Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 441 din 31 mai 2007  privind modificarea si completarea anexelor H, J, K si L la   Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 441 din 31 mai 2007 privind modificarea si completarea anexelor H, J, K si L la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitatile din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului, precum si conditiile de eligibilitate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 378 din 4 iunie 2007
Având în vedere prevederile <>art. 16 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 ,
având în vedere Referatul Direcţiei generale implementare politici agricole nr. 277.289/2007,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexele H, J, K şi L la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 850/2006 pentru aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitãţile din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, precum şi condiţiile de eligibilitate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 şi 1.054 bis din 30 decembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. În anexa H, articolul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Se acordã sprijin financiar pentru funcţionarea grupurilor de producãtori recunoscute şi a celor recunoscute preliminar.
(2) Grupurile de producãtori recunoscute care au beneficiat de sprijin financiar pentru funcţionare pânã la 31 decembrie 2006 nu primesc sprijin financiar în condiţiile prevãzute de prezentul ordin.
(3) Suma acordatã ca sprijin financiar se utilizeazã pentru unele dintre urmãtoarele obiective necesare funcţionãrii grupului de producãtori:
a) amenajarea sediului;
b) plata chiriei sediului, când este cazul;
c) plata chiriei pentru spaţiul necesar pregãtirii produselor colectate de la membri, în vederea livrãrii pe piaţã, dacã este cazul;
d) plata chiriei pentru spaţiul de expunere şi livrare, în cazul în care produsele se comercializeazã pe pieţele de gros sau pe o piaţã organizatã;
e) 50% din valoarea sprijinului pentru plata avansului necesar procurãrii unui mijloc de transport autoutilitar în vederea utilizãrii în interesul grupului de producãtori;
f) plata întocmirii planului de recunoaştere."
2. În anexa H, la articolul 4, alineatul (2), partea introductivã şi litera d) vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru acordarea sprijinului financiar grupurile de producãtori depun o cerere-tip, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, la sucursala judeţeanã sau a municipiului Bucureşti a Agenţiei, însoţitã de urmãtoarele documente:
..........................................................................
d) copia documentului de platã din care sã rezulte cã a plãtit costurile întocmirii planului de recunoaştere entitãţii care l-a întocmit;".
3. În anexa H, la articolul 6, partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Pentru acordarea sprijinului financiar, persoanele prevãzute la art. 1 depun cererea prevãzutã la alin. (3) al art. 2 dupã obţinerea certificãrii la sucursalele judeţene ale Agenţiei, însoţitã de urmãtoarele documente:".
4. În anexa H, la articolul 6, litera g) va avea urmãtorul cuprins:
"g) copie a documentului de platã şi a facturii fiscale, din care sã rezulte cã a plãtit costurile obţinerii certificãrii."
5. În anexa H, la articolul 7 alineatul (2), litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) sã facã dovada încasãrii contravalorii produselor livrate, prin bilet la ordin sau filã CEC pentru livrãrile fãcute la sfârşitul perioadei prevãzute la alin. (1)."
6. În anexa H, articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Producãtorii prevãzuţi la art. 1, care produc legume în sere încãlzite şi ciuperci în spaţii climatizate, depun cerere-tip, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, în douã exemplare, la sucursalele judeţene sau a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, dupã caz.
(2) Cererile se depun pânã la expirarea perioadei de valorificare prevãzute la art. 7 şi vor fi însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/certificatul de înregistrare/actul de constituire, dupã caz;
b) copie de pe avizul de recunoaştere sau recunoaştere preliminarã, în cazul grupurilor sau organizaţiilor de producãtori;
c) copia actului de proprietate/a contractului de închiriere/a contractului de concesionare a terenului/a contractului de asociere/a contractului de asociere în participaţiune;
d) dovada plãţii arendei sau a redevenţei pe teren pentru anul anterior;
e) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local;
f) copii ale documentelor de platã care dovedesc încasarea contravalorii produselor livrate;
g) declaraţie pe propria rãspundere privind culturile înfiinţate în ciclul I şi II, ale cãror produse se livreazã din cele douã cicluri de producţie, în cazul legumelor din serele încãlzite;
h) copia raportului de producţie, în cazul ciupercilor cultivate şi recoltate din spaţiile climatizate;".
7. În anexa H, la articolul 10, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru a beneficia de sprijin financiar, producãtorii agricoli care produc legume şi fructe şi care au în obiectul de activitate şi prelucrarea de legume şi fructe şi dispun de instalaţii specifice acestei activitãţi trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii de eligibilitate:
a) sã deţinã în proprietate/arendã/concesiune suprafeţe de teren cultivate cu legume sau plantaţii de pomi fructiferi;
b) sã nu aibã datorii la bugetul de stat şi la bugetul local;
c) sã livreze produsele proaspete, materii prime, cãtre fabricile de procesare industrialã, în cursul anului de piaţã;
d) pentru produsele de mai jos livrarea cãtre unitãţile şi fabricile de prelucrare industrialã trebuie sã se facã astfel:
1. tomate, ardeioase, fasole-pãstãi, caise, struguri de masã: între 15 iulie şi 15 octombrie;
2. mazãre de grãdinã: între 15 mai şi 15 iulie;
3. piersici: între 1 iunie şi 1 octombrie;
4. pere şi mere: între 1 august şi 15 decembrie;
5. prune, rãdãcinoase, ceapã pentru deshidratare şi castane: între 1 septembrie şi 15 decembrie;
6. prune proaspete destinate producerii magiunului: între 1 august şi 15 octombrie;
e) sã încheie un contract cu fabrica de prelucrare industrialã;
f) sã emitã un aviz de însoţire a mãrfii în cazul producãtorilor de legume şi fructe care transferã produsele agricole cãtre unitãţile de prelucrare."
8. În anexa H, articolul 14, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru un an de comercializare se depune câte o cerere pentru fiecare tip de produs, materie primã, prevãzut şi livrat în perioadele stabilite la art. 10 alin. (2) lit. c)."
9. În anexa H, la articolul 15, litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) numãrul contractului la care se raporteazã sau numãrul documentului de transfer în cazul produselor proprii transferate la procesare."
10. În anexa H, la articolul 17 alineatul (2), litera f) va avea urmãtorul cuprins:
"f) borderou şi copii ale facturilor eliberate de firmele de la care au achiziţionat ambalaje, precum şi borderoul şi copii ale facturilor de livrare a produselor ambalate, în care se specificã numãrul de ambalaje utilizate."
11. În anexa H, dupã articolul 17 se introduce un nou articol, articolul 17^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 17^1. - Acordarea sprijinului financiar în condiţiile prezentului ordin se face în ordinea depunerii cererilor la sucursalele judeţene sau a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, pânã la epuizarea sumelor alocate."
12. În anexa H, articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) Reprezentanţii sucursalelor judeţene sau a municipiului Bucureşti ale Agenţiei verificã îndeplinirea condiţiilor de acordare a sprijinului financiar şi aprobã cererile producãtorilor, întocmesc şi depun la aparatul central al Agenţiei centralizatorul cererilor pentru încasarea sprijinului financiar, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Documentaţia privind sprijinul financiar şi un exemplar al cererii se pãstreazã în original la sediul sucursalei judeţene a Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se introduc într-un program informaţional care se actualizeazã în funcţie de situaţiile deosebite care apar în teritoriu, ori de câte ori este necesar."
13. În anexa H, articolul 19 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19 - Agenţia întocmeşte centralizatorul sumelor cuvenite producãtorilor ca sprijin financiar al statului, pe fiecare activitate. Modelul de centralizator este prevãzut în anexa nr. 4."
14. În anexa H, articolul 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - Agenţia solicitã, în scris, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale sumele cuvenite producãtorilor agricoli sub formã de sprijin. Cererea de solicitare este însoţitã de centralizatorul sumelor acordate producãtorilor sub formã de sprijin financiar."
15. În anexa J, la articolul 2, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) sã facã dovada cã viţa de vie este din soiuri nobile pentru struguri de masã şi vin;".
16. În anexa J, la articolul 3 alineatul (2), dupã litera g) se introduce o nouã literã, litera h), cu urmãtorul cuprins:
"h) copie de pe documentul de platã a însemnului de certificare a vinurilor cu denumire de origine controlatã."
17. În anexa J, la articolul 4 alineatul (1), litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) pânã la data de 31 iulie pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare în plantaţiile viticole pe rod cu soiuri nobile pentru struguri de masã şi vin, inclusiv pentru vinuri cu denumire de origine controlatã."
18. În anexa J, la articolul 4 alineatul (1), litera e) va avea urmãtorul cuprins:
"e) dupã certificarea cantitãţilor de vin cu denumire de origine controlatã şi achiziţionarea însemnelor de certificare a acestei categorii de calitate, dar nu mai târziu de 20 noiembrie."
19. În anexa J, la articolul 6, litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) pânã la data de 31 august pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare în plantaţiile viticole pe rod cu soiuri nobile pentru struguri de masã şi vin, inclusiv pentru vinuri cu denumire de origine controlatã."
20. În anexa J, la articolul 6, litera e) va avea urmãtorul cuprins:
"e) în termen de 10 zile de la data depunerii dosarelor, în urma verificãrii exactitãţii datelor, scriptic şi faptic, de cãtre sucursalele judeţene ale Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pentru certificarea şi marcarea vinurilor cu denumire de origine controlatã."
21. În anexa K, la articolul 1, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Sprijinul financiar pentru susţinerea activitãţilor prevãzute la lit. d) pct. 3 şi 4, lit. f) pct. 3 şi lit. h) pct. 1 din anexa nr. 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 se acordã la producţia marfã."
22. În anexa K, dupã alineatul (4) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (5), care va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Sprijinul financiar pentru susţinerea activitãţilor prevãzute la lit. e) pct. 2 şi lit. g) pct. 1 din anexa nr. 2 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , se acordã la producţia marfã sau la suprafaţã."
23. În anexa K, la articolul 7, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) pentru acordarea sprijinului la suprafaţã, pânã în data de 1 august."
24. În anexa L, la capitolul I "Susţinerea ameliorãrii populaţiilor de animale", secţiunea 2, articolul 7, dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera d), cu urmãtorul cuprins:
"d) copie de pe acreditarea pentru conducerea registrului genealogic sau dovada afilierii la o asociaţie acreditatã pentru conducerea registrului genealogic."
25. În anexa L, la capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) al art. 18, producãtorii agricoli, crescãtori de porcine, trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 10, şi sã o depunã la sucursala judeţeanã a Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, în termen de 30 de zile de la data livrãrii porcilor pentru abatorizare, însoţitã de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizãrii abatorului."
26. În anexa L, la capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19 alineatul (2), litera d) se abrogã.
27. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19 alineatul (3) litera a), punctul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"4. copii de pe factura fiscalã de vânzare a porcilor abatorizaţi şi clasificaţi;".
28. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19 alineatul (3) litera a), punctul 5 se abrogã.
29. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19 alineatul (3) litera b), punctul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"4. copie de pe factura fiscalã de abatorizare a porcilor;".
30. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 19 alineatul (3) litera b), punctul 5 se abrogã.
31. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) şi (3) ale art. 20, producãtorii agricoli, crescãtori de bovine adulte/ovine, trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 10, şi sã o depunã la sucursala judeţeanã a Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, în termen de 30 de zile de la data livrãrii bovinelor adulte/ovinelor pentru abatorizare, însoţitã de documente, pentru fiecare categorie de beneficiar şi în funcţie de regimul utilizãrii abatorului."
32. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21 alineatul (2), literele d) şi f) se abrogã.
33. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21 alineatul (3) litera a), punctul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"4. copii de pe factura fiscalã de vânzare a bovinelor adulte/ovinelor, abatorizate şi clasificate;"
34. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21 alineatul (3) litera a), punctul 5 se abrogã.
35. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21 alineatul (3) litera b), punctul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"4. copie de pe factura fiscalã de abatorizare a bovinelor adulte/ovinelor;".
36. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 1, articolul 21 alineatul (3) litera b), punctul 5 se abrogã.
37. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 2, articolul 24 alineatul (4), litera f) se abrogã.
38. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 2, articolul 24 alineatul (5) litera a), punctul 5 se abrogã.
39. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 2, articolul 24 alineatul (5) litera b), punctul 6 se abrogã.
40. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 3, articolul 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Pentru stimularea producerii şi livrãrii laptelui de vacã, materie primã, la standardele de calitate din Uniunea Europeanã, în anul 2007, se acordã, trimestrial, un sprijin financiar pentru laptele livrat cu un numãr total de germeni (NTG) mai mic sau egal cu 100.000/ml şi un numãr de celule somatice mai mic sau egal cu 400.000/ml.
(2) Criteriile de calitate a laptelui prevãzute la alin. (1) sunt confirmate printr-un numãr de minimum douã analize pentru numãrul total de germeni şi o analizã pentru numãrul de celule somatice, efectuate lunar într-un laborator aprobat.
(3) Pentru perioada 1 ianuarie-31 martie 2007, producãtorii agricoli nu trebuie sã deţinã cotã de lapte pentru a beneficia de sprijinul financiar pentru calitatea laptelui, prevãzut la alin. (1)."
41. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 3, articolul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - (1) Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) al art. 25 pentru laptele livrat la cumpãrãtori, solicitanţii trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 16, şi sã o depunã la sucursala judeţeanã a Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã livrarea cantitãţii stabilite la unul dintre nivelurile producţiei de lapte prevãzute, trimestrial, în prima lunã dupã încheierea trimestrului, însoţitã de:
a) adeverinţã, conform modelului prevãzut în anexa nr. 17, eliberatã de cumpãrãtor, din care sã rezulte cantitatea totalã de lapte preluatã în cursul trimestrului respectiv şi cantitatea de lapte care îndeplineşte criteriile de calitate privind numãrul total de germeni şi numãrul de celule somatice;
b) mişcarea lunarã şi cumulatã a efectivului de vaci de lapte din luna ianuarie pânã la data solicitãrii primei, întocmitã şi semnatã de conducãtorul exploataţiei, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 18.
(2) Pentru a beneficia de sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) al art. 26 pentru laptele livrat la cumpãrãtori, solicitanţii trebuie sã completeze o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 16, şi sã o depunã la sucursala judeţeanã a Agenţiei, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, trimestrial, în prima lunã dupã încheierea trimestrului, însoţitã de adeverinţa al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 17, eliberatã de cumpãrãtor, din care sã rezulte cantitatea de lapte care îndeplineşte criteriile de calitate privind numãrul total de germeni şi numãrul de celule somatice."
42. În anexa L, capitolul II "Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã", secţiunea 4, articolul 32 alineatul (1), litera d) se abrogã.
43. În anexa L, capitolul IV "Dispoziţii finale", la articolul 42, dupã litera g) se introduce o nouã literã, litera h), cu urmãtorul cuprins:
"h) ordin de platã on-line."
44. În anexa L, capitolul IV "Dispoziţii finale", dupã articolul 43 se introduce un nou articol, articolul 43^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 43^1. - (1) Formele de sprijin financiar prevãzute la capitolul II «Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã», în secţiunile 1 şi 2, se acordã pentru animalele crescute, abatorizate şi clasificate, dupã caz, în abatoare autorizate pe teritoriul naţional.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la capitolul II «Îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã», în secţiunea 4, se acordã pentru producţia de miere procesatã la unitãţi de procesare autorizate pe teritoriul naţional."
45. În anexa L, capitolul IV "Dispoziţii finale", dupã articolul 49 se introduce un nou articol, articolul 49^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 49^1. - În conformitate cu prevederile <>art. 16 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 123/2006 pentru aprobarea acordãrii sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2007 , pentru activitãţile din sectorul zootehnic, desfãşurate în perioada 1 ianuarie-19 februarie 2007, care îndeplinesc condiţiile prevãzute în prezentul ordin, acordarea sprijinului financiar se face pe baza cererilor depuse sau care vor fi depuse pânã la data de 15 iunie 2007, fiind exceptate de la termenele stabilite fiecãrei activitãţi. Ulterior acestei date nu se mai primesc cereri pentru plata sprijinului financiar aferent perioadei menţionate."
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Decebal Traian Remeş

Bucureşti, 31 mai 2007.
Nr. 441.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016