Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Vãzând Referatul de aprobare nr 69.666/2011 al Direcţiei generale politici agricole, în baza prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 103/2008 privind înfiinţarea organizaţiilor interprofesionale pentru produsele agroalimentare, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 29/2009, în temeiul <>art. 7 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin: ART. I <>Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 143/2010 privind componenţa şi funcţionarea Comitetului pentru Organizaţiile Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare, precum şi procedurile de recunoaştere, monitorizare şi control, retragere a recunoaşterii, extindere a acordurilor interprofesionale şi delegare de atribuţii pentru organizaţiile interprofesionale pentru produsele agroalimentare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 21 iunie 2010, se modificã dupã cum urmeazã: 1. La articolul 1, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins: "(3) Comitetul este format din: a) un consilier al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale; b) 2 reprezentanţi ai Direcţiei generale politici în sectorul vegetal; c) 2 reprezentanţi ai Direcţiei generale politici în zootehnie şi industrie alimentarã; d) un reprezentant al Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene; e) un reprezentant al Direcţiei generale dezvoltare ruralã - Autoritate de management pentru PNDR; f) un reprezentant al Direcţiei juridice; g) un reprezentant al Serviciului relaţia cu Parlamentul şi dialog social". 2. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 6. - Lista sectoarelor şi a filierelor de produse agroalimentare pentru care se poate acorda recunoaşterea ca OIPA este prevãzutã în anexa nr. 1." 3. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin. 4. Anexa nr. 2 se abrogã. ART. II Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale, Valeriu Tabãrã Bucureşti, 15 februarie 2011. Nr. 40. ANEXĂ (Anexa nr. 1 la <>Ordinul nr. 143/2010) LISTA sectoarelor şi a filierelor de produse agroalimentare pentru care se poate acorda recunoaşterea ca OIPA
┌────┬─────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Sectorul │ Filiera │
│crt.│ │ │
├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │ │cereale │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │ │cereale pentru bere, hamei, bere │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │ │orez │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │ Vegetal │oleaginoase │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │ │sfeclã de zahãr, zahãr │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │ │cartof │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │ │plante textile (in şi cânepã) şi produse procesate │
├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │ │furaje uscate │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │ │struguri, vin, produse pe bazã de vin │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10. │ │legume şi fructe proaspete şi procesate │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11. │ │tutun brut şi produse din tutun │
├────┤ Vegetal ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12. │ │alcool etilic de origine agricolã │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13. │ │plante vii şi produse de floriculturã │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14. │ │plante medicinale şi aromatice şi produse procesate │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15. │ │alte filiere (produse tradiţionale, ecologice etc.) │
├────┼─────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16. │ │carne de porc │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│17. │ │carne de vitã şi mânzat │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│18. │ │carne de oaie şi de caprã │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│19. │Zootehnic│lapte şi produse lactate │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│20. │ │carne de pasãre, ouã │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│21. │ │miere şi produse apicole │
├────┤ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│22. │ │alte filiere (produse tradiţionale, ecologice etc.) │
└────┴─────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.