Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 406 din 23 iulie 2004  pentru aprobarea Procedurii de evaluare si selectie a angajatorilor care beneficiaza de prevederile   art. 48^1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 406 din 23 iulie 2004 pentru aprobarea Procedurii de evaluare si selectie a angajatorilor care beneficiaza de prevederile art. 48^1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 721 din 10 august 2004
Având în vedere <>art. 29^4 alin. (4) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 17 din Hotãrârea Guvernului nr. 737/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu modificãrile ulterioare,

ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Procedura de evaluare şi selecţie a angajatorilor care beneficiazã de prevederile <>art. 48^1 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Dan Mircea Popescu

Bucureşti, 23 iulie 2004.
Nr. 406.


ANEXĂ

PROCEDURA
de evaluare şi selecţie a angajatorilor care
beneficiazã de prevederile <>art. 48^1 din Legea nr. 76/2002
privind sistemul asigurãrilor pentru
şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare

Prezenta procedurã reglementeazã evaluarea şi selecţia angajatorilor în vederea acordãrii din bugetul asigurãrilor pentru şomaj a sumei reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionalã organizate pentru un numãr de cel mult 20% din personalul angajat, conform <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare lege.
Organizarea selecţiei are loc în trimestrul II şi în trimestrul IV, putând participa angajatorii care au încheiat contracte cu furnizorii de formare profesionalã, precum şi cei care au finalizat programul de formare profesionalã în baza planului de formare profesionalã din anul în curs.
ART. 1
Evaluarea şi selecţia angajatorilor care depun documentaţia în vederea acordãrii din bugetul asigurãrilor pentru şomaj a sumei prevãzute la art. 48^1 din lege, denumiţi în continuare solicitanţi, se realizeazã în cadrul unei sesiuni de evaluare de cãtre o comisie de evaluare constituitã la nivelul fiecãrei agenţii pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit prevederilor <>art. 29^4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare norme.
ART. 2
(1) Pentru acordarea din bugetul asigurãrilor pentru şomaj a sumei prevãzute la art. 48^1 din lege, solicitanţii vor depune o datã cu cererea însoţitã de documentele prevãzute la art. 29^3 din norme şi urmãtoarele:
a) nota de fundamentare, în conformitate cu criteriile de evaluare prevãzute la art. 29^2 alin. (6) din norme;
b) copie de pe actele prin care se atestã calitatea de angajator în sensul art. 5 pct. I din lege;
c) copii de pe contractele individuale de muncã ale şomerilor încadraţi în ultimele 12 luni premergãtoare lunii în care are loc selecţia;
d) declaraţie pe propria rãspundere a angajatorului privind numãrul de salariaţi încadraţi în muncã cu contract individual de muncã, pe duratã nedeterminatã, cu program normal de lucru, la data întocmirii programului de formare profesionalã.
(2) Cererea va cuprinde în mod explicit numãrul de persoane din rândul angajaţilor pentru care se solicitã finanţare pentru formare profesionalã.
ART. 3
Cererea împreunã cu documentele prevãzute la art. 2 se depun, în plic sigilat, pe care se înscriu: "Selecţie pentru acordarea din bugetul asigurãrilor pentru şomaj a sumei în cuantum de 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionalã - a nu se deschide înainte de sesiunea de evaluare", precum şi denumirea completã şi adresa solicitantului.
ART. 4
(1) Plicul sigilat, cu documentaţia prevãzutã la art. 3, se depune de cãtre un reprezentant al solicitantului pânã la termenul limitã de înscriere, comunicat potrivit art. 29^1 alin. (3) din norme, la sediul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãror razã teritorialã îşi are sediul.
(2) Documentaţiile depuse prin alt sistem decât cel prevãzut la alin. (1) sau prezentate dupã termenul limitã de înscriere se resping.
ART. 5
(1) În scopul asigurãrii transparenţei, la deschiderea plicurilor sigilate cu documentaţiile depuse de solicitanţi pot participa reprezentanţii acestora.
(2) Data de deschidere a plicurilor se stabileşte în termen de cel mult douã zile de la data limitã de depunere şi va fi comunicatã o datã cu termenul limitã de înscriere.
ART. 6
(1) Evaluarea şi selecţia solicitanţilor pentru fiecare dintre cele patru categorii prevãzute la art. 29^1 alin. (2) din norme se realizeazã în cadrul sesiunii de evaluare, care se organizeazã în termen de 5 zile de la expirarea termenului limitã de înscriere, conform criteriilor prevãzute la art. 29^2 din norme.
(2) În cadrul sesiunii de evaluare, procedura de evaluare şi selecţie a solicitanţilor începe cu verificarea de cãtre comisia de evaluare a îndeplinirii criteriilor administrative şi de eligibilitate.
(3) Neîndeplinirea oricãrui criteriu administrativ sau de eligibilitate atrage necalificarea solicitantului, respectiv a documentaţiei acestuia pentru evaluarea programului de formare profesionalã şi, respectiv, selecţie.
ART. 7
(1) Evaluarea programelor de formare profesionalã a tuturor solicitanţilor care au îndeplinit criteriile administrative şi de eligibilitate se face potrivit art. 29^2 alin. (6) din norme.
(2) Pentru fiecare criteriu de evaluare a programelor de formare profesionalã se acordã un punctaj.
(3) În vederea facilitãrii procesului de evaluare a programelor de formare profesionalã şi obţinerii unui punctaj cât mai bun, solicitanţii trebuie ca în cuprinsul notei de fundamentare sã evidenţieze cât mai clar şi într-un mod cât mai detaliat elementele prevãzute la art. 29^2 alin. (6) din norme, precum şi importanţa derulãrii programului de formare profesionalã.
(4) Lista cuprinzând numele persoanelor care urmeazã sã participe la programul de formare profesionalã, precum şi locul, localitatea unde îşi desfãşoarã acestea activitatea este anexatã la nota de fundamentare şi face parte din aceasta.
(5) Acordarea punctelor se face de cãtre fiecare membru al comisiei de evaluare, denumit în continuare evaluator, conform grilei de evaluare prevãzute în anexã.
(6) Punctajul obţinut de programul de formare profesionalã ca urmare a evaluãrii de cãtre evaluator este suma punctelor obţinute la fiecare criteriu de evaluare.
(7) Punctajul final al programului de formare profesionalã este media aritmeticã a punctajelor obţinute de programul de formare profesionalã ca urmare a evaluãrii de cãtre fiecare evaluator.
(8) Categoriile de şomeri care se puncteazã, precum şi numãrul de puncte acordate pentru fiecare categorie de şomeri se stabilesc de agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se vor face publice o datã cu comunicarea termenului limitã de înscriere.
(9) Punctajul care se va acorda pentru numãrul de persoane din rândul şomerilor, încadrate în muncã în ultimele 12 luni premergãtoare lunii în care se organizeazã selecţia, se va face public, o datã cu comunicarea termenului limitã de înscriere, de cãtre agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 8
(1) Selecţia solicitanţilor în urma evaluãrii programelor de formare profesionalã se face conform criteriilor prevãzute la art. 29^2 alin. (7) din norme.
(2) Sunt eligibili de a participa la etapa de selecţie numai solicitanţii ale cãror programe de formare profesionalã au obţinut în urma evaluãrii un punctaj de minimum 2,5 puncte.
(3) Solicitanţii ale cãror programe de formare profesionalã nu au obţinut punctajul minim nu se calificã pentru selecţie.
(4) În vederea selecţiei, fiecãrui solicitant i se va acorda un punctaj, astfel:
a) câte 0,1 puncte pentru fiecare persoanã din rândul şomerilor încadratã în muncã în ultimele 12 luni premergãtoare lunii în care se organizeazã selecţia;
b) numãrul de puncte corespunzãtor categoriei de şomeri, pentru fiecare persoanã din rândul şomerilor încadratã în muncã în ultimele 12 luni premergãtoare lunii în care se organizeazã selecţia;
c) câte 0,1 puncte pentru fiecare procent din nivelul mediu al indicatorului "ponderea şomerilor în populaţia stabilã 18-62 ani", stabilit pentru ultimele 6 luni premergãtoare lunii depunerii cererii, la nivelul localitãţii unde îşi desfãşoarã activitatea persoanele din rândul salariaţilor angajatorului cãrora li se adreseazã programul de formare profesionalã. În situaţia în care la programul de formare profesionalã participã persoane care îşi desfãşoarã activitatea în localitãţi diferite, se calculeazã nivelul mediu al indicatorului "ponderea şomerilor în populaţia stabilã 18-62 ani" pentru fiecare localitate, iar punctajul de 0,1 puncte se acordã pentru fiecare procent din nivelul indicatorului rezultat ca medie aritmeticã a nivelului mediu al indicatorului "ponderea şomerilor în populaţia stabilã 18-62 ani", calculat la nivelul fiecãrei localitãţi.
ART. 9
(1) Punctajul final al fiecãrui solicitant este punctajul programului de formare profesionalã, obţinut în urma sesiunii de evaluare, la care se adunã punctele obţinute la fiecare dintre criteriile de selecţie.
(2) Pentru fiecare dintre categoriile prevãzute la art. 29^1 alin. (2) din norme, comisia de evaluare întocmeşte clasamente cu solicitanţii ale cãror documentaţii au fost evaluate.
(3) Sumele prevãzute la art. 48^1 din lege se acordã, în cadrul fiecãrei categorii dintre cele prevãzute la art. 29^1 alin. (2) din norme, în ordinea punctajelor obţinute şi în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie.
(4) În situaţia în care, ca urmare a acordãrii finanţãrii solicitanţilor în ordinea descrescãtoare a punctajului obţinut, mai sunt disponibile sume aprobate cu aceastã destinaţie, comisia de evaluare poate aproba, în cadrul categoriei pentru care s-a realizat selecţia, acordarea sumei prevãzute la art. 48^1 din lege solicitantului clasat imediat urmãtor, în limita sumelor disponibile aprobate cu aceastã destinaţie.
ART. 10
(1) Toţi solicitanţii vor fi informaţi în scris de cãtre agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, despre decizia comisiei de evaluare.
(2) Comunicarea deciziei comisiei de evaluare se va face în termen de 5 zile de la data emiterii acesteia şi va conţine termenul în care solicitanţii ale cãror programe de formare profesionalã au fost selectate trebuie sã se prezinte la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãror razã teritorialã îşi au sediul, în vederea încheierii contractului prevãzut la art. 29^6 din norme.
(3) Decizia comisiei de evaluare poate fi contestatã potrivit art. 29^5 alin. (2) din norme.
(4) În cazul în care solicitanţii nu se prezintã pentru a încheia contractul în termenul prevãzut în comunicare sau refuzã încheierea contractului, agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, invitã pentru încheierea contractului, dupã caz, urmãtorul solicitant din clasamentul stabilit în cadrul fiecãrei categorii din cele prevãzute la art. 29^1 alin. (2) din norme.
ART. 11
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.


ANEXĂ



Grila de evaluare

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã ..................................
Nume şi prenume evaluator (membru comisie de evaluare) ...................
Solicitant ...............................................................
Programul de formare profesionalã evaluat ................................


┌────────────────────────┬─────────┬──────────────────────┬──────────────────┐
│ │Pondere │ Punctaj Criteriu │ │
│ │ % ├──────────┬───────────┤ │
│ │ │ Punctaj │ Punctaj │ │
│ │ │ acordat │ obţinut │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │3 = 1 x 2 │ 4 │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┴───────────┼──────────────────┤
│a)Importanţa pentru │ │ │ │
│angajator a derulãrii │ 50% │ │ │
│programului de formare │ │ │ │
│profesionalã: │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┬───────────┼──────────────────┤
│ i. Nevoia de calificare│ │ │ │ │
│ a forţei de muncã a │ 30% │ │ │ │
│ angajatorului, dato-│ │ │ │ │
│ ratã schimbãrii do- │ │ │ │ │
│ meniului de activi- │ │ │ │ │
│ tate sau a tehnolo- │ │ │ │ │
│ giei. │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│ii. Nevoia de calificare│ │ │ │ │
│ a forţei de muncã a │ 50% │ │ │ │
│ angajatorului, dato-│ │ │ │ │
│ ratã dezvoltãrii ac-│ │ │ │ │
│ tivitãţii prin crea-│ │ │ │ │
│ rea de noi locuri de│ │ │ │ │
│ muncã. │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│iii. Ridicarea perfor- │ │ │ │ │
│ manţelor resurselor │ 10% │ │ │ │
│ umane. │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│iv. Nevoia de calificare│ │ │ │ │
│ a forţei de muncã a │ 10% │ │ │ │
│ angajatorului, din │ │ │ │ │
│ alte motive decât │ │ │ │ │
│ cele prevãzute la │ │ │ │ │
│ punctele i şi ii. │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┴───────────┼──────────────────┤
│b)Categoriile profesio- │ │ │ │
│nale din rândul salaria-│ 30% │ │ │
│ţilor angajatorului cã- │ │ │ │
│rora li se adreseazã │ │ │ │
│programului de formare │ │ │ │
│profesionalã: │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
│ i. muncitori │ 70% │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┬───────────┼──────────────────┤
│ i.1. muncitori cali- │ 60% │ │ │ │
│ ficaţi │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│ i.2. muncitori neca- │ 40% │ │ │ │
│ lificaţi │ │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│ ii. alte categorii │ 30% │ │ │ │
├────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼──────────────────┤
│c) Costul derulãrii │ 20% │ │ │ │
│programului de formare │ │ │ │ │
│profesionalã: │ │ │ │ │
├────────────────────────┴─────────┴──────────┼───────────┼──────────────────┤
│ Punctaj total │ │ │
└─────────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────────────┘

Nume şi prenume evaluator (membru comisie de evaluare)
....................................
Semnãtura

Data evaluãrii .....................



Acordarea punctelor în vederea evaluãrii programului de formare profesionalã se face în conformitate cu prevederile prezentei Grile de evaluare, astfel:

1. Se acordã fiecãrui subcriteriu prevãzut la pct. a).i - a).iv. şi pct. b)i.1., b)i.2. şi b)ii, precum şi criteriului de evaluare prevãzut la pct. c), puncte între 0 şi 5 în concordanţã cu urmãtoarele: 0= nu este cazul; 1=foarte slab; 2=slab; 3=acceptabil; 4=bun; 5=foarte bun.
Punctele acordate se consemneazã de evaluator în coloana 2.
În coloana 4, se comsemneazã de evaluator, eventualele comentarii cu privirela modul de îndeplinire a subcriteriului/criteriului punctat.

2. Se determinã punctajul pentru fiecare criteriu de evaluare:
2.1. Pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. a)
2.1.1. Se determinã punctajul obţinut pentru fiecare subcriteriu ca produs între punctajul acordat subcriteriului şi ponderea aferentã subcriteriului.
Punctajul obţinut se consemneazã de evaluator corespunzãtor fiecãrui subcriteriu, în coloana 3.
2.1.2. Se determinã punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. a) ca produs între suma punctajelor obţinute pentru fiecare subcriteriu din cadrul criteriului de evaluare şi ponderea aferentã criteriului de evaluare.
Punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. a) se consemneazã de evaluator, în coloana "Punctaj criteriu".

2.2. Pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. b)
2.2.1. Se determinã punctajul obţinut pentru subcriteriul prevãzut la pct. b).i. ca produs între suma punctajelor obţinute pentru subcriteriile prevãzute la pct. b)i.1. şi b).i.2 şi ponderea aferentã subcriteriului prevãzut la pct. b)i.
Punctajul obţinut pentru subcriteriul prevãzut la pct. b).i. se consemneazã de evaluator, în coloana "Punctaj criteriu".
2.2.2. Se determinã punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. b) ca produs între suma punctajului obţinut la subcriteriul prevãzute la pct. b)i. şi punctajul obţinut la subcriteriul prevãzut la pct. b).ii. şi ponderea aferentã criteriului de evaluare.
Punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. b) se consemneazã de evaluator, în coloana "Punctaj criteriu".

2.3. Pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. c)
2.3.1. Se determinã punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. c) ca produs între punctajul acordat, conform pct. 1 şi ponderea aferentã criteriului de evaluare.
Punctajul obţinut pentru criteriul de evaluare prevãzut la pct. c) se consemneazã de evaluator, în coloana 3.

3. Punctajul total obţinut de programul de formare profesionalã este suma punctajelor obţinute la fiecare criteriu de evaluare.
[punctaj total = pct criteriu a + pct criteriu b + pct criteriu c]

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016