Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 401 din 17 iunie 2008  privind monitorizarea platii unor drepturi de natura sociala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 401 din 17 iunie 2008 privind monitorizarea platii unor drepturi de natura sociala

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI EGALITATII DE SANSE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 477 din 27 iunie 2008


În temeiul <>art. 11 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 14 din Hotãrârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse,
având în vedere prevederile <>art. 19 lit. e) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare, şi ale <>art. 10 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor mãsuri financiare în domeniul bugetar, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul economiei şi finanţelor şi ministrul muncii, familiei şi egalitãţii de şanse emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Categoriile de drepturi de naturã socialã care se acordã din bugetele locale, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, sau din transferuri de la bugetul de stat cãtre bugetele locale, prin bugetul acestui minister, sunt prevãzute în nomenclatorul din anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Pentru efectuarea plãţii drepturilor de naturã socialã prevãzute în nomenclator, ordonatorii de credite ai bugetelor locale, precum şi direcţiile de muncã şi protecţie socialã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prezintã, anexat documentelor de platã, la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului unde au deschise conturile, listele cu titularii acestor drepturi, pe suport electronic, întocmite potrivit formularului prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
(3) Listele cu titularii drepturilor de naturã socialã se întocmesc distinct, pentru fiecare categorie de drepturi prevãzutã în nomenclatorul din anexa nr. 1, care se achitã în cadrul aceleiaşi zile calendaristice cãtre terţi sau beneficiarii finali.
(4) În situaţia drepturilor plãtite din transferuri de la bugetul de stat cãtre bugetele locale, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, listele prevãzute la alin. (3) se prezintã numai de cãtre ordonatorii de credite ai bugetelor locale care efectueazã plata prestaţiilor.
(5) În situaţia drepturilor achitate prin Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A. în mai multe tranşe lunare, listele prevãzute la alin. (3), precum şi centralizatorul prevãzut la alin. (7) se depun la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului la achitarea ultimei tranşe din lunã. În coloanele 3-5 din centralizator se vor înscrie toate documentele de platã şi sumele aferente, care au stat la baza plãţii drepturilor lunii respective.
(6) Ordinele de platã prin care se achitã drepturi de naturã socialã în mai multe tranşe lunare se depun la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, însoţite de adrese semnate de ordonatorii de credite, în care se va preciza cã drepturile care se achitã sunt de natura celor prevãzute la alin. (5).
(7) Listele cu titularii drepturilor de naturã socialã depuse pe suport electronic la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului vor fi însoţite de centralizatoare întocmite pe suport de hârtie, conform formularului prevãzut în anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentul ordin.
(8) În situaţia în care pentru o categorie de drepturi de naturã socialã se utilizeazã mai multe documente de platã care se depun la unitatea teritorialã a Trezoreriei Statului în aceeaşi zi, acestea se vor înscrie distinct în formularul prevãzut în anexa nr. 3.
(9) Este interzisã achitarea cu un singur document de platã a mai multor categorii de drepturi de naturã socialã.
ART. 2
(1) Unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului proceseazã documentele de platã numai în situaţia în care se îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) documentaţia este întocmitã în conformitate cu prevederile art. 1;
b) suma totalã înscrisã în documentele de platã prezentate în cursul unei zile pentru achitarea unui drept de naturã socialã corespunde cu suma totalã înscrisã în fişierul electronic prevãzut în anexa nr. 2, prezentat de ordonatorul de credite, şi cu suma totalã din centralizatorul prevãzut în anexa nr. 3;
c) numãrul de titulari din fişierul electronic prevãzut în anexa nr. 2 corespunde cu numãrul de titulari din centralizatorul prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Documentele procesate în condiţiile alin. (1), pe baza cãrora s-au achitat ori, dupã caz, s-au virat sumele în ziua respectivã, se transmit de cãtre unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului în aceeaşi zi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti transmit, în format electronic, la Ministerul Economiei şi Finanţelor, zilnic, listele prevãzute la art. 1 alin. (3) pentru care s-au achitat ori, dupã caz, s-au virat sumele în ziua precedentã.
(4) Ministerul Economiei şi Finanţelor va transmite, în format electronic, la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, lunar, listele titularilor drepturilor de naturã socialã prevãzute la art. 1 alin. (2) pânã la sfârşitul lunii curente pentru luna anterioarã.
ART. 3
(1) Aplicaţia informaticã privind procesarea, verificarea şi transmiterea electronicã la Ministerul Economiei şi Finanţelor a situaţiilor solicitate prin prezentul ordin va fi realizatã şi transmisã direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti de cãtre Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor.
(2) Instituţiile publice care au obligaţia raportãrii informaţiilor stabilite prin prezentul ordin şi care deţin baze de date proprii din care se poate obţine anexa nr. 2 pot sã utilizeze propriile programe informatice, cu respectarea structurii prevãzute în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentul ordin. În cazul în care fişierul prezentat la unitãţile de trezorerie nu corespunde cerinţelor cuprinse în anexa nr. 4, documentele de platã anexate nu vor fi acceptate.
(3) Pentru instituţiile publice care nu deţin baze de date proprii din care se poate obţine anexa nr. 2, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor pune la dispoziţie aplicaţia informaticã prevãzutã la alin. (1).
ART. 4
Prezentul ordin se comunicã direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, unitãţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, direcţiilor de muncã şi protecţie socialã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, direcţiilor generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi consiliilor locale.
ART. 5
Prezentul ordin intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

ANEXA 1

NOMENCLATOR


┌────┬───┬─────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│Cod│ Drepturi cu caracter social │ Bazã legalã │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │I. Finanţate din bugetele locale │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1. │101│Ajutorul social │<>Legea nr. 416/2001 privind │
│ │ │ │venitul minim garantat, cu │
│ │ │ │modificãrile şi completãrile │
│ │ │ │ulterioare │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2. │102│Ajutorul lunar pentru încãlzirea │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │locuinţei cu lemne, cãrbuni şi │Guvernului nr. 5/2003 privind │
│ │ │combustibili petrolieri, în perioada │acordarea de ajutoare pentru │
│ │ │sezonului rece, pentru familiile şi │încãlzirea locuinţei, precum şi│
│ │ │persoanele singure beneficiare de │a unor facilitãţi populaţiei │
│ │ │ajutor social │pentru plata energiei termice, │
│ │ │ │aprobatã prin Legea │
│ │ │ │nr. 245/2003, cu modificãrile │
│ │ │ │şi completãrile ulterioare - │
│ │ │ │art. 8 alin. (2) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3. │103│Ajutoarele de urgenţã acordate │<>Legea nr. 416/2001 , cu │
│ │ │familiilor şi persoanelor care se │modificãrile şi completãrile │
│ │ │aflã în situaţii de necesitate │ulterioare - art. 28 alin. (2) │
│ │ │cauzate de calamitãţi naturale, │ │
│ │ │incendii, accidente, precum şi alte │ │
│ │ │situaţii │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4. │104│Cheltuieli cu înmormântarea │<>Legea nr. 416/2001 , │
│ │ │persoanelor din familiile beneficiare│cu modificãrile şi completãrile│
│ │ │de ajutor social │ulterioare - art. 28 alin. (4) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5. │105│Drepturile asistenţilor personali ai │<>Legea nr. 448/2006 privind │
│ │ │persoanelor cu handicap grav │protecţia şi promovarea │
│ │ │ │drepturilor persoanelor cu │
│ │ │ │handicap, republicatã - art. 44│
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6. │106│Indemnizaţia lunarã acordatã în cazul│<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │în care persoana cu handicap grav sau│- art. 44 │
│ │ │reprezentantul ei legal opteazã │ │
│ │ │pentru aceasta │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │II. Finanţate din bugetul de stat, │ │
│ │ │prin bugetul Ministerului Muncii, │ │
│ │ │Familiei şi Egalitãţii de Şanse │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7. │001│Alocaţia de stat pentru copii │<>Legea nr. 61/1993 privind │
│ │ │ │alocaţia de stat pentru copii, │
│ │ │ │republicatã, cu modificãrile şi│
│ │ │ │completãrile ulterioare │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8. │002│Alocaţia de stat pentru copii cu │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │handicap │- art. 58 alin. (1) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9. │003│Alocaţia de stat pentru copiii cu │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │vârsta între 0 şi 2 ani, respectiv │Guvernului nr. 148/2005 privind│
│ │ │3 ani în cazul copilului cu handicap │susţinerea familiei în vederea │
│ │ │ │creşterii copilului, aprobatã │
│ │ │ │cu modificãri şi completãri │
│ │ │ │prin <>Legea nr. 7/2007 - art. 1 │
│ │ │ │alin. (1) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 10.│004│Alocaţia familialã complementarã │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │ │Guvernului nr. 105/2003 privind│
│ │ │ │alocaţia familialã complemen- │
│ │ │ │tarã şi alocaţia de susţinere │
│ │ │ │pentru familia monoparentalã, │
│ │ │ │aprobatã cu completãri prin │
│ │ │ │<>Legea nr. 41/2004 - art. 1 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 11.│005│Alocaţia de susţinere pentru │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │familiile monoparentale │Guvernului nr. 105/2003, │
│ │ │ │aprobatã cu completãri prin │
│ │ │ │<>Legea nr. 41/2004 - art. 5 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 12.│006│Alocaţia lunarã de plasament │Legea nr. 272/2004 privind │
│ │ │ │protecţia şi promovarea │
│ │ │ │drepturilor copilului-art. 119 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 13.│007│Alocaţia lunarã de plasament pentru │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilul cu handicap │- art. 12 alin. (1) lit. h) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 14.│008│Indemnizaţia lunarã pentru creşterea │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │copilului cu vârsta între 0 şi 2 ani,│Guvernului nr. 148/2005, │
│ │ │respectiv 3 ani în cazul copilului cu│aprobatã cu modificãri şi │
│ │ │handicap │completãri prin Legea │
│ │ │ │nr. 7/2007 - art. 1 alin. (1) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 15.│009│Indemnizaţia lunarã pentru creşterea │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilului cu handicap, cu vârsta │- art. 12 alin. (1) lit. b) │
│ │ │cuprinsã între 3 şi 7 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 16.│010│Indemnizaţia lunarã pentru creşterea │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilului cu handicap, acordatã │- art. 12 alin. (1) lit. e) │
│ │ │persoanei cu handicap care nu │ │
│ │ │realizeazã alte venituri în afara │ │
│ │ │celor prevãzute la art. 58 alin. (4) │ │
│ │ │lit. a), pânã la împlinirea de cãtre │ │
│ │ │copil a vârstei de 3 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 17.│011│Indemnizaţia lunarã pentru creşterea │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilului cu handicap, acordatã │- art. 12 alin. (1) lit. f) │
│ │ │persoanei cu handicap care nu │ │
│ │ │realizeazã alte venituri în afara │ │
│ │ │celor prevãzute la art. 58 alin. (4) │ │
│ │ │lit. a), pentru copilul cu vârsta │ │
│ │ │cuprinsã între 3 şi 7 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 18.│012│Indemnizaţia lunarã pentru creşterea │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilului cu handicap, acordatã │- art. 12 alin. (1) lit. g) │
│ │ │persoanei care nu îndeplineşte │ │
│ │ │condiţiile prevãzute de Ordonanţa de │ │
│ │ │urgenţã a Guvernului nr. 148/2005, │ │
│ │ │aprobatã cu modificãri şi completãri │ │
│ │ │prin <>Legea nr. 7/2007 , pânã la │ │
│ │ │împlinirea de cãtre copil a vârstei │ │
│ │ │de 3 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 19.│013│Ajutorul lunar pentru creşterea │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copilului cu handicap, acordatã │ - art. 12 alin. (1) lit. g) │
│ │ │persoanei care nu îndeplineşte │ │
│ │ │condiţiile prevãzute de Ordonanţa de │ │
│ │ │urgenţã a Guvernului nr. 148/2005, │ │
│ │ │aprobatã cu modificãri şi completãri │ │
│ │ │prin <>Legea nr. 7/2007 , pentru copilul│ │
│ │ │cu vârsta cuprinsã între 3 şi 7 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 20.│014│Indemnizatia pentru persoana cu │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │handicap care are în îngrijire, │ - art. 12 alin. (2) │
│ │ │supraveghere şi întreţinere un copil │ │
│ │ │şi care nu realizeazã alte venituri │ │
│ │ │în afara celor prevãzute la art. 58 │ │
│ │ │alin. (4) lit. a), pânã la împlinirea│ │
│ │ │de cãtre copil a vârstei de 2 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 21.│015│Ajutorul lunar pentru persoana cu │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │handicap care are în îngrijire, │- art. 12 alin. (2) │
│ │ │supraveghere şi întreţinere un copil │ │
│ │ │şi care nu realizeazã alte venituri │ │
│ │ │în afara celor prevãzute la art. 58 │ │
│ │ │alin. (4) lit. a), pentru copilul cu │ │
│ │ │vârsta cuprinsã între 2 şi 7 ani │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 22.│016│Stimulent lunar pentru creşterea │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │copilului │Guvernului nr. 148/2005, │
│ │ │ │aprobatã cu modificãri şi com- │
│ │ │ │pletãri prin <>Legea nr. 7/2007 │
│ │ │ │- art. 3 alin. (2) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 23.│017│Ajutoare de încãlzire a locuinţei │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │cu energie termicã │Guvernului nr. 5/2003, aprobatã│
│ │ │ │prin <>Legea nr. 245/2003 , cu │
│ │ │ │modificãrile şi completãrile │
│ │ │ │ulterioare - art. 5 alin. (1) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 24.│018│Ajutoare de încãlzire a locuinţei cu │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │gaze naturale │Guvernului nr. 5/2003, aprobatã│
│ │ │ │prin <>Legea nr. 245/2003 , cu │
│ │ │ │modificãrile şi completãrile │
│ │ │ │ulterioare │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 25.│019│Ajutoare pentru instalarea de │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │centrale termice │Guvernului nr. 91/2005 privind │
│ │ │ │instituirea Programului de │
│ │ │ │acordare a unor ajutoare │
│ │ │ │bãneşti populaţiei cu venituri │
│ │ │ │reduse care utilizeazã gaze │
│ │ │ │naturale pentru încãlzirea │
│ │ │ │locuinţei, în vederea creşterii│
│ │ │ │eficienţei consumului, │
│ │ │ │siguranţei şi calitãţii vieţii,│
│ │ │ │aprobatã cu modificãri şi │
│ │ │ │completãri prin Legea nr. 291/ │
│ │ │ │2005, cu modificãrile │
│ │ │ │ulterioare - art. 2 alin. (3) │
│ │ │ │lit. a) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 26.│020│Ajutoare pentru instalarea de │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │arzãtoare automatizate │Guvernului nr. 91/2005, │
│ │ │ │aprobatã cu modificãri şi │
│ │ │ │completãri prin Legea nr. 291/ │
│ │ │ │2005, cu modificãrile │
│ │ │ │ulterioare - art. 2 alin. (3) │
│ │ │ │lit. b │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 27.│021│Ajutor suplimentar acordat familiilor│Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │şi persoanelor singure cu venituri │Guvernului nr. 14/2008 pentru │
│ │ │reduse, care utilizeazã gaze naturale│acordarea unui ajutor │
│ │ │pentru încãlzirea locuinţei │suplimentar familiilor şi │
│ │ │ │persoanelor singure cu venituri│
│ │ │ │reduse, care utilizeazã gaze │
│ │ │ │naturale pentru încãlzirea │
│ │ │ │locuinţei │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 28.│022│Ajutoare de urgenţã în caz de │<>Legea nr. 416/2001 , cu │
│ │ │calamitãţi naturale, incendii, │modificãrile şi completãrile │
│ │ │accidente şi alte situaţii deosebite │ulterioare - art. 28 │
│ │ │stabilite prin lege │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 29.│023│Ajutoare financiare pentru persoane │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │aflate în extremã dificultate din │Guvernului nr. 118/1999 privind│
│ │ │cauza stãrii de sãnãtate sau altor │înfiinţarea şi utilizarea │
│ │ │cauze justificate │Fondului naţional de solida- │
│ │ │ │ritate, aprobatã cu modificãri │
│ │ │ │şi completãri prin Legea │
│ │ │ │nr. 366/2001, cu modificãrile │
│ │ │ │ulterioare - art. 5 alin. (1) │
│ │ │ │lit. f) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 30.│024│Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi │<>Legea nr. 416/2001 , cu │
│ │ │ │modificãrile şi completãrile │
│ │ │ │ulterioare - art. 25 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 31.│025│Indemnizaţia lunarã de hranã cuvenitã│<>Legea nr. 584/2002 privind │
│ │ │persoanelor infectate cu HIV sau │mãsurile de prevenire a rãspân-│
│ │ │bolnave de SIDA │dirii maladiei SIDA în România │
│ │ │ │şi de protecţie a persoanelor │
│ │ │ │infectate cu HIV sau bolnave de│
│ │ │ │SIDA, cu modificãrile │
│ │ │ │ulterioare - art.7 alin. (4) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │III. Finanţate din transferuri de la │ │
│ │ │bugetul de stat cãtre bugetele locale│ │
│ │ │prin bugetul Ministerului Muncii, │ │
│ │ │Familiei şi Egalitãţii de Şanse │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 32.│051│Indemnizaţia lunarã acordatã │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │persoanei cu handicap grav │- art. 58 alin. (4) lit. a) │
│ │ │ │pct. 1 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 33.│052│Indemnizaţia lunarã acordatã │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │persoanei cu handicap accentuat │- art. 58 alin. (4) lit. a) │
│ │ │ │pct. 2 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 34.│053│Bugetul personal complementar lunar │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │pentru adultul cu handicap grav, │- art. 58 alin. (4) lit. b) │
│ │ │respectiv pentru familia sau │pct. 1 │
│ │ │reprezentantul legal al copilului cu │ │
│ │ │handicap grav │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 35.│054│Bugetul personal complementar lunar │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │pentru adultul cu handicap accentuat,│- art. 58 alin. (4) │
│ │ │respectiv pentru familia sau │lit. b) pct. 2 │
│ │ │reprezentantul legal al copilului cu │ │
│ │ │handicap accentuat │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 36.│055│Bugetul personal complementar lunar │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │pentru adultul cu handicap mediu, │- art. 58 alin. (4) lit. b) │
│ │ │respectiv pentru familia sau │pct. 3 │
│ │ │reprezentantul legal al copilului cu │ │
│ │ │handicap mediu │ │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 37.│056│Indemnizaţia pentru însoţitorul │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │persoanei cu handicap vizual grav │- art. 58 alin. (3) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 38.│057│Alocaţia lunarã de hranã pentru │<>Legea nr. 448/2006 , republicatã│
│ │ │copiii cu handicap de tip HIV-SIDA │- art. 58 alin. (2) │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 39.│058│Sprijin financiar acordat la │<>Legea nr. 396/2006 privind │
│ │ │constituirea familiei │acordarea unui sprijin │
│ │ │ │financiar la constituirea │
│ │ │ │familiei │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 40.│059│Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei │Ordonanţa de urgenţã a │
│ │ │cu lemne, cãrbuni, combustibili │Guvernului nr. 107/2006 pentru │
│ │ │petrolieri │modificarea Ordonanţei de │
│ │ │ │urgenţã a Guvernului nr. 5/2003│
│ │ │ │privind acordarea de ajutoare │
│ │ │ │pentru încãlzirea locuinţei, │
│ │ │ │precum şi a unor facilitãţi │
│ │ │ │acordate populaţiei pentru │
│ │ │ │plata energiei termice, │
│ │ │ │aprobatã prin Legea │
│ │ │ │nr. 116/2007 │
├────┼───┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 41.│060│Trusou pentru nou-nãscuţi │<>Legea nr. 482/2006 privind │
│ │ │ │acordarea de trusouri pentru │
│ │ │ │nou-nãscuţi, cu modificãrile │
│ │ │ │ulterioare │
└────┴───┴─────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



ANEXA 2

Judeţul: cod + denumire
Unitatea administrativ-teritorialã: cod fiscal + denumire
Direcţia generalã de asistenţã socialã
şi protecţia copilului: cod fiscal + denumire
Direcţia de muncã şi protecţie socialã: cod fiscal + denumire

SITUAŢIA*)
(cod, denumire)
cu titularii de drepturi cu caracter social, în evidenţã şi plãtiţi,
sau, dupã caz, pentru care se vireazã sumele
în ziua .... luna ..... anul ......


┌────┬─────────┬─────────────────┬─────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Numele şi│Numãrul membrilor│Codul numeric│Plãţile efectuate │
│crt.│prenumele│familiei/copii**)│ personal │în luna raportatã │
│ │ │ │ │ (lei) │
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────────┤
└────┴─────────┴─────────────────┴─────────────┴──────────────────┘


_______________
*) Se completeazã pentru fiecare drept de naturã socialã prevãzut în anexa nr. 1.
**) Se completeazã pentru ajutorul social şi pentru alocaţiile familiale complementare şi alocaţiile de susţinere pentru familiile monoparentale, caz în care se completeazã cu numãrul de copii. Pentru ajutorul social numãrul membrilor familiei va include şi titularul de ajutor social.

Ordonator de credite,
......................

ANEXA 3

Judeţul: cod + denumire
Unitatea administrativ-teritorialã: cod fiscal + denumire
Direcţia generalã de asistenţã socialã
şi protecţia copilului: cod fiscal + denumire
Direcţia de muncã şi protecţie socialã: cod fiscal + denumire

CENTRALIZATOR
privind sumele aferente drepturilor de naturã socialã reprezentând
.............................................*)
cod .........**)
Nr. .........../data ...........


┌───────┬───────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┬─────────┐
│Nr. │Numãrul titularilor│Felul documentului│Nr./data documentului│ Suma │
│crt. │ drepturilor de │de platã (CEC/OPT)│ de platã │ │
│ │ naturã socialã │ │ │ │
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
├───────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ X │ X │ │
└───────┴───────────────────┴──────────────────┴─────────────────────┴─────────┘


Ordonator de credite,
......................
_______________
*) Se completeazã denumirea dreptului de naturã socialã, prevãzutã în coloana 3 din anexa nr. 1.
**) Se completeazã codul prevãzut în coloana 2 din anexa nr. 1.

ANEXA 4

STRUCTURA
fişierului prezentat de instituţie la unitatea de trezorerie


Nume fişier: PRESTAJ
Format fişier: DBF
Câmp Nume câmp Tip Lungime
1 CODJUD Character 2
2 CODFISC Character 10
3 CNP Character 13
4 CODAJUT Character 3
5 NUMEPREN Character 60
6 NRPERS Numeric 2
7 SUMA Numeric 10.2
8 DTPLATCRT Date 8
9 DATA_PREL Date 8



Semnificaţia câmpurilor:


1. CODJUD - codul judeţului sau al municipiului Bucureşti unde are sediul
instituţia cu obligaţia de raportare;
2. CODFISC - codul CUI al instituţiei cu obligaţia de raportare.
Trebuie sã fie numai caractere numerice şi sã aibã cifra de
control corectã;
3. CNP - codul numeric personal al titularului de drepturi cu caracter
personal. Trebuie sã fie de 13 caractere numerice, sã
respecte condiţiile de cifrã de control şi celelalte reguli
obligatorii pentru CNP;
4. CODAJUT - codul dreptului cu caracter social , în conformitate cu anexa
nr. 1;
5. NUMEPREN - numele şi prenumele titularului de drepturi cu caracter
social;
6. NRPERS - numãrul membrilor familiei/copii;
7. SUMA - suma de platã;
8. DTPLATCRT - Data la care se efectueazã plata în trezorerie, în format
ZZLLAAAA (zi, lunã, an, fãrã separatori);
9. DATA_PREL - Data la care s-a procesat informaţia, în fişier în format
ZZLLAAAA( zi, lunã, an, fãrã separatori).



Codul judeţului va fi completat în conformitate cu lista prezentatã mai jos:

Nomenclator judeţe


Cod Denumire judeţ
01 Judeţul Alba
02 Judeţul Arad
03 Judeţul Argeş
04 Judeţul Bacãu
05 Judeţul Bihor
06 Judeţul Bistriţa-Nãsãud
07 Judeţul Botoşani
08 Judeţul Braşov
09 Judeţul Brãila
10 Judeţul Buzãu
11 Judeţul Caraş-Severin
12 Judeţul Cãlãraşi
13 Judeţul Cluj
14 Judeţul Constanţa
15 Judeţul Covasna
16 Judeţul Dâmboviţa
17 Judeţul Dolj
18 Judeţul Galaţi
19 Judeţul Giurgiu
20 Judeţul Gorj
21 Judeţul Harghita
22 Judeţul Hunedoara
23 Judeţul Ialomiţa
24 Judeţul Iaşi
25 Judeţul Ilfov
26 Judeţul Maramureş
27 Judeţul Mehedinţi
28 Judeţul Mureş
29 Judeţul Neamţ
30 Judeţul Olt
31 Judeţul Prahova
32 Judeţul Satu-Mare
33 Judeţul Sãlaj
34 Judeţul Sibiu
35 Judeţul Suceava
36 Judeţul Teleorman
37 Judeţul Timiş
38 Judeţul Tulcea
39 Judeţul Vaslui
40 Judeţul Vâlcea
41 Judeţul Vrancea
42 Municipiul Bucureşti
51 Sector 1 - Municipiul Bucureşti
52 Sector 2 - Municipiul Bucureşti
53 Sector 3 - Municipiul Bucureşti
54 Sector 4 - Municipiul Bucureşti
55 Sector 5 - Municipiul Bucureşti
56 Sector 6 - Municipiul Bucureşti


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016