Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 419 din 30 martie 2010  pentru modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, aprobat prin   Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 2/2010     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 419 din 30 martie 2010 pentru modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 2/2010

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 258 din 21 aprilie 2010
ORDIN nr. 419 din 30 martie 2010
pentru modificarea şi completarea <>Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2/2010
EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI ŞI PÃDURILOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 258 din 21 aprilie 2010


Având în vedere Referatul de aprobare nr. 15.747 din 17 martie 2010 al Direcţiei implementare programe din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu,
în temeiul <>art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor,

ministrul mediului şi pãdurilor emite prezentul ordin.

ART. I
<>Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2/2010 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 31 din 15 ianuarie 2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) colector - operator economic autorizat sã desfãşoare activitãţi de colectare a vehiculelor scoase din uz, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;".
2. La articolul 2, dupã litera g) se introduce o nouã literã, litera g^1), cu urmãtorul cuprins:
"g^1) proprietar aprobat - proprietarul, persoanã juridicã, al cãrui dosar de înscriere în program a fost aprobat de Autoritate;".
3. La articolul 2, dupã litera k) se introduce o nouã literã, litera k^1), cu urmãtorul cuprins:
"k^1) sesiune de înscriere - perioadã de timp determinatã, în interiorul cãreia proprietarul, persoanã juridicã, poate depune la Autoritate dosarul de înscriere în program;".
4. La articolul 6, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Proprietarul poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achiziţionarea mai multor tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate noi, în schimbul predãrii spre casare a unui numãr echivalent de tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate aflate în proprietatea sa."
5. La articolul 7, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"a) s-a înscris la un producãtor validat în vederea achiziţionãrii unui tractor nou sau a unei maşini agricole autopropulsate noi, obţinând o notã de înscriere; în cazul proprietarului persoanã juridicã, înscrierea la producãtorul validat se face dupã aprobarea dosarului de înscriere de cãtre Autoritate;".
6. La articolul 9 alineatul (2), litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) operator economic."
7. La articolul 9 alineatul (3), dupã litera a) se introduce o nouã literã, litera a^1), cu urmãtorul cuprins:
"a^1) este înfiinţat/are activitate, dupã caz, de cel puţin un an la data depunerii dosarului de înscriere;".
8. La articolul 11, alineatele (3) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) Plicul care conţine dosarul de validare poate fi transmis şi prin serviciul poştal sau de curierat, sub condiţia ca data de expediere, evidenţiatã de respectivul serviciu, sã nu depãşeascã data-limitã aferentã sesiunii de validare.
............................................................................
(5) Autoritatea nu rãspunde pentru situaţia în care plicul transmis prin serviciul poştal sau de curierat este recepţionat dupã 5 zile lucrãtoare de la data-limitã aferentã sesiunii de validare, chiar dacã data de expediere evidenţiatã pe plic nu depãşeşte data-limitã de depunere; în acest caz, dosarul de validare nu mai constituie obiectul analizei şi evaluãrii."
9. La articolul 11 alineatul (8), litera l) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"l) situaţia financiarã anualã la încheierea ultimului exerciţiu financiar, însoţitã, dupã caz, de raportul administratorilor şi raportul comisiei de cenzori sau raportul de audit, precum şi de ultima balanţã de verificare lunarã, în copii; la situaţia financiarã anualã se anexeazã copia confirmãrii depunerii acesteia la oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz;".
10. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 13
Suma aprobatã producãtorului validat
(1) Un producãtor nu poate solicita prin cererea de finanţare depusã mai mult decât suma prevãzutã pentru desfãşurarea programului, în caz contrar solicitarea fiind nulã.
(2) Solicitãrile cumulate ale tuturor producãtorilor nu trebuie sã depãşeascã suma prevãzutã pentru derularea programului, în caz contrar urmând a se aplica prevederile alin. (3).
(3) În condiţiile în care suma totalã solicitatã de producãtorii validaţi depãşeşte suma prevãzutã pentru derularea programului, Autoritatea procedeazã la distribuirea acesteia între producãtorii validaţi, prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma prevãzutã pentru derularea programului şi suma totalã solicitatã.
(4) Suma rezultatã în urma aplicãrii criteriilor prevãzute la alin. (1)-(3) reprezintã suma aprobatã de Autoritate şi care urmeazã sã fie contractatã cu producãtorul validat."
11. La articolul 14, alineatele (2), (5) şi (6) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Contractul se întocmeşte în douã exemplare, ambele având aceeaşi valoare juridicã, câte un exemplar pentru fiecare parte semnatarã.
.........................................................................
(5) Se considerã renunţare la finanţarea aprobatã neprezentarea producãtorului validat pentru perfectarea contractului şi/sau neprezentarea documentelor solicitate într-un termen de maximum 10 zile de la data comunicatã de Autoritate.
(6) În situaţia în care producãtorul validat nu utilizeazã pânã la data de 25 iulie a fiecãrui an de derulare a programului cel puţin 80% din suma contractatã, contractul de finanţare nerambursabilã înceteazã de drept, Autoritatea procedând la redistribuirea sumei rãmase neutilizatã."
12. La articolul 14, dupã alineatul (6) se introduc şapte noi alineate, alineatele (7)-(13), cu urmãtorul cuprins:
"(7) Redistribuirea sumei rãmase neutilizatã se face prin act adiţional la contractul de finanţare nerambursabilã, pe baza cererii de suplimentare a finanţãrii depuse de producãtorul validat care a utilizat, pânã la data de 25 iulie, cel puţin 80% din suma contractatã. Cererea de suplimentare a finanţãrii se depune la sediul Autoritãţii pânã la data de 28 iulie inclusiv.
(8) Redistribuirea sumei rãmase neutilizatã în condiţiile alin. (6) se face de cãtre Autoritate prin aplicarea criteriilor prevãzute la art. 13 alin. (1)-(3).
(9) Lista producãtorilor validaţi, cuprinzând şi sumele contractate de cãtre aceştia, inclusiv în urma suplimentãrii finanţãrii, se publicã/se actualizeazã pe pagina de internet a Autoritãţii, în termen de cel mult 3 zile lucrãtoare de la data:
a) perfectãrii contractului de finanţare nerambursabilã;
b) încheierii actului adiţional privind suplimentarea finanţãrii.
(10) Neprezentarea producãtorului validat pentru încheierea actului adiţional privind suplimentarea finanţãrii, în termen de cel mult 3 zile lucrãtoare de la data comunicatã de Autoritate, atrage anularea suplimentãrii finanţãrii.
(11) Suma anulatã potrivit art. 10 rãmâne la dispoziţia Autoritãţii, care poate dispune, cu aplicarea criteriilor prevãzute la art. 13 alin. (1)-(3), o nouã suplimentare a finanţãrii cãtre producãtorul validat care depune cerere în acest sens pânã la data stabilitã şi comunicatã de Autoritate.
(12) În situaţia prevãzutã la alin. (11), Autoritatea încheie cu producãtorul validat un nou act adiţional şi actualizeazã, pe pagina de internet proprie, lista producãtorilor validaţi şi sumele contractate cu aceştia, inclusiv în urma suplimentãrii finanţãrii.
(13) Producãtorul validat cãruia îi este incident alin. (10) nu poate beneficia de suplimentarea finanţãrii în condiţiile alin. (11)."
13. La articolul 20, alineatele (1)-(16) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 20
Înscrierea în program
(1) Sesiunea de înscriere se considerã deschisã dupã publicarea pe pagina de internet a Autoritãţii a listei producãtorilor validaţi cu sumele contractate de cãtre aceştia. Ultima zi a sesiunii de înscriere nu poate depãşi data de 25 august a fiecãrui an în care se desfãşoarã programul.
(2) În cadrul sesiunii de înscriere, proprietarul depune la Autoritate dosarul de înscriere, care trebuie sã cuprindã urmãtoarele documente având caracter general:
a) cererea de finanţare, al cãrei formular este prevãzut în anexa nr. 7, în original, semnatã de reprezentantul legal al proprietarului sau de persoana împuternicitã/desemnatã sã îl reprezinte în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal;
b) copia actului de identitate al reprezentantului legal al proprietarului;
c) procura notarialã de împuternicire/actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al acesteia, în copie; procura notarialã de împuternicire se depune, în original, de cãtre operatorul economic şi organizaţia neguvernamentalã; actul de desemnare se depune, în original, de cãtre instituţia publicã, unitatea administrativ-teritorialã, unitatea sau instituţia de învãţãmânt;
d) certificatul de înregistrare fiscalã, corespunzãtor formularului cod M.F.P. 14.13.20.99/1/2, prevãzut în anexa nr. 1 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 262/2007 , cu modificãrile ulterioare, în copie;
e) certificatul de atestare fiscalã, emis de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data depunerii dosarului de înscriere, în original;
f) certificatul/certificatele de atestare fiscalã emis/emise de direcţia/direcţiile de taxe şi impozite locale, valabil/valabile la data depunerii dosarului de înscriere, pentru sediul social şi pentru punctul/punctele de lucru pentru care se intenţioneazã achiziţionarea tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate noi, în original; dacã nu este cazul, proprietarul, unitate administrativ-teritorialã, poate prezenta declaraţia pe propria rãspundere a secretarului;
g) certificatul de cazier fiscal, eliberat de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data depunerii dosarului de înscriere, în original;
h) certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, valabil la data depunerii dosarului de înscriere, în original;
i) certificatul de înmatriculare/înregistrare a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie certificatã "Conform cu originalul"; în situaţia în care certificatul de înregistrare nu conţine date privind anul de fabricaţie, acesta trebuie însoţit de cartea de identitate a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie certificatã "Conform cu originalul"; în lipsa cãrţii de identitate, poate fi depus, în copie certificatã "Conform cu originalul", orice act de proprietate cu valoare juridicã ce poate atesta vechimea tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate;
j) cu excepţia proprietarului operator economic, copia situaţiei financiare anuale la încheierea ultimului exerciţiu financiar, vizatã de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, însoţitã, dupã caz, de raportul administratorilor şi raportul comisiei de cenzori sau ultimul raport de audit ori raport de analizã pe bazã de bilanţ, împreunã cu ultima balanţã de verificare lunarã.
(3) Dosarul de înscriere al proprietarului, unitate administrativ-teritorialã, trebuie sã cuprindã şi hotãrârea consiliului local sau judeţean, dupã caz, privind participarea la program, în original.
(4) Dosarul de înscriere al proprietarului, unitate sau instituţie de învãţãmânt, trebuie sã cuprindã şi urmãtoarele documente specifice:
a) dovada personalitãţii juridice, aviz sau autorizaţie de funcţionare, în copie;
b) decizia, ordinul sau actul de numire/validare, dupã caz, prin care a fost numit directorul unitãţii de învãţãmânt ori rectorul instituţiei de învãţãmânt, în copie;
c) actul doveditor al acreditãrii, în copie;
d) hotãrârea consiliului de administraţie privind participarea la program, în original.
(5) Dosarul de înscriere al proprietarului, organizaţie neguvernamentalã, trebuie sã cuprindã şi urmãtoarele documente specifice, dupã caz:
a) actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
b) statutul, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
c) hotãrârea adunãrii generale a organizaţiei neguvernamentale privind alegerea reprezentantului legal, în copie;
d) certificatul de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în copie legalizatã;
e) certificatul eliberat de instanţa competentã, care atestã faptul cã organizaţia neguvernamentalã nu a fost radiatã din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în original şi nu mai vechi de 10 zile faţã de data depunerii dosarului de înscriere;
f) declaraţia, în original, privind eventuala activitate economicã a organizaţiei neguvernamentale, al cãrei formular este prevãzut în anexa nr. 8;
g) hotãrârea adunãrii generale a organizaţiei neguvernamentale privind participarea la program, în original.
(6) Dosarul de înscriere al proprietarului, operator economic, trebuie sã cuprindã şi urmãtoarele documente specifice:
a) actul de înfiinţare (act constitutiv/contract de societate/statut), cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie;
b) certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului, împreunã cu toate anexele sau/şi certificatul constatator eliberat conform prevederilor <>art. 17^1 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru sediul social şi punctul/punctele de lucru pentru care se intenţioneazã achiziţionarea tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate noi în cadrul programului, în copii;
c) certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului, în original şi nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de înscriere, din care sã rezulte: datele de identificare a proprietarului, codul unic de înregistrare, capitalul social, obiectul principal de activitate şi activitãţile secundare de activitate, administratorii, acţionarii/asociaţii şi situaţia juridicã;
d) copia actului de identitate al reprezentantului legal;
e) hotãrârea/decizia adunãrii generale a acţionarilor/asociaţilor, a asociatului unic, a consiliului de administraţie privind participarea la program, în original;
f) declaraţia, în original, privind ajutoarele de stat primite în ultimii 3 ani, inclusiv cele exceptate de la obligaţia notificãrii; formularul declaraţiei este prevãzut în anexa nr. 9;
g) copiile situaţiilor financiare anuale la încheierea ultimelor douã exerciţii financiare, însoţite, dupã caz, de rapoartele administratorilor şi rapoartele comisiei de cenzori sau rapoartele de audit, împreunã cu ultima balanţã de verificare lunarã; în cazul operatorului economic constituit ca societate comercialã în baza <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la situaţiile financiare anuale se anexeazã confirmãrile depunerii acestora la oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz; operatorul economic, altul decât cel constituit ca societate comercialã în baza <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, depune situaţiile financiare anuale vizate de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice.
(7) Dosarul de înscriere al proprietarului, instituţie publicã, trebuie sã cuprindã şi urmãtoarele documente specifice:
a) actul de înfiinţare, în copie certificatã "conform cu originalul";
b) actul de numire/validare a reprezentantului legal, în copie certificatã "conform cu originalul";
c) hotãrârea/ordinul/decizia/dispoziţia privind participarea la program, în original.
(8) Hotãrârea/ordinul/decizia/dispoziţia de participare la program trebuie sã cuprindã:
a) acordul cu privire la casarea tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate şi achiziţionarea tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate noi prin program;
b) numãrul de tractoare sau maşini agricole autopropulsate noi care se intenţioneazã a fi achiziţionat prin program;
c) valoarea totalã a finanţãrii solicitate, reprezentând prima de casare corespunzãtoare numãrului de tractoare sau maşini agricole autopropulsate uzate;
d) anexa, conţinând lista tractoarelor sau maşinilor agricole autopropulsate uzate care urmeazã sã fie casate prin program; lista va cuprinde urmãtoarele date: marca, numãrul de înmatriculare/înregistrare, anul fabricaţiei, numãrul şi seria certificatului de înmatriculare/înregistrare, numãrul de inventar.
(9) Dosarul de înscriere se depune legat, paginat şi opisat, într-un singur exemplar, în plic sigilat, la registratura Autoritãţii, la adresa: Administraţia Fondului pentru Mediu, municipiul Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, corp A, sectorul 6, cod poştal 060031. Depunerea şi recepţionarea dosarului de înscriere se fac în urmãtoarele condiţii:
a) proprietarul va înscrie pe plic, în mod obligatoriu, denumirea şi adresa sa completã, precum şi titlul: "Dosar de înscriere în Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul ........ - Persoane juridice";
b) plicul care conţine dosarul de înscriere poate fi transmis şi prin serviciul poştal sau de curierat, sub condiţia ca data de expediere, evidenţiatã de respectivul serviciu, sã nu depãşeascã data-limitã aferentã sesiunii de înscriere; Autoritatea nu rãspunde pentru situaţia în care plicul transmis prin serviciul poştal sau de curierat este recepţionat dupã 5 zile lucrãtoare de la data-limitã aferentã sesiunii de înscriere, chiar dacã data de expediere evidenţiatã pe plic nu depãşeşte data-limitã de depunere; în acest caz, dosarul de înscriere nu mai constituie obiectul analizei şi evaluãrii;
c) la data recepţionãrii plicului conţinând dosarul de înscriere, acesta primeşte de la registratura Autoritãţii un numãr de înregistrare, în ordinea sosirii;
d) documentele cuprinse în dosarul de înscriere, ilizibile sau care conţin ştersãturi ori modificãri, precum şi cele incomplete sau conţinând date şi informaţii neconforme cu realitatea atrag respingerea dosarului de înscriere.
(10) Aprobarea înscrierii proprietarului se face în urma analizei şi evaluãrii documentelor cuprinse în dosarul de înscriere. În vederea analizei şi evaluãrii, prin dispoziţie a preşedintelui Autoritãţii, se numeşte Comisia de analizã şi evaluare, constituitã din personal din cadrul Autoritãţii.
(11) Comisia de analizã şi evaluare verificã îndeplinirea de cãtre proprietar a criteriilor de eligibilitate, completând fişa de evaluare a eligibilitãţii proprietarului, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 11.
(12) În baza propunerii Comisiei de analizã şi evaluare, Autoritatea, prin Comitetul director, aprobã înscrierea în program a proprietarului sau respinge dosarul de înscriere a acestuia.
(13) Lista proprietarilor aprobaţi se publicã pe pagina de internet a Autoritãţii şi se actualizeazã periodic.
(14) Producãtorul validat înscrie proprietarul aprobat în baza urmãtoarelor documente:
a) actul de identificare a proprietarului (dovada personalitãţii juridice), în copie;
b) certificatul de înmatriculare/înregistrare a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în original şi în copie (originalul se restituie, copia se pãstreazã);
c) actul de identitate al reprezentantului legal al proprietarului, în original şi în copie;
d) procura notarialã de împuternicire sau actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al acesteia, în original şi în copie.
(15) Producãtorul validat elibereazã proprietarului nota de înscriere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 10. Nota de înscriere este valabilã 30 de zile de la eliberare, cu posibilitatea prelungirii valabilitãţii acesteia de cãtre producãtorul validat emitent, la solicitarea justificatã a proprietarului înscris. În toate cazurile, valabilitatea notei de înscriere nu poate depãşi însã data de 25 noiembrie.
(16) Responsabilitatea înscrierii proprietarului, precum şi responsabilitatea prelungirii valabilitãţii notei de înscriere revin în exclusivitate producãtorului validat. Producãtorul validat garanteazã comercializarea tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate noi, din al cãrui/cãrei preţ se scade valoarea primei de casare, cãtre proprietarul înscris care se prezintã cu documentele prevãzute la art. 23 alin. (1) şi (2), în termenul de valabilitate a notei de înscriere, în vederea achiziţionãrii tractorului nou sau a maşinii agricole autopropulsate noi."
14. La articolul 21, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pentru identificarea exactã a calitãţii persoanei care predã tractorul uzat sau maşina agricolã autopropulsatã uzatã spre casare, colectorul poate solicita, dupã caz, procura notarialã de împuternicire sau actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al acesteia, în original şi în copie (procura notarialã de împuternicire sau actul de desemnare, precum şi originalul actului de identitate se restituie)."
15. La articolul 23 alineatul (1), litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) actul de identitate al reprezentantului legal, în original şi în copie (dupã verificare, exemplarul original se restituie), sau, dupã caz, procura notarialã de împuternicire ori actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al acesteia în original şi în copie (originalul actului de identitate se restituie);".
16. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ARTICOLUL 26
Anexele la ghid
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentul ghid."
17. Anexele nr. 1, 3, 4, 5, 7 şi 10 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-6 la prezentul ordin.
18. Dupã anexa nr. 10 se introduce o nouã anexã, anexa nr. 11, având conţinutul prevãzut în anexa nr. 7 la prezentul ordin.
ART. II
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi pãdurilor,
Laszlo Borbely

Bucureşti, 30 martie 2010.
Nr. 419.


ANEXA 1
(Anexa nr. 1 la ghid)

Datele de identificare a producãtorului Nr. de înregistrare la
Nr. de înregistrare ......../......... Administraţia Fondului
pentru Mediu ....../.......

CERERE DE FINANŢARE
- producãtor -

Titlul proiectului: "Diminuarea poluãrii prin înnoirea Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate"
Denumirea producãtorului solicitant ........................................
Forma juridicã de organizare ...............................................
Nr. de înregistrare la oficiul registrului comerţului ......../........../............, C.I.F. ........., cont nr. .........................., deschis la Trezoreria ...............................
Adresa sediului social: str. ................................. nr. ....., bl. ....., sc. ....., et. ...., ap. ....., localitatea ............................., judeţul/sectorul ..................., telefon ..................., fax ................, e-mail ....................
Reprezentant legal/Împuternicit al reprezentantului legal ............................, posesor al BI/CI seria ..... nr. ..............., eliberat/eliberatã de ........................, CNP ............................, telefon (fix şi mobil) ...................................., fax ......................, e-mail ................ .
Responsabil de proiect (persoanã de contact) ..........................., posesor al BI/CI seria ..... nr. ............, eliberat/eliberatã de ..........................., CNP ......................., telefon (fix şi mobil) ..................., fax .............., e-mail .................... .
Solicitãm:
a) validarea în "Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul ............., instituit prin <>Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, cu completãrile ulterioare";
b) în cazul validãrii, aprobarea finanţãrii nerambursabile cu suma de ............... lei (în cifre şi litere) a Proiectului "Diminuarea poluãrii prin înnoirea Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole" în condiţiile prevãzute prin <>Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2/2010 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Finanţarea nerambursabilã va fi utilizatã pentru comercializarea tractoarelor/maşinilor agricole autopropulsate noi cãtre proprietarii (persoane fizice şi persoane juridice: operatori economici, unitãţi administrativ-teritoriale, instituţii publice, unitãţi/instituţii de învãţãmânt, organizaţii neguvernamentale) care vor fi înscrişi în evidenţele noastre, cu respectarea în integralitate a condiţiilor prevãzute prin <>Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate şi numai dupã încheierea contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu.
Subsemnatul, ..................................., în calitate de reprezentant legal/împuternicit al reprezentantului legal al ............................................., declar pe propria rãspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, urmãtoarele:
a) societatea comercialã nu se aflã în procedurã de insolvenţã sau lichidare judiciarã şi nu face obiectul unei proceduri legale pentru declararea acestora, potrivit prevederilor legale;
b) societatea comercialã nu are obligaţii exigibile de platã la bugetul de stat, bugetul local/bugetele locale, Fondul pentru mediu;
c) nu suntem înregistraţi cu fapte sancţionate de legislaţia financiarã, vamalã, sau fapte care privesc disciplina financiarã;
d) societatea comercialã nu sponsorizeazã şi nu va sponsoriza, pe întreaga perioadã de derulare a contractului de finanţare nerambursabilã, activitãţi cu efect negativ asupra mediului;
e) societatea comercialã nu se aflã în dificultate economico-financiarã;
f) am depus întreaga documentaţie, conform prevederilor <>Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate;
g) nu am furnizat informaţii false în documentele prezentate.
Subsemnatul îmi asum rãspunderea tuturor informaţiilor conţinute în prezenta cerere de finanţare şi în toate celelalte formulare şi documente depuse, inclusiv documentele financiare, şi garantez cã datele furnizate sunt actuale, reale şi corecte. De asemenea, declar cã am luat cunoştinţã de prevederile Codului penal privind falsul în declaraţii.
Neîndeplinirea condiţiilor de mai sus ori prezentarea eronatã sau falsã a acestor condiţii va duce automat la respingerea cererii de finanţare sau, ulterior, la returnarea integralã a sumelor decontate de cãtre Administraţia Fondului pentru Mediu, primite ca finanţare nerambursabilã în cadrul programului mai sus menţionat.
Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercialã, bancã, alte persoane juridice sã furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai Administraţiei Fondului pentru Mediu cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legãturã cu activitatea societãţii pe care o reprezint.

Prin semnãtura şi ştampila sa, producãtorul solicitant confirmã cã a înţeles şi şi-a însuşit în întregime conţinutul cererii de finanţare.

Responsabil de proiect (persoanã de contact)
Numele şi prenumele ........................
Funcţia ....................................
Semnãtura ..................................

Reprezentant legal/Împuternicit al reprezentantului legal
Numele şi prenumele .........................
Funcţia .....................................
Semnãtura ...................................
Data ........................................
L. S.


ANEXA 2
(Anexa nr. 3 la ghid)

FIŞA
de evaluare a eligibilitãţii producãtorului

Producãtor: ...............................................................
Nr. de înregistrare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a cererii de finanţare: .....................
Suma solicitatã prin cererea de finanţare: ................................




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ │Îndeplinirea criteriului│
│ Criteriul de eligibilitate │ de eligibilitate │
│ ├──────┬─────┬───────────┤
│ │ DA │ NU │Comentarii │
├────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A. │ Eligibilitatea producãtorului │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.1. │A depus documentaţia în cadrul sesiunii de validare organizate de AFM. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.2. │A depus cererea de finanţare, în original, semnatã şi ştampilatã de │ │ │ │
│ │reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Suma solicitatã se │ │ │ │
│ │încadreazã în prevederile <>Ghidului de finanţare a programului. │ │ │ │
│ A.2.1. │Cererea de finanţare conţine declaraţia reprezentantului legal al ├──────┼─────┼───────────┤
│ │producãtorului/împuternicitului, potrivit cãreia societatea comercialã: │ │ │ │
│A.2.1.1.│- nu se aflã în procedurã de insolvenţã sau lichidare judiciarã şi nu face ├──────┼─────┼───────────┤
│ │obiectul unei proceduri legale pentru declararea acestora, potrivit │ │ │ │
│ │prevederilor legale; │ │ │ │
│A.2.1.2.│- nu are obligaţii exigibile de platã la bugetul de stat, bugetele locale, ├──────┼─────┼───────────┤
│ │Fondul pentru mediu; │ │ │ │
│ │- nu este înregistratã cu fapte sancţionate de legislaţia financiarã, vamalã, │ │ │ │
│ │precum şi cu fapte care privesc disciplina financiarã; │ │ │ │
│ │- nu se aflã în dificultate economico-financiarã; │ │ │ │
│A.2.1.3.│- nu sponsorizeazã şi nu va sponsoriza, pe întreaga perioadã de derulare ├──────┼─────┼───────────┤
│ │a contractului de finanţare nerambursabilã, activitãţi cu efect negativ asupra │ │ │ │
│ │mediului. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.3. │A depus, în copie, actul de înfiinţare (act constitutiv/contract de │ │ │ │
│ │societate/statut), cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.4. │A depus, în copie, certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului, │ │ │ │
│ │împreunã cu toate anexele, sau/şi certificatul constatator eliberat conform │ │ │ │
│ │prevederilor <>art. 171 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea │ │ │ │
│ │formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, │ │ │ │
│ │asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a acestora, │ │ │ │
│ │precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi │ │ │ │
│ │completãrile ulterioare, pentru sediul social şi punctul/punctele de lucru prin │ │ │ │
│ │care se intenţioneazã comercializarea tractoarelor şi/sau maşinilor agricole │ │ │ │
│ │autopropulsate noi în cadrul programului. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.5. │A depus certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului, în │ │ │ │
│ │original şi nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de validare, │ │ │ │
│ │din care rezultã: datele de identificare a producãtorului, codul unic de │ │ │ │
│ │înregistrare, capitalul social, obiectul principal de activitate şi activitãţile │ │ │ │
│ │secundare de activitate, administratorii, acţionarii/asociaţii şi situaţia juridicã.│ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.6. │A depus, în copie, certificatul de înregistrare fiscalã, corespunzãtor │ │ │ │
│ │formularului cod M.F.P. 14.13.20.99/1/2, prevãzut în anexa nr. 1 la Ordinul │ │ │ │
│ │ministrului finanţelor publice <>nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de │ │ │ │
│ │înregistrare fiscalã a contribuabililor, cu modificãrile ulterioare. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.7. │A depus, în original, certificatul de atestare fiscalã, emis de organele │ │ │ │
│ │teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data │ │ │ │
│ │depunerii dosarului de validare. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.8. │A depus, în original, certificatul/certificatele de atestare fiscalã emis/emise │ │ │ │
│ │de cãtre direcţia/direcţiile de taxe şi impozite locale, valabil/valabile la data │ │ │ │
│ │depunerii dosarului de validare, pentru sediul social şi punctul/punctele de │ │ │ │
│ │lucru prin care se intenţioneazã comercializarea tractoarelor şi/sau maşinilor │ │ │ │
│ │agricole autopropulsate noi. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.9. │A depus, în original, certificatul de cazier fiscal, eliberat de organele │ │ │ │
│ │teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data │ │ │ │
│ │depunerii dosarului de validare. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.10. │A depus, în original, certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul │ │ │ │
│ │pentru mediu, valabil la data depunerii dosarului de validare. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.11. │A depus actul de identitate al reprezentantului legal, în copie. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.12. │A depus procura notarialã prin care reprezentantul legal al producãtorului │ │ │ │
│ │împuterniceşte persoana care îl reprezintã în relaţia cu Autoritatea, inclusiv │ │ │ │
│ │la momentul semnãrii contractului de finanţare, şi copia actului de identitate │ │ │ │
│ │al persoanei împuternicite (dacã este cazul). │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.13. │A depus, în copie, certificãrile/înregistrãrile comunitare sau naţionale de │ │ │ │
│ │tip pentru tractoarele/maşinile agricole autopropulsate noi propuse a fi │ │ │ │
│ │comercializate prin program sau dovada calitãţii de importator ori de │ │ │ │
│ │distribuitor autorizat al producãtorului/importatorului de tractoare/maşini │ │ │ │
│ │agricole autopropulsate noi. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.14. │A depus documentul doveditor al deschiderii contului "50.70.24 - │ │ │ │
│ │Disponibil din sume alocate din Fondul pentru mediu reprezentând │ │ │ │
│ │finanţare sau cofinanţare nerambursabilã a proiectelor pentru protecţia │ │ │ │
│ │mediului". (Acesta poate fi prezentat, cel mai târziu, la data încheierii │ │ │ │
│ │contractului de finanţare nerambursabilã.) │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ A.15. │A depus, în copie: │ │ │ │
│A.15.1. │- situaţia financiarã anualã la încheierea ultimului exerciţiu financiar, ├──────┼─────┼───────────┤
│ │însoţitã de raportul administratorilor şi raportul comisiei de cenzori sau │ │ │ │
│ │raportul de audit; situaţia financiarã anualã este însoţitã de confirmarea │ │ │ │
│ │depunerii acesteia la oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul │ │ │ │
│ │judeţean sau al municipiului Bucureşti, dupã caz; │ │ │ │
│A.15.2. │- ultima balanţã de verificare lunarã. ├──────┼─────┼───────────┤
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ B. │ Eligibilitatea proiectului │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ B.1. │A depus proiectul, în original, semnat şi ştampilat de reprezentantul legal │ │ │ │
│ │sau împuternicitul acestuia şi de responsabilul de proiect. │ │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ B.2. │Proiectul prevede diminuarea poluãrii prin înnoirea Parcului naţional de │ │ │ │
│ │tractoare şi maşini agricole autopropulsate şi se încadreazã în cerinţele │ │ │ │
│ │<>Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional │ │ │ │
│ │de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. │ │ │ │
└────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴─────┴───────────┘



NOTĂ?:
În cadrul rubricii "Îndeplinirea criteriului de eligibilitate" se bifeazã, dupã caz, cu DA sau NU îndeplinirea/neîndeplinirea criteriului de eligibilitate respectiv şi se vor înscrie, dupã caz, comentariile de rigoare.


REZULTATUL EVALUÃRII PRODUCÃTORULUI:

1. JURIDIC: ACCEPTAT/RESPINS
Nume şi prenume evaluator: .............. Data: ........ Semnãtura: ........

2. ECONOMIC: ACCEPTAT/RESPINS
Nume şi prenume evaluator: .............. Data: ........ Semnãtura: ........

3. TEHNIC: ACCEPTAT/RESPINS
Nume şi prenume evaluator: .............. Data: ........ Semnãtura: ........


COMISIA DE ANALIZÃ ŞI EVALUARE PROPUNE VALIDAREA/
INVALIDAREA PRODUCÃTORULUI.
Preşedintele Comisiei de analizã şi evaluare

Nume şi prenume: ......... ................... Data: ......... Semnãtura: .........


ANEXA 3
(Anexa nr. 4 la ghid)


CONTRACT
de finanţare nerambursabilã
Nr. ......... din ..................

Între:
Pãrţile contractante
Administraţia Fondului pentru Mediu, cu sediul în municipiul Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, corp A, sectorul 6, cod fiscal 14715650, cont nr. RO92TREZ7065017XXX000155, deschis la Trezoreria Sector 6 Bucureşti, reprezentatã legal prin............................................. - preşedinte, în calitate de finanţator, denumitã în continuare AFM,
şi
Societatea Comercialã ........................................, cu sediul în ............................., înregistratã la Oficiul Registrului Comerţului ........................................ sub nr. ..................................., C.I.F. ........................., cont nr. .........................., deschis la Trezoreria ...................................., reprezentatã legal prin domnul/doamna ...................................................., care împuterniceşte pe domnul/doamna............................................, în calitate de producãtor validat, denumitã în continuare Beneficiar,
a intervenit prezentul contract de finanţare nerambursabilã, denumit în continuare contract.

ART. 1
Obiectul şi valoarea contractului
1.1. Prin prezentul contract, AFM acordã Beneficiarului o finanţare nerambursabilã, denumitã în continuare finanţare, în vederea susţinerii proiectului intitulat "Diminuarea poluãrii prin înnoirea Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate", denumit în continuare proiect, din cadrul "Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul ...........", instituit prin <>Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, cu completãrile ulterioare, denumit în continuare program, şi în condiţiile prevãzute prin <>Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2/2010 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare <>Ghidul de finanţare a programului.
1.2. Valoarea totalã a prezentului contract, respectiv finanţarea, este de ............................... lei.
1.3. Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fãrã ca acesta sã depãşeascã:
a) pentru persoana fizicã, 50% din preţul de achiziţie al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi;
b) pentru persoana juridicã, 40% din preţul de achiziţie, fãrã TVA, al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi.

ART. 2
Durata contractului
Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre ambele pãrţi şi este valabil pânã la data de 11 decembrie ............ inclusiv.

ART. 3
Modalitatea de finanţare
3.1. Finanţarea se face în tranşe lunare, în interiorul perioadei prevãzute la art. 2, şi în conformitate cu graficul de finanţare nerambursabilã prevãzut în anexa la contract.
3.2. Finanţarea se realizeazã prin debitarea contului de trezorerie al AFM, pe mãsura tragerii sumelor, şi prin creditarea contului nr. ............................., deschis la Trezoreria ....................... de cãtre Beneficiar, pe bazã de cerere de tragere însoţitã în mod obligatoriu de documentele prevãzute la <>art. 15 alin. (2) din Ghidul de finanţare a programului, în condiţiile în care cererea de tragere şi documentele aferente sunt complete şi corect întocmite.
3.3. Virarea sumelor din contul AFM în contul Beneficiarului se face în termen de 15 zile de la depunerea cererii de tragere. Ultima cerere de tragere se depune cel mai târziu la data de 25 noiembrie ........... .
3.4. Suma neutilizatã de cãtre Beneficiar la data de 11 decembrie .......... rãmâne la dispoziţia AFM.
3.5. Orice platã excedentarã efectuatã de cãtre AFM constituie platã necuvenitã, iar Beneficiarul are obligaţia de a restitui sumele necuvenite în termen de 5 zile de la data confirmãrii de primire a notificãrii din partea AFM.

ART. 4
Redistribuirea finanţãrii
4.1. În situaţia în care Beneficiarul nu utilizeazã pânã la data de 25 iulie ........... cel puţin 80% din suma totalã contractatã, prezentul contract înceteazã de drept, AFM procedând la redistribuirea sumei rãmase neutilizatã.
4.2. Redistribuirea sumei rãmase neutilizatã se face pe baza cererii de suplimentare a finanţãrii, depusã de Beneficiarul care a utilizat pânã la data de 25 iulie ............. cel puţin 80% din suma totalã contractatã.
4.3. Cererea de suplimentare a finanţãrii se depune la AFM pânã la data de 28 iulie .......... inclusiv.
4.4. Redistribuirea sumei rãmase neutilizatã se face de cãtre AFM prin aplicarea criteriilor prevãzute la art. 13 alin. (1)-(3) şi în condiţiile stabilite în cuprinsul <>art. 14 din Ghidul de finanţare a programului.

ART. 5
Obligaţiile pãrţilor
5.1. Beneficiarul se obligã:
a) sã utilizeze finanţarea numai în scopul şi în condiţiile în care a fost acordatã;
b) sã utilizeze pânã la data de 25 iulie ............. cel puţin 80% din suma totalã contractatã;
c) sã asigure executarea proiectului cu diligenţa necesarã şi eficienţã, în conformitate cu prezentul contract, precum şi cu legislaţia în vigoare şi cu standardele de mediu aplicabile;
d) sã fie singurul rãspunzãtor în faţa AFM pentru implementarea proiectului;
e) sã asigure înregistrarea în evidenţa contabilã a tuturor documentelor privind operaţiunile aferente prezentului contract, precum şi arhivarea acestora, conform reglementãrilor contabile în vigoare;
f) sã plãteascã toate taxele, impozitele şi contribuţiile pe care le datoreazã potrivit reglementãrilor legale şi în termenele prevãzute de acestea;
g) sã permitã reprezentanţilor AFM accesul la sediile sale pentru inspectarea activitãţilor ce se realizeazã din finanţarea acordatã şi pentru examinarea registrelor şi a evidenţelor contabile, a altor documente relevante în legãturã cu derularea proiectului;
h) sã nu sponsorizeze activitãţi cu impact negativ asupra mediului pe întreaga perioadã de valabilitate a prezentului contract;
i) sã informeze AFM şi sã prezinte documentele corespunzãtoare în cazul în care survin modificãri cu privire la actele constitutive şi/sau la informaţiile furnizate cu ocazia prezentãrii cererii de finanţare ori pe parcursul derulãrii prezentului contract, în termen de maximum 10 zile de la producerea respectivei modificãri;
j) sã informeze AFM în cazul în care va fi supus unei proceduri de reorganizare judiciarã ori faliment, executare silitã sau oricãrei alte proceduri similare;
k) în îndeplinirea prezentului contract, sã nu prezinte date, informaţii sau înscrisuri false, eronate ori incomplete;
l) sã furnizeze, în maximum 5 zile lucrãtoare de la notificarea AFM, orice informaţii suplimentare considerate necesare pentru îndeplinirea prezentului contract;
m) sã specifice, în cazul oricãrui demers publicitar efectuat în legãturã cu proiectul, în orice formã şi în orice mediu, cã acesta este realizat în cadrul programului derulat de AFM şi finanţat din Fondul pentru mediu;
n) sã punã la dispoziţia solicitanţilor o linie telefonicã accesibilã sau de tip "info-line", la care aceştia pot obţine informaţii cu privire la proiect;
o) sã justifice în scris proprietarului solicitant, la cererea acestuia, motivele de fapt şi de drept care stau la baza refuzului de a-i elibera notã de înscriere sau, dacã i-a eliberat notã de înscriere, motivele de fapt şi de drept care stau la baza refuzului de a comercializa tractorul nou sau maşina agricolã autopropulsatã nouã.
5.2. AFM se obligã:
a) sã asigure finanţarea proiectului în condiţiile menţionate în prezentul contract, în limita fondurilor disponibile alocate programului prin bugetul anual propriu de venituri şi cheltuieli;
b) sã punã la dispoziţia Beneficiarului informaţiile legate de finanţare.

ART. 6
Rãspunderea contractualã
6.1. Nerespectarea de cãtre Beneficiar a oricãreia dintre obligaţiile/clauzele asumate prin prezentul contract constituie caz de culpã.
6.2. Constituie caz de culpã şi urmãtoarele fapte ale Beneficiarului:
a) comite nereguli de ordin financiar în legãturã cu proiectul, stabilite printr-o hotãrâre judecãtoreascã definitivã;
b) împotriva Beneficiarului a fost demaratã procedura de reorganizare judiciarã ori faliment, executare silitã sau orice altã procedurã asemãnãtoare;
c) situaţia economico-financiarã a Beneficiarului nu mai asigurã condiţii de realizare a proiectului.
6.3. Beneficiarul îşi asumã integral rãspunderea pentru prejudiciile cauzate terţilor din culpa sa pe întreg parcursul derulãrii prezentului contract, AFM fiind degrevatã în totalitate de orice responsabilitate.
6.4. Beneficiarul îşi asumã integral rãspunderea pentru refuzul de a elibera notã de înscriere proprietarului solicitant sau pentru refuzul de a comercializa tractorul nou sau maşina agricolã autopropulsatã nouã proprietarului solicitant cãruia i-a fost eliberatã notã de înscriere.
6.5. Beneficiarul suportã taxele, comisioanele, cheltuielile profesionale şi orice alte cheltuieli ocazionate de pregãtirea, încheierea, executarea, punerea în aplicare şi finalizarea prezentului contract şi a tuturor documentelor şi activitãţilor aferente.
6.6. Beneficiarul rãmâne direct rãspunzãtor pentru toate consecinţele financiare directe sau indirecte antrenate de încetarea contractului înainte de termen din culpa sa.
6.7. Orice caz de culpã şi orice disfuncţionalitate apãrute pe parcursul derulãrii prezentului contract vor fi notificate Beneficiarului de cãtre AFM, în maximum 5 zile de la constatare. Dacã deficienţele menţionate nu sunt înlãturate în termen de maximum 10 zile de la data notificãrii, AFM are dreptul de a lua urmãtoarele mãsuri:
a) sistarea temporarã a utilizãrii finanţãrii pânã la remedierea cauzelor care au dus la sistare;
b) sistarea definitivã a finanţãrii şi rezilierea unilateralã a prezentului contract, cu recuperarea sumelor virate cãtre Beneficiar, în condiţiile Codului de procedurã fiscalã/Codului de procedurã civilã.

ART. 7
Încetarea contractului
Prezentul contract înceteazã de drept:
a) la data de 25 iulie ........ în condiţiile în care Beneficiarul nu a utilizat pânã la aceastã datã cel puţin 80% din suma totalã contractatã;
b) la data prevãzutã în contract;
c) la data intervenţiei unui act de autoritate;
d) la apariţia unor circumstanţe care nu au putut fi prevãzute la data încheierii contractului şi care conduc la modificarea clauzelor contractuale în asemenea mãsurã încât îndeplinirea prezentului contract ar fi contrarã AFM şi interesului public; acest fapt va fi notificat Beneficiarului în termen de 10 zile de la momentul apariţiei unor astfel de circumstanţe sau de la momentul în care AFM a luat cunoştinţã de apariţia unor astfel de circumstanţe.

ART. 8
Forţa majorã şi cazul fortuit
8.1. Prin forţã majorã şi/sau caz fortuit se înţelege un eveniment independent de voinţa pãrţilor, imprevizibil şi insurmontabil, intervenit dupã încheierea prezentului contract şi care împiedicã pãrţile sã îşi execute, total sau parţial, obligaţiile contractuale.
8.2. Partea care invocã forţa majorã are urmãtoarele obligaţii:
a) sã notifice cealaltã parte în termen de 5 zile de la data apariţiei;
b) sã transmitã, în termen de cel mult 30 de zile de la data producerii evenimentului considerat a fi caz de forţã majorã, certificatul de forţã majorã emis de autoritatea competentã;
c) sã comunice data încetãrii în termen de 5 zile de la încetare;
d) sã ia orice mãsuri care îi stau la dispoziţie în vederea limitãrii consecinţelor.
8.3. Dacã nu se procedeazã la anunţarea forţei majore, în condiţiile şi termenele prevãzute, partea care o invocã va suporta toate daunele provocate celeilalte pãrţi prin lipsa notificãrii.
8.4. Îndeplinirea prezentului contract va fi suspendatã în perioada de acţiune a forţei majore, dar fãrã a prejudicia drepturile ce li se cuveneau pãrţilor pânã la apariţia acesteia.
8.5. Forţa majorã, comunicatã şi doveditã în condiţiile alin. 8.2, exonereazã de rãspundere partea care o invocã.
8.6. Dacã forţa majorã şi/sau consecinţele acesteia dureazã sau se estimeazã ca va/vor dura mai mult de 3 luni, pãrţile se obligã sã negocieze cu bunã-credinţã în vederea identificãrii soluţiei celei mai bune:
a) încetarea prezentului contract, fãrã ca vreuna dintre pãrţi sã poatã pretinde celeilalte daune-interese;
b) modificarea contractului.
8.7. Prevederile de mai sus se aplicã şi în caz fortuit.

ART. 9
Cesiunea
Prezentul contract, precum şi toate drepturile şi obligaţiile decurgând din acesta nu pot face obiectul niciunei cesiuni totale sau parţiale.

ART. 10
Litigii
10.1. Orice diferend rezultat din interpretarea şi/sau executarea prezentului contract se va rezolva, pe cât posibil, pe cale amiabilã.
10.2. În cazul în care o soluţie amiabilã nu este posibilã, litigiul se supune spre soluţionare instanţelor judecãtoreşti competente în a cãror razã teritorialã îşi are sediul AFM.

ART. 11
Dispoziţii finale
11.1. Beneficiarul este de acord ca AFM sã publice date privind rezultatele implementãrii proiectului.
11.2. Orice notificare în baza prezentului contract se face în scris, la urmãtoarele adrese:
- pentru AFM: municipiul Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 294, corp A, sectorul 6;
- pentru Beneficiar: .................................................... .
În cazul în care Beneficiarul doreşte sã fie notificat la o altã adresã sau şi-a schimbat adresa, aceasta va fi comunicatã în scris AFM.
Notificãrile fãcute Beneficiarului la adresa menţionatã în cuprinsul prezentului alineat sau la o altã adresã, comunicatã ulterior, se considerã a fi aduse la cunoştinţa acestuia.
Sub condiţia ca acestea sã fie confirmate ulterior, notificãrile se pot transmite şi prin fax la urmãtoarele numerele telefonice:
- pentru AFM: ........................................;
- pentru Beneficiar: ............................... .
11.3. Prezentul contract constituie titlu executoriu potrivit <>art. 13 alin. (9) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 105/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, fiind întocmit, interpretat şi executat conform legislaţiei române şi guvernat de aceasta.
11.4. Prin semnarea prezentului contract, inclusiv în caz de semnare prin procurã, noi, reprezentanţii legali ai Beneficiarului, am luat cunoştinţã de prevederile Codului penal privind falsul în declaraţii.
11.5. Anexa, pe care Beneficiarul declarã cã o cunoaşte şi o acceptã, face parte integrantã din prezentul contract.
11.6. Prezentul contract, inclusiv anexa la acesta, poate fi modificat şi/sau completat numai cu acordul pãrţilor, prin act adiţional.
11.7. Prin excepţie de la alin. 11.6, nu este necesarã întocmirea unui act adiţional pentru modificãrile din coloana 4 "Data programatã" şi coloana 5 "Suma" din anexa la prezentul contract, dacã acestea nu implicã şi modificarea duratei de realizare a proiectului sau modificarea valorii totale a proiectului.
11.8. Sumele neutilizate la tragerile programate se vor reporta la tragerile ulterioare, cu excepţia cazului prevãzut la art. 4. Solicitarea privind decalarea datei programate de depunere a cererii de tragere şi/sau modificarea sumei de tras se transmite în scris, cu cel puţin douã zile înaintea momentului la care se doreşte ca aceastã modificare sã intre în vigoare.
11.9. Prezentul contract s-a semnat la data de ...................., la sediul AFM, în douã exemplare, ambele având valoare juridicã egalã, câte unul pentru fiecare parte semnatarã.

Administraţia Fondului pentru Mediu Beneficiar,
Preşedinte, .......................
............................ Prin reprezentant legal/
Director economic, împuternicit,
............................ ......................
Viza Control financiar preventiv
............................
(semnãtura/ziua, luna, anul)

Director implementare proiecte,
.............................

Consilier juridic,
.............................


ANEXÃ
la Contractul de finanţare nerambursabilã nr. ........../.........


GRAFIC
de finanţare nerambursabilã


┌────┬─────────────────────┬──────────┬──────────────────────┬──────────┬──────┐
│Nr. │Eşalonarea finanţãrii│ Sold la │ Acordãri │ Sold la │ │
│crt.├──────────┬──────────┤începutul ├───────────────┬──────┤sfârşitul │Obser-│
│ │ Anul │ Luna │perioadei │Data programatã│ Suma │perioadei │vaţii │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────────┼──────┼──────────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────────┼──────┼──────────┼──────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────────┼──────┼──────────┼──────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────────┼──────┼──────────┼──────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴──────────┴──────────┴───────────────┴──────┴──────────┴──────┘



Administraţia Fondului pentru Mediu Beneficiar,

Preşedinte, .............................
................................ Prin reprezentant legal/împuternicit,

Director economic,
.......................... ...........................

Viza Control financiar preventiv
...........................
(semnãtura/ziua, luna, anul)

Director implementare proiecte,
................................

Consilier juridic,
................................

Întocmit
Referent de specialitate,
(numai pentru exemplarul care rãmâne la AFM)
...................................


ANEXA 4
(Anexa nr. 5 la ghid)


Datele de identificare a producãtorului validat Nr. de înregistrare la
................................. Administraţia Fondului
Nr. de înregistrare ......./............. pentru Mediu ....../.......


CERERE DE TRAGERE

Denumirea producãtorului validat solicitant ....................................
Forma juridicã de organizare ...................................................
Nr. de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului .........................., C.I.F. ..................., cont nr. ..................., deschis la Trezoreria ............................
Adresa sediului social: str. ................................ nr. ......, bl. ......, sc. ......., et. ......, ap. ......., localitatea ..............., judeţul/sectorul ................., telefon ....................., fax ..................., e-mail ......................................
Reprezentant legal/împuternicit .................................., posesor al B.I./C.I./paşaportului seria ....... nr. ......................., eliberat/eliberatã de ........................, CNP ........................, domiciliat în ...................................,
în baza Contractului de finanţare nerambursabilã nr. ......../......./..........., vã rog sã aprobaţi prezenta cerere de tragere pentru suma de ................... lei (în cifre şi litere).
Prezenta cerere este însoţitã de:
1. listele proprietarilor beneficiari, semnate şi ştampilate pe fiecare filã, cu datele de identificare privind:
a) proprietarul, persoanã fizicã: numele şi prenumele, tip, serie şi numãr act de identitate, adresa de domiciliu/reşedinţã, cod numeric personal, numãr de telefon;
b) proprietarul, persoanã juridicã: denumire, adresa sediului social, C.I.F., nr. de înregistrare la oficiul registrului comerţului sau nr. de înregistrare la tribunal/judecãtorie, dupã caz;
c) tractorul uzat/maşina agricolã autopropulsatã uzatã: tip, marcã, serie şasiu/caroserie, serie motor, anul de fabricaţie, serie/numãr certificat de înmatriculare/înregistrare, serie/numãr certificat de distrugere, serie/numãr certificat de radiere;
d) seria şi numãrul facturii emise proprietarului beneficiar;
2. lista proprietarilor beneficiari, în format electronic;
3. facturile emise proprietarilor beneficiari, aferente achiziţionãrii tractoarelor/maşinilor agricole autopropulsate noi, în original şi în copie (originalul se restituie);
4. declaraţia pe propria rãspundere a reprezentantului legal al producãtorului validat, din care rezultã cã societatea comercialã nu are obligaţii exigibile de platã la bugetul de stat, bugetele locale şi Fondul pentru mediu.
Subsemnatul îmi asum rãspunderea tuturor informaţiilor conţinute în prezenta cerere de tragere, în lista proprietarilor beneficiari, inclusiv documentele financiare. Garantez cã datele furnizate sunt actuale, reale şi corecte şi declar cã am luat cunoştinţã de prevederile Codului penal privind falsul în declaraţii.

Reprezentant legal/împuternicit,
Numele şi prenumele ...........................
Funcţia .......................................
Semnãtura .....................................
Data ..........................................
L. S.

Aprobat de Administraţia Fondului pentru Mediu:
Preşedinte,
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura .....................................
Director economic,
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura .....................................
Director implementare proiecte,
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura .....................................
Şef serviciu implementare,
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura .....................................
Referent de specialitate,
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura .....................................



ANEXA 5
(Anexa nr. 7 la ghid)


Antet proprietar solicitant: .....................................
Nr. înregistrare la proprietarul solicitant: ............... din data ................
Nr. înregistrare la Administraţia Fondului pentru Mediu: ............. din data ............

CERERE DE FINANŢARE
- proprietar, persoanã juridicã -

A. Date generale
Denumire proprietar: .................................................................
Forma juridicã de organizare: ........................................................
Nr. de înregistrare la oficiul registrului comerţului/tribunal/judecãtorie, dupã caz, .........../.........../.............., C.I.F. ............................, cont nr. ....................., deschis la Trezoreria ..........................
Adresa (sediul social): str. ...................... nr. .........., bl. ........, sc. ......, et. ......, ap. ......., localitatea ............................ (municipiul/oraşul/comuna/satul) judeţul/sectorul ..........................., codul poştal ...................., telefon (fix/mobil) ........../.........., fax ................, e-mail ..............., website .................. .
Reprezentant legal ............................... (nume şi prenume)
Act de identitate: B.I./C.I./Paşaport seria ...... nr. ................, eliberat de ............................, C.N.P. ............................., domiciliat în ......................., telefon (fix/mobil) ............/..........., fax ............., e-mail ...............
Persoana împuternicitã/desemnatã: ............................... (nume şi prenume)
Act de identitate: B.I./C.I. seria ........... nr. ..............., eliberat de .........................., C.N.P. .............................., domiciliat în ................................., telefon (fix/mobil) .........../................, fax ...................., e-mail ........................
B. Solicitare aprobare înscriere şi finanţare
Proprietarul solicitant: ......................................, prin reprezentantul sãu legal/împuternicitul/desemnatul reprezentantului legal: ......................................................., solicitãm aprobarea înscrierii în cadrul "Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul..........", instituit prin <>Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, cu completãrile ulterioare, în vederea obţinerii primei de casare în sumã de ................ lei (în cifre şi litere), pentru un numãr de ........... tractoare uzate/maşini agricole autopropulsate uzate din parcul propriu, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor de participare la program.
Diferenţa, pânã la acoperirea integralã a preţului de comercializare a tractoarelor noi/maşinilor agricole autopropulsate noi, va fi asiguratã şi susţinutã:
a) din surse proprii: DA [ ] NU [ ]
b) prin credit bancar: DA [ ] NU [ ]
C. Declaraţie pe propria rãspundere
Subsemnatul, ....................................., având datele de identificare menţionate la lit. A "Date generale" din cuprinsul prezentei cereri de înscriere, reprezentant legal al proprietarului solicitant/împuternicit/desemnat al reprezentantului legal al proprietarului solicitant: ....................................................., declar pe propria rãspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în declaraţii, urmãtoarele:
a) am depus dosarul de înscriere în nume propriu, fãrã a ne interpune în beneficiul vreunei persoane fizice sau vreunei alte persoane juridice de drept public ori de drept privat;
b) avem îndeplinite obligaţiile exigibile de platã a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor cãtre bugetul de stat, bugetul local şi Fondul pentru mediu;
c) nu suntem înregistraţi cu fapte sancţionate de legislaţia financiarã, vamalã, sau fapte care privesc disciplina financiarã;
d) nu avem suspendate activitãţile economice, nu suntem insolvabili sau în încetare de plãţi, nu ne aflãm în procedurã de insolvenţã sau lichidare ori reorganizare judiciarã sau în stare de faliment şi nu facem obiectul unei proceduri legale în justiţie pentru declararea acestora, precum şi pentru altã situaţie similarã, potrivit prevederilor legale în vigoare, nu ne aflãm în procedurã de lichidare/dizolvare/desfiinţare (Se completeazã dupã caz, în funcţie de categoria persoanei juridice.);
e) nu încurajãm, nu susţinem şi nu sponsorizãm activitãţi cu efect negativ asupra mediului;
f) ne angajãm sã asigurãm şi sã susţinem diferenţa de preţ prin modalitatea prevãzutã la lit. B "Solicitare aprobare înscriere şi finanţare" din cuprinsul prezentei cereri;
g) casarea tractorului uzat/tractoarelor uzate/maşinii agricole autopropulsate uzate/maşinilor agricole autopropulsate uzate şi achiziţionarea tractorului nou/tractoarelor noi/maşinii agricole autopropulsate/maşinilor agricole autopropulsate noi nu fac obiectul unui alt program de finanţare;
h) suntem de acord ca orice instituţie, societate comercialã, bancã sau alte persoane juridice sã furnizeze informaţii reprezentanţilor Administraţiei Fondului pentru Mediu, precum şi reprezentanţilor autorizaţi ai producãtorului validat cu privire la orice aspect juridic, tehnic şi financiar în legãturã cu activitatea noastrã;
i) am depus întreaga documentaţie, potrivit cerinţelor <>Ghidului de finanţare a programului;
j) am luat la cunoştinţã cã prezentarea eronatã sau falsã a datelor şi informaţiilor conţinute în prezenta cerere de finanţare şi în celelalte documentele cuprinse în dosarul de înscriere va duce automat la respingerea cererii de finanţare sau, ulterior, la returnarea integralã a sumei acordate în cadrul programului cu titlu de primã de casare.
Subsemnatul am luat cunoştinţã de urmãtoarele:
a) cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fãrã ca aceasta sã depãşeascã 40% din preţul de achiziţie, fãrã TVA, al tractorului nou/maşinii agricole autopropulsate noi;
b) numai producãtorul validat în evidenţele cãruia suntem înscrişi ne poate garanta achiziţionarea tractorului nou/tractoarelor noi/maşinii agricole autopropulsate/maşinilor agricole autopropulsate noi.
Subsemnatul, înţelegând cã orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje patrimoniale sau de orice altã naturã este pedepsitã conform legii, declar cã nu am furnizat informaţii false în documentele prezentate şi îmi asum responsabilitatea datelor conţinute în prezenta cerere de finanţare şi în toate celelalte documente cuprinse în dosarul de înscriere depus, inclusiv documentele financiare, garantând de asemenea cã datele furnizate sunt actuale, reale, corecte şi complete.
Prin semnarea prezentei şi aplicarea ştampilei, confirmãm cã am înţeles şi ne-am însuşit în integralitate conţinutul cererii de finanţare.

Numele, prenumele şi funcţia
reprezentantului legal/împuternicitului
......................................
......................................
Semnãtura reprezentantului legal/împuternicitului şi ştampila
proprietarului solicitant


ANEXA 6
(Anexa nr. 10 la ghid)

Nr. de înregistrare ieşire: ..................../........................
(Se completeazã la eliberarea notei de
înscriere cãtre proprietar.)
Nr. de înregistrare intrare: ................../.........................
(Se completeazã la prezentarea proprietarului
în vederea achiziţionãrii.)

NOTÃ DE ÎNSCRIERE
- proprietar, persoanã juridicã -


I. Prin prezenta se confirmã înscrierea în "Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul ............", instituit prin <>Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritãţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeanã şi Fondul Monetar Internaţional, cu completãrile ulterioare, a .................................................................., (denumirea persoanei juridice) înregistrat/înregistratã la ............................................................................. sub nr. ............................................, C.I.F. ............................................................., având sediul social în ..........................................., reprezentat/reprezentatã de cãtre doamna/domnul .................................., (numele şi prenumele) CNP ..........................., act de identitate tip .............. seria ........ nr. .............., în calitate de reprezentant legal/împuternicit/desemnat al reprezentantului legal, proprietar al tractorului uzat/maşinii agricole autopropulsate uzate: tip .............................................., marcã ....................................., model/variantã .............................., nr. înmatriculare/înregistrare ....................., an fabricaţie ............, capacitate cilindricã ............... [m3], serie şasiu/caroserie ............................, serie motor ........................, în baza aprobãrii de cãtre Administraţia Fondului pentru Mediu a dosarului de înscriere, în conformitate cu prevederile <>Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 2/2010 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
II. Garantãm comercializarea cãtre proprietarul înscris a tractorului nou/maşinii agricole autopropulsate noi, tip ............, marca ............................, model/variantã .............................., din al cãrui/cãrei preţ se va scãdea valoarea primei de casare, sub rezerva prezentãrii la sediul nostru a proprietarului înscris, în vederea achiziţionãrii tractorului nou/maşinii agricole autopropulsate noi, în termenul de valabilitate a prezentei note de înscriere şi cu urmãtoarele documente obligatorii:
a) prezenta notã de înscriere, în original;
b) actul de identitate al reprezentantului legal, în original şi în copie (dupã verificare, originalul se restituie), sau, dupã caz, procura notarialã de împuternicire ori actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al acesteia, în original şi în copie (dupã verificare, originalul actului de identitate se restituie);
c) certificatul de înmatriculare/înregistrare a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie legalizatã;
d) certificatul de distrugere a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie legalizatã;
e) certificatul de radiere a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în original.
În situaţia în care certificatul de înregistrare nu conţine date privind anul de fabricaţie, acesta trebuie însoţit de cartea de identitate a tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie legalizatã, sau, în lipsa acesteia, de orice act de proprietate cu valoare juridicã, ce poate atesta vechimea tractorului uzat sau a maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie legalizatã.
III. Prezenta notã de înscriere este valabilã 30 de zile de la eliberare (pânã la data de ........................ inclusiv), cu posibilitatea de prelungire a valabilitãţii la solicitarea justificatã a proprietarului înscris. Valabilitatea prezentei note de înscriere nu poate depãşi însã data de 25 noiembrie ......... .
IV. Subsemnatul, ..............................., în calitate de reprezentant legal al proprietarului/împuternicit/desemnat al reprezentantului legal al proprietarului, declar cã datele înscrise în prezenta notã de înscriere sunt verificate şi corespund celor prezentate de subsemnat şi am fost informat cu privire la condiţiile cumulative care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de facilitãţile "Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate pentru anul ........".
De asemenea, cunoscând prevederile Codului penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã nu ne-am înscris cu tractorul uzat/maşina agricolã autopropulsatã uzatã prevãzut/prevãzutã la pct. I în evidenţele altui producãtor validat.

Semnãturile autorizate ale
producãtorului validat Proprietar înscris,
L.S. ............................
........................ Prin reprezentant legal/
împuternicit/desemnat,
..........................

ANEXA 7
(Anexa nr. 11 la ghid)

FIŞA
de evaluare a eligibilitãţii proprietarului

Proprietar: ...............................................................
Nr. de înregistrare la A.F.M. a cererii de finanţare: .....................
Suma solicitatã prin cererea de finanţare (prima de casare solicitatã): ..................... lei




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ │Îndeplinirea criteriului│
│ Criteriul de eligibilitate │ de eligibilitate │
│ ├──────┬─────┬───────────┤
│ │ DA │ NU │Comentarii │
├─────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 1. │Proprietarul a depus urmãtoarele documente cu caracter general: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.1. │- cererea de finanţare, în original, semnatã de cãtre reprezentantul legal al proprietarului │ │ │ │
│ │sau de cãtre persoana împuternicitã/desemnatã de cãtre acesta, dacã proprietarul nu │ │ │ │
│ │este reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal; │ │ │ │
│ │- este înfiinţat/are activitate de cel puţin 6 luni la data depunerii dosarului de înscriere; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.2. │- copia actului de identitate a reprezentantului legal; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.3. │- procura notarialã de împuternicire/actul de desemnare (ordin/decizie/dispoziţie) a │ │ │ │
│ │persoanei care reprezintã proprietarul în cadrul programului, dacã proprietarul nu este │ │ │ │
│ │reprezentat de însuşi reprezentantul sãu legal, însoţitã/însoţit de actul de identitate al │ │ │ │
│ │acesteia, în copie; procura notarialã de împuternicire se depune, în original, de cãtre: │ │ │ │
│ │operatorul economic şi organizaţia neguvernamentalã; actul de desemnare se depune, │ │ │ │
│ │în original, de cãtre: instituţia publicã, unitatea administrativ-teritorialã, unitatea sau │ │ │ │
│ │instituţia de învãţãmânt; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.4. │- certificatul de înregistrare fiscalã, corespunzãtor formularului cod M.F.P. │ │ │ │
│ 󧓖.13.20.99/1/2, prevãzut în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finanţelor publice │ │ │ │
│ │<>nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscalã a contribuabililor, cu │ │ │ │
│ │modificãrile ulterioare, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.5. │- certificatul de atestare fiscalã, emis de organele teritoriale de specialitate ale │ │ │ │
│ │Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data depunerii dosarului de înscriere, în original;│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.6. │- certificatul/certificatele de atestare fiscalã emis/emise de direcţia/direcţiile de taxe şi │ │ │ │
│ │impozite locale, valabil/valabile la data depunerii dosarului de înscriere, pentru sediul │ │ │ │
│ │social şi pentru punctul/punctele de lucru pentru care se intenţioneazã achiziţionarea │ │ │ │
│ │tractorului nou/maşinii agricole autopropulsate noi în cadrul programului, în original; │ │ │ │
│ │- unitatea administrativ-teritorialã a prezentat declaraţia pe propria rãspundere a │ │ │ │
│ │secretarului; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.7. │- certificatul de cazier fiscal, eliberat de organele teritoriale de specialitate ale │ │ │ │
│ │Ministerului Finanţelor Publice, valabil la data depunerii dosarului de înscriere, în original;│ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.8. │- certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, valabil la data │ │ │ │
│ │depunerii dosarului de înscriere, în original; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.9. │- certificatul de înmatriculare/înregistrare a tractorului uzat/maşinii agricole │ │ │ │
│ │autopropulsate uzate, în copie certificatã "Conform cu originalul"; │ │ │ │
│ │- certificatul de înregistrare nu conţine date privind anul de fabricaţie şi a fost depusã │ │ │ │
│ │cartea de identitate a tractorului uzat/maşinii agricole autopropulsate uzate, în copie │ │ │ │
│ │certificatã "Conform cu originalul"; │ │ │ │
│ │- în lipsa cãrţii de identitate a fost depus, în copie certificatã "Conform cu originalul", │ │ │ │
│ │actul de proprietate cu valoare juridicã, care atestã vechimea tractorului uzat/maşinii │ │ │ │
│ │agricole autopropulsate uzate; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈕.10.│Pct. 1.10 nu se aplicã proprietarului, operator economic. │ │ │ │
│ │- copia situaţiei financiare anuale la încheierea ultimului exerciţiu financiar, vizatã de │ │ │ │
│ │organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor Publice, însoţitã, dupã caz, │ │ │ │
│ │de raportul administratorilor şi raportul comisiei de cenzori sau ultimul raport de audit ori │ │ │ │
│ │raport de analizã pe bazã de bilanţ; │ │ │ │
│ │- ultima balanţã de verificare lunarã, în copie. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 2. │Proprietarul, unitate administrativ-teritorialã, a depus urmãtoarele documente specifice: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈖.1. │- hotãrârea consiliului local sau judeţean, dupã caz, privind participarea la program, în │ │ │ │
│ │original. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 3. │Proprietarul, unitate/instituţie de învãţãmânt, a depus urmãtoarele documente specifice: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈗.1. │- dovada personalitãţii juridice (aviz sau autorizaţie de funcţionare), în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈗.2. │- decizia, ordinul sau actul de numire/validare, dupã caz, prin care a fost numit directorul │ │ │ │
│ │unitãţii de învãţãmânt ori rectorul instituţiei de învãţãmânt, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈗.3. │- actul doveditor al acreditãrii, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈗.4. │- hotãrârea consiliului de administraţie privind participarea la program, în original. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 4. │Proprietarul, organizaţie neguvernamentalã, a depus urmãtoarele documente specifice: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.1. │- actul constitutiv, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.2. │- statutul, cu toate modificãrile şi completãrile ulterioare, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.3. │- hotãrârea adunãrii generale privind alegerea reprezentantului legal (preşedintelui), în │ │ │ │
│ │copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.4. │- certificatul de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în copie legalizatã; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.5. │- certificatul eliberat de cãtre instanţa competentã, care atestã faptul cã organizaţia │ │ │ │
│ │neguvernamentalã nu a fost radiatã din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în original şi │ │ │ │
│ │nu mai vechi de 10 zile faţã de data depunerii dosarului de înscriere; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.6. │- declaraţia privind activitatea economicã a organizaţiei neguvernamentale, în original; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈘.7. │- hotãrârea adunãrii generale privind participarea la program, în original. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 5. │Proprietarul, operator economic, a depus urmãtoarele documente specifice: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.1. │- actul de înfiinţare (act constitutiv/contract de societate/statut), cu toate modificãrile şi │ │ │ │
│ │completãrile ulterioare, în copie; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.2. │- certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului, împreunã cu toate anexele, │ │ │ │
│ │sau/şi certificatul constatator eliberat conform prevederilor art. 171 alin. (1) din Legea │ │ │ │
│ │<>nr. 359/2004 privind simplificarea formalitãţilor la înregistrarea în registrul comerţului a │ │ │ │
│ │persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscalã a │ │ │ │
│ │acestora, precum şi la autorizarea funcţionãrii persoanelor juridice, cu modificãrile şi │ │ │ │
│ │completãrile ulterioare, pentru sediul social şi punctul/punctele de lucru pentru care se │ │ │ │
│ │intenţioneazã achiziţionarea tractoarelor/maşinilor agricole autopropulsate noi în cadrul │ │ │ │
│ │programului, în copii; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.3. │- certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului, în original şi nu mai vechi │ │ │ │
│ │de 30 de zile la data depunerii dosarului de înscriere, din care sã rezulte: datele de │ │ │ │
│ │identificare a proprietarului, codul unic de înregistrare, capitalul social, obiectul principal│ │ │ │
│ │de activitate şi activitãţile secundare de activitate, administratorii, acţionarii/asociaţii şi│ │ │ │
│ │situaţia juridicã; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.4. │- copia actului de identitate al reprezentantului legal; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.5. │- hotãrârea/decizia adunãrii generale a acţionarilor/asociaţilor, a asociatului unic, a │ │ │ │
│ │consiliului de administraţie privind participarea la program, în original; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.6. │- declaraţia, în original, privind ajutoarele de stat primite în ultimii 3 ani, inclusiv cele │ │ │ │
│ │exceptate de la obligaţia notificãrii; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈙.7. │- copiile situaţiilor financiare anuale la încheierea ultimelor douã exerciţii financiare, │ │ │ │
│ │însoţite, dupã caz, de rapoartele administratorilor şi rapoartele comisiei de cenzori sau │ │ │ │
│ │rapoartele de audit; │ │ │ │
│ │- ultima balanţã de verificare lunarã; │ │ │ │
│ │- operatorul economic constituit ca societate comercialã în baza <>Legii nr. 31/1990 │ │ │ │
│ │privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a │ │ │ │
│ │anexat la situaţiile financiare anuale confirmãrile depunerii acestora la oficiul registrului │ │ │ │
│ │comerţului de pe lângã tribunalul judeţean/Tribunalul Municipiului Bucureşti; │ │ │ │
│ │- operatorul economic, altul decât cel constituit ca societate comercialã în baza Legii │ │ │ │
│ │nr. 31/1990, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a depus situaţiile │ │ │ │
│ │financiare anuale vizate de organele teritoriale de specialitate ale Ministerului Finanţelor │ │ │ │
│ │Publice. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 6. │Proprietarul, instituţie publicã, a depus urmãtoarele documente specifice: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈚.1. │- actul de înfiinţare, în copie certificatã "Conform cu originalul"; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈚.2. │- actul de numire/validare a reprezentantului legal, în copie certificatã "Conform cu │ │ │ │
│ │originalul"; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈚.3. │- hotãrârea/ordinul/decizia/dispoziţia privind participarea la program, în original. │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
│ 7. │Hotãrârea/Ordinul/Decizia/Dispoziţia de participare la program cuprinde: │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈛.1. │- acordul cu privire la casarea tractoarelor/maşinilor agricole autopropulsate uzate şi │ │ │ │
│ │achiziţionarea de tractoare/maşini agricole autopropulsate noi prin program; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈛.2. │- numãrul de tractoare/maşini agricole autopropulsate noi care se intenţioneazã a fi │ │ │ │
│ │achiziţionate prin program; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈛.3. │- valoarea totalã a finanţãrii solicitate, reprezentând prima de casare corespunzãtoare │ │ │ │
│ │numãrului de tractoare/maşini agricole autopropulsate uzate; │ │ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼─────┼───────────┤
𗈛.4. │- anexa, conţinând lista tractoarelor/maşinilor agricole autopropulsate uzate care │ │ │ │
│ │urmeazã sã fie casate prin program; │ │ │ │
│ │- lista cuprinde urmãtoarele date: marca, numãrul de înmatriculare/înregistrare, anul │ │ │ │
│ │fabricaţiei, numãrul şi seria certificatului de înmatriculare/înregistrare, numãrul de │ │ │ │
│ │inventar. │ │ │ │
└─────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴─────┴───────────┘



NOTĂ?:
În cadrul rubricii "Îndeplinirea criteriului de eligibilitate" se bifeazã, dupã caz, cu DA sau NU îndeplinirea/neîndeplinirea criteriului de eligibilitate respectiv şi se vor înscrie, dupã caz, comentariile de rigoare.


REZULTATUL EVALUÃRII PROPRIETARULUI:

JURIDIC: ACCEPTAT/RESPINS
Nume şi prenume evaluator: ............... Data: ....... Semnãtura: ........

ECONOMIC: ACCEPTAT/RESPINS
Nume şi prenume evaluator: ............... Data: ....... Semnãtura: ........


COMISIA DE ANALIZÃ ŞI EVALUARE PROPUNE APROBAREA ÎNSCRIERII
PROPRIETARULUI/RESPINGEREA DOSARULUI DE ÎNSCRIERE.

Preşedintele Comisiei de analizã şi evaluare

Nume şi prenume: ..................... Data: .......... Semnãtura: .........


-------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016