Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 443 din 15 iunie 2011  pentru aprobarea Normelor privind autorizarea pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 443 din 15 iunie 2011 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate

EMITENT: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 456 din 29 iunie 2011
    În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 60/2004 privind reglementările referitoare la construirea, întreţinerea, repararea şi exploatarea căilor ferate, altele decât cele administrate de Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 2.299/2004, ale art. 3 alin. (2) lit. s) şi v) din anexa nr. 1 "Regulament de organizare şi funcţionare al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română - ASFR" la anexa nr. 1 "Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Feroviare Române - AFER" la Hotărârea Guvernului nr. 626/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Feroviare Române - AFER, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (2) lit. k) subpct. (îi) din anexa nr. 1 "Regulament de organizare şi funcţionare al Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română - ASFR" la anexa nr. 1 "Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Feroviare Române - AFER" la Hotărârea Guvernului nr. 626/1998, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificările ulterioare,
    ministrul transporturilor şi infrastructurii emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Se aprobă Normele privind autorizarea pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate, prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    (2) Modelul-cadru al autorizaţiei pentru punere în funcţiune a liniei ferate industriale este prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2
    (1) Prezentul ordin se aplică deţinătorilor de linii ferate industriale nou-construite sau modernizate, în scopul autorizării pentru punere în funcţiune.
    (2) Prin deţinătorii de linii ferate industriale se înţelege operatorii economici care exploatează liniile ferate industriale, fie că sunt proprietarii acestora, fie că au dreptul de exploatare asupra lor.

    ART. 3
    Deţinătorii de linii ferate industriale sunt obligaţi să solicite autorizarea pentru punere în funcţiune, în cazul construirii sau modernizării acestora, în termen de 30 de zile de la data semnării procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

    ART. 4
    Autorizaţia pentru punere în funcţiune a liniei ferate industriale nou-construite sau modernizate atestă faptul că, după executarea lucrărilor, linia ferată industrială este în starea de funcţionare proiectată şi poate fi exploatată în condiţii de siguranţă.

    ART. 5
    (1) Autoritatea responsabilă cu acordarea autorizaţiilor pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate este Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR, din cadrul Autorităţii Feroviare Române - AFER.
    (2) Acordarea autorizaţiei pentru punere în funcţiune a liniei ferate industriale nou-construite sau modernizate se face numai după verificarea îndeplinirii cerinţelor obligatorii impuse de reglementările specifice în vigoare.

    ART. 6
    (1) În cazul deciziei de neacordare a autorizaţiei pentru punere în funcţiune a liniei ferate industriale nou-construite sau modernizate, eventualele contestaţii se depun la Autoritatea Feroviară Română - AFER, în termen de 5 zile de la primirea comunicării scrise de către deţinătorul liniei ferate industriale, şi se soluţionează în termen de 30 de zile de la primirea contestaţiei de către Consiliul de conducere al Autorităţii Feroviare Române - AFER.
    (2) În cazul în care contestatarul este nemulţumit de soluţia dată de către Autoritatea Feroviară Română - AFER, acesta se poate adresa instanţelor de contencios administrativ, conform Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 7
    Autorizaţia pentru punere în funcţiune a liniei ferate industriale nou-construite sau modernizate este valabilă pe toată durata normală de funcţionare a liniei ferate industriale, în condiţiile menţinerii cerinţelor obligatorii impuse de reglementările specifice în vigoare sau până la următoarea modernizare.

    ART. 8
    Autorizaţiile pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate sunt înregistrate de Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR în Registrul de evidenţă autorizaţii pentru punere în funcţiune linii ferate industriale.

    ART. 9
    Pentru prestaţiile efectuate de către Autoritatea Feroviară Română - AFER privind activitatea de autorizare pentru punere în funcţiune a liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate se percep tarife aprobate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.

    ART. 10
    Caietele de sarcini întocmite pentru lucrările de construire sau modernizare a liniilor ferate industriale vor conţine în mod obligatoriu, la documentaţia de referinţă, prevederi referitoare la prezentul ordin.

    ART. 11
    (1) Se interzice exploatarea liniilor ferate industriale nou-construite sau modernizate de către deţinătorii acestora, fără obţinerea autorizaţiei pentru punere în funcţiune - APF, a autorizaţiei de exploatare - AE şi fără aprobarea Regulamentului tehnic de exploatare - RTE.
    (2) Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage răspunderea juridică, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

    ART. 12
    Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR din cadrul Autorităţii Feroviare Române - AFER, deţinătorii de linii ferate industriale nou-construite sau modernizate şi proiectanţii acestora vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 13
    Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.

    ART. 14
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în Buletinul Autorităţii Feroviare Române - AFER.



                    Ministrul transporturilor
                    şi infrastructurii,
                    Anca Daniela Boagiu

    Bucureşti, 15 iunie 2011.
    Nr. 443.
    ANEXA 1

    NORME

    ANEXA 2

    (Model-cadru)
    (faţă)
    T.S. (timbru sec)
 (a se vedea imaginea asociată)
    [României]
    ROMÂNIA
    MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII
    AUTORITATEA FEROVIARĂ ROMÂNĂ - AFER
    AUTORITATEA DE SIGURANŢĂ FEROVIARĂ ROMÂNĂ - ASFR
    AUTORIZAŢIE
    pentru punere în funcţiune
    a liniei ferate industriale
    Seria APF-LFI Nr. ........
    În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 60/2004 privind reglementările referitoare la construirea, întreţinerea, repararea şi exploatarea căilor ferate, altele decât cele administrate de Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 2.299/2004, ale Ordinului ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. ....., în baza dosarului de autorizare pentru punere în funcţiune şi a Cererii de autorizare nr. .... din data de ...., depusă de solicitantul ___..., cu sediul în ....., str. ..... nr. ..., sectorul/judeţul ...., înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului - oficiul registrului comerţului de pe lângă Tribunalul ..... sub nr. .../.../..., CUI: ...,
    AUTORITATEA DE SIGURANŢĂ FEROVIARĂ ROMÂNĂ - ASFR
    autorizează pentru punere în funcţiune LFI ___..., nou-construită/modernizată, de la ... km ... până la ... km ..., în lungime constructivă de ..., aparţinând __......, cu acces direct/indirect la infrastructura feroviară publică/privată CFR, racordată la staţia CFR ____.../linia curentă ............. .
    Prezenta autorizaţie este valabilă pe toată durata normală de funcţionare a liniei ferate industriale nou-construite/ modernizate, cu condiţia menţinerii cerinţelor impuse de prevederile Ordinului ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. .... sau până la prima modernizare.
    Data eliberării: ...................
    Director,
    ...............................
    (numele, prenumele, semnătura
    şi ştampila unităţii)
    (Model-cadru)
    (verso)
    Posesorul autorizaţiei are următoarele obligaţii:
    - să solicite Autorităţii de Siguranţă Feroviară Române - ASFR o nouă APF - LFI cu ocazia modernizării LFI;
    – să permită accesul vehiculelor feroviare pentru deţinătorii de LFI din amonte, conform reglementărilor specifice în vigoare;
    – să permită exercitarea controlului şi inspecţiei de stat personalului posesor al legitimaţiei speciale de control şi inspecţie de stat.

    Posesorul autorizaţiei are următoarele drepturi:
    - să solicite Autorităţii de Siguranţă Feroviară Române - ASFR aprobarea Regulamentului tehnic de exploatare (RTE) a LFI;
    – să solicite Autorităţii de Siguranţă Feroviară Române - ASFR obţinerea autorizaţiei de exploatare (AE) pentru LFI, după aprobarea RTE-ului;
    – să încheie contract de exploatare a LFI cu Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - S.A.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016