Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 42 din 17 mai 2012  pentru aprobarea procedurii de control privind prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc si a formularului-tip de proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 42 din 17 mai 2012 pentru aprobarea procedurii de control privind prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc si a formularului-tip de proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor

EMITENT: AGENTIA NATIONALA ANTI-DOPING
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 29 mai 2012
    Având în vedere:
    - Referatul de aprobare al Direcţiei juridice şi resurse umane nr. 3.272 din 8 mai 2012;
    - prevederile art. 14-16, art. 18, art. 23-25 din Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, republicatã;
    - prevederile art. 6 alin. (1) şi (2) şi art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 59/2006 privind utilizarea suplimentelor nutritive de cãtre sportivi, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 511/2006;
    - prevederile art. 15, 16 şi 24 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - prevederile art. 8, 14-16, 19 şi 23-25 din Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, republicatã;
    - prevederile art. 16, 17, 20, 21 şi 23-25 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 956/2011,
    în temeiul art. 11 alin. (2) din Legea nr. 227/2006, republicatã, cu modificãrile ulterioare, şi al art. 20 alin. (3) din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 956/2011,

    preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã procedura de control privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, prevãzutã în anexa nr. 1.
    ART. 2
    (1) Se aprobã formularul-tip al procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevãzut în anexa nr. 2.
    (2) Formularul-tip al procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevãzut în anexa nr. 2 se utilizeazã pentru constatarea şi sancţionarea contravenţiilor de cãtre agenţii constatatori din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, stabilite prin Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, republicatã.
    ART. 3
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 4
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                  Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping,
                             Graziela Elena Vâjialã

    Bucureşti, 17 mai 2012.
    Nr. 42.


    ANEXA 1


                              PROCEDURA DE CONTROL
           privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului
                ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc

    ART. 1
    Prezenta procedurã reglementeazã exercitarea activitãţii de control de cãtre personalul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, împuternicit sã exercite atribuţiile de control privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.
    ART. 2
    Controlul privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc se realizeazã din oficiu, pe baza planului anual de control aprobat de preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping sau la sesizarea oricãrei persoane fizice ori juridice sau a structurii cu atribuţii în gestionarea rezultatelor controlului doping din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, atunci când în urma controlului doping şi a gestionãrii rezultatelor se constatã o încãlcare a reglementãrilor doping de cãtre un sportiv sau de personalul asistent al sportivului implicând una dintre substanţele prevãzute în anexa la Legea nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, republicatã.
    ART. 3
    (1) Controlul se efectueazã de cãtre personalul cu atribuţii de control din cadrul Agenţiei Naţionale Anti-Doping, pe baza ordinului de control emis de preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, cu respectarea dispoziţiilor art. 21 alin. (2) din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, aprobate prin hotãrârea Guvernului nr. 956/2011.
    (2) În urma controlului efectuat, în cazul în care se constatã una dintre contravenţiile prevãzute la art. 14-16 din Legea nr. 104/2008, republicatã, se încheie procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, prevãzut în anexa nr. 2 la ordin.
    (3) Pe lângã sancţiunea contravenţionalã a amenzii, în cazul contravenţiei prevãzute la art. 14 din Legea nr. 104/2008, republicatã, agentul constatator dispune confiscarea produselor care conţin substanţe dopante cu grad mare de risc şi a bunurilor prevãzute la art. 23 din Legea nr. 104/2008, republicatã.
    (4) Pe lângã sancţiunea contravenţionalã a amenzii, în cazul contravenţiei prevãzute de art. 15 din Legea nr. 104/2008, republicatã, agentul constatator poate dispune sancţiunea complementarã a suspendãrii activitãţii sãlii de culturism sau de fitness pe o duratã de cel mult 6 luni, cu respectarea dispoziţiilor art. 21 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (5) În situaţia în care se constatã contravenţia prevãzutã la art. 16 alin. (1) din Legea nr. 104/2008, republicatã, agentul constatator dispune, pe lângã sancţiunea contravenţionalã a amenzii, sancţiunea complementarã a suspendãrii activitãţii sãlii de culturism sau de fitness pe o duratã de cel mult 6 luni.
    (6) Dacã în urma controlului se constatã respectarea prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc se va întocmi de cãtre agenţii constatatatori numai o notã de constatare.
    ART. 4
    În situaţia în care agentul constatator constatã contravenţia prevãzutã la art. 16 alin. (1) de douã ori în cursul unui an, întreprinde demersurile în vederea retragerii certificatului de funcţionare din punct de vedere al respectãrii reglementãrilor antidoping cu respectarea dispoziţiilor art. 18 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 956/2011.
    ART. 5
    (1) Dacã în urma controlului efectuat se constatã indicii temeinice cã suplimentele alimentare comercializate în sãlile de culturism şi fitness sunt contaminate sau conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, agentul constatator dispune ridicarea de probe din cadrul produselor comercializate în sãlile de culturism şi fitness în vederea analizãrii acestora.
    (2) Prin indicii temeinice se înţelege probarea faptului cã produsul comercializat a fost analizat şi, în urma analizãrii, s-a dovedit cã acesta conţinea la data efectuãrii analizei substanţe dopante cu grad mare de risc.
    (3) Lista suplimentelor alimentare analizate şi în conţinutul cãrora a fost doveditã prezenţa substanţelor dopante cu grad mare de risc se publicã pe site-ul Agenţiei Naţionale Anti-Doping.
    (4) Orice modificare şi completare a listei prevãzute la alin. (3) se publicã pe site-ul Agenţiei Naţionale Anti-Doping cu precizarea datei modificãrii şi completãrii acesteia.
    ART. 6
    Dacã în urma controlului se constatã indicii temeinice ale sãvârşirii infracţiunii prevãzute la art. 19 din Legea nr. 104/2008, republicatã, agentul constatator întocmeşte documentaţia în vederea sesizãrii de cãtre Agenţia Naţionalã Anti-Doping a organelor de urmãrire penalã şi dispune prin proces-verbal întocmit cu respectarea dispoziţiilor art. 214 lit. a) din Codul de procedurã penalã, republicat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, confiscarea substanţelor dopante cu grad mare de risc, a produselor care conţin substanţe dopante cu grad mare de risc şi a bunurilor prevãzute la art. 23 din Legea nr. 104/2008, republicatã.


    ANEXA 2


    AGENŢIA NAŢIONALÃ ANTI-DOPING
    Municipiul Bucureşti, bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2
    tel./fax 021/311.55.41


                                                 Seria A.N.A.D. nr. ......


                                 PROCES-VERBAL
                 de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

              încheiat astãzi, ziua ..... luna ...... anul ......

    Subsemnatul/Subsemnaţii, ............................................., în
calitate de agent/agenţi constatator/constatatori în cadrul Agenţiei Naţionale
Anti-Doping, împuternicit/împuterniciţi prin Ordinul preşedintelui Agenţiei
Naţionale Anti-Doping nr. ........../.........., legitimat/legitimaţi cu
legitimaţia/legitimaţiile de control seria/seriile ........./..............
nr. .............. şi nr. .........., în urma controlului efectuat în ziua
de .............. luna ............ anul .............., ora ................,
la ................................., din localitatea .......................,
str. ............................. nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ...,
judeţul/sectorul ............................, am constatat urmãtoarele*):
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................

    Fapta/Faptele descrisã/descrise mai sus încalcã prevederea/prevederile
    art. .... alin. ..... lit. ......
    art. .... alin. ..... lit. ...... din. ............... şi constituie
    contravenţie/contravenţii sancţionatã/sancţionate de prevederile
    art. .... alin. ..... lit. ......
    art. .... alin. ..... lit. ...... din. ........, cu amendã
    de la ............... la .............
    de la ............... la. ................
    şi cu urmãtoarele sancţiuni complementare prevãzute de actul normativ de
    sancţionare a contravenţiei ..............................
    ...........................................................................

    De sãvârşirea acestei/acestor fapte se face vinovat(ã)**):
    A. ....................................., înmatriculatã în ......... sub
nr. J ............../....../.................., cod fiscal ...................,
reprezentat(ã) prin domnul/doamna ..............................., în calitate
de ......................., domiciliat/domiciliatã în ............, str. ......
nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ..............,
posesor/posesoare al/a BI/CI seria ................... nr. ...............,
eliberat/eliberatã de .......................... la data de ..................,
CNP ...................., având funcţia de .............................. în
cadrul persoanei juridice sus-menţionate.
    B. ..........................., fiul (fiica) lui .........................
şi al/a ..............................................., în vârstã de ..... ani,
cu domiciliul în ......................, str. .................... nr. .......,
bl. ....., sc. ....., et. ...., ap. ......., sectorul/judeţul ................,
posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..................... nr. .............,
eliberat/eliberatã de ................... la data de ........................,
CNP ......................... .

    Faţã de contravenţiile constatate se aplicã urmãtoarele sancţiuni:
    Contravenientul ................ se amendeazã cu:
    1) ........ lei, conform art. .... alin. ...... lit. .....
    2) ........ lei, conform art. .... alin. ...... lit. ..... din ...........,
în sumã totalã de .............................. lei şi sancţiunea/sancţiunile
complementarã/complementare .............................., prevãzutã/prevãzute
de art. ... din ...............


          Agent/Agenţi Martor, Contravenient***),
      constatator/constatatori,
      ......................... ......... ....................


    Amenda contravenţionalã aplicatã persoanei juridice va fi achitatã în termen
de 15 zile de la data înmânãrii sau, dupã caz, comunicãrii cãtre contravenient
a prezentului proces-verbal, la Trezoreria Statului din cadrul organului fiscal
în a cãrei evidenţã fiscalã se aflã contravenientul. Cuantumul amenzii va fi
virat în codul de cont 20.35.01.01 "Venituri din amenzi şi alte sancţiuni
aplicate potrivit dispoziţiilor legale".
    Amenda contravenţionalã aplicatã persoanei fizice se achitã în termen de
15 zile de la data înmânãrii sau, dupã caz, comunicãrii cãtre contravenient a
prezentului proces-verbal, la organele de specialitate ale unitãţilor
administrativ-teritoriale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti în a
cãror razã teritorialã domiciliazã contravenientul persoanã fizicã.
    În situaţia în care contravenientul nu va achita amenda în termen de 15 zile
de la data înmânãrii/comunicãrii procesului-verbal însoţit de înştiinţarea de
platã, se va proceda la executarea silitã a acestuia, în condiţiile legii.
    Contravenientul poate face plângere împotriva procesului-verbal de
constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii în termen de cel mult
15 zile de la înmânarea/comunicarea acestuia.

    Plângerea, împreunã cu procesul-verbal, se depune la judecãtoria în a cãrei
circumscripţie a fost sãvârşitã contravenţia.

    Alte menţiuni
    a) Menţiuni ale agentului constatator:
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    b) Obiecţiuni ale contravenientului cu privire la conţinutul actului de
constatare***):
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................

    Contravenientul nu se aflã de faţã/refuzã sã semneze/nu poate semna.
    Nu a fost de faţã un martor, deoarece .....................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................



          Agent/Agenţi Martor, Contravenient,
      constatator/constatatori,
      ......................... ......... ....................


    Martor: Numele şi prenumele .......................................,
domiciliat în localitatea ............................., str. ...........
nr. ....., bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ....., judeţul/sectorul ......,
posesor al BI/CI seria ........... nr. ....., eliberat(ã) de ..................
la data ............................., CNP .........................,
ocupaţia ........................, locul de muncã ........................... .

    Declar cã prezentul proces-verbal nu a fost semnat de contravenient
eoarece refuzã/nu poate/nu este de faţã sã semneze.



                     Semnãtura martorului ................

----------------
    *) În cazul în care spaţiul alocat este insuficient se vor întocmi note de constatare în 3 exemplare, semnate de toate pãrţile pe fiecare paginã, acestea constituind anexa şi fãcând parte integrantã din prezentul proces-verbal.
    **) Se completeazã "A" pentru persoana juridicã sau "B" pentru persoana fizicã.
    ***) Se solicitã contravenientului sã scrie obiecţiunile în spaţiul alocat sau sã scrie cã nu are obiecţiuni. În caz de refuz al contravenientului, agentul/agenţii constatator/constatatori va/vor menţiona în scris refuzul contravenientului de a se conforma acestei cerinţe.



            ÎNŞTIINŢARE DE PLATÃ seria A.N.A.D. ......... nr. ......


    Numele şi prenumele/Denumirea ............................., prenumele pãrinţilor, .................. şi ................., cu domiciliul/sediul în localitatea ........................................., str. .............................................. nr. ....., bl. ..., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ............................., CNP ............................., posesor al BI/CI seria. .......... nr. ............... eliberat(ã) de
.................. la data ................., CUI ..................., înregistratã la .............................. sub nr. . .................................., reprezentat de domnul/doamna ................................................, domiciliat/domiciliatã în localitatea ...................................., str. ........................... nr. ...., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ....., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..............nr. ......................, eliberat(ã) de .......................... la data ...................................., CNP ................., în calitate de .......................
    În baza procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria ............. nr. ........................., încheiat în ziua de ......., luna .................., anul ......., la ............................., vã comunicãm prezenta înştiinţare de platã pentru suma de ......... lei.
    În situaţia în care nu achitaţi amenda în termen de 15 zile de la data înmânãrii/comunicãrii procesului-verbal însoţit de prezenta înştiinţarea de platã, acesta devine titlu executoriu fãrã nicio altã formalitate şi se supune executãrii silite în condiţiile legii.
    Prezenta înştiinţare de platã vi secomunicã pentru opozabilitate împreunã cu procesul-verbal în cauzã.
    Contravenientul nu se aflã de faţã/refuzã sã semneze/nu poate semna.

    Se confirmã de martorul:
    Numele şi prenumele ......................., domiciliat în localitatea .................., str. ............. nr. ..., bl. ...., sc. ....., et. ...., ap. ..., judeţul/sectorul ........................., posesor al BI/CI seria .......... nr. ......................, eliberat(ã) de .............................. la data ..................................., CNP ....................................., ocupaţia ...................................., locul de muncã ............................ .


         Agenţi constatatori, Martor, Contravenient,
      ......................... ......... ....................



                                  -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016