Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 450 din 18 iulie 2001  privind organizarea si finantarea programelor de sanatate in anul 2001    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 450 din 18 iulie 2001 privind organizarea si finantarea programelor de sanatate in anul 2001

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 535 din 31 august 2001
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
având în vedere dispoziţiile art. 16 alin. (3), art. 34, art. 99 alin. (1) şi art. 93 alin. (2), lit. b) şi d) din <>Legea asigurãrilor sociale de sãnãtate nr. 145/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 66 din Contractul-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurãrilor sociale de sãnãtate pentru anul 2001, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 165/2001 , ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 561/2001 pentru aprobarea programelor de sãnãtate finanţate în anul 2001 din bugetul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei şi din bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate, ale art. 1 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurãrilor sociale de sãnãtate pentru anul 2001, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi al preşedintelui Colegiului Medicilor din România nr. 269/79/2001, Referatul de aprobare al Departamentului politici bugetare nr. 819/2001,
în temeiul dispoziţiilor art. 18 lit. h) din Statutul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. 37/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 154 din 29 martie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Programele de sãnãtate prevãzute în anexele nr. 1-14 care fac parte integrantã din prezentul ordin se finanţeazã, în anul 2001, din bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) Din sumele prevãzute pentru programele de sãnãtate se finanţeazã cheltuielile necesare pentru asigurarea unor medicamente şi materiale sanitare, în spital şi în ambulatoriu, specifice unor boli cu consecinţe grave asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei.
ART. 2
Pentru realizarea obiectivelor menţionate la art. 1 alin. (2) se aproba scopul, obiectivele, instituţiile coordonatoare, instituţiile cu responsabilitãţi în realizarea programelor de sãnãtate, natura cheltuielilor, indicatorii specifici, instituţiile implicate în realizarea indicatorilor, precum şi responsabilitãţile în controlul fondurilor alocate, cuprinse în anexele la prezentul ordin.
ART. 3
Finanţarea programelor de sãnãtate din bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate se efectueazã de casele de asigurãri de sãnãtate în cadrul bugetului aprobat pentru cheltuieli materiale şi prestãri de servicii cu caracter medical.
ART. 4
Sumele alocate pentru fiecare program de sãnãtate sunt stabilite în funcţie de numãrul de bolnavi trataţi şi de costul mediu pe bolnav.
ART. 5
Defalcarea sumelor alocate pe spital şi în ambulatoriu se face de casele de asigurãri de sãnãtate în colaborare cu direcţiile de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 6
Alocarea sumelor destinate programelor de sãnãtate se face pe baza unor contracte distincte încheiate între casele de asigurãri de sãnãtate şi unitãţile prestatoare de servicii medicale, implicate în derularea programelor de sãnãtate.
ART. 7
(1) Finanţarea programelor de sãnãtate se face lunar din fondurile realizate de casele de asigurãri de sãnãtate şi din fondul de redistribuire, la cererea fundamentatã a unitãţilor prestatoare de servicii prin care se deruleazã programele de sãnãtate respective.
(2) Casele de asigurãri de sãnãtate vireazã cu ordin de plata suma aprobatã pentru finanţarea programelor de sãnãtate, în contul unitãţilor prestatoare de servicii medicale.
ART. 8
(1) Casele de asigurãri de sãnãtate transmit lunar Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, pana la data de 11 a lunii urmãtoare, o data cu raportarea contului de execuţie, sumele alocate de acestea pentru fiecare program de sãnãtate, sumele utilizate de unitãţile prestatoare de servicii medicale care deruleazã aceste programe, precum şi indicatorii realizaţi.
(2) Casele de asigurãri de sãnãtate au obligaţia de a asigura, pe baza situaţiilor trimestriale transmise de unitãţile prestatoare de servicii medicale, evidenta nominalã a bolnavilor care beneficiazã de medicamente prescrise în cadrul programelor de sãnãtate, în spital şi ambulatoriu.
ART. 9
(1) Casele de asigurãri de sãnãtate rãspund de asigurarea fondurilor aprobate pentru derularea programelor de sãnãtate, de raportarea şi de controlul indicatorilor fizici, de eficienta şi de rezultate.
(2) Controlul raportarii indicatorilor prevãzuţi în programele de sãnãtate finanţate din bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate, precum şi organizarea şi conducerea evidentei nominale a bolnavilor care beneficiazã de medicamente prescrise în cadrul programelor, în spital şi ambulatoriu, vor fi efectuate de casele de asigurãri de sãnãtate, trimestrial, la unitãţile prestatoare de servicii medicale care deruleazã aceste programe.
(3) Datele privind controlul fondurilor alocate unitãţilor prestatoare de servicii medicale vor fi transmise Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate trimestrial, o data cu depunerea de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate a dãrii de seama contabile.
ART. 10
Modificarea volumului şi structurii programelor de sãnãtate pe parcursul derulãrii finanţãrii acestora, în funcţie de necesitaţi şi cu încadrarea în bugetul aprobat, se aproba de preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate în calitate de ordonator principal.
ART. 11
Casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cele asimilate acestora, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate sunt obligate sa aducã la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 12
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate,
prof. univ. dr. Eugeniu Turlea


ANEXA 1

PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 3

1. Denumirea programului:
Supravegherea şi controlul tuberculozei
2. Scopul:
- scãderea morbiditatii şi mortalitatii cauzate de tuberculoza, prin asigurarea medicamentelor specifice în spital şi ambulatoriu pentru tratamentul bolii şi a materialelor consumabile pentru investigaţii
3. Obiective principale:
- tratarea în proporţie de 100% a cazurilor noi de tuberculoza confirmate
- vindecarea în proporţie de 85% a cazurilor noi de tuberculoza pulmonara pozitiva microscopic
- vindecarea cu primul retratament a 75% din cazurile de tuberculoza pulmonara pozitiva la examenul microscopic, eliminatoare de bacili sensibili
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul de Pneumoftiziologie "Prof. dr. Marius Nasta", Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Institutul de Pneumoftiziologie "Prof. dr. Marius Nasta", Bucureşti
- reţeaua de pneumoftiziologie (spitale TBC, dispensare TBC, sanatorii TBC, secţii, preventorii)
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare:
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor - cheltuieli materiale şi servicii:
- medicamente antituberculoase/de prima linie şi de rezerva
- materiale consumabile pentru investigaţii
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de cazuri noi în tratament
- numãr de cazuri cu retratament
- numãr de bolnavi cronici
- numãr de examene radiologice efectuate
- numãr de examene bacteriologice efectuate
● de eficienta:
- cost mediu tratament + investigaţii/bolnav nou bk + (categoria I OMS)
- cost mediu tratament + investigaţii/bolnav cu retratament (categoria II OMS)
- cost mediu tratament + investigaţii/bolnav cu TBC extrapulmonar (categoria III OMS)
- cost mediu tratament + investigaţii/bolnav cronic polirezistent
- cost mediu/examen radiologie
- cost mediu/examen bacteriologic
● de rezultat:
- numãr de cazuri noi bk+microscopic diagnosticate
- numãr de cazuri noi bk+diagnosticate şi tratate
- numãr de cazuri noi bk+diagnosticate, tratate şi vindecate
- numãr de cazuri cu abandon terapeutic
- numãr de decese prin TBC
8. Evaluare:
- Institutul de Pneumoftiziologie "Prof. dr. Marius Nasta", Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului:
casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 2


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 4

1. Denumirea programului:
Supravegherea şi controlul infectiei HIV/SIDA
2. Scopul:
- creşterea sperantei de viata a bolnavilor infectati HIV/SIDA, prin terapia ARV, utilizând schemele terapeutice conform indicatorilor din Ghidul terapeutic al C.N.L.A.S.
3. Obiective principale:
- menţinerea sistemului imunitar al bolnavilor infectati la un nivel protector fata de infectiile oportuniste prin terapia ARV şi fata de infectiile asociate
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals", Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Centrul regional Bucureşti (Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals", Bucureşti)
- Centrul regional Bucureşti (Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Dr. Victor Babes")
- Centrul regional Craiova (Spitalul Municipal de Boli Infectioase Nr. 9)
- Centrul regional Timişoara (Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Victor Babes")
- Centrul regional Targu Mures (Spitalul Municipal, Clinica de Boli Infectioase Nr. 1)
- Centrul regional Braşov (Spitalul de Boli Infectioase)
- Centrul regional Cluj-Napoca (Spitalul Municipal de Boli Infectioase)
- Centrul regional Iaşi (Spitalul Clinic de Boli Infectioase)
- Centrul regional Constanta (Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta)
- spitale cu secţii care au în competenta îngrijirea bolnavilor de HIV/SIDA
- casele de asigurãri de sãnãtate.
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii:
- medicamente ARV şi pentru infectiile asociate
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi în tratament, pe tipuri de terapie
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav HIV/SIDA în tratament, pe tipuri de terapie
- cost mediu tratament infectii asociate/bolnav
● de rezultat:
- numãr de cazuri HIV diagnosticate
- numãr de cazuri SIDA diagnosticate
- numãr de cazuri de aparitie a tulpinelor HIV mutante, rezistente la tratament
- numãr de decese prin SIDA
8. Evaluare:
- Centrele regionale judeţene şi din municipiul Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 3


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 5

1. Denumirea programului:
Prevenirea şi controlul bolilor cu transmitere sexualã
2. Scopul:
- reducerea morbiditatii în bolile cu transmitere sexualã prin asigurarea medicamentelor în spital şi ambulatoriu
3. Obiective principale:
- reducerea incidentei bolilor cu transmitere sexualã
- creşterea procentului de pacienti diagnosticati şi trataţi
4. Instituţii coordonatoare:
- Centrul dermato-venerice "Prof. dr. Longhin"
- Comisia de specialitate dermatovenerologie din cadrul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Centrul dermato-venerice "Prof. dr. Longhin"
- unitãţi sanitare cu secţii cu profil de dermatovenerologie
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de pacienti cu sifilis trataţi
- numãr de contacti de sifilis trataţi
- numãr de pacienti cu infectie gonococica trataţi
- numãr de pacienti cu infectii chlamydiene trataţi
● de eficienta:
- cost mediu/pacient cu sifilis tratat
- cost mediu/pacient cu infectie gonococica tratat
- cost mediu/pacient cu infectie chlamydiana tratat
● de rezultat:
- numãr de pacienti diagnosticati
- numãr de pacienti diagnosticati şi trataţi
8. Evaluare:
- Centrul dermato-venerice "Prof. dr. Longhin"
- Comisia de specialitate dermatovenerologie din cadrul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 4


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 8

1. Denumirea programului:
Prevenirea şi controlul dependentei de droguri şi patologia indusa - adulti şi copii
2. Scopul:
- reducerea fenomenelor de abuz de droguri şi sevraj prin asigurarea medicatiei specifice în spital şi ambulatoriu
3. Obiective prioritare:
- reducerea cu 10%-15% a afectiunilor asociate consumului de droguri
- reducerea la sub 10% a mortalitatii specifice prin supradozare
- reducerea cu 10% a proportiei reluarii consumului de droguri (a recaderilor)
4. Instituţii coordonatoare:
- Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
- Spitalul Clinic "Prof. dr. Al. Obregia"
- Spitalul Clinic Central de Copii "Grigore Alexandrescu"
- Spitalul de Psihiatrie "Balaceanca"
- Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi
- Spitalul de Psihiatrie Constanta
- Spitalul de Psihiatrie Sibiu
- L.S.M. sector 4, Bucureşti
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi cu intoxicatie acuta prin supradozaj sau sevraj trataţi
- numãr de cure de dezintoxicare
- numãr de bolnavi cu tratament de substitutie
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav cu intoxicatie acuta prin supradozaj sau sevraj
- cost mediu/cura de dezintoxicare
- cost mediu/bolnav cu tratament de substitutie
● de rezultat:
- numãr de bolnavi cu afecţiuni asociate consumului de droguri
- numãr de decese prin supradozare de droguri sau sevraj
- numãr de pacienti care au reluat consumul de droguri
8. Evaluare:
- Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 5

PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 13

1. Denumirea programului:
Sãnãtatea mintalã şi profilaxia în patologia psihiatrica şi psihosociala
2. Scopul:
- îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a bolnavilor cu prim episod de schizofrenie prin tratament cu antipsihotice moderne şi a bolnavilor cu episod depresiv major prin tratament cu antidepresive moderne
3. Obiective prioritare:
- reducerea duratei de spitalizare cu 10%-15% a bolnavilor cu prim episod de schizofrenie şi cu 25% a bolnavilor cu episod depresiv major
- reducerea efectelor secundare la 70%-90% dintre bolnavi
- diminuarea recaderii şi recurentei cu 50% pe an
4. Instituţii coordonatoare:
- unitãţile sanitare cu secţii de profil din centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Targu Mures, Craiova
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- unitãţi sanitare de psihiatrie şi secţii de psihiatrie;
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2 Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi cu schizofrenie trataţi
- numãr de bolnavi cu episod depresiv major trataţi
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav cu schizofrenie
- cost mediu/bolnav cu episod depresiv major
● de rezultat:
- durata medie de spitalizare
- numãr de bolnavi fãrã efecte secundare
- numãr de bolnavi cu recaderi
8. Evaluare:
- unitãţile sanitare cu secţii de profil din centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Targu Mures, Craiova
- comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 6

PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 15

1. Denumirea programului:
Prevenirea şi combaterea bolilor cardiovasculare
2. Scopul:
- îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare prin asigurarea în spital a materialelor sanitare şi a unor medicamente specifice chirurgiei cardiovasculare şi chirurgiei interventionale, prin electrofiziologie şi pacemakere
3. Obiective prioritare:
- reducerea morbiditatii şi mortalitatii prin boli cardiovasculare
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C. C. Iliescu", Bucureşti
- Institutul Inimii "Prof. dr. Niculae Stancioiu", Cluj-Napoca
- Institutul de boli Cardiovasculare Timişoara
- Centrul de boli cardiovasculare Targu Mures
- Centrul de Cardiologie Iaşi
- Clinica de chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de cardiologie
- Comisia nationala de chirurgie cardiovasculara
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Institute şi centre de profil: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timis, Targu Mures,
- Clinica de chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca
- Clinica de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic "Sf. Ioan"
- casele de asigurãri de sãnãtate.
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul asigurãrilor sociale de sãnãtate
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii:
- medicamente şi materiale sanitare specifice în chirurgia cardiovasculara
- medicamente şi materiale sanitare specifice în cardiologia interventionala şi în electrofiziologie
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi pe tipuri de intervenţii
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav pe tipuri de intervenţii
● de rezultat:
- numãr de decese prin afecţiuni cardiovasculare
8. Evaluare:
- Institute şi centre de profil: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timis, Targu Mures.
- Clinica de chirurgie cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de cardiologie
- Comisia nationala de chirurgie cardiovasculara
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 7

PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 16

1. Denumirea programului:
Preventia în patologia nefrologica şi dializa renala
2. Scopul
- creşterea duratei de supravietuire a bolnavilor cu insuficienta renala cronica în stadiul uremic prin asigurarea în spital a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice hemodializei şi dializei peritoneale
3. Obiective prioritare:
- reducerea morbiditatii specifice prin insuficienta renala cronica în stadiul uremic
- reducerea cu 0,5%/an a indicelui de mortalitate a bolnavilor dializati
4. Instituţii coordonatoare:
- Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila"
- Comisia de Nefrologie şi Dializa a Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- unitãţile sanitare cu secţii şi compartimente de profil
- centrele de dializa judeţene şi din municipiul Bucureşti
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire;
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii:
- materiale consumabile pentru hemodializa;
- medicamente specifice pentru dializa
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi trataţi prin hemodializa
- numãr de şedinţe de hemodializa
- numãr de bolnavi trataţi prin dializa peritoneala
- numãr de şedinţe de dializa peritoneala
● de eficienta:
- cost mediu/şedinţa de hemodializa
- cost mediu pe luna/bolnav tratat prin dializa peritoneala
● de rezultat:
- numãr de decese (dializati)
- durata medie de supravietuire prin:
- hemodializa
- dializa peritoneala
8. Evaluare:
- Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila"
- Centrele de dializa judeţene şi din municipiul Bucureşti
- Comisia de Nefrologie şi Dializa din cadrul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 8


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 17

1. Denumirea programului:
Preventia şi controlul în patologia oncologica
2. Scopul
- creşterea sperantei de viata a bolnavilor cu patologie oncologica prin asigurarea în spital şi ambulatoriu a medicamentelor citostatice
3. Obiectiv prioritar:
- reducerea mortalitatii specifice prin afecţiuni oncologice
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", Bucureşti
- Institutul Oncologic "Prof. dr. I. Chiricuta", Cluj-Napoca
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- centrele universitare oncologice
- unitãţi sanitare care au în structura secţii şi compartimente ce au în competenta îngrijirea bolnavilor de cancer - casele de asigurãri de sãnãtate.
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire,
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor - cheltuieli materiale şi servicii: medicamente citostatice
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi trataţi pe coduri de boala şi stadii
- numãr de bolnavi trataţi pe tipuri de terapie (mono, bi, politerapie)
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav pe tipuri de terapie
● de rezultat:
- numãr de decese prin afecţiuni oncologice
8. Evaluare:
- Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", Bucureşti şi Institutul Oncologic "Prof. dr. I. Chiricuta", Cluj-Napoca
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 9

PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 18

1. Denumirea programului:
Preventia şi controlul talasemiei şi hemofiliei
2. Scopul:
- îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a bolnavilor cu talasemie şi hemofilie prin asigurarea în spital şi ambulatoriu a medicamentelor specifice
3. Obiective prioritare:
- scãderea mortalitatii prin hemofilie şi talasemie
- reducerea cazurilor cu talasemie majorã complicate cu hemosideroza
- reducerea cu 10% a accidentelor hemoragice ale bolnavilor cu hemofilie
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. dr. C. T. Nicolau", Bucureşti
- Comisia de Transfuzie Sanguina
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Clinica de Hematologie Fundeni, Clinica de Pediatrie Fundeni
- Institutul Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. dr. C. T. Nicolau", Bucureşti, şi reţeaua de hematologie transfuzionalã
- Centrele de transfuzie sanguina judeţene
- unitãţi sanitare cu secţii de pediatrie şi hematologie
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi cu hemofilie tip A trataţi
- numãr de bolnavi cu hemofilie tip B trataţi
- numãr de bolnavi cu talasemie majorã trataţi
- numãr de transfuzii
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav cu hemofilie A
- cost mediu/bolnav cu hemofilie B
- cost mediu/bolnav cu talasemie
● de rezultat:
- numãr de decese bolnavi cu hemofilie
- numãr de decese bolnavi cu talasemie
- numãr de bolnavi cu hemosideroza
- numãr de accidente hemoragice la bolnavii cu hemofilie
8. Evaluare:
- Clinica de Hematologie Fundeni şi Clinica de Pediatrie Fundeni
- Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului "Prof. dr. Alfred Rusescu"
- Institutul Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. dr. C. T. Nicolau", Bucureşti
- Comisia de Transfuzie Sanguina
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 10


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 19

1. Denumirea programului:
Preventia şi controlul în diabetologie şi alte boli de nutritie - adulti şi copii
2. Scopul:
- îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a bolnavilor cu diabet zaharat prin asigurarea insulinei, a medicamentelor antidiabetice orale şi a materialelor sanitare
3. Obiective prioritare:
- reducerea mortalitatii prin diabet zaharat
- reducerea procentului de bolnavi cu complicatii cronice ale diabetului zaharat
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu" (pentru Bucureşti)
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Institutul de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu", Bucureşti
- unitãţile sanitare cu secţii de profil
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii:
- medicamente şi materiale sanitare specifice
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi cu diabet zaharat trataţi cu insulina
- numãr de bolnavi cu diabet zaharat trataţi cu medicamente antidiabetice orale
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav tratat cu insulina
- cost mediu/bolnav tratat cu antidiabetice orale
● de rezultat:
- numãr de decese prin diabet zaharat
- numãr de bolonavi cu complicatii cronice ale diabetului zaharat
8. Evaluare:
- Institutul de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu" (pentru Bucureşti)
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 11


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 20

1. Denumirea programului:
Preventia în ortopedie şi traumatologie; ortopedia protetica - adulti şi copii
2. Scopul:
- îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate şi a integrãrii socio-familiale a adulţilor şi copiilor care necesita proteze ortopedice implantabile prin asigurarea în spital a materialelor sanitare specifice
3. Obiective prioritare:
- reducerea perioadei de imobilizare postoperatorie pentru pacientii endoprotezati
- recuperarea locomotorie cu cca 80% a bolnavilor cu endoproteze articulare primare
- recuperarea locomotorie cu cca 60% a pacientilor cu endoproteze de revizie
4. Instituţii coordonatoare:
- Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- unitãţile sanitare cu secţii de profil
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor - cheltuieli materiale şi servicii: materiale sanitare specifice
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi endoprotezati pe tipuri de endoproteze
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav pe tipuri de endoproteze
● de rezultat:
- durata medie de spitalizare a bolnavilor endoprotezati
- numãr de bolnavi cu endoproteze articulare primare cu recuperare locomotorie de 80%
- numãr de bolnavi cu endoproteze de revizie cu recuperare locomotorie de 60%
8. Evaluare:
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 12


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 21

1. Denumirea programului:
Preventia în patologia endocrina
2. Scopul:
- scãderea morbiditatii prin afecţiuni endocrine, asigurând în spital şi ambulatoriu medicamentele specifice
3. Obiective prioritare:
- calitatea vieţii la climacterium şi profilaxia osteoporozei
- depistarea, profilaxia şi prevenirea complicatiilor gusei prin carenta de iod
- combaterea infertilitatii endocrine
- prezervarea creşterii liniare şi prevenirea handicapului statural la copii, adolescenti şi tineri cu boli hipotalamo-hipofizare
- supravegherea tumorilor endocrine benigne şi maligne
4. Instituţii coordonatoare:
- Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" Bucureşti
- unitãţile sanitare cu secţii de profil
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi trataţi pe afecţiuni endocrine
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav tratat
● de rezultat:
- incidenta pe tipuri de afecţiuni
- incidenta complicatiilor
8. Evaluare:
- Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 13


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 28

1. Denumirea programului:
Preventia şi diagnosticarea precoce în bolile neurologice
2. Scopul:
- reducerea invaliditatii neurologice la bolnavii cu scleroza multipla prin asigurarea medicamentelor (interferon Beta 1a şi interferon Beta 1b) în spital
3. Obiective prioritare:
- reducerea intensitatii şi a numãrului puseelor cu 20 % la un numãr de 400 de pacienti diagnosticati cu scleroza multipla (200 pacienti pentru interferon Beta 1a şi 200 pacienti pentru interferon Beta 1b).
4. Instituţii coordonatoare:
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Universitar Bucureşti
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic judeţean Mures
- Clinica de neurologie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Universitar Bucureşti
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic judeţean Mures
- Clinica de neurologie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi cu scleroza multipla trataţi pe grade de invaliditate
● de eficienta:
- cost mediu/bolnav cu scleroza multipla tratat
● de rezultat:
- numãr de decese bolnavi cu scleroza multipla
- numãr de bolnavi trataţi care au trecut dintr-un grad superior de invaliditate într-unul inferior
- numãr mediu de pusee/bolnav tratat
8. Evaluare:
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Universitar Bucureşti
- Clinica de neurologie din cadrul Spitalului Clinic judeţean Mures
- Clinica de neurologie din cadrul Institutului de Boli Cerebrovasculare Bucureşti
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.


ANEXA 14


PROGRAMUL DE SĂNĂTATE Nr. 33

1. Denumirea programului:
Transplant de organe, tesuturi şi transplant medular
2. Scopul:
- reabilitarea stãrii de sãnãtate a unor bolnavi aflaţi în faza terminala prin insuficienta diferitelor organe
3. Obiective prioritare:
- profilaxia bolilor terminale prin transplant de organe sau/şi tesuturi
4. Instituţii coordonatoare:
- Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de specialitate
5. Instituţii cu responsabilitãţi în realizarea programului:
- unitãţile sanitare cu secţii de profil din centrele universitare: Cluj-Napoca, Timişoara, Targu Mures, Bucureşti
- casele de asigurãri de sãnãtate
6. Finanţarea programului:
6.1. Sursele de finanţare
Fondul de asigurãri sociale de sãnãtate:
a) fond de redistribuire
b) venituri curente
6.2. Natura cheltuielilor: cheltuieli materiale şi servicii: medicamente şi materiale sanitare
7. Indicatori specifici:
● fizici:
- numãr de bolnavi/tip de transplant efectuat
● de eficienta:
- cost mediu/tip de transplant efectuat
● de rezultat:
- numãr de bolnavi recuperati/tip de transplant
8. Evaluare:
- Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca
- Comisia nationala de specialitate
9. Controlul gestionãrii fondului: casele de asigurãri de sãnãtate.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016