Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4 din 18 ianuarie 2011  privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerintelor tehnice care trebuie indeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru stabilirea conditiilor de aprobare a acestora pe teritoriul Romaniei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4 din 18 ianuarie 2011 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerintelor tehnice care trebuie indeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, precum si pentru stabilirea conditiilor de aprobare a acestora pe teritoriul Romaniei

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 119 din 16 februarie 2011

    Vãzând Referatul de aprobare nr. 178 din 14 ianuarie 2011, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
    având în vedere prevederile <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile ulterioare,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 285 din 30 aprilie 2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 3, litera n) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "n) furnizor secundar - persoanã fizicã autorizatã, persoanã juridicã şi/sau asociaţii profesionale înregistrate legal care fac dovada cã deţin un angajament scris cu unul sau mai mulţi furnizori primari de mijloace oficiale de identificare a animalelor, aprobate de cãtre Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea furnizãrii mijloacelor de identificare şi care au primit acordul de comercializare a acestora pe teritoriul României, din partea direcţiei sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti."
    2. În anexa nr. 1, la capitolul I punctul 8.1, literele a), d) şi g) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) numele producãtorului sau acronimul acestuia este inscripţionat în partea de sus a crotaliei, unde este prevãzut sistemul de prindere a celor douã pãrţi;
    ...............................................................................................
    d) în stânga acronimului se vor inscripţiona de cãtre producãtor logoul acestuia şi data imprimãrii crotaliei auriculare, iar în dreapta acronimului, cu cifre romane, se va inscripţiona numãrul duplicatului crotaliei, dacã este cazul; prima crotalie duplicat va purta cifra I (unu roman);
    ...............................................................................................
    g) sub codul de bare se înscriu 8 cifre înşiruite, cu înãlţimea de 0,5 cm, care au urmãtoarea specificaţie: primele douã reprezintã numãrul seriilor de câte 999.999.999 de crotalii, pornind de la seria 50 pânã la seria 99 (de exemplu: 50 pentru prima serie de 999.999.999 de crotalii, 51 pentru a doua serie de 999.999.999 de crotalii etc.), urmãtoarea cifrã este cifra de control, iar restul de 5 cifre reprezintã primele cifre din numãrul de ordine al animalului;".
    3. În anexa nr. 1, la capitolul I punctul 9.1, litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) primele douã cifre reprezintã numãrul seriilor de câte 999.999.999 de crotalii, pornind de la seria 50 pânã la seria 99 (de exemplu: 50 pentru prima serie de 999.999.999 de crotalii, 51 pentru a doua serie de 999.999.999 de crotalii etc.);".
    4. În anexa nr. 1, la capitolul II punctul 2.1, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "d) cifrele şi literele înscrise pe crotalia auricularã, precum şi codul de bare trebuie sã fie de culoare neagrã, iar culoarea crotaliei auriculare trebuie sã fie de culoare galben-lãmâie pentru suinele crescute în exploataţiile nonprofesionale, de culoare roşie pentru suinele crescute în exploataţiile industriale comerciale şi de culoare portocalie pentru suinele crescute în exploataţiile comerciale de tip A;".
    5. În anexa nr. 1, la capitolul II, partea introductivã a punctului 4.1 şi punctul 4.2 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "4.1. Pentru crotaliile auriculare folosite în exploataţiile nonprofesionale şi în exploataţiile comerciale de tip A, partea "tatã" a crotaliei va conţine urmãtoarele înscrisuri:
    ................................................................................................
    4.2. În plus, faţã de prevederile pct. 4.1, la cererea proprietarului, producãtorul va imprima pe crotalia auricularã şi codul de bare. Acesta trebuie sã reproducã corect şi integral codul unic de identificare al animalului înscris pe crotalie, respectând ordinea literelor şi cifrelor ce formeazã codul de identificare."
    6. În anexa nr. 1, la capitolul III litera A punctul 3, dupã litera l) se introduce o nouã literã, litera m), cu urmãtorul cuprins:
    "m) mijlocul de legãturã dintre cele douã pãrţi componente ale unei crotalii auriculare trebuie sã suporte o tracţiune cuprinsã între 250 şi 300 N, mãsuratã în plan axial, caracteristicã ce trebuie sã se menţinã o perioadã de cel puţin 7 (şapte) ani."
    7. În anexa nr. 1, la capitolul III litera A punctul 4.1, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) opţional, proprietarul animalului poate solicita firmei producãtoare printarea pe crotalie a unui cod de bare reprezentând codul de identificare a animalului. Acesta trebuie sã reproducã corect şi integral codul unic de identificare a animalului înscris pe crotalie, respectând ordinea literelor şi cifrelor ce formeazã codul de identificare."
    8. În anexa nr. 2, punctul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "4. În cazul în care rãspunsul la cerere este favorabil, Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor emite Certificatul de aprobare a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României, precum şi documentul de alocare a codurilor de identificare pentru imprimarea mijloacelor oficiale de identificare, prevãzute în anexele nr. 4, respectiv nr. 6."
    9. Anexa nr. 3 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    10. Anexa nr. 5 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    11. Anexa nr. 7 se abrogã.
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii, cu excepţia art. I pct. 4, care intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii.

                  Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
                  Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                               Roatiş Cheţan Radu

    Bucureşti, 18 ianuarie 2011.
    Nr. 4.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 3 la <>Ordinul nr. 39/2010)

                               CERERE DE APROBARE
      a mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României

    Nr. ......./..............

                                     CERERE
    Subscrisa S.C. ............................, cu sediul social în ..............................., (adresa completã) înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. ............, cod fiscal ................, telefon/fax ............., reprezentatã legal prin domnul/doamna .................., CNP ...................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria .... nr. ................, eliberat(ã) de ................. la data de ............, solicit aprobarea mijlocului oficial de identificare utilizat pe teritoriul României, modelul _______., produs de ............., având codul de produs*) .............., pentru a putea fi folosit la identificarea oficialã a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi suinelor.
__________
    *) Se va completa doar dacã modelul mijlocului de identificare pentru care se solicitã aprobarea a fost testat de cãtre ICAR, i s-a acordat un cod de produs şi a fost publicat în lista prevãzutã la pct. 6.2 lit. b) din anexa nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010.

    Declar pe propria rãspundere cã am luat cunoştinţã de:
    a) prevederile <>art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
    b) prevederile <>art. 14 lit. j)-l) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) prevederile anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente şi elemente:


 ┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
 │Nr. │ Documente şi elemente necesare aprobãrii mijloacelor │ Depus │
 │crt.│de identificare pentru speciile bovine, ovine, caprine şi suine│(Da/Nu)│
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 1. │Certificatul de atestare a conformitãţii acestuia cu cerinţele │ │
 │ │tehnice prevãzute în anexa nr. 1 la Ordinul preşedintelui │ │
 │ │Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa │ │
 │ │Alimentelor nr. 39/2010, în original şi în copie legalizatã │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 2. │Copie a rapoartelor de testare (tradusã în limba românã şi │ │
 │ │legalizatã pentru rapoartele efectuate în alte ţãri decât │ │
 │ │România), eliberate conform pct. 6 din anexa nr. 2 la Ordinul │ │
 │ │preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi │ │
 │ │pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 3. │Mostra mijlocului oficial de identificare pentru care solicitã │ │
 │ │aprobarea │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 4. │Fotografie în format digital a mijlocului oficial de identifi- │ │
 │ │care pentru care solicitã aprobarea │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 5. │Copie a certificatului de înregistrare de la registrul │ │
 │ │comerţului │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 6. │Copie de pe BI/CI al/a reprezentantului legal │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 7. │Dovada cã deţine un angajament scris cu producãtorul pentru │ │
 │ │furnizarea mijlocului de identificare pe teritoriul României │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘

        Data ........... Reprezentant legal,
                                         .......................
                                         (semnãtura şi ştampila)




    ANEXA 2
    (Anexa nr. 5 la <>Ordinul nr. 39/2010)

                               CERERE DE ACORDARE
                 a dreptului de furnizare a mijlocului oficial
                de identificare utilizat pe teritoriul României

    Nr. ....../.............

                                     CERERE
    Subscrisa S.C./P.F.A./Asociaţia profesionalã înregistratã legal .................., cu sediul social în ....................................., (adresa completã) înmatriculatã la registrul comerţului cu nr. ............/Registrul unic al cabinetelor medicale veterinare cu nr. ........../..............., C.I.F./cod fiscal ............, telefon/fax .........., reprezentatã legal prin domnul/doamna ................., CNP ................, posesor/posesoare al/a BI/CI seria .... nr. ..........., eliberat(ã) de ............. la data de ..........., solicit acordarea dreptului de furnizare a mijloacelor oficiale de identificare aprobate, potrivit legii, pentru utilizarea pe teritoriul României la identificarea oficialã a bovinelor, ovinelor, caprinelor şi suinelor.
    Declar pe propria rãspundere cã am luat cunoştinţã de:
    a) prevederile <>art. 14 alin. (1) lit. c)-e) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
    b) prevederile <>art. 14 lit. j)-l) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    c) prevederile anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 39/2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente şi elemente:


 ┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┐
 │Nr.│ Documente necesare aprobãrii mijloacelor de identificare │ Depus │
 │crt│ pentru speciile bovine, ovine, caprine şi suine │(Da/Nu)│
 ├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 1.│Copie a certificatului de înregistrare de la registrul │ │
 │ │comerţului - pentru persoanele juridice Copie a documentului de │ │
 │ │asociaţiile înregistrate legal │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 2.│Copie de pe BI/CI al/a reprezentantului legal │ │
 ├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┤
 │ 3.│Dovada cã deţine un angajament scris cu furnizorul primar pentru│ │
 │ │furnizarea mijlocului de identificare pe teritoriul României │ │
 └───┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘
        Data ........... Reprezentant legal,
                                         .......................
                                         (semnãtura şi ştampila)



                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016