
│ Masura │Valoare contract│Con │TVA pânã la│ Prognoza TVA pentru 12 luni │
│ │ │trac-│sfârşitul │ │
│ │ │tor │ lunii │ │
│ │ │ │anterioare │ │
│ ├───┬───────┬────┤ ├─────┬─────┼────────┬────────┬─────┬────────┤
│ │To-│Valoare│TVA │ │Euro │ Lei │ luna 1│ luna 2 │ │luna 12 │
│ │tal│con- │ de │ │ │ ├────┬───┼────┬───┼──┬──┼────┬───┤
│ │ │tract │pla-│ │ │ │Euro│Lei│Euro│Lei│ │ │Euro│Lei│
│ │ │cu TVA │tit │ │ │ │ │*) │ │*) │ │ │ │*) │
├───┬────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├───┴────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├────────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴───┴───────┴────┴─────┴─────┴─────┴────┴───┴────┴───┴──┴──┴────┴───┘



------------
*) A fost folosit cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României din data de ... = ... lei/euro, la care a fost adãugat 5% (marja de eroare), rezultând un curs valutar final de ... lei/euro.

Directorul Agenţiei, Data .............
...........................


Anexa nr. 2 se va completa pe fiecare sursã de finanţare (fonduri U.E., confinanţare buget de stat, cofinanţare buget local).


ISPA - AGENŢIE DE IMPLEMENTARE:

PREVIZIUNEA
fluxului de numerar de TVA pentru perioada ......


- euro -
┌────────┬────────────────┬─────┬───────────┬────────────────────────────────┐
│ │ │ │ Plãţi │ │
│ │ │ │cumulative │ │
│ Masura/│Valoare contract│Con │TVA pânã la│ Prognoza TVA pentru 12 luni │
│contract│ │trac-│sfârşitul │ │
│ │ │tor │ lunii │ │
│ │ │ │anterioare │ │
├───┬────┼───┬───────┬────┤ ├─────┬─────┼────────┬────────┬─────┬────────┤
│Cod│Ti- │To-│Valoare│TVA │ │Euro │ Lei │ luna 1│ luna 2 │ │luna 12 │
│ │tlu │tal│con- │ de │ │ │ ├────┬───┼────┬───┼──┬──┼────┬───┤
│ │ │ │tract │pla-│ │ │ │Euro│Lei│Euro│Lei│ │ │Euro│Lei│
│ │ │ │cu TVA │tit │ │ │ │ │*) │ │*) │ │ │ │*) │
├───┼────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├───┴────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
├────────┼───┼───────┼────┼─────┼─────┼─────┼────┼───┼────┼───┼──┼──┼────┼───┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴───┴───────┴────┴─────┴─────┴─────┴────┴───┴────┴───┴──┴──┴────┴───┘



-----------
*) A fost folosit cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României din data de ... = ... lei/euro, la care a fost adãugat 5% (marja de eroare), rezultând un curs valutar final de ... lei/euro.

Directorul Agenţiei de implementare, Data ...........
......................................

Anexa nr. 2 se va completa pe fiecare sursã de finanţare (fonduri U.E., confinanţare buget de stat, cofinanţare buget local).

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016