Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 45 din 7 august 2003  pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritatii Navale Romane    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 45 din 7 august 2003 pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu insemnele specifice, forma si modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritatii Navale Romane

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 13 august 2003
În temeiul prevederilor <>art. 9 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.133/2002 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Navale Romane şi ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 740/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului,

ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind portul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, forma şi modul de acordare a acesteia, pentru personalul Autoritãţii Navale Romane, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea Navala Romana, denumita în continuare ANR, va lua mãsuri pentru asigurarea uniformei de serviciu cu însemnele specifice pentru personalul prevãzut la art. 1.
ART. 3
ANR va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 5
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 627/1999 pentru aprobarea Regulamentului privind portul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, forma şi modul de acordare a acesteia, pentru personalul Inspectoratului Navigaţiei Civile - INC şi al capitaniilor de port, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 615 din 16 decembrie 1999, se abroga.

p. Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Ileana Tureanu,
secretar de stat

Bucureşti, 7 august 2003.
Nr. 45.


ANEXA


REGULAMENT
privind portul uniformei de serviciu cu însemnele specifice,
forma şi modul de acordare a acesteia, pentru
personalul Autoritãţii Navale Romane

CAP. I
Portul uniformei de serviciu şi modul de acordare a acesteia

ART. 1
(1) Personalul ANR poarta uniforma de serviciu cu însemnele specifice în timpul exercitãrii atribuţiilor de serviciu, în diferite misiuni şi la festivitati, precum şi pe durata frecventarii unor cursuri de perfecţionare profesionalã.
(2) Sunt interzise scoaterea din ţara a uniformei de serviciu, cu excepţia cazurilor în care acest fapt este aprobat în mod expres de conducerea ANR, precum şi purtarea uniformei în locuri şi în condiţii care pot prejudicia prestigiul instituţiei.
ART. 2
Personalul prevãzut la art. 1 plãteşte 50% din costul uniformei în 12 rate lunare, iar diferenţa de 50% din cost se suporta de ANR.
ART. 3
Serviciile cu sarcini de achiziţie şi gestiune a uniformelor din cadrul ANR au obligaţia de a tine o fişa de evidenta a acestora, pentru fiecare persoana, în care sunt trecute şi datele individuale privind marimile acestora.
ART. 4
În cazul pensionãrii sau al decesului unui angajat, uniforma de serviciu acordatã nu se restituie şi nu se datoreazã diferenţe de valoare pentru aceasta, calculate corespunzãtor duratei normale de utilizare, rãmasã neconsumata.
ART. 5
În cazul desfacerii contractului individual de munca, al transferului sau al demisiei se retine prin angajament de plata sau decizie de imputare de la cel în cauza diferenţa de valoare, proporţional cu durata normalã de utilizare a componentelor uniformei, rãmasã neconsumata.
ART. 6
Personalul care poarta uniforma de serviciu are obligaţia de a o folosi în mod îngrijit şi de a respecta ţinuta impusa de portul acesteia.
ART. 7
În cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii componentelor uniformei din motive neimputabile, acestea se vor înlocui înainte de expirarea duratei normale de utilizare, în condiţiile art. 2.
ART. 8
Este interzisã modificarea uniformei de serviciu sau înlocuirea componentelor acesteia cu alte articole de îmbrãcãminte care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.

CAP. II
Descrierea uniformei de serviciu şi a însemnelor specifice

SECŢIUNEA 1
Uniforma pentru sezonul rece

Uniforma de serviciu este de culoare bleumarin şi se compune din: veston, pantalon, fusta pentru femei, camasa cu maneca lungã, vesta tricotata stil "polo", pulover, scurta de iarna, pantofi, ghete, fular, caciula, cascheta, cravata, manusi. Personalul cu atribuţii de inspecţie şi control are şi o scurta de vant.
1. Veston (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din stofa de culoare bleumarin, are croiala clasica, cu rever, la un singur rând, încheiatã cu 3 nasturi.
În partea inferioarã are doua buzunare cu clapa, dispuse lateral în ambele pãrţi, iar în partea superioarã, în stanga, un buzunar ascuns, fãrã clapa. Maneca este dreapta, cu slit la manseta şi are 3 nasturi. Modelul vestonului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
2. Pantalon (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din acelaşi material ca şi vestonul şi are croiala dreapta, fãrã manseta, este prevãzut cu doua buzunare laterale şi cu un buzunar la spate, orizontal, închis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
3. Fusta (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din acelaşi material ca şi vestonul şi are croiala dreapta cu taietura clasica.
4. Camasa (Planşele nr. 1 şi 3)
Se confectioneaza din material tip poplin, de culoare alba sau bleu, cu maneca lungã, cu un buzunar exterior pe piept, în partea stanga. Camasa se poarta numai cu vestonul, cu puloverul sau cu vesta. Pentru femei, camasa este uşor cambrata şi despicata în partea de jos. Pe buzunar se brodeaza în fir de mãtase emblema ANR.
5. Pulover (Plansa nr. 3)
Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin. Are anchior, epoleti, platca la umeri, iar la maneci, cotiere din tercot. Pe piept în partea stanga se brodeaza în fir de mãtase emblema ANR.
6. Vesta (Plansa nr. 3)
Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin. Vesta are forma de anchior la gat. În partea stanga se brodeaza cu fir de mãtase emblema ANR.
7. Scurta
a) Scurta de iarna (Plansa nr. 4)
Se confectioneaza din material impermeabil de culoare bleumarin, are croiala dreapta, tip trei sferturi, cu gluga detasabila. Pentru femei croiala este uşor cambrata pe talie (gen trenci), scurta este prevãzutã cu un cordon, iar pentru bãrbaţi scurta este prevãzutã cu siret în talie. Ambele modele se încheie cu fermoar. Scurta de iarna are doua buzunare tãiate oblic, în partea de jos. Pe piept, în partea stanga, este brodata emblema ANR.
b) Scurta de vant (Plansa nr. 4)
Se confectioneaza din material impermeabil de culoare bleumarin. Are croiala dreapta, cu buzunare tãiate oblic în partea de jos şi gluga. Este inscriptionata pe piept cu "Autoritatea Navala Romana".
8. Cascheta (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din material de acelaşi tip şi de aceeaşi culoare ca şi sacoul. Calota caschetei este de forma ovala, intarita cu vata, fãrã arc metalic. Pe banda de sustinere, pe partea exterioarã, se aplica o banda de tesatura intaritoare mai subtire, de culoare neagra. Cozorocul este din material plastic, negru, lacuit, prins de o banda din musama de lac negru, cu câte un nasture mic din metal.
Cascheta, care are aplicatã pe viziera frunze de maslin, este prevãzutã în partea din fata cu un snur auriu. Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioarã a cozorocului şi extrema din fata a calotei. Numãrul de ramuri de maslin sunt:
a) 3 ramuri - director general şi director de direcţii;
b) 2 ramuri - şefi de servicii;
c) o ramura - inspectori.
9. Caciula (Plansa nr. 3)
Se confectioneaza din piele neagra, captusita la interior. Are forma rotunda, clapa din fata este puţin rotunjita, iar cea din spate formeazã doua urechi laterale. Clapele sunt dublate pe partea exterioarã cu blana rotunda de culoare neagra. Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema ANR.
10. Fular
Se confectioneaza din fire de lana sau tip lana, de culoare bleumarin, în degrade. Pe material sunt dispuse pe toatã suprafata contururi de steaguri care încadreazã initialele instituţiei, ancore în cruce şi timone. Acestea au culoare aurie.
11. Cravata
Se confectioneaza din fire sintetice de culoare bleumarin, în degrade. Pe material sunt dispuse pe toatã suprafata contururi de steaguri care încadreazã initialele instituţiei, ancore în cruce şi timone. Acestea au culoare aurie.
12. Pantofi/ghete
Se confectioneaza din piele de culoare neagra, sunt durabili şi rezistenti la apa.
13. Manusi
Se confectioneaza din piele neagra, sunt imblanite şi sunt prevãzute cu degete.

SECŢIUNEA a 2-a
Uniforma pentru sezonul cald

Se compune din camasa cu maneca scurta, pantalon pentru bãrbaţi, fusta, cascheta cu coafa alba, eşarfa de mãtase pentru femei şi pantofi.
1. Camasa (Plansa nr. 1)
Se confectioneaza din material mercerizat de culoare alba. Are format clasic, cu maneca scurta, cu epoleti pe umar şi cu un buzunar la piept. Pentru femei, camasa este uşor cambrata, despicata în partea de jos, cu forma de anchior la gat şi cu revere. Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
2. Pantalon (Plansa nr. 2)
Se confectioneaza din material bleumarin, subtire, cu croiala dreapta, fãrã manseta, prevãzut cu doua buzunare laterale şi cu un buzunar la spate, orizontal, închis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru bãrbaţi şi femei.
3. Cascheta (Plansa nr. 2)
Peste cascheta din stofa se aplica o coafa din material alb, detasabila.
4. Eşarfa este confectionata din mãtase bleumarin în degrade. Modelul este asemãnãtor celui de pe cravata.
5. Pantofii sunt confectionati din piele. Femeile pot purta şi sandale.

SECŢIUNEA a 3-a
Ţinuta de gala (Plansa nr. 5)

Uniforma de gala are culoarea alba şi este alcãtuitã din veston, pantalon, cascheta şi pantofi.
1. Vestonul are croiala gen "tunica" la un singur rând de nasturi, doua buzunare ascunse, dispuse lateral, şi un buzunar ascuns, dispus la piept, în partea stanga. Vestonul are aplicate galoane cu trese flexibile din fir auriu pe maneci, dispuse la distanta de 3 mm între ele şi semnul distinctiv al ANR brodat la distanta de 30 mm fata de galoanele cu trese.
2. Pantalonul se confectioneaza din acelaşi material ca şi vestonul, are croiala dreapta, fãrã manseta, este prevãzut cu doua buzunare laterale şi unul la spate, orizontal, închis cu un nasture.
3. Cascheta are coafa confectionata din material alb.
4. Pantofii sunt confectionati din piele alba sau crem.

SECŢIUNEA a 4-a
Însemnele specifice

1. Galoane cu trese (Plansa nr. 7)
Galoanele diferentiaza funcţiile în cadrul aparatului propriu central şi între acesta şi organele teritoriale operative. Sunt formate din trese flexibile, din fir galben metalic, aplicate pe mãtase ripsata de culoare neagra sau roşie, dupã caz. Tresa ingusta are lãţimea de 10 mm, iar cea lata de 30 mm şi, respectiv, 35 mm, dispuse la distanta de 3 mm între ele.
La vestonul de stofa galoanele se aplica pe partea din afarã manecii, având lungimea egala cu distanta dintre cusaturile manecii, la circa 8 cm de marginea acesteia.
La pulover şi la camasa de vara galoanele se poarta pe epoleti.
Galoanele aurii şi însemnele ANR pe mãtase ripsata de culoare neagra se poarta de cãtre serviciile cu atribuţii privind siguranta navigaţiei.
Galoanele aurii şi însemnele ANR pe mãtase ripsata de culoare roşie se poarta de cãtre serviciile auxiliare din cadrul ANR.
Personalul administrativ poarta uniforma fãrã galoane şi însemne, cu excepţia emblemei ANR, care este brodata cu fir auriu pe mãtase ripsata de culoare roşie.
2. Insigna metalicã (Plansa nr. 6)
Are forma unei elipse de 6x4 cm din metal alb bombat, fondul este din email albastru cu doua ancore incrucisate, încadrate într-o timona, inconjurate de o cununa din frunze de maslin din metal alb. În partea superioarã are o banda tricolora (albastru, galben şi roşu), asezata între bratele cununii, şi inscripţia "Autoritatea Navala Romana", iar pe verso are înscris numãrul de identificare.
Insigna se poarta la veston în partea stanga a pieptului. La uniforma de vara, la camasa se poarta emblema asemãnãtoare insignei metalice, brodata cu fir galben de mãtase pe tesatura de culoare neagra sau roşie, dupã caz.
3. Semnul distinctiv (Plansa nr. 6)
Semnul distinctiv al personalului ANR şi al organelor teritoriale îl reprezintã doua ancore incrucisate, brodate din fir galben de mãtase pe stofa neagra sau roşie de 3x3 cm, aplicate pe manecile sacoului deasupra galoanelor. Semnul distinctiv se aplica şi pe galoanele care se poarta pe epoleti, în partea dinspre guler.
4. Emblema pentru sapca şi caciula (Plansa nr. 6)
Este brodata cu fir galben pe stofa de culoare neagra, formând o cununa din frunze de maslin, cu numãrul de ramuri diferenţiat pe funcţii, în interiorul cãreia sunt doua ancore incrucisate.
Directorul general, directorii de direcţii, şefii de servicii, inspectorii principali de specialitate din cadrul ANR şi capitanii şefi de port - capitanii zonale - au aplicate la marginea vizierei sepcii frunze de stejar, din fir metalic de culoare galbena.
5. Nasturii (Plansa nr. 6)
Sunt din metal galben, având imprimate în centru doua ancore incrucisate.
Dimensiunile nasturilor sunt de 15 mm şi, respectiv, 22 mm în diametru.
Nasturii cu diametrul de 15 mm se poarta la sapca şi la manecile sacoului, iar cei cu diametrul de 22 mm la sacou.


CAP. III
Componentele uniformei de serviciu şi duratele de utilizare

───────────────────────────────────────────────────────
Nr. U.M. Durata de
crt. Denumirea articolului (bucãţi utilizare
sau (luni)
perechi)
───────────────────────────────────────────────────────

Sezonul rece

1. Scurta de iarna 1 36
2. Veston 1 24
3. Pantalon/fusta 1 24
4. Camasa cu maneca lungã 2 12
5. Pulover 1 24
6. Vesta 1 24
7. Cascheta, caciula 1 48
8. Fular 1 24
9. Cravata 2 24
10. Pantofi/ghete 2 24
11. Manusi 1 36

Sezonul cald

12. Camasa cu maneca scurta 3 24
13. Pantaloni 2 24
14. Caciula/sapca 2 36
15. Pantofi 2 24
16. Eşarfa 2 36

Ţinuta de gala

17. Veston 1 24
18. Pantalon 1 24
19. Pantofi 1 24
───────────────────────────────────────────────────────



NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 1
Camasa - sezon rece femei
Camasa - sezon cald femei
Fusta
Plansa nr. 1 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 5 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 2
Veston
Pantalon (bãrbaţi şi femei)
Cascheta
Plansa nr. 2 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 5 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 3
Camasa - sezon rece bãrbaţi
Pulover
Vesta
Caciula
Plansa nr. 3 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 6 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 4
Scurta de iarna
Scurta de vant
Plansa nr. 4 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 7 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 5
Uniforma de gala
(Protocol)
Cascheta
Veston alb
Pantalon alb
Plansa nr. 5 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 8 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 6
Insigna
Semnul distinctiv
Emblema pentru sapca şi caciula
Nasture
Plansa nr. 6 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 9 - (vezi imaginea asociata).

NOTA C.T.C.E. PIATRA-NEAMT
--------------------------
PLANSA Nr. 7
Galoane pentru ierarhizarea personalului ANR, al capitaniilor de port şi al inspectoratelor tehnice
Plansa nr. 7 este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 578 din 13 august 2003, pag. 9 - (vezi imaginea asociata).

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016