Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 429 din 14 mai 2007  pentru modificarea Ordinului ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 133/2005 privind aprobarea Procedurii de repartizare de contingent societăţilor comerciale cu sediul în România, care execută contracte de lucrări în Republica Federală Germania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 429 din 14 mai 2007 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 133/2005 privind aprobarea Procedurii de repartizare de contingent societăţilor comerciale cu sediul în România, care execută contracte de lucrări în Republica Federală Germania

EMITENT: Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 350 din 23 mai 2007
    Având în vedere:
    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2007 pentru completarea Legii nr. 202/2006 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare instituţională;
    – Hotărârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse;
    – Hotărârea Guvernului nr. 167/1991 privind aprobarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania privind trimiterea de personal român din întreprinderi cu sediul în România pentru a activa pe bază de contracte de lucrări, cu modificările ulterioare,

    în baza art. 14 din Hotărârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse,
    ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 133/2005 privind aprobarea Procedurii de repartizare de contingent societăţilor comerciale cu sediul în România, care execută contracte de lucrări în Republica Federală Germania, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 259 din 29 martie 2005, se modifică după cum urmează:
    Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, va furniza informaţii celor interesaţi cu privire la procedura aprobată prin prezentul ordin şi va asigura prezentarea şi actualizarea acestora pe site-ul web al instituţiei."



    ART. II
    Procedura de repartizare de contingent societăţilor comerciale cu sediul în România, care execută contracte de lucrări în Republica Federală Germania, prevăzută în anexa la ordin, se modifică după cum urmează:
    1. Punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1. În vederea obţinerii de contingent, societăţile comerciale depun la Registratura Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă un dosar care trebuie să îndeplinească criteriile de selecţie prevăzute în anexa nr. 1 şi să conţină cererea privind solicitarea de contingent necesar pentru executarea contractului, al cărei model este prezentat în anexa nr. 2, însoţită de documentaţia completă prevăzută în anexa nr. 3a), cu cel mult 60 de zile înainte de data începerii derulării contractului."

    2. Punctul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin direcţia de specialitate, întocmeşte un referat privind dosarul depus în vederea trimiterii de personal român, detaşat din societăţi comerciale cu sediul în România, pentru a activa pe bază de contracte de lucrări, prevăzut în anexa nr. 4, numai pentru societăţile comerciale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
    a) au depus documentaţia completă, conform anexei nr. 3a);
    b) îndeplinesc criteriile de selecţie prevăzute în anexa nr. 1."

    3. Punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. Referatul prevăzut la pct. 4 se avizează de către directorul direcţiei de specialitate şi se aprobă de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În baza referatului aprobat, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin direcţia de specialitate, eliberează societăţii comerciale contingentul necesar pentru trimiterea de personal român, detaşat pentru a activa pe bază de contracte de lucrări în Republica Federală Germania, şi returnează originalul contractului de lucrări, precum şi devizul lucrării/lista de servicii."

    4. Punctul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7. Aprobările de contingent eliberate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, neutilizate în termen de 90 de zile de la data aprobării, se anulează şi nu constituie rezervare de contingent pentru alte contracte de lucrări. Societăţile comerciale sunt obligate să comunice în scris Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă toate aprobările de contingent neutilizate."

    5. Punctul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "8. În vederea obţinerii de contingent suplimentar pentru prelungirea sau, după caz, amânarea perioadei de execuţie a unui contract în derulare, societăţile comerciale depun la Registratura Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă un dosar care trebuie să conţină cererea privind solicitarea de contingent suplimentar, al cărei model este prezentat în anexa nr. 2, însoţită de documentaţia completă prevăzută în anexa nr. 3b)."



    ART. III
    Anexele nr. 2, 3b) şi 4 la procedură se înlocuiesc cu anexele nr. 1-3 la prezentul ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul muncii,
                    familiei şi egalităţii de şanse,
                    Paul Păcuraru

    Bucureşti, 14 mai 2007.
    Nr. 429.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 2 la procedură)
    Societatea Comercială .................
    Nr. ...../data .........
    CERERE
    privind solicitarea de contingent/contingent
    suplimentar necesar pentru executarea contractului
    - model -
    Către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
    Referitor la aprobarea de contingent în baza Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania privind trimiterea de personal român din întreprinderi cu sediul în România pentru a activa pe bază de contracte de lucrări, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 167/1991, cu modificările ulterioare,
    subsemnatul ......................, reprezentant legal al Societăţii Comerciale ................, cu sediul în localitatea ................., str. .............. nr. ..., judeţul/sectorul ...................., codul poştal ..............., vă rog să aprobaţi contingentul/suplimentarea de contingent pentru executarea contractului de lucrări din data de .................., încheiat cu firma germană ....................., şi detaşarea unui număr de ...................... salariaţi (....om/lună), pentru perioada .............., la şantierul/punctul de lucru .............. .
    Salariaţii care urmează să fie detaşaţi în baza acestui contract de lucrări sunt calificaţi în următoarele meserii: ................... .
    La prezenta cerere anexăm documentaţia completă prevăzută în anexa nr. 3a), respectiv 3b) la Procedura de repartizare de contingent societăţilor comerciale cu sediul în România, care execută contracte de lucrări în Republica Federală Germania, aprobată prin Ordinul ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 133/2005, cu modificările ulterioare.
    Reprezentant legal,
    ........................
    (numele, prenumele şi semnătura)
    L.S.

    ANEXA 2

    [Anexa nr. 3b) la procedură]
    DOCUMENTAŢIA
    pe care trebuie să o depună societăţile comerciale
    care urmează să solicite contingent suplimentar
    pentru prelungirea/amânarea perioadei de
    execuţie la un contract în derulare
    1. Cerere privind solicitarea de contingent suplimentar necesar pentru executarea contractului, conform anexei nr. 2
    2. Supliment pentru contractul existent/contractul parţial de lucrări (în limba germană) şi copie de pe acesta
    3. Fundamentarea prelungirii/amânării termenelor, în măsura în care suplimentul nu prevede şi copie de pe acesta
    4. Traducerea suplimentului pentru contractul existent şi fundamentarea prelungirii, în limba română, legalizată sau, după caz, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii comerciale
    5. Restul de lucrări din deviz rămase de executat, în copie
    6. Graficul de repartizare a personalului pe luni
    7. Aprobarea de contingent iniţială, eliberată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în copie
    8. Aprobarea de contingent eliberată de Oficiul Federal de Muncă al Landului Hessen, în copie
    9. Dovezi (în original sau în copie legalizată), eliberate în luna depunerii documentaţiei, privind achitarea la zi a obligaţiilor către:
    - bugetul de stat;
    – bugetul asigurărilor sociale de stat, inclusiv contribuţia la sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale;
    – bugetul asigurărilor pentru şomaj;
    – Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate

    10. Ultimul bilanţ contabil depus şi înregistrat la administraţia financiară, în copie, din care să reiasă activitatea preponderentă pe care o desfăşoară societatea comercială şi situaţia financiară a acesteia.

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 4 la procedură)
    Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
    Nr. .........../Data .........
    De acord
    ────────
    Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă
    REFERAT
    privind dosarul depus în vederea trimiterii de
    personal român, detaşat din societăţi comerciale
    cu sediul în România, pentru a activa pe bază
    de contracte de lucrări
    A. Date de identificare
    Cererea nr. ................ din data de ......................, înregistrată la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu nr. .................... din data de ...........................
    Data completării dosarului (dacă este cazul) ...............
    Societatea Comercială .....................................
    Adresa ...........................
    Activitatea principală ................................., codul de activitate CAEN ........................
    Codul fiscal/Codul unic de înregistrare ....................
    Numele şi prenumele directorului/directorului general/administratorului ...............................
    Bilanţul contabil la data de ........................, din care reiese o cifră de afaceri netă de ..........................., un profit/o pierdere de ....................................... şi un număr mediu de ....................salariaţi.

    B. Îndeplinirea criteriilor de selecţie în vederea obţinerii de contingent
    1. Societatea comercială a depus documentaţia completă conform anexei nr. 3a):
    Da []
    Nu []

    2. Societatea comercială are înscris în certificatul de înmatriculare ca obiect principal de activitate aceeaşi activitate pe care urmează să o desfăşoare în Republica Federală Germania:
    Da []
    Nu []

    3. Societatea comercială a desfăşurat în România, cel puţin 6 luni înainte de data solicitării de contingent, activitatea pentru care solicită contingent:
    Da []
    Nu []

    4. Societatea comercială are personal încadrat cu contract individual de muncă:
    Da []
    Nu []

    5. Obligaţii bugetare achitate la zi:
    Da []
    Nu []

    6. Societatea comercială a respectat înlesnirile la plată: eşalonare/amânare:
    Da []
    Nu []
    a) bugetul de stat ...................................;
    b) bugetul asigurărilor sociale de stat ..............;
    c) bugetul asigurărilor pentru şomaj .................;
    d) bugetul asigurărilor sociale de sănătate ...........;

    7. Există înscrise în registrul comerţului menţiuni, conform art. 21 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau comunicări ale organelor de drept, referitoare la amenzi, abuz de încredere, fals, concurenţă, alte abateri:
    Da []
    Nu []

    8. Există sancţionare pentru nerespectarea legislaţiei germane la data solicitării de contingent:
    Da [] pe perioada ......................
    Nu []


    C. Elemente ale contractului
    1. Domeniul de activitate pentru care a fost încheiat contractul ......................
    2. Data încheierii contractului (zz/ll/aa) ..................
    3. Denumirea firmei germane cu care s-a încheiat contractul .........
    4. Data începerii lucrării (zz/ll/aa) ..........................
    5. Data finalizării lucrării (zz/ll/aa) ...................
    6. Durata de executare a contractului .................... luni
    7. Personal necesar pentru executarea contractului: ........ om/lună
    8. Valoarea contractului ............................ mii euro
    9. Şantierul/Punctul de lucru de desfăşurare a contractului ..............................

    D. Menţiuni
    * Societatea comercială are aprobat un număr de ... contracte, cu un număr total de ...... om/lună, conform situaţiei Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
    * La data începerii contractului supus aprobării societatea comercială are în derulare ... contracte, cu un număr de ... salariaţi cu contract individual de muncă, detaşaţi, cu care îşi desfăşoară deja activitatea în Republica Federală Germania.

    Având în vedere cele prezentate, vă rugăm să decideţi asupra acordării contingentului.
    Avizat,
    ───────
    Director,
    ............
    Şef serviciu,
    ................
    Întocmit,
    ...........
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016